|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Witajcie... no jednak nie urodziłam w nocy
ufff. chciałabym dotrzymać do jutra (wizyta). młody mi leci po żebrach tak strasznie, że raz zastanawiałam się nawet czy mu nie oddać. Mozliwe ze mu nózka utkneła bo dosć długo i mocno bolało. Czuję się jak po walce (niczym zawodnicza KSW), żebra skopane, du.pa skopana , szyjka zmasakrowana, brzuch obolały... Cytat:
Jest może i w tym troche prawdy, ale z drugiej strony jak poród ma nie być niedługo jak ja już zaczełam 37 tydzień, to każda głupia, nawet ta , która nie ma za grosz intuicji, zaczęłaby sie przygotowywać Ania - trzymam kciukasy!!!! nie mogę się doczekać Twojego powrotu i opisu, nie wiem dlaczego ( Cytat:
a koleżanka - no .. ona zawsze taka mądra była dobra, idziemy skręcać łóżeczko, tzn tż idzie, a ja będę prowadziła nadzór autorski
|
||
|
|
|
#722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Udanej imprezy
![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#723 | ||
|
Raczkowanie
|
Moje też się nie słucha i nie chce wyjść, a staramy się intensywnie i du.... a za 2 dni termin.....Cytat:
a tu ani widu .... ani słychu... o naszych maleństwach przynajmniej u mnie...... Cytat:
Ania85 ![]() Witam Mam pytanie do dziewczyn które maja wózek Tako - Jumper-x powiedzcie mi dostawaliście do fotelika samochodowego adapter na stelaż?? Bo wiem że taki jest w zestawie a my go nie dostaliśmy? Nie wiem czy sklep zapomniał czy co... Dopiero jutro będę dzwonić do sklepu dowiedzieć się co i jak bo Teściowa mi odbierała fotelik bo my nie mieliśmy kiedy jechać po niego i nie wiedziała o czymś takim. |
||
|
|
|
#724 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie już dziś nie będzie. Jedziemy na obiad do moich rodziców i zostajemy do wieczora. Będę jutro.
Dziewczyny które urodziły rodziłyście może w soczewkach?? może nie świadomie, a przez to że zapomniałyście o nich i zostały na oczach?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#725 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powiem tak,że narazie cisza,ja próbowałam z nim wczoraj porozmawiać,usłyszałam że on może zostać w domu a ja pójdę jezdzić Dlatego myśle że on uważa że ja nic nie robię w domu,tylko leżę![]() Lecz ja się na to nie godze i już Koniec kropka.Teściowa pewnie widziała moją minę na informację jaką M obwieścił. Cytat:
jak mogłaś to przeoczyć.Cytat:
powinni Cię zrozumieć a jak nie to kij w oko. Ja mam powiększone węzły chłonne pod pachami ale gin mi powiedział,że już za pozno bo dałby mi antybiotyk,no ale że jaa mogę rodzić na "dniach" to mi nie da.Zobaczymy jak się to rozwinie po porodzie. |
|||
|
|
|
#726 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam
Cytat:
Z wrażenia aż męża wykorzystałam ![]() W każdym bądź razie jestem zwarta i gotowa, wykapana, ogolona, wypachniona i czekam co dalej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Widzę, że większość po Ikei buszuje ![]() Ja dziś u swoich rodziców zrobiłam zamówienie na lampkę i pojemniczki z Ikei bo jechali akurat |
||||
|
|
|
#727 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My się w końcu zdecydowaliśmy na Tuchów i raczej już nie będziemy zmieniać, bo bym ześwirowała od tego niezdecydowania Mam tylko nadzieję, że będę tak samo zadowolona z porodu jak Ty ![]() Cytat:
Chyba bym po prostu z nudów leżała i pachniała w oczekiwaniu ![]() Super, ja na Twoim miejscu już bym się nie mogła doczekać ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34085605]Ania85: Poszły mi wody, jestem na porodówce ![]() [/QUOTE] No to nic tylko zaciskać kciukasy ![]() A może już jest po wszystkim? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nawet przede mnie wskoczyła ![]() Cytat:
Ale chyba nic z tego nie wyjdzie.
|
||||||
|
|
|
#728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie poobijana![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- ![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Claudik super opis!
Ania powodzenia!!! dziewcyznlki naprawdeeeeee dziekuje za odpisanie ws sutkow, poczytalam i chyba go donbrze dostawiam z tym, ze on wisi tyle na cucu ze ma usta poodparzane, skora mu odchodzi ![]() od wczoraj- 1)ja wlansie nie mam chyba tego nawalu pokarmu tylko ja mam duze piersi, jemu sie dziwnie lapie, puszcza brodawki, chce ssac same sutki a cycki mi odpadaja.ale staram sie mu je wpychac i tak trzymam sobie piers pare h az rece mi dretwieja. Wczoraj zaczal ssac o 14, skonczyl o 19.... o 20 kapiel i od 12 w nocy do 4 rano wisial na cycku bez zadnej przerwy. a ja siedzialam i mialam lzy w oczach ze zmeczenia, Po 4 USNAL... a ja z nim, i do 7 pospalismy, DZzis od rana to samo, wlasnie usnal, ale go karmie od 7 albo 8;/ za chwile pewnie zacznie sie drzec oon poprostu musi ciagle wisiec mi na cycu;/ zdazylam dzis tylko zjesc kanapke i umyc zeby, o zdrobiebiu cos w domu nie ma szans.... Maz tez juz jest zmeczony, bo musi wsyztko robic w domu Myslalam kupic laktator i go dokarmiac ale sie booje ze jak zacznne uzywac butelki to ze nie bedzie chcial ciagnac z cyca;/ Nie wiem, moze sie nie najada? no ale w ciagu tygodnia z 3.600 na 4.400 przyrabal wiec rosnie.... ale jak bedzie tak doil po tyle godzin nie wiem czy mi cycki nie odpadna. a ja nie wysiadne psychicznie. JAK mam isc z nim na spacer jak on chce ciagle jesc:/? ogolnie pierwsze lapanie jest mega mocne a pozniej to sobie tak ceciutko ssie... nakladek ani smoka nie ma szans mu wcisnac, drze sie i wyypluwa;/\Miala ktoras z Was tak?? uzywam Maltanu, chyba pomaga, nie sa sutki poranione tlyko poprostu wyssane az az spuchniete.
|
#730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatni raz tydzień temu ...potem jak już będę gotowa to może męża wykorzystam chociaż mam przeczucie, że Ty pierwsza urodzisz ![]() a teściową się nie przejmuj no nie wiem, nie wiem ... ja mam już takie mega rozstępy na brzuchu, że nie mogę dopuścić do tego, żebym miała cały taki brzuch "pocięty", memu dziecku się już chyba tam nudzi i teraz bawi się w rozwalanie brzucha mamusi ![]() gapy z Was i tyle
|
|
|
|
|
#731 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mogę się mylić. Może któraś ma inne informacje? Cytat:
byle tylko te wody to w domu, a nie na ulicy Nie wiedziałam, że takie wyczekiwanie tak męczy psychicznieMam nadzieję, że teściowa zauważyła Twoją minę i zrozumiała o co chodzi i tematu dalej nie poruszy! Mąż podpadł! ![]() ![]() Cytat:
Ale może się jeszcze ogarniemy![]() Agatko ja nie pomogę w kwestii karmienia mogę tylko trzymać bardzo mocno kciuki, żeby było coraz lepiej!
|
|
#732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro jest najedzony, ma sucho to spróbuj zapakować go na spacer i przetrzymać ten płacz. Może jak łyknie powietrza to zaśnie? Kurcze nie wiem co Ci poradzić...
|
|
|
|
|
#733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ten mój mąż to na prawdę musi mieć plan na wszystko.... nie sądziłam, że skaldanie łożeczka może być AŻ tak bardzo skomplikowane |
|
|
|
|
#734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agatko ja myśle,że powinnaś wyjść na spacer i spróbować,może na świezym powietrzu ładnie zasnie i nie będzie się domagał cyca.tylko może na początek nie oddalaj się od domu za daleko. |
|
|
|
|
#735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Agatka, masz przeboje z tym karmieniem. Ja niestety niedoświadczona, więc za wiele nie pomogę. Moja szwagierka miała podobnie, ale mały nie jadł tyle, poprostu wisiał na cycu, bo sprawiało mu to przyjemność. A to nie jest tak, że ileś czasu to dziecko ma jeść? Z tego co pamiętam to ona karmi co 3 godziny, ale chyba tak z 40 min i koniec. doris888 ja z łódzkiego jestem, ale już do tylu dzwoniliśmy i każdy mówi, że dopiero w czerwcu, ze chyba nie ma opcji żeby dostać wcześniej. Oczywiście zanim zacznie się konkretnie gadać to też twierdzą, że mają od ręki wszystko. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-05-13 o 12:44 |
|
|
|
|
#736 |
|
Wtajemniczenie
|
Co o jest znieczulenie mieszanina tlenu i podtlenku azotu o nazwie Entonox?to jest chyba gaz prawda?taaki znieczulenie stosuję sie tam gdzie chcę rodzić.
dobra to jest gaz: Podtlenek azotu wykazuje klasyczne działanie przeciwbólowe, powodując podwyższenie progu bólu i zmniejszenie stopnia odczuwanego bólu. ENTONOX jest nieinwazyjnym, wziewnym środkiem przeciwbólowym i ma natychmiastowe działanie. Posiada również właściwości uspokajające i przeciwlękowe, a jego podawanie jest łatwe i bezpieczne zarówno dla matki jak i dla noworodka. Nie wpływa na akcję skurczową macicy, ani na napięcie mięśniówki. Nie ma działania drażniącego na drogi oddechowe. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-05-13 o 13:02 |
|
|
|
#737 |
|
Raczkowanie
|
Hej zaglądnęłam na chwilę z nadzieją że Was doczytam - ale aż tyle czasu niestety nie mam...
Gratulacje dla nowych mam widzę że rozpakowywanie trwa ![]() chciałabym już odpocząć przed porodem i spokojnie poleniuchować i poplotkować z Wami ale niestety - remont wciąż trwa zostały zakupy i wyprawka i torba do szpitala. A dzisiaj zaczynam 36 tc więc mam nadzieję że zdążę... odezwę się pewnie niebawem jak się ogarnę
|
|
|
|
#738 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo my generalnie wtedy kupowaliśmy wózek tylko wahaliśmy się jeszcze czy XQ czy Jane Muum i wreszcie wzieliśmy Muum- tylko my sie przymierzaliśmy do XQ w fiolecie- nie wiem jaka to nazwa ![]() a w ogóle to jak któraś szuka lekkiego wózka to polecam Jane Muum- lżejszego nie spotkałam- na stronkach są różne wagi podawane- faktycznie wersja głęboka 10,6kg spacerowa 8,8kg. na necie wyglada smiesznie troszke ale na żywo na prawdę daje radę ja jestem mega zadowolona.---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#739 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Aniu! Trzymam kciuki za łatwy i szybki przebieg cc i samopoczucie po... bo może już po wszystkim ![]() Ja też dostałam smsa od Ani przed 8, ale miałam dziś taaaakie spanie dobre, do 12 więc odetchnęłam, jak zobaczyłam, że dzięki Perse jesteście na bieżąco.Cytat:
![]() Dużo lekarzy liczy właśnie skończone tyg. ciąży. Moi obydwoje to akurat piszą dokładny dzień, czyli np. 38+3, ale Maks ma w książeczce zdrowia np. wpisane urodzony w 41 tc, a urodził się 10 dni po terminie, czyli w 42 tc i mój gin prowadzący ciążę z tego szpitala też nazywał to 42 tc Hehe, wiadomo, gdzie dwóch Polaków, tam trzy opinie...Cytat:
Ale licząc te 2 tyg. to do 18 mam urodzić Na razie dziś i we wt idę jeszcze na ktg (bez stresu proszę ) i we wt wieczorem na wizytę do gin...Cytat:
Może dlatego, że przez okno mam tło sąsiedniego bloku Powodzenia! ![]() Eee, chyba do lipca nie chcesz przenosić? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Choć teraz w sumie też tak zakładałam, tylko Fenoterol zaburzył to moje przeczucie.Ty musisz chyba częściej M. zostawiać na cały dzień samego z Filipem i obowiązkami, obiadem do ugotowania, praniem czy porządkami, które koniecznie tego dnia muszą być zrobione ![]() I właśnie znowu z tym antybiotykiem... Mi internista powiedział, że czym prędzej trzeba to wyleczyć Ale w sumie ja to miałam konkretnie zapchany nos, gardło i jeszcze ucho mnie zaczynało boleć...Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-05-13 o 14:10 |
|||||||
|
|
|
#740 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, tak sobie usiedliśmy dzisiaj nad wyborem imienia dla naszego synka, bo trochę lipa, ze jeszcze nie mamy.
No i mało co nam się podoba, najbardziej skłonni byśmy byli co do Adasia. Mam takie może trochę głupie pytanie, czy byście się przejmowały tym, że ja mam na imię Ewa a syn bedzie Adam? Nie będzie to głupio wyglądało? |
|
|
|
#741 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też jestem ciekawa, jak tam u Ani, ale nie chcę do niej pisać na razie, bo może jest w trakcie cc albo już po?... Ale szczerze mówiąc wchodzę na Wasz wątek z nadzieją, że coś komuś napisała Z nowości u mnie: brak nowości, dowiaduję się coraz więcej na temat badań genetycznych, byłam w poradni sprawdzić, czy mamy dobre skierowania i są OK, dostałam dużo ankiet do powypełniania, musimy oboje popytać rodziców o różne choroby w rodzinie. Aczkolwiek dla mnie ta wizyta jest bardziej ciekawostką niż szansą na poznanie przyczyny... Na wizażu jest już wątek mamuś styczniowo-lutowych 2013, mam jakąś cichą nadzieję, że w którymś z kolejnych wątków 2013 będę mogła uczestniczyć. Choć już chyba nie odważę się nigdzie pisać, tylko będę podczytywać... No, to czekam na wiadomości od Was! |
|
|
|
|
#742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mąż co o tym myśli? Ja bym pewnie nie zwróciła nawet na to uwagi. Mam przyjaciół bliźniaków Adama i Ewę, toż to dopiero herezja idąc takim tropem myślenia ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34092142]Też jestem ciekawa, jak tam u Ani, ale nie chcę do niej pisać na razie, bo może jest w trakcie cc albo już po?... Ale szczerze mówiąc wchodzę na Wasz wątek z nadzieją, że coś komuś napisała ![]() Na wizażu jest już wątek mamuś styczniowo-lutowych 2013, mam jakąś cichą nadzieję, że w którymś z kolejnych wątków 2013 będę mogła uczestniczyć. Choć już chyba nie odważę się nigdzie pisać, tylko będę podczytywać...[/QUOTE] ![]() A Ty pisać zawsze możesz z nami!
|
|
|
|
|
#743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ania pewnie jak będzie mogła to się odezwie, wiecie jak to w szpitalu bywa...czekamy w każdym razie. |
|
|
|
|
#744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34092142]Ja normalnie śpię w niedziele dłużej, ale dzisiaj akurat mieliśmy o 7 mszę w intencji Dawidka. Też jestem ciekawa, jak tam u Ani, ale nie chcę do niej pisać na razie, bo może jest w trakcie cc albo już po?... Ale szczerze mówiąc wchodzę na Wasz wątek z nadzieją, że coś komuś napisała Z nowości u mnie: brak nowości, dowiaduję się coraz więcej na temat badań genetycznych, byłam w poradni sprawdzić, czy mamy dobre skierowania i są OK, dostałam dużo ankiet do powypełniania, musimy oboje popytać rodziców o różne choroby w rodzinie. Aczkolwiek dla mnie ta wizyta jest bardziej ciekawostką niż szansą na poznanie przyczyny... Na wizażu jest już wątek mamuś styczniowo-lutowych 2013, mam jakąś cichą nadzieję, że w którymś z kolejnych wątków 2013 będę mogła uczestniczyć. Choć już chyba nie odważę się nigdzie pisać, tylko będę podczytywać... No, to czekam na wiadomości od Was![/QUOTE] Szkoda by było jakbyś tylko podczytywała - pamiętam jak trafiłam na wątek i martwiłam się o różne sprawy - zawsze miałam Twoje wsparcie i ciepłe słowo - a to naprawdę bardzo wartościowe i ważne. No i oczywiście trzymam kciuki żebyś jak najszybciej znalazła się w takim wątku ![]() Dziewczyny biorące Fenoterol - właśnie się zorientowałam ze wzięłam ostatni Staveran - a w aptece powiedzieli ze mi nie sprzedadzą... Czy mogę wziąć Fenka bez tego drugiego?? Czy mam jechać na IP po receptę...?? |
|
|
|
|
#745 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapowiada się rewelacyjnie (trailer na filmwebie mi lepiej działa, nie przycina się). Tż już powiedział, że idziemy! Którąś z ciotek wyśle się na 1,5h spacer wokół kina i już Akurat jedno z kin (z całych dwóch kin ) u mnie jest w takiej przyjaznej do spacerów okolicy ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]() A ja natomiast cały czas brałam Fenka samego! A Ty jak długo już go bierzesz i jak się po nim teraz czujesz? Nie możesz zadzwonić do swojego gina zapytać, czy możesz wziąć Fenka samego? |
||
|
|
|
#746 | |||
|
Zakorzenienie
|
Aniaaaa trzymam kciuki!!!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to Wam ma się podobać a z nowości u nas...mamy wózek!! Jedo fyn - kupiliśmy używany, więc czeka go pranie, ogólnie jest bardzo zwrotny - cięższy niż tutek nad którym się zastanawialiśmy, ale mamy windę, nowe bloki,więc awaria raczej jej nie grozi :P no i jedo miał stabilniejszą konstrukcję, mniej plastiku i ciut większą spacerówkę i nie było tutka używanego nigdzie w okolicy a jedo było kilka - wiec poszło bardzo sprawnie...kupiliśmy materac gryka/pianka/kokos za 55zł pranie porobione, zostało mi jeszcze to wszystko poprasować i wrzucić rozmiarami do komody pytanie pomocnicze do tych, które torbę/wyprawkę mają w bardziej zaawansowanym stanie - jakie podkłady(podpaski) oprócz bella mama macie zakupione? ja dostałam jedno opakowanie tych bella ale pamiętam, ze polecane były jakieś ze krzydełkami czy coś... podrzucicie mi nazwę? bo jeszcze mi ich brakuje |
|||
|
|
|
#747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podjadę zatem po receptę ![]() Odezwę się do Was później. |
|
|
|
|
#748 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=GaTT
Mi coś takiego jak czop odchodzi już chyba z 3 tyg... O ile to to. Mi w środę się okaże czy już idę leżeć czy dopiero po 7 dniach od terminu do szpitala... [SIZE=4]uwierz ,że czopa nie pomylisz, mi jak teraz zaczął odchodzić to szok ile tego jest a jaki wygląd [/SIZE] na pewno nie da się pomylić ze zwykłym śluzem.---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- [QUOTE=[B]karozka[/B];34088832]Witam U mnie podobnie, rano odszedł kolejny spory kawałek czopa, latam do kibelka co chwilę i mam cały czas parcie na mocz Z wrażenia aż męża wykorzystałam ![]() Twój też jest tak mocno zabarwiony krwią? |
|
|
|
#749 |
|
Zadomowienie
|
złożone
Wszystko normalnie wchodzi na styk.... 2cm węższy pokój i mielibyśmy mały problem , bo nie da się odwrócic łóżeczka o 90 stopni gdyż zablokowałoby komode.... zastanawiam się czy kupować przybornik... zasłania połowę łóżeczka, a jesli będę miała połki nad łózeczkiem i komode obok to myślicie że będzie mi ten przybornik potrzebny? co sie w nim wlaściwie trzyma ? przewijak prawdopodobnie połozony będzie na lozeczku, bo na tej komodzie może być lekko niewygodnie ( drzwi są obok), ale to zobaczymy w praniu. Zabrakło miejsca na fotel do karmienia, ale mamy sako, będzie najwyżej mobilne , trudno ... I teraz chyba muszę się was doradzić bo nie do końca jestem pewna swojej wcześniejszej wizji Do tej pory chciałam kupić falbankę, przybornik, rożek, prześcieradełko, i ochraniacz z kolekcji białe baranki. A teraz mi się wydaje, że będzie tak .. mało przytulnie. I chyba się zdecyduję na wzór czekoladowa zabawa od baby raja. wszystko w załączniku, co myślicie? zostawiłabym chyba tylko rożek w białe baranki bo jakoś bardziej mi się widzi dla chłopca niz ten z kokardą i falbanka
Edytowane przez _millena Czas edycji: 2012-05-13 o 15:32 |
|
|
|
#750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
One nie mają skrzydełek, ale mają takie osłonki na boki (nie wiem jak to wytłumaczyć) i na pewno są cieńsze niż tamte. Te hartmanna chyba najlepsze z tego co potem poczytałam. _millena ja bym była za czekoladą. Ładny ten zastaw. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-05-13 o 15:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

ufff.

W razie co wykapałam się zrobiłam włosy i paznokcie, wysmarowałam się czekoladowym balsamem
i czekam.

a za 2 dni termin.....
Ja nie wiem, dlaczego te nasze majowe dzieci takie oporne 
Takich glutów jeszcze nie wyciągałam,3 takie ogromniaste gluty,jakich nie widziałam na oczy.Od odejścia czopa można chodzić i 2 tyg

klask i:
Ale mogę się mylić. Może któraś ma inne informacje?
Nie wiedziałam, że takie wyczekiwanie tak męczy psychicznie

13.08.2011
Hehe, wiadomo, gdzie dwóch Polaków, tam trzy opinie...