Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-13, 21:55   #2611
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Ja też tak robię pryszcze mi nawet na dekolcie wyskoczyły masakra;/
Ostatnio smarowałam sudocremem i nawet się wysuszyły

Domi my w tym roku o wakacjach możemy pomarzyć We wrześniu mamy weselicho i kasa potrzebna

Baha ja już ponad 2 miechy pije pokrzywę i używam PLACENTY.
http://allegro.pl/placenta-kuracja-n...328041760.html
Chyba po placencie lepszy efekt niż po herbacie z pokrzywy. Jutro wybieram się na poszukiwanie pokrzywy więc zrobie sobie płukankę na włosy

A kaszkę podaje na śniadanie....

Teraz to wszystko jasne dziękuję za linka
Narazie mam Waxa i zobaczę co dalej jak się skończy :P

Dziękuję za odp co do kaszek

Joamic, dałaś taką co się gotuje na wodzie/ mleku (krowim) czy taką błyskawiczną np z Bobowity ?
Bo mam tą drugą i może następnym razem bym mu dała własnie tą, a nie mleko z kleikiem, bo żadnego kleiku i tak w nim nie widzę

Dzisiaj kawaler poszedł spać na cycku zobaczymy ile razy wstanie
Po mm dzisiaj była pobódka o 3.15, ale mogłam go uspać smoczkiem, tylko, ze póki mam mleko to dałam cycka, ale jadł tylko 5 min a nie jak zawsze 15-20
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:59   #2612
saaraa_lub
Rozeznanie

Bahamadia chyba ok 6 m-ca jest kryzys laktacyjny (na szkole rodzenia położna mówiła) takze to napewno chwilowe.Na mnie ostatnio bardzo działa na laktacje kawka bocianek. jak dla mnie syf straszny mimo,ze lubię ziołowe herbaty ale cóż
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:59   #2613
muffinka90
Zakorzenienie

ma trzy poziomy regulacji, tzn samo oparcie sie nie opuszcza, tylko cale siedzenie przechyla sie do tylu, Filip ma na srodkowym, ale i tak mala cholera nie chce sie oprzec stolik tez latwo sie wysuwa i prosto blokuje

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 22:01   #2614
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
ma trzy poziomy regulacji, tzn samo oparcie sie nie opuszcza, tylko cale siedzenie przechyla sie do tylu, Filip ma na srodkowym, ale i tak mala cholera nie chce sie oprzec stolik tez latwo sie wysuwa i prosto blokuje
Dzięki za info
Stary 2012-05-13, 22:03   #2615
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Bahamadia chyba ok 6 m-ca jest kryzys laktacyjny (na szkole rodzenia położna mówiła) takze to napewno chwilowe.Na mnie ostatnio bardzo działa na laktacje kawka bocianek. jak dla mnie syf straszny mimo,ze lubię ziołowe herbaty ale cóż

Kurcze, my sokńczylismy 6 mesięcy 21.04....no ale pewnie coś w tym jest.

Czego się nie robi dla dziecka .... taka kawka to pikuś

Glam, wiem, że jak dol dopadnie to żadne pociesznie jest na nic, ale wiem też że takie kryzysy są chwilowe. 3mam kciuki za lepsze samopoczucie

Lece na Gotowe na wszystko.

Do jutra
Stary 2012-05-13, 22:07   #2616
kojka
Raczkowanie

dziewczyny mam pytanko
moja P zaczeła siadać jak ja trzymam na kolanach - tz. jest oparta o mnie i ma pozycje półleżąca i z takiej pozycji dźwiga sie do siadu bez zadnej pomocy . No i nie wiem czy jej na to pozwalac czy jeszcze za wczesnie a najgorsze jest to że jak ją kłade spowrotem to wrzask niemozliwy bo ona by chciała na siedząco wiem że tak nie powinna zaczynać siadać tylko z czworaków ale co mam z nia zrobic?
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 22:13   #2617
muffinka90
Zakorzenienie

saaraa no problem

kojka po mojemu, to jakby nie miala sily na takie akcje, to by nie siadala, moj tez podciaga sie do siadu i stania za co sie da, co mam zrobic, nie zwiaze go przeciez (z kleczkow mu milimetry brakuja do siadu )

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 22:34   #2618
tuszka
Raczkowanie

Aaaaaaaaaa!!! Nie bijcie!!
Ale, gdy nie czytam Was codziennie nadrobienia graniczy z cudem, także sorry... Jeśli któraś, coś do mnie pisała i przeoczyłam, proszę jeszcze raz napisać

Muff Gratuluję!!

Gratukuję pozostałym Mamom nowych ząbków i umiejętności

Glam jesteś Super Mamą, a każdemu zdarza się płakać z bezsilności.

W pt. Byłam na imprezie w klubie, urodziny kolegi. Było super, a Franek obudził się o północy i żul męczył sie z nim 2 h, bo F. Nie chciał pić mleka z butli i nie chciał spać. Respekt, ze do mnie nie zadzwonił, bym wracała. Ale pojawia się problem, czemu me dziecię nie chce pić mleka z butli? Mamy Dr. Brown's i prawie codziennie z niej pije wodę. Czy do mleka kupić inna butelkę? Np. TT?? Czy może po prostu chodziło o mleka z cyca? Bo gdy wróciłam zjadł całkiem sporo.

Tez muszę poszukać krzesełka do karmienia

Zamówiłam warzywa dla F. I mam zamiar je ugotować i zamrozić jako kostki lodu. I teraz moje pytanie: czy uda mi się to zrobić w torebkach na Lód???
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 22:50   #2619
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość

A propo wózków spacerowych (typu parasolka) polecacie może jakiś proszę o rady

Następne dziecko planujemy za 2-3 lata(jak w ogóle ) ostatnio Lilka tak daje w kość że chciałam iść po tabletki anty i zagroziłam tżtowi że Lilka będzie jedynaczką Ciekawa jestem jak będzie spała w nocy teraz od godziny śpi
Aniu ja już się rozglądam za spacerówką i z doświadczenia z JUlią mogę polecić Petit Zija teraz jeszcze wyszła udoskonalona wersja Petit Zija + ale ja szukam czegoś innego no bo co kupię sobie drugi taki sam wózek nieee napewno przez trzy lata wymyąlili coś nowego to szukam no i znalazłąm cosik takiego
http://www.pushchairsandcarseats.co....ncover-pu.aspx
bardzo mi się podoba no i chyba nic innego mnie nie przekona

A co do drugiego dziecka to nie pomyślcie sobie dziewczyny, żem wyrodna matka ale ja tak do mojego TZ mowilam kilka miesięcy temu, że mieliśmy Julkę prawie 4 lata skończone, potrafi się ubrać, umyć, zjeść sama wyrobione nawyki co do pójścia spać ( o 20 już zazwyczaj śpi), przesypia noce, załatwia się sama no wszystko już ok to wzięli sobie trzasnęli drugie dzieciątko i od nowa katorgę mają i to na własne życzenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Boze mi sie dzis cala trojka tak dala we znaki ze mialam ochote ten czarci pomiot w lyzce wody utopic
Najpierw sonia miala atak zlego humoru, rzucala pilotami i udalo sie jej jeden zepsuc, porwala kilka zdjec
Wzielam ich na dluugi spacer zeby troche odreagowac ( ja) i zeby sonie wymeczyc. Chlopcy spali, odeszlismy kawal od domu obudzili sie i wrzask byl taki jakby ich ktos ze skory obdzieral. Na dwa glosy, slyszalo nas cale
Miasto. Na
Rekach spokoj w 3 sekundy, w wozko na nowo wrzask.
W pewnym momencie sama sie poryczalam na lawce w parku tak strasznie ze chyba ze juz ze dwa lata tak nie ryczalam. Trzymajac dwojke na rekach i jeszze w tym momencie sie dopieprzyly jehowki, ja ogolnie nie
Mam nic przeciwko, niech se kazdy wierzy w co chce ale kuzwa baba zaryczana z dwojka wrzeszczacych dzieci na rekach, sonia pcha wozek mimo ze jej zza tego wozka nie widac a one se
Moment na nawracanie mnie znalazly
Zamiast spytac jak czlowiek czlowieka czy nie potrzebuje pomocy

Powrot do domu z ta Rozryczana banda trwal pelna godzine wrzask non stop, normalnie Szlam i lzy bezradnosci mi same ciekly
Przed spacerem dalam im deserek z winogronami i zastanawiam sie czy to nie na to reakcja... Chociaz na rekach milkli w sekunde, w wozku taki wrzask ze bebenki pekaly. Jedna babka mnie spytala czy kolki maja.
Taka histeria ze w zyciu tak nie plakali i oczywiscie co jednego mi sie udalo uspokoic to slyszac placz drugiwgo zaczynal znowu. Serio mialam ochote ich gdzies pod drzewem zostawic i spierdzielic byle dalej
No bo niestety niesc na reku dwojki i jeszcze wozka pchac to sie
Daleko nie zajdzie, choc i tego probowalam

Jakis kryzys w ogole mam ostatnio, sonia niegrzeczna, jest strasznie nieposluszna a ja po prostu cierpliwosc mam na rezerwach
Musze sobie jakas waleriane kupic

A tzt oczywiscie sie do tego przyczynil. Nie zadzwonil nawet wczoraj
A mi poszla ideologia w kierunku- to ja sie tak z cala ta bachornia mecze, wszystko na mnie spadlo, a ten cholera nawet glupiego smsa nie pamieta zeby wyslac... Tak mi sie to wszystko zbieglo ze fontanna lez byla nie do opanowania

Ale nic to, juz sie pozbieralam i kombinuje jak z sonia postepowac

Poki co ma kare zakaz bajek za zepsucie pilota i 10 dni bez lodow za wycisniecie na lozko calego zelu na zabkowanie ( raz wyciskala, zabralam a ona po 5 min wyciskala znowu. Logika 10 dni- zel kosztuje 20 zl a wiec rownowartosc 10 lodow)

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Dziewczynki podawala ktoras winogrona? Jakie po nich byly kupy? Bo adam strzelil dizajnersko zielona taka trawiasta, to chyba od tego? Deserek byl rano, kupa po poludniu
Współczuję

A o do kuuupy to napewno po winogronach

Cytat:
Goldi ulzylo... Czuje sie wypompowana- ale sciagnelam sobie ksiazke " jak mowic aby dzieci sluchaly.." poczytam moze mi rozjasni co robic z sonia i jak ja traktowac
Jak już doczytasz to co trzeba to podsuń parę rozwiązań może i my skorzystamy, bo moja gwiazdka to lubi mieć własne zdanie
Stary 2012-05-13, 22:57   #2620
OlusiaS
Wtajemniczenie

glam trzymaj sie kobietko!!

Ugotowalam malej marcheweczke z mieskiem-bylo az slodkie!!ale nie chciala jesc .Dobrze,ze jabluszko z marchewka na wszelki wypadek zrobilam,to wszamala .

Zmeczona juz jestem i teraz nie wiem,czy tu,czy w kluebie ktos o kaszki pytal.My kasze manne i kleiki jemy z owocami (pol lyzeczki tego,pol tego),a ryzowa bez niczego
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 23:57   #2621
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Saaraa, ja słyszałam, że koło 5 m-ca kryzys Już sama nie wiem Na mnie też ta kawka działa. A mnie nawet smakuje Taka ziołowa gorzka. Ja lubię gorzkie smaki. Poza grejfrutami ale gorzkie kawy, herbaty, czekolady

Cytat:
Napisane przez kojka Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanko
moja P zaczeła siadać jak ja trzymam na kolanach - tz. jest oparta o mnie i ma pozycje półleżąca i z takiej pozycji dźwiga sie do siadu bez zadnej pomocy . No i nie wiem czy jej na to pozwalac czy jeszcze za wczesnie a najgorsze jest to że jak ją kłade spowrotem to wrzask niemozliwy bo ona by chciała na siedząco wiem że tak nie powinna zaczynać siadać tylko z czworaków ale co mam z nia zrobic?
Kojka, jakby nie umiała to by nie próbowała. Takie moje zdanie Jak moja nie chce leżeć a zadowolona i nie płacze w takiej pozycji półsiedzącej to ją tak trzymam chwilę aż się nacieszy i później odkładam ją i odpoczywa sobie.

Glam, kobietko, trzymaj się. Ja bym była za tym abyście spróbowali. Poza tym zobacz jak Ci samej ciężko. Toksyczny żul przyjedzie to Ci pomoże. Będzie lżej. Zobaczysz. Popcha z Tobą ten wózek

Glam moja to przeważnie robi zielone kupy Wogóle tym się nie przejmuje ząbkuje strasznie i myślę, że to od tego. Pati też tak miała.

Agulan
, ja właśnie tak mówiłam, że nie chcę wychodzić z pampersów, bo dopóki w nich siedzę, to już chcę siedzieć Moi znajomi nie zdecydowali się, bo tak im dobrze z jednym samodzielnym i na samą myśl, że mają od nowa pchać się w pieluchy to nie zdecydowali się na drugie dziecko.

Chawa, ja uważam, że drugie dziecko szybko po pierwszym to bardzo ekonomiczne i tanie rozwiązanie! Wszystko masz nowe, niezniszczone po pierwszym.

Olusia, powiem Ci, że mnie nachodzi na 3 dziecko Serio, tak za jakieś 5-6 lat, jak te pójdą do szkoły To bym miała małe, siedziałabym na wychowawczym i odprowadzała je do szkoły, miała czas na te pierwsze dni szkoły itp. Ja też zaszłam w ciążę jak Pati miała 1,7 roku.

Tuszka, też bym poszła na jakieś dicho a najchętniej to na wódkę z mężem. Brzmi jak byśmy byli jakimiś żulami Ale kiedyś tak robiliśmy sobie takie maratony co knajpa to kielonek, najczęściej Kamikadze Na końcu lądowaliśmy na dyskotece

Nettka, jak Ty dbasz o zęby!!?! Zdradź sekret? Co jesz? To u Was rodzinne??? Serio żadnych słodyczy, słodkich napojów, kawy, herbaty, myjesz po każdym posiłku czy jak?

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 00:13   #2622
glamourous
Zakorzenienie

Wlasnie mi te paskudy zorganizowaly wrzask na dwa glosy kurde nienawidze tego, jakby z glodu umierali- jeden zre drugi ryczy, ten co zre tez zaczyna sie denerwowac bo wie ze zaraz cycka wyrwe zeby drugiego zatkac...
Jak spia to obaj grzecznie a potem nagle w jednej sekundzie obaj cholera na raz glodni

Cos mialam pisac ale nie pamietam komu

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Agulan a Zia jest bardzo podobna do zappa. I jest pare britaxow o podobnym ksztalcie i fumkcjach a pewnie sporo tanszych od zappa
Ten jogger co wkleilas tez super
A z typowych parasolek to
Maclarena sobie chwala
Stary 2012-05-14, 00:18   #2623
domi7ks
Zakorzenienie

Glam dzięki za odpowiedź co do jedzonka Soni Jednym słowem masz tanie dziecko ja się staram urozmaicać mojej, ale czasem pomysłów juz brak. Dzis jej zrobiłam na sniadanie pomidory ze śmietana i cebulką. Cebule ostatnio uwielbia. A tak to parówki cielęce, jajka gotowane, jajeczice, serek wiejski, pomidory i ogórki równiez a zupy dla Soni gotujesz z kostką rosłową?
Poza tym ja dziś miałam taki kryzys wieczorem jak oboje chcili spać i oboje płakali. Tu ichałek cyca chciał, a Polusia ie chciała, zebym mu dawała tylko chciała się przytulać...miałam ochot wyskoczyć przez okno
a prowadzenie wózka z dwójka dzieci... Glam to Ty cyborg naprawdę

nettka my tez kościelny mielismy jak Polusia już miał pół roczku duże wesele robicie?

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Glam, kobietko, trzymaj się. Ja bym była za tym abyście spróbowali. Poza tym zobacz jak Ci samej ciężko. Toksyczny żul przyjedzie to Ci pomoże. Będzie lżej. Zobaczysz. Popcha z Tobą ten wózek

Glam moja to przeważnie robi zielone kupy Wogóle tym się nie przejmuje ząbkuje strasznie i myślę, że to od tego. Pati też tak miała.
Mój Michałek jeszcze ani razu nie zrobił zielonej kupki co do toksycznego żula to zgadzam się Inaczej będzie, zżyjecie się ze sobą na nowo
Cytat:
Agulan, ja właśnie tak mówiłam, że nie chcę wychodzić z pampersów, bo dopóki w nich siedzę, to już chcę siedzieć Moi znajomi nie zdecydowali się, bo tak im dobrze z jednym samodzielnym i na samą myśl, że mają od nowa pchać się w pieluchy to nie zdecydowali się na drugie dziecko.

Chawa, ja uważam, że drugie dziecko szybko po pierwszym to bardzo ekonomiczne i tanie rozwiązanie! Wszystko masz nowe, niezniszczone po pierwszym.

Olusia, powiem Ci, że mnie nachodzi na 3 dziecko Serio, tak za jakieś 5-6 lat, jak te pójdą do szkoły To bym miała małe, siedziałabym na wychowawczym i odprowadzała je do szkoły, miała czas na te pierwsze dni szkoły itp. Ja też zaszłam w ciążę jak Pati miała 1,7 roku.
zgadzam się ja zaszłam jak Polusia miala 1,3 roku, a ichałek nas praktycznie nic nie kosztuje karmię cycem...no jedynie pampersy ale Polusia porzuciła pampki to na jedo wychodzi

Cytat:
Tuszka
Cytat:
, też bym poszła na jakieś dicho a najchętniej to na wódkę z mężem. Brzmi jak byśmy byli jakimiś żulami Ale kiedyś tak robiliśmy sobie takie maratony co knajpa to kielonek, najczęściej Kamikadze Na końcu lądowaliśmy na dyskotece

Nettka, jak Ty dbasz o zęby!!?! Zdradź sekret? Co jesz? To u Was rodzinne??? Serio żadnych słodyczy, słodkich napojów, kawy, herbaty, myjesz po każdym posiłku czy jak?

ja bym się choć piwka napiła albo innego trunku Tz podczas wyjazdów nazbierał tego torche to jak jest to sam sączy, a ja się tylko patrzę

Cytat:
Wlasnie mi te paskudy zorganizowaly wrzask na dwa glosy kurde nienawidze tego, jakby z glodu umierali- jeden zre drugi ryczy, ten co zre tez zaczyna sie denerwowac bo wie ze zaraz cycka wyrwe zeby drugiego zatkac...
Jak spia to obaj grzecznie a potem nagle w jednej sekundzie obaj cholera na raz glodni

karmisz ich osobno? kurde ja cały czas wyobrażałam sobie, że jeden przy jednym cycu a drugi przy drugim

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2012-05-14 o 00:21
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 00:42   #2624
asiol
Rozeznanie

Jestem, ale nie sposób za Wami nadążyć
Mój brzdąc chodzi spać ok. 21 śpi do 9 z 3 pobódkami na cyca, a le od 7/8 rano to my się po prostu przewalamy w łóżku\ja mu cycka daje żeby pospać i tak leżymy
W dzień 2 drzemki 30 min- 1h nie więcej
Cytat:
Napisane przez kojka Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanko
moja P zaczeła siadać jak ja trzymam na kolanach - tz. jest oparta o mnie i ma pozycje półleżąca i z takiej pozycji dźwiga sie do siadu bez zadnej pomocy .
Mój też tak robi, an początku nie wiedziałam co robić ale teraz neich sobie próbuje (niech ćwiczy) ale siedzieć mu tak nie pozwalam bo i tak sie nie utrzymuje

Glam
Podziwaina Cię jesteś MEGA DZIelną kobietą- tryzmaj się kochana!
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 07:18   #2625
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Princewidzę,ze Ty z Lublina jesteś i był temat staników, w sklepie przy ul.Lubartowskiej dobierają odpowiedni rozmiar (niedaleko salonów z sukniami ślubnymi)
A faktycznie Widziałam kiedyś info na oknie, ale zapomniałam. Rzadko bywam w tamtych stronach \

DZIEŃ DOBRY

Jestem cięższa o jakieś 2 kilko po wczorajszej uczcie u babci Ale full wypas było
Niunia była gwiazdą spotkania, była grzeczna, trochę na rękach, na kolankach, sama na kocyku leżała i się bawiła, gadała dużo, strzeliła drzemkę - złote dziecko
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 07:28   #2626
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Jestem na etapie szukania krzesełka do karmienia,myslę nad takim z funcją rozmontowania później na stolik + krzesełko,np. takie http://allegro.pl/wielofunkcyjne-krz...328984231.html
widCzy któraś z Was posiada taki wynalazek?
my mamy taki tylko innej firmy na razie jesteśmy zadowoleni

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Joamic, dałaś taką co się gotuje na wodzie/ mleku (krowim) czy taką błyskawiczną np z Bobowity ?
Bo mam tą drugą i może następnym razem bym mu dała własnie tą, a nie mleko z kleikiem, bo żadnego kleiku i tak w nim nie widzę
taka jak nasze mamy kiedyś gotowały zwykła kasza manna wyszła super

dziś mamy ortopedę mam nadzieję że to już ostatnia kontrola

Noc porażka od godziny 0.30 do 2 mała nie spała płakała. Więc skończyło się na tym że usnęła mi na rękach i spała ze mną w łóżku.

A dziś już TŻ wraca o 9.30 będzie już w domku

Dziś jeszcze jadę do ZUS po zaświadczenie że mi macierzyński wypłacali a w tygodniu muszę jechać do UP się zarejestrować jako bezrobotna.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 07:36   #2627
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Dzisiaj kawaler poszedł spać na cycku zobaczymy ile razy wstanie
I jak nocka?
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 07:56   #2628
mol_aa
Zadomowienie

Glam jak nocka?? troszkę lepiej po tym jednym incydencie wrzasku nocnego??

Baha
u mnie też mniej mleka nie wiem tylko czemu???? 2 dni temu jeszcze cycole były pełne a teraz sahara

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

mój mały mężczyzna dorasta nie chce być już usypiany na rękach, położyłam go na kanapie, odwrócił się na boczek, przytulił do nyńki (pielucha tetrowa) i zasnął
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 08:02   #2629
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
to moze sie zdecyduje... ostatnio w 2LO bylam na solarium
panicznie boje sie czerniaka
samoopalacz ladny dal efekt ale idac miastem ciagle mysle czy mam z tylu jakis zaciek
mysle, ze codzienne kilkugodzinne spacery z Olkiem to wystarczajacy utrwalacz, zeby tylko pogoda byla.

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
oj ja też się napycham, 5 kilo na plusie od 2 tygodni

od kiedy daje się kaszkę kukurydzianą lub jaglaną? jak reagowały Wasze maluchy?
super, ze wracasz do siebie, u nas przechodzi i ta i ta, ale chyba wiolq pisala, ze kukurydza moze uczulac, wiec ja bym zaczela od jaglanej.

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Wogóle gadałam wczoraj z koleżanką - jej syn praktycznie tylko słodycze je niejadek straszny, ale do tego wagi wogóle nie przykłada, jak nie zje, zapcha go ciastkiem, czekoladą, drożdżówką itp. Zęby myje sobie sam (nie całe4 latka), jak umyje tak ma. Dziur i próchnicy zero!! no co jak nie geny o tym świadczą?? ona i jej mąż mają może po 2-3 plomby w całej szczęce Takim to dobrze.
no prochnica jest zarazliwa, dzieci rodza sie bez niej, a on pewnie jeszcze jej nie ma. Za to pewnie jak go dopadnie i poleca wszystkie zeby

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
to tak jak latam przy upałach z młodą na bose stopy ... i zaczepia mnie baba ze takiemu maluszkowi to zimno ... wiec zapytałam a Pani zimno? ( dodam ze wczoraj w Łodzi było ponad 30 st) moze po chamsku no ale sorry wole już te "zabójcze" sp[ojrzenia żem wyrodna matka... a bidulki dzieciaczki w gondolkach dresach i pod kocykami....
Ja woze Mala w spacerowce odwroconej w moja strone, babka mi ostatnio zwrocila uwage, ze biedna Mala moze tylko na mnie patrzec, bo bylo slonce i miala osloniete troche siedzenie. NO faktycznie biedne dziecko musi taka wyrodna matke ogladac zamiast takich bab

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Ja kupie ten kubek lovi 360 ma ktos?ten doidy mi sie nie podoba.
Mamy lovi i juz z niego pilismy, na poczatku podalam jej kubek treningowy aventu, ale w ogole jej nie szlo, a potem ten lovi i jej sie podobalo. Jest 1 sok ktory ona lubi- jablko, dynia marchew z bobofruta chyba i to daje jako deserek. Fajnie pila, ja jej trzymalam tylko czasem za mocno ciagnela do siebie i sie wszytsko wylewalo na nas- trzymalam ja sobie na kolanach.

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
macie jakieś ksiązki dla swoich pociech?czytacie im coś??
kupiłabym sobie jakąs książkę,ale i kasy mi szkoda i nie wiem co....
fajne sa takie male ksiazeczki brzechwy np takie
http://allegro.pl/ksiazeczka-kartono...335030777.html

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

Mamy alergików - Olusia, Aga, Aniolina, Kasik, Mszpilka, Ona - dajecie jakieś herbatki?
nie daje herbatek, probuje caly czas dawac, wode ale nie chce, pije tylko soczek rpzecierowy i mleko, ale moze sie w koncu do wody przekona jak upaly na dobre przyjda.

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
A próbowaliscie nan ha?? my lecimy na tym mleku (dwa razy dziennie dostaje butle) i mały dobrze się zachowuje po tym mleczku, po zwykłym zawsze miał wysypkę. Nie wiem czy nie spróbować pepti, ale jeśli po nan ha jest ok???
jesli ha jest ok nie ma co ograniczac, nam tak pediatra mowila, u nas niestety ha nie przeszlo.

tuszka nja mrozilam w woreczkach, troche ciezko mi to bylo wlac, ale jakos dalam rade, w pudelku na kostki lepiej, mrozisz wyciagasz i przesypujesz do woreczka.

glam :tuli: mamy nasza zyrafke, jest dosyc fajna i Kasia ja lubi,. ale ona juz jest na etapie, ze nic jej bardzo dlugo nie interesuje- wieksza frajde chyba dzis miala jak dopadla mojej torby basenowej i wyciagala kosmetyki z kosmetyczki. Mysle, ze dla dziecka w tym wieku to juz mozesz sobie podarowac, chlopaki tez pewnie lada moment pojda i tez beda zwiedzac caly dom.

Co was doczytalam to pedzilyscie dalej

Co do podciagania do siadu, jak moja tak robila to pozwalalismy sie jej podciagac, ale nie siedziec, ona ogolnie dosyc szybko sama usiadla i na szczescie nie bylo duzego problemu, za to teraz jak probuje o wszytsko sie podciagac do stania to jest masakra, zasypia godzine pozniej odlozona do lozeczka bo zamiast spac to cwiczy wstawanie i stanie. jak widze to ja sadzam, ale nie za wiele to daje. Juz sie zrobila na tyle pewna, ze poza lozeczkiem tez probuje lapac sie o krzesla itp i wstawac. Lozeczko mamy juz oczywiscie na najnizszym poziomie.

U nas dzis ciezka nos, zjadla na noc 210 ml kaszki- jeszcze niegdy tak duzo nie zjadla no to mysle,. pospi moze nawet do rana- a w nocy 4 karmienia jak nigdy i polgodzinna pobudka o 5 jakis glod ja dopadl
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 08:14   #2630
mol_aa
Zadomowienie

Aniolina możesz mi napisać jakie były ojawy u małej przy podawaniu mleka ha???
Stary 2012-05-14, 08:14   #2631
ela3010
Zadomowienie

Hej

Muff to silny facet jak już na nóżki wstał.

U nas druga górna jedynka wyłazi,to już czwarty ząbek, a w nocy 3 pobudki, ale fajnieeeee tak. Wogle mniej wiercenia, miodzio.
Spaliśmy od 22.30 do 7.

Lecę usypiać tygryska.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 08:15   #2632
kasia_aa
Zadomowienie

dogoniłam was ufff Glam... jestes mega dzielna! ja rycze jak mi jeden (bo tylko jednego mam) płacze i musze go nieść i wózek pchać...
najbardziej mnie rozwalają komentarze że napewno kolka tak dziecko płacze tylko wtedy kiedy ma kolki, co za durne gadanie,płacze bo mu źle, bo cos mu przeszkadza a nie kolka wrr..

witam z rana i juz chyba klade małego na drzemke
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 08:17   #2633
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaa!!! Nie bijcie!!
Ale, gdy nie czytam Was codziennie nadrobienia graniczy z cudem, także sorry... Jeśli któraś, coś do mnie pisała i przeoczyłam, proszę jeszcze raz napisać

Muff Gratuluję!!

Gratukuję pozostałym Mamom nowych ząbków i umiejętności

Glam jesteś Super Mamą, a każdemu zdarza się płakać z bezsilności.

W pt. Byłam na imprezie w klubie, urodziny kolegi. Było super, a Franek obudził się o północy i żul męczył sie z nim 2 h, bo F. Nie chciał pić mleka z butli i nie chciał spać. Respekt, ze do mnie nie zadzwonił, bym wracała. Ale pojawia się problem, czemu me dziecię nie chce pić mleka z butli? Mamy Dr. Brown's i prawie codziennie z niej pije wodę. Czy do mleka kupić inna butelkę? Np. TT?? Czy może po prostu chodziło o mleka z cyca? Bo gdy wróciłam zjadł całkiem sporo.

Tez muszę poszukać krzesełka do karmienia

Zamówiłam warzywa dla F. I mam zamiar je ugotować i zamrozić jako kostki lodu. I teraz moje pytanie: czy uda mi się to zrobić w torebkach na Lód???
gdzie zamowilas warzywka?

brawo dla Zula ze tak swietnie sobie poradzil i ze puscil Cie na urodziny kumpla... moj jest tak zazdrosny, ze puscilby mnie ale potem rok mialby focha
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 08:18   #2634
mol_aa
Zadomowienie

Aniolina co za kaszkę podajesz???

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Goldi hahaha u nas to samo, foch byłby na całą Polskę
Stary 2012-05-14, 08:19   #2635
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Aniolina możesz mi napisać jakie były ojawy u małej przy podawaniu mleka ha???
u nas to byla wysypka, ale ja podalam to mleczko tylko raz
Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Hej

Muff to silny facet jak już na nóżki wstał.

U nas druga górna jedynka wyłazi,to już czwarty ząbek, a w nocy 3 pobudki, ale fajnieeeee tak. Wogle mniej wiercenia, miodzio.
Spaliśmy od 22.30 do 7.

Lecę usypiać tygryska.
moze nasze dzieci sie po pol roku wymienily spaniem? - oby nie bo ja taka twarda nie jestem
Stary 2012-05-14, 08:22   #2636
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
I jak nocka?

o 23 pierwsze kwękanie, ale jeszcze nie spałam więc podałam cyca.
Nastepnie o 3, 5.30. Gdyby nie ta 23 to by wstał jak na butli. Z tym, że spał do 7, a po butli do 8 ....

Mola, dzieci rosną i nie starcza już im to co produkujemy
Stary 2012-05-14, 08:24   #2637
saaraa_lub
Rozeznanie

[QUOTE=Seona;34105215]Saaraa, ja słyszałam, że koło 5 m-ca kryzys Już sama nie wiem Na mnie też ta kawka działa. A mnie nawet smakuje Taka ziołowa gorzka. Ja lubię gorzkie smaki. Poza grejfrutami ale gorzkie kawy, herbaty, czekolady

Ja tez lubię gorzkie ale jakoś ta kawka strasznie mi smierdzi apteka pomieszaną z zapachem gabinetu stomatologajak dla mnie mieszanka wybuchowa
Na wódkę tez bym poszła
O drugim dziecku tez już zaczełam mysleć (mam 28l) Mały tak szybko rosnie,ze już mi szkoda tego czasu który minął bezpowrotnie jak był taki maluski-ja chyba jakaś walnieta jestemPóki co to od października do pracy muszę wrócić bo i tak prawie całą ciążę byłam na zwolnieniu a "robię" w służbie zdrowia i boje sie,ze wypadne z obiegu.Poza tym z drugiej strony jakis rozwój intelektualny chociaż trochę jest mi potrzebny bo póki co to mam wrazenie,ze się uwsteczniam
Tak w ogóle Witamy
Stary 2012-05-14, 08:25   #2638
glamourous
Zakorzenienie

Dziewzyny dzieki za pocieszenie
Nocka fatalna, nie dosc ze maluchy ( wlasciwie to domo) ciagle sie budzili to jeszcze o 2 wyladowala u nas sonia- przez
Co ja spalam w poprzek zeby mi malych nie pokopala
Stary 2012-05-14, 08:26   #2639
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Aniolina co za kaszkę podajesz???

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Goldi hahaha u nas to samo, foch byłby na całą Polskę
daje holle, a kukurydziana dawalam zwykla nestle, u nas odpukac z rzeczy ktore ona jadla uczulil ja tylko banan i proszek malinowy w kleiku kukurydzianym. Po pierwszym glutenie byla dziwna kupa, ale potem juz ok.
W ogole pochwale sie, ze odkad mala siada, a ja nie jem nic co ja alergizuje, to juz prawie w ogole nie ulewa,
Stary 2012-05-14, 08:28   #2640
Oliveira79
Zadomowienie

dziendoberek

wczoraj padłam w połowie "Prawa Agaty"

Młoda tradycyjnie cycanie 22:00, po 1ej, koło 3ej i pobudka o 5:30
Jak czytam ze u Was przejscie nocą na mm nic nie daje to ... zalamka taka nadzieje w tym pokladam ze chyba wpadne w depreche jak to nic nie zmieni

gardło mnie boli

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
W ogole pochwale sie, ze odkad mala siada, a ja nie jem nic co ja alergizuje, to juz prawie w ogole nie ulewa,
super oby juz tak na stałe

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości