|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Mieszkamy w mieszkaniu Tż-ta ciotki. Mieszkanie te tylko i wyłącznie dzięki nam i naszym kosztem ona odziedziczyła w spadku. Zawsze mówiła, że jak już będzie jej to ona go od razu przepisze Tż-towi i że nie będzie chciała nic z niego. Jak było już tak blisko, że mieszkanie miało było jej to ona stwierdziła, że może nam je sprzedać. Byliśmy w szoku ale powiedzieliśmy jej ok, że kupimy je od niej. Parę dni temu ona zadzwoniła do Tż-ta i powiedziała mu, że na początek maja ona chce pieniądze za mieszkanie. Tż był styczeń, luty i marzec na urlopie bezpłatnym i nie miał żadnych wpływów w banku dlatego nie dostanie kredytu. Nie mamy tyle pieniędzy żeby jej dać. Ostatnio zadzwoniła i powiedziała, że ona sprzedaje mieszkanie, które my z ruiny doprowadziliśmy do ładnego, przytulnego miejsca
![]() Na dodatek my mamy jej już dać pieniądze a mieszkanie na nas będzie dopiero przepisane za 4 lata bo prędzej prawnie ona go nie może sprzedać!!! Tak w skrócie Wam opisałam bo jakbym chciałam dokładnie opisać to powstała by dość gruba książka.
10.02.2011[*] Mój Aniołek 10.10.2016[*] Mój Aniołek Edytowane przez bacharybnik Czas edycji: 2012-05-12 o 09:35 |
|
|
|
#242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Macie faktury za remont? wystawcie jej rachunek na Odyna jedynego!
|
|
|
#243 |
|
Rozeznanie
|
ADUNIA bardzo dobrze że wczoraj troszkę odespałaś, bo ostatnio byłaś przemęczona z tego co pamiętam
a i Tz był zadowolony ze z nim dłużej posiedzisz więc myślę ze wieczór był udany![]() PANI BYou ![]() BACHARYBNIK co sie dzieje? Tulę ![]() SOFCIU super że tak dobrze minęła ostatnia nocka i mała wytrzymała noc bez karmienia oby tak dalej
|
#244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony to ona nie wyrzuci Tż-ta z dzieckiem z mieszkania bo musiałaby dać im mieszkanie zastępcze. Dodam, że ja z Kamilem jestem zameldowana u mojej mamy bo ona mnie z dziećmi nie chce tutaj zameldować. Ale zdziwi się jak się dowie, że Tobiasz jest na jej mieszkaniu zameldowany!!!
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
teoretycznie do 18:00, ale mam nadzieję, że da się uciec wcześniej
![]() ![]() jest. jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę. Pazerna, wredna baba. i w jakie koszty Was wpuściła - cwana i już.
|
|
#246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Współczuje co za podłość, tak to jest z rodziną najlepiej na zdjęciu i tylko w środku bo z boku jak stoisz to Cie wytną Masakra jakaś A co fakturami za remont? Moze domagajcie się zwrotu kosztów. A z drugiej strony jak ona nie moze sprzedać mieszkania do 4 lat to komu ona chce je sprzedać komuś obcemu??? Chyba nikt o zdrowych zmysławch nie kupi mieszkania na ładny ryj i obietnice że za 4 lata ktoś je pszepisze na nowych właścicieli.
|
|
#247 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Super, że mała rośnie. Macie wybrane imię? Cytat:
Sofciu a Ty kochana jak dajesz radę sama? Znajdujesz chociaż trochę czasu dla siebie? Cudowny Maksiu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Basiu trzymam za Was kciuki, aby udało Wam się to rozwiązać, biedna pewnie masz teraz masę nerwów
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż też raz się na "obietnicach" rodziny przejechał - na pewno mniej stracił niz wy możecie od tej pory powiedział nic bez "papieru" z rodziną nie załatwiano a nawet jakbyście jej teraz kasę dali to nic by to nie zmieniło, bo skoro sprzedać nie może - to za 4 lata ona np znów by kasy zażądała za sprzedaż (no bo ja takiej "ciotce" to bym już wogóle nie ufała). Piszesz że ona już chce sprzedać te mieszkanie, a później ze może dopiero za 4 lata Może jej w między czasie przejdzie?Dobrze, że Tobiasz jest tam zameldowany - wyrzucić nieletniego na bruk nie można ![]() Oj ciężki czas widzę i dużo nerwów cię czeka
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie. baby na ulicy nie mdleją na jego widok faceci raczej też nie
|
|
|
#250 |
|
Zadomowienie
|
A z drugiej strony jak ja mam jej dać tyle pieniędzy w sumie za nic! My jej damy pieniądze a za 4 lata ona sobie znowu coś wymyśli, że i tak nam go nie będzie chciała sprzedać!
Tż jej powiedział, że dostanie całą kasę (chociaż na dzień dzisiejszy nie mamy tyle pieniędzy) jak dostaniemy kartkę podpisaną przez notariusza, że z dniem tym, i tym mieszkanie jest nasze to się nie zgodziła!!!!!
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
anusia, panika, biedulki w pracy musicie siedzieć... A jak pogoda u Was? U mnie się chmurzy, chyba będzie padać. Zaraz biorę papiery i tłumaczę "What a wonderful world" na PL. Chociaż jakoś weny specjalnie nie czuję :/ ![]() panika, ja też chcę zobaczyć!!!
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu dokładnie, nie dawajcie jej niczego na słowo, bo znowu coś wymyśli i nie udowodnicie, że jej zapłaciliście. Wszystko przez notariusza.
My jak kupowaliśmy mieszkanie, to też od dziwnego gościa i nawet umowę wstępną z zaliczką pisaliśmy u notariusza, zapłaciliśmy opłatę, ale przynajmniej mieliśmy pewność, że nam nic nie przepadnie. I trzeba też uważać na słowa w umowie, nam notariusz co nieco poprawiał
|
#254 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Nie będę Wam tu więcej smuciła i zaśmiecała forum. Pewnie jakiś czas się nie będę wcale odzywała bo mam wszystkiego dość. Jadę do mamy na kawę i zapytam się jej w razie czegoś czy nas przygarnie.
10.02.2011[*] Mój Aniołek 10.10.2016[*] Mój Aniołek Edytowane przez bacharybnik Czas edycji: 2012-05-12 o 10:08 |
||
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
Bacha, trzymaj się mocno! Kciuki, żeby wszystko się wyjaśniło, a ciotka dostała olśnienia, że kabelki jej w mózgu szwankują!
|
|
|
|
#256 |
|
Wtajemniczenie
|
Basia może jakaś porada prawna by się przydała?
Amilcia A Ty sama pichcisz zupki dla małej czy kupujesz? Ja dawałam z bobovity na początku marchewkową z ryżem, po tygodniu jarzynową. |
|
|
|
#257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko się pozywtywnie dla Was skończy. Uściskaj chłopaków prince - fajnie, że się odezwałaś, myślałam niedawno o Tobie ![]() To już 31 tyd. Ale czas leci. Dobrze, że mała księżniczka zdrowa. A jak układa się z babcią? adunia - super, że tłumaczenie poszło dobrze, podziwiam kochana... mnie by stres zjadł ![]() Byuo - witaj, powodzenia w staraniach! Jesteś z Wrocławia? sofcia - to Julcia dorasta - fantastycznie. Uważajcie tylko z herbatkami w nocy, lubia psuć ząbki ![]() A jak ząbkowanie, idzie gładko, mała nie marudzi, nie gorączkuje? cookie - ale z Maksia szczuplaczek Ciekawe jak Dasti ? Ania, Agusia? - coś się dzieje w temacie poród? ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- maksi - nie gotuję, bo nie mam z czego, może w wakcje będe miała warzywa od teściowej z działki a póki co to dania ze słoiczków będę dawać. Zresztą w żłobku podaja dania słoiczkowe dzieciom do roku czasu więc chcę aby się przyzwyczaiła do tych smaków. Wczoraj zjadła kilka łyżek marchewki z ziemniakiem ale nie pałała entuzjazmem ![]() To może spróbuje marchewkową w następnym tygodniu, jak po tym słoiczku jej nic nie będzie. A jak z konsystencją tej zupki?
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-05-12 o 10:39 |
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Dasti się odezwała na forum mam majowo czerwcowych jest w domku no i zajmuje się Olkiem ![]() A Anię przyjęli do szpitala bo już po terminie i tak sobie leży bo "załapała" się na dezynfekcję porodówki, więc ani specjalnie jakoś wypuścić jej nie chcą a wywoływać też nie, bo nie ma gdzie rodzić. W sumie to nie wiem czy jeszcze ją wypuszczą czy przetrzymają aż do porodu (nic nie wskazuje żeby poród miał jakoś szybko nastąpić).
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-05-12 o 11:19 |
|
|
|
#259 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Cześć ![]() Cytat:
COOKIE! Maksio! jest uroczy!!!!!!! Cytat:
![]() PANICZKO! o kurcze ale długo! |
|||
|
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
u mnie nic się nie dzieje... idę parzyć tą herbatę z liści malin a po południu będę ostro molestować tż
![]() poza tym mam wysokie ciśnienie w tych ostatnich dniach i kiepsko się czuję i w dodatku od wczoraj mam na to jakieś leki...
|
#261 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jest o niebo lepiej! ![]() Cytat:
a co do ząbkowania to raczej bezproblemowo, ma takie napady krótkie, ze jest marudna wszystko pcha do buzi i jęczy, ale to trwa krótko, nie gorączkuje, gdybym nie zauważyła przypadkiem tych ząbków, to bym nawet nie połączyła żadnych faktów i się nie zorientowała ![]() a dziś jej podam pierwsze jabłuszko
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ!
Byou- witaj! Może dołączysz? Będziemy trzymać kciuki za starania! prince- ale ten czas leci- niebawem będziemy siedzieć na walizce i czekac na akcję porodową ![]() Cookuś -ale Ciasteczek cudowny- oczulki takie ma fajne wielkie panika - tak sobię myślę, że mój Tz-et to ma tylko takie długości spodenek, które u Ciebie nie przejdą ![]() co do opalenizny- podkład słoneczny już nabył a teraz wszystko złazi więc pewnie na dachu opali się trwałym brązem![]() Alfa- super, Tz-et będzie miał dużo wolnego to bedziesz miała "wsparcie" ![]() Bacha- brak mi słów do całej sytuacji...Maksi dobrze mówi- jak ciotka dalej będzie burzyć to warto pomyśleć o poradzie prawnej sofcia- heh- prawie cała noc przespana - to znaczy, ze Julcia już duża panna ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Kasiunia ma senny dzień- nie lubię tak.... Teściowa zaraz na kawę przyjedzie to pewnie Mała się obudzi, często jest aktywniejsza jak ją słyszy
|
#263 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co jakiś czas jej tą herbatkę rozcieńczaj i tak coraz bardziej aż sama woda zostanie ![]() koleżanka tak synka oduczyła słodkich herbatek pić - tyle że on starszy i trochę nadal musi mu sypać żeby kolor był
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
mogę prosić o przepis?
|
#266 | ||
|
Zakorzenienie
|
tak
Rozalia![]() Cytat:
no ale fakt faktem jest cięzkim czlowiekiem ale juz chyba mus sie przyzwyczaic bo raczej lepiej nie bedzie.... Dzięki za pamięc![]() wiem wiem ze mało sie odzywam, ale jak nie zle sie czuje, to leze bo upał padnieta jak nie wiem wczorja pierwszy raz w zyciu obtarlam se nogi (miedzy nogami) te upaly mnie dobijają, mój chory przed ciąza kregoslup daje juz mi bardzo popalic, w nocy nie sypiam. A jak na neta wejde to na wątek mamus lipcowo sierpniowych , i przyznaje sie ze Was zaniedbałam![]() ALe juz czuje sie taka nie w temacie i raczej nikt nie zwraca czy jestem czy nie wiec zaglebiam sie tam, a o Was pamietam i czasem daje znac co u mnie...... Chciala bym byc na bierzaco skoncze sprzatac to bede nadrabiac tą czesc. Moze jakos uda mi sie wrocic na dobre tory ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- a ja mam takie pytanie, jakie kupujecie pieluszki? tzn chodzi mi o te najmniejsze do szpitala i ile miec ich? no i kiedy wieksze i jakie? bo ja jestem kompletnie zielona, dopiero zaczełam sie interesowac pieluszkami wczesniej to tylko ciuszkami
|
|
#267 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
ładnie i oryginalnie
![]() Dziewczyny, które brały luteinę dopochwowo, też Wam ona tak wylatywała? Bo mi dzisiaj nawet wkładka nie ogrania, biorę 2xdziennie, rano i wieczorem
|
#269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak zrobię
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() byłam dziś w sh i kupiłam zwykłą tunikę z dłuższymi bokami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

a i Tz był zadowolony ze z nim dłużej posiedzisz więc myślę ze wieczór był udany

oby tak dalej

Wczoraj Julka dokończyła słoiczek i poszło nam lepiej niż za pierwszym razem
), ale z nim na serio zakupy ciuchowe to nie lada wyzwanie 

od tej pory powiedział nic bez "papieru" z rodziną nie załatwia

te upaly mnie dobijają, mój chory przed ciąza kregoslup daje juz mi bardzo popalic, w nocy nie sypiam. A jak na neta wejde to na wątek mamus lipcowo sierpniowych , i przyznaje sie ze Was zaniedbałam