Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-14, 13:33   #931
wanilllka82
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
A po ciąży czeka mnie walka z cellulitem. Nogi mi nie przytyły, a on i tak się pojawił. Mam skórę, jak babcia. Pewnie pójdę w jakiś specyfik i tą bańkę chińską, o której Karolina pisała.
do walki z celulitem się przyłącze, szkoda nawet pisać jak to wygląda
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 13:36   #932
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

co do ivonci myślę że nie należy jej potępiać... nie którzy chcą mieć dzieci ale no ale cóż.. myślę że zawsze znajdzie się jakiś środek , to że ktoś ma 20 lat i nie ma pracy nie oznacza że nie może mieć dzieci...
co do tych rodziców, ja się zgadzam, że też bym się wkurzyła jak by się zaoferowali a potem by dupkę wypięli.. najlepiej w ogóle trzeba było nie obiecywać i tak było by najlepiej.
po ślubie mój mąż zamieszkał ze mną i moimi rodzcami.. były nakazy rozkazy - tak nie , tamto też nie... kiedyś moja matka wkurzyła się na mojego brata i powiedziała że wszyscy mamy wypier... i się zdziwiła bo tego samego dnia postanowiłam wynająć mieszkanie i po 2 tyg się wyproawdziliśmy.. cienko przędziemy na swoim ale jakoś przędziemy... ja po macierzyńskim zostaję w domu.. i będziemy się utrzymywać tylko z pensji męża.. a to tylko dlatego że u nas nie ma żłobka proste i logiczne...
nikt tu nikogo nie potępia
Ja zgadzam sie z Paulą.
Może ja też wolałabym mieć dziecko w wieku powiedzmy 23 lat? (akurat nie, ale mniejsza z tym ) A teraz mam 29 lat, prawie 30. Celowo czekałam, bo chciałam mieć dobre warunki; nie chciałam zastanawiać się skąd wziąć kasę na podstawowe rzeczy. Ale ja ostro pracowałam przez ostatnie kilka lat, to samo TŻ. Ivoncia, z całym szacunkiem, ale czy powiesz o sobie to samo?
Wiem że kazdy układa sobie życie po swojemu, ja wolałam poczekać, ktoś inny woli skromniej, ale wcześniej. Tylko chyba nie wypada później narzekać ani wyręczać się innymi. Bo to my sami odpowiadamy za nasze życie.
No i jeszcze jedno: łatwo komuś napisać zeby się nie martwił, a wykładzinę moze ktoś kupi.. Tylko ze tu ta nieszczęsna wykładzina to najmniejszy problem. Lepiej dać komuś impuls do zmian. No ale koniec tematu z mojej strony.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-05-14 o 13:43
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 13:36   #933
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
trzymam mocccno

wczoraj na tej komunii byli znajomi z rocznym synkiem jejjjj jaki słodziak mąż go cały czas nosił i bawił się z nim-niezapomniany widok i jego mama powiedziała że wypróbowała już chyba wszystkie pieluchy na rynku i jednak nic się nie umywa do oryginalnych Pampersów-tak jak nam zresztą Paula pisała że strata kasy tylko bo żadne nie są tak chłonne jak pampki
To TZ mial okazje sie wczuc fajnie, roczniaki faktycznie sa bardzo slodkie
Jeszcze troche i wszystkie bedziemy swietowac roczki. Zleci bardzo szybko

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 13:42   #934
Linka25
Zakorzenienie

Anna
oddział ciąży przenoszonej TŻ to geniusz
Stary 2012-05-14, 13:49   #935
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
nikt tu nikogo nie potępia
Ja zgadzam sie z Paulą.
Może ja też wolałabym mieć dziecko w wieku powiedzmy 23 lat? (akurat nie, ale mniejsza z tym ) A teraz mam 29 lat, prawie 30. Celowo czekałam, bo chciałam mieć dobre warunki; nie chciałam zastanawiać się skąd wziąć kasę na podstawowe rzeczy. Ale ja ostro pracowałam przez ostatnie kilka lat, to samo TŻ. Ivoncia, z całym szacunkiem, ale czy powiesz o sobie to samo?
Wiem że kazdy układa sobie życie po swojemu, ja wolałam poczekać, ktoś inny woli skromniej, ale wcześniej. Tylko chyba nie wypada później narzekać ani wyręczać się innymi. Bo to my sami odpowiadamy za nasze życie.
No i jeszcze jedno: łatwo komuś napisać zeby się nie martwił, a wykładzinę moze ktoś kupi.. Tylko ze tu ta nieszczęsna wykładzina to najmniejszy problem. Lepiej dać komuś impuls do zmian. No ale koniec tematu z mojej strony.
Zgadzam sie.

Chociaz... Jedna czesc: ktos woli skromniej, ale wczesniej wedlug mnie ivonci sie nie tyczy. Bo nadal mowimy o kims, kto stara sie sam utrzymac, prawda?
A ona jeszcze jest na utrzymaniu rodzicow, z pomoca tz. I wcale nie wyglada na to, zeby wczesniej lub teraz chciala sama na siebie pracowac.
A mysle, ze raczej chodzilo Ci o kogos, kto jednak postara sie wziac odpowiedzialnosc na siebie i wtedy skromnie zyc.
Zwlaszcza jesli trzeba odpowiadac za malenka istote, ktora nie jest niczemu winna i bez nas sobie zupelnie nie poradzi. I to MY musimy zapewnic naszym dzieciom wszystko czego im potrzeba.

Ide sprzatac, bo mlody spi po obiadku, TZ niedlugo wraca, a ja nawet wlosow nie umylam

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 13:54   #936
phdwao
Zakorzenienie

Dziewczyny nie oceniajcie Ivonki, przykro mi sie zrobiło, a co dopiero Jej
Według mnie jest mądrą dziewczyną, dzis ma gorszy dzień, napisała to w ferworze emocji na forum, licząc na wsparcie

Ivonko też bym sie wkurzyła gdyby mi ktoś obiecał jakis wkład pienięzny w cos, a potem wycofał. Tak jak sama zauważyłas-mowi sie trudno, "jak chcesz na kogos liczyc, licz na siebie" Słuchaj powolutku odłozycie na dokończenie pokoju, jak nie teraz to za 5 miesiecy kupicie sobie co trzeba, najwazniejsze że macie dach nad glową Co do pracy powiem Ci, że ja niestety pobędę z dzieckiem 5-6 miesięcy i ide do pracy, własnie po to tylko, by miec spokój psychiczny że mamy na chleb Prponuje Ci przemyslec to, pomysl o żłobku(ja trafiłam do żłobka mając 7 miesiecy, bo moi rodzice musieli pracowac, a nie mieli tu żadnej osoby do pomocy) i jest ze mną w porządku-tak myslę Nawet jak zarobisz 1000zł, i 300 wydasz na żłobek, to jeszcze 700 zostaje dla Was, mysle ze warto
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 13:54   #937
Selay
Raczkowanie

mam mega zgage...juz tyle dni sie z nia mecze i nic niepomaga...najgorzej jest w nocy bo srednio do 3 rano sie mecze i tylko woda mi ja gasi ...niestety tylko na pare miniut jak sobie z nia radzic...dalej niewiem, staralam sie niejesc roznych owocow, czy pic sokow ale i tak ja mam

....uwazam ze niewazne ile kobieta ma lat by zostac mama .... liczy sie tylko doroslos umyslowa i swiadomosc odpowiedzielnosci, a to jak traktujemy naszych rodzicow (tesciow itd) to nasze malesntwa beda sie uczyc od nas wiec uwazajmy z tymi "histeriami" przy nich ...bo moga nam sie kiedys tym samym odplacic ...jak to mowi moja babcia: chleb oddany
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-14, 13:57   #938
ajka89
Zadomowienie

Dziewczyny, a co do żłobków, to np. u mnie jest państwowy, ale dostanie się do niego graniczy z cudem ( większość miejsc zajmują samotne matki, które mają pierwszeństwo w ubieganiu się o miejsce w żłóbku). Cena prywatnych placówek to od 500 złoty w górę + często jeszcze kaska na jedzenie dla malucha.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 14:02   #939
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Anna teksty Twojego męża powinny zostać gdzieś uwiecznione dla potomnościtak samo jak teksty męża prince-snickersa Oddział Ciąży Przenoszonej,no nie mogę
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 14:16   #940
karolka110
Wtajemniczenie

Depoison dziś wybrałam się do DM po ten płyn do prania i płukania z serii DenkMit Sensitive i po drodze weszłam do osławionej pro-eko Alnatury, z ciekawości tylko-nie jestem jej wielbicielkąjest tam dostępny również płyn i proszek do prania dla "niby" dzieci Sodasan Sensitive, ale cena-6 euro płyn a proszek chyba 7porąbało ich chyba....poszłam więc jednak do dm i kupiłam co zamierzałam(bez proszku, bo na razie wszystko tylko przepiorę lekko w płynie-chyba starczy) i wydałam na to 4 euro
oto link do pl stronki-cena powalająca
http://www.galeria-natury.pl/product...czny-1-5l.html

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-05-14 o 14:20
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 14:17   #941
nadalka
Zakorzenienie

Tak jak pisałam u nas nie ma żłobka więc będę musiała dupkę ścisnąć... Ja tam za bardzo nikogo oceniać nie będę bo nie znam nikogo osobiście, każdy ma inny stopień emocjonalności i inaczej odbiera inne rzeczy. Może mieć różna sytuację w domu którą tu opisuje inaczej. Więc ja tam nic nie mówię :p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-14, 14:17   #942
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co do żłobków, to np. u mnie jest państwowy, ale dostanie się do niego graniczy z cudem ( większość miejsc zajmują samotne matki, które mają pierwszeństwo w ubieganiu się o miejsce w żłóbku). Cena prywatnych placówek to od 500 złoty w górę + często jeszcze kaska na jedzenie dla malucha.
moim zdaniem warto zrobic wywiad złobkowow/przedszkolny w soim miescie, nawet isc na drzwi otwarte, otóz okazało sie że w moim miescie jest prywatne przedszkole, które przyjmuje dzieci juz od 1,5 roku zycia i na dodatek ejst dofinansowywane z gminy, co za tym idzie, płaci sie za prywatne, z wszytskim zjacieami juz itd 300zł

niestety żłobka u nas nie ma, ale bede musiała sobie poradzic, bo grudzien/styczen chce wracac do pracy

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-05-14 o 14:18
Stary 2012-05-14, 14:24   #943
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
o
Pisalam za szybko Faktycznie cos mi nie pasowalo Ale lobuz mi tutaj co chwile podchodzi z klockami i kaze ukladac

Dobre kolo ratunkowe to tez kolezanki. W kryzysowych sytuacjach 2 dobre kolezanki mi pomagaja. Z czego jedna nigdy nie zajmowala sie dziecmi i kiedy zostala po raz pierwszy z Michalem - zalozyla mu pampersa tyl na przod. A zaznaczam, ze musiala z nim posiedziec doslownie godzinke
Tył na przód nieźle

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

Ooo a gdzie kupiłaś tą mąkę?
W sklepie ze zdrową żywnością taką
http://www.tuekosklep.pl/pl/p/Maka-z...cy-BIO-500g/83
Mam niedaleko fajny sklep, a właściwie hurtownię zdrowej żywności
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Przyszedł wózek podobno śliczny
Mama rozmawiała z innym kurierem i w sprawie łóżeczka mamy zrobić tak- zgłosić to w firmie przewozowej-siódemka, oni ponownie przyślą kuriera, spiszą protokół, łóżeczko na razie zostanie, oni wyegzekwują nowe(czyt, właściwe) i dopiero jak je przywiozą to zabiorą białe....oby się powiodło

Paula chciałam Ci podać linka do Elancyla a tu oni też zawieszeni-ja to mam szczęście ale wysyłali b. szybko i sprawnie i kontakt z nimi był...
A jaki na jaki wózeczek się zdecydowaliście? Oby sięudało zamienić te łóżeczka

Widzę, że zamawiałyśmy u tego samego sprzedawcy
Cytat:
Pauluś tu masz najtańszą ofertę na all:

http://allegro.pl/elancyl-krem-przec...328842923.html

ale od razu radzę ze 2 op. zakupić
W tej aptece też kiedyś kupowałam wprawdzie co innego, ale są ok, bezproblemowa transakcja.

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Jaką bańkę chińską??? Co to takiego? Karolina możesz jeszcze raz coś napisać? albo na priv???

Ja mam masakryczny cellulit. Ta bańka jest skuteczna????
BAńka chińska to taka jak na przeziebienie na plecy się stawia, działa na zasadzie podciśnienia, można je używać do masażu próżniowego antycelulitowego. wygląda tak:http://szafiarenka.pl/48/3175912/ban...-cellulit.html
W zestawie są 4 gumowe bańki w różnych rozmiarach. Swoje kupiłam w aptece za ok 30zł. Stosuje sie to w ten sposób, że po prysznicu i peelingu smarujesz skórę oliwką, ponoć najlepsza jest antycellulitowa Ziaji, przysysasz bańkę i masujesz kolistymi ruchami od dołu ku górze. tu masz filmik o tym
http://www.youtube.com/watch?v=tIofyzdXv8Y
Dla mnie okazało sie to jednak tak bolesne, że nie dałam rady, po kilku próbach zdecydowałąm sie robić to po porodzie, bo teraz za duży to dla mnie ból i stres. Kupiłam sobie ostatnio taki masażer w Rossmanie i masuję się codziennie, mam wrażeni, że skóra jest jędrniejsza, celulit na razie bez zmian
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Kciuki zaciskam
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-05-14 o 14:27
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 14:26   #944
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
a wiecie że u mnie w mieście zamyka się przedszkola bo jest ich niby za dużo wpienia mnie to bo osobiście znam rodziców którzy składają wnioski do kilku przedszkoli i wszędzie są na liście rezerwowej, oszczędności władze robią nie mówi już żeby wspierać ale chociaż nie przeszkadzać w posiadaniu dzieci
Stary 2012-05-14, 14:32   #945
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
A jaki na jaki wózeczek się zdecydowaliście? Oby sięudało zamienić te łóżeczka
Mura 4 - 3 w1kolor brązowo-beżowy....cena była niezła, ale zależało nam na b.dobrym foteliku-bo jednak dużo do PL jeździmy, no i na wózku solidnym i z dużą gondolką i pompowanymi kołami....no i ona się tak cudownie lekko prowadzi a jak byłam w PL to nic mi się nie podobało....jedynie Tutek Grander teraz też mi wpadł w oko, ale już byliśmy zdecydowani i tak zostało....może Mamuśka podeśle mi potem fotki wózka to wkleję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mura.jpg (51,0 KB, 29 załadowań)
Stary 2012-05-14, 14:35   #946
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Mura 4 - 3 w1kolor brązowo-beżowy....cena była niezła, ale zależało nam na b.dobrym foteliku-bo jednak dużo do PL jeździmy, no i na wózku solidnym i z dużą gondolką i pompowanymi kołami....no i ona się tak cudownie lekko prowadzi a jak byłam w PL to nic mi się nie podobało....jedynie Tutek Grander teraz też mi wpadł w oko, ale już byliśmy zdecydowani i tak zostało....może Mamuśka podeśle mi potem fotki wózka to wkleję

bardzo mi się podoba zdecydowanie moje kolory

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-05-14 o 14:36
Stary 2012-05-14, 14:40   #947
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Fajny, ciekawa kolorystyka, lubię takie stonowane wózki
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 14:48   #948
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
BAńka chińska to taka jak na przeziebienie na plecy się stawia, działa na zasadzie podciśnienia, można je używać do masażu próżniowego antycelulitowego. wygląda tak:http://szafiarenka.pl/48/3175912/ban...-cellulit.html
W zestawie są 4 gumowe bańki w różnych rozmiarach. Swoje kupiłam w aptece za ok 30zł. Stosuje sie to w ten sposób, że po prysznicu i peelingu smarujesz skórę oliwką, ponoć najlepsza jest antycellulitowa Ziaji, przysysasz bańkę i masujesz kolistymi ruchami od dołu ku górze. tu masz filmik o tym
http://www.youtube.com/watch?v=tIofyzdXv8Y
Dla mnie okazało sie to jednak tak bolesne, że nie dałam rady, po kilku próbach zdecydowałąm sie robić to po porodzie, bo teraz za duży to dla mnie ból i stres. Kupiłam sobie ostatnio taki masażer w Rossmanie i masuję się codziennie, mam wrażeni, że skóra jest jędrniejsza, celulit na razie bez zmian

Kciuki zaciskam
Dzięki za informacje zastanowię się czy sobie tego nie kupić pytanie czy byłabym na tyle systematyczna żeby to przyniosło efekty

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
O jednak mura 4 i to brązowa super, mam nadzieję, że będziecie zadowoleni
A widzieliście różową w końcu na żywo?
Stary 2012-05-14, 14:52   #949
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
bardzo mi się podoba zdecydowanie moje kolory
Cytat:
Fajny, ciekawa kolorystyka, lubię takie stonowane wózki
ah dziękujemy myślę, że kolorek uniwersalny i dla Lilki będzie i może później dla kogoś....mam kocyk kremowo-czekoladowy i drugi brąz to będą w sam raz...też lubię takie kolorki-pościel do kołyski zamówiłam w beżu-brązie....ale co do ciuszków dla Małej brak mi konsekwencji-coraz bardziej kolorowoale co tam niech ma wesoło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-14, 14:54   #950
phdwao
Zakorzenienie

Dziewczyny poczytałam troche o kosmetykach do pielęgnacji nieowląt babydream z rossmana, maja dobre opinie i nawet ocenę sehr gut
Stary 2012-05-14, 14:57   #951
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Dziewczyny poczytałam troche o kosmetykach do pielęgnacji nieowląt babydream z rossmana, maja dobre opinie i nawet ocenę sehr gut
ja już tutaj pisałam, że moja koleżanka je "przetestowała" na swoim dziecku i bardzo mi je poleca dzisiaj albo jutro planuję wypad do rossmana, żeby się w nie zaopatrzyć

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 14:59   #952
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
odnośnie żłobków to bez przesady aż tak drogo nie jest żeby całą wypłatę na nie przeznaczać, niania i owszem ale nie żłobek, mój syn chodził i krzywda mu się nie działa, a teraz nawet jeśli mogłabym sobie pozwolić na zostanie z dzieckiem w domu to i tak wrócę do pracy, po roku wprawdzie ale wrócę, nawet jeśli musiałabym całą wypłatę oddać niańce, myślę że kobiety które nie pracują dużo tracą - nie finansowo, nie wyobrażam sobie być od kogoś zależną
Też chodziłam

Cytat:
Blue, żłobek państwowy to niewiele kosztuje, bo ja wiem - z 300 zł
Łe, to super. Nigdy się nie orientowałam, faktycznie niewiele.

Cytat:
niestety nieprzyniósł pod dom, ale mama tylko karton obejrzała...dziś ma być też wózek, czy ma otworzyć paczkę i przy nim obejrzeć???
Widzę, że wózek już dotarł cały i zdrowy. W takich konfliktowych sytuacjach właśnie sprzedawcy podpierają się częstym zapisem w regulaminie, że kupujący musi sprawdzić zawartość paczki. Powiem Ci, że jakby nic nie chciało ruszyć, to sprawę warto zgłosić do allegro - zwykle sam fakt zgłoszenia rusza sprzedającego i robi to, co powinien od razu

Cytat:
Ja tez jestem ponizej 25 lat. Tylko jest roznica miedzy nami, a ivoncia.
Co innego brac na siebie odpowiedzielnosc, a co innego jej podejscie.
Czyli wejsc komus na glowe, bez pracy, bez niczego. Ja tego nie rozumiem, a wiele razy widzialam jej posty na forum i lapalam sie za glowe.
Przykro mi i raz jeszcze napisze: mam nadzieje, ze jak juz dziecko sie urodzi, ich podejscie sie zmieni. Czas zaczac byc doroslym. 20 lat i dziecko nie zrobi z niej doroslej. Poki co jest tylko pelnoletnia. A zycie to nie jest tylko zabawa w dom. W pewnym momencie zobaczy prawdziwe zycie - rachunki, wydatki i przyjdzie czas wyliczac na co sie wydaje. Tak samo jak przyjdzie czas utrzymywac sie samemu. I wtedy bedzie szok
Poza tym chocby Soleilka rowniez jest w wieku ponizej 25 lat, a porownaj posty, podejscie - naprawde nie widzisz kolosalnej roznicy?

Moze zobacze Elancyl. Powinien wychodzic sporo taniej niz chocby Mustela - tak czesto polecana na forach.
Ja mam 11kg na plusie pomimo codziennej gonitwy za prawie 2-letnim lobuzem. Boje sie co bedzie dalej szczerze. Wole nie myslec ile bym przytyla przy innym trybie zycia.
Wiem o co chodzi i doskonale rozumiem o czym mówisz Paula
No mój tryb życia teraz jest raczej domowy i trochę się martwię, choć wiem, że nie powinnam, bo to nie takie ważne.

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Paula ja też polecam ten Elancyl- kupiłam po tym jak Blue go pochwaliła i faktycznie jest super. Bardzo porządnie nawilża skórę i szybko się wchłania. Używam na zmianę z Mustelą i na razie żadne dziady mi nie wyskoczyły. A Elancyl jednak korzystniej wypada cenowo niż Mustela i mam wrażenie że jest wydajniejszy
Hehe, mogłabym go reklamować - miałabym zatrudnienie z domu A tak serio, to sami długo szukaliśmy opinii zanim zdecydowaliśmy się na krem.

Cytat:
Z tego co wiem wiele kobiet skarzy sie na to, ze juz po porodzie wyskoczyly im rozstepy...
Ojjoj... Co nas jeszcze czeka

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Jestem żyję! Zdrzemnęłam się. Zjadłam śniadanie i drugie śniadanie i moge funkcjonowac. Ale moj synek po tej glukozie chyba jest bardzo zły bo dostaję takie kopniaki, że aauuuaaaaaa!!!!!!!
Chciałam Was nadrobic ale zaraz mam spotkanie z projektantem wnętrz a potem SR.
Ale absolutnie zgadzam sie z dziewczynami z Linką, Agą i Paulą. Mi tez nie było łatwo te kilka lat temu wyprowadzic się od rodziców i zaczac mieszkać ze swoim chłopakiem. BYło nam bardzo ciężko! Ale jeżeli bylam na tyle dorosła żeby zamieszkać z nim, to bylam na tyle dorosła żeby nas utrzymać!!! Harujemy jak woły do dzisiaj i pewnie jak maluszek będzie miał 3 miesiące ja będę musiała być w pracy i albo wynajmę nianię albo żłobek. Wyjścia nie mam. I wkurza mnie to, że niektóre z młodych dzierlatek narzekają na to czego rodzice im nie chcą dać czy kupić . Sorry, ale jak mieszkasz u kogoś to w tym domu panują jego zasady a nie TWOJE. Chcesz umeblować pokój to ok , ale za własne pieniądze. Jeżeli jesteście na tyle odpowiedzialni żeby być rodzicami, powinniście być na tyle odpowiedzialni żeby siebie utrzymać. Jak ja na samym początku mieszkałam u babci - te 9 lat temu, to w życiu nie wchodziłam jej z butami w wystrój mieszkania, pokoju etc. A i tak się dokładałam do wszystkiego bo było mi głupio się narzucać...
Namotałam troszkę bo mi się spieszy, ale chyba wiecie o co mi cho
Aaaa z innej beczki, z cyklu tekstów mojego męża. Będąc dzisiaj ze mną na glukozie od rana szukał oddziału gdzie jest SR. I mówi tak: już wiem! To jest na OCP! Czyli na oddziale ciąży przenoszonej.
Większość dzieciaczków wariowała po glukozie
Jak zamieszkaliśmy razem, to tż zarabiał 600zł. Naprawdę sam do wszystkiego doszedł. Ja myślę, że też dobrze się spisałam. Już pisałam, że nawet na wesele nie wzięliśmy grosza od rodziców, choć teściowie strasznie oponowali. Mogłam bez wyrzutów zrobić wszystko po swojemu, nikomu się nie tłumaczyć. Słodka niezależność

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Kochana gdybyś zobaczyła mój cellulit.. Jestem raczej szczupła a mimo to już przed ciążą miałam z nim problemy. Teraz mimo, że moja waga nie zwiększyła się znacznie i obwód ud mam jak przed ciążą to problemy z cellulitem się nasiliły.
No ja myślałam przed ciążą, że mam cellulit, a teraz to normalnie mam dziury takie, że palec można włożyć. Naprawdę dramat. Mamuśka twierdzi, że to zmiany hormonalne. Z drugiej strony jak taki zostanie, to będę miała większą motywację, żeby go zwalczyć - nie mogę tak wyglądam w wieku 24 lat, które skończę niedługo po porodzie!

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
dzieki za rady odnosnie łożeczka zdecydowlaismy z tz, ze kupjemy to najladniejsze mam nadzieje, ze troche niuni posluzy...zaraz bede je zamawiac znowu mi waga wzrosla...ehh to juz 3,5kg w cigąu 6 tyg... ale co tam.... jakos to zrzuce moze sie zbiore i wreszcie wrzuce ftke jak wygladam teraz bo ostatnio pokazywalysmy sie chyba ze 2 mce temu
aha pisze bo obiecalam tzowi ze go przed wami pochwale a wiec moj maz mimo zabiegania... kupil zonie raniutko swieze buleczki na sniadanko- co u niego prawie nigdy sie nie zdarza bo zawsze zasypia
Pokaż się, pokaż!
I dla tż!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 14:59   #953
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:

O jednak mura 4 i to brązowa super, mam nadzieję, że będziecie zadowoleni
A widzieliście różową w końcu na żywo?
a no odgapiliśmya co do tej sliwkowej- to znalazłam fotki:

http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeige...ggys/u10020189
to chyba to ten kolori niestety zbyt różowiasta fuj -brąz elegacki
Stary 2012-05-14, 15:00   #954
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja już tutaj pisałam, że moja koleżanka je "przetestowała" na swoim dziecku i bardzo mi je poleca dzisiaj albo jutro planuję wypad do rossmana, żeby się w nie zaopatrzyć
oj to przegapiłam kupiłam dzis krem do buźki przeciw wiatrowi i puderek, do kapieli i do smarowania po niej mam emolium-ALE! chyba kupię najpierw babydream do kapieli, bo ponoc jak od poczatku uzywa sie wmolientów to potem skóra dziecka jest wrazliwa i reaguje alergicznie na inne specyfiki, wiec chyba własnie dokupie za babydream cos do mycia i smarowania
Stary 2012-05-14, 15:02   #955
Linka25
Zakorzenienie

Jakby ktoś chciał 20% rabat na kosmetyki Nivea dla maluszka, to mogę wysłać - jest do wykorzystania do końca maja.

Dziewczyny piłyście moze melisę w ciąży? Zdenerwowałam się i zastanawiam sie czy mogę.
Stary 2012-05-14, 15:06   #956
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby ktoś chciał 20% rabat na kosmetyki Nivea dla maluszka, to mogę wysłać - jest do wykorzystania do końca maja.

Dziewczyny piłyście moze melisę w ciąży? Zdenerwowałam się i zastanawiam sie czy mogę.
ja piłam i piję czasem wlasnie jak jestem poddenerwowana
Stary 2012-05-14, 15:07   #957
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
oj to przegapiłam kupiłam dzis krem do buźki przeciw wiatrowi i puderek, do kapieli i do smarowania po niej mam emolium-ALE! chyba kupię najpierw babydream do kapieli, bo ponoc jak od poczatku uzywa sie wmolientów to potem skóra dziecka jest wrazliwa i reaguje alergicznie na inne specyfiki, wiec chyba własnie dokupie za babydream cos do mycia i smarowania
tak, podobno tak jest. Dobrze jest mieć emolienty w razie W, ale lepiej próbować od początku używać "normalnych" kosmetyków dziecięcych. Podobno dobry jest płyn do kąpieli z olejkiem migdałowym, piszą, że świetnie nawilża i nie trzeba już nic po kąpieli stosować dodatkowo

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 15:08   #958
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
można napij się ale najlepiej się nie nerwuj
Stary 2012-05-14, 15:09   #959
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
ja piłam i piję czasem wlasnie jak jestem poddenerwowana
dzięki
wpienił mnie facet z kablówki i to jak

zaraz idę na wizytę do gina - znowu mi powie, ze jestem zbyt zestresowana!

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
można napij się ale najlepiej się nie nerwuj
Stary 2012-05-14, 15:11   #960
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
Do wczoraj jakoś się nie strachałam, czułam się pewnie. Ale wczorajsza sytuacja jakoś mnie rozbiła ...
Jeszcze do tego niedawno kurier przyniósł list do Tż. Bilety na półfinał do Doniecka na Euro ... kolejny argument do dyskusji dzisiaj.
Do piątku jeszcze się poprawi
Za takie bilety to ja bym

Cytat:
Jaką bańkę chińską??? Co to takiego? Karolina możesz jeszcze raz coś napisać? albo na priv???

Ja mam masakryczny cellulit. Ta bańka jest skuteczna????
Looknij na youtube Niby skuteczna... przypuszczam, że po ciąży sama się przekonam

Cytat:

do walki z celulitem się przyłącze, szkoda nawet pisać jak to wygląda
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości