Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-14, 10:32   #2701
Oliveira79
Zadomowienie

Smile Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

glam jak samopoczucie?

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 10:33   #2702
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
Elfie 3 posiłki ???? bosh to wyrodna matka ze mnie ... bo młoda tylko na cycu, od czasu do czasu jej cos przygotuje ... ja sie chyba do rozszerzania nie nadaje... sama jestem nieogarnieta w takich sprawach a teraz jeszcze pamietac zeby codziennie dac dziecku to czy tamto .... szoook... mozed moje dziecie to przeżyje...

a mam jeszcze pytanie- bo mam probke tej kaszki nestle ze śliwka i tam jest podane zeby to rozrobić z mlekiem... a mozna z wodą? bo ja mleka nie mam, a młoda mm nie tknie ...
Dalia-luzik,ja też neiogranięta w tym temacie...póki co młoda dostaje 1x dziennie coś z warzywek.w raie co w tym tyg dam jej owocek,ale to jako prekąskę bo potem dostanie cyca-taki plan mam,

Goldika
- no 79zł to duzo...szkoda,że nie widziałam na gruponie tej oferty

Truscafko

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 10:35   #2703
kasia_aa
Zadomowienie

no i pogoda si eu nas psuje;/ a jeszcze czekam ze spacerem, malego zaraz kłade spac i dopiero ja wstanie wyskocze z nim po jakieś zakupy i moze jak sie nie bedzie wściekał w wózku to pospacerujemy

ok zsnąl - lece posprzatac
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 10:36   #2704
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
gdzie zamowilas warzywka?

brawo dla Zula ze tak swietnie sobie poradzil i ze puscil Cie na urodziny kumpla... moj jest tak zazdrosny, ze puscilby mnie ale potem rok mialby focha
Goldi, na vegebox.pl z dostawą do domu.
Heheheeheh, kumpel jest ojcem dwumiesięcznej Jagody, a na ur. Zaprosiła mnie jego kobieta, z którą obecnie czesto spacerujemy. Więc nie ma powodu do zazdrości. Przy okazji była była mego żula ( która jakoś mnie unika) i mój były kobitą, rowniez mamą 3 letniej dziewczynki, więc przy okazji został przyszywanym ojcem

Podejrzewam kim może być szukam prawdy

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
250 g margaryny
1 szklanka cukru
3 łyżki wody
2 jaja
2 szklanki mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
rabarbar

Margarynę z cukrem i wodą rozpuścić w rondelku (nie gotować).
Po przestudzeniu dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie zmiksować.
Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą lub mąką średniej wielkości prostokątną blachę.
Na wierzchu delikatnie poukładać obrane i pokrojone w cząstki owoce. Najsmaczniejsze ciasto wychodzi chyba z rabarbarem albo wiśniami, ale mogą to też być jabłka, cząstki brzoskwiń lub owoce mieszane. Układamy je w niewielkich odstępach od siebie, tak aby ciasto miało szansę wyrosnąć.
Pieczemy je na złoty kolor w temperaturze ok. 180-200 stopni.
Gotowe obficie posypujemy cukrem pudrem. Jest smaczne na ciepło i na zimno.

Tez wczoraj czytałam ten przepis i dzisiaj chyba upiekę, tylko do rodziców po blachę skoczę.

Od którego miesiąca dziecko powinno jeść 3 posiłki?
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 10:37   #2705
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
A ja jestem pelna podziwu dla bahy tu dziewczyny sie trzaskaja jakie kaszki, gluty, mm, temat rozszerzania diety i kup po nich od miesiecy codziennie walkowany a ona spokojnie daje jajko i bulke podoba mi sie takie podejscie zdroworozsadkowe

kurde, ale ja pomyślałam ze baha o swym starszym mówi, a nie młodszym bejbiku

Oli to mnie troszke pocieszyłaś, bo bodaj tydzien róznicy miedzy naszymi maluszkami ale tak mi szkoda z cycka rezygnowac :ryk:

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 10:37   #2706
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość

na sniadanie dostaje platki owsiane/brazowy ryz/ kasze jaglana na wodzie z doidatkiem mojego mleka i jakiegos owoca: gruszka, jablko banan rodzynki, suszone morele. miele ziarna i gotuje puder na wodzie bez koniecznosci miksowania pozniej.

po poludniu dostaje kaszki nestle zdrowy brzuszek: 8 zboz, 5 zboz z lipa lub pszenno- owsiana ze sliwka. sa bez dodatku cukru a mlody za nimi przepada. ze wzgledu na gluten dostaje po czubatej lyzeczce plus 2 lyzeczki kleiku ryzowego i do tego owoc lub bez. kaszki robie na wodzie i dodaje troche swojego mleka do smaku
Wiolqn- czyli 2 razy dziennie dajesz gluten? bo owsianka i kaszka nestle...
jak Tygrysek reaguje?
Kusi mnie ta owsianka ale właśnie boję sie ze przesadzę z glutenem. A kaszka jaglana jest wyborna z musem jabłkowym dzięki za przepis

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Mamusie jedziecie gdzieś na wakacje?
nad polskie morze w drugim tygodniu czerwca, mam nadzieje ze pogoda dopisze, a potem od razu do pracy...

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Bahamadia chyba ok 6 m-ca jest kryzys laktacyjny (na szkole rodzenia położna mówiła) takze to napewno chwilowe.Na mnie ostatnio bardzo działa na laktacje kawka bocianek. jak dla mnie syf straszny mimo,ze lubię ziołowe herbaty ale cóż
ble obrzydliwa była le działała.
A w ogóle byłam ana tych dzieciowych taragach i było stoisko medeli i pytałam ich dlaczego nie można dostać tych herbatek w aptece. To mi powiedzieli że apteki nie widza potrzeby i trzeba pytac w aptekach zeby zamawiali

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny !
no własnie zastanawiłam sie gdzie sie podziewa nasz pracuś

A my dzisiaj kończymy 6 miesięcy
noc była ciężka i jestem padnięta
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 10:40   #2707
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jestem pelna podziwu dla bahy tu dziewczyny sie trzaskaja jakie kaszki, gluty, mm, temat rozszerzania diety i kup po nich od miesiecy codziennie walkowany a ona spokojnie daje jajko i bulke podoba mi sie takie podejscie zdroworozsadkowe
tez mi sie to podoba, ja jak mam dac nos innego to mi sie gatki trzesa, kazda kupa mnie przraza, ulewania etc

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
kurde, ale ja pomyślałam ze baha o swym starszym mówi, a nie młodszym bejbiku

Oli to mnie troszke pocieszyłaś, bo bodaj tydzien róznicy miedzy naszymi maluszkami ale tak mi szkoda z cycka rezygnowac :ryk:
Baha ma jednego bejbika
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 10:40   #2708
glamourous
Zakorzenienie

Kuzwa zaproszenia dla tzta
Nadal nie ma
Stary 2012-05-14, 10:41   #2709
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

a od kiedy żołtko? po skończonym 6 czy 7
Stary 2012-05-14, 10:41   #2710
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Goldi, złota kobita z Ciebie

Tuszka, napisz w klubie jakie są Twoje podejrzenia....

Ten grupon to co to za strona? Bosz jaka jestem momentami zacofana, aż wstyd. Nie słyszałam o tej stronie
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 10:42   #2711
goldika
Zakorzenienie

tuszka dzieki za linka do ekowarzywek

mszpilko za pol roczku!!!!

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Ten grupon to co to za strona? Bosz jaka jestem momentami zacofana, aż wstyd. Nie słyszałam o tej stronie
http://www.groupon.pl/
mozna rozne rzeczy w okazyjnych cenach upolowac w swoim miescie lub wysylkowo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-14, 10:44   #2712
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość

Sto lat!!!! dla Malutkiej
noc ciężka bo to w końcu miesięcznica jak impreza to impreza

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Nadal nie ma

Stary 2012-05-14, 10:45   #2713
goldika
Zakorzenienie

Laski pytanie z cyklu glupich
sporo czytam obecnie katuje Cobena i zastanawiam sie czy moge czytac na glos tak zeby niby to bylo czytanie mlodemu?
ale z drugiej strony czy ksiazki o morderstwach i zbrodniach nie wychowania mi malego kryminalisty?

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Glam przykro mi z powodu tego zaproszenia
Stary 2012-05-14, 10:47   #2714
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Laski - kiedy ja się wyśpię??
Nocka Oli łączę się w bólu
Z żulem wczoraj kłótnia mega, potem "rozmowa" z M. Tzn. ja mu starałam się wytłumaczyc o co mi chodzi, a on słuchał albo głupio odpowiadał. Zanim usnęłam (ok. północy) A obudziła się tylko 3 razy. Potem o 1 i o 2. Po 4 klęczała w łóżeczku i myślała jak by tu je rozwalić Zansęła coś chyba ok 5 u nas w łóżku. O 7 obudziła się na smoka i wstałyśmy po 8.
Wyglądam jak mega zombi.

Glam
Tak jak pisała Oli - jesteś mega pozytywną osóbką, dzielną mamuśką i super ciotką wizażową i choć "znam" Cię od niedawna bardzo Cię polubiłam. Tym bardziej przykro mi, że jesteś w tym wszystkim sama (wiem, że jest mama, siostra, ale to nie to samo co tż). Podziwiam Cię i mam nadzieję, że wraz z przyjazdem tż wszytko się zmieni - na lepsze rzecz jasna!
A tę książkę masz e-booka?

muff życzę Wam, żeby wszystko ułożyło się po Waszej myśli ze ślubem

kojka jak sama siada to myślę, że ok

Ja mam inny "problem" - Amelka kończy 19 maja 8 miesięcy i sama się nie podnosi do siadu. Jak ją posadzę to też bach i na ziemię po kilku sekundach. Chyba powinna już umieć siedzieć?? Jak uważacie?
Przewraca się super, pełza po całym mieszkaniu, w łóżeczku i na meblach próbuje wstać, a siedzieć ani myśli

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 10:51   #2715
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
ale po co rezygnowac? wprowadzaj nowe i do cyca przystawiaj pomiędzy i w nocy - ja mam zamiar taki wlasnie system obrać - zobaczymy co z tego wyjdzie

Stary 2012-05-14, 10:52   #2716
dominej
Raczkowanie

Witam
Znów mnie nie było 3 dni więc dużo mam do nadrobienia. W piatek miałam urlop (a najczęściej na Wizazu jestem w pracy), o a weekend to już w ogóle na nic czasu nie miałam.
W sobotę byłam a na 5-tych urodzinkach mojego chrześniaka Pojechałąm sama z Dobrusią. Miało być przyjęcie w ogrodzie, ale że ziiiimnooooo bardzo i padało, to musieliśy zmienić plany. Ale powiem, że malutka była wyjątkowo grzeczna - więc posiedziałyśmy prawie 5 godzin

Wczoraj był u nas odpust - ale, że zimno to nie wychodziłam z nią - strasznie wiało - niecałe 10 stopni było. Poszłam sama kupić jej coś fajowego odpustowego

POza tym od jakiegoś miesiąca Dobruśka budzi się w nocy na jedzenie czym dprowadza mnie do szału - bo jak miała 4 miesiące to przesypiała całą noc a teraz noc w noc pobudka...

W sobote skończyłyśy 7 miesięcy

pozdrawiam
milego dnia
A i my też mamy body z biedronki - tylko czerwone - bo u nas były jedynie niebieskie i czerwone (a tak chciałam te brązowe)

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)

Edytowane przez dominej
Czas edycji: 2012-05-14 o 11:00
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 10:55   #2717
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość

POza tym od jakiegoś miesiąca budzi się w nocy na jedzenie czym dprowadza mnie do szału - bo jak miała 4 miesiące to przesypiała całą noc a teraz noc w noc pobudka...

W sobote skończyłyśy 7 miesięcy

pozdrawiam
milego dnia
łączę się w bólu z nieprzespanymi nockami
i za 7 mies.

Stary 2012-05-14, 10:56   #2718
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
cóz za zbieg okoiczności a może my się razem będziemy bawić? gdzie te Twoje wesela? u mnie jedno pod ZGóra a drugie w poznańskim.
moje oba w dolnoslaskim, wiec raczej nie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
ANIOLINA wiem, ze już powinien mieć 3 posiłki, ale skoro tak reaguje to nie chcę się spieszyć bo po co- żeby mu krzywdę zrobić? niech układ pokarmowy dojrzeje, wiadomo u alergika wolniej rozszerzanie przebiega i trudniej,z azs powinno się zaczynać podobno od 7go mca - tak radziła alergolog

OWIECZKO długo bierze żalżelazo? bo po tym też mogą być biegunki
no tak, ale jak juz wiesz, ze cos mu pasuje to mozesz podawac dodatkowo, a nie zamiast.
te hermonogramy sa troche bez sensu, bo do 6 mż niby masz dawac tylko swoje mleko, a potem nagle po dziecko ma juz jesc obiad deser i kaszke. I jednoczesnie wszystko wprowadzac po kilka dni. ja nowosc podaje 4- 5 dni, ale czasem podaje na raz 2 nowosci My juz jemy 3 posilki, ale jeszcze z miesem sie cykam, teraz wprowadzamy pora, potem sprobujemy brokula, kalafir i gorszek a potem dopiero mieso- co wyjdzie prawie za miesiac.

Cytat:
Elfie 3 posilki inne niz mleko dziecko powinno dostawac? od ktorego miesiaca skonczonego?

wczoraj mlody wsunal na obiadek rosolek sloiczkowy, ale Tz go karmil jak mnie nie bylo. Ciekawe czy zje dzis ode mnie juz naewt myslalam zeby rozcienczyc i podac z butli.
ja nie wiem jak na mm, ale na piersi po skonczonym 6 miesiacu
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 10:58   #2719
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
sporo czytam obecnie katuje Cobena i zastanawiam sie czy moge czytac na glos tak zeby niby to bylo czytanie mlodemu?
ale z drugiej strony czy ksiazki o morderstwach i zbrodniach nie wychowania mi malego kryminalisty?
w sumie to nie wiem, ale czytaj na głos a za parę lat się przekonamy i będzie nauka dla potomności

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-14, 10:58   #2720
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
ale jestem zla bo kilka dni temu ta placenta byla na gruponie po 39zl a na allegro 79 zastanawialam sie czy kupic ale nie znalazal jej na KWC wiec sobie odpuscilam
Cytat:

prócz groupona jest też
gruper
mydeal
citeam
i jakieś jeszcze inne strony
mozesz wybrać dla większego miasta oferty lub oferty schopping dla całej Polski

Stary 2012-05-14, 11:01   #2721
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
glam jak samopoczucie?
A dzieki ze pytasz, wkur... Jestem na maks. Noz 3 tygodnie od zlozenia wniosku a oninmadal nie maja tego zaproszenia. Musza kur... Mac do miesiaca przeciagnac bo by sukom korona z glowy spadla jakby poszly czlowiekowi na reke

Dool mnie lapie juz totalny
Na dodatek musze isc zlozyc podanie o ten dodatkowy macierzynski- wie ktos czy go sie sklada
W zus czy u pracodawcy?????????
Nie mam ochoty isc bo szefowa bedzie mnie pewnie pilowala kiedy wroce. Ja im
Mowilam ze na poczatek czerwca sie powinnam wyrobic ale d..a polowa maja a ja pieprzonego zaproszenia nie mam
Stary 2012-05-14, 11:05   #2722
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie to nie wiem, ale czytaj na głos a za parę lat się przekonamy i będzie nauka dla potomności
to moze jednak nie...

Dominej juz 7mcy? i wszystkiego naj dla dzidzi

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Glam ale mnie wkurza ta sytuacja z zaproszeniem... eh. W pracy powinna szefowa zrozumiec, ze to nie Twoja wina. Mnie tez irytuje, ze w urzedach wszystko robia w maksymalnym czasie oczekiwania.
Stary 2012-05-14, 11:05   #2723
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

Ja mam inny "problem" - Amelka kończy 19 maja 8 miesięcy i sama się nie podnosi do siadu. Jak ją posadzę to też bach i na ziemię po kilku sekundach. Chyba powinna już umieć siedzieć?? Jak uważacie?
Przewraca się super, pełza po całym mieszkaniu, w łóżeczku i na meblach próbuje wstać, a siedzieć ani myśli
przeczytaj ten artykuł
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...siadania_.html

wychodzi na to że Twoja Amelka to książkowy przypadek, piszą o tym w tym fragmencie:
"Niektóre niemowlęta w wieku ośmiu miesięcy potrafią już same siadać. Ale nie wszystkie. Siadanie to bardziej skomplikowana umiejętność niż siedzenie i dziecko opanowuje ją między siódmym i dziesiątym miesiącem życia. Może się zdarzyć, że maluch podtrzymywany pod pachami, pewnie stoi na nogach, a nawet próbuje wstawać o własnych siłach, podciągając się za szczebelki łóżeczka czy nogę od stołu, natomiast gorzej radzi sobie z siadaniem. I to zarówno z pozycji leżącej, jak i stojącej. To normalne. Większość niemowląt opanowuje siadanie dopiero wtedy, gdy nauczy się utrzymywać pozycję na czworakach."

Stary 2012-05-14, 11:07   #2724
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Glam - u pracodawcy. Szefowa na pewno zrozumie sytuację
Stary 2012-05-14, 11:07   #2725
Aniolina
Rozeznanie

TRU ale duuzy chlopak

Oliviera ten pierwszy to napewno za ciezki i za drogi, ten drugi w sumie ciekawy, ale tez drogi zwlaszcza, jakbysmy chcieli dokupic palak, folie itd. musze oblookac czy go maja gdzies we wrocku na zywo.

Cytat:

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Glam przykro mi z powodu tego zaproszenia
chyba jeszcze mozesz czytac, ale takim glosem, jakbys czytala bajke o kroliczku ) ja czasem TZtowi mowie, jak sie sprzeczamy, zeby nie krzyczec tylko tak milusio, zeby Kasia nie wychowala sie zestresowana

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

ja mysle, ze jak pelza, probuje wstawac to jest wszytsko ok

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
prócz groupona jest też
gruper
mydeal
citeam
i jakieś jeszcze inne strony
mozesz wybrać dla większego miasta oferty lub oferty schopping dla całej Polski
ja czasem lookam na taka stronke
http://www.znizkomania.pl/
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:08   #2726
glamourous
Zakorzenienie

Agnieszka ksiazke mam z chomika sciagnieta, podaj maila na pw to ci przesle- wyglada jakby byla
Po prostu skanowana strona po stronie ale czytac sie da

Po wczorajszym wystepie chlopakow nie mam ochoty na spacer mimo ze na dworze ladnie... Chyba sie zmotywje zakupem jakis srodkow uspokajajacych

Boze moj adas jest taki grzeczniutki aniaolek, czemu domis taki nie jest jak juz maja te same geny??,?
Stary 2012-05-14, 11:14   #2727
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Na dodatek musze isc zlozyc podanie o ten dodatkowy macierzynski- wie ktos czy go sie sklada
W zus czy u pracodawcy?????????
Nie mam ochoty isc bo szefowa bedzie mnie pewnie pilowala kiedy wroce. Ja im
Mowilam ze na poczatek czerwca sie powinnam wyrobic ale d..a polowa maja a ja pieprzonego zaproszenia nie mam

A kiedy Ci sie kończy podstawowy macierzyński? Bo podanie o dodatkowy musisz złożyć nie później niz na 7 dni przed jego zakonczeniem, wiec uważaj zebys nie przegapiła, bo Ci przepadnie (ja prawie przegapiłam , ale jednak zdazylam)

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

aha glam i składasz do pracy - jak chcesz to Ci na priva moge podesłac wzór

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:

Boze moj adas jest taki grzeczniutki aniaolek, czemu domis taki nie jest jak juz maja te same geny??,?

bo nikt nie powiedział, że będzie pieknie i łatwo, niestety

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

chyba jeszcze mozesz czytac, ale takim glosem, jakbys czytala bajke o kroliczku ) ja czasem TZtowi mowie, jak sie sprzeczamy, zeby nie krzyczec tylko tak milusio, zeby Kasia nie wychowala sie zestresowana

musze to wyprobowac

Stary 2012-05-14, 11:15   #2728
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

To ja tak miałam jak mi ukroił kawałek pizzy, a raczej kawał mówie oj za duży, chce mniejszy, przesadziłeś, a zjadłam i patrzyłam aby drugi dokroić

Tak tak, dzisiaj spalanie. Pogoda jest lepsza więc lecimy po 13. Zaraz zrobię małemu budyń na drugie śniadanie, o 13 zupa i lecimy
mój tako samo nie potrafi ukroić kulturalnie, tylko kawał... Polusi jak robi śniadanie to tak samo nawali jak sobie
Cytat:
kochana ja rozstałam się z żulem jeszcze w ciąży i powiem Ci że nie żałuje... mimo że nie jesteśmy razem wciąż są jakieś jazdy :/ ale chociaż już inaczej na to patrze i do tego podchodze...

nie powiem Ci jaką decyzje podjąć bo sprawa każda jest indywidualna i trudna... ale fakt- czasem lepiej samej, bo wiesz że nie możesz na kogoś liczyć, niż z kimś i łudzić się, szarpać itd....

mam nadzieje że wszystko Ci się ułoży, w jedną bądź drugą strone trzymam moooocno kciuki !

i widzisz jak swietnie radzisz a jestes laska, to predzej czy pozniej dopadnie Cie jakis przystojniak
Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Domi weselicho na 70 osób nie za duże nie za małe takie w sam raz
Ogólnie mamy ślub cywilny ale też chcę wesele

Baha wypróbuj Plancete naprawdę jest suuuper. Czytałam na innym wizażowym wątku i każdy był zadowolony
wystarczająco na 70 osób my mielismy na 35

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny !

baaaardzo dawno się nie odzywałam bo najprawdziwiej w świecie nie miałam czasu
trochę się posprzeczaliśmy z tżtem - były 3 ciche dni :/ jest juz w miarę ok, ale nie do końca.....

w czwartek byliśmy na szczepieniu - 3 dawka 5w1
mały waży 10,2
mierzy 73 cm
wow Moj ma 5 mies wazy ok. 8 kg, a córa ponad 2 latka jakies 12,5 kg

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość

no własnie zastanawiłam sie gdzie sie podziewa nasz pracuś

sto lat

Cytat:
Nadal nie ma
wspólczuje naprawde :/

Ja zamówiłam sobie zakiecik dziś:
http://allegro.pl/zakiet-marynarka-d...328032455.html miętowy

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 11:15   #2729
dygotka8
Zakorzenienie

Glam

Stary 2012-05-14, 11:16   #2730
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Ja im

a po co Twojej szefowej zaproszenie, bo nie w temacie jestem?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości