|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom... odsłona 55!
Cytat:
|
|
#1232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i uznaliśmy,że trzeba wziąć kamerzystę,żeby się odczepił.W dodatku uznałam,że fotograf nie uwieczni muzyki, słów...I teraz jak przychodzą goście (do Nas lub Rodziców) to główną atrakcją jest film + sesja z Wiednia Zdjęcia z dnia ślubu rzadko pokazujemy, bo niejako powielają film. Według mnie warto. ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie mieliśmy nie brać, teraz się wahamy. muszę to przemyśleć ![]() co do all sę zgadzam z tobą, w większości robią go na odwal się, a mało kto decyduje się go nie brać
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa, przypomniałam sobie - dostałam od mamy storczyka na urodziny
i teraz rain, powiedz mi, proszę, jak mam o niego dbać ja wiem, że temat był mielony wiele razy, ale z racji nie posiadania nigdy tego kwiatu, nie wczytywałam się
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mojego pierwszego storczyka niemal zabiłam! Natomiast niedawno koleżanka mi poradziła,żebym raz w tygodniu wyciągała go z doniczki i psikała wodą ze spryskiwacza (odstaną) po podłożu do tego momentu,aż zobaczę na dnie osłonki kropelki. Podobno lepiej się przez to wchłania woda w korę i korzenie ![]() Nie wiem ile w tym prawdy,ale w końcu mój storczyk żyje i ma się świetnie.Jest cudny!
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wczoraj debata była dość nudna. Najpierw kandydaci przedstawiali 15 minutowe prezentacje, potem było kilka godzin pytań. Masakra... Jedna kandydatka jest taką uczelnianą Margaret Thatcher, reszta to mężczyźni. No i generalnie trochę załamałam się... Jeśli tacy profesorowie potem doradzają rządowi, to nie dziwię się, że takie kwiatki wychodzą... Pomijając już kwestię ich obietnic wyborczych, wyobraźcie sobie, że chcą odwołać panią kanclerz, która uwolniła uczelnię od 110mln dlugu (zmniejszyła go w ciągu 7 lat do 20 kilku mln), bo jest niemiła
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby
|
|
|
|
|
#1239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -ustawiasz na jasnym parapecie, ale tak, żeby promienie słoneczne bezpośrednio nie paliły liści -zraszasz liście codziennie, rano albo wieczorem kiedy już nie ma dużo słońca, przy tym pilnujesz, żeby woda się nie dostawała do tego miejsca, z którego wychodzą liście (zagnije) -nie podlewasz do doniczki, pilnujesz, żeby w środku nie gromadziła się woda -namaczasz całą doniczkę (tą przeźroczystą, dziurkowaną) w odstanej wodzie na jakieś pół godziny w misce, później czekasz aż obcieknie, żeby w doniczce dekoracyjnej nie gromadziła się woda -sygnałem na namaczanie jest zmiana koloru korzeni wewnątrz doniczki z zielonego na srebrny (nie ma co patrzeć na te co wychodzą z góry) - zwykle jest to koło 10 dni, ale często rzadziej -generalnie lepiej trochę przesuszyć, niż zalewać za często -nawozić zgodnie z zaleceniami na opakowaniu nawozem do storczyków -nie ucinać pędów po przekwitnięciu (chyba, że same się zasuszą) -nie stawiać w przeciągach -nie przekręcać doniczki i starać się, żeby zawsze storczyk stał tą samą stroną zwrócony do słońca ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- A jak będą wyglądały jak chwasty ? ![]() To będzie jakby nie patrzeć florystyka konkursowa a nie komercyjna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
Carmi a zapraszaliście też osoby, które wypadało i wiedzieliście,że i tak nie przyjdą?Albo takie, które mieszkają daleko i wiadomo było,że nie przyjadą?
My mieliśmy na liście jakoś 170-180 osób i było trochę osób zaproszonych na w/w zasadach ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Rain znowu jakieś nowe, interesujące informacje. Wydaje mi się,że go nie przelewam, bo jest naprawdę delikatnie pryskany i dobrze mu. Jeśli ma srebrne korzenie to dobrze?
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
rain co innego bukiet ślubny, a co innego instalacja. Poza tym bukiet musi być po prostu ładny - jakich kwiatów/ozdób użyjemy to już kwestia gustu, ale to coś co trzyma PMka jest okropne i nie przypomina bukietu. Nie wiem jak ona z tym szła do ołtarza. Wygląda jakby trzymała wyschniętą skórę węża.
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Od razu było wiadomo, że z Kanady nie przyjedzie 10 osób tylko jedna. Podobnie z USA.
|
|
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O wykonaniu tego czegoś ze zdjęcia nie będę się wypowiadać, bo tam w sumie nic nie widać i ciężko cokolwiek powiedzieć. Fakt, że za ciężkie - ja bym coś takiego zrobiła z kwiatów na kleju, drutu i traw. Może dla tego kogoś jest ładny? Ty swojego czasu o mojej kameliówce ślubnej napisałaś, że jest pogrzebowa, a wielu innym osobom bardzo się podobała
|
||
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za opinie różne od mojej nic nikomu nie zrobię. Po prostu jakby mi florystka doradziła coś takiego to na pewno nie skorzystałabym z jej usług. |
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
Macie pozdrowienia od weselnej By
przesłała mi zdjęcie w kreacji, cudnie wygląda
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
o love love
![]() bukiet pierwsza klasa! że ja takiego nie wzięłam na swój ślub ![]() jeszcze 2 osoby i wolne
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() witam w wietrzny dzien ![]() Cytat:
a gosci masz duuzo Ale pewnie duzo zrzeygnuje![]() carmi, a jak Twoje przygotowania? Buty juz znalazłas czy jeszcze nie? ![]() co do wakacji, to my w tym roku wybieramy sie w gory i nad morze. P. kusi, by za rok jechac gdzies w ciepłe miejsce, ale nie wiem jak z małym bedzie. boje sie jechac z nim samochodem w tym roku, bo nie wiem, jak zniesie podroz. tym bardziej, ze nie mamy klimy, wiec jak bedzie upał to kaplica.. ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- rain, dzieki za rady co do storczyka Wlasnie mi sa potrzebne. mamy dziwny przypadek w domu rodzinnym P. Mama P. bardzo kochała storczyki, maja ich mnostwo... stosuja sie do tych rad, a mimo wszystko liscie sa oklaple, pozokle, nie kwitne kwiat
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
42 strona a ja dopiero sie witam
![]() Co do Egiptu a dokładnie Sharmu, to byłam tam 2 lata temu. Nie wiem czy tak jest w każdym hotelu ale u mnie były drabinki z mola w celu pływania/nurkowania. Co dla mnie jest trochę chore, bo ogólnie boję się pływać a tam jest kawałek dna i urwisko. Nie tak wyobrażałam sobie plaże Egipskie. Z wycieczek baaaardzo podobała mi się Petra ![]() Crozee co do storczyków to niestety mam tak samo. Posiadam 3 z czego wszystkie mają oklapłe i gumowe liście. Może i kwitły ale to góra 3 kwiatkami, reszty albo nie było albo usychała. Sprawdzałam korzenie, są wporządku. Podlewam je przegotowaną wodą, nie stoją na oknie, spryskuje liście a i tak wyglądają strasznie.
|
|
#1251 | |
|
Rozeznanie
|
Oryginalny
Cytat:
I dziwię się, czemu się obraził i nie chce znowu zakwitnąć, tylko liści przybywa Dziękuję rain
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Siema
![]() Wieki mnie u Was nie było!!! |
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Mój storczyk ma w tym momencie 9 kwiatów i jeszcze kilka pączków. A siostrze M. tak w tym roku storczyki rozkwitły,że na każdym ma strasznie nawalone tych kwiatków, jeden na drugim
![]() Patuska oczywiście mój Tata już mnie uraczył filmem (ledwo co przyjechali) i muszę powiedzieć,że Petra jest cudowna Rain dobrze zrozumiałam,że jeśli nad poziomem kory są srebrne to ok,ale te w korze mają być zielone>?
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
crozee fajne wakacje Wam sie szykują
Oby tylko pogoda dopisała A za rok koniecznie jedźcie za granicę i korzystajcie póki mały lata za darmo Co do ślubu to w weekend majowy nadrobiliśmy kilka spraw - kupiliśmy garnitur, zamówiliśmy moje buty (do odbioru będą 26 maja), kupiłam biżuterię i lampiony. Teraz moja tablica ślubna wygląda mniej więcej tak :
|
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1257 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niedługo pewnie też zacznę tworzyć swoją Pewnie będziecie reagować tak: oglądając ją, bo coś czuję, że będzie sporo niestandardowych rzeczy
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
no....
![]() Cytat:
![]() Dlatego na 3 tygodnie przed weselem zmienili salę i hotel (zazdroszczę stalowych nerwów ) na mniejszy, ale za to bardziej luksusowy bo cenowo wyszło im podobnie Ale i tak im przykro że tyle odmówiło i w sumie się nie dziwię
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurko co wymyśliłaś nietypowego?
![]() Ja myślę jeszcze o drzewie na odciski palców zamiast księgi gości, ale muszę się nad tym zastanowić. Co myślicie o takim pomyśle? |
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Ładnie. Zielono dookoła, wszystko zadbane. Nie zwiedzałam w Sharmie dużo ale niedaleko mojego hotelu były sklepiki z pamiątkami, nawet stała tam wieeelka czarna limuzyna do wypożyczenia
a z klika km dalej dzielnica Naama Bay z różnymi sklepikami, restauracjami itp.http://www.itaka.pl/wczasy/egipt/sha...esort_2168.php Byłam w tym hotelu i nawet z tego biura. Miałam mieć hotel po drugiej stronie ulicy ale przydzielili mnie do tego. Nawet to i lepiej bo z dostępem do morza ![]() Byłam w styczniu i było na prawdę gorąco. Nie wiem jak ludzie mogą jeździć w lato gdy jest maaaasakra tam
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

Spaliśmy w takim hotelu na pustyni a znajomi mnie postraszyli,że tam straszy. Potem w nocy wiało trochę od pustyni, palma stojąca niedaleko naszego balkonu stukała w okna, a ja ze strachu zabroniłam M. gasić światła. Jak myślał,że zasnęłam to gasił, a ja zapalałam

ja wiem, że temat był mielony wiele razy, ale z racji nie posiadania nigdy tego kwiatu, nie wczytywałam się