Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-13, 18:25   #4771
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Moje umęczone P
(kaloryczność oszacowałam- do tej pory /czyli łącznie z 4 posiłków- kolacji jeszcze nie doliczam/ wyszło z ~2600kcal).

I Duża grahamka na pół; 1 z grubą warstwą masła i wędzonym serem żółtym; 2 z kawałkami awokado, solą i pieprzem, koktajl (1/2 szklanki tłustego mleka, 1/2 szklanki jogurtu, reszta awokado, duży banan, czubata łyżka zmielonego siemienia lnianego)

II 2 kromki razowca (każda po 50g); 1 z półtłustym twarogiem (prawie 1/2 kostki), 2 łyżkami żurawiny (ze słoika, taka jak do camemberta, wiecie ) i pokruszonymi orzechami włoskimi; 2 z masłem orzechowym; inka karmelowa na tłustym mleku nie lubisz masła... dobrze pamiętam?

III z 9? klusek śląskich (słusznej wielkości ) polanych zrumienioną bułką tartą, gotowane udko z kury, zasmażana kapusta

IV Teraz mix, bo na nic specjalnie ochoty nie mam: spore jabłko, kromka pszennego chleba (ze środka) z grubą warstwą pasztetu drobiowego (omg, co mnie wzięło na pasztet? Jakoś nigdy specjalnie za nim nie przepadałam... Nie jadłam go z 2 lata ), inka z mlekiem i maczane w niej 4 duże maślane ciastka z ziarnami słonecznika i dyni, 2 kluski z obiadu

V Będzie pewnie makaron z jakimś sosem (szpinakowo-śmietanowym?) albo naleśniki z pieczarkami i szynką, zapieczone z żółtym serem. oddawaj ten makaron ze szpinakiem i naleśniki z pieczarkami ale bez szynki!!!!
mój szwagier robi przepyszne naleśniki z pieczarkami i sosem czosnkowym lub grzybowym

Boli mnie żołądek (chyba po wczorajszych orzechach), mam brzuch jak balon i jestem jakaś przymulona. Pewnie też przez pogodę.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Pierogi leniwe (lub kluski- zwał jak zwał ) najlepsze są ze stopionym masełkiem, cukrem i cynamonem. Ah! :ślina:
Zebys wiedziala, ale z sosem szpinakowym też są rewelacyjne

Co do jedzenia to jak pisałam nic nie rób na siłę. nie mozesz sie objadac az Cię zemdli czy rozboli brzuch bo to nie zdrowo i tylko sie rozchorujesz. Moim zdaniem powinnas własnie postawic na mączne rzeczy i na kolacje jesc tak jak dzisiaj: nalesniki, makarony, zapiekanki albo np. zupe z obiadu

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
Duuużo ! po owocach i warzywach nie mam rzadnych wyrzutów
To fajnie ale od owoców i warzyw nie przytyjesz.... Mają one dużo błonnika i zapychają i w sumie będziesz jeść mniej. Nie mówie ze masz je wykluczyć bo są zdrowe ale jak juz pisałam od nich nie nabierzesz masy a możesz własnie chudnać. mzoe zmniejsz ich ilosć na rzecz musli itp. A jak nie masz ochoty jeść cały czas musli rób sobie ryż na meleku z jabłkiem i cynamonem , zapiekanke z makaronem i twarogiem, puddingi itp.

Cytat:
Napisane przez endless_summer Pokaż wiadomość
na razie psycholog nie karze mi dalej tyć, mogę teraz trzy,ać wagę. Bardzo was wsyztskie przepraszam, naprawdę zależy mi na waszych wskazowkach! dzieki wam jem juz i tak wiecej, mam nadzieje,ze mi jeszcze dacie jakies rady,zebym sie poprawila i moje jadlopsiy byly tak super jak np. ervishy,ktora jest dla mnie niedosciglym wzorem i gosinek13
To jakaś dziwna ta psycholog. Nie zna się na rzeczy, albo nie wie ze wszytko odmierzasz na łyżeczki i gryzy. Czy ona wie ze mały jogurt potrafisz jeść tydzień a nie zjadasz go na raz ? Ta terapia nic ci nie daje

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
Nie pomyślałam o tym w ogóle, pewnie masz rację. Ale zamiast się bawić w pisanie z dwóch kont, chyba lepiej jest się wziąć za siebie i wyzdrowieć.

Moja ostatnia wiadomość do Ciebie - wróć tutaj z jadłospisem skomponowanym wg wskazówek, które dały Ci dziewczyny i nie zamęczaj ludzi, bo poza Tobą sa tu osoby, które normalnie się odżywiają i nie mają ochoty czytać po raz kolejny postów, które nic nie wnoszą. Powodzenia
Czytałam o tym w jakimś artykule, więc jestem pewna. Ma to jakaś specjalną nazwę.... jak wyszperam i znajde o ci wyśle na PW

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
A omlet się nada ?
Tak ale taki z 2-3 jaj i biszkoptowy z jakąś konfitura albo rodzynkami i orzechami(cesarski)

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 18:29   #4772
lils_
Raczkowanie

Jezusie, zaraz nie wytrzymam! Czytam wątek, ale raczej się nie udzielam, tymczasem dzięki endless_summer, miki etc. etc. chciałabym podzielić się swoją niesamowitą mądrością (aż sama nie wiem, skąd się we mnie takie pokłady zebrały)

piszesz, że Ervisha jest Twoim wzorem i chcesz, żeby Twoje jadłospisy wyglądały jak jej?
trudne.

Ervisha je 3 naleśniki z pysznym nadzieniem, Ty jesz 3 naleśniki z nadzieniem.
To tylko taki błyskotliwy przykład.
Ciężko, prawda?

Rozumiem dziewczyny, które są chore (ale dlaczego uparcie piszą w tym wątku, zamiast na KZ?...), ale jeśli piszesz, że marzysz i dążysz do jadłospisów takich jak Ervisha ma, DLACZEGO NIC NIE ROBISZ?
czy to takie trudne JE SKOPIOWAĆ?

dodaję do ignorowanych, bo padnę na twarz, a i tak głowę daję, że moje słowa żadnego skutku nie odniosą.

będę podczytywać nadal, dziewczyny jesteście dla mnie niewyczerpanym źródłem inspiracji, gdyby nie wy, nie miałabym tylu pomysłów na pyszne U
lils_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 18:33   #4773
siostraelwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
Wyślę Ci PW, żeby nie robić kolejnego off topicu
Ja również bym prosiła
siostraelwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 18:34   #4774
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lils_ Pokaż wiadomość
Jezusie, zaraz nie wytrzymam! Czytam wątek, ale raczej się nie udzielam, tymczasem dzięki endless_summer, miki etc. etc. chciałabym podzielić się swoją niesamowitą mądrością (aż sama nie wiem, skąd się we mnie takie pokłady zebrały)

piszesz, że Ervisha jest Twoim wzorem i chcesz, żeby Twoje jadłospisy wyglądały jak jej?
trudne.

Ciężko, prawda?

Rozumiem dziewczyny, które są chore (ale dlaczego uparcie piszą w tym wątku, zamiast na KZ?...), ale jeśli piszesz, że marzysz i dążysz do jadłospisów takich jak Ervisha ma, DLACZEGO NIC NIE ROBISZ?

dodaję do ignorowanych, bo padnę na twarz, a i tak głowę daję, że moje słowa żadnego skutku nie odniosą.

będę podczytywać nadal, dziewczyny jesteście dla mnie niewyczerpanym źródłem inspiracji, gdyby nie wy, nie miałabym tylu pomysłów na pyszne U
czeeeeść
udzielaj się częściej tak po pierwsze!
a po drugie, nie warto się przejmować. ja nie mam jej w ignorowanych tylko dlatego żeby móc zgłaszać każdy kolejny post i każde kolejne założone przez nią konto
proponuje to samo innym, DLA JEJ WŁASNEGO DOBRA, i dla naszych nerwów. proszę?
Stary 2012-05-13, 18:34   #4775
reggatonka
Raczkowanie

Mogę prosić o pierwszą ocenę mojego zaiście interesującego jadłospisu?

P:
ś: kromka żytniego (takiego pych słonego) z masłem, jajecznica z dwóch jaj na maśle, pomidor, sałata, rzotkiewy, kawa pół na pół z mlekiem
IIś: 2 kromki żytniego z masłem, mozarellą i rzotkiewką, kawa z mlekiem zagęszczonym
o: makaron ze szpinakiem, łosoś, marchewka z groszkiem
d:4 wafelki
p: 1/3 tubki mleka zagęszczonego kakaowego, garść ziemnych, 1,5 paska biało-kawowej czekolady
k: 2 kromki z czym lodówka da

mam głupie myśli mam głupie myśli mam głupie myśli
reggatonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 18:36   #4776
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lils_ Pokaż wiadomość

trudne.

Ciężko, prawda?

Mickey_mouse to też Mikii I proszę udzielaj się tu częściej i wstawiaj swoje menu bo mi się już inspiracje kończa

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
czeeeeść
udzielaj się częściej tak po pierwsze!
a po drugie, nie warto się przejmować. ja nie mam jej w ignorowanych tylko dlatego żeby móc zgłaszać każdy kolejny post i każde kolejne założone przez nią konto
proponuje to samo innym, DLA JEJ WŁASNEGO DOBRA, i dla naszych nerwów. proszę?
A ja nie mam bo nieźle się bawie jak czytam jej posty

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Rozrywka za darmo

Stary 2012-05-13, 18:39   #4777
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Mickey_mouse to też Mikii I proszę udzielaj się tu częściej i wstawiaj swoje menu bo mi się już inspiracje kończa

A ja nie mam bo nieźle się bawie jak czytam jej posty

Rozrywka za darmo
ja jej nie mam w ignorowanych po to żeby móc zgłaszać jej posty
ale dobra koniec OT'a
Stary 2012-05-13, 18:52   #4778
red_tea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siostraelwa Pokaż wiadomość
Ja również bym prosiła
i ja też, jeśli możesz Sunday Rose.
z góry dziękuję
red_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:08   #4779
Milka1224
Rozeznanie

No to U!

I podpieczony obwarzanek krakowski z ziarenkami na pół - powidła sliwkowe / ser kozi, ajwar, kawał wędzonego łososia, szczypiorek i pomidorki koktajlowe, duża kawa

II zupa pomidorowa z marchewką, pietruszką i makaronem
na drugie: ziemniaki gotowane ze szczypiorkiem do tego bardzo pikantny węgierski pörköl z papryką i pomidorami

IV sorbetowy mus ze szklanki malin mrożonych zblendowanych z bananem, posypany posiekanymi orzeszkami

V homo naturalny z warzywami

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
suuuper świetny jadłospis, zawsze mi robisz smaka, wszystko bym zabrała.

hahh dzieki!

śniadanie robilam tak: płatki owsiane i orkiszowe zalałam wodą zeby nasiąknęły, a następnie zagotowałam. Potem dodałam kakao rozrobione w odrobinie mleka sojowego, troszkę ziarenek wanilii i pokruszony twaróg. Na tym etapie mozna dac do smaku syrop z agawy ew cukru czego nie zrobiłam ale następnym razem chyba poczynię Gotowalam trochę az zgęstniało i pachniało sernikiem. Przelałam do miseczki i wstawiłam do lodówki. Rano rzuciłam na to mus z zamrozonego banana i malin, łyżkę masła orzechowego na samą górę i wszamałam z gorącą kawą

A to zdrowiej i za moje zdrowie też mozesz wychylić hahh
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:12   #4780
endless_summer
BAN stały

a;e dzosoaj Bellamy pochwalila moj jadlospis
endless_summer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:25   #4781
dirtysoul
Raczkowanie

P:

Śniadanie: bułka z ziarnami z twarogiem do smarowania bazylia i czosnek, rzodkiewką, plasterkami ogórka zielonego

Drugie śniadanie: serek wiejski 200g, garść suszonej żurawiny

Obiad: chochla rosołu, trochę makaronu nitki
8 kluseczek serowych(a'la kopytka, ale bez ziemniakow) polanych jogurtem naturalnym i posypanych duuuuuuużą ilością cynamonu mniami!

Podwieczorek: owsianka z 3 łyżek płatków na 100ml mleka i 200ml wody z całym jabłkiem i cynamonem

Kolacja: 400g serka wiejskiego
dirtysoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:34   #4782
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtysoul Pokaż wiadomość
P:

Śniadanie: bułka z ziarnami z twarogiem do smarowania bazylia i czosnek, rzodkiewką, plasterkami ogórka zielonego

8 kluseczek serowych(a'la kopytka, ale bez ziemniakow) polanych jogurtem naturalnym i posypanych duuuuuuużą ilością cynamonu mniami!

Podwieczorek: owsianka z 3 łyżek płatków na 100ml mleka i 200ml wody z całym jabłkiem i cynamonem

Tyjesz na tym bo to słabe P to takie U

Stary 2012-05-13, 19:44   #4783
dirtysoul
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Tyjesz na tym bo to słabe P to takie U
na ok.2000 kcal tyłam 1kg/2 tyg.
dirtysoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:45   #4784
siostraelwa
Zadomowienie

dzisiejsze U:
ś: bułeczki serowe (z twarogu, otrębów, jajka) z musem rabarbarowym i biała kawka
2: lody kakaowe (mleko skondensowane i kakao) + lody jagodowe (jagody, maślanka) polane połową małego jog naturalnego i posypane otrębami i lnem mielonym
3: kurczak gotowany, kalafior i pomidory posypane natka pietruszki - wymieszane z łyżką przecieru pomidorowego
4: mały kawałek sernika i serek wiejski + jogurt + mak, a do tego kawka z mlekiem
5: jajecznica z pomidorem
siostraelwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:45   #4785
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blissful Pokaż wiadomość
Hej. Dzisiaj moja R w szczególnych warunkach, ze względu na spotkanie rodzinne. Mam nadzieję, że nie zjadłam przez nie za dużo... Generalnie nie tknęłam żadnych ciast, tortu, deserów, panierowanych, smażonych czy taplających się w gęstych sosach potraw.

śniadanie: 2 kromki chleba żytniego podgrzanego w tosterze z solidną porcją pasztetu z soczewicy (w sumie 4 plasterki) ze słonecznikiem, posypane bazylią, a do tego duży normalny wiejski z rzodkiewkami i solą

obiad i reszta (rozłożone w czasie): połowa porcji rosołu z makaronem, jakiś zawijaniec z mięsa wołowego i surówki z marchewki i czerwonej kapusty
potem zjadłam 2 cienkie plasterki schabu, 2 plastry pasztetu i 3 pomidorki koktajlowe - no w sumie można to uznać za 'deser'

kolacja: lekki wiejski z pomidorem, świeżą bazylią i solą

napoje: kawa, czerwona herbata, woda, parę łyków szampana

Jestem ciekawa, co sądzicie
zaraz moja R zginie...
blissful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:52   #4786
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
na ok.2000 kcal tyłam 1kg/2 tyg.
JA pytam czy teraz tyjesz

Stary 2012-05-13, 19:52   #4787
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siostraelwa Pokaż wiadomość
dzisiejsze U:
ś: bułeczki serowe (z twarogu, otrębów, jajka) z musem rabarbarowym i biała kawka
2: lody kakaowe (mleko skondensowane i kakao) + lody jagodowe (jagody, maślanka) polane połową małego jog naturalnego i posypane otrębami i lnem mielonym
3: kurczak gotowany, kalafior i pomidory posypane natka pietruszki - wymieszane z łyżką przecieru pomidorowego
4: mały kawałek sernika i serek wiejski + jogurt + mak, a do tego kawka z mlekiem
5: jajecznica z pomidorem
sama robiłaś lody?
mogę prosić o przepis? jakoś bym go zmodyfikowała, tak żeby się nadawał na R

a nie, już znalazłam na Twoim blogu

Edytowane przez blissful
Czas edycji: 2012-05-13 o 20:14
Stary 2012-05-13, 20:07   #4788
agniusia17
Rozeznanie

Cytat:
P:

nie sądzisz, że trochę za dużo nabiału? Rozumiem, że możesz lubić, sama go uwielbiam, ale przeginanie z ilością nie jest zbyt zdrowe, zakwasisz sobie organizm i nabawisz się poważnych problemów.

— Gabriel García Márquez

agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 20:32   #4789
fioleciasto
Zakorzenienie

niedzielne, tżtowe, komunijne U

śniadanie

pszenna bułka z masłem: kiełbasą krakowską; pastą jajeczną
ćwiartka papryki

II śniadanie
długi paluch serowy

obiad

rosół z makaronem i pietruszką
szaszłyk z mięsa, grzybów i cebuli, kopiec frytek , surówka

podwieczorek
mała babeczka z takim nadzieniem jakby krówkowym
tort z truskawkami (bardzo zapychający, strasznie dużo śmietany, kremu itd.)
pucharek lodów z bitą śmietaną i polewą - tego już było za dużo

kolacja

połowa opakowania serka wiejskiego z wkrojoną połową papryki i solą
duży waniliowy serek homogenizowany z sypniętym nesquikiem

podjedzone w ciągu dnia parę kostek ptasiego mleczka

do serialu wpadnie pokrojona kalarepa i papryka

do picia: woda mineralna, wapno, dwie rozpuszczalne kawy (jedna z odrobiną cukru), różne herbaty

I jak?

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26

Edytowane przez fioleciasto
Czas edycji: 2012-05-13 o 20:58
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 20:42   #4790
andzia012kr
Raczkowanie

GG do andzia012kr

Witam ponownie

proszę o ocenę mojego jadłospisu na R:

I Ś : Owsianka (4 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka otrębów owsianych, 200ml mleka 2%, pół łyżeczki miodu, cały banan wkrojony)

II Ś : Ciemna bułka z ziarnami dyni z serkiem wiejskim lekkim ze szczypiorkiem i cebulką, 2 plastry chudej wędliny drobiowej, plaster pomidora, 4 ogórka.
Jabłko

O: Bitki wieprzowe podsmażone na oliwie, duszone z warzywami z sosem z tych właśnie warzyw - niezabielany. Do tego mała porcja klusek kładzionych i ogórki z sosem jogurtowym.

K: Będzie jajecznica z 2 jaj z pomidorkiem.

Wypiłam 2 czerwone herbaty i 1l wody jak narazie.

andzia012kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 20:51   #4791
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andzia012kr Pokaż wiadomość
Witam ponownie

proszę o ocenę mojego jadłospisu na R:

I Ś : Owsianka (4 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka otrębów owsianych, 200ml mleka 2%, pół łyżeczki miodu, cały banan wkrojony)

II Ś : Ciemna bułka z ziarnami dyni z serkiem wiejskim lekkim ze szczypiorkiem i cebulką, 2 plastry chudej wędliny drobiowej, plaster pomidora, 4 ogórka.
Jabłko

O: Bitki wieprzowe podsmażone na oliwie, duszone z warzywami z sosem z tych właśnie warzyw - niezabielany. Do tego mała porcja klusek kładzionych i ogórki z sosem jogurtowym.

K: Będzie jajecznica z 2 jaj z pomidorkiem.

Wypiłam 2 czerwone herbaty i 1l wody jak narazie.
W sumie fajna R. Od czasu do czasu jakieś orzeszki mozesz wrzucić do jadłospisu. A poza tym nie jestem przekonana co do tych klusek... Ale jeśli były pełnoziarniste to chyba mogą być.
Jak chcesz rzuć okiem na moją redukcję.
Stary 2012-05-13, 20:59   #4792
andzia012kr
Raczkowanie

GG do andzia012kr

Cytat:
Napisane przez blissful Pokaż wiadomość
W sumie fajna R. Od czasu do czasu jakieś orzeszki mozesz wrzucić do jadłospisu. A poza tym nie jestem przekonana co do tych klusek... Ale jeśli były pełnoziarniste to chyba mogą być.
Jak chcesz rzuć okiem na moją redukcję.

No tak, kluski absolutnie nie były pełnoziarniste, ale nie mogłaam sie oprzeć, jest kilka takich potraw które po prostu zawsze mnie pokonują. Np. rosołek właśnie a za sugestie z orzeszkami dziekuje, lubie, wiec napewno dorzuce, tylko nie laskowe bo po nich trace glos

andzia012kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:02   #4793
Jorelia
Rozeznanie

P:

I. Bananowe placuszki owsiane posmarowane serkiem waniliowym;
kawa z mlekiem, pasek Milki mlecznej
(wstałam po 11 więc drugiego śniadania brak )

II. Gęsta zupa jarzynowa z ziemniakami;
spaghetti z sosem carbonara, szklanka soku marchwiowego.

III.Rogal z kruszonką z masłem orzechowym i konfiturą wiśniową,
jabłko pieczone z rodzynkami, migdałami i miodem, kubek kakao na mleku.

IV. Ciabatta zapieczona z masłem czosnkowym, mozarellą, pomidorem i bazylią;
Dwa jaja z groszkiem i majonezem, herbata z miodem i cytryną

dziś późno położę się spać więc zjem jeszcze sobie budyń waniliowy z wkruszonymi sezamkami

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:17   #4794
orzeszek01
Zakorzenienie

U pt rodzinna impreza

Sn: duża grahamka z masłem,twarożkiem piątnicy,polędwicą drobiową,pomidorem i szczypiorkiem,earl grey z cytryną,multiwitamina do picia

O: rosół z lanym ciastem, pierś kurczaka,frytki,mizeria,p omidory z cebulką
D:2kawałki ciasta, rafaello i toffie

P:2kawałki ciasta rafaello

podjadane ciastka ,sporo

K: jajecznica z pieczarkami i boczkiem,2kromki chleba cebulowego z masłem i pomidorem,earl grey z cytryną
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

Edytowane przez orzeszek01
Czas edycji: 2012-05-13 o 21:19
orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:18   #4795
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
P:

dziś późno położę się spać więc zjem jeszcze sobie budyń waniliowy z wkruszonymi sezamkami
Jak dla mnie jest świetnie. Sama chętnie bym wszystko zjadła! A rogala pozazdrościłam, na dniach też sobie zafunduję, o.

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi

Edytowane przez aniolbezskrzydel89
Czas edycji: 2012-05-13 o 21:19
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:31   #4796
monita01
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze niedzielne R (chyba ładnen nie? ) :

1. śniadanie: mała miseczka owsianki (pół miski mleka 2%, 3 łyżki płatków, orzechy włoskie, 3 suszone pokrojone śliwki, żurawina) + kilka truskawek + duży kubek zielonej herbaty

godzinka jogi + 8 minuts abs

2. II śn: dwa plastry (dość grube) pasztetu z soczewicy, pół zielonego ogórka, lyżka sosu jortowego (jogurt naturalny + suszone ziła, suszony czosnek), zielona herbata

3. obiad: jeden szaszłyk (marynowana pierś kurczaka, kolorowa papryka, cebulka) pieczony w piekarniku, troszkę ketchupu + salatka z mieszanych salat, cebulki, pestek słonecznika, plasterków truskawek, oliwy z oliwek, octu balsamicznego, lampka białego półwytrawnego.

4. kolacja: jajko na twardo z sosem jogurtowym, rzodkiewki, dwa plasterki szynki z indyka, herbata cynamonowa.
Stary 2012-05-13, 21:34   #4797
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
P:

Ładnie do budyniu mozesz dorzucić orzechy ( jak Ci nie szkodzą)

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
U pt rodzinna impreza

Sn: duża grahamka z masłem,twarożkiem piątnicy,polędwicą drobiową,pomidorem i szczypiorkiem,earl grey z cytryną,multiwitamina do picia

O: rosół z lanym ciastem, pierś kurczaka,frytki,mizeria,p omidory z cebulką
D:2kawałki ciasta, rafaello i toffie

P:2kawałki ciasta rafaello

podjadane ciastka ,sporo

K: jajecznica z pieczarkami i boczkiem,2kromki chleba cebulowego z masłem i pomidorem,earl grey z cytryną
Fajnie tak na luzie

Stary 2012-05-13, 21:35   #4798
agniusia17
Rozeznanie

P (?)

I. bułka pszenna z masłem, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem, duża porcja sałatki z selerem naciowym, papryką, piersią drobiową, pietruszką i majonezem; kawa z mlekiem i miodem

II. jogurt truskawka-kiwi z ziarnami zbóż jogobella, ok. 150g serka wiejskiego z ogórkiem zielonym, jeden wafelek w czekoladzie

III. rosół z makaronem i marchewką,

gulasz w sosie z młodymi ziemniakami, koperkiem, łyżką buraczków ze słoika i ogórkiem konserwowym

IV. kawa zbożowa z mlekiem, jogurt naturalny z rzodkiewką, dwa ciastka owsiane

V. sałatka ze śniadania, pojemniczek sałatki z szynką, żółtym serem, groszkiem, kukurydzą, szczypiorkiem i odrobiną majonezu, grahamka do przegryzienia (z masłem)

VI. filiżanka mrożonego twarożku (jogurt naturalny z twarogiem półtłustym), 2 rzodkiewki, nieduży banan

i znów zbożówka z mlekiem

— Gabriel García Márquez

Edytowane przez agniusia17
Czas edycji: 2012-05-13 o 21:36
agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 22:08   #4799
endless_summer
BAN stały

mam pytanie, piłyście inke karmelową? dobra jest?
endless_summer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 22:13   #4800
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze niedzielne R (chyba ładnen nie? ) :

1. śniadanie: mała miseczka owsianki (pół miski mleka 2%, 3 łyżki płatków, orzechy włoskie, 3 suszone pokrojone śliwki, żurawina) + kilka truskawek + duży kubek zielonej herbaty

godzinka jogi + 8 minuts abs

2. II śn: dwa plastry (dość grube) pasztetu z soczewicy, pół zielonego ogórka, lyżka sosu jortowego (jogurt naturalny + suszone ziła, suszony czosnek), zielona herbata

3. obiad: jeden szaszłyk (marynowana pierś kurczaka, kolorowa papryka, cebulka) pieczony w piekarniku, troszkę ketchupu + salatka z mieszanych salat, cebulki, pestek słonecznika, plasterków truskawek, oliwy z oliwek, octu balsamicznego, lampka białego półwytrawnego.

4. kolacja: jajko na twardo z sosem jogurtowym, rzodkiewki, dwa plasterki szynki z indyka, herbata cynamonowa.
Brawo za ćwiczenia
Ogólnie ładnie tylko daj więcej płatków w śniadaniu i w kolacji dwa jajka. I ten jeden szaszłyk trochę skromnie brzmi. Najadłaś się?

Edytowane przez AshtrayGirl86
Czas edycji: 2012-05-13 o 22:15
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości