Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-13, 23:22   #841
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ale co złego powoduje Tiomersal?
Z tego co czytam, to nie ma żadnych badań, że powoduje jakieś choroby, czy coś
Tak tylko szybko przeleciałam internet, a może coś przeoczyłam?
heh różnie piszą, jedni mówią tak inni tak
ja nie chcę nikomu robić wody z mózgu
wciąz się zastanawiam czy unikać tych związków rtęci czy nie...
moje watpliwości zaczęły się po przeczytaniu listu prof. Mari Majewskiej w sprawie szczepionek (na necie można łatwo go znaleźć dla zainteresowanych) troche wiedzy mam i wiem, że niby nie pisze bzdur..

ale zaznaczam tu ja nie chcę wchodzić w żadne dyskusje na temat szkodliwości czy nie szczepień, bo nie mam na ten temat wykreowanej pełnej opinii...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 23:39   #842
Gaabbi
Wtajemniczenie

Jasne, ale warto poczytać i zagłębić się w ten temat. W końcu chodzi tu o zdrowie naszych dzieci. Dzięki za info, jutro poczytam na ten temat więcej.

A teraz idę (znowu) spać.
Dobranoc.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 23:45   #843
rozowa1987
Zadomowienie

Ja się muszę wyzalic,mój do tej pory nie zmienił dziecku pieluchy nawet się tego nie nauczył teraz śpi od 3godz a ja się męcze żeby halach mała ,po czym za 2h karmienie te chłopy to mnie dobijaja
Stary 2012-05-13, 23:45   #844
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Wklejam zdjęcia dzieciowego spania i jadalni Szału nie ma i w porównaniu z Waszymi kącikami jest bardzo skromnie, ale też nie było się jak rozpędzić, bo mamy mikro sypialnię, poza tym szkoda nam było kasy na zbyteczne gadżety. Ale jeszcze kiedyś zaszaleję, bo to nie jest nasze docelowe miejsce zamieszkania
bardzo ladnie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość

Macie dziś Dzień Mamy? Fajnie że dostałaś
tak u nas dzsiaj jest Dzien Matki , takze ochodzimy dwa razy

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 23:56   #845
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Alfa - z tego, co mi wiadomo, od 2012 r nie są dopuszczone już żadne szczepionki z tiomersalem nikt nie udowodnił ich szkodliwości, ale że są ogólnie lepsze nośniki, to tiomersalu już nie stosują

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Wiem, że Kapukat już o to pytała, ale wtedy jeszcze byłam w ciąży i nie wnikałam Mojemu Antosiowi zaczęła się robić ciemieniucha Na brwiach mu ją wyczesałam ale widzę, że na główce też się zaczyna Z główki też nawilżyć i wyczesać? Czy co z tym zrobić? I skąd to się do cholery wzięło
Wzięło się z nadmiaru łoju produkowanego przez gruczoły maluszka i jest upierdliwe, choć całkowicie normalne jak pisała Anulka - nasmaruj grubo czymś tłustym - olejkiem na ciemieniuchę np. możesz zwykłą oliwką albo nawet oliwą z oliwek, zostaw na godzinę przed kąpielą, potem umyj włoski i wyczesz i tak jak codziennie, jak długo trzeba - do skutku - aż się wszystko ureguluje

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-05-13 o 23:49
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 00:11   #846
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Alfa - z tego, co mi wiadomo, od 2012 r nie są dopuszczone już żadne szczepionki z tiomersalem nikt nie udowodnił ich szkodliwości, ale że są ogólnie lepsze nośniki, to tiomersalu już nie stosują
a widzisz o tym nie słyszałam napisałam do koleżanki farmaceutki ma mi napisać jak z tym jest bo internet nie zawsze jest dobrym źródłem informacji
mimo wszystko chyba byłabym spokojniejsza jakby ten związek faktycznie całkowicie wycofali, choć kto nam zagwarantuje że zastąpią je nieszkodliwymi

z resztą czego ja oczekuję, żyjemy w świecie chemii która nas zewsząd otacza
musiałabym w lesie deszczowym mieszkać, żeby w zgodzie z naturą i bez chemii żyć
choć jest w Pl jedna znana eko mama co ciągle w ddtvn się pojawia

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

a zmieniając temat teściowa każe mi sutki hartować gąbką, w każdej rozmowie do tego wraca i przekonuje o super efektach kurka dziwnie tak o sutkach od teściowej słuchać

a moja babcia każe mi tetre kupować bo "dla takich malutkich dzieci to chyba nie ma pampersów" - to by się zdziwiła widząc wybór w jednorazówkach, a o tych super wielorazowych już nie wspomnę
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-05-14 o 00:06
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 07:33   #847
8ewus8
Zadomowienie

Bry
Co Wy wszystkie jeszcze śpicie?

Co do szczepionek to ja jeszcze musze poczytać, na rotawirusy raczej nie będziemy szczepić a nad pneumokokami się nastanawiam jeszcze.

Alfahelisa ja też ciągle słyszę o tym hartowaniu. Przez pewien czas codziennie podczas prysznica polewałam je na przemian ciepłą i zimną wodą i miałam taką szczoteczkę z rossmana, którą masowałam, ale mi się znudziło i teraz już o tym nie pamiętam.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 07:44   #848
Tacca
Zakorzenienie

Cześć.

Ja u rodziców jestem, bo tata od piątku w szpitalu. Nie mam dosłownie na nic czasu i ochoty, remont w trakcie, nawet nie wiem co się u mnie w domu dzieje. Wczoraj jak byłam to sypialnia, choć już skończona jakiś czas temu to nie sprzątnięta. Podłoga umazana farbą, nie wiem jak ten mój mąż chce to potem domyć... Ale zapowiedziałam, że ja tego robić nie będę.
Torba oczywiście nie spakowana, jeszcze muszę jakieś kaftaniki dokupić i coś jeszcze, ale teraz nawet nie wiem co...

Trzeci dzień boli mnie głowa... Mały się kręci jak oszalały, fajniuchny jest. Z jednej strony chciałabym już go mieć przy sobie, a z drugiej czuję, że jeszcze tyle rzeczy jest do zrobienia...

Po wizycie u gina ok. Wszystko w porządku, następna 31 maja.

Kurcze, brakuje mi siedzenia na wizażu... Ale kompletnie nie mam czasu. A jak już jestem wolniejsza, to leżę albo śpię.

Siostra mi wczoraj mówiła, że ona urodziła w 37 tygodniu i żebym raczej też się na ten tydzień przygotowała, bo podobno obie moje siostry stryjeczne również w tym czasie rodziły. Nie wydaje mi się, żeby to była reguła, ale wolałabym już być spakowana.

Zimno się zrobiło, choć dziś od rana słonko świeci. Termometr pokazuje mi 16 stopni, ale otworzyłam sobie okno, żeby przewietrzyć po spanku i lodowate powietrze jak dla mnie. A muszę wyjść pootwierać bramę i furtkę, wyprowadzić samochód jakbym musiała zaraz do taty jechać...

Powiem szczerze, że jakaś zmęczona ogólnie i zniechęcona jestem. Chciałabym się choć ze 2 dni ponudzić i polenić.

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Idę na jakieś śniadanko... Jajecznicę bym zjadła...
Stary 2012-05-14, 08:01   #849
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Tacca, cieszę się, że w końcu napisałaś coś więcej Mam nadzieję, że z Tatą szybko będzie wszystko w porządku, życzę Wam tego z całego serduszka
Remont niedługo się skończy, Mąż da radę ze sprzątaniem , a Ty może w końcu znajdziesz więcej czasu dla nas.

różowa, goń Męża do przewijania dzidziusia Co to za opylanie
ewa, to mam wpisać na listę imię Waszego dziecka Adaś?
A co z innymi dzidziolkami? niuniuniau, jak Wasze dziecię będzie miało na imię? izotropia, ladybird, SzmaragdowyKotek, asiula, Freya, m girl, blueelektron, doris, Pandzia, GaTTa, aaaggusia, La Monica, martula, moniczka ??????????? Jeszcze nie macie wybranych imion, czy nie chcecie zdradzić?
Stary 2012-05-14, 08:09   #850
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
może jeszcze nie, bo jakoś tak do końca jeszcze nie potwierdzone
Stary 2012-05-14, 08:29   #851
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.

Tacca, cieszę się, że w końcu napisałaś coś więcej Mam nadzieję, że z Tatą szybko będzie wszystko w porządku, życzę Wam tego z całego serduszka
Remont niedługo się skończy, Mąż da radę ze sprzątaniem , a Ty może w końcu znajdziesz więcej czasu dla nas.

różowa, goń Męża do przewijania dzidziusia Co to za opylanie
A co z innymi dzidziolkami? niuniuniau, jak Wasze dziecię będzie miało na imię? izotropia, ladybird, SzmaragdowyKotek, asiula, Freya, m girl, blueelektron, doris, Pandzia, GaTTa, aaaggusia, La Monica, martula, moniczka ??????????? Jeszcze nie macie wybranych imion, czy nie chcecie zdradzić?
Oby, bo zaczynam już powoli wymiękać.... I wszystko wyprowadza mnie z równowagi, najbardziej własna matka.
Stary 2012-05-14, 08:30   #852
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:

hmm u mnie ma być Ada ale braciszek woła do brzucha Julka Kulka więc pewnie wybiore na porodówce

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 08:32   #853
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
może jeszcze nie, bo jakoś tak do końca jeszcze nie potwierdzone
Ok
Zawsze też można wpisać, a później zmienić
Daj znać, jak już będziecie zdecydowani

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
hmm u mnie ma być Ada ale braciszek woła do brzucha Julka Kulka więc pewnie wybiore na porodówce
Mogę napisać Ada/Julka Chyba, że wolisz w ogóle nic nie pisać
Pandzia, a Ty jesteś cały czas z nami, a prawie nic nie piszesz Dlaczego tak?
Stary 2012-05-14, 08:33   #854
_millena
Zadomowienie

noc nie przespana... pies się dusił od 1 do 5 rano. a tak sie cieszyliśmy, wczoraj był taki radosny przez cały dzień, miał coraz mocniejsze odruchy i nieziemski apetyt. Zaczał powoli nawet poruszać się już samodzielnie ( ale nadal na dwóch łapkach i zadku) po mieszkaniu. Cieszyliśmy się jak Ci idioci... i nagle... po prostu nie wiadomo znowuż dlaczego.... ehhh....

dzisiaj mam wizytę... późno bo o 20tej. ale mam nadzieje, że już dowiem się czegoś konkretnego.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Żeby mała tyle nie wisiała na cycu polecam laktator, u mnie sprawdza się super i widzę ile mały zjada
a ja zapytam na zapas .. ale jak ?? tzn ściągam pokarm laktatorem po to, żeby dać potem z butli małemu ? czy to jakieś inne czary mary ?

niuniuniaudzięki za opinię.

A powiedzcie mi , co ile sie obniża te poziomy w łóżeczku? od czegoś to zależy? np od aktywności dzieciaka? czy jest to jakoś po prostu uzależnione od jego wieku. Nasze łozeczko ma 4 poziomy ustawienia materaca : 35, 45, 55, 65 licząc od góry. na razie jest na tym najwyższym, jak dla mnie mega wysoko, ale chyba będzie mi najwygodniej wyjmować i wkładać malucha.

Gabi - dobrze że się odezwałaś, zaczynalam sie martwić już.
Cytat:
Czyta któraś z Was to "happy baby info niezbędnik przyszłej mamy"?
W ogóle czytacie jakieś książki o ciąży i pierwszych latach dziecka? Ja na początku miałam mocną zajawkę na tego typu książki i czytałam chyba trzy na raz, a teraz jakoś mi przeszło i czytam tylko od czasu do czasu jakieś informacje zawarte w gazetach dla mam lub właśnie te broszurki (j.w.).
ja zaczełam czytać Kaz Cook : http://merlin.pl/Dzieciozmagania-Z-m.../1,752987.html
nie jest to jakaś mega naukowa publikacja, ale przynajmniej jest śmiesznie nic innego nie czytam, bo szczerze powiem,że i tak pozniej niewiele pamiętam. Po ciąży widzę, że chyba lepiej znoszę uzyskiwanie informacji w miarę na bieżąco od doświadczonych mam czy lekarzy. Ale chętnie się dowiem co polecacie.
Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Ja się muszę wyzalic,mój do tej pory nie zmienił dziecku pieluchy nawet się tego nie nauczył teraz śpi od 3godz a ja się męcze żeby halach mała ,po czym za 2h karmienie te chłopy to mnie dobijaja
może poczuł się odrzucony i się .. wiesz... "obraził" i dlatego ma gdzieś. strzelam.
powiem szczerze, że sobie nie wyobrażam, żeby mąż nic przy dziecku mi nie pomógł.
Kiedyś znajoma mi opowiadała, że przeprowadziła męża do innego pokoju, no bo... biedaczek się nie wysypiał i chodził jak zombie. Wiecie co.... rozbawiło mnie to strasznie. Takie te nasze biedaczki biedne... Ja wychodzę z zalożenia , że tak samo jak obydwoje jesteśmy odpowiedzialni za zmajstrowanie dzidziola, tak obydwoje będzie odpowiadać za jego dalszy chów Przecież to że ja nie chodze do pracy , nie znaczy , że w ciągu dnia mogę się przespać, w końcu opieka nad dzieckiem to nie wakacje na Bahamach.

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
a zmieniając temat teściowa każe mi sutki hartować gąbką, w każdej rozmowie do tego wraca i przekonuje o super efektach kurka dziwnie tak o sutkach od teściowej słuchać

a moja babcia każe mi tetre kupować bo "dla takich malutkich dzieci to chyba nie ma pampersów" - to by się zdziwiła widząc wybór w jednorazówkach, a o tych super wielorazowych już nie wspomnę
ja sobie smaruję maścią jak sobie przypomnę, ale ponoć to hartowanie to nie taka glupia sprawa, tylko chyba od któregoś tygodnia wolno. Nie wiem, ale wydaje mi się , że od 36... albo 38... ponieważ pobudzanie brodawek i sutków powoduje skurcze macicy.
można też hartować mokrym ręcznikiem.

a babcia - czad ehh one żyją w kompletnie innym świecie, moja nie może do tej pory zrozumieć postępu cywilizacji.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 08:35   #855
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

a bo czasem wejde przez telefon i nie mogę przejsc na ostatnią strone i sie wkurzam i wychodzę a dziś mam wolniejszy dzień i siedzę i podczytuję Was to wpisz Ada/Julka

próbuje przywołać Młodą do porządku, bo jutro mam wizytę i mogłaby dać znać że wychodzi to bym 150zł w kieszeni zostawiła ale ona szczyt bezczelności i na wizyte matce karze iść

Stary 2012-05-14, 08:41   #856
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry.

a u nas będzie Agata, no chyba że między nóżkami pojawi się siurek
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 08:43   #857
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość

ja sobie smaruję maścią jak sobie przypomnę, ale ponoć to hartowanie to nie taka glupia sprawa, tylko chyba od któregoś tygodnia wolno. Nie wiem, ale wydaje mi się , że od 36... albo 38... ponieważ pobudzanie brodawek i sutków powoduje skurcze macicy.
można też hartować mokrym ręcznikiem.
no własnie też gdzieś tak czytałam, ale jak mówiłam o tym czy to mamie czy babciom to one zdziwione, bo co niektóre z nich od połowy ciąży hartowały.
Ja w większości to tymi zmiennymi temperaturami wody, szczoteczką od czasu do czasu, więc nigdy skurczy nie odczułam żadnych.

A to masowanie krocza to od 36 tyg czy 38?
Stary 2012-05-14, 08:48   #858
doris888
Rozeznanie

a ja wstałam i zaraz śniadanie i ide się ogarnąć- ogolić, umyć łeb- wysmaruje balsamami bo może to akurat dziś... Boshhh nie wiedziałam że te ostatnie tygodnie/dni takie męczące ... można się wykończyć z tym oczekiwaniem, a najgorsze że od połowy ciąży słyszałam że zagrożenie przedwczesnym porodem i co...? 39 tc leci a tu du.pa... współczuje Wam dziewczyny po terminie ciągle w dwupaku, mam nadzieję że moje dziecko jeszcze się zdecyduje - 12 dni do terminu..
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 08:55   #859
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
a bo czasem wejde przez telefon i nie mogę przejsc na ostatnią strone i sie wkurzam i wychodzę a dziś mam wolniejszy dzień i siedzę i podczytuję Was to wpisz Ada/Julka

próbuje przywołać Młodą do porządku, bo jutro mam wizytę i mogłaby dać znać że wychodzi to bym 150zł w kieszeni zostawiła ale ona szczyt bezczelności i na wizyte matce karze iść
Ok, wpisuję
A mała faktycznie nieusłuchana No żeby aż tak matce na złość robić

Cytat:

noc nie przespana... pies się dusił od 1 do 5 rano. a tak sie cieszyliśmy, wczoraj był taki radosny przez cały dzień, miał coraz mocniejsze odruchy i nieziemski apetyt. Zaczał powoli nawet poruszać się już samodzielnie ( ale nadal na dwóch łapkach i zadku) po mieszkaniu. Cieszyliśmy się jak Ci idioci... i nagle... po prostu nie wiadomo znowuż dlaczego.... ehhh....

dzisiaj mam wizytę... późno bo o 20tej. ale mam nadzieje, że już dowiem się czegoś konkretnego.

Gabi - dobrze że się odezwałaś, zaczynalam sie martwić już.

ja zaczełam czytać Kaz Cook : http://merlin.pl/Dzieciozmagania-Z-m.../1,752987.html
nie jest to jakaś mega naukowa publikacja, ale przynajmniej jest śmiesznie nic innego nie czytam, bo szczerze powiem,że i tak pozniej niewiele pamiętam. Po ciąży widzę, że chyba lepiej znoszę uzyskiwanie informacji w miarę na bieżąco od doświadczonych mam czy lekarzy. Ale chętnie się dowiem co polecacie.
Biedny Ando Może jednak to, że te krztuszenia są rzadziej, to dobra oznaka...wbrew pozorom.

za wizytę.

Ja też czytałam Kaz Cooke "Ciężarówką przez 9 miesięcy", super napisane
Czytałam jeszcze "W oczekiwaniu na dziecko", bardzo fajnie, rzeczowo napisana książka. Tutaj dowiadywałam się miesiąc po miesiącu co mnie czeka w czasie ciąży
Mam jeszcze jedną książkę, do której zajrzałam może ze dwa razy (nie pamiętam tytułu).
Są w domu też dwie książki dla przyszłego Tatusia i co....nawet nie tknięte

Polecam te broszurki happy baby. Ja je zawsze zabieram od mojej ginki, bo leżą na poczekalni. One są darmowe. Takie kluczowe tematy są tam zawarte w pigułce. Dobrze się czyta.
Stary 2012-05-14, 08:55   #860
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
anulka, Ty się nie przerażaj, tylko obmyślaj coś Poważnie nie masz zupełnie z kim zostawić Filipa? Przecież nie weźmiesz go ze sobą do szpitala...
niestety nie babcie dwie wyjechane,pra babcie ledwo chodzą a i mój Filip za nimi nie przepada.Jeżeli nie będę miała wyjścia to przyjdzie siostra M ale ona ma 14 lat,więc będę sie bała czy go upilnuje itp.I to że np nie pójdzie do szkoły,choć jej to bedzie pasowało.
Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Kurna co z tymi facetami.Goń go do zmiany pieluszki.
Cytat:

Szkoda mi pieska męczy się on i Wy

Pandzia jakie leki bierze twój Olaf?On ma cały czas podejrzenie astmy?
Dzień dobry
Dzisiaj poniedziałek więc ogłaszam dzień aktywności na wizażu

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 09:00   #861
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
a u nas będzie Agata, no chyba że między nóżkami pojawi się siurek
Wpisane
Eeee, no może już siurek się nie pojawi Chociaż i ja taką ewentualność mam gdzieś daleko w głowie. Jak się ktoś pyta, czy to już na 100% dziewczynka, to odpowiadam, że na 100% będę wiedziała jak urodzę

A my wczoraj zaczęliśmy 36tc
Stary 2012-05-14, 09:00   #862
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Pandzia jakie leki bierze twój Olaf?On ma cały czas podejrzenie astmy?
flixotide, berodual do tuby.
azomyr, zyrtec przeciwhistaminowe.
levopront przeciwkaszlowe
singulair mini do żucia

Stary 2012-05-14, 09:04   #863
blueelektron
Rozeznanie

Witam z rana

niby słoneczko świeci a chłodnawo, głowa mnie w nocy nagle rozbolała musiałam posilić się apapem

różowa- mój cały czas gada, że nie tknie się pieluch, ja mówie mu , że chyba kpi, będzie patrzył i się uczył nie ma tak

Gabi- my czekamy na Wiktorka

Edytowane przez blueelektron
Czas edycji: 2012-05-14 o 09:06
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 09:05   #864
_Maya_
Zakorzenienie

Aniu GRATULACJE!!!! wracajcie szybko do domu

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
ja mam babyono, tych bella w końcu w ogóle nie biorę do szpitala, bo dla mnie są okropne i nie wiem po co kupowałam aż 3 paczki. Chyba, że tych babyono mi zabraknie to mi ktoś dowiezie tamte.
One nie mają skrzydełek, ale mają takie osłonki na boki (nie wiem jak to wytłumaczyć) i na pewno są cieńsze niż tamte.
Te hartmanna chyba najlepsze z tego co potem poczytałam.

Cytat:
Maya:
Ja mam 2 paczki podkładów BabyOno, na początek starczy, a potem najwyżej dokupię albo przejdę na mega podpachy. Tych z Belli w ogóle nie kupowałam, bo chyba ktoś tu pisał, że są bez kleju i latają w majtach (albo mi się coś przesłyszało). Te z BabyOno wydają się być całkiem OK
dzięki dziewczyny ja z belli dostałam, ale wolę kupić co pewniejszego
Cytat:
ahhh to starsze rodzeństwo ja też wybrałam mojej siostrze imię i nie było dyskusji, że mogłaby się inaczej nazywać niż tak jak ja ją nazywałam
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 09:08   #865
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
flixotide, berodual do tuby.
azomyr, zyrtec przeciwhistaminowe.
levopront przeciwkaszlowe
singulair mini do żucia
A to on bierze inne.Filip ma pulmicort,atrovent.
czasami bierze clemastin,po którym przechodzi mu katar jak przestaje go brać katar powraca.Katar ma cały czas,jak mu nie leci z kluka to ma zapchany i tak na okrągło.Pytam się bo nie chcą refundować pulmicortu i za paczkę na 10dni muszę zapłacić 94zł a płaciłam 3,20.
Dzisiaj jadę z nim do pulmunologa,zobaczymy co mi tam wymyslą.Albo niech stwierdzą tą astmę albo nie bo dzieciak buja się tak już rok.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-14, 09:09   #866
begie13
Zadomowienie

Cześć Wam

Cytat:
Wklejam zdjęcia dzieciowego spania i jadalni Szału nie ma i w porównaniu z Waszymi kącikami jest bardzo skromnie, ale też nie było się jak rozpędzić, bo mamy mikro sypialnię, poza tym szkoda nam było kasy na zbyteczne gadżety. Ale jeszcze kiedyś zaszaleję, bo to nie jest nasze docelowe miejsce zamieszkania
Bardzo ładny kącik

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
Witam w końcu i ja wrzuciłam coś na meila=)

ślicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Heloł!

Dzisiejsze ktg odbyło się już bez żadnych sensacji Tylko akurat gin, który dziś miał popatrzeć na zapis i podbić to powiedział, że żeby mnie puścić z czystym sumieniem do domu, to chce mnie jeszcze zbadać, bo na ktg wyszło kilka skurczy. Na moment zatliła mi się nadzieja w serduszku, że będzie coś się dziać niedługo, mówię, że ostatnio miałam rozwarcie na palec... Zbadał mnie i mówi "wg mnie to jest tak raczej na opuszek, mogę panią z czystym sumieniem puścić do domu..." Dobra wiadomość była tylko taka, że powiedział, że główka jest przyparta (czyli już nie balotuje, ustawia się tam gdzie trzeba ), a jeszcze wcześniej zapomniałam Wam napisać, że na tym usg 2 dni temu gin powiedziała, że łożysko już ma III st. dojrzałości (najwyższy). Czyli wszystko na dobrej drodze, a porodu dalej nie widać...
A mnie się dzisiaj śniło, że urodziłaś, Kaj ważył 4,350 kg z tego, co mówiłaś w tym śnie to był to poród sn i nie pękłaś ani Cię nie nacięli

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
Tobie przeszły,a przyszły do mnie masarka, mam nadzieję, że mi miną za raz
a u mnie ciiiisza... nie ma bóli jak na okres, ani nie łupie w krzyżu, nawet w pipce już nie kłuje, co jest?! tylko spojenie łonowe trochę boli jak chodzę i tyle...

doris - ślubowałyśmy tego samego dnia i tp też ten sam mnie też 12 dni zostało

ania85 - jak dobrze Was widzieć mamusia szczęśliwa widzę, a bobas cudowny mi też się wydaje, że podobny do Ciebie, gratuluję ponownie

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 09:11   #867
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

anulka flixotide to to samo co pulmicort moze Ci zmieni ja to się nie wypowiadam na służbę zdrowia bo mnie coś trafia

Stary 2012-05-14, 09:11   #868
anulka4771
Wtajemniczenie

Dzisiaj idę zobaczyć czy Filip dostał się do przedszkola na następny rok.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-14, 09:15   #869
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość

Gabi- my czekamy na Wiktorka

Idę wszamać jakieś śniadanie.
Stary 2012-05-14, 09:20   #870
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Szkoda mi pieska męczy się on i Wy
mieliśmy bardzo ciężką sobotę, ponieważ wtedy też mieliśmy dość poważną akcję z nim. Mąż jezdzi codziennie do weta, bo pies ma zabiegi na kręgosłup ( okazało się, że to duszenie to objaw neurologiczny powiązany z paraliżem - pies produkuje za dużo śliny, przez co ma powiększone węzły chłonne, które zawężają przełyk i gardło , i nie pozwalają psu przełknąć swobodnie gęstego lub twardego pokarmu, dlatego dostaje do jedzenia upłynnione papki, w zasadzie to o konstystencji gęstego mleka, czasem zdarzy się jakiś niedomiksowany fragment ryżu czy mięsa, mimo tego, że bardzo się staram dokładnie blendować i wtedy są jazdy.. ). Przed sobotnią wizytą u weta siedliśmy z mężem i psem i zaczeliśmy się zastanawiać nad najgorszym. Miał jechać do tego weta i pogadać z nim, czy wg niego pies się męczy, czy wg niego należy podjąć pewną, dla nas straszną ale być może dla psa najlepszą , decyzję. Upłakałam się jak nigdy. Bardzo kocham mojego psa i teraz jak o tym piszę to łzy mi lecą jak grochy, ale nie mogę patrzeć tylko na siebie i na swoją miłość do niego, nie chcę żeby się męczył. Tak więc podjeliśmy w sobotę decyzję o tym, że jesteśmy na to wszystko gotowi, czekamy tylko co powie lekarz. Ale lekarz powiedział, że to jeszcze nie TEN moment. Pies jest bardzo chory, ale jeszcze jest szansa , aby wyzdrowiał. W sumie na prawdę widać postępy jeśli chodzi o paraliż, gdyby nie te węzły chłonne, to było by względnie super. Sobotni wieczór był spokojny, w niedzielę, tak jak pisałam, wszystko super, zjadł całą porcję przygotowanego posiłku, nic mu nie było, apetyt dopisywał i to meeeega, pies nagle stał się radosny, próbował szukać zabawek, bawił się z mężem w "gryzienie" (taka ich specjalna zabawa ), pukaliśmy się w czoło robiąc sobie wyrzuty, że w ogóle mieliśmy takie myśli, żeby mu ulżyć w cierpieniu jak pies jest coraz to silniejszy i coraz sprawniejszy. No... i chyba w ostatnim posiłku był niezblendowany "kłaczek" ... i od nowa się zaczeło... ehhh.. Ale nic to .. damy radę. Musimy leczyć kręgosłup , jeśli niedowład ustąpi , problemy z jedzeniem też powinny się skończyć. najgorsze jest to, że on jest wiecznie glodny i patrzy za jedzeniem takimi błagalnymi oczyma, a jak się mu podaje posiłek to wszyscy są w strachu, że za chwilę może znów zaczac się dusić....

Przepraszam za off topa, ale miałam potrzebę wygadania. Z mężem nie mogę, bo chyba za bardzo nas to boli, wiec nie przegadujemy tego non stop....
Cytat:
i gratki

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości