Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-13, 18:52   #781
blueelektron
Rozeznanie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Wiadomość od Ani!!!

Czesc dziewczyny,sorki ze tak pozno. Urodzilam o 9:58,maly wazy 2800,56cm.cc spoko,czuje sie b.dobrze, jak wroce to zdam relacjebuziaki dla Was.Mar2usi tez dzisiaj odeszly wody,co wiecej to nie wiem
GRATULUJE ANIU

EWUNIA- jeszcze raz gratki, musisz jakoś to przetrwać, dasz radę
Stary 2012-05-13, 18:56   #782
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Ja też mam nadzieję i będę mocno trzymała kciuki, bo... nie chcę Cię straszyć, ale leżałam z dziewczyną, którą przywieźli z Tuchowa jak zaczęły jej się sączyć wody, bo uznali, że nie dadzą rady uratować dziecka - 31tc - i ledwo zdążyli jej zrobić cc. Później na oddziale septycznym jak bylam też przywieźli maleństwo chore, zaraz po porodzie w Tuchowie. Nie chcę Cię straszyć, ale chyba lepiej żebyś to wiedziała. Jak jest wszystko dobrze, to można rodzić nawet w domu, ale komplikacji nigdy nie przewidzisz.
No generalnie Tuchów jest mniejszym szpitalem niż Tarnów, więc w razie czego zawsze wiozą do Tarnowa. Tak samo zresztą jest z Roztoką. Ale mam nadzieję, że będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
rinco dzięki
a co myślisz ? barany czy tą czekoladową zabawę ? rożek chyba kupię sobie jakiś inny, na pewno nie ten z falbanką i kokardą bo mi coś nie pasi.
Ja się też zastanawiałam nad tymi baranami, ale uznałam, że są trochę za mdłe. Jeszcze jedną rzecz w barany można przeżyć (np. jakby sama pościel była w barany, a ochraniacz i falbanka nie, albo sam ochraniacz, a reszta np. biała z jakimś jednym baranem, czy coś w tym stylu). A tak to wszędzie te same barany - zbaranieć można Czekoladowa zabawa ma przynajmniej trochę kratki, trochę gładkiego, jakiś nadruk - jest urozmaicenie - chyba będzie lepsza

Ja kupiłam tą kremową zabawę plus do tego mam kremowe prześcieradło, a łóżeczko koloru buk, więc wszystko jest takie dość stonowane, w beżach/kremach. Za to rożek i poduchę do karmienia mam też z Babyraja tylko wzięłam paseczki niebiesko-zielone i dość fajnie się to komponuje kolorystycznie (mamy sypialnię niebieską).

Zrobiłam parę zdjęć to najwyżej zaraz wkleję
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:00   #783
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Mnie już dziś nie będzie. Jedziemy na obiad do moich rodziców i zostajemy do wieczora. Będę jutro.

Dziewczyny które urodziły rodziłyście może w soczewkach?? może nie świadomie, a przez to że zapomniałyście o nich i zostały na oczach?
Ja rodziłam w okularach. W ogóle moja okulistka jest zdania, że w ciąży powinno się ograniczać soczewki maksymalnie, bo oko też się zmienia, jak całe ciało, jest delikatniejsze. Wystarczy małe uszkodzenie, jakaś bakteria i od razu trzeba antybiotyk, a on z oka przenika dalej. I mimo, że soczewki noszę jednodniowe wyłącznie, to i tak noszę mało i rodzić w soczewkach nie będę
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:03   #784
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Moje też się nie słucha i nie chce wyjść, a staramy się intensywnie i du.... a za 2 dni termin.....

No depczemy a tu ani widu .... ani słychu... o naszych maleństwach przynajmniej u mnie......

Mi coś takiego jak czop odchodzi już chyba z 3 tyg... O ile to to. Mi w środę się okaże czy już idę leżeć czy dopiero po 7 dniach od terminu do szpitala...

Ania85

Witam
Mam pytanie do dziewczyn które maja wózek Tako - Jumper-x powiedzcie mi dostawaliście do fotelika samochodowego adapter na stelaż?? Bo wiem że taki jest w zestawie a my go nie dostaliśmy? Nie wiem czy sklep zapomniał czy co... Dopiero jutro będę dzwonić do sklepu dowiedzieć się co i jak bo Teściowa mi odbierała fotelik bo my nie mieliśmy kiedy jechać po niego i nie wiedziała o czymś takim.
Tak ja dostałam taki adapter do stelaża, tylko my mieliśmy taką opcję, że to było za darmo.

Dziewczyny ja znowu z tym glutem piszę. Dzisiaj zobaczyłam coś co przypominało kawałki galaretki w kolorze herbaty. Sory, że tak dokładnie, ale ja już po prostu dostaje szału, brzuch mnie pobolewa, ale nie jest twardy a lekarz mówi, że porodu ni widu nie słychu.
Stary 2012-05-13, 19:06   #785
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiadomość od Ani!!!

Czesc dziewczyny,sorki ze tak pozno. Urodzilam o 9:58,maly wazy 2800,56cm.cc spoko,czuje sie b.dobrze, jak wroce to zdam relacjebuziaki dla Was.Mar2usi tez dzisiaj odeszly wody,co wiecej to nie wiem
GRATULACJEEEEEE!!!!!:jupi :
Stary 2012-05-13, 19:09   #786
nasteczka83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Ja rodziłam w okularach. W ogóle moja okulistka jest zdania, że w ciąży powinno się ograniczać soczewki maksymalnie, bo oko też się zmienia, jak całe ciało, jest delikatniejsze. Wystarczy małe uszkodzenie, jakaś bakteria i od razu trzeba antybiotyk, a on z oka przenika dalej. I mimo, że soczewki noszę jednodniowe wyłącznie, to i tak noszę mało i rodzić w soczewkach nie będę
Myślę, że co lekarz to inna opinia. Mi okulista powiedział, że nie ma przeciwwskazań do porodu w soczewkach.
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:10   #787
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
No właśnie ja też tak się zastanawiam jakby było człowieka stać to nie musiałby kombinować a tak zastanawia się co wybrać i też tak pomyślałam ze jakby zdecydować się na wariant podstawowy to można by dobrać coś dodatkowego

A ja słyszałam że rotawirusy to są 3 dawki pierwsza ok 3 miesiąca
koło 6 miesiąca można zacząć pneumokoki i tez 3 dawki albo po roku to wtedy są 2 dawki.
ja mam rozpiskę z gazety przed sobą i tu jest napisane że z dodatkowych
Rotawirusy- między 6-24tygodniem życia- pierwsza dawka ma być podana do 12 tyg.
Pneumokoki- od 2 miesiąca życia (np Wcześniaki mają za darmo)
Menigokoki- od 2 misiąca życia ( ale jest napisane że można szczepić po ukończeniu 1 roku życia)
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:11   #788
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Ewunia - fajnie, że już jesteś w domku! tylko ta teściowa....wrrrr....gorą co współczuję...
Stary 2012-05-13, 19:12   #789
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
ja mam rozpiskę z gazety przed sobą i tu jest napisane że z dodatkowych
Rotawirusy- między 6-24tygodniem życia- pierwsza dawka ma być podana do 12 tyg.
Pneumokoki- od 2 miesiąca życia (np Wcześniaki mają za darmo)
Menigokoki- od 2 misiąca życia ( ale jest napisane że można szczepić po ukończeniu 1 roku życia)
A taki kalendarz nie znajduje się przypadkiem w karcie zdrowia dziecka??

ania GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
Stary 2012-05-13, 19:14   #790
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Myślę, że co lekarz to inna opinia. Mi okulista powiedział, że nie ma przeciwwskazań do porodu w soczewkach.
Wiesz, ja tak właściwie to nawet się zastanawiam, bo jak zacznę rodzić w dzień, to okulary mam już spakowane do torby, tak sobie myślę, że mogę po prostu zapomnieć nawet o zdjęciu soczewek... dobrze wiedzieć, że nie ma przeciwskazań - o sam poród swojej nie pytałam, pytałam tylko o ciążę
Stary 2012-05-13, 19:17   #791
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Ania gratuluję
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:18   #792
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja znowu z tym glutem piszę. Dzisiaj zobaczyłam coś co przypominało kawałki galaretki w kolorze herbaty. Sory, że tak dokładnie, ale ja już po prostu dostaje szału, brzuch mnie pobolewa, ale nie jest twardy a lekarz mówi, że porodu ni widu nie słychu.
To chyba może być to - porównaj z fotkami na googlu Ale ten czop może wylecieć wcześniej i to nic nie musi jeszcze oznaczać.

Mnie też dziś brzuch pobolewa i jest jakiś taki twardy strasznie. Co jakiś czas mam chyba skurcze - o ile to to, w każdym razie brzuch mi się napina cały (głównie u góry) i trzyma tak przez ok. minutę. Jak zaczęłam liczyć to wychodziły mi te skurcze co 10 min. Ale nic nie przyspieszają ani się nie nasilają, więc je olałam i przestałam zwracać uwagę. Nie bolą w każdym razie, tylko czuję takie napięcie jakby mi cały brzuch ściskało. Nie wiem, może to jakieś przepowiadające czy coś

Tak myślałam po cichu, że może dziś urodzę, bo to jedna z moich preferowanych majowych dat, ale już raczej po ptokach, więc olałam sprawę i zajęłam się czymś innym niż liczeniem skurczy

Wklejam zdjęcia dzieciowego spania i jadalni Szału nie ma i w porównaniu z Waszymi kącikami jest bardzo skromnie, ale też nie było się jak rozpędzić, bo mamy mikro sypialnię, poza tym szkoda nam było kasy na zbyteczne gadżety. Ale jeszcze kiedyś zaszaleję, bo to nie jest nasze docelowe miejsce zamieszkania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bednet3.jpg (35,6 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bednet2.jpg (51,4 KB, 75 załadowań)
Stary 2012-05-13, 19:20   #793
anulka4771
Wtajemniczenie

Bardzo bym chciała zaszczepić na pneumokoki ale to zależy od naszych finansów niestety Filipa też mogę bo się pytałam,dla niego dawka jest jedna-koszt jednej to ok 200zł.Ale dla Szymona kwota jest ogromna,boję się ze np zaszczepie pierwszy raz a na drugą dawkę mieć nie będęChoc liczę na moich rodziców,jeśli chodzi o takie rzeczy to oni bardzo pomagają,np jutro jadę z filipem do pulmunologa za wizytę płaci moja mama i za paliwo też.Inaczej bym nie podołała.A pomyśleć że nie długo odejdzie moja wypłata,bedę na kuroniu,bo raczej nie mam co liczyć na przedłużenie umowy.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:20   #794
doris888
Rozeznanie

Cytat:
A taki kalendarz nie znajduje się przypadkiem w karcie zdrowia dziecka??
może , nie wiem mam nadzieję że ktoś , gdzieś w którymś momencie nas pokieruje co i kiedy , może w szpitalu a może z przychodni...

do mojego brata to przychodziło pocztą przypomnienie z przychodni o szczepieniu dzieciaka...
Stary 2012-05-13, 19:22   #795
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Aniu, GRATULACJE!!

Dziewczyny, czy ten czop to zawsze odchodzi podczas wizyty w toalecie czy może tak normalnie podczas spaceru na przykład?
U mnie wygląda to tak ,ze jak rano wstałam miałam go pełno na wkładce a teraz cały czas wypływa w mniejszych ilościach (nieważne czy stoję ,idę czy siedzę )
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:26   #796
_millena
Zadomowienie

Ok, powiedzcie mi... czy te skurcze , przez które trzeba jechać do szpitala, to mają być bolące?? bo ja już kurna chata nie wiem....
czuję spinki brzucha, czasem brzuch robi się jak kamień , bo np młody się przekitrasza z prawej na lewą, czasem jednak robi się twardy i zaczyna ciążyć tak bez powodu. Ale to nie boli..... tzn jest nieprzyjemne, jak meeeeeeega wzdęcie , albo np tak jak czasem boli brzuch jak się długo wstrzymuje siusiu ale nie boli.... rozumiem, że do szpitala jadę wtedy jak te skurcze są bolące...
to ja jeszcze raz zapytam : jaki to rodzaj bólu.
a czy to mozliwe, że jesli ja do tej pory biorę luteinę 2x2 i magnez 3x2 to mogę tych skurczy nie czuć jako ból jakoś mega intensywny ???

mam nadzieję, że u mnie zacznie się od odejścia wód, bo nie jestem w stanie dojść z tymi skurczami do ładu.

zrobiłam makaron ze szpinakiem i łososiem wg moniczki i no po prostuuuuuuuu mega się cieszę że moj tż nie lubi takich dań bo mam cały gar dla siebie pycha !!

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja się też zastanawiałam nad tymi baranami, ale uznałam, że są trochę za mdłe. Jeszcze jedną rzecz w barany można przeżyć (np. jakby sama pościel była w barany, a ochraniacz i falbanka nie, albo sam ochraniacz, a reszta np. biała z jakimś jednym baranem, czy coś w tym stylu). A tak to wszędzie te same barany - zbaranieć można Czekoladowa zabawa ma przynajmniej trochę kratki, trochę gładkiego, jakiś nadruk - jest urozmaicenie - chyba będzie lepsza

Ja kupiłam tą kremową zabawę plus do tego mam kremowe prześcieradło, a łóżeczko koloru buk, więc wszystko jest takie dość stonowane, w beżach/kremach. Za to rożek i poduchę do karmienia mam też z Babyraja tylko wzięłam paseczki niebiesko-zielone i dość fajnie się to komponuje kolorystycznie (mamy sypialnię niebieską).

Zrobiłam parę zdjęć to najwyżej zaraz wkleję
ja właśnie o tym myślałam, żeby kupić tylko część z tych baranów. Chyba kupie falbankę, rożek i zastanawiam się nad ochraniaczem, bo jeszcze jest fajny ten : http://allegro.pl/ochraniacz-do-loze...331376350.html tylko w kolorze białym. Jednak zastanawiam się nad tym, czy warto kupować taki długi (180cm) , ten z baranami jest mniejszy (120cm). Przybornik kupię w IKEA jeśli będę potrzebować, odpruję tylko czerwone pompony : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20215764/

lepiej krótszy czy dłuższy ochraniacz?? jak myślicie?

falbankę chce kupić bo na razie za wysoko mam materacyk i razi mnie troszkę ta dziura, a nie che obnizać poziomu, bo podejrzewam, że to dość wygodne będzie, jesli po porodzie będzie wyżej. Nawet jak obniżę o 1 w doł to ta falbanka będzie mi pasować jeszcze.

Pościel kupię potem, bo na razie nie będzie mi potrzebna. I akurat sie super sklada, bo prawdopodobnie pozbędę się falbanki w baranki a więc będę miała wiekszą dowolność w doborze kolorystycznej i graficznej.
Jeżżżżuuuuu ależ to ciężkie decyzje trzeba w zyciu podejmować

Cytat:
Mnie też dziś brzuch pobolewa i jest jakiś taki twardy strasznie. Co jakiś czas mam chyba skurcze - o ile to to, w każdym razie brzuch mi się napina cały (głównie u góry) i trzyma tak przez ok. minutę. Jak zaczęłam liczyć to wychodziły mi te skurcze co 10 min. Ale nic nie przyspieszają ani się nie nasilają, więc je olałam i przestałam zwracać uwagę. Nie bolą w każdym razie, tylko czuję takie napięcie jakby mi cały brzuch ściskało. Nie wiem, może to jakieś przepowiadające czy coś

Wklejam zdjęcia dzieciowego spania i jadalni Szału nie ma i w porównaniu z Waszymi kącikami jest bardzo skromnie, ale też nie było się jak rozpędzić, bo mamy mikro sypialnię, poza tym szkoda nam było kasy na zbyteczne gadżety. Ale jeszcze kiedyś zaszaleję, bo to nie jest nasze docelowe miejsce zamieszkania
no właśnie !!! ja czuję tak samo ! i też nie wiem co to
a rusza ci sie dzidzia w brzuchu podczas tych spinek ? albo między spinkami czy też skurczami

ehh ja tez się chciałam wyżyć na pokoiku mojego dzidziola, ale on niestety nie może na razie liczyć na swój własny pokoik, a nie chce robić ze swojej sypialni dziecięcej krainy i też szkoda mi kasy, potem jak juz bedzie starszy a mamusia będzie go miała dosć w swoim pokoju to wyżyjemy się wszyscy troje i urządzimy coś fajnego i przytulnego specjalnie dla synka.
swoją drogą zastanawiam się, gdzie ja pochowam gadżety typu huśtawki, leżaczki, bujaczki i te inne maty.... jednak chyba sypialnia będzie musiała stać się takim pierd.olnikiem... żałuję, nie powiem ..

rinco fajnie to macie, na prawdę. i te paseczki faktycznie ożywiają fajnie resztę. a gdzie będziesz przewijać dzidzie? na łożeczku ?

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:36   #797
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
U mnie wygląda to tak ,ze jak rano wstałam miałam go pełno na wkładce a teraz cały czas wypływa w mniejszych ilościach (nieważne czy stoję ,idę czy siedzę )

mnie się stawia brzuch od tygodnia i to tak już że nie da się nie zauważyć, wymioty/ biegunka, bóle jak na okres.. galaretowate upławy... szyjka skrócona....już codzień myślę sobie że to może dzisiaj a pewno skończy się na wywołaniu po terminie przez branie wcześniej Fenka... gin mi już 1 maja na wizycie powiedział że nie ustalamy nast wizyty bo spotkamy sie już na bank na porodówce bo powinnam nieługo urodzić a tu ciisszzzaaa za tydz kończy mi się zwolnienie i chyba będe musiała się wcisnąc jednak na wizytę... no cóz- do terminu 10 dni... przestałam już wierzyć w te symptomy zbliżającego sie porodu- jak się będzie miało zacząc to pewno zacznie sie na całego...

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Ok, powiedzcie mi... czy te skurcze , przez które trzeba jechać do szpitala, to mają być bolące?? bo ja już kurna chata nie wiem....
czuję spinki brzucha, czasem brzuch robi się jak kamień , bo np młody się przekitrasza z prawej na lewą, czasem jednak robi się twardy i zaczyna ciążyć tak bez powodu. Ale to nie boli..... tzn jest nieprzyjemne, jak meeeeeeega wzdęcie , albo np tak jak czasem boli brzuch jak się długo wstrzymuje siusiu ale nie boli.... rozumiem, że do szpitala jadę wtedy jak te skurcze są bolące...
a czy to mozliwe, że jesli ja do tej pory biorę luteinę 2x2 i magnez 3x2 to mogę tych skurczy nie czuć jako ból jakoś mega intensywny ???

no właśnie !!! ja czuję tak samo ! i też nie wiem co to
a rusza ci sie dzidzia w brzuchu podczas tych spinek ? albo między spinkami czy też skurczami
ja bym powiedziała że właśnie to co opisujecie z rinco to skurcze przepowiadające ale lekarzem nie jestem ale z tego co wiem- przypuszczam to te właściwe skurcze bolą i to chyba całkiem mocno i myślę że luteina ich nie zagłuszy
Stary 2012-05-13, 19:50   #798
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
może , nie wiem mam nadzieję że ktoś , gdzieś w którymś momencie nas pokieruje co i kiedy , może w szpitalu a może z przychodni...

do mojego brata to przychodziło pocztą przypomnienie z przychodni o szczepieniu dzieciaka...
U mnie dzwonią z przychodni dzień przed szczepieniem.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-13, 19:58   #799
_millena
Zadomowienie

Cytat:
mnie się stawia brzuch od tygodnia i to tak już że nie da się nie zauważyć, wymioty/ biegunka, bóle jak na okres.. galaretowate upławy... szyjka skrócona....już codzień myślę sobie że to może dzisiaj a pewno skończy się na wywołaniu po terminie przez branie wcześniej Fenka... gin mi już 1 maja na wizycie powiedział że nie ustalamy nast wizyty bo spotkamy sie już na bank na porodówce bo powinnam nieługo urodzić a tu ciisszzzaaa za tydz kończy mi się zwolnienie i chyba będe musiała się wcisnąc jednak na wizytę... no cóz- do terminu 10 dni... przestałam już wierzyć w te symptomy zbliżającego sie porodu- jak się będzie miało zacząc to pewno zacznie sie na całego...

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

ja bym powiedziała że właśnie to co opisujecie z rinco to skurcze przepowiadające ale lekarzem nie jestem ale z tego co wiem- przypuszczam to te właściwe skurcze bolą i to chyba całkiem mocno i myślę że luteina ich nie zagłuszy
jak kiedyś powiedziałam mojej znajomej : oo mam skurcz właśnie. Na co ona przerażona: ale co.. będziesz rodzić teraz? Ja: nie.. chyba nie, to raczej ten przepowiadający. Ona: tak? to niech przepowie kto wygra następne wybory......

ciekawe czy te moje przepowiadają szybką wycieczkę do szpitala czy nie...

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 20:04   #800
niunia32
Zakorzenienie

CZESC! Ja juz w domu. Wszystko mnie boli i plecy i brzuch. Ehh... Nikt nic nie mowil, ze mnie nie bylo w kościele

Ania gratulacje

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 20:06   #801
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Wiadomość od Ani!!!

Gratuluje
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 20:32   #802
rinco
Wtajemniczenie

Millena:
Ja też nie wiem o co kaman z tymi skurczami, ale stwierdziłam, że dopóki nie bolą, nie są jakoś bardzo upierdliwe i nie częstsze niż co 5 min to chyba nie warto się nimi przejmować za bardzo Jak poczuję skurczowy dyskomfort to wtedy będę jechać do szpitala.

Teraz na przykład mnie boli jak na okres, już chyba z godzinę i to akurat jest mniej przyjemne niż te skurcze

Jak mi się brzuch tak napina to dzidziol siedzi wtedy cicho i się nie rusza raczej, ale czasem jest wtedy tak dość konkretnie wypięty u góry brzucha, tylko że ja czuję kiedy brzuch jest twardy z wypięcia a kiedy ze skurczu (chociaż tyle rozróżniam ).

Co do ochraniaczy to sama już nie wiem, bo ostatnio stwierdziłam, że niepotrzebnie w ogóle go kupowałam Pewnie ten dłuższy jest praktyczniejszy, bo więcej szczebelków osłania i zasłania też widok małżeńskie łoże jak się ma pokój wspólnie z dzieckiem ale to chyba na większe dziecko dopiero. Małe to w ogóle ochraniacza nie potrzebuje. Ten z Babyraju jest króciutki, tak bardziej na ozdobę i na ochronę główki i tyle.

Ja mam przewijak na łóżeczko, więc przebierać będę tam, tylko jeszcze się zastanawiam czy nie dokupić przybornika, ale to wyjdzie w praniu

A co do chowania rzeczy dziecięcych to nam też ostatnio coraz ciaśniej, a przecież jeszcze dużo nie mamy (nie wiem co będzie jak dojdą zabawki itd.) i tak nas przycisnęło, że wzięliśmy się w końcu za projekt domu A 3 lata się już zabieramy za to
Stary 2012-05-13, 20:37   #803
ladybird_1987
Rozeznanie

Ewunia dzięki że się odezwałaś. Jeszcze troszkę z teściową, potem będziesz sama rządzić.

Ania wielkie gratulacje!!!

millena ja bym wybrała czekoladową zabawę. Jakoś mi się bardziej podoba.

rinco fajny kącik dla malucha. Ja też jakoś nie szalałam z wystrojem. Stwierdziłam że na moje szaleństwa przyjdzie czas za rok/dwa jak Hanię eksmitujemy do jej pokoiku. Póki co będzie z nami w sypialni.
Stary 2012-05-13, 20:51   #804
szerylka
BAN stały

Witam w końcu i ja wrzuciłam coś na meila=)
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 20:58   #805
kism
Wtajemniczenie

Heloł!
Wrzuciłam na pocztę zdjęcie Ani i Mariuszka
Dzisiejsze ktg odbyło się już bez żadnych sensacji Tylko akurat gin, który dziś miał popatrzeć na zapis i podbić to powiedział, że żeby mnie puścić z czystym sumieniem do domu, to chce mnie jeszcze zbadać, bo na ktg wyszło kilka skurczy. Na moment zatliła mi się nadzieja w serduszku, że będzie coś się dziać niedługo, mówię, że ostatnio miałam rozwarcie na palec... Zbadał mnie i mówi "wg mnie to jest tak raczej na opuszek, mogę panią z czystym sumieniem puścić do domu..." Dobra wiadomość była tylko taka, że powiedział, że główka jest przyparta (czyli już nie balotuje, ustawia się tam gdzie trzeba ), a jeszcze wcześniej zapomniałam Wam napisać, że na tym usg 2 dni temu gin powiedziała, że łożysko już ma III st. dojrzałości (najwyższy). Czyli wszystko na dobrej drodze, a porodu dalej nie widać...

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
a z nowości u nas...mamy wózek!! Jedo fyn - kupiliśmy używany, więc czeka go pranie, ogólnie jest bardzo zwrotny - cięższy niż tutek nad którym się zastanawialiśmy, ale mamy windę, nowe bloki,więc awaria raczej jej nie grozi :P no i jedo miał stabilniejszą konstrukcję, mniej plastiku i ciut większą spacerówkę i nie było tutka używanego nigdzie w okolicy a jedo było kilka - wiec poszło bardzo sprawnie...
kupiliśmy materac gryka/pianka/kokos za 55zł odwiedziłam dwie apteki i już mam większość apteczki i wyprawki skompletowanej
pranie porobione, zostało mi jeszcze to wszystko poprasować i wrzucić rozmiarami do komody

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Dziewczyny zastanawiałyście się już nad szczepieniami,
jak tak to jaki wariant wybieracie ?
Ja zastanawiałam się czy nie zdecydować się na wariant podstawowy ( bezpłatny) a dokupić te rotawirusy i pneumokoki
Cytat:
my się chyba zdecydujemy na wariant podstawowy + pneumokoki i menigokoki , gdyby nas było stać to pewnie wzielibyśmy tez rotawirusy i zmniejszyli liczbę wkłuć ale raczej nie damy rady... a tak wydaje mi sie to rozsadne wyjście- rotawirusów jest wiele a szczepionka działa tylko na niektóre a liczba wkłuć- no cóż- nas też kłuli wiele razy i żyjemy i ja jakoś nie pamiętam tych "złych" chwil więc mam nadzieje że i nasze dziecko o przeżyje....
Efijy, ja mam dokładnie taki plan jak doris

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!!
U mnie...dużo by pisać...sama nie wiem od czego zacząć.
Mała ma się dobrze. Ciężko się przestawić na życie z tak wymagającym maluszkiem... Jest ciężko, ale wiem, że jak dojdę do siebie to wszystko pójdzie już lepiej.
Trzymaj się! Życzę, żeby dni z teściową upłynęły jak najszybciej

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
jeszcze tylko dziś i jutroooooooo
A kiedy idziesz do szpitala? We wtorek rano czy w pon?

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
my znów nie mieliśmy jak porozmawiać z teściową bo jej nie było akurat...
A to skubana wyczuła pismo nosem

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Mam zbójecki plan-urodzić i zostawic go z dwójkąM nie jest zły,w ogóle jest dobrym tatą,mężem pierwszy raz mi takie coś wypalił.Chyba w ogóle nie pomyslał o mnie w tej kwestii,mam nadzieję ze się ona rozwiąże pozytywnie dla mnie
za ktg
Dobre Ja nie chciałam być już taka brutalna z tą propozycją
Dzięki!

Cytat:
Pozwólcie, że napiszę po raz kojelny dobitnie...
CZOP MOŻE ODCHODZIĆ W CZĘŚCIACH LUB W WIĘKSZEJ ILOŚCI. MOŻE BYĆ PRZEŹROCZYSTY, MĘTNY, ŻÓŁTAWY, BRĄZOWAWY, PODBARWIONY KRWIĄ, ITP. PO JEGO ODEJŚCIU PORÓD MOŻE ZACZĄĆ SIĘ W CIĄGU KILKU GODZIN LUB W CIĄGU 2 TYG.

Cytat:
A jak długo masz już te skurcze co ok. 10 min? Wiesz, jeśli nie przejdą pomimo zmiany aktywności, to może 13ego już się nie uda, ale 14ego...
Jest szał, czy nie ma, to jednak taki kącik dla bobaska zawsze miło wygląda Mi też się bardzo rożek podoba!
Ja czekałam ponad 5 lat na takie urządzanie i wyżyłam się, to fakt! Najpierw ubiegłego lata urządzanie pokoju Maksia, ale to już z jego dużym udziałem Ale to też była przyjemność i wyzwanie, bo chcieliśmy zrobić tak, żeby był fajny dla 5- i 15-latka. A przy pokoju Kaja to sobie teraz użyłam za to, co nie mogłam przy urodzeniu Maksia
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:07   #806
baby_blue
Przyczajenie

Hej,
co do czopa, to mi odszedł w czwartek rano bez krwi, ale dosyć spory był i jak narazie niestety zadna akcja sie nie rozwinela, a z tego co wiem to mam rozwarcie na opuszek i szyjke skroconą o 1cm, brzuch twardnieje, ale nic poza tym...

A moze ktos wie, czy lepiej sie sugerowac terminem z OM czy tym z USG?
Z OM mam na 28maja, a z USG na 18maja
baby_blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:08   #807
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Wróciliśmy od rodziców
Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Widzę, że nikt nie odpisał. Ja rodziłam w soczewkach - w pełni świadomie, nikt nawet o to nie pytał.
Dzięki
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj w Kosciele dostalam rozyczke na Dzien Matki
Macie dziś Dzień Mamy? Fajnie że dostałaś
Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Dzięki
Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Dzięki
Cytat:
Bardzo fajny kącik dla dziecka nasz będzie jeszcze skromniejszy, ale będzie.
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
CZESC! Ja juz w domu. Wszystko mnie boli i plecy i brzuch. Ehh... Nikt nic nie mowil, ze mnie nie bylo w kościele
No i widzisz, wszystko ok

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Dziewczyny super zdjęcia na mailu

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:09   #808
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Odkryłam dziś że mam powiększone węzły chłonne na szyi !! nic mnie nie boli, nie jestem przeziębiona, co to może znaczyć?
nie bój nic, to może być infekcja, ale nie musi. W ciąży różne rzeczy się dzieją z organizmem

Cytat:

mam nadzieję, że u mnie zacznie się od odejścia wód, bo nie jestem w stanie dojść z tymi skurczami do ładu.
nie, te skurcze bolą. To co czujesz to przepowiadające, skurcze porodowe są na prawdę bolesne niestety

GRATULACJE dla ANI !!! Miała trochę strachu o tą ciążę, bardzo się cieszę, że już ma swojego Maluszka po tej bezpiecznej stronie

Wiem, że Kapukat już o to pytała, ale wtedy jeszcze byłam w ciąży i nie wnikałam Mojemu Antosiowi zaczęła się robić ciemieniucha Na brwiach mu ją wyczesałam ale widzę, że na główce też się zaczyna Z główki też nawilżyć i wyczesać? Czy co z tym zrobić? I skąd to się do cholery wzięło
Stary 2012-05-13, 21:10   #809
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
Witam w końcu i ja wrzuciłam coś na meila=)
Śliczny brzzunio
Cytat:
Heloł!
Wrzuciłam na pocztę zdjęcie Ani i Mariuszka
Dzisiejsze ktg odbyło się już bez żadnych sensacji Tylko akurat gin, który dziś miał popatrzeć na zapis i podbić to powiedział, że żeby mnie puścić z czystym sumieniem do domu, to chce mnie jeszcze zbadać, bo na ktg wyszło kilka skurczy. Na moment zatliła mi się nadzieja w serduszku, że będzie coś się dziać niedługo, mówię, że ostatnio miałam rozwarcie na palec... Zbadał mnie i mówi "wg mnie to jest tak raczej na opuszek, mogę panią z czystym sumieniem puścić do domu..." Dobra wiadomość była tylko taka, że powiedział, że główka jest przyparta (czyli już nie balotuje, ustawia się tam gdzie trzeba ), a jeszcze wcześniej zapomniałam Wam napisać, że na tym usg 2 dni temu gin powiedziała, że łożysko już ma III st. dojrzałości (najwyższy). Czyli wszystko na dobrej drodze, a porodu dalej nie widać...
Heh już miałaś nadzieję a tu nic
Ja co prawda mam do terminu jeszcze dwa dni a już jestem zmęczona tym stanem rzeczy,wręcz poirytowana jestem więc mam namiastkę tego co czują dziewczyny po terminie,choć w najbliższym czasie chyba się dowiem
M jedzie w nocy i spi już,młody kosił trawę na działce i też poległ.Ja czekam na Gotowe na Wszystko
No i zostane sama z filipem,módlcie się żebym nie zaczęła rodzić,bo moja mama będzie we wtorek.Nie będe miała co zrobić z FilipemPrzeraża mnie mysl zostania samej na ten czas.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-13, 21:13   #810
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
nie bój nic, to może być infekcja, ale nie musi. W ciąży różne rzeczy się dzieją z organizmem
Nie odpisałam w sprawie moich węzłów. Mam dziwne wrażenie że raz je mam dziś powiększone a raz nie. Dziś co chwilę kazałam się macać mojej mamie, i ona mówi że nic tam nie mam, że mi się wydaje. We wtorek będę u gina to niech mnie pomaca w innym miejscu niż zwykle

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości