Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-12, 10:31   #481
muminek82
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Dzień doberekpogoda się schrzaniła ale już wolę taką niż te upały

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyny to moj wozek tak na szybko
bardzo ładny wózek
Cytat:
Napisane przez paulucha3333 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Witam sie pewnie i tak zadna z WAS nie zauwazyla mojej nieobecnosciale glowa mi peka od wczoraj i chodze po scianach...
dzis mi kolezanka link podeslala...
naprawde nawet nie mam takich slow by opisac ta ..............
nie wiem co bym zrobila gdybym miala okazje ja spotkac....
http://kwejk.pl/obrazek/1155197
masakra nie oglądałam do końca
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

ja dzisiaj tylko się przywitam i nie wiem czy dzisiaj będę mieć chwilkę żeby tu zajrzeć, bo małż ma urodziny a przede mną jeszcze sporo pracy żeby przygotować imprezę. Już przydzieliłam obowiązki małżowi żeby mi pomógł i radzi sobie nieźle
kiepsko dzisiaj spałam. Mała dzisiaj mnie okładała całą noc (pierwszy raz tak szalała) i nie mogłam spać. Nie wiedziałam że już taka silna jest

Branzoletka tak mi przykro

paulucha nie mogę patrzeć na ten filmik....... takiej to by trzeba było sprać dupsko i tylko patrzeć czy równo puchnie
mój małż też ma dzisaj urodziny
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Heloł

Witam się w 33 tygodniu

Ja dzisiaj mykam na zakupy wyprawkowe
gratuluje Aguniai udanych zakupów!

branzoletka trzymaj się dzielna jesteś Kochana,mam nadzieje i mocno trzymam kciuki żeby Ci się wszystko poukładało i żeby tż otoczył Cię wsparciem i opieką na którą zasługujesz!pamiętaj że masz nas
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 10:41   #482
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość

Norniczka witamy w klubie poszukujacych wozka, ostatnio znalazlam o taki http://www.espiro.eu/pr,wozki-glebokie,vector-pro,17 i sie zastanawiam...planuje go na zywca zobaczyc i przestudiowac opinie ...moze ktoras wie co no nie co o nim
Bardzo dobry wozek. Gondola tez ma idealna wielkosc. Rodzilam we wrzesniu, przejezdzilam cala zime, kolo 6 miesiaca przesadzilam mlodego do spacerowki, bo chcial ogladac swiat Poza tym jest super lekki, wiec nawet teraz w ciazy moge go bez problemu nosic.
Mam troche inna wersje, bo kupowalam go 2 lata temu.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Czesc dziewczyny Witam sie pewnie i tak zadna z WAS nie zauwazyla mojej nieobecnosciale glowa mi peka od wczoraj i chodze po scianach...
Wylaczylam po kilku sekundach... Masakra. Jak mozna uderzyc takie malutkie dziecko To moj mi sie wydaje wiekszy, a ani razu nie podnioslam na niego reki i nie mam zamiaru. A na pewno nie w glowe
Dobrze ze ja zamkneli, szkoda ze na tak krotko...

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 10:44   #483
natee
Zakorzenienie

Cytat:
A i zapomniałam Wam wczoraj napisać. Wczoraj jak czekałam na USG to zagadała mnie babeczka, która ma 17 letniego syna (a nie wyglądała) i tak zaczęłyśmy rozmawiać o ciążach, i ona mi mówi, że w ciąży przytyła 26 kg!!!! A była taka laska, zgrabna, drobna, że w życiu bym nie powiedziała. Brzuch jak to określiła miała niemal po kolana Także dziewczyny, nie martwcie się za bardzo wagą, bo jak widać, można dużo przytyć a potem i tak wyglądać super!
moja koleżanka tez tyle przytyła, ma miesięczną córeczke i jeszcze 15kg do zrzucenia.
ja wczoraj oglądałam sobie zdjęcia sprzed 2 lat jak TŻ poznałam jaka ja szczuplutka i pewna siebie byłam chce wrócic do tej wagi, to będzie mój cel po ciąży a wiem, ze dam rade, musze zrobić to dla siebie samej

uciekam ogarniać mieszkanko i jade na zakupy do mothercare zachęciłyście mnie tą tygryskową kolekcją a mam jeszcze kupon zniżkowy

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 10:54   #484
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja sie dzisiaj zwaze wiec bede wiedziec ile mam na plusie, choc ostatnio mam wrazenie ze schudlam i ze brzuch tez mi w ogole nie rosnie
wzielam prysznic zjadlam sniadanko i zaraz uciekam na miasto i do kolezanki
wiec bede pewnei wieczorem
milego pieknego dnia

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 10:56   #485
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Bardzo dobry wozek. Gondola tez ma idealna wielkosc. Rodzilam we wrzesniu, przejezdzilam cala zime, kolo 6 miesiaca przesadzilam mlodego do spacerowki, bo chcial ogladac swiat Poza tym jest super lekki, wiec nawet teraz w ciazy moge go bez problemu nosic.
Mam troche inna wersje, bo kupowalam go 2 lata temu.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Wylaczylam po kilku sekundach... Masakra. Jak mozna uderzyc takie malutkie dziecko To moj mi sie wydaje wiekszy, a ani razu nie podnioslam na niego reki i nie mam zamiaru. A na pewno nie w glowe
Dobrze ze ja zamkneli, szkoda ze na tak krotko...
wózek fajny zastanawiam się nad nim

filmik tragedia....
niezrównoważona psychicznie
to dziecię chciało uciec ale biedny za maleńki i raczkowanie średnio mu wychodzi. masakra!!!!

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 11:19   #486
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
filmik tragedia....
niezrównoważona psychicznie
to dziecię chciało uciec ale biedny za maleńki i raczkowanie średnio mu wychodzi. masakra!!!!
też miałam takie wrażenie, ze chciało uciec
cała sie trzęsę, już na pewno nie otworze takich filmików, to nie na moje nerwy...

Stary 2012-05-12, 11:20   #487
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł

Witam się w 33 tygodniu

gratulacje
i udanych łowów

co do wagi, dzis się wazyłam i nadal mam +9kg
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 11:21   #488
anna99302
Zadomowienie

Czesc mamusie! Moja paczka się znalazła zaadresowali na zły adres ...ale wróciła do nich! ufff....
Cytat:
nawet tego nie oglądam!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Witam się i zmykam do czytania, bo na odpisywanie poprostu nie mam siły musicie mi to wybaczyć, może się to zmieni
Bałam się tych upałów, wiedziałam, że będzie ciężko i jest. Tż niby coś zrozumiał i pracuje nad sobą ale nie ufam mu i jestem czujna
Dzisiaj znów wyskoczył z akcją, że ręce opadają, nawet szkoda gadać.
Ale ja mu dam popalić jak się dziecko urodzi jeszcze będzie rz.ygał i dławił się słowami i teoriami, którymi tak chętnie się teraz zasłania
Muszę to wszystko wytrzymać a po porodzie najwyżej zacznę leczenie żeby być silniejszą tylko szkoda, że przy tym karmić nie będę mogła

Gratuluje wam mamusie kolejnych tyg. i udanych wizyt. Szkoda mi tych, które mają problemy z cukrem i nie mogą jeść normalnie

Ciastek słodka ta twoja dzidzia

Phdwo piękne zakupy i zazdroszczę nóg

Ja od wczoraj czkawkę kojarzę mojego niuńka, bo to takie inne bardziej rytmiczne i trochę trwające w jednym miejscu"puknięcia" Może były wcześniej ale tak pisałyście o nich intensywnie, że się zaczęłam wsłuchiwać co i jak

Już lada dzień powinien nam ten zwrot podatku z NL przyjść, to w końcu się za urządzanie pokoju dla małego weźmiemy, kupimy mu wyprawkę i sobie rzeczy do szpitala, bo jestem ze wszystkim w lesie

Ta ciąża była moim marzeniem od tylu lat a okazało się, że chyba nie powinna się przydarzyć a już napewno nie z tym facetem(przynajmniej ciąża, bo może macierzyństwo będzie lepsze) . To takie smutne i dlatego też ciężko mi się udzielać i cieszyć się z wami choć cieszę się z waszych radości i ciepło się robi na serduchu jak opisujecie swoją miłość do maluszków

Trzymam kciuki za nas wszystkie i częściej będe czytać niż pisać ale będe. Dziękuje również za wsparcie i za miłe słowa jesteście kochane
Kochana będzie dobrze! głowa do góry! postaraj sie nie zamartwiac dla dobra maluszka! po porodzie będziesz myślec na spokojnie co dalej!
Cytat:
Heloł

Witam się w 33 tygodniu

:

Ja nawet nie chce myslec o mojej wadze. NIgdy w życiu tyle nie ważyłam. Dobro maluszka jest najważniejsze w tym momencie i po porodzie będę się martwic dodatkowymi kilogramami.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 11:23   #489
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
co do wagi, dzis się wazyłam i nadal mam +9kg
i jak pięknie wyglądasz

ja niby ostatnio miałam +8kg, ale waga wyjściowa też mnie nie satysfakcjonowała, więc dużo roboty przede mną

Stary 2012-05-12, 11:25   #490
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł

Witam się w 33 tygodniu

:
gratki

jawrocilam niedawno z miasta, narobilam zakupow, tz był na sniadanku teraz pojechal do pracy znowu i do 15 bez Niego a potem mamy gosci

robie dzis sałatke grecką juz sie jej doczekac nie moge, ale najpierw czeka mnie sprzatanie mieszkania

Chciałam Wam napisac ze ODPUKAC tfutfu z Tz uklada nam sie super!!!!!!!!!!1 zbliza nas do siebie fakt ze Niunia juz niedługo bedzie z Nami mysle ze po porodzie to juz w ogole bedzie tylko super WIdze jaki jest bardzo za córcią i mnie tez dopieszcza
oby tylko tak zostało!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 11:33   #491
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
gratki

jawrocilam niedawno z miasta, narobilam zakupow, tz był na sniadanku teraz pojechal do pracy znowu i do 15 bez Niego a potem mamy gosci

robie dzis sałatke grecką juz sie jej doczekac nie moge, ale najpierw czeka mnie sprzatanie mieszkania

Chciałam Wam napisac ze ODPUKAC tfutfu z Tz uklada nam sie super!!!!!!!!!!1 zbliza nas do siebie fakt ze Niunia juz niedługo bedzie z Nami mysle ze po porodzie to juz w ogole bedzie tylko super WIdze jaki jest bardzo za córcią i mnie tez dopieszcza
oby tylko tak zostało!
po porodzie podobno mają jeszcze więcej szacunku do kobiet ostatnio byliśmy u znajomych i aż miło było słuchać jak On wypowiadał sie o tym jakie silne i wytrzymałe są kobiety wszystko mu sie tak pozmieniało po tym jak był przy porodzie swojej córeczki nawet sie popłakał. jak mój sie poryczy to mi serce ze szczęścia pęknie nie moge patrzec jak facet płacze bo to najwspanialszy dowód wrażliwości z ich strony.

ale to tylko takie moje przemyślenia

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

ok uciekam, do później Kochaniutkie

Stary 2012-05-12, 11:33   #492
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
i jak pięknie wyglądasz

ja niby ostatnio miałam +8kg, ale waga wyjściowa też mnie nie satysfakcjonowała, więc dużo roboty przede mną
ja tez chciałabym wazyc po porodzie mniej niz przed ciażą
Cytat:
gratki

oby tylko tak zostało!
super ciastekzostanie juz tak napewno
Stary 2012-05-12, 11:49   #493
anna99302
Zadomowienie

No mój się poryczy na pewno ale powiem Wam, e wkurza mnie podejscie niektorych mężczyzn. MOja koleżanka będzie rodzic na dniach i on nie będzie przy porodzie bo koledzy mu odradzają mówi, że to obrzydliwe i że nigdy nie patrzy się na kobietę tak samo... wkurzył mnie bo wyrażał te swoje mongolskie teorie przy nas, gdzie mój mąż jest zaangażowany we wszystko od początku i bardzo chce być przy porodzie swojego pierworodnego...

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Ide do męża się przytulic mamy jeszcze godzinę a potem obiad u tesciow. ciao!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 11:49   #494
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
No mój się poryczy na pewno ale powiem Wam, e wkurza mnie podejscie niektorych mężczyzn. MOja koleżanka będzie rodzic na dniach i on nie będzie przy porodzie bo koledzy mu odradzają mówi, że to obrzydliwe i że nigdy nie patrzy się na kobietę tak samo... wkurzył mnie bo wyrażał te swoje mongolskie teorie przy nas, gdzie mój mąż jest zaangażowany we wszystko od początku i bardzo chce być przy porodzie swojego pierworodnego...
zdarzaja sie tacy faceci, z teoriami, które dumnie wyglaszaja najwazniejze zeby facet byl pewny swoich decyzji i nie sluchal gadania
Stary 2012-05-12, 12:00   #495
pumas
Zakorzenienie

Niestety mój teść też powiedział mojemu tż, że jak jest desperatem, to niech będzie przy porodzie (a sam nie był !!!), ale mu nie poleca. Kumple to samo. Co za idioci. Ja uważam, że nikogo nie można zmuszać, ale jeśli nasz facet chce, to tylko się z tego cieszyć.

Ja dzisiaj mam 11.5kg na plusie. Pięknie :/
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 12:02   #496
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Niestety mój teść też powiedział mojemu tż, że jak jest desperatem, to niech będzie przy porodzie (a sam nie był !!!), ale mu nie poleca. Kumple to samo. Co za idioci. Ja uważam, że nikogo nie można zmuszać, ale jeśli nasz facet chce, to tylko się z tego cieszyć.

moj TŻ wyrazal na poczatku checi bycia przy porodzie, teraz go nie pytam bo nie cche naciskac, ale mysle ze on bedzie, chcoiazby po to by mi czolo obetrzec czy dac pic

Pumcia to ładna waga, co sie przjemujesz

ale mam dzisiaj muła
Stary 2012-05-12, 12:04   #497
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
po porodzie podobno mają jeszcze więcej szacunku do kobiet ostatnio byliśmy u znajomych i aż miło było słuchać jak On wypowiadał sie o tym jakie silne i wytrzymałe są kobiety wszystko mu sie tak pozmieniało po tym jak był przy porodzie swojej córeczki nawet sie popłakał. jak mój sie poryczy to mi serce ze szczęścia pęknie nie moge patrzec jak facet płacze bo to najwspanialszy dowód wrażliwości z ich strony.

ale to tylko takie moje przemyślenia [COLOR="Silver"]
ja widzialam nie raz jak mój płakał. Oczywiscie nie bez pwoodu
ostatnio to juz w tej ciązy, w bardzo powaznej dla nas klutni..... miał chyba wyrzuty sumienia po całym dniu nie odzywania sie, moim płaczu ciagle i sam sie popłakał....tzn łzy mu leciały. No i an usg jzu dwa razy łezki Mu leciały

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-12, 12:24   #498
modnisia86
Zadomowienie

a propo bycia tż przy porodzie, mój choć nie wiem z skąd ale nawet bez mojego pytania mówi że będzie. Uważa że się przyda no i chce być. Mimo że jego najlepszy przyjaciel nie zamierza być, mój tż dziwi się jemu jak tak można.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 12:27   #499
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczynki
witam z kubkiem kawy pogoda do du** a ja mam za oknem dodatkowo panow koszących trawe od 7.30 a nad glowa sasiada robiącego remont- po prostu marzenie dzisiaj muszę garnąc wszystkie rzeczy z biurka i spod to tz je rozkreci i bedzie miejsce na lozeczko wypadalby juz je zamowic bo dzis zaczynamy 33 tydzien
Cytat:

11 kg ehh moje marzenie
Cytat:

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Ide do męża się przytulic mamy jeszcze godzinę a potem obiad u tesciow. ciao!
koledzy i otoczenie zawsze sa najmadrzejsi i najgorsze jak tzowie nie maja swojego zdania!! moj nawet jak jeszcze nie bylam w ciazy powtarzal ze bedzie chcial ze mna byc przy porodzie i mam nadzieje, ze nic go nie wystraszy
Cytat:
gratki

oby tylko tak zostało!
super kochana oby juz tak zostalo
Cytat:
A i zapomniałam Wam wczoraj napisać. Wczoraj jak czekałam na USG to zagadała mnie babeczka, która ma 17 letniego syna (a nie wyglądała) i tak zaczęłyśmy rozmawiać o ciążach, i ona mi mówi, że w ciąży przytyła 26 kg!!!! A była taka laska, zgrabna, drobna, że w życiu bym nie powiedziała. Brzuch jak to określiła miała niemal po kolana Także dziewczyny, nie martwcie się za bardzo wagą, bo jak widać, można dużo przytyć a potem i tak wyglądać super!
ja mam nadzieję, ze jakos zrzucę.... bo napewo przekroczę 20kg niestety
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 12:32   #500
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
witam z kubkiem kawy pogoda do du** a ja mam za oknem dodatkowo panow koszących trawe od 7.30 a nad glowa sasiada robiącego remont- po prostu marzenie dzisiaj muszę garnąc wszystkie rzeczy z biurka i spod to tz je rozkreci i bedzie miejsce na lozeczko wypadalby juz je zamowic bo dzis zaczynamy 33 tydzien
(
gratki

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

ale mnie łeb boli

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-12, 13:12   #501
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,

Wróciłam z cosobotnich zakupów. Co tydzień przyjeżdża po mnie teściowa i jedziemy razem na zakupy (wędliny, warzywa, owoce, trochę chemii itp...), wtedy pomaga mi wnieść zakupy do mieszkania na 3 piętro , ona jest kochana! Poczytałam co od wczoraj pisałyście i za moment zabiorę się za obiadek, bo niedługo mąż z pracy wróci.

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a oto mój dzisiejszy Brzusio w nowych spodenkach
28tc
Śliczny!

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie. Maly wazy ok. 933g, ja przytylam 11kg grubas ze mnie, ale lekarz nic nie mowil czy to za duzo
No i moje wyniki byly super. USG tylko chwilke. Dla pewnosci sprawdzil pH i poogladal czy nie ma infekcji. No to tyle.
Mi jest strasznie slabo, cisnienie mi skoczylo. To chyba nie jest pogoda dla mnie. Glowa mi peka, czuje ze zemdleje ://
Czekam na TZ, ide sie polozyc, nie mam sily nadrabiac..
Gratulacje udanej wizyty!

Cytat:
No to jestem
Wszystko w jak najlepszym porządku. Co prawda Luśka nie za bardzo chciała współpracować, główkę miała odgiętą do tyłu przez co nie dało się wszystkich pomiarów główki, karku i kości twarzy zrobić, ale ogólnie z tego co udało się zobaczyć to nic się niepokojącego nie dzieje, mała jest proporcjonalna, narządy wewnętrzne prawidłowo umieszczone i pracujące. Położenie główką w dół
Waży 1500g (jak to lekarz określił - pięknie przybiera) a wiek ciąży wg USG to połowa 31 tyg czyli bardzo blisko terminu OM (wg OM jutro będę miała skończonych 32 tyg).

Dzięki za wszystkie kciuki

Cytat:
Pierwsze zdjęcia to kołderko kocyk, tzw. grow blanket. Na ostatnim zdjęciu jest pokazane, jak on rośnie razem z malcem, można używać go do 4 roku życia.
To jest z jednej strony kołderka ocieplana, z drugiej wg mnie poszewka, a nie kocyk. I całość zakłada się na materac - jak jest ciepło, to część kołderkową chowamy pod materac i dziecko przykrywamy poszewką, a jak jest zimno, to na odwrót. A jak dziecko jest już większe, to używamy tego jako śpiworka. Wg mnie całkiem fajna rzecz

Kolejne zdjęcie to buciki, kocyk i śpiworek.
Super zakupki

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
hehe, jak wy mnie dobrze znacie
Brązowego nie kupiłam tym razem nic (chociaż... ciastka kupiłam. Są brązowe ), ale dla Zosi - jak najbardziej. Sukieneczkę (jest symetryczna, nie wiem, czemu tak dziwnie na zdjęciu wyszła) i koszulę, która absolutnie i nieodwołalnie złapała mnie za serce. Obie rzeczy w Humanie (to sieć niemieckich second-handów)
Nawet mistrz drugiego planu załapał się na zdjęcie

/kupiłam też sobie bluzkę - niestety na zdjęciu (którego nie wrzucam, bo niemiarodajne) wyszła jak jakaś smętna szmata, w dodatku turkusowa - podczas gdy naprawdę jest zielona, w odcieniu malachitu/
Super

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyny to moj wozek tak na szybko
Piękny wózek, mnie jeszcze czeka wybór najodpowiedniejszego...

Cytat:
Heloł

Witam się w 33 tygodniu

gratki 33 tc i powodzenia na zakupach

Cytat:
Myślę, że nie ma co wywierać presji na mężu, żeby był przy porodzie. To powinna być jego decyzja, bo każdy jest inny - jeden będzie zachwycony a inny zgorszony. Mój mąż na początku kategorycznie powiedział, że nie będzie przy porodzie a niedawno zaczął się przekonywać, że może jednak urodzi ze mną . Na początku napewno będzie ze mną a w razie czego wyjść zawsze może. Myślę, że to będzie najlepsze rozwiązanie , zawsze pozostaje jakaś otwarta furtka.

Cytat:
ja widzialam nie raz jak mój płakał. Oczywiscie nie bez pwoodu
ostatnio to juz w tej ciązy, w bardzo powaznej dla nas klutni..... miał chyba wyrzuty sumienia po całym dniu nie odzywania sie, moim płaczu ciagle i sam sie popłakał....tzn łzy mu leciały. No i an usg jzu dwa razy łezki Mu leciały
Mój raz płakał - po śmierci mojego taty, jak zobaczył go martwego na kanapie u moich rodziców (mama do nas zadzwoniła, że tata nie żyje i pojechaliśmy tam natychmiast...). Dla mnie jak i dla niego była to trauma... Wieczorem po pracy przyjechał z butelką wódki, polał wszystkim w domu i się rozpłakał jak dziecko... Tego obrazu nigdy nie zapomnę...
Na USG nie płakał, raczej był dumny . Zresztą chodzimy razem co miesiąc na USG.

Cytat:
hej dziewczynki

11 kg ehh moje marzenie

koledzy i otoczenie zawsze sa najmadrzejsi i najgorsze jak tzowie nie maja swojego zdania!! moj nawet jak jeszcze nie bylam w ciazy powtarzal ze bedzie chcial ze mna byc przy porodzie i mam nadzieje, ze nic go nie wystraszy

super kochana oby juz tak zostalo

ja mam nadzieję, ze jakos zrzucę.... bo napewo przekroczę 20kg niestety
gratki 33 tc i nie martw się, zrzucisz kg - wszystkie zrzucimy
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 13:17   #502
bebe1987
Rozeznanie

Wstawiam swój brzucholek w 28 tygodniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120512044.jpg (87,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120512045.jpg (84,3 KB, 35 załadowań)
Stary 2012-05-12, 13:20   #503
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Mój raz płakał - po śmierci mojego taty, jak zobaczył go martwego na kanapie u moich rodziców (mama do nas zadzwoniła, że tata nie żyje i pojechaliśmy tam natychmiast...). Dla mnie jak i dla niego była to trauma... Wieczorem po pracy przyjechał z butelką wódki, polał wszystkim w domu i się rozpłakał jak dziecko... Tego obrazu nigdy nie zapomnę...
Na USG nie płakał, raczej był dumny . Zresztą chodzimy razem co miesiąc na USG.
moj na pogrzebie tez plakał, swojej Babci i mojego Dziadka. ale to sytuacja ze chyba kazdy twardy czlowiek uroni łezke jesli odchdozi bliska osoba....

a my na usg jedynie na te prywatnie chodzimy razem. Te polowkowe . Wiec byl juz 3 razy w 12,22 i teaz w 30. w 12 nie patrzyłam sie an Niego wcale to niewiem, serce mi biło by wszytsko bylo ok modliłam sie w duszy, a te reszte to wlasnie sie popłakał ale ja tez ze szczescia

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
ale łądny okraglutki!!!!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-12, 13:24   #504
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Cisza tu od rana.
nawet nie otwieram tegp.filmiku - po Waszych reakcjach wiem, ze nie dam rady. Pozdrawiam zza telefonu malza, ktory nadal spi
Ja obejrzałam wczoraj i bardzo żałuję bo spać nie mogłam z nerwów
Przypomniała mi sie historia małej Yue Yue Wang z Chin, tez nie mogłam dojśc do siebie po tym.
Cytat:
Heloł

Witam się w 33 tygodniu

Gratulacje udanych zakupów życzę
Cytat:
Czesc mamusie! Moja paczka się znalazła zaadresowali na zły adres ...ale wróciła do nich! ufff....
Super, ze się znalazła
Mi też kiedys zagineła, ale nie miałam tyle szczęscia, nie odzyskałam ani paczki ani kasy
Cytat:

Wkurzaja mnie takie " porady prawdziwych mężczyzn" świadczy to wg mnie wręcz przeciwnie o braku jaj i odwagi.
Ja mam +12 a tp ponad miesiąc po Tobie
Cytat:
hej dziewczynki
Gratulacje!!!
U mnie też pogoda do dupy

Byłam dziś na badaniach i wracając wstąpiłam do C&A po te spodnie, co Karolka polecała. Super są, bardzo wygodne, tyle,że jedyne 42 były tragicznie poplamione, więc nie wzięłam, 34, 36 i 38 był cały wieszak. Jutro zapoluję w innym sklepie Dzis ten deszcz i wiatr mnie zniechęciły. Zakupiłam tam za to zwykłe dżinsy ciążowetrochę droższe niż w H&M ale rozmairowo bardziej pasujące (czyt. szersze w udach)

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Piękny bebzolek i masz ładne paznokcie
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 13:42   #505
Malwina_a
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
Jak ja wam zazdrosze tych 3 z przodu w tych tygodniach, sama bym już chciała
Wogóle jestem dzisiaj jakaś taka przybita, bez humoru i śpiąca

Może wyciągne małża do smyka dzisiaj, chciałabym zobaczyć tutka grandera i to chyba ostatni sklep w którym są wózki a ja nie byłam.

Jutro małż jedzie do warszawy na komunie chrześniaka, wyjeżdza o 3 w nocy, wróci też pewnie coś koło tego więc czeka mnie cały dzień bez niego
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 13:47   #506
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:

ale łądny okraglutki!!!!
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Piękny bebzolek i masz ładne paznokcie

Dziękuję
A pazurki już do malowania (taki lakier poodpryskiwany) tylko nie chce mi się za nie zabrać

Co do porodów to jak sobie pomyślę jaki mój mąż był blady podczas pobierania krwi to sama nie wiem czy on poród przetrwa - chyba, że go nie doceniam .
Przypomniał mi się tez szwagier, który po porodzie kazał sobie pokazać łożysko, bo był ciekawy jak ono wygląda . Siostra myślała, że się pod ziemię zapadnie .
Stary 2012-05-12, 13:52   #507
agunia82
Zakorzenienie

no to wróciłam Zakupy udane, kupiłam wszystko, co chciałam kupić, i nawet się zdziwiłam, bo przewijak kupiłam 8zł taniej niż cena podana na stronie internetowej tego sklepu w którym byłam, a tam i tak już był po cenie promocyjnej A co najlepsze, to niby sklep detaliczny, a wszystko mają o wiele tańsze niż taka jedna hurtownia w której też dzisiaj byliśmy
Zamówiłam też już materacyk, w przyszłym tyg idę do rossmana po kosmetyki i już wyprawka gotowa
No, zostanie jeszcze wózek, ale to z końcem maja kupimy, za to wybraliśmy już kolor

Cytat:
super

Cytat:
zaczynamy 33 tydzien

Cytat:

Myślę, że nie ma co wywierać presji na mężu, żeby był przy porodzie. To powinna być jego decyzja, bo każdy jest inny - jeden będzie zachwycony a inny zgorszony. Mój mąż na początku kategorycznie powiedział, że nie będzie przy porodzie a niedawno zaczął się przekonywać, że może jednak urodzi ze mną . Na początku napewno będzie ze mną a w razie czego wyjść zawsze może. Myślę, że to będzie najlepsze rozwiązanie , zawsze pozostaje jakaś otwarta furtka.

dzięki
ja z mężem jestem tak samo umówiona co do porodu

Cytat:
śliczny

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 13:53   #508
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
oby tylko tak zostało!
super, oby tak dalej

Cytat:
dzis zaczynamy 33 tydzien

Cytat:

ładny

moj TZ tez ma zamiar byc ze mną przy porodzie
na szzescie tutaj nie ma takich swoich kumpli jeszcze, wiec nikty sie nam nie wtrąca ani nie wygłasza mądrości na temat porodów. Z resztą moj TZ ma swoje zdanie i na bank gadanie kolegow by go nie zniechęciło...

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 13:57   #509
prince_polo
Zakorzenienie

zrobilam salatke grecką i se wlasnie ją jem ale dobra !!!!!

tz wraca z pracy niedlugo bedzie, gosci nie bedzie dzis wiec mini ich salatka sami zjemy spedzimy sobie miło popoludnie we dwoje a gosci bedziemy mieli jutro. nawet lepiej bo dzis sa powtorki Juli i glupio by było ogladac przy nich

Moja Niunia dostała wlasnie kurteczke zimową czerwona pikowaną i czapeczke z rekawiczkami pod kolor

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-12, 14:07   #510
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
zrobilam salatke grecką i se wlasnie ją jem ale dobra !!!!!

tz wraca z pracy niedlugo bedzie, gosci nie bedzie dzis wiec mini ich salatka sami zjemy spedzimy sobie miło popoludnie we dwoje a gosci bedziemy mieli jutro. nawet lepiej bo dzis sa powtorki Juli i glupio by było ogladac przy nich

Moja Niunia dostała wlasnie kurteczke zimową czerwona pikowaną i czapeczke z rekawiczkami pod kolor
tez to oglądam

kurde a moj TŻ pracuje, juz mi nudmo wiecznie w domu siedziec, z reszta nawet jak gdzies wyjdziemy to za pol godziny jestem zmeczona
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości