|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
![]() Co do jedzenia to jak pisałam nic nie rób na siłę. nie mozesz sie objadac az Cię zemdli czy rozboli brzuch bo to nie zdrowo i tylko sie rozchorujesz. Moim zdaniem powinnas własnie postawic na mączne rzeczy i na kolacje jesc tak jak dzisiaj: nalesniki, makarony, zapiekanki albo np. zupe z obiadu ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- To fajnie ale od owoców i warzyw nie przytyjesz.... Mają one dużo błonnika i zapychają i w sumie będziesz jeść mniej. Nie mówie ze masz je wykluczyć bo są zdrowe ale jak juz pisałam od nich nie nabierzesz masy a możesz własnie chudnać. mzoe zmniejsz ich ilosć na rzecz musli itp. A jak nie masz ochoty jeść cały czas musli rób sobie ryż na meleku z jabłkiem i cynamonem , zapiekanke z makaronem i twarogiem, puddingi itp. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Tak ale taki z 2-3 jaj i biszkoptowy z jakąś konfitura albo rodzynkami i orzechami(cesarski)
|
|
#4772 |
|
Raczkowanie
|
Jezusie, zaraz nie wytrzymam! Czytam wątek, ale raczej się nie udzielam, tymczasem dzięki endless_summer, miki etc. etc. chciałabym podzielić się swoją niesamowitą mądrością (aż sama nie wiem, skąd się we mnie takie pokłady zebrały)
piszesz, że Ervisha jest Twoim wzorem i chcesz, żeby Twoje jadłospisy wyglądały jak jej? trudne. Ervisha je 3 naleśniki z pysznym nadzieniem, Ty jesz 3 naleśniki z nadzieniem. To tylko taki błyskotliwy przykład. Ciężko, prawda? Rozumiem dziewczyny, które są chore (ale dlaczego uparcie piszą w tym wątku, zamiast na KZ?...), ale jeśli piszesz, że marzysz i dążysz do jadłospisów takich jak Ervisha ma, DLACZEGO NIC NIE ROBISZ? czy to takie trudne JE SKOPIOWAĆ? dodaję do ignorowanych, bo padnę na twarz, a i tak głowę daję, że moje słowa żadnego skutku nie odniosą. będę podczytywać nadal, dziewczyny jesteście dla mnie niewyczerpanym źródłem inspiracji, gdyby nie wy, nie miałabym tylu pomysłów na pyszne U |
|
|
|
#4773 |
|
Zadomowienie
|
Ja również bym prosiła
|
|
|
|
#4774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() udzielaj się częściej tak po pierwsze! a po drugie, nie warto się przejmować. ja nie mam jej w ignorowanych tylko dlatego żeby móc zgłaszać każdy kolejny post i każde kolejne założone przez nią konto proponuje to samo innym, DLA JEJ WŁASNEGO DOBRA, i dla naszych nerwów. ![]() proszę?
|
|
|
#4775 |
|
Raczkowanie
|
Mogę prosić o pierwszą ocenę mojego zaiście interesującego jadłospisu?
![]() P: ś: kromka żytniego (takiego pych słonego) z masłem, jajecznica z dwóch jaj na maśle, pomidor, sałata, rzotkiewy, kawa pół na pół z mlekiem IIś: 2 kromki żytniego z masłem, mozarellą i rzotkiewką, kawa z mlekiem zagęszczonym o: makaron ze szpinakiem, łosoś, marchewka z groszkiem d:4 wafelki p: 1/3 tubki mleka zagęszczonego kakaowego, garść ziemnych, 1,5 paska biało-kawowej czekolady k: 2 kromki z czym lodówka da mam głupie myśli mam głupie myśli mam głupie myśli |
|
|
|
#4776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I proszę udzielaj się tu częściej i wstawiaj swoje menu bo mi się już inspiracje kończa ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Rozrywka za darmo
|
|
#4777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po to żeby móc zgłaszać jej posty ![]() ale dobra koniec OT'a
|
|
|
#4778 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4779 | |
|
Rozeznanie
|
No to U!
![]() I podpieczony obwarzanek krakowski z ziarenkami na pół - powidła sliwkowe / ser kozi, ajwar, kawał wędzonego łososia, szczypiorek i pomidorki koktajlowe, duża kawaII zupa pomidorowa z marchewką, pietruszką i makaronem na drugie: ziemniaki gotowane ze szczypiorkiem do tego bardzo pikantny węgierski pörköl z papryką i pomidorami IV sorbetowy mus ze szklanki malin mrożonych zblendowanych z bananem, posypany posiekanymi orzeszkami V homo naturalny z warzywami ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
hahh dzieki! śniadanie robilam tak: płatki owsiane i orkiszowe zalałam wodą zeby nasiąknęły, a następnie zagotowałam. Potem dodałam kakao rozrobione w odrobinie mleka sojowego, troszkę ziarenek wanilii i pokruszony twaróg. Na tym etapie mozna dac do smaku syrop z agawy ew cukru czego nie zrobiłam ale następnym razem chyba poczynię Gotowalam trochę az zgęstniało i pachniało sernikiem. Przelałam do miseczki i wstawiłam do lodówki. Rano rzuciłam na to mus z zamrozonego banana i malin, łyżkę masła orzechowego na samą górę i wszamałam z gorącą kawą ![]() A to zdrowiej i za moje zdrowie też mozesz wychylić hahh |
|
|
|
|
#4780 |
|
BAN stały
|
a;e dzosoaj Bellamy pochwalila moj jadlospis
|
|
|
|
#4781 |
|
Raczkowanie
|
P:
Śniadanie: bułka z ziarnami z twarogiem do smarowania bazylia i czosnek, rzodkiewką, plasterkami ogórka zielonego Drugie śniadanie: serek wiejski 200g, garść suszonej żurawiny Obiad: chochla rosołu, trochę makaronu nitki 8 kluseczek serowych(a'la kopytka, ale bez ziemniakow) polanych jogurtem naturalnym i posypanych duuuuuuużą ilością cynamonu Podwieczorek: owsianka z 3 łyżek płatków na 100ml mleka i 200ml wody z całym jabłkiem i cynamonem Kolacja: 400g serka wiejskiego |
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4783 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4784 |
|
Zadomowienie
|
dzisiejsze U:
ś: bułeczki serowe (z twarogu, otrębów, jajka) z musem rabarbarowym i biała kawka 2: lody kakaowe (mleko skondensowane i kakao) + lody jagodowe (jagody, maślanka) polane połową małego jog naturalnego i posypane otrębami i lnem mielonym 3: kurczak gotowany, kalafior i pomidory posypane natka pietruszki - wymieszane z łyżką przecieru pomidorowego 4: mały kawałek sernika i serek wiejski + jogurt + mak, a do tego kawka z mlekiem 5: jajecznica z pomidorem |
|
|
|
#4785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mogę prosić o przepis? jakoś bym go zmodyfikowała, tak żeby się nadawał na R a nie, już znalazłam na Twoim blogu
Edytowane przez blissful Czas edycji: 2012-05-13 o 20:14 |
|
|
|
|
#4788 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
niedzielne, tżtowe, komunijne U
![]() śniadanie pszenna bułka z masłem: kiełbasą krakowską; pastą jajeczną ćwiartka papryki II śniadanie długi paluch serowy obiad rosół z makaronem i pietruszką szaszłyk z mięsa, grzybów i cebuli, kopiec frytek , surówkapodwieczorek mała babeczka z takim nadzieniem jakby krówkowym tort z truskawkami (bardzo zapychający, strasznie dużo śmietany, kremu itd.) pucharek lodów z bitą śmietaną i polewą - tego już było za dużo ![]() kolacja połowa opakowania serka wiejskiego z wkrojoną połową papryki i solą duży waniliowy serek homogenizowany z sypniętym nesquikiem ![]() podjedzone w ciągu dnia parę kostek ptasiego mleczka do serialu wpadnie pokrojona kalarepa i papryka ![]() do picia: woda mineralna, wapno, dwie rozpuszczalne kawy (jedna z odrobiną cukru), różne herbaty I jak?
08.2017 (8tc)[*] 12.2017 (15tc)[*] Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama 2021 2022 Edytowane przez fioleciasto Czas edycji: 2012-05-13 o 20:58 |
|
|
|
#4790 |
|
Raczkowanie
|
Witam ponownie
![]() proszę o ocenę mojego jadłospisu na R: I Ś : Owsianka (4 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka otrębów owsianych, 200ml mleka 2%, pół łyżeczki miodu, cały banan wkrojony) II Ś : Ciemna bułka z ziarnami dyni z serkiem wiejskim lekkim ze szczypiorkiem i cebulką, 2 plastry chudej wędliny drobiowej, plaster pomidora, 4 ogórka. Jabłko O: Bitki wieprzowe podsmażone na oliwie, duszone z warzywami z sosem z tych właśnie warzyw - niezabielany. Do tego mała porcja klusek kładzionych i ogórki z sosem jogurtowym. K: Będzie jajecznica z 2 jaj z pomidorkiem. Wypiłam 2 czerwone herbaty i 1l wody jak narazie.
|
#4791 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak chcesz rzuć okiem na moją redukcję.
|
|
|
|
|
#4792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No tak, kluski absolutnie nie były pełnoziarniste, ale nie mogłaam sie oprzeć, jest kilka takich potraw które po prostu zawsze mnie pokonują. Np. rosołek właśnie a za sugestie z orzeszkami dziekuje, lubie, wiec napewno dorzuce, tylko nie laskowe bo po nich trace glos
|
|
#4793 |
|
Rozeznanie
|
P:
I. Bananowe placuszki owsiane posmarowane serkiem waniliowym; kawa z mlekiem, pasek Milki mlecznej (wstałam po 11 więc drugiego śniadania brak )II. Gęsta zupa jarzynowa z ziemniakami; spaghetti z sosem carbonara, szklanka soku marchwiowego. III.Rogal z kruszonką z masłem orzechowym i konfiturą wiśniową, jabłko pieczone z rodzynkami, migdałami i miodem, kubek kakao na mleku. IV. Ciabatta zapieczona z masłem czosnkowym, mozarellą, pomidorem i bazylią; Dwa jaja z groszkiem i majonezem, herbata z miodem i cytryną dziś późno położę się spać więc zjem jeszcze sobie budyń waniliowy z wkruszonymi sezamkami
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
U pt rodzinna impreza
Sn: duża grahamka z masłem,twarożkiem piątnicy,polędwicą drobiową,pomidorem i szczypiorkiem,earl grey z cytryną,multiwitamina do picia O: rosół z lanym ciastem, pierś kurczaka,frytki,mizeria,p omidory z cebulką D:2kawałki ciasta, rafaello i toffie P:2kawałki ciasta rafaello podjadane ciastka ,sporo ![]() K: jajecznica z pieczarkami i boczkiem,2kromki chleba cebulowego z masłem i pomidorem,earl grey z cytryną
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2012-05-13 o 21:19 |
|
|
|
#4795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama chętnie bym wszystko zjadła! A rogala pozazdrościłam, na dniach też sobie zafunduję, o.
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-05-13 o 21:19 |
|
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze niedzielne R (chyba ładnen nie?
) :1. śniadanie: mała miseczka owsianki (pół miski mleka 2%, 3 łyżki płatków, orzechy włoskie, 3 suszone pokrojone śliwki, żurawina) + kilka truskawek + duży kubek zielonej herbaty godzinka jogi + 8 minuts abs 2. II śn: dwa plastry (dość grube) pasztetu z soczewicy, pół zielonego ogórka, lyżka sosu jortowego (jogurt naturalny + suszone ziła, suszony czosnek), zielona herbata 3. obiad: jeden szaszłyk (marynowana pierś kurczaka, kolorowa papryka, cebulka) pieczony w piekarniku, troszkę ketchupu + salatka z mieszanych salat, cebulki, pestek słonecznika, plasterków truskawek, oliwy z oliwek, octu balsamicznego, lampka białego półwytrawnego. 4. kolacja: jajko na twardo z sosem jogurtowym, rzodkiewki, dwa plasterki szynki z indyka, herbata cynamonowa.
|
#4797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do budyniu mozesz dorzucić orzechy ( jak Ci nie szkodzą)---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
|
|
#4798 |
|
Rozeznanie
|
P (?)
I. bułka pszenna z masłem, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem, duża porcja sałatki z selerem naciowym, papryką, piersią drobiową, pietruszką i majonezem; kawa z mlekiem i miodem II. jogurt truskawka-kiwi z ziarnami zbóż jogobella, ok. 150g serka wiejskiego z ogórkiem zielonym, jeden wafelek w czekoladzie III. rosół z makaronem i marchewką, gulasz w sosie z młodymi ziemniakami, koperkiem, łyżką buraczków ze słoika i ogórkiem konserwowym IV. kawa zbożowa z mlekiem, jogurt naturalny z rzodkiewką, dwa ciastka owsiane V. sałatka ze śniadania, pojemniczek sałatki z szynką, żółtym serem, groszkiem, kukurydzą, szczypiorkiem i odrobiną majonezu, grahamka do przegryzienia (z masłem) VI. filiżanka mrożonego twarożku (jogurt naturalny z twarogiem półtłustym), 2 rzodkiewki, nieduży banan i znów zbożówka z mlekiem
Edytowane przez agniusia17 Czas edycji: 2012-05-13 o 21:36 |
|
|
|
#4799 |
|
BAN stały
|
mam pytanie, piłyście inke karmelową? dobra jest?
|
|
|
|
#4800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ogólnie ładnie tylko daj więcej płatków w śniadaniu i w kolacji dwa jajka. I ten jeden szaszłyk trochę skromnie brzmi. Najadłaś się? Edytowane przez AshtrayGirl86 Czas edycji: 2012-05-13 o 22:15 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

) i pokruszonymi orzechami włoskimi; 2 z masłem orzechowym; inka karmelowa na tłustym mleku nie lubisz masła... dobrze pamiętam?
) polanych zrumienioną bułką tartą, gotowane udko z kury, zasmażana kapusta
), inka z mlekiem i maczane w niej 4 duże maślane ciastka z ziarnami słonecznika i dyni, 2 kluski z obiadu
oddawaj ten makaron ze szpinakiem i naleśniki z pieczarkami ale bez szynki!!!!

Gotowalam trochę az zgęstniało i pachniało sernikiem. Przelałam do miseczki i wstawiłam do lodówki. Rano rzuciłam na to mus z zamrozonego banana i malin, łyżkę masła orzechowego na samą górę i wszamałam z gorącą kawą

Sama chętnie bym wszystko zjadła!