|
|
#991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
wróciliśmy musiałam się polozyc miałam taki Bol w spojeniu że nie mogłam isc. masakra tak Mnie ciągnął brzuch że z Zakupow zrezygnowaliśmy tylko Wzielam pieluchy new born pampersa i szamponik hiip bo mi brakowało.
a jak się dotykalam tam na dole po jak bym Miala Obite tak boli teraz leze Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
A i jeszcze słuchajcie, jaki on jest mądry. Mówiłam mu milion razy, że wózek tako nowy kosztuje 1500zł, ale to już z fotelikiem maxi cosi. A on mi dzisiaj pisze, że używany wózek to taka mega oszczędność, bo tako się za 500zł kupi a to jak 3 nowe wózki. Tak kurna, tylko jak zwykle, zapomniał, że to już cena z lepszym fotelikiem.
I on tak właśnie miesza non stop, momentami mam już tego serdecznie dosyć. Wszystko mu się myli, plącze na każdym kroku. I tłumaczę po milion razy jedno i to samo. Bo on zamiast zainteresować się wszystkim wcześnie, to miał czas na wszystko. I tak właśnie ja przez to, że wszystkim wcześniej zaczęłam się interesować mam już wszystko poukładane, a on się teraz wielce poczuł, że czas się zainteresować i tylko miesza, bo za dużo tego naraz i wszystko mu się myli Pumcia no to jak pisałam, ja już z wózkiem miałam wszystko poukładane od dawna, wiedziałam jaki chcę, znaczy że na 100% tako, tylko nie byłam pewna który model. To małż zaczął mieszać, no bo on "musi też zobaczyć i się przekonać", to on zaczął mówić o droższym wózku. I teraz nagle znowu zwrot i wracamy do MOJEGO pierwszego wyboru. Jak zwykle okazuje się, że ja dokonałam najlepszego możliwego wyboru na nasze możliwości, ale mój mąż ma jakiś problem, żeby mi w 100% zaufać i musi sprawdzić. I tak miesza i tylko psuje mi nerwy... I mnie nie posłucha, ale jak mu koledzy z pracy powiedzą, nooo to już jest święte! Tylko że on wie, że ja zanim wózek wybrałam, pytałam wielu znajomych mamusiek jakie mają wózki, na co narzekają, na co zwracać uwagę. Ale to się nie liczy, dopiero jak kumpel powie, znaczy, że dobrze
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-14 o 17:04 |
|
|
|
#993 |
|
Zadomowienie
|
na czczco miałam 80
|
|
|
|
#994 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak to sie dzieje, że faceci często uważają rady od obcych osób jako bardziej cenne i wartościowe od pogladów żon/partnerek ![]() Cytat:
![]() To Ajka pisała jakie jej się podobają
|
||
|
|
|
#995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie nie robili mi. nawet nie pytali. wzięli tylko grupę krwi i od razu zrobili mi odczyn coombsa czy jak to tam się zwie... 75 g ale rozpuściła mi to w 150 ml wody.
|
|
|
|
|
#996 |
|
Raczkowanie
|
tak, wiele razy
|
|
|
|
#997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale weź teraz wytłumacz facetowi![]() anna cukrzycy to napewno nie mas,z jestes na granicy, poczekaj co powie gin Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-05-14 o 17:05 |
||
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prince, a jak ruchy? |
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co, ja mu naprawdę wiele razy tłumaczyłam o co chodzi z tymi fotelikami, że koniecznie musimy kupić fotelik, który przeszedł crash testy, że w przypadku tych tanich bywa i tak, że stłuczki konstrukcja nie wytrzymuje i dziecko leci. I co? I jak grochem o ścianę, kumpel powiedział, że to nieekonomiczne inwestować w dobry fotelik do 13kg, to znaczy, że tak jest. Tylko że nie wszystko warto przeliczać tylko na kasę, chyba się trochę zagalopował
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde moze podeslij mu filmik z jakims crash testem ja widzialam takie testy i naprawde róznica jest kolosalna Aga popieram Ci, musisz mu przemówic do rozsądku |
|
|
|
|
#1003 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zaraz wyjde z siebie. Mam jakies problemy z wizazem. Cały czas mi sie zacina i jak chce kliknac "odpowiedz" to nic nie reaguje.
Nie wiem czemu tak sie dzieje,narazie pisze od meza z tel. ,ale wieczorem zainstaluje nowa przegladarke, bo teraz mam IE,moze mozilla firefox bedzie lepsza?
|
#1004 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękuję za szybkie odpowiedzi! No to rzeczywiście czeka mnie dietka...nie ukrywam, że ostatnio troszkę sobie folgowałam z zachciankami... to teraz trochę zwolnię i mam nadzieję będzie lepiej. Karolina, Asia a co wy sobie na obiad gotujecie?? BO pieczywo ja jem tylko ciemne i ze śniadaniami/kolacjami nie powinnam miec problemu. Tylko te obiady... o i czy wszystkie owoce jecie? czy banany sa dozwolone?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, no stress, to bez sensu, mąż w koncu zrozumie, ze Ty masz racje, a Ty tez postaw na swoim koniec kropka! U nas to ja decyduję o wózku i foteliku, tż zaakceptował wybór, chyba byliśmy dość zgodni. Albo może chciał mieć święty spokój, kto go tam wie.
Dzwoniłąm w sprawie tego łóżeczka, tak mnie wpienili, że zaraz wyjdę z siebie !!!!!!! Facet powiedział, żebym się tak nie unosiła, bo jestem oszustką, która prawdopodobnie nawet nie kupiła łóżeczka, nie mowiac już o zapłaceniu (a zapłaciłam 14 dni temu). Ma do mnie zadzwonic za godzinę i potwierdzic, czy to łóżeczko w ogole było kupione i, czy wyszło od nich. Co za debil!!!!!!! Teraz to juz na pewno ma ode mnie negatywa, a nie neutrala. Jakies przegięcie, żeby za 300 zł robić takie cyrki ! |
|
|
|
#1007 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zauważyłam że nadaje sie większość przepisów z diety Montignaca, w niej sie zwraca przede wszystkim uwagę na indeks glikemiczny produktów. Trzeba tylko nie używać produktów light, które często są tam stosowane, tylko ich zwykłych odpowiedników. Light zawieraja często szkodliwe w ciąży substancje a nam nie zależy na chudnięciu tylko na utrzymaniu właściwego poziomu cukru Tu jest sporo fajnych przepisów http://forum.montignac.com.pl/posilk...-faza-vf32.htm http://forum.montignac.com.pl/posilk...-faza-vf31.htm Co do owoców to musisz sobie wybadać sama przez mierzenie glukometrem co Ci służy a co nie i nie za dużo na jeden raz, np. jedno jabłko i zmierzyć cukier. Cytat:
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-05-14 o 17:39 |
||
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1009 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki zamierzam jutro zacząć pranie i dlatego dwa pytania:
1)czy mogę te ciuszki tylko ręcznie przeprać, kolorami osobno i potem lekko w płynie do płukania i odwirować??czy konieczne jest pranie w pralce?? 2) czy rzeczy typu-pieluszki, kocyki, ręczniczki kąpielowe też trzeba prać??? czekam na rady ![]() a nawet i mam trzecie: 3) a czapeczki, skarpetki???co z nimi??
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-05-14 o 17:37 |
|
|
|
#1010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1012 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1014 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze jak teraz pomyślę o tym to naprawdę nagrzeszyłam piłam bardzo dużo soku pomaranczowego i ostatnio jadłam codziennie lody. Ponadto codziennie płatki z mlekiem...ale te słodkie płatki. myślałam, że mi to ujdzie na sucho ale nie aż dziwo że nie przytyłam za dużo.---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1015 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko się przywitam i chyba znów się położę....
Podczytuję Was dzisiaj trochę ale brak mi sił na myślenie i odpisywanie. Może wieczorem będzie lepiej. Ktoś pytał o melisę i faktycznie można - ja właśnie ją wypiłam by obniżyć ciśnienie - skacze mi dzisiaj jak nigdy - aż na wymioty mnie pogoniło. Głowa mi pęka a mała szaleje - chyba ją też denerwuje to moje wysokie ciśnienie. Buziaki dla Was i do wieczorka! |
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1017 |
|
Zadomowienie
|
Karolina dzięki za stronę z przepisami
A brukselka, kalafior dadzą radę? |
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
Płacę z allegro.
|
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli nie oddzwoni za godzine, lepiej sama znowu zadzwon... Co za facet.. Brak mi slow.
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
To bardzo dobrze. Jakby dalej utrudniali, to allegro na pewno Ci pomoże. To standard, że zdarzają się takie czubki, nie denerwuj się
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

teraz leze 

ja widzialam takie testy i naprawde róznica jest kolosalna
Aga popieram Ci, musisz mu przemówic do rozsądku