zazdroszczę zaręczonym dziewczynom... odsłona 55! - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-12, 12:54   #1231
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom... odsłona 55!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
My w Tunezji też byliśmy na takowej, było bardzo fajnie i jak dla mnie nie było męcząco Spaliśmy w takim hotelu na pustyni a znajomi mnie postraszyli,że tam straszy. Potem w nocy wiało trochę od pustyni, palma stojąca niedaleko naszego balkonu stukała w okna, a ja ze strachu zabroniłam M. gasić światła. Jak myślał,że zasnęłam to gasił, a ja zapalałam
Ach ta moja wybujała wyobraźnia

My też bierzemy zawsze all i zauważyłam,że 90% gości hotelowych też go ma Szkoda tylko,że w niektórych hotelach dają lipny alko...
też spaliśmy w takim hotelu, ale tylko ze 4 godziny, bo chyba o 4 ruszaliśmy dalej

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 12:56   #1232
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
my się teraz zastanawiamy, czy brać kamerzystę - z jednej strony fajna pamiątka, z drugiej jednak chcemy wydać jak najmniej
My od początku przygotowań (październik 2009) do końca 2010 roku nie braliśmy pod uwagę wynajęcia kamerzysty. Jednak mój Tata zaczął bredzić,że film musi być,że on będzie kamerował (ze wszystkich wyjazdów kręci filmy, potem je montuje na kompie w Pinnacle, podkłada swój głos gdzie komentuje odnośnie zabytków itp, podkłada muzykę i jeszcze dodaje napisy ) i uznaliśmy,że trzeba wziąć kamerzystę,żeby się odczepił.W dodatku uznałam,że fotograf nie uwieczni muzyki, słów...
I teraz jak przychodzą goście (do Nas lub Rodziców) to główną atrakcją jest film + sesja z Wiednia
Zdjęcia z dnia ślubu rzadko pokazujemy, bo niejako powielają film.

Według mnie warto.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
też spaliśmy w takim hotelu, ale tylko ze 4 godziny, bo chyba o 4 ruszaliśmy dalej
My nie spaliśmy

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 12:59   #1233
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
My od początku przygotowań (październik 2009) do końca 2010 roku nie braliśmy pod uwagę wynajęcia kamerzysty. Jednak mój Tata zaczął bredzić,że film musi być,że on będzie kamerował (ze wszystkich wyjazdów kręci filmy, potem je montuje na kompie w Pinnacle, podkłada swój głos gdzie komentuje odnośnie zabytków itp, podkłada muzykę i jeszcze dodaje napisy ) i uznaliśmy,że trzeba wziąć kamerzystę,żeby się odczepił.W dodatku uznałam,że fotograf nie uwieczni muzyki, słów...
I teraz jak przychodzą goście (do Nas lub Rodziców) to główną atrakcją jest film + sesja z Wiednia
Zdjęcia z dnia ślubu rzadko pokazujemy, bo niejako powielają film.

Według mnie warto.[COLOR="Silver"]
my padliśmy ze zmęczenia
właśnie mieliśmy nie brać, teraz się wahamy. muszę to przemyśleć

co do all sę zgadzam z tobą, w większości robią go na odwal się, a mało kto decyduje się go nie brać

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 12:59   #1234
justyna_dt
Zakorzenienie

Aaa, przypomniałam sobie - dostałam od mamy storczyka na urodziny i teraz rain, powiedz mi, proszę, jak mam o niego dbać ja wiem, że temat był mielony wiele razy, ale z racji nie posiadania nigdy tego kwiatu, nie wczytywałam się

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 13:02   #1235
Choji
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Tak się wypowiadacie o czymś co jest florystycznie "inne", że zaczynam się obawiać pokazywania swoich prac dyplomowych
ja chcę je zobaczyć

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 13:04   #1236
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Aaa, przypomniałam sobie - dostałam od mamy storczyka na urodziny i teraz rain, powiedz mi, proszę, jak mam o niego dbać ja wiem, że temat był mielony wiele razy, ale z racji nie posiadania nigdy tego kwiatu, nie wczytywałam się
Rain Cię udusi

Ja mojego pierwszego storczyka niemal zabiłam!
Natomiast niedawno koleżanka mi poradziła,żebym raz w tygodniu wyciągała go z doniczki i psikała wodą ze spryskiwacza (odstaną) po podłożu do tego momentu,aż zobaczę na dnie osłonki kropelki. Podobno lepiej się przez to wchłania woda w korę i korzenie
Nie wiem ile w tym prawdy,ale w końcu mój storczyk żyje i ma się świetnie.Jest cudny!

Stary 2012-05-12, 13:06   #1237
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cześć

Wczoraj debata była dość nudna. Najpierw kandydaci przedstawiali 15 minutowe prezentacje, potem było kilka godzin pytań. Masakra... Jedna kandydatka jest taką uczelnianą Margaret Thatcher, reszta to mężczyźni. No i generalnie trochę załamałam się... Jeśli tacy profesorowie potem doradzają rządowi, to nie dziwię się, że takie kwiatki wychodzą... Pomijając już kwestię ich obietnic wyborczych, wyobraźcie sobie, że chcą odwołać panią kanclerz, która uwolniła uczelnię od 110mln dlugu (zmniejszyła go w ciągu 7 lat do 20 kilku mln), bo jest niemiła

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 13:06   #1238
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Carmi widziałam na PM2012-straszny To ile ty w końcu osób zapraszałaś, a ile będzie?Z zagranicy będziesz miała gości?
Zapraszaliśmy ok. 190 osób. Na razie mamy mało oficjalnych potwierdzeń, ale z tego co ludzie mówili i co wnioskujemy to powinno być ok. 130 osób.
Cytat:
Spokojnie, powinny dojść w przyszłym tygodniu
Oby
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 13:11   #1239
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Matko i córko, dlaczego ja sobie nigdy tego elaboratu o pielęgnacji storczyków nie zapiszę gdzieś na pulpicie w notatniku, skoro muszę go raz na trzy tygodnie pisać na nowo?

-ustawiasz na jasnym parapecie, ale tak, żeby promienie słoneczne bezpośrednio nie paliły liści
-zraszasz liście codziennie, rano albo wieczorem kiedy już nie ma dużo słońca, przy tym pilnujesz, żeby woda się nie dostawała do tego miejsca, z którego wychodzą liście (zagnije)
-nie podlewasz do doniczki, pilnujesz, żeby w środku nie gromadziła się woda
-namaczasz całą doniczkę (tą przeźroczystą, dziurkowaną) w odstanej wodzie na jakieś pół godziny w misce, później czekasz aż obcieknie, żeby w doniczce dekoracyjnej nie gromadziła się woda
-sygnałem na namaczanie jest zmiana koloru korzeni wewnątrz doniczki z zielonego na srebrny (nie ma co patrzeć na te co wychodzą z góry) - zwykle jest to koło 10 dni, ale często rzadziej
-generalnie lepiej trochę przesuszyć, niż zalewać za często
-nawozić zgodnie z zaleceniami na opakowaniu nawozem do storczyków
-nie ucinać pędów po przekwitnięciu (chyba, że same się zasuszą)
-nie stawiać w przeciągach
-nie przekręcać doniczki i starać się, żeby zawsze storczyk stał tą samą stroną zwrócony do słońca

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
ja chcę je zobaczyć
A jak będą wyglądały jak chwasty ?
To będzie jakby nie patrzeć florystyka konkursowa a nie komercyjna

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Natomiast niedawno koleżanka mi poradziła,żebym raz w tygodniu wyciągała go z doniczki i psikała wodą ze spryskiwacza (odstaną) po podłożu do tego momentu,aż zobaczę na dnie osłonki kropelki. Podobno lepiej się przez to wchłania woda w korę i korzenie
Nie wiem ile w tym prawdy,ale w końcu mój storczyk żyje i ma się świetnie.Jest cudny!
Na moje to wystarczyłoby wymienić podłoże i podsypać niewielką ilość keramzytu. Zostawianie wody w doniczce może mieć po jakimś czasie baaaaardzo niemiłe skutki dla korzeni - nie zapominajmy, że one naturalnie są przystosowane do wiszenia w powietrzu a nie kiszenia się w mokrej korze
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 13:12   #1240
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Matko i córko, dlaczego ja sobie nigdy tego elaboratu o pielęgnacji storczyków nie zapiszę gdzieś na pulpicie w notatniku, skoro muszę go raz na trzy tygodnie pisać na nowo?

-ustawiasz na jasnym parapecie, ale tak, żeby promienie słoneczne bezpośrednio nie paliły liści
-zraszasz liście codziennie, rano albo wieczorem kiedy już nie ma dużo słońca, przy tym pilnujesz, żeby woda się nie dostawała do tego miejsca, z którego wychodzą liście (zagnije)
-namaczasz całą doniczkę (tą przeźroczystą, dziurkowaną) w odstanej wodzie na jakieś pół godziny w misce, później czekasz aż obcieknie, żeby w doniczce dekoracyjnej nie gromadziła się woda
-sygnałem na namaczanie jest zmiana koloru korzeni wewnątrz doniczki z zielonego na srebrny (nie ma co patrzeć na te co wychodzą z góry) - zwykle jest to koło 10 dni, ale często rzadziej
-nie przekręcać doniczki i starać się, żeby zawsze storczyk stał tą samą stroną zwrócony do słońca

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Na moje to wystarczyłoby wymienić podłoże i podsypać niewielką ilość keramzytu. Zostawianie wody w doniczce może mieć po jakimś czasie baaaaardzo niemiłe skutki dla korzeni - nie zapominajmy, że one naturalnie są przystosowane do wiszenia w powietrzu a nie kiszenia się w mokrej korze
Dziękuję!

Stary 2012-05-12, 13:16   #1241
butterfly20
Zakorzenienie

Carmi a zapraszaliście też osoby, które wypadało i wiedzieliście,że i tak nie przyjdą?Albo takie, które mieszkają daleko i wiadomo było,że nie przyjadą?
My mieliśmy na liście jakoś 170-180 osób i było trochę osób zaproszonych na w/w zasadach

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Rain znowu jakieś nowe, interesujące informacje.

Wydaje mi się,że go nie przelewam, bo jest naprawdę delikatnie pryskany i dobrze mu.
Jeśli ma srebrne korzenie to dobrze?

Stary 2012-05-12, 13:18   #1242
carmelova
Zakorzenienie

rain co innego bukiet ślubny, a co innego instalacja. Poza tym bukiet musi być po prostu ładny - jakich kwiatów/ozdób użyjemy to już kwestia gustu, ale to coś co trzyma PMka jest okropne i nie przypomina bukietu. Nie wiem jak ona z tym szła do ołtarza. Wygląda jakby trzymała wyschniętą skórę węża.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Carmi a zapraszaliście też osoby, które wypadało i wiedzieliście,że i tak nie przyjdą?Albo takie, które mieszkają daleko i wiadomo było,że nie przyjadą?
My mieliśmy na liście jakoś 170-180 osób i było trochę osób zaproszonych na w/w zasadach

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Wydaje mi się,że go nie przelewam, bo jest naprawdę delikatnie pryskany i dobrze mu.
Oczywiście że zapraszaliśmy Od razu było wiadomo, że z Kanady nie przyjedzie 10 osób tylko jedna. Podobnie z USA.
Stary 2012-05-12, 13:21   #1243
Choji
Zakorzenienie

Cytat:
No przecież Twoje będzie wyglądać milion lepiej razy niż ten 'bukiet' co Carmi wkleiła

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 13:28   #1244
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:

Srebrne korzenie to sygnał do namoczenia.
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
rain co innego bukiet ślubny, a co innego instalacja. Poza tym bukiet musi być po prostu ładny - jakich kwiatów/ozdób użyjemy to już kwestia gustu, ale to coś co trzyma PMka jest okropne i nie przypomina bukietu. Nie wiem jak ona z tym szła do ołtarza. Wygląda jakby trzymała wyschniętą skórę węża.
A mi się sama forma dłuuuugiej ozdoby PMki bardzo podoba. I co mi zrobicie?
O wykonaniu tego czegoś ze zdjęcia nie będę się wypowiadać, bo tam w sumie nic nie widać i ciężko cokolwiek powiedzieć. Fakt, że za ciężkie - ja bym coś takiego zrobiła z kwiatów na kleju, drutu i traw.
Może dla tego kogoś jest ładny? Ty swojego czasu o mojej kameliówce ślubnej napisałaś, że jest pogrzebowa, a wielu innym osobom bardzo się podobała
Stary 2012-05-12, 13:30   #1245
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Srebrne korzenie to sygnał do namoczenia.

A mi się sama forma dłuuuugiej ozdoby PMki bardzo podoba. I co mi zrobicie?
O wykonaniu tego czegoś ze zdjęcia nie będę się wypowiadać, bo tam w sumie nic nie widać i ciężko cokolwiek powiedzieć. Fakt, że za ciężkie - ja bym coś takiego zrobiła z kwiatów na kleju, drutu i traw.
Może dla tego kogoś jest ładny? Ty swojego czasu o mojej kameliówce ślubnej napisałaś, że jest pogrzebowa, a wielu innym osobom bardzo się podobała
Wypowiedziałam tylko swoją opinię.
Za opinie różne od mojej nic nikomu nie zrobię. Po prostu jakby mi florystka doradziła coś takiego to na pewno nie skorzystałabym z jej usług.
Stary 2012-05-12, 13:32   #1246
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Wypowiedziałam tylko swoją opinię.
Za opinie różne od mojej nic nikomu nie zrobię. Po prostu jakby mi florystka doradziła coś takiego to na pewno nie skorzystałabym z jej usług.
...i właśnie dlatego zaczynam się bać Waszych opinii o moim egzaminie
Stary 2012-05-12, 13:33   #1247
justyna_dt
Zakorzenienie

Macie pozdrowienia od weselnej By przesłała mi zdjęcie w kreacji, cudnie wygląda

Stary 2012-05-12, 13:41   #1248
frezyjka85
Zakorzenienie

o love love

bukiet pierwsza klasa! że ja takiego nie wzięłam na swój ślub

jeszcze 2 osoby i wolne
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 13:44   #1249
crozee
Zakorzenienie

hej
witam w wietrzny dzien

Cytat:

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Oczywiście że zapraszaliśmy Od razu było wiadomo, że z Kanady nie przyjedzie 10 osób tylko jedna. Podobnie z USA.
mi to przypomina glony jakies wyciagniete wsprost z wody.

a gosci masz duuzo Ale pewnie duzo zrzeygnuje
carmi, a jak Twoje przygotowania? Buty juz znalazłas czy jeszcze nie?

co do wakacji, to my w tym roku wybieramy sie w gory i nad morze. P. kusi, by za rok jechac gdzies w ciepłe miejsce, ale nie wiem jak z małym bedzie.
boje sie jechac z nim samochodem w tym roku, bo nie wiem, jak zniesie podroz. tym bardziej, ze nie mamy klimy, wiec jak bedzie upał to kaplica..

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

rain, dzieki za rady co do storczyka Wlasnie mi sa potrzebne. mamy dziwny przypadek w domu rodzinnym P. Mama P. bardzo kochała storczyki, maja ich mnostwo... stosuja sie do tych rad, a mimo wszystko liscie sa oklaple, pozokle, nie kwitne kwiat
Stary 2012-05-12, 13:56   #1250
patuska18
Zakorzenienie

42 strona a ja dopiero sie witam

Co do Egiptu a dokładnie Sharmu, to byłam tam 2 lata temu. Nie wiem czy tak jest w każdym hotelu ale u mnie były drabinki z mola w celu pływania/nurkowania. Co dla mnie jest trochę chore, bo ogólnie boję się pływać a tam jest kawałek dna i urwisko. Nie tak wyobrażałam sobie plaże Egipskie.
Z wycieczek baaaardzo podobała mi się Petra Gdybym mogła pojechałabym tam drugi raz. Także polecam

Crozee co do storczyków to niestety mam tak samo. Posiadam 3 z czego wszystkie mają oklapłe i gumowe liście. Może i kwitły ale to góra 3 kwiatkami, reszty albo nie było albo usychała. Sprawdzałam korzenie, są wporządku. Podlewam je przegotowaną wodą, nie stoją na oknie, spryskuje liście a i tak wyglądają strasznie.

Antoś 15.03.2018

patuska18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 14:09   #1251
CzarnaKocurka
Rozeznanie

Cytat:
Patrzcie jaki "bukiet" ślubny
Oryginalny

Cytat:
Tyle rzeczy robię źle I dziwię się, czemu się obraził i nie chce znowu zakwitnąć, tylko liści przybywa Dziękuję rain
a tych książek s z u k a m

CzarnaKocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 14:25   #1252
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Siema

Wieki mnie u Was nie było!!!
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 14:30   #1253
butterfly20
Zakorzenienie

Mój storczyk ma w tym momencie 9 kwiatów i jeszcze kilka pączków. A siostrze M. tak w tym roku storczyki rozkwitły,że na każdym ma strasznie nawalone tych kwiatków, jeden na drugim

Patuska oczywiście mój Tata już mnie uraczył filmem (ledwo co przyjechali) i muszę powiedzieć,że Petra jest cudowna Te skały mają piękne kolory!

Rain dobrze zrozumiałam,że jeśli nad poziomem kory są srebrne to ok,ale te w korze mają być zielone>?

Stary 2012-05-12, 14:31   #1254
carmelova
Zakorzenienie

crozee fajne wakacje Wam sie szykują Oby tylko pogoda dopisała A za rok koniecznie jedźcie za granicę i korzystajcie póki mały lata za darmo Co do ślubu to w weekend majowy nadrobiliśmy kilka spraw - kupiliśmy garnitur, zamówiliśmy moje buty (do odbioru będą 26 maja), kupiłam biżuterię i lampiony. Teraz moja tablica ślubna wygląda mniej więcej tak :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg inspiration wall.jpg (67,2 KB, 36 załadowań)
Stary 2012-05-12, 14:32   #1255
patuska18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Siema

Wieki mnie u Was nie było!!!
Hejka

Po banerze właśnie widać

Antoś 15.03.2018

Stary 2012-05-12, 14:33   #1256
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patuska18 Pokaż wiadomość
Co do Egiptu a dokładnie Sharmu, to byłam tam 2 lata temu. Nie wiem czy tak jest w każdym hotelu ale u mnie były drabinki z mola w celu pływania/nurkowania. Co dla mnie jest trochę chore, bo ogólnie boję się pływać a tam jest kawałek dna i urwisko. Nie tak wyobrażałam sobie plaże Egipskie.
A co możesz powiedzieć o samym Sharm? ładne jest?

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość

co do wakacji, to my w tym roku wybieramy sie w gory i nad morze. P. kusi, by za rok jechac gdzies w ciepłe miejsce, ale nie wiem jak z małym bedzie.
boje sie jechac z nim samochodem w tym roku, bo nie wiem, jak zniesie podroz. tym bardziej, ze nie mamy klimy, wiec jak bedzie upał to kaplica..
Chodzi o podróż za granicę, że się z nim boisz? Bo jeśli tu w Pl to możecie przecież jechać w nocy. A samolot?
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 14:39   #1257
CzarnaKocurka
Rozeznanie

Cytat:
crozee fajne wakacje Wam sie szykują Oby tylko pogoda dopisała A za rok koniecznie jedźcie za granicę i korzystajcie póki mały lata za darmo Co do ślubu to w weekend majowy nadrobiliśmy kilka spraw - kupiliśmy garnitur, zamówiliśmy moje buty (do odbioru będą 26 maja), kupiłam biżuterię i lampiony. Teraz moja tablica ślubna wygląda mniej więcej tak :
Fajny pomysł z tymi tablicami z inspiracjami Niedługo pewnie też zacznę tworzyć swoją Pewnie będziecie reagować tak: oglądając ją, bo coś czuję, że będzie sporo niestandardowych rzeczy
a tych książek s z u k a m

CzarnaKocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 14:42   #1258
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
o nieeeee
no....
Cytat:
Zapraszaliśmy ok. 190 osób. Na razie mamy mało oficjalnych potwierdzeń, ale z tego co ludzie mówili i co wnioskujemy to powinno być ok. 130 osób.

Oby
Nasi znajomi (idziemy na wesele 1 czerwca) zapraszali 170 i byli załamani bo ok. 100 im odmówiło
Dlatego na 3 tygodnie przed weselem zmienili salę i hotel (zazdroszczę stalowych nerwów) na mniejszy, ale za to bardziej luksusowy bo cenowo wyszło im podobnie Ale i tak im przykro że tyle odmówiło i w sumie się nie dziwię
Stary 2012-05-12, 14:44   #1259
carmelova
Zakorzenienie

Kocurko co wymyśliłaś nietypowego?

Ja myślę jeszcze o drzewie na odciski palców zamiast księgi gości, ale muszę się nad tym zastanowić. Co myślicie o takim pomyśle?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fingerad1 small.jpg (32,2 KB, 17 załadowań)
Stary 2012-05-12, 14:44   #1260
patuska18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
A co możesz powiedzieć o samym Sharm? ładne jest?
Ładnie. Zielono dookoła, wszystko zadbane. Nie zwiedzałam w Sharmie dużo ale niedaleko mojego hotelu były sklepiki z pamiątkami, nawet stała tam wieeelka czarna limuzyna do wypożyczenia i wielbłąd ale nie wiem w jakim celu a z klika km dalej dzielnica Naama Bay z różnymi sklepikami, restauracjami itp.

http://www.itaka.pl/wczasy/egipt/sha...esort_2168.php
Byłam w tym hotelu i nawet z tego biura. Miałam mieć hotel po drugiej stronie ulicy ale przydzielili mnie do tego. Nawet to i lepiej bo z dostępem do morza

Byłam w styczniu i było na prawdę gorąco. Nie wiem jak ludzie mogą jeździć w lato gdy jest maaaasakra tam

Antoś 15.03.2018

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości