|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3542 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam trochę dylematów, bo nie dość, że 15 lipca chrzciny to 28 lipca wesele TŻ siostry, on będzie świadkiem, więc będziemy siedzieć w samym centrum imprezy, a ja taka gruba, że nie wiem w co się ubiorę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3544 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Moje piersi juz nie sa tak twarde jak w nawale,robia sie bardziej twarde jak mlody nie je 2-3 godz,ale pokarmu mam duzo,bo sam wycieka.Jednak przy corce mialam pozniej miekkie piersi,a pokarm byl(karmilam 9 miesiecy) Moj je w dzien co 2-3 godz,wieczorami zdarza mu sie nawet co godzine. Cytat:
![]() Cytat:
Moze sprobuj tego?
![]() |
#3545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Evcia u nas na uszkach sprawdzil sie swietnie bepanthen ![]() Jula po spacerze spala do 20.40 a o 19 powinna jesc ![]() ![]() ![]() Probowalam sprawdzic mojej corci dziasla jak mama radzila czy nie sa napuchniete ale ilekros nie wsadzilam jej palca do buzi to zasysala jakby z tydzien nie jadla ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kumkura super,że wizyta przyniosła same dobre wieści i Twoje mleczko służy Małej ![]() Ania współczuję choroby Synka, może to trzydniówka? Oby minęło jak najszybciej, bo to na pewno duży stres! Cytat:
Evvcia widziałam to urządzenie w jakiejś książce (chyba Pierwszy rok życia dziecka) i też się mocno zdziwiłam.. ![]() Nikki też myślę o pasie, w necie polecany jest pas Pani Teresa, ale nie wiem jaki rozmiar powinnam wziąc no i w ogóle się zastanawiam czy to ma sens. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Lena oby kryzys szybko minal.Mysl pozytywnie to duzo daje. A wlasnie,ciekawostka jesli chodzi o mleko z piersi.Zamowilam sobie ksiazke"Pierwszy rok zycia dziecka",mam ja od kilku dni.Czytalam w niej ostatnio,ze mozna wykarmic piersia nie swoje dziecko,tylko np adoptowane.Trzeba pobudzac piersi laktatorem,potem cierpliwie przystawiac dziecko,no i wszystko zalezy od nastawienia wlasnie.Bo to w mozgu jest cala moc. ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Aalegna fajne fotki,ta gdzie Seba spi cudowna ![]()
![]() |
#3548 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzis wybylam z Filipem na 3 godzinki w Świat i odpoczelam troszke od Szymonka (ale tez stesknilam sie i On tez). Potem jak wrocilam nie mogl sie nacieszyc cycem ![]() Cytat:
![]() Spotkalam sie i z milymi komentarzami ale tez i tymi niemilymi ze dziecku na pewno tak jest zle i nie zdrowo itd. Oczywiscie nie przejmowalam sie ![]() ![]() A teraz mam zamiar Szymonka tez nosic, bedzie mi na pewno latwiej na spacerze razem z dwojka. Bo ostatnio Filip chcial na spacer wziac rower no wiec on jechal na rowerku a ja pchalam wozek ale nie bylo to latwe bo musialam miec oko na niego, zeby sie nie wywrocil a z wozkiem ciezko. Poza tym jak bylo pod gorke, musialam pchac i wozek i rower z Filipem ![]() Pieknie omotałas Morfeuszka ![]() Acha: ja tez u siebie nikogo nie widzialam, zeby nosil w chuscie. Gratulacje ![]() Z tym krwawieniem mialam tak samo. Bylo tak, ze juz prawie nic ze mnie nie lecialo a tu nagle odrobina zywoczerwonej krwi. I tak bylo do konca, mialam rowniutko krwawienie 6 tygodni, oczywiscie troszeczke pod koniec, ale skonczylo sie dokladnie jak minelo 6 tygodni. Wazne, zeby nie krwawic obficie nagle i trzeba sie niepokoic jesli pojawi sie goraczka i (lub)bol brzucha. Cytat:
Szymon jest na piersi ale przybiera bardzo duzo. Skonczyl 2 m-ce i wazy 6200, pediatra mowil, ze na piersi dziecko moze przybierac ile chce, ze nie ma ograniczen, a pozniej przystopuje z jedzeniem. W 3 tygodnie przybral 1 kg ![]() Cytat:
A probowalas laktatorem odciagnac pokarm? A w nocy wkladki laktacyjne tez masz suche? Bo ja np w dzien mam suche ale w nocy sa przemoczone. (bo je rzadziej) Cytat:
![]() Lenka na pewno masz kryzys. Ja jak mialam kryzys, to piersi byly mieciutkie jak nigdy i tez mialam wrazenie ze nie mam mleczka. A Mały jadl co godzine. Dasz rade, przetrwaj to kochana a zobaczysz, jutro juz pewnie bedzie lepiej ![]() Cytat:
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-05-12 o 23:00 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Gang Iren
|
Agus to Filipek na pewno szczesliwy,ze mial mame tylko dla siebie?
Pierwszy taki wypad sam na sam? Tez bym chciala tylko z Wiki wyjsc,ale brak chetnych do zostania z malym...
#3550 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecie ma pospane...od godziny oczy jak 5zl i brak checi na ich zamkniecie. Najedzona, przebrana i z czkawka. Nie marudzi no ale...fajnie by bylo, zeby jednak byla taka kochana w ciagu dnia a nie nocy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 |
Rozeznanie
|
dobry
![]() Aguśka-Szymon ładnie przybiera ![]() ![]() Od 2 dni bolą mnie strasznie gałki oczne ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 |
Zakorzenienie
|
To strasznie duzo Wasze dzieci na cycach przybieraja... Jula ma niecale 10 tyg i wazy ok 5100, a u lekarza miesiac temu miala 4070 wiec przez miesiac kilo przybrala, a przez 3 tyg to mi sie wydaje mega duzo
![]() My pospalysmy ladnie, o 4 i 8 karmionko przy czym o 8 mezus przyszedl i nakarmil Julcie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Zadomowienie
|
a Filip ma chyba kolki
![]() co do przybierania na wadze nasze dziecię w poniedziałek kończy 4 tygodnie a weszłam z nim wczoraj na wagę to było 4900 ze szpitala wychodzil 3750 a jest tez tylko na cycu ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Wtajemniczenie
|
Siemka
![]() my w miarę wyspani, w nocy dwie pobudki, ale szybka akcja przewijanie, karmienie, odbijanie i od razu spanko ![]() ![]() Moja to w ogóle mało przybrała, od wyjścia ze szpitala równo 7 tygodni temu nieco ponad 1,250kg (ważyła 2750g a teraz we wtorek 4kg). Znów brzydka pogoda ![]() ![]() ![]()
#3555 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 | ||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
![]() ![]() Cytat:
![]() Po każdym karmieniu jeszcze laktatorem pobudzam, no i daję teraz Kai possac obie piersi, bo z jednej by się nie najadła. A właśnie czytałam, ze trzeba przystawiac jak najczęściej i obie piersi dawac. Mam nadzieję, że zadziała. Aguśka super, że udało Wam się wyskoczyc z Filipkiem ![]() ![]() Z chustami to macie racje - też zauważyłam że ludzie się przyglądają matkom noszącym dzieci w chustach ![]() No i podziwiam Was, ja bym się chyba nie nauczyła wiązania ![]() Włąśnie, muszę pooglądac zdjęcia na mailu, bo mam zaległości! ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Dziękuję ![]() Aalegna ale słodki ten Twój eba, jakie minki świetne robi! ![]() Flower pięknie razem wyglądacie ![]() ![]() ![]() Cytrynka jaki Wiktorek już duży i jak słodko leży na brzuszku ![]() Gosia piękną rodzinkę tworzycie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Dziewczynki patrzę na Wasze Maluszki i trochę się martwię o Kaję - że jeszcze tak główki ładnie nie podnosi.. Czy to normalne? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Wtajemniczenie
|
witanko
![]() co do przybierania to Hania troche malo przybiera, w piatek ja wazylam: majac 8tyg 2 dni wazyla 4080g, pielegniarka srodowiskowa kazala pozbyc sie nakladek silikonowych i karmie bez nich od piatku - zobaczymy ile przybierze przez ten tydzien. Lena tez mam malo mleczka...wczoraj po 2h od karmienia sciagnelam jedynie z jednej piersi 30ml ![]() wiec przystawiam malutka najczesciej jak moge i pobudzam laktatorem. co do ciemieniuchy to czytalam ze powinno sie uzywac miekkiej szczoteczki, bo trzeba delikatnie wyczesywac bo jak bedzie zbyt mocno to moga tam wloski nie rosnac.wyczesywalam miekka szczotka i schodzila - ale walcze z ta ciemieniucha nadal. oliwa z oliwek za ciezka sie okazala dla Hani - i cala byla czerwona od niej, wiec uzywam oleju warzywnego i lepszy jest w naszym przypadku. a slyszalam ze super jest olej kokosowy. u nas dzis piekny dzien i az mi sie spac nie chce a zawsze spie o tej porze, mamy zamiar dzis spedzic dzien w miare mozliwosci na zewnatrz. jakies fotki zrobimy to wysle wieczorem, a zaraz skocze na maila podziwiac ![]() Milej niedzielki Wam zycze!! ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Aalegna Seba cudny - przesliczne fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Moj co prawda glowe podniesie,ale lezy na brzuszku po 2 minuty,bo potem jest placz,wiec nie ma za bardzo szansy cwiczyc.I martwie sie tym,ze nie chce tak lezec,bo wszedzie pisza,ze jak nie spi to na brzuchu powinien byc.
![]() |
#3559 | |
Zadomowienie
|
Dziendobry
![]() Choc Ania dzis od samego ranka marudna i zle spi to ja i tak cala szczesliwa ze przespala dzis w nocy 4h pod rzad ![]() ![]() Jesli wazenie w czwartek przyniesie dobre rezultaty (a mam nadzieje ze przyniesie bo troche kontroluje wage na wadze kuchennej ![]() Wczoraj tez zwazylam ja przed i po karmieniu, wyszlo ze wyjada ok 70ml. Za duzo to to nie jest ale w sumie z normie na 3,5 tygodniowe dziecie. Odciagnelam tez 1 raz mleko (50ml w 5 min - szybko to czy wolno?) i zrobilysmy test czy wezmie butelke - wziela ![]() Mysle ze raz dziennie bede jej podawac odciagane zeby sie przyzwyczaila do butelki - przyda sie jakbym chciala gdzies wyskoczyc no i do karmienia "na spiocha" - podobno pomaga to przesypiac noce jak sie dziecia na karmienie nie wybudza, a wiadomo ze z butli latwiej "na spiocha" niz z cycka ![]() Zaraz uciekam na spaceros to moze lepiej pospi, mam tyko nadzieje ze sie nie rozpada. U nas czesto rano (tak do 9-10) jest ladnie i slonecznie a potem caly dzien do kitu ![]() Alegna - cudne foto masz z synkiem ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3560 |
Wtajemniczenie
|
Kochane pewnie wiele z was ma konta na fb? Wysłałam zdjęcie na konkurs z okazji dnia matki i dziecka i do wygrania jest sesja zdjęciowa. Pomożecie mi w wygraniu??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() *No przyzwyczajaj z butelki w razie jakbys musiala gdzies wyjsc. Tylko zeby ja to nie zniechecilo pozniej do cyca! Aktualne zdjęcia Adasia na maila dodałam ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo Wam dziękuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W wanience też kładę ją na brzuszek (podpieram jedynie bródkę) i wtedy już nie marudzi ![]() Dziś dała mi pospać do 10 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Rzadko się udzielam ale czasu niestety brak ostatnio. Jak była ładna pogoda to dużo czasu spędzałyśmy na dworze. Moje dziecię śpi głównie w dzień na spacerach ![]() Czytałam że dużo mam zakupiło przytulanke grającą Jesteście zadowolone z konika Fisher Price? |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wlasnie siedze z farba na wlosach, jakos udalo mi sie ja nalozyc ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Maz ma stracha z nim zostac,bo moze musialby przebrac albo przewinac,a on jak na razie ogranicz sie do wziecia go na rece ![]() Zaraz idziemy na spacerek,chociaz pogoda niepewna.Mam nadzieje,ze nie zacznie padac ![]()
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
|
Gosia moj do tej pory boi sie z mala sam zostac chociaz na pol h ... nie wiem dlaczego sie boi. Przy mnie robi przy niej co trzeba, owszem ale jakby mial sam zostac to mala musi spac. Tydzien temu jak spala pojechalam na zakupy i po niecalej h byl telefon z panika ze dziecko nie chce juz spac
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Ja chyba okresu dostane, bo dzis plamie, wiec chyba sie zaczyna... ![]() Szybko chyba przy karmieniu piersią? Dziewczynki co do tego odciągania laktatorem...mysle ze niepotrzebnie sie martwicie, więcej nie uciągniecie niż jakieś "resztki" po karmieniu piersią, dlatego ze teraz pokarm produkuje sie na bieżąco, pod potrzeby dziecka. Ja tez kiedys w 2 godz. po karmieniu sciagnelam zaledwie 30 ml, ale mysle, ze dlatego, ze po prostu laktator nie dziala tak na mnie jak prawdziwy moj kochany Ssak ![]() Mogłabym sie niby martwic, ze uciaglam tyle pokarmu,ale sie nie martwie, bo Szymon przybiera bardzo ładnie, ponad norme.. ![]() Takze, prosze Was nie zamartwiajcie sie ze po karmieniu tylko tyle odciągacie. ![]() Cytat:
![]() ![]() Oczywiscie nie tylko on sie rozerwal, ale i ja...jak wrocilam to mialam bardzo naładowane akumulatory. A u Ciebie Małgosiu mąż nie móglby zostac? A mama dalej tak biernie do tego wszystkiego podchodzi? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A poza tym jeszcze jedna rzecz: są dzieci ktore jak widzisz uwielbiaja pozycje na brzuszku i spia w takiej pozycji i duzo czasu w niej spedzaja. A sa dzieci ktore nie cierpia tej pozycji i nie zmusisz. Oczywiscie trzeba klasc na brzuszku, ale np moj Filip szybko sie w tej pozycji denerwowal jak byl malusi. Pozniej juz mniej ![]() ![]() Cytat:
![]() Miękką to sie bawilam i pogorszylo sie bo nie dalo sie nia wyczesac dobrze tej ciemieniuszki. A to trzeba wlasnie mocno ja wyczesywac, tak zeby zeszla. Mowie Ci sprobuj taka szczoteczka, u nas pomoglo i Szymon nie ma juz ciemieniuchy a widze ze jest podatny na takie sprawy. (Bo Filip nie mial wogole). Szybko ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-05-13 o 12:30 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Według mnie zwłaszcza przy dwójce małych dzieci chusta to prawdziwy skarb..tak jak piszesz..jednego w chuście, drugi z rowerkiem.. ![]() Cytat:
![]() Dzięki kochana ![]() ![]() Mój tez nie lubi byc na brzuszku i opornie mu z podnoszeniem główki idzie..aczkolwiek wczoraj przez 10 minut leżenia 2 razy przekręcił no ale z dużym wysiłkiem...na brzuszku to on lubi tylko na mnie lub Tż leżeć i wtedy kręci głowa nieźle..czyt. szuka cycusia.. ![]() Co do karmienia, to ja tez mam raczej miękkie piersi, wkładki zazwyczaj suche, ale Mały jak je to widzę że sporo tego mleczka leci..z tym że ostatnio tez mu już z 2 piersi daję na jedno posiedzenie... Cytat:
Cytat:
a najbardziej łapie mnie za serce jego trzęsąca się bródka jak tak płacze...bidolek malutki... Ale twój plan jest niezły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.