|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
o kurde!!!
no masakra przeżycie! czytałam z przerażeniem.. dobrze, że wszystko w porządku.. aż mi ciarki wyskoczyły.
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
dzikei dziewczyny
jeszcze wczoraj mowilam mojemu tz ze tak juz tesknie za widokiem dzidzi i chcialabym ja zobaczyc no i prosze dlugo nei czekalam jak widac nic no leze , na szcescie jzu plamienie sie skonczylo, tylko brzuch boli bede pozniej ide spac
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie cooo tylko sie nie smiac ja normalnie patrze codziennie na papier wmawiam sobie ze jak nie ma plamien to musi byc dobrze i mam nadzieje ze beddzie bo teraz czeka mnie duzo pracy
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- lez lez koffana i odpoczywaj mi to inie jest dane przy niuni niooo ale coz czasem szwagerka sie pyta a nie boisz sie jej nosisz nooot o kurde coooo mam zrobic ostatnioo jejj powiedzialam ze moze chodzic za nami i nosic
|
|
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widac organizm dal mi syganl ze msuze bardziej uwazac i tyle bo wczoraj faktycznie troche przeholowalam chyba |
|
|
|
|
#2255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
karolla dzieki za rade na mode nie patrze bo twierdze ze ma mi sie podobac jedno jest pewne robimy w nim plytki na ziemi i ciemne meble ma byc szafka niska na telewizor 2 malutkie witrynki naroznik i duzy stol i tyle
najgorszy problem to sciany bo nie mam pjecie odpadaja czerwienie myslalam nad bezem i brazem noiii jedna sciane tz chce czyms wylozyc jakim tynkiem kamieniem aaa mi sie tapety podobaja i bummmm moze jak ulozymy podloge t cos do glowy mii przyjedzie
|
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czarnamadonna- ale miałaś przeżycie ! Najważniejsze, że z maluszkiem wszystko ok !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#2258 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2259 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tymze teraz mam jakies +3kg wiecej nz przy Laurce wiec moze to sie odbedzie troche pozniej(im sie jest szczuplejszym tym sie szybciej je odczuwa)a ze przy drugiej szybciej to chyba wynika z tego ze sie wie ze to co sie czuje to akurat ruchy-bo naprawde latwo to pomylic na poczatku z gazami czy przesuwaniem sie tresci pokarmowej![]() Cytat:
lubie do nich pojecha pogadac pod warukiem ze TŻ tego na mnie nie wymusza(bo wtedy wlacza mi si agresor z uwagi na to co sie dzialo jak zaczelismy sie spotykac gdzie moj 27maz musial sie tlumaczyc gdzie wychodzi i o ktorej wroci a jak sie spoznil godzine to afera byla taka jakby malolatem byl jakimsCo do sutkow to teraz proponuje chodzic jak najwiecej bez stanika.ale bede szczera-przygotujcie sie ze bedzie cholernie bolalo-czy zahartujecie czy nie.szczegolnie dziewczyny ktore maja male otoczki.dla mnie karmienie bylo gorsze niz porod:/a mam tyci takie o srednice okolo 3cm mala mimo ze dobrze sie przyssywala to jak zaciagnela to miekkie to i tak jezdzila po guziku dziaselkami i go ranila-krew sie lala ale dalalmrade wazne zeby sie nie poddawac-jak jest mleko to zaciskac zabki i karmic.gorzej jak tego melka nie ma a sa same rany to wtedy kobiety rezygnuja-i nie potepiam tego bo to naprawde boli.mi sie mleko lalo jak z hydrantu wiec pieluche w zeby wkladalam i karmilam.no i powiem-da sie![]() Cytat:
u nas chlopczyk bedzie Mikolaj(chcialam Nikodem-Nikos ale kuzynce sie urodzil synek i tak go nazwala)myslelismy jeszcze o Blazeju ale jednak bedzie Mikos a dziewczynka Michalinka to pewne od samego poczatku.Kiedys miala byc Liliana ale stanelo na Michalinie![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
karolla tak wlasnie myslimy zrobic tylka ta sciane co telewior trszke chcialam panele ale uznalismy wspolnie z tz ze plytki lepeij sie sparwdza bo wyjscie na taras tam akurat jest i dzieciaczki beda biegac i boje sie ze pod wplywem ciaglego mycia szlak jeee trafi jeszcze musze mebelki kupic gabrsyi z poczatku chcialam zwykle drewniane ale teraz tooo tez juz nie wiem chyba za duzo rzeczy na raz musimy kupic i zrobic mam nadzieje ze nie bedziemy tylko zalowac poki cooo to kuchnie juz mam wyplanowana meble kosc sloniowa sciany bodajze cappucino i okragly stolik na 4 krzeselka dla mnie kuchnia najwazniejsza uwielbiam tam przesiadywac nie gotowac ale taaak sobie siedziec
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- sorry Ze WAM tu marudze wybaczciemoja tesciowa to pobije wszytskie codziennie rfano leci po chleb i zakupy robi swojemu 20 letniemu synowi sniadanie kanapki i jeszcze biega za nim 1 ze szwagierek nie wie kiedy sa ziemniaki ugotowane czy makaron bo wszutsko robi mama |
|
|
|
#2261 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też się podoba Michalina,ale na tą chwilę (bo może się jeszcze zmienić) będzie Lilianka. Lili,strasznie mi sią podoba
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika ja mam w kolorach caffe latte i bezu do tego 2 sciany w tapecie w kolorze stonowanego pastelowego brazu w takie maziaje bezowe i podpisuje sie pod takimi kolorami-wyciszaja, nie draznia
stawiam na nauture![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Weronika my mamy duzy salon taki 45m podzielony na czesc "kinowa" i "jadalna" i wlasnie tam gdzie stoi TV z boku kominka tak jest wstawka z tapety i jedna sciana w jadalni.Moja tesciowa przez pierwsze 2 lata na kazdym kroku starala mi sie udowodnic ze wie najlepiej co lubi jej syn i ze to wlasnie ona zna go najlepiej i jego potrzeby-tylko ze z czasem moj michal zaczal sie wkurzac i jej kilka razy powiedzial do sluchu i sie skonczylo bo jak ja pyskowalam to nic nie dawalo |
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
ooo fany taki salaon z jadalnia my mamy salon osobno ale w miare duzy nie ma cooo marudzic skoro dostalismy
kurde ja to bym caly dom zrobila w bezach i brazach
|
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Moja teściowa to skakała do góry jak mój mąż (jeszcze byliśmy narzeczeństwem) wprowadził się do mnie.. Cieszyła się, bo jedna głowa mniej do wykarmienia
Uwielbiam odcienie beżów i brązów i moje mieszkanie głównie jest w takiej tonacji.. W wakacje będziemy przemalowywac chyba salon, bo mam bardzo jaśniutki odcień i troszeczkę blado mi..latem ok. bo dużo słoneczka mam w domu, ale zimą brakuje cieplejszego odcienia.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dziś zaczynamy 14 tydzień, czyli 4 miesiąc, czyli II trymestr Ale radocha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Współczuję Teraz uważaj na siebie i dużo odpoczywaj, a będzie ok Najważniejsze, że z Maluszkiem wszystko dobrze! |
||
|
|
|
#2266 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Byłam rano na badaniach (krew i mocz), było tak gorąco, że myślałam, że się uduszę, a teraz zrobiło się strasznie ziiimno Muszę się przebierać jak będę jechać na zajęcia.Cytat:
![]() Cytat:
Piękne maleństwo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Równo za tydzień usg, też już chcę poznać płeć Jestem strasznie ciekawa. Ale jeszcze bardziej myślę o tym, żeby tylko wszystko było ok z tymi wszystkimi pomiarami ![]() Niedługo jadę na wykład, a taaaak mi się nie chce Zimno ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#2267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A długo masz dziś zajęcia? |
||
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
madzius nioooo to super ale leci za chwile bedzie juz polowa a pozniej porod ani sie obejrzymy
u nas jeszcze cieplutko ale zaczyna mocnoooo wiac oby tylko nie padalo to pojdziemy do szwagierki weczorem a taaak to bylysmy na zkaupach i sprzatamy |
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakaś imprezka wieczorem?
|
|
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie niee tylko przydaloby sie tylki ruszyc
|
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak Wy ale ja mam dzis mega lenia:/ szaro,buro i ponuro:/ wczoraj 30stopni a dzis ledwo 10:/
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
kkurde bylam na polu masakra rano 28 stopni sloneczko a teraz ruszyl sie normalnie lodowaty wiatr brrrrrrrrrrr pj nie wiem czy pojdziemy ide ubrac dresy i polara
|
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
hej
czarnamadonna o rany ale horror, strasznie współczuję emocji. Może jakis krwiaczek się opróżnił? dziewczyny ja ruchy poczułam w 17tc, podobnie jak ruchy w jelitach przy niestrawności ![]() A co do sutków to nie przesadzajcie z tym drażnieniem-drażnienie sutków to jedna z metod na wywołanie porodu. Mi też krew poszła. Robiłam okłady z bepanthenu i sparowałam własnym mlekiem i przeszło. Jeśli problem by narastał są silikonowe nakładki. Brodawki same się zahartują własnym rytmem, moim zdaniem nie warto wszystkiego robić "do przodu" bo problem wcale nie musi Was dotyczyć. Fakt początki karmienia są trudne i ja również nie ganię matek, które odpadają. Sama jeśli powtórzy się cyrk z odrzucaniem piersi to przechodze na enfamil. Nie będę się zadręczać. Spadam bo mam imieniny TŻ-a. Upiekłam 3 ciasta i posprzątałam cały dom, chwilę poleżę bo brzuch mi przypomniał, że ktoś tam mieszka i jadę dalej
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
Czarnamadonna, wszystko będzie dobrze!
|
#2276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie wzięłam ich jeszcze, bo na ulotce jest napisane, że nie zaleca się zażywania w ciąży..
No, ale ginek chyba wie co przepisuje Wczoraj wieczorem po arbuzie przytuliłam sie z kibelkiem..dzisiaj odpukac, ale czuje się dobrze i nawet nie mam nudności.. Cytat:
Cytat:
......................... ..................... Wiecie co zaraz będę jadła ?! Makaron z truskawkami
||
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiadomo dlaczego krwawilas?
|
|
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnamadonna - jak dobrze ze wszystko dobrze , wspolczuje Ci przezyc , musialas najesc sie strachu biedulko..
Przyjechala dzisiaj do mnie siostra i troche mnie uspokoila ..Tez chodzila do mojego gina i powiedziala ze on pewnie zrobil to badanie tylko tego nie zauwazylam .. ze on sie na tym zna i nawet na oko mogl zobaczyc ze wszystko jest w normie .. I ze dokladne badanie wszystkich narzadow robil jej na USG polowkowym .. uspokoilam sie i chyba go nie bede zmieniac ..
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja była w niebo wzięta, że na początku postanowiliśmy zamieszkać u moich rodziców (w sumie za ich propozycją), ani razu nie zapytała czy nie chcielibyśmy u nich hehe... a mieszkania były mniej więcej podobnej wielkości. a jeszcze jak się do nich poszło to mówi: teraz to już nie trzeba tak gotować bo mateuszek u ciebie (mój mąż) a miłoszek ciągle w delegacjach (mój szwagier), i do tego te jej zdrobnienia grrr nie cierpie gdy tak mówi o swoich synach ; p |
|
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-05-12 o 14:54 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

i wlasnie tam gdzie stoi TV z boku kominka tak jest wstawka z tapety i jedna sciana w jadalni.

Jestem strasznie ciekawa. Ale jeszcze bardziej myślę o tym, żeby tylko wszystko było ok z tymi wszystkimi pomiarami 

No, ale ginek chyba wie co przepisuje
a wiadomo dlaczego krwawilas?