|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
Cytat:
Teraz to wszystko jasne dziękuję za linka ![]() Narazie mam Waxa i zobaczę co dalej jak się skończy :P Dziękuję za odp co do kaszek ![]() Joamic, dałaś taką co się gotuje na wodzie/ mleku (krowim) czy taką błyskawiczną np z Bobowity ? Bo mam tą drugą i może następnym razem bym mu dała własnie tą, a nie mleko z kleikiem, bo żadnego kleiku i tak w nim nie widzę Dzisiaj kawaler poszedł spać na cycku zobaczymy ile razy wstanie ![]() Po mm dzisiaj była pobódka o 3.15, ale mogłam go uspać smoczkiem, tylko, ze póki mam mleko to dałam cycka, ale jadł tylko 5 min a nie jak zawsze 15-20
|
|
|
|
|
#2612 |
|
Rozeznanie
|
Bahamadia chyba ok 6 m-ca jest kryzys laktacyjny (na szkole rodzenia położna mówiła) takze to napewno chwilowe.Na mnie ostatnio bardzo działa na laktacje kawka bocianek. jak dla mnie syf straszny mimo,ze lubię ziołowe herbaty ale cóż
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
ma trzy poziomy regulacji, tzn samo oparcie sie nie opuszcza, tylko cale siedzenie przechyla sie do tylu, Filip ma na srodkowym, ale i tak mala cholera nie chce sie oprzec
stolik tez latwo sie wysuwa i prosto blokuje
|
|
|
|
#2614 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, my sokńczylismy 6 mesięcy 21.04....no ale pewnie coś w tym jest. Czego się nie robi dla dziecka .... taka kawka to pikuś ![]() Glam, wiem, że jak dol dopadnie to żadne pociesznie jest na nic, ale wiem też że takie kryzysy są chwilowe. 3mam kciuki za lepsze samopoczucie Lece na Gotowe na wszystko. Do jutra |
|
|
|
|
#2616 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam pytanko
![]() moja P zaczeła siadać jak ja trzymam na kolanach - tz. jest oparta o mnie i ma pozycje półleżąca i z takiej pozycji dźwiga sie do siadu bez zadnej pomocy . No i nie wiem czy jej na to pozwalac czy jeszcze za wczesnie a najgorsze jest to że jak ją kłade spowrotem to wrzask niemozliwy bo ona by chciała na siedząco wiem że tak nie powinna zaczynać siadać tylko z czworaków ale co mam z nia zrobic?
|
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
saaraa no problem
![]() kojka po mojemu, to jakby nie miala sily na takie akcje, to by nie siadala, moj tez podciaga sie do siadu i stania za co sie da, co mam zrobic, nie zwiaze go przeciez (z kleczkow mu milimetry brakuja do siadu )
|
|
|
|
#2618 |
|
Raczkowanie
|
Aaaaaaaaaa!!! Nie bijcie!!
![]() Ale, gdy nie czytam Was codziennie nadrobienia graniczy z cudem, także sorry... Jeśli któraś, coś do mnie pisała i przeoczyłam, proszę jeszcze raz napisać ![]() Muff Gratuluję!! Gratukuję pozostałym Mamom nowych ząbków i umiejętności ![]() Glam jesteś Super Mamą, a każdemu zdarza się płakać z bezsilności. W pt. Byłam na imprezie w klubie, urodziny kolegi. Było super, a Franek obudził się o północy i żul męczył sie z nim 2 h, bo F. Nie chciał pić mleka z butli i nie chciał spać. Respekt, ze do mnie nie zadzwonił, bym wracała. Ale pojawia się problem, czemu me dziecię nie chce pić mleka z butli? Mamy Dr. Brown's i prawie codziennie z niej pije wodę. Czy do mleka kupić inna butelkę? Np. TT?? Czy może po prostu chodziło o mleka z cyca? Bo gdy wróciłam zjadł całkiem sporo. Tez muszę poszukać krzesełka do karmienia ![]() Zamówiłam warzywa dla F. I mam zamiar je ugotować i zamrozić jako kostki lodu. I teraz moje pytanie: czy uda mi się to zrobić w torebkach na Lód??? |
|
|
|
#2619 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
napewno przez trzy lata wymyąlili coś nowego to szukam no i znalazłąm cosik takiego http://www.pushchairsandcarseats.co....ncover-pu.aspx bardzo mi się podoba no i chyba nic innego mnie nie przekona ![]() A co do drugiego dziecka to nie pomyślcie sobie dziewczyny, żem wyrodna matka ale ja tak do mojego TZ mowilam kilka miesięcy temu, że mieliśmy Julkę prawie 4 lata skończone, potrafi się ubrać, umyć, zjeść sama wyrobione nawyki co do pójścia spać ( o 20 już zazwyczaj śpi), przesypia noce, załatwia się sama no wszystko już ok to wzięli sobie trzasnęli drugie dzieciątko i od nowa katorgę mają i to na własne życzenie ![]() Cytat:
A o do kuuupy to napewno po winogronach Cytat:
|
|
#2620 |
|
Wtajemniczenie
|
glam
Ugotowalam malej marcheweczke z mieskiem-bylo az slodkie!!ale nie chciala jesc .Dobrze,ze jabluszko z marchewka na wszelki wypadek zrobilam,to wszamala .Zmeczona juz jestem i teraz nie wiem,czy tu,czy w kluebie ktos o kaszki pytal.My kasze manne i kleiki jemy z owocami (pol lyzeczki tego,pol tego),a ryzowa bez niczego |
|
|
|
#2621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już sama nie wiem Na mnie też ta kawka działa. A mnie nawet smakuje Taka ziołowa gorzka. Ja lubię gorzkie smaki. Poza grejfrutami ale gorzkie kawy, herbaty, czekolady Cytat:
Jak moja nie chce leżeć a zadowolona i nie płacze w takiej pozycji półsiedzącej to ją tak trzymam chwilę aż się nacieszy i później odkładam ją i odpoczywa sobie. Glam, kobietko, trzymaj się. Ja bym była za tym abyście spróbowali. Poza tym zobacz jak Ci samej ciężko. Toksyczny żul przyjedzie to Ci pomoże. Będzie lżej. Zobaczysz. Popcha z Tobą ten wózek Glam moja to przeważnie robi zielone kupy Wogóle tym się nie przejmujeAgulan, ja właśnie tak mówiłam, że nie chcę wychodzić z pampersów, bo dopóki w nich siedzę, to już chcę siedzieć Moi znajomi nie zdecydowali się, bo tak im dobrze z jednym samodzielnym i na samą myśl, że mają od nowa pchać się w pieluchy to nie zdecydowali się na drugie dziecko. Chawa, ja uważam, że drugie dziecko szybko po pierwszym to bardzo ekonomiczne i tanie rozwiązanie! Wszystko masz nowe, niezniszczone po pierwszym. Olusia, powiem Ci, że mnie nachodzi na 3 dziecko Serio, tak za jakieś 5-6 lat, jak te pójdą do szkoły To bym miała małe, siedziałabym na wychowawczym i odprowadzała je do szkoły, miała czas na te pierwsze dni szkoły itp. Ja też zaszłam w ciążę jak Pati miała 1,7 roku. Tuszka, też bym poszła na jakieś dicho a najchętniej to na wódkę z mężem. Brzmi jak byśmy byli jakimiś żulami Na końcu lądowaliśmy na dyskotece![]() Nettka, jak Ty dbasz o zęby!!?! Zdradź sekret? Co jesz? To u Was rodzinne??? Serio żadnych słodyczy, słodkich napojów, kawy, herbaty, myjesz po każdym posiłku czy jak? |
||
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie mi te paskudy zorganizowaly wrzask na dwa glosy
kurde nienawidze tego, jakby z glodu umierali- jeden zre drugi ryczy, ten co zre tez zaczyna sie denerwowac bo wie ze zaraz cycka wyrwe zeby drugiego zatkac...Jak spia to obaj grzecznie a potem nagle w jednej sekundzie obaj cholera na raz glodni Cos mialam pisac ale nie pamietam komu ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Agulan a Zia jest bardzo podobna do zappa. I jest pare britaxow o podobnym ksztalcie i fumkcjach a pewnie sporo tanszych od zappa Ten jogger co wkleilas tez super A z typowych parasolek to Maclarena sobie chwala
|
#2623 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Glam dzięki za odpowiedź co do jedzonka Soni
Jednym słowem masz tanie dziecko a zupy dla Soni gotujesz z kostką rosłową?Poza tym ja dziś miałam taki kryzys wieczorem jak oboje chcili spać i oboje płakali. Tu ichałek cyca chciał, a Polusia ie chciała, zebym mu dawała tylko chciała się przytulać...miałam ochot wyskoczyć przez okno ![]() a prowadzenie wózka z dwójka dzieci... Glam to Ty cyborg naprawdę nettka my tez kościelny mielismy jak Polusia już miał pół roczku duże wesele robicie?Cytat:
co do toksycznego żula to zgadzam się ![]() Cytat:
karmię cycem...no jedynie pampersy ale Polusia porzuciła pampki to na jedo wychodzi ![]() Cytat:
Cytat:
ja bym się choć piwka napiła albo innego trunku Tz podczas wyjazdów nazbierał tego torche to jak jest to sam sączy, a ja się tylko patrzę Cytat:
karmisz ich osobno? kurde ja cały czas wyobrażałam sobie, że jeden przy jednym cycu a drugi przy drugim Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2012-05-14 o 00:21 |
|||||
|
|
|
#2624 | |
|
Rozeznanie
|
Jestem, ale nie sposób za Wami nadążyć
![]() Mój brzdąc chodzi spać ok. 21 śpi do 9 z 3 pobódkami na cyca, a le od 7/8 rano to my się po prostu przewalamy w łóżku\ja mu cycka daje żeby pospać i tak leżymy ![]() W dzień 2 drzemki 30 min- 1h nie więcej Cytat:
Glam Podziwaina Cię jesteś MEGA DZIelną kobietą- tryzmaj się kochana! |
|
|
|
|
#2625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widziałam kiedyś info na oknie, ale zapomniałam. Rzadko bywam w tamtych stronach \DZIEŃ DOBRY ![]() Jestem cięższa o jakieś 2 kilko po wczorajszej uczcie u babci Ale full wypas było ![]() Niunia była gwiazdą spotkania, była grzeczna, trochę na rękach, na kolankach, sama na kocyku leżała i się bawiła, gadała dużo, strzeliła drzemkę - złote dziecko
|
|
|
|
|
#2626 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dziś mamy ortopedę mam nadzieję że to już ostatnia kontrola Noc porażka od godziny 0.30 do 2 mała nie spała płakała. Więc skończyło się na tym że usnęła mi na rękach i spała ze mną w łóżku. A dziś już TŻ wraca o 9.30 będzie już w domku ![]() Dziś jeszcze jadę do ZUS po zaświadczenie że mi macierzyński wypłacali a w tygodniu muszę jechać do UP się zarejestrować jako bezrobotna.
|
|
#2627 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2628 |
|
Zadomowienie
|
Glam jak nocka?? troszkę lepiej po tym jednym incydencie wrzasku nocnego??
Baha u mnie też mniej mleka nie wiem tylko czemu???? 2 dni temu jeszcze cycole były pełne a teraz sahara---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- mój mały mężczyzna dorasta nie chce być już usypiany na rękach, położyłam go na kanapie, odwrócił się na boczek, przytulił do nyńki (pielucha tetrowa) i zasnął |
|
|
|
#2629 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mamy lovi i juz z niego pilismy, na poczatku podalam jej kubek treningowy aventu, ale w ogole jej nie szlo, a potem ten lovi i jej sie podobalo. Jest 1 sok ktory ona lubi- jablko, dynia marchew z bobofruta chyba i to daje jako deserek. Fajnie pila, ja jej trzymalam tylko czasem za mocno ciagnela do siebie i sie wszytsko wylewalo na nas- trzymalam ja sobie na kolanach. Cytat:
http://allegro.pl/ksiazeczka-kartono...335030777.html Cytat:
Cytat:
tuszka nja mrozilam w woreczkach, troche ciezko mi to bylo wlac, ale jakos dalam rade, w pudelku na kostki lepiej, mrozisz wyciagasz i przesypujesz do woreczka. glam :tuli: mamy nasza zyrafke, jest dosyc fajna i Kasia ja lubi,. ale ona juz jest na etapie, ze nic jej bardzo dlugo nie interesuje- wieksza frajde chyba dzis miala jak dopadla mojej torby basenowej i wyciagala kosmetyki z kosmetyczki. Mysle, ze dla dziecka w tym wieku to juz mozesz sobie podarowac, chlopaki tez pewnie lada moment pojda i tez beda zwiedzac caly dom. Co was doczytalam to pedzilyscie dalej ![]() Co do podciagania do siadu, jak moja tak robila to pozwalalismy sie jej podciagac, ale nie siedziec, ona ogolnie dosyc szybko sama usiadla i na szczescie nie bylo duzego problemu, za to teraz jak probuje o wszytsko sie podciagac do stania to jest masakra, zasypia godzine pozniej odlozona do lozeczka bo zamiast spac to cwiczy wstawanie i stanie. jak widze to ja sadzam, ale nie za wiele to daje. Juz sie zrobila na tyle pewna, ze poza lozeczkiem tez probuje lapac sie o krzesla itp i wstawac. Lozeczko mamy juz oczywiscie na najnizszym poziomie. U nas dzis ciezka nos, zjadla na noc 210 ml kaszki- jeszcze niegdy tak duzo nie zjadla no to mysle,. pospi moze nawet do rana- a w nocy 4 karmienia jak nigdy i polgodzinna pobudka o 5 |
|||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2630 |
|
Zadomowienie
|
Aniolina możesz mi napisać jakie były ojawy u małej przy podawaniu mleka ha???
|
|
|
|
#2631 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Muff to silny facet jak już na nóżki wstał .U nas druga górna jedynka wyłazi ,to już czwarty ząbek, a w nocy 3 pobudki, ale fajnieeeee tak. Wogle mniej wiercenia, miodzio.Spaliśmy od 22.30 do 7. Lecę usypiać tygryska |
|
|
|
#2632 |
|
Zadomowienie
|
dogoniłam was ufff Glam... jestes mega dzielna! ja rycze jak mi jeden (bo tylko jednego mam
) płacze i musze go nieść i wózek pchać...najbardziej mnie rozwalają komentarze że napewno kolka tak dziecko płacze tylko wtedy kiedy ma kolki, co za durne gadanie,płacze bo mu źle, bo cos mu przeszkadza a nie kolka wrr..witam z rana i juz chyba klade małego na drzemke |
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brawo dla Zula ze tak swietnie sobie poradzil i ze puscil Cie na urodziny kumpla... moj jest tak zazdrosny, ze puscilby mnie ale potem rok mialby focha |
|
|
|
|
#2634 |
|
Zadomowienie
|
Aniolina co za kaszkę podajesz???
---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Goldi hahaha u nas to samo, foch byłby na całą Polskę
|
|
|
|
#2635 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2637 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Seona;34105215]Saaraa, ja słyszałam, że koło 5 m-ca kryzys
Już sama nie wiem Na mnie też ta kawka działa. A mnie nawet smakuje Taka ziołowa gorzka. Ja lubię gorzkie smaki. Poza grejfrutami ale gorzkie kawy, herbaty, czekolady Ja tez lubię gorzkie ale jakoś ta kawka strasznie mi smierdzi apteka pomieszaną z zapachem gabinetu stomatologa jak dla mnie mieszanka wybuchowa![]() Na wódkę tez bym poszła ![]() O drugim dziecku tez już zaczełam mysleć (mam 28l) Mały tak szybko rosnie,ze już mi szkoda tego czasu który minął bezpowrotnie jak był taki maluski-ja chyba jakaś walnieta jestem Póki co to od października do pracy muszę wrócić bo i tak prawie całą ciążę byłam na zwolnieniu a "robię" w służbie zdrowia i boje sie,ze wypadne z obiegu.Poza tym z drugiej strony jakis rozwój intelektualny chociaż trochę jest mi potrzebny bo póki co to mam wrazenie,ze się uwsteczniam![]() Tak w ogóle Witamy
|
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewzyny dzieki za pocieszenie
Nocka fatalna, nie dosc ze maluchy ( wlasciwie to domo) ciagle sie budzili to jeszcze o 2 wyladowala u nas sonia- przez Co ja spalam w poprzek zeby mi malych nie pokopala
|
#2639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogole pochwale sie, ze odkad mala siada, a ja nie jem nic co ja alergizuje, to juz prawie w ogole nie ulewa, |
|
|
|
|
#2640 | |
|
Zadomowienie
|
dziendoberek
wczoraj padłam w połowie "Prawa Agaty" Młoda tradycyjnie cycanie 22:00, po 1ej, koło 3ej i pobudka o 5:30 Jak czytam ze u Was przejscie nocą na mm nic nie daje to ... zalamka gardło mnie boli ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
oby juz tak na stałe
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

pryszcze mi nawet na dekolcie wyskoczyły masakra;/
We wrześniu mamy weselicho i kasa potrzebna

stolik tez latwo sie wysuwa i prosto blokuje

a najgorsze jest to że jak ją kłade spowrotem to wrzask niemozliwy bo ona by chciała na siedząco
wiem że tak nie powinna zaczynać siadać tylko z czworaków ale co mam z nia zrobic?

) ostatnio Lilka tak daje w kość że chciałam iść po tabletki anty i zagroziłam tżtowi że Lilka będzie jedynaczką
.Dobrze,ze jabluszko z marchewka na wszelki wypadek zrobilam,to wszamala
To bym miała małe, siedziałabym na wychowawczym i odprowadzała je do szkoły, miała czas na te pierwsze dni szkoły itp.