|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Witamw niedziele
![]() kurde ale mi nogi w nocy drentwieją ![]() Dzis jedziemy do tesciow a pozniej mamy gosci. Wiec bede z komorki zagladac jak cos. Obiecałam sobie wczoraj ze bede na bierząco ![]() ide sie ogarnąc bo wyglądam jak przez okno miłej niedzieli Cytat:
wrazie co z porodowki eska napsize![]() Boze jak to brzmi ![]() a to inna sprawa.... wiec duzo wkladek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a niewiedzialam ze takie na próbe mozna kupic ![]() w takim razie tez sobie wezme by zobaczyc czy beda ok ale ładny Cytat:
Cytat:
nawet tak na mnie w domu wołają rodzice moi itp, nie mówia juz do mnie po imieniu
|
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Hej,
ja dziś padam, Julka co godzine w nocy się budziła niespokojna... Normalnie nie wiem jak się nazywam a dziś czeka mnie jeszcze komunia w rodzinie... brak sił.. no się wieeeeeeeeeeee Mnie by zabił takim ciosem
|
#333 |
|
Zadomowienie
|
Pocieszę Cię, Tobiasz miał taką samą noc.
|
|
#334 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!! Mój beznadziejny humor próbuję atakować mnie od rana, ale nie daję za wygraną. Polewkę mam z TŻta bo na kacu jest i katusze przeżywa... I po co tyle pić?! Haha
![]() Cytat:
Piękny koszyczek na winko!Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34080570]adunia89 : Banksy <3 Oglądałaś "Wyjście przez sklep z pamiątkami"?[/QUOTE]No Banksy, Banksy... Oczarował mnie w NY. Były dni jak chodziłam do księgarni obok Times Square dzień w dzień i podczytywałam jego biografię z przepięknym street artem. Zresztą, Banksy to też mały romantyczny epizod w moim życiu... Filmu nie oglądałam, ale słyszałam wiele razy. Widziałaś? Chyba dziś wieczorem się skuszę jak warto ![]() Berbie, przytulam Cię najmocniej jak się da (a ostrzegam, że mam trochę siły!) ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34081173]A ja 2 dni temu odkryłam, co to jest mięsny jeż, a dzisiaj klejnuty i oglądam sobie na necie Polecam na poprawę humoru, pomysłowe [/QUOTE]Haha mięsny jeż, też to googlowałam bo nie wiedziałam o co chodzi. A Klejnuty znam dobrze, bo Cezik to chłopak mojej koleżanki, więc podglądam z ciekawości ![]() Cytat:
okropna ze mnie baba.Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34083267]Ja z tanich (bo innych nie kupuję ) a dobrych lakierów polecam Golden Rose i Miss Sporty, zwł. te drugie. Ja mam wiele lakierów MS i bardzo je lubię, w większości wystarczy jedna lub max. dwie warstwy.[/QUOTE]Ja też zawsze kupuję Golden Rose (takie malutkie). Szkoda mi na droższe, bo często bardzo się nie różnią. A taki mały lakier kosztuje niecałe 3 zł. Czasem nakładam 1 warstwe, a jak chcę mocniejszy odcień to 2. Nigdy mi nie odpryskuje, po ok. 5 dniach zaczyna się ścierać
|
||||
|
|
|
#335 | |
|
Konto usunięte
|
Ja wróciłam z mszy i cmentarza, chyba wszyscy rodzice się na siebie i na nas poobrażali, brak słów, ale ja już jestem przyzwyczajona do lawirowania między jednymi a drugimi, bo oni za sobą nie przepadają zbytnio, a potem ja wysłuchuję z obu stron.
Natomiast grobek przystrojony już jak należy. Co tu zrobić z dniem, skoro jestem już po śniadaniu, prysznicu i gotowa do wyjścia...? A z drogich lakierów to mi się marzy OPI z tej kolekcji baletowej, ale szkoda mi wydać 60 zł za buteleczkę, to poczekam, aż mi jakaś dobra dusza (w domyśle TŻ ) sprezentuje.---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
A Cezik jest ze Śląska, z tego co pamiętam? Fajne te klejnuty, wczoraj sobie posłuchałam i się pośmiałam, z Najmana, Ibisza i innych. A lakiery GR te małe mają jeszcze jedną zaletę - są małe (wow, ale odkrycie ), więc nie szkoda mi ich, jak mi się znudzi kolor i nie zdążę zużyć.
|
|
|
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
Perse
O kurcze, a o co tak się poobrażali? Tak dla zasady? Bo za sobą nie przepadają? Widziałam tą kolekcję OPI, też bym chciała ![]() __ Tak, Cezik jest ze Śląska, ale nie pamiętam skąd dokładnie. A odkrycie jak najbardziej logiczne, też uwielbiam w tych małych GR, że są małe
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2012-05-13 o 09:05 |
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34085654] A z drogich lakierów to mi się marzy OPI z tej kolekcji baletowej, ale szkoda mi wydać 60 zł za buteleczkę, to poczekam, aż mi jakaś dobra dusza (w domyśle TŻ ) sprezentuje[/QUOTE]60 zł?! kupuję zawsze taniej... albo na targach, albo na promocji... ale ostatnio jak kupowałam to było -20% od 45 zł... szok. ale w górę poszło... Uwielbiam OPI. I Essie. jedyne lakiery, które się trzymają mojej płytki paznokciowej. (jestem przewrażliwiona i odprysków nie zdzierżę)
|
|
|
#338 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A poza tym moja teściowa jest omnibusem i tylko ona ma rację, a kto odważy się wypowiedzieć swoje zdanie, to się mądrzy. Jest bardzo trudną kobietą, ja mam z nią ciężkie relacje. No i potem to się przekłada na wszystkie spotkania rodzinne, których szczerze nie lubię. Cytat:
A Essie też są w Sephorze? Ja tam jak wiadomo rzadko chodzę i nie rozglądam się zbytnio, ale taki jeden lakier chociaż bym chciała mieć.I ja też nie cierpię odprysków, dlatego na dłoniach zawsze mam pomalowane paznokcie na jasny kolor, jakiś mleczny, mleczny róż, nude lub bezbarwny. Na stopach to sobie zawsze poszaleję, jakieś granaty, ciemnie fiolety, czerwienie - bardzo lubię, ale dłonie zawsze w jasnych kolorach, bo gdybym widziała jakiś odprysk lub niedociągnięcie lub smugi, to by mi to nie dawało spokoju cały dzień
|
||
|
|
|
#339 |
|
Zadomowienie
|
Oooo Essie też fajne. Ale mnie jednak szkoda tyle wydawać, bo zawsze mam dużo lakierów, a kolory szybko mi się nudzą. Może kiedyś, jak będę już bardzo bogata to kupię sobie Essie, a nawet dwa! Haha
![]() Perse, też bardzo lubię mieć nude na dłoniach. Jakiego lakieru używasz? Ja kiedyś miałam ulubiony odcień z Inglota, teraz poszukuję jakiegoś nude, ale żaden mi nie chce podpasować. No i współczuję teściowej w takim razie
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2012-05-13 o 09:26 |
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ja swego czasu to miałam "fazę" na wszelkie lakiery (głównie No name bo hurtowo kupowałam i szybko mi sie nudziły)i na wymyślne malowanie pazurków (a o dziwo sama sobie doskonale radzę z malowaniem wzorków - tylko takich w miarę prostych) na ślub też własne i samodzielnie pomalowane miałam teraz jakoś mi przeszło i nawet bezbarwnego nie mam ![]() kiedyś jak zauważyłam odprysk to zdrapywałam resztę zębami np ![]() strasznie się płytka od tego niszczyła ale to było silniejsze ode mnie paznokcie od zawsze mam mocne i potrafię długie bez wysiłku odhodować, po prostu rosną same za to tż mnie wkurza bo skórki obgryza i paluszki nie wyglądają tak ładnie jakby mogły grrrr
|
#341 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na drugim zdjęciu z szeregu wystąpili moi ulubieńcy. Mój ulubiony nude to Golden Rose Care+Strong 108, a mój ulubiony jasny lakier to Joko Virtual Vinylmania Caffe Latte 78, taki brudny róż, ale świetny. Jeszcze bardzo lubię lakiery Eveline, jak tak patrzę na moją skromną kolekcję, b.dobra jakość. |
|
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34085961]
Ja ostatnio w Sephorze widziałam za 59 A Essie też są w Sephorze? [/QUOTE]![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34085961]I ja też nie cierpię odprysków, dlatego na dłoniach zawsze mam pomalowane paznokcie na jasny kolor, jakiś mleczny, mleczny róż, nude lub bezbarwny. [/QUOTE] Na ekstra wyjścia kolor. A jak mi nie równo wyjdzie, bo się śpieszę, to daję warstwę tego pękającego i nic nie widać ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34086341]A pobawiliśmy się z TŻem i obfocił moje skarby [/QUOTE]wow. nie źle.... jaka tęcza
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
mąż na rybach???
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#347 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zainteresowałaś mnie tym lakierem wybielającym. I ładny ten Essie. Lubię takie mleczne lakiery, tak czysto to wygląda. A na wyjścia kolor, ale to sobie rezerwuję duuuużo czasu zawsze... |
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Dziękuje za kciuki i gratulacje w czwartek wróciliśmy do domu. Jak wiecie nie udało się urodzić sn chociaż bardzo tego chciałam, ale najważniejsze że Olek cały i zdrowy bo przeżyłam chwile grozy jak na ktg miał cały czas tętno powyżej 180, ja wpadłam w panikę i pojęli decyzję o cc. Cytat: Napisane przez Alfahelisa moje dzisiejsze zajęcie - lampa balon wykonanie własne, misiek wersja robocza i chwilowa z braku lepszego ![]() Śliczny ![]() Maga gratulacje Nita domek prezentuje się super
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#349 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34086341]A pobawiliśmy się z TŻem i obfocił moje skarby
Na drugim zdjęciu z szeregu wystąpili moi ulubieńcy. Mój ulubiony nude to Golden Rose Care+Strong 108, a mój ulubiony jasny lakier to Joko Virtual Vinylmania Caffe Latte 78, taki brudny róż, ale świetny. Jeszcze bardzo lubię lakiery Eveline, jak tak patrzę na moją skromną kolekcję, b.dobra jakość.[/QUOTE] Super! Podpatrzę te odcienie, które podałaś. Btw, niezła kolekcja Ja też mam sporo, ale siedzą w lodówce, nie będę im przeszkadzać ![]() elegancko, będzie Cię mąż motorówką woził! Cytat:
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34086610]
Zainteresowałaś mnie tym lakierem wybielającym. I ładny ten Essie. Lubię takie mleczne lakiery, tak czysto to wygląda. [/QUOTE] niestety, trwale nie wybiela kupiłam kiedyś jak odbarwiłam, bezmyślnie, płytkę...ładny fed up, ale wolę OPI kolor ciasteczko ( nie pamiętam prawdziwej nazwy, ale chyba też ciastkowa... on ma takie mini-pici drobinki). ten Essie sprawdziłam, bo go mam w torebce, bo ja naprawdę nie znoszę odprysków i muszę poprawić natychmiast (choć widzę to tylko ja)---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
mega mnie to wkurza.
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe skąd on ją weźmie
oglądam "długą drogę do domu" i mi smutno...
|
#352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mnie też, zawsze się katuję wchodząc na amerykańskie sklepy online i prowadząc monolog do komputera Berbie, jak będzie chciał wozić to i motorówka się znajdzie!
|
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
hmm to może ja pokażę bo Dasti nie umie wrzucać tu zdjęć i prosiła żebym jej pomogła
![]() musiałam je zmniejszyć, bo nie chciały mi się załadować ![]() Oto Olek synek Dasti
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-05-13 o 10:30 |
|
|
|
#354 |
|
Zadomowienie
|
no nieeeee, cudo!
Alfa, dzięki za fotkę!
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
rozwala mnie to, jak BARDZO, wzruszają mnie Wasze dzieci...
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-05-13 o 10:30 |
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34086341]A pobawiliśmy się z TŻem i obfocił moje skarby
Na drugim zdjęciu z szeregu wystąpili moi ulubieńcy. Mój ulubiony nude to Golden Rose Care+Strong 108, a mój ulubiony jasny lakier to Joko Virtual Vinylmania Caffe Latte 78, taki brudny róż, ale świetny. Jeszcze bardzo lubię lakiery Eveline, jak tak patrzę na moją skromną kolekcję, b.dobra jakość.[/QUOTE] niezłą masz kolekcję. mi się też jakieś nazbierały, ale bardzo rzadko maluję paznokcie i połowa już pewnie nie nadaje się do użycia. A kupuję zazwyczaj te najtańsze, głównie po ok 3zł, ewentualnie coś z MS. Szkoda mi kasy jak mam kilka razy pomalować. To już wolę wydać więcej na tusz do rzęs, którego używam codziennie czy jakieś fajniejsze cienie do powiek. Teraz poluję jeszcze na jakiś fajny eyeliner, ale taki maczany, tylko, żeby miał sensowny pędzelek, najlepiej taki ciut twardy, bo mam w pisaku i mam wrażenie, że bardzo szybko się kończy. |
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne ma usteczka zwłaszcza tą górną wargę
uwielbiam takie
|
#358 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#359 |
|
Wtajemniczenie
|
ale cudny Dasti
wogole to witam Was Berbie zdolniach z Ciebie ![]() Ja tez mam sporo lakierow ostatnia fajna zielen kupilam w Inglocie - i tez nie nawidze jak odpryskuja albo sie dotkne czegos jak calkiem nie wyschnie wrrrrr
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Dasti Olek jest cudny
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

Czekamy na Rozalkę 

) a dobrych lakierów polecam Golden Rose i Miss Sporty, zwł. te drugie. Ja mam wiele lakierów MS i bardzo je lubię, w większości wystarczy jedna lub max. dwie warstwy.[/QUOTE]