|
|
#841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Cytat:
to nie chodzi o to że ja od nich wymagam żeby mi wszystko kupili i załatwili. poprostu oni sami zdeklarowali się że zrobią mi ten pokój bo taka jest prawda że nigdy od dziecka nie miałam swojego pokoju , to miał być taki prezent od nich . tak obiecywali i mówili że zrobią a jednak tego nie zrobili i to chodzi o to że zostalo dwa miesiące do porodu a my musimy teraz wszystko zrobić i kupić na raz bo jednak nie dotrzymali slowa. a gdybysmy wiedzieli od poczatku ze mamy liczyc tylko na siebie to powolutko juz od jakiegos czasu bysmy sobie urzadzali.
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze można się wyprowadzić |
|
|
|
|
#843 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kopią może i mniej ale za to jak zakopią.. mój synek upodobał sobie mój lewy jajnik, odczuwam to czasem dotkliwie
|
|
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedziecie mieli dziecko, czas wkroczyc w dorosle zycie, przewidywac wczesniej wydatki, a nie tylko polegac na wszystkich dookola. Niestety. Chyba ze w koncu bedziecie w stanie sami sie utrzymac i zobaczycie ze zycie to nie jest takie "hop-siup" i nie na wszystko sa pieniadze.
|
|
#845 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Linka25;34111083]zgadzam się całkowicie
tak samo z opieką nad dzieckiem - jesli będą chcieli pobyć z wnuczką to prosze bardzo, ale w życiu bym nie wpadła na to by obarczać kogokolwiek opieką nad moim dzieckiem - nawet rodziców czy teściów, mimo że mamy wszyscy super relacje a może właśnie dlatego ![]() chciałabym bardzo tak wychować córkę - żeby była samodzielną dziewczyną ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- wiem o co Ci chodzi - obiecali, Wy się na to nastawiliście, a teraz się rozmyślili.... lipa ![]() mieszkanie razem - współczuję, nie da się nic wymyśleć by mieszkać osobno?[/QUOTE] dobrze ze chociaż Ty rozumiesz o co mi chodzi to nie jest tak że ja wybrzydzam , że chcę wszystko od rodziców czy coś takiego . poprostu oni sami wprowadzili nas w blad a teraz musimy wszystko zalatwiac naraz w krotkim czasie . a no niestety za jedna wypłate Tż nie damy sobir rady tak rozmawialiśmy że jakbym jeszcze ja pracowala to bylo by inaczej i wtedy bysmy mogli pomyslec ale tez pytanie Tż do pracy , ja do pracy a mała z kim ? cieżka sprawa naprawde Cytat:
ale właśnie chodzi o to że oni sami zaproponowali nawet ktoregos razu powiedzielismy ze kupimy sami ta wykladzine to powiedzieli ze nie ze oni ja kupia bo my mamy inne wydatki i najwyrzej kupimy sobie sami lozko i to co bedziemy chcieli i dlatego sie teraz denerwuje bo ten czas leci jak szalony a pokoj dalej niezrobiony
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Ivoncia
pozostaje zagryźć zęby, przemęczyć się i jak najszybciej usamodzielnić. Im dłuzej z rodzicami tym gorzej, to moje skromne zdanie
|
|
|
|
#847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczywiście że nikt nie musi nam pomagać ale skoro rodzice sami wyszli z inicjatywą pomocy to wydaje mi się że chociaż predzej mogli nas powiadomić że nie dadzą rady np nam pomóc . na dobrą sprawę ten pokój byśmy już mieli skończony jak byśmy wiedzieli że nie możemy liczyć na ich pomoc na przyszłość nie będziemy słuchali jeśli będa mówili że cos tam nam dadza badz kupią , jednak to prawda że można liczyć tylko na siebie ! a co do życia to nigdy nie myślałam że to ,, Bajka " bez żadnych problemów.
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tylko rozmowa a duzo moze załatwić...
|
|
#849 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może skoro teraz w związku z licznymi wydatkami na wyprawkę nie stoicie dobrze z kasą to zamiast kupować nową kanapę spróbujcie na razie spać na tych łóżkach, którymi obecnie dysponujecie.. noo bo przecież jakieś macie my tak zrobiliśmy, kupiliśmy działkę z domem, zrobiliśmy wstępny remont i zakupiliśmy tylko niezbędne rzeczy. Łóżko mieliśmy 25 letnie z pokoju mojego męża teraz to łóżko zastąpiliśmy wysłużoną kanapą rodziców, jak będzie taka możliwość to wtedy kupimy nową.Ja uważam, ze przyczyną wielu problemów jest nieumiejętność prowadzenia rozmowy. Może rodzice coś tam przebąkiwali o tej wykładzinie a nie było to nic pewnego, może warto to z nimi przedyskutować jeszcze raz. |
|
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ivoncia16;34111381]
Cytat:
Przepraszam, ale tak bardzo czesto jak czytam Twoje posty to lapie sie za glowe.... Masz naprawde infantylne podejscie do zycia. Czesto jak widze Twoje wypowiedzi to zastanawiam sie czy to pisze 20-latka czy moze raczej 15-latka? Ok, wpadliscie, bedziecie mieli dziecko. Nie pomysleliscie wczesniej o mieszkaniu, nie jestescie w stanie sami sie utrzymac. Bywa. Nie Wy pierwsi, nie ostatni. Ale zycie to nie jest zabawa w dom. Na Twoim miejsciu zmienilabym podejscie, zanim doznasz szoku widzac jak takie prawdziwe zycia wyglada. Fajnie, ze obiecali. Pewne rzeczy sie przewiduje wczesniej. Cieszcie sie z w ogole macie gdzie mieszkac. Nie musicie wszystkiego kupowac nowego, mozna sobie poradzic naprawde malym kosztem. Trzeba dojrzec, zaczac byc doroslym i wziac na siebie wydatki. Bo co bedzie pozniej? Rodzice obiecaja kupno pampersow, a jak sie beda konczyc to Wy z wielkimi oczami bedziecie czekac na rodzicow? Panikowac, bo nie odlozyliscie na pampersy i kto kupi? To tak nie dziala. Mam tylko nadzieje, ze szybko to sobie uswiadomisz, zanim bedzie za pozno. I nie chodzi mi o ta sytuacje, ale tez o inne Twoje posty tutaj.
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety taka jest prawda . na dłuższą sprawę z nikim nie jest dobrze , najlepiej samemu. gdybym miała teraz możliwość zamieszkania razem , bez nikogo była bym przeszczęśliwa. a u mnie niestety atmosfera jest jaka jest . ja się staram a zawsze coś wynajdą żeby się czepić . taka jest prawda że dziadkowie mnie wychowali i jakoś nie ma takiej więzi między mną a moją mama.
|
|
#853 |
|
Raczkowanie
|
I to jest właśnie fantastyczne optymistyczne podejście, cieszyć się z tego co się ma.
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez
Juz nawet nie mowie o schylaniu sie po zabawki synka...Wspolczuje, a czym smarujesz? Trzymam kciuki zeby nie wyszlo wiecej ![]() Cytat:
Poza tym ja nie chcialabym za dlugo siedziec rodzicom na glowie. Zwlaszcza z dzieckiem, bo jednak dziecko = odpowiedzialnosc.
|
|
#856 | ||
|
Wtajemniczenie
|
O dzięki za link
Hehe ,zjadłam zupke chińską ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też tak czasami mam. Tak jak Pumas napisała,możliwe że malutka się jakoś przekręciła A ja właśnie zmierzyłam sobie cukier i załamka godzine po posiłku 142 noby norma do 140,ale ja ostatnio miałam najwyższej 115 . Więc znowu eliminuje całkowicie słodycze . Przez weekend pozwoliłam sobie na troche większe ilości słodkości,a dokładniej lodów . No nic. . . trzeba się wziąć za siebie.
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej, musicie zrobić wszystko by się usamodzielnić Mała do żłobka - trudno, wiem że to nie idealna sytuacja, ale lepsza niż pozostanie z rodzicami Ivoncia duzo pracy przed Wami, będzie ciężko, ale jak będziecie zdeterminowani to się uda najważniejsze to postawić sobie cele i do nich dążyć, a nie zakładać, ze ktoś Wam pomoże w tym, ktoś inny w tamtym, tak nie można ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- na ładnie, ładnie!
|
|
|
|
|
#858 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Paula SHIN;34111592]
Cytat:
szczeże to nie wiem o co Ci chodzi ? niby co ja takiego dziecinnego piszę ? ciesz się że ty się tak ,,usamodzielniłaś " ...
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi powiedzieli, ze norma dla kobiet w ciazy to 120 - jesli mowimy o mierzeniu glukometrem po jedzeniu. Bo krzywa cukrowa normalnie 140... Dziwne. Moze sie cos zmienilo... W kazdym razie w 1 ciazy diabetolog czepial sie kazdego mojego wyniku przekraczajacego 120... A ja nawet po kielbasie z grilla miewalam 140, a po fast foodzie prawie 180
|
|
#861 | |
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Moi znajomi mieli i mają (już po wyprowadzce) ogromny żal do swojej 8o-letniej babci, że ta miała pretensje kiedy mieszkając u niej oglądali tv do późnych godzin nocnych, dodam że mieszkali w jednym pokoju z babcią. Edytowane przez cynamonowy_deser Czas edycji: 2012-05-14 o 12:39 |
|
|
|
|
#862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!!!
![]() Cytat:
No to trzymam za dobre wyniki!U nas też jedna farba zostawia smugi - musieliśmy jej kupić trzy razy więcej niż zakładaliśmy, a była to najdroższa farba ze wszystkich... Pokoik faktycznie wygląda ciepło Cytat:
|
||
|
|
|
#863 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Twojego dziecinnego podejscia - przekonasz sie jak juz bedzie dziecko. To nie jest bajka. Ciesz sie, ze masz tyle pomocy, bo moglo byc o wiele gorzej. ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() No to wspolczuje babci. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do ruchow - moze zjedz lody, albo wypij szybko szklanke zimnej wody - powinno pomoc
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Ivoncia to będzie brutalne co teraz napiszę, ale czy Wy w ogóle zastanawialiście się, co zrobicie, jak by się tak nieszczęśliwie zdarzyło, że pomocy od mamy zabraknie? Teraz owszem, jesteście pewni przynajmniej dachu nad głową, ale w życiu różnie się układa i co jak mamie coś się stanie? Macie jakiś plan co wtedy? Piszesz, że z jednej pensji się nie utrzymacie na pewno, to jakbyście sobie w takiej sytuacji poradzili? Teraz już nie jesteście sami, lada moment pojawi się dziecko, któremu trzeba będzie zapewnić dach nad głową i jedzenie, więc może lepiej zacząć myśleć nad tym, co będzie, jak nie daj Boże zabraknie pomocy.
I takie podejście - ja nie pójdę do pracy, bo z kim dziecko zostawię, no przepraszam, ale naprawdę wiele kobiet wyjścia nie ma, musi do pracy wrócić, bo nikt im nie da kasy na życie, i jakoś sobie radzą. Z jednej strony piszesz, że chcesz się usamodzielnić, że masz mamy dość, że wolałabyś się wyprowadzić, a z drugiej mam wrażenie, że tak jak jest jest Ci wygodnie. Bo jakbyś nie miała innego wyjścia, to byś do pracy poszła i jakieś rozwiązanie znalazła. Ja wiem, że to nie jest komfortowa sytuacja zostawiać maluszka w żłobkach czy tym podobne, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Z każdej sytuacji jest wyjście, tylko nie można wybrzydzać jeśli się nie ma ku temu warunków
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-14 o 12:44 |
|
|
|
#865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jak się czujesz przed obroną? |
||
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Ivoncia i jeszcze ostatnie słowo ode mnie i juz daje spokój
Wiele dziewczyn wraca do pracy po ciąży mimo że nie musi, bo sytuacja finansowa i mieszkaniowa ich do tego nie zmusza. Wracają bo są ambitne, bo nie chcą wypaść z rynku pracy. Tym bardziej trzeba iść do pracy kiedy jest finansowa potrzeba. Niestety pozostanie z dzieckiem z domu to luksus na który rzadko kto może sobie pozwolić. Też nie jestem zwolenniczka złobków. Sama chce byc z Małą aż skończy rok, ale nie dłuzej, bo co z moją pracą..? |
|
|
|
#868 |
|
Wtajemniczenie
|
ale się w.kur....wiadomo co....
mama mi napisała, że zamiast łóżeczka koloru orzech, wysłali nam białe ![]() na początku takie chciałam, no ale zamówiłam orzechowe.... a ten Sprzedawca jeszcze jak na złość zawieszony na allegro namierzyłam go przez google, ale stacjonarnego nie odbiera, a na kom wysłałam smsa.....co za pech!!
|
#869 |
|
Raczkowanie
|
Może trzeba było przed pomalowaniem położyć grunt na ścianę i dopiero farbę.
|
|
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
chcialabym to zobaczyc
![]() ja tez nic specjalnego nie uzywam, rozstepow poki co brak, ale mam termin na koniec sierpnia, wiec pewnie jeszcze zdarza wyjsc ![]() A ciagle zapominam sie smarowac... Mam krem Nivea Soft. Cytat:
I co zrobicie? Moze jednak biale nie bedzie tak zle wygladac?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

Zawsze można się wyprowadzić 

mój synek upodobał sobie mój lewy jajnik, odczuwam to czasem dotkliwie

noby norma do 140,ale ja ostatnio miałam najwyższej 115
za dobre wyniki!