Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-14, 12:26   #2491
Poni
Raczkowanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
300 zł to nie jest chyba duzo. Ja słyszałam nawet o 500!
Znam szpital, gdzie biorą 800 zł...

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 12:27   #2492
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie tak się zastanawiałam czy te 300 zł to dużo czy mało, bo się nie znam w ogóle

Ale jak Czarna napisała, że biorą 800zł, to teraz widzę, że mało.

Ale to pewnie zależy od miasta, bo ja mieszkam w mieście dosyć małym. ok. 40 tys. mieszkańców
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 12:27   #2493
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
U mnie kwoty 700-1200 nawet.
Ta położna, którą ja chcę chyba 800 bierze. Ale to jeszcze mam czas, będę dzwonić potem
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 12:29   #2494
martaj9
Rozeznanie

Do DeKajka Znalazłam na necie szkołę rodzenia przy szpitalu na Grunwaldzkiej. Koszt 300 zł za 8 spotkań po dwie godziny. Zajecia przeprowadza sie między 24-28 tygodniem

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 12:29   #2495
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
Ta położna, którą ja chcę chyba 800 bierze. Ale to jeszcze mam czas, będę dzwonić potem
ty chyba tez z poznania prawda?no u nas kwoty z kosmosu
ja jakby co zalatywie sobie ta co miala moja oprzyjaciolka ale to jakbym rodzila w poznaniu
judkama ty chyba z torunia pwoiedz mi u was trzeba meic zaswiadczenie ze sie chodzilo do szkoly rodznia?jak to wogolke wyglada i jak ceny poloznych>?wole wiedziec zawczasu
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 12:30   #2496
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
O dobrze wiedzieć

Właśnie podobno w niektórych szpitalach przy porodach rodzinnych wymagają zaświadczenia, że para chodziła do szkoły rodzenia ale nie we wszystkich

U nas w szpitalu jest położna "prywatna" i bierze za poród 300 zł
U nas jest tak, ze nie trzeba miec zaswidczenia ze szkoly rodzenia, ale tez nie mozna miec swojej prywatnej poloznej, tylko ta na ktora sie trafi na oddziale.
Bardzo bym chciala zeby byla przy mnie ta co ostatnio, ale nie wolno im tak robic, niedawno zwolniono jedna z nich za takie umawianie sie.
Nie wolno tez poloznym ze szpitala uczetsniczyc oficjalnie w porodach domowych, ordynator takie glupie zarzadzenia porobil.
Za to w szpitalu 20 km od nas sam ordynator poleca domowe porody i wrecz namawia do tego swoje polozne, kto mi powie dlaczego tak jest

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 12:32   #2497
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ty chyba tez z poznania prawda?no u nas kwoty z kosmosu
ja jakby co zalatywie sobie ta co miala moja oprzyjaciolka ale to jakbym rodzila w poznaniu
judkama ty chyba z torunia pwoiedz mi u was trzeba meic zaswiadczenie ze sie chodzilo do szkoly rodznia?jak to wogolke wyglada i jak ceny poloznych>?wole wiedziec zawczasu
\

Tak, tak Poznań.
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Stary 2012-05-14, 12:33   #2498
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
U nas jest tak, ze nie trzeba miec zaswidczenia ze szkoly rodzenia, ale tez nie mozna miec swojej prywatnej poloznej, tylko ta na ktora sie trafi na oddziale.
Bardzo bym chciala zeby byla przy mnie ta co ostatnio, ale nie wolno im tak robic, niedawno zwolniono jedna z nich za takie umawianie sie.
Nie wolno tez poloznym ze szpitala uczetsniczyc oficjalnie w porodach domowych, ordynator takie glupie zarzadzenia porobil.
Za to w szpitalu 20 km od nas sam ordynator poleca domowe porody i wrecz namawia do tego swoje polozne, kto mi powie dlaczego tak jest
hmm dziwne boze co za ograniczenia
Stary 2012-05-14, 12:34   #2499
martaj9
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
Ceny kosmos!!!! Dla mnie to jest chore. Opieka Ci sie należy jak chlopu pole a tu jeszcze płac cięzkie pieniadze. Ale nikt inny tego ich nie nauczyl jak my niestety

Stary 2012-05-14, 12:35   #2500
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ograniczenia

Widać co ordynator to inne zarządzenia, inne "widzimisię". Mają do tego prawo w sumie
Stary 2012-05-14, 12:36   #2501
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
Ceny kosmos!!!! Dla mnie to jest chore. Opieka Ci sie należy jak chlopu pole a tu jeszcze płac cięzkie pieniadze. Ale nikt inny tego ich nie nauczyl jak my niestety
No też prawda. Ogólnie to czasem sobie myślę, że co mi tam, pójdę bez położnej, ale jednak to za duży stres, chcę, żeby ktoś przy mnie był i mówił co mam robić, zwłaszcza, że ja mam astmę nerwicową i jak się denerwuję to problemy z oddychaniem. Ale myślę pozytywnie
Stary 2012-05-14, 12:36   #2502
weronika23
Zakorzenienie

taaak czytma o czym wy piszecie masakra ja nie mam poloznej mam nadzieje ze trafie na znajoma przy kotrej rodzilam pozniej byla u mnie babka w domu ale podpisalam jej 3 razy bo nie chcialam zeby lazila
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 12:38   #2503
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!
Dzisiaj zaczynam II trymestr

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
a tymczasem korzystając z tego, że dopadłam komputer męża przeglądam sobie nasze zdjęcia ze ślubu, ech fajnie tak powspominać
wkleję Wam z dwa
Pięknie wyglądałaś

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
wrzucam kilka fotek z naszego ślubu i z pleneru

1. nasze ulubione - czyste szczęście

2. moja sukienka - typu rybka, cała z koronki, prześliczna, czułam się w niej rewelacyjnie, a historia znalezienia tej sukienki jest niesamowita, przynajmniej dla mnie: byłyśmy z mamą na rozeznaniu salonów, co w którym oferują i w jakich cenach, weszłyśmy do pierwszego, rozglądam się i mówię "TA", pani pyta czy przymierzę, no to przymierzyłam i się zakochałam, mierzyłam później jeszcze z 10 innych ale wróciłam do tej bo to była ta jedyna a obok mnie mój kochany Tż - Rafał

3. moja sukienka z tyłu - to w tym tyle się zakochałam był taki niestandardowy, taki inny i przede wszystkim nie podpinany, bo z takim wyglądałam i czułam się dziwnie no i oczywiście moja talia której na co dzień nie widać, ale jak się ściśnie gorsetem to jestem laska

4. jedno z moich ulubionych zdjęć z pleneru

5. to też ulubione - takie romantyczne
Cudna sukienka

Cytat:

ja za to od wczoraj mam mdlosci a dzis przytulalam sie z kibelkiem ...byc moze jestemn jedna z tych "szczesciar" ktorym rzyganko zaczyna sie w drugim trymestrze....ale juz mi zwisa byleby plamien nie bylo
Współczuję mdłości

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
kurde dziewczyny chyba moja dzidzia zaczela sie ruszac 2 dni pod rzad maotylki gazy toooo tpo raczej nie byly wogole brzuch jeszcze bardziej mi wybilo wczoraj pol dnia na budowie i mierzenioe bo byl facet od plytek i w czerwcu zaczynamy da nam tylko znac czy pod koniec czy w polowie mamy wiec mnostwo spar na glowie a dzis tz kupi nam zmywarke ehhhh moja pierwsza w zyciu
Jeśli to ruchy, to szybko

Cytat:
Opowiem Wam moja weekendowa kłotnie, pojachałam do mamy na weekend na urodziny i zeby posiedziec na wsi pojechac nad jeziorko i takie tam. Zrobilismy duze zakupki, kupilam sobie sukienke na slub i wesele znajomych, sandalki troszke beda pozniej za wysokie ale w lipcu jeszcze zaloze, przydadza sie w przyszlym roku, zreszta za taka cene grzech byloby nie brac tylko 49 zl. do tego sponie alladynki cieniutkie w sam raz na lato zamiast ciazowych i krotsze takie na co dzień.
Wszytsko fajnie mama tez zadowolona, pojechalismy do domku, ale byla fajna pogoda to sami z malym skoczylismy na jeziorko. Wracamy i jest sasiadka u mamy, niezbyt ja lubie ale mialam zawsze do niej stosunek bardziej obojetny, w koncu to nie moja znajoma. Powiedzielismy dzien dobry i poszlam robic kielbaski na grilla, maly zostal z moja mama i sasiadka, TŻ rozpalal grilla.
Nagle slysze jak ta kobieta glosno cos krzyczy potem placz, Tomus az sie zanosil. Przylecialam wzielam malego zeby sie uspokoil bo az sie trzasl. Okazalo sie ze sasiadka baaardzo podniesionym glosem kazala mu wstawac i chodzic i i ogolnie niebal zadowolona ze jak to 14 miesieczne dziecko i nie ucze go chodzic i w ogole, wkurzyl;am. Bo jakim prawem takie rzeczy. I to jeszcze z takim glosem na niego przeciez to malitkie dziecko. Troche sie opanowalam i powoiedzilam w formie zartu, zeby nie krzycza;la na moje dziecko bo inaczej bedziemy rozmwaiac. Mama mial aurodziny nie chcialam robic afery. Babsztyl pwoiedzial do mamy ze jak to, ze mi nie zwrocil auwagi n ataki ezachowanie i w gole, a do mnei ze jestem wredna niewychowana i nie jestem jej kolezanka zebym sie do niej tak zwracala itp. Wrecz na mnie krzyczac. Nei wytrzyamalam i i co jesczez je powiedzialamjuz nie pamietam co, ale zrobila si ekltonia. Nos zkurcze dl amnei dziecko jest swiete i niebedzi ebaba mi wychowywac dziecka. Trzasnela drzwiami i poszla. Napisalam w skrocie bo slow bylo wiele. Poetm mama byla zla na mnie ze jak to, do niej na urodziny ktos przychodzi a ja obarzam go i zcaela mi wypominac inne rzeczy ja sie poryczalam ona zreszta tez. Najbardziej bylo mi przykro ze bronila baby, a jak maly plakal to nie reagowala. Stwierdzilam ze jak chce moge jechac do domu do siebie i juz. Cala sie trzeslam ze zlosci i zalu. Najgorsze ze takie rzecy zaczela mi wypominac, gdzie zupelnie nie miala racji....
Poetm brzuch mnie okropnie bolala w nocy nie wiedzialam juz co robic, ale zostalam zeby rano si epogodzic bo to w koncu moja mama i ja jestem mlodsza, jeszcze sie okazalo ze sasiadce nawet zien dobry nie powiedzialam i jestem niewychowana i w ogole co ze mnie za czlowiek
Takiej dziwnej sytuacji jeszcze nie mialam. Pewnie troche przesadzilam, ale nie wiem jak zobacze sasiadke co zrobie

Jeden plus ze zdazylam zrobic zakupy i pogodzilam sie z mama na szczescie
Głupia baba, dobrze zrobiłaś

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
nooo wiec
1 przed
2 poczatek 9
3. 3 i4 pocyatek 8
4 pooo za chuda na zd i taak nie widac
Rzeczywiście bardzo zeszczuplałaś po ciąży.

Cytat:
Napisane przez Ula28 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny podczytuje was od 2 tygodni od kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży i teraz się chce do was dołączyć. Wcześniej się nie ujawniałam bo miałam plamienia ( zresztą jeszcze zawsze po nocy mam ale bardzo małe) i bałam się zapeszyć. Jednak po ostatniej wizycie u lekarza okazało się że dziecko ładnie rośnie, jest serduszko więc jestem dobrej myśli.
Termin porodu mam 22 grudnia.
Hej

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Dziewczyny bedziecie chodzic do szkoly rodzenia???
.. ja wogole o tym nie myslalam ale dowiedzialam sie ze jesli chce zeby TŻet byl przy porodzie musimy ją przejsc
My będziemy, bo chcę poznać położne ze szpitala, w którym chcę rodzić.

Cytat:
Napisane przez Hugolina82 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!!! Nie zagaldalm ponad miesiac,bo niestety komputer mi padl,ale juz mam i nareszcie moge popisac.W piatek mialam wizyte,13 t7 d i dzidzia ma 72 mm bez nozek,a razem to juz ponad 10 cm,Przeziernosc karkowa 1,8 ,widoczna kosc nosowa,wiec wszystko ok.Pani doktor pyta czu chce znac plaec,a mu z tz ze tak i jest CHLOPCZYK.Od poczatku mialam takie przeczucie.Ciesze sie niezmiernie.
Super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy na darmowym USG na targach mother and baby. Powiem Wam, że wróciłam z badania niezadowolona. CO prawda dzidzia jest zdrowa i wszystko z nią w porządku, ale znów była odwrócona plecami i nie było szans zajrzeć między nóżki. Wg USG jestem w 14t2d więc jakby się dobrze ułożył(a), to na pewno coś byśmy dostrzegli. A tak to znowu plecki. Zaczynam myśleć, że ten nasz dzidziuś nas nie lubi, bo się tak ciągle od nas odwraca.
Za tydzień mam wizytę u mojej gin. Może wtedy maluch wreszcie nam pokaże coś więcej?
Szkoda, że nie poznaliście płci, może następnym razem
Stary 2012-05-14, 12:38   #2504
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
no na ciezarnycjh to nieźle zarabiają
Stary 2012-05-14, 12:40   #2505
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej!
Dzisiaj zaczynam II trymestr
Gratulacje!!

Cytat:
no na ciezarnycjh to nieźle zarabiają
To prawda i to nie tylko lekarze
Stary 2012-05-14, 12:41   #2506
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
no i bardzo dobrze robi, prawdopodobnie chcial ukrócić proceder "prywatnych położnych" przy porodzie
W ogole jak o czyms takim czytam to mnie po prostu
przeciez nigdy nie bedzie normalnie jak ciezarna sobie polozna oplacac musi, watpie by taka usluga byla wpisana do rejestru uslug prywatnych (czyt. legalnych)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-05-14 o 12:42
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 12:42   #2507
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

jak tak psizecie o płci to tez juz bym chcaila wiedziec ale co tam w koncu sie dowiem

kuzyn mi8chala tez bedzie mial dziecko ale termin na sierpien i bedą mieli dziewczynke wiec mowia ze my pewnie tez bo prawo serii ja tam nie wiem zobaczymy nazwą ją Julia co mi sie nie podoba bo wszeżdzie julie julie, piekne imie ale oklepane ostatnio
Stary 2012-05-14, 12:44   #2508
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
jak tak psizecie o płci to tez juz bym chcaila wiedziec ale co tam w koncu sie dowiem

kuzyn mi8chala tez bedzie mial dziecko ale termin na sierpien i bedą mieli dziewczynke wiec mowia ze my pewnie tez bo prawo serii ja tam nie wiem zobaczymy nazwą ją Julia co mi sie nie podoba bo wszeżdzie julie julie, piekne imie ale oklepane ostatnio
Noo, tak samo jak Amelki, non stop gdzieś słychać "Amelka", "Julcia"
Stary 2012-05-14, 12:44   #2509
martaj9
Rozeznanie

happy_eve gratuluję

Stary 2012-05-14, 12:45   #2510
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
hmm dziwne boze co za ograniczenia
wiesz pewnie wszystko jest do zalatwienia, mieli jakies problemy z ordynatorem i teraz moze juz sie to uspokoilo, bede sie dowiadywac blizej porodu to dam Ci znac co i jak mojego TŻ kolezanki mama pracuje w szpitalu i dzieki niej bylo o wiele lzej bo zalatwila polozna fakt ze z dyzuru, ale baaardzo fajna i pomocna dzieki niej nie bylam nacinana, tylko lekko peklam i moglam smigac po porodzie, mam nadzieje ze do jesieni cos sie zmieni i bedzie mozna miec prywatna polozna

happy_eve gratuluje II trymestru!!!

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 12:45   #2511
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
no i bardzo dobrze robi, prawdopodobnie chcial ukrócić proceder "prywatnych położnych" przy porodzie
W ogole jak o czyms takim czytam to mnie po prostu
przeciez nigdy nie bedzie normalnie jak ciezarna sobie polozna oplacac musi, watpie by taka usluga byla wpisana do rejestru uslug prywatnych (czyt. legalnych)
no tak to fakt, tylko szkoda ze 20 km dalej jakos pozwalają..u nas to jest jakaś dżungla z ta sluzba zdrowia
Stary 2012-05-14, 12:46   #2512
weronika23
Zakorzenienie

judkama zgadzam sie to jest bez sensu mozna zbankrutowac kurde a jaesli to tez niech one placa
macie racje dobrze jest miec kogos znjomwego w szpitalu kto slowko szepnie ja mam ro szczescie z emam dawniej pracowala na noworodkach teraz na innym odzdziale ale zna polozne i zawsze jak jakas koleznka rodzi to dzwonia do mnie zebym zadzwonila do mamy _

Edytowane przez weronika23
Czas edycji: 2012-05-14 o 12:47
Stary 2012-05-14, 12:46   #2513
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Noo, tak samo jak Amelki, non stop gdzieś słychać "Amelka", "Julcia"
i oliwia heh..ile można)a potem 5 amelek i 4 julie w klasie
Stary 2012-05-14, 12:49   #2514
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
.u nas to jest jakaś dżungla z ta sluzba zdrowia
niestety.. robta co chceta, a cierpia na tym i kobiety i dzieci

ja sie chyba ciesze, ze rodzic bede w Niemczech.. od początku wiem co i w jakiej ilości jest opłacane przez kasę, za co trzeba dopłacać itp.
Stary 2012-05-14, 12:49   #2515
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak myslicie czy kubek kaka i 1 jogurt dziennie wystarczy na pokrycie zapotrzebowania na wapn??zero checi we mnie na sery etc:/
ja pije 0.5 l maslanki dziennie i mam mega smaka na serki wiejskie z pomidorem

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że mój Rafał też do mocnych nie należy...często goszczą u nas znajomi księża*, to tak go załatwią, że przez kilka godzin mam najsłodszego mężusia na świecie Chodzi i pyta w kółko, czy ładnie się zachowuje

* nie, nie jesteśmy w żadnej sekcie, egzorcyzmów w domu też nie odprawiamy to dawni koledzy męża, jeszcze z czasów, zanim podjęli zawód
tez mam dobrego znajomego ksiedza
Cytat:
Napisane przez Hugolina82 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!!! Nie zagaldalm ponad miesiac,bo niestety komputer mi padl,ale juz mam i nareszcie moge popisac.W piatek mialam wizyte,13 t7 d i dzidzia ma 72 mm bez nozek,a razem to juz ponad 10 cm,Przeziernosc karkowa 1,8 ,widoczna kosc nosowa,wiec wszystko ok.Pani doktor pyta czu chce znac plaec,a mu z tz ze tak i jest CHLOPCZYK.Od poczatku mialam takie przeczucie.Ciesze sie niezmiernie.
ja tez czuje ze u nas bedzie Piotr i paweł :P

Kurcze ale jestem zła.Mielismy dom na oku,wszystko w trakcie a tu bez w sobote dzwopni maklerka ze facet sprzedał dom koledze!!! Ale jestem wściekła bo znow trzeba latac,szukac ogladac i dopasowywac przedszkole zeby bylo i nie za daleko do pracy i zeby byl juz najlepioej wolny bo potem z meggga brzuchem nie dam sie juz rady przeprowadzac.... Ale coz chociaz zaczyna sie w koncu robic cieplej A W SRODE WYJEZDZAM NA TYDZIEN DO RODZICOW!!pOL ROKU ICH NIE WIDZIAŁAM !!!!!!!!!!!

Edytowane przez muminek88
Czas edycji: 2012-05-14 o 12:52
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 12:50   #2516
weronika23
Zakorzenienie

popieram julia piekne imie ale za duzo
Stary 2012-05-14, 12:52   #2517
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moderna Pokaż wiadomość
niestety.. Robta co chceta, a cierpia na tym i kobiety i dzieci

Ja sie chyba ciesze, ze rodzic bede w niemczech.. Od początku wiem co i w jakiej ilości jest opłacane przez kasę, za co trzeba dopłacać itp.
ja tez tym bardziej ze to musi byc cc i sa blizniaki
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 12:53   #2518
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
i oliwia heh..ile można)a potem 5 amelek i 4 julie w klasie
haha.. moja kuzynka tez swoje dzieciatko nazwala Amelia.. ladne, ale faktycznie ostatnio to te imiona sie czesto powtarzaja.

Mnie podoba sie po prostu Anna ( z niemieckiego Ana)
Stary 2012-05-14, 12:55   #2519
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
haha.. moja kuzynka tez swoje dzieciatko nazwala Amelia.. ladne, ale faktycznie ostatnio to te imiona sie czesto powtarzaja.

anna to chyba ostatnio rzadko nadawane tak mi sie wydaje .wsyzstkie anie ktore znam to fajne dziewczyny a moja przyjacilolkka tak ma na imie tezładne proste imię imnostwo zdrobnien
my nadal nie mozemy sie zdecydowac na imiona wic hcyba wybierzemy aqlbo jak juz bedzie znana plec albo po porodzie

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-05-14 o 12:56
Stary 2012-05-14, 12:57   #2520
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
ja tez tym bardziej ze to musi byc cc i sa blizniaki
Też mieszkasz w Niemczech?

Cytat:
Moja mama ma na imię Anna

I usilnie próbuje mnie namówić, że jak będzie córeczka, to żebyśmy dali jej na imię Zuzanna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości