Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-12, 10:21   #2401
kojka
Raczkowanie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
z butelki musi zassac sciskajac przy tym smoczek jezykiem do podniebienia
z niekapka wystarczy przechylic i samo leci sila grawitacji, na poczatku dziecko probuje zasysac jak z butelki przez co moze sie krztusic
z kubeczka musi nauczyc sie prawidlowego sposobu picia, trzymania jezyka za zebami a nie wysunietego do przodu i kontrolowania przeplywu plynu ustami.
dlatego ja jestem za tym by uczyc malego picia z kubeczka od poczatku i nie wyrabiac w nim zlych nawykow. butelka jest tylko do mleka
Adas ladnie pije z kubeczka doidy, czesto po kilka lyczkow. nei trzyma jeszcze sam ale probuje powoli

a no właśnie chodzi mi o to że z tego niekapka co ja mam samo nie leci - żeby się napić trzeba zassać jak z butli . No i tak na mój rozum to jest bez sensu . chyba kupie normalny kubek z dziubkiem właśnie taki co z niego leci jak sie przechyli
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 10:21   #2402
fatal21
Wtajemniczenie

Dygotko nie znam cen bo tu gdzie jestem ich nie ma.
Stary 2012-05-12, 10:32   #2403
Oliveira79
Zadomowienie

hejka!

kojka poszło zapro

moja cos dzisiaj starsznie marudna własnie sie obudziła po 40 min drzemki a nie spała od rana prawie 4 godz
no ale chyba sie wyspała bo sie chichra

my dzisiaj mamy proszenie do sis na obiadek wiec mam z głowy problem i dylemat: "co by tu dzisiaj" no ale problem wróci jutro

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

u nas jak wczoraj powiało, popadało i pobłyskało tak dzisiaj zostało - zimno, pochmurno i wieje

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 10:33   #2404
OlusiaS
Wtajemniczenie

mol_aa daje sobie reke obciac,ze niejedna babka cos w tym stylu sobie pomyslala

Mialam niekapek Aventu i tez z niego samo nie lecialo,trzeba zasysac

Oliveira ja mam odwrotna sytuacje-dzisiaj gotuje,jutro urodzinowy obiad u tesciowej
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 10:37   #2405
Oliveira79
Zadomowienie

bylysmy z młoda wczoraj w galerii, ale nas obkupiłaaaaaaaaaaaam! małej chustke na głowe w H&M, płyn do naczyn i chusteczki mokre w Rossmanie... i to by było na tyle

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
mol_aa daje sobie reke obciac,ze niejedna babka cos w tym stylu sobie pomyslala

Mialam niekapek Aventu i tez z niego samo nie lecialo,trzeba zasysac

Oliveira ja mam odwrotna sytuacje-dzisiaj gotuje,jutro urodzinowy obiad u tesciowej

nas do teściow TZ bardzo często wprasza na niedziele az mi głupio, bo nie pamietam kiedy oni u nas byli na obiedzie ale na szczescie oni nie robia z tym problemu

Stary 2012-05-12, 10:41   #2406
OlusiaS
Wtajemniczenie

bo zazwyczaj dzieci goszcza sie u rodzicow
Stary 2012-05-12, 10:44   #2407
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Oszalałyście z pisaniem?

Oli napisałam Ci poemat o mojej A i jej niechęci do butli i miliona pobudek, a Ty chyba nie widziałaś

mszpilka ładnie nas tak sprawdzać? czytamy, czytamy

glam tak jak pisały i radziły dziewczyny - kiecki nie pożyczaj. Powiedz, że nie masz i już. W ogóle to jestem w szoku jacy ludzie mogą być bezczelni, no! Jak można sprzedać na all od kogoś ciuszki? No w głowie mi się to nie mieści. Aż się zgrzałam
Współczuje problemów z przylotem tż. W życiu bym nie pomyślała, że tyle może być formalności z tym związane
A tym babom, które Ci tak współczują - ale za to pięknie i mądrze im odpowiedziałaś

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Oliveira taką telenowele to co druga z nas ma
oooo to prawda

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
A ja słomiana wdowa. Mąż się buja na wycieczce w Pradze, a że Pan Bóg nie rychliwy, ale sprawiedliwy, to zapomniał sobie chłop wziąć, krótkich spodni i tshirtów, więc w 30st. upale zwiedza Czechy w grubych dżinsach i koszuli taką mam polewkę z niego, że szok

Cytat:
A

Tak wogole to jestescie zadowolone ze swoich wozkow???

Nie pamietam, czy gadalysmy juz o tym? Planujecie juz nastepne dziecko? Bo ja przy Pati to juz planowalam kiedy zajsc znowu w ciaze
1. Bardzo (4runner bebe beni), a szczególnie z tego, że mogę nim śmigać bez problemów po lasach, piachach. Spacerówka super się nam teraz sprawdza. Gondola jak gondola - się leżało i jechało
2. W maju 2015 kończy mi się wychowawczy - do tego czasu bardzo chciałabym być w ciąży. Jak A skończy 2 latka to będziemy myśleć/działać nad drugim dzieckiem.

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ponawiam pytanie-znacie jakis przepis na soczewice i czy to w ogóle zjDLIWE JESTT??
poszukaj na wizażu - był taki wątek niedawno założony o gotowaniu, tematyczne tygodnie czy jakoś tak - i tam był tydzień ostatnio z przepisami z soczewicą

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-12, 10:50   #2408
Oliveira79
Zadomowienie

dobra dziewczynki, ja musze sie juz zbierac bo musimy jeszcze kupic jakiegos suvenira dla mojej chrzesnicy

i nie piszcie za duzo

papatki

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

Oszalałyście z pisaniem?

Oli napisałam Ci poemat o mojej A i jej niechęci do butli i miliona pobudek, a Ty chyba nie widziałaś
no chyba obiecuje znaleźc ale pozniej bo teraz zmykam

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
glam tak jak pisały i radziły dziewczyny - kiecki nie pożyczaj. Powiedz, że nie masz i już. W ogóle to jestem w szoku jacy ludzie mogą być bezczelni, no! Jak można sprzedać na all od kogoś ciuszki? No w głowie mi się to nie mieści. Aż się zgrzałam
przeczytałam "aż sie zrzygałam "

Stary 2012-05-12, 10:54   #2409
OlusiaS
Wtajemniczenie

no nie,myslalam,ze ciasteczka owsiane byly wstawiane do klubu,ale jednak nie
Wczesniej nie wglebialam sie w te przepisy,ale podobaja mi sie,to ciasto i salatka od Dygotki,kulki czeko i salatka z tortellini
Stary 2012-05-12, 10:55   #2410
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość

no chyba obiecuje znaleźc ale pozniej bo teraz zmykam

przeczytałam "aż sie zrzygałam "

wybaczam

nooooo aż tak grubo to nie było

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 10:56   #2411
Oliveira79
Zadomowienie

pokrzywa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-12, 11:08   #2412
dygotka8
Zakorzenienie

czytałam was z kilkoma przerwam,ale się udało

Olivera
-to jak,podasz linka do siebie na nk?

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 11:53   #2413
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

dygotka ja słoiczek z samym brokułem kupiłam z gerbera
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 11:57   #2414
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
dygotka ja słoiczek z samym brokułem kupiłam z gerbera
to moze spróbuje z samym brokułem za pare dni...
moja p[anna spała dzis od 7.20 do teraz 38 minut...po przebudzeniu miała byc marchewka z ziemniakiem,ale byl taki wrzask,ze jest mlekooooo

Stary 2012-05-12, 12:04   #2415
pokszyfka
Zadomowienie

7 stron...no koment
Cytat:
Nie pamietam, czy gadalysmy juz o tym? Planujecie juz nastepne dziecko? Bo ja przy Pati to juz planowalam kiedy zajsc znowu w ciaze
chciałabym, ale żebym nie musiała rodzić i żeby odrazu miało z 5 mies
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-12, 12:22   #2416
dygotka8
Zakorzenienie

macie jakieś ksiązki dla swoich pociech?czytacie im coś??
kupiłabym sobie jakąs książkę,ale i kasy mi szkoda i nie wiem co....

Stary 2012-05-12, 12:32   #2417
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
ja kupiłam ostatnio w biedrze książeczki z serii Mały Chłopiec o tytuach "Auto Artura" i "Samolot Karola" bardzo fajne rymowane książeczki kosztowały 8zł/szt. prócz tego ma z Little People "Kochajmy zwierzątka" i "Wesoła zagroda" również z biedronki-cena ta sama i dostał "niesłorne pojazdy - pociąg" czytam zaróno ja i czasem tż
sobie też bym sobie coś kupiła ale nie bardzo mam czas na czytanie. a co do książęk to niedługo jakieś tanie mają być właśnie w biedrze po 11,99 (znalazłąm ulotkę) ja chyba kupię Stephen King"cmentarz zwierząt" .

ale się czepiłam tej biedronki
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 12:40   #2418
dygotka8
Zakorzenienie

Dzięki Owieczko ja nie mam biedronki ani żadnego sklepu większego,gdzie mogłabym kupić książeczki i trzeba juz jechać samochodem...więc zostaej mi anjczęściej allegro...

Truscafka
nam się przepracuje bo pewnie charuje po 12 godzin...

Stary 2012-05-12, 12:44   #2419
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Mlezko po solarce sie robi skondensowane
mniam, gdyby jeszcze bylo o smaku toffi

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Bardzo polecam bawelniane- one wygladaja jak robione na szydelku, maja takie duze dziury i zapewniaja przewiew
W irl je bardzo polecali ze sie dziecko nie zapoci i nie przegrzeje, u nas w pl tez sa chociaz raczej w takich lepiej zaopatrzonych sklepach
dzieki, porozgladam sie za takim

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Ad.1. ja tez Pati sadzalam i Lili tak "sadzam" poducha pod plecy i w takiej pozycji pollezacej za wczesnie na siedzenie a lezec juz nie chce

Ad.2. Ja tez myslalam nad spacerowka juz, ale moja jest super ale trzeba siedziec, bo nawet w pollezacej pozycji bym chciala to sie tak ustawic nie da - albo za plasko albo zbyt siedzaco.

Tak wogole to jestescie zadowolone ze swoich wozkow???

jestem zadowolona z wozka w miare, te kola mnie wkurzaja ktore Tz popsul

co do dziecka hmm... moze i bym chciala ale musialabym isc z Tz do lozka a mi sie nie chce, poza tym dla roznorodnosci genetycznej wypadaloby skrzyzowac geny teraz z kim innym
dobra juz nie zartuje bo jeszcze ktos mnie do Tz podkabluje
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-12, 12:51   #2420
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Owieczko ja nie mam biedronki ani żadnego sklepu większego,gdzie mogłabym kupić książeczki i trzeba juz jechać samochodem...więc zostaej mi anjczęściej allegro...
nie ma za co
jak chcesz to mogę Ci kupić jakieś książeczki jak będą w promocji i biedronce i wysłać pocztą tylko musiałabyś ulotki w necie oglądać

np. te z little people kupiłam 2złote taniej niż w rossmanie a na dwóch sztukach to już 4 złote
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 13:12   #2421
dygotka8
Zakorzenienie

nie,dziękuję,w razie co to kogoś poproszę to mi kupi

Stary 2012-05-12, 13:23   #2422
nettka_
Zadomowienie

Hej.

Pogoda u nas też do
Paulina kima już od 1,5h a mi się nie chcę sprzątać a jeszcze tyle zostało do zrobienia

Ja jestem zadowolona z mojego wózka a następne dziecko planuje dopiero za 3 lata

Co do dentysty to ja chodzę tylko na kontrole nie mam żadnej dziury, plomby
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 13:35   #2423
Paula__22
Raczkowanie

Hej. Ja cały czas podczytuje ale brak czasu żeby cos napisać. Danielek kończy dzisiaj 7 miesięcy, jak to zleciało. Przez ostatni miesiąc chorował 2 razy i byliśmy 22 dni na antybiotyku, najpierw zapalenie oskrzeli a potem zapalenie płuc, które omały włos skończyłoby się szpitalem.
Mały waży 7,300 i mierzy 70 cm.

U nas dzisiaj rano 29 stopni a teraz 11 i wieje że głowę chce urwać.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-12, 13:52   #2424
glamourous
Zakorzenienie

Buahaha Goldi padlam po prostu

Dygotko my mamy takie miekkie ksiazeczki Z grzechotkami i piszczalkami- chlopcy je uwielbiaja jesc. Poza tym mnistwo twardych ksiazeczek po soni- na poczatek bardzo polecam serie z obrazkaami lub zdjeciami zwierzatek, przydadza sie pozniej... To jest kotek- kotek robi miau, potem kolo roczku dziecko samo nasladuje dzwieki itd

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Nas tez paskudnie, zimno i wietrzysko. Zaliczylismy spacer po okolicy 2,5 godz z czego 1,5 to bylo namawianie soni na powrot do domu w koncu nie dalo rady i musialam
Ja przekupic bo bysmy chyba zimowaly na dworze. Dobrze ze dla chlopcow dodatkowy kocyk mialam, soni bancia z okna kamizelke puchowke zrzucila i tylko ja w klapkach marzlam

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

A moja mama wyhaczyla dzis w biedronce bodziaki... Z tym ze komplet
W naszym rozmiarze byl poskladany- 2 niebieskie misie plus jeden rozowy ja tam nie jestem marudna poza tym chlopcom roz poeknie podkresla karnacje ( powinnyscie ich zobaczyc w kapelusiku soni- normalnie laleczki)ale jak chcialam ubrac to sie z miejsca urwaly 2 z 3 zatrzaskow. Ktoras ma podobne zastrzezenia co do jakosci?

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Goldika czy twoj Ol bawi tym klecznikiem z little tikes- bo to chyba ty kiedys sie chwalilas wygranym na all?
Bo moje baki chwile sie pobawia ale zaraz jest wrzask ze nie moga go zjesc
Stary 2012-05-12, 13:54   #2425
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:

Ja chyba wolę zaczekać, aż dziecko będzie na tyle przygotowane, aby wysiedziało na tym fotelu, niż ciągnąć na siłę, sadzać na siłę itp. Nawet mimo np. jakiejś dziury czy próchnicy. Serio. Takie mam zdanie. Tak na siłę, ze strachu to dziecko się zrazi i co z tego, że tą dziurę zrobię super szybko, skoro uraz pozostaje praktycznie na zawsze?I później już ciągle stres jak się idzie, niechęć itp. Zamiast iść "rozumnie", że trzeba, że nie ma się czego bać itp.
szwagierka też woli robić kilka pierwszych wizyt dla oswojenia, bo pozostawić dziecku traumę do końca życia bardzo łatwo

Cytat:
I to pewnie we frani prala...
No ja wiem ze teraz jest mnostwo udogodnien dlatego ja tam swoich blizniakow nie traktuje jako kary bozej
no we frani

Cytat:
moja p[anna spała dzis od 7.20 do teraz 38 minut...po przebudzeniu miała byc marchewka z ziemniakiem,ale byl taki wrzask,ze jest mlekooooo
dla mnie takie spanie to normalka, Helcia ma takie 3 drzemki w ciągu dnia, no czasem jedna koło godziny

Chwalę się! byłam na tych targach motherandbaby.pl kupiłam kilka akcesoriów po fajnych cenach i wygrałam zabawki dla Helusi! dwie świetne zabawki z Canpola do wózka/łóżeczka. Jakiś prosty quiz o wiedzy o produktach Canpola z nagrodami gwarantowanymi.
Generalni na targach mało miejsca w namiocie (bo pada) i strasznie ciężko było wózkiem jeździć. Pod tym względem koszmar. A i spotkałam pana który nam sprzedawał wózek obejrzał pasażerkę.

Seona - ja jestem bardzo zadowlona z wózka, z gondoli i teraz juz spacerówki. Rozkłada sie prawie na płasko, jest lekka zwrotna, tylko juz miałam 3 razy koło przebite od szkła! ale 2 razy na wertepach.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 14:28   #2426
elf27
Zadomowienie

Dziewczyny my po obiadku i mam pytanie bo żem głupia mały wszamał ok. 80g-100g ze słoiczka, to ile dawać w takim wypadku jeszcze mleczka?

Pytanie o kaszkę kukurydzianą - kupujecie taką zwyczajna czy specjalną dla niemowląt? Mam nadzieję, że młody nie puści pawia jak Olek- właśnie Goldi, jak brzyszek synka?

Mamy alergików - Olusia, Aga, Aniolina, Kasik, Mszpilka, Ona - dajecie jakieś herbatki?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 14:31   #2427
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Elf- ja raczej daję wodę ale czasem dosypuje kilka ziarenek herbatki z Hippa jabłko melisa
u nas na razie spokój z alergiami, nawet skaza mniejsza
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 14:33   #2428
elf27
Zadomowienie

SZPILKA a Wy na cycu i mm, bo mi wyleciało...

Dzięki, kupię tęherbatkę i będziemy probować.
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 14:46   #2429
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
niesmiertelny Kubuis Puchatek, ktory sobei czytamy przed zasnieciem. do ogladania uwielbia wszelakie gazetki i katalogi, im bardziej szeleszcza tym lepiej. mam mnostwo ksiazek disneya po angielsku i tez sobei czytamy

a i ksiazeczka ktora wychowala wszystkie dzieci w naszej rodzinie od czasow mojego brata (to bedzie jakas 15tka) to "hej Marcinku"

poza tym zakochalam sie w tzw "quiet book" i wlasnie szyje jedna Adaskowi wieczorami.
Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Elf- ja raczej daję wodę ale czasem dosypuje kilka ziarenek herbatki z Hippa jabłko melisa
u nas na razie spokój z alergiami, nawet skaza mniejsza
poczytalam sklad tych herbatek i prawie kazda to cukier z cukrem na cukrze. staram sie nie dawac. Jeszcze bedzie mial czas na takie ulepki. Mlody pije wode miedzy karmieniami. I na nieszczesliwego nie wyglada

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 14:52   #2430
glamourous
Zakorzenienie

Elf
Jest kleik kukurydz nestle - ja kupilam
W rossmanie, robi sie go na mm

Po obiadku jeszcze mleczka do woli, mysle ze setke
Moglby spokojnie wciagnac

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości