Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-14, 16:59   #991
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

wróciliśmy musiałam się polozyc miałam taki Bol w spojeniu że nie mogłam isc. masakra tak Mnie ciągnął brzuch że z Zakupow zrezygnowaliśmy tylko Wzielam pieluchy new born pampersa i szamponik hiip bo mi brakowało.
a jak się dotykalam tam na dole po jak bym Miala Obite tak boli teraz leze

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
jeszcze nie ale jak tylko dostanę to dam znać
u nas listonosz często po południu łazi więc może jeszcze dziś
baba mówiła że w poniedzialek dojdzie
Cytat:
Anna teksty Twojego męża powinny zostać gdzieś uwiecznione dla potomnościtak samo jak teksty męża prince-snickersa Oddział Ciąży Przenoszonej,no nie mogę

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 17:00   #992
agunia82
Zakorzenienie

A i jeszcze słuchajcie, jaki on jest mądry. Mówiłam mu milion razy, że wózek tako nowy kosztuje 1500zł, ale to już z fotelikiem maxi cosi. A on mi dzisiaj pisze, że używany wózek to taka mega oszczędność, bo tako się za 500zł kupi a to jak 3 nowe wózki. Tak kurna, tylko jak zwykle, zapomniał, że to już cena z lepszym fotelikiem.
I on tak właśnie miesza non stop, momentami mam już tego serdecznie dosyć. Wszystko mu się myli, plącze na każdym kroku. I tłumaczę po milion razy jedno i to samo. Bo on zamiast zainteresować się wszystkim wcześnie, to miał czas na wszystko. I tak właśnie ja przez to, że wszystkim wcześniej zaczęłam się interesować mam już wszystko poukładane, a on się teraz wielce poczuł, że czas się zainteresować i tylko miesza, bo za dużo tego naraz i wszystko mu się myli

Pumcia no to jak pisałam, ja już z wózkiem miałam wszystko poukładane od dawna, wiedziałam jaki chcę, znaczy że na 100% tako, tylko nie byłam pewna który model. To małż zaczął mieszać, no bo on "musi też zobaczyć i się przekonać", to on zaczął mówić o droższym wózku. I teraz nagle znowu zwrot i wracamy do MOJEGO pierwszego wyboru. Jak zwykle okazuje się, że ja dokonałam najlepszego możliwego wyboru na nasze możliwości, ale mój mąż ma jakiś problem, żeby mi w 100% zaufać i musi sprawdzić. I tak miesza i tylko psuje mi nerwy...
I mnie nie posłucha, ale jak mu koledzy z pracy powiedzą, nooo to już jest święte! Tylko że on wie, że ja zanim wózek wybrałam, pytałam wielu znajomych mamusiek jakie mają wózki, na co narzekają, na co zwracać uwagę. Ale to się nie liczy, dopiero jak kumpel powie, znaczy, że dobrze

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-05-14 o 17:04
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 17:00   #993
anna99302
Zadomowienie

na czczco miałam 80
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 17:02   #994
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja zwariuje z moim mężem!

Jak już byłam na 100% zdecydowana na wózek Tako, być może i używany, to on zaczął kręcić nosem i wymyślać. No i przez niego zaczęliśmy myśleć o tym x-move. Pytałam go z milion razy, czy on jest pewny, że chce tyle na wózek wydawać i ciągle mówił, że tak, bo wygodniej, bo to bo tamto.
A teraz mi pisze, że gada z kolegami z pracy, i w sumie to że chyba nie chce tyle na wózek wydawać, i że najlepiej to kupić jednak tako używany. No to po cholerę mi głowę zawracał? Naprawdę zwariować z nim idzie.
I jeszcze jakiś "mądry" z pracy mu powiedział, że nie opłaca się kupować dobrego fotelika 0-13kg, że lepiej na początek to kupić jakikolwiek bo "mało się będzie z dzieckiem jeździć" a zainwestować w lepszy fotelik dla dziecka od pół roku. A ten to łyknął jak młody pelikan. No do cholery, co to to nie, na bezpieczeństwu dziecka oszczędzać nie mam zamiaru, niech się pojedzie nawet i raz z dzieckiem i niech się akurat stłuczka chociażby przydarzy a dziecko będzie w foteliku, który w ogóle nie podtrzymuje mu głowy. Dla mnie to idiotyzm takie "oszczędzanie".
I że też on nie pomyśli, że to, że ktoś ma już dziecko i jakieś rozeznanie nie znaczy, że robi wszystko dobrze i trzeba się koniecznie na tym kimś wzorować
Dobry fotelik to podstawa, nawet jak sie nie jeździ z dużo, po co ryzykować
Nie wiem jak to sie dzieje, że faceci często uważają rady od obcych osób jako bardziej cenne i wartościowe od pogladów żon/partnerek
Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
ja nie polecam projektow firmy horyzont, strasze male pomieszczenia, architekt mi odradzil , wybralam dom z firmy mg projekt , i jestem super zadowolona
Dzięki, ale ja nie szukam projektu, mam już domek
To Ajka pisała jakie jej się podobają
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 17:02   #995
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
140 po 2 h? chyba nie jest źle, chyba jesteś na granicy, ale nie znam się..

Anna w szpitalu brali od Ciebie krew do analizy - na hiv, wzw i tak dalej? bo u mnie tak, mimo ze miałam wyniki w teczce..
no 130 po 1 h i 140 po 2 h,
nie nie robili mi. nawet nie pytali. wzięli tylko grupę krwi i od razu zrobili mi odczyn coombsa czy jak to tam się zwie...
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
anna, miałaś 50 g czy 75g?
75 g ale rozpuściła mi to w 150 ml wody.
Stary 2012-05-14, 17:02   #996
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Jakby ktoś chciał 20% rabat na kosmetyki Nivea dla maluszka, to mogę wysłać - jest do wykorzystania do końca maja.

Dziewczyny piłyście moze melisę w ciąży? Zdenerwowałam się i zastanawiam sie czy mogę.
tak, wiele razy
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 17:04   #997
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
wróciliśmy musiałam się polozyc miałam taki Bol w spojeniu że nie mogłam isc. masakra tak Mnie ciągnął brzuch że z Zakupow zrezygnowaliśmy tylko Wzielam pieluchy new born pampersa i szamponik hiip bo mi brakowało.
a jak się dotykalam tam na dole po jak bym Miala Obite tak boli teraz leze

baba mówiła że w poniedzialek dojdzie

ciastek wspolczuje, odpoczywaj
Cytat:
A i jeszcze słuchajcie, jaki on jest mądry. Mówiłam mu milion razy, że wózek tako nowy kosztuje 1500zł, ale to już z fotelikiem maxi cosi. A on mi dzisiaj pisze, że używany wózek to taka mega oszczędność, bo tako się za 500zł kupi a to jak 3 nowe wózki. Tak kurna, tylko jak zwykle, zapomniał, że to już cena z lepszym fotelikiem.
I on tak właśnie miesza non stop, momentami mam już tego serdecznie dosyć. Wszystko mu się myli, plącze na każdym kroku. I tłumaczę po milion razy jedno i to samo. Bo on zamiast zainteresować się wszystkim wcześnie, to miał czas na wszystko. I tak właśnie ja przez to, że wszystkim wcześniej zaczęłam się interesować mam już wszystko poukładane, a on się teraz wielce poczuł, że czas się zainteresować i tylko miesza, bo za dużo tego naraz i wszystko mu się myli
O maskara, to ejst mega wkurzajace, masz poukładane i zaplanowane, to nie fair ze on teraz wszystko miesza. Ok na swoj sposób sie angazuje, ale powinien brac pod uwage przede wszytskim Twoje plany, a nie to co podpowiedza mu, lub co sam sobie wymyslil. Fotelik max cosi kosztuje 400-500zł, wiec wychodzi na to ze wózek 1000, a w tym wypadku chyba nie oplaca sie kupowac uzywanego za 500 ale weź teraz wytłumacz facetowi

anna cukrzycy to napewno nie mas,z jestes na granicy, poczekaj co powie gin

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-05-14 o 17:05
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 17:05   #998
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Mnie takie jedzenie właśnie zabijało...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 17:07   #999
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
tak, wiele razy

Aga nie denerwuj sie I postaw na swoim, nie po to rozbierałaś temat na czynniki pierwsze.

No pora na mnie, paaaa
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 17:07   #1000
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
O maskara, to ejst mega wkurzajace, masz poukładane i zaplanowane, to nie fair ze on teraz wszystko miesza. Ok na swoj sposób sie angazuje, ale powinien brac pod uwage przede wszytskim Twoje plany, a nie to co podpowiedza mu, lub co sam sobie wymyslil. Fotelik max cosi kosztuje 400-500zł, wiec wychodzi na to ze wózek 1000, a w tym wypadku chyba nie oplaca sie kupowac uzywanego za 500 ale weź teraz wytłumacz facetowi
Super, że się angażuje, tylko faktycznie trochę późno. No i lepiej, żeby poczytał testy i specyfikacje niż opinie kolegów.

Prince, a jak ruchy?
Stary 2012-05-14, 17:12   #1001
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Aga nie denerwuj sie I postaw na swoim, nie po to rozbierałaś temat na czynniki pierwsze.

No pora na mnie, paaaa
postawię ale i mu dobitnie powiem co o tym myślę

Cytat:
Super, że się angażuje, tylko faktycznie trochę późno. No i lepiej, żeby poczytał testy i specyfikacje niż opinie kolegów.
wiesz co, ja mu naprawdę wiele razy tłumaczyłam o co chodzi z tymi fotelikami, że koniecznie musimy kupić fotelik, który przeszedł crash testy, że w przypadku tych tanich bywa i tak, że stłuczki konstrukcja nie wytrzymuje i dziecko leci. I co? I jak grochem o ścianę, kumpel powiedział, że to nieekonomiczne inwestować w dobry fotelik do 13kg, to znaczy, że tak jest. Tylko że nie wszystko warto przeliczać tylko na kasę, chyba się trochę zagalopował

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 17:13   #1002
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
postawię ale i mu dobitnie powiem co o tym myślę

wiesz co, ja mu naprawdę wiele razy tłumaczyłam o co chodzi z tymi fotelikami, że koniecznie musimy kupić fotelik, który przeszedł crash testy, że w przypadku tych tanich bywa i tak, że stłuczki konstrukcja nie wytrzymuje i dziecko leci. I co? I jak grochem o ścianę, kumpel powiedział, że to nieekonomiczne inwestować w dobry fotelik do 13kg, to znaczy, że tak jest. Tylko że nie wszystko warto przeliczać tylko na kasę, chyba się trochę zagalopował
kumpel kurde moze podeslij mu filmik z jakims crash testem ja widzialam takie testy i naprawde róznica jest kolosalna Aga popieram Ci, musisz mu przemówic do rozsądku
Stary 2012-05-14, 17:15   #1003
asia665
Wtajemniczenie

Dziewczyny zaraz wyjde z siebie. Mam jakies problemy z wizazem. Cały czas mi sie zacina i jak chce kliknac "odpowiedz" to nic nie reaguje.
Nie wiem czemu tak sie dzieje,narazie pisze od meza z tel. ,ale wieczorem zainstaluje nowa przegladarke, bo teraz mam IE,moze mozilla firefox bedzie lepsza?

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 17:20   #1004
anna99302
Zadomowienie

Dziewczyny dziękuję za szybkie odpowiedzi! No to rzeczywiście czeka mnie dietka...nie ukrywam, że ostatnio troszkę sobie folgowałam z zachciankami... to teraz trochę zwolnię i mam nadzieję będzie lepiej. Karolina, Asia a co wy sobie na obiad gotujecie?? BO pieczywo ja jem tylko ciemne i ze śniadaniami/kolacjami nie powinnam miec problemu. Tylko te obiady... o i czy wszystkie owoce jecie? czy banany sa dozwolone?
Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
Do wczoraj jakoś się nie strachałam, czułam się pewnie. Ale wczorajsza sytuacja jakoś mnie rozbiła ...
Jeszcze do tego niedawno kurier przyniósł list do Tż. Bilety na półfinał do Doniecka na Euro ... kolejny argument do dyskusji dzisiaj.
ooo i nic ci nie powiedział o tych biletach?

Cytat:
Anna
oddział ciąży przenoszonej TŻ to geniusz
Cytat:
Anna teksty Twojego męża powinny zostać gdzieś uwiecznione dla potomnościtak samo jak teksty męża prince-snickersa Oddział Ciąży Przenoszonej,no nie mogę
haha no przy różnych zmartwieniach jego teksty potrafią mnie rozbawić do łez...swoją drogą dużo ciężarówek musialoby leżeć na takim oddziale
Cytat:
ja po 75 g i 2 h miałam 96
a przed glukozą 87

mam nadzieję, ze wszystko ok
Cytat:
Po 2 h miałam 82.
A jakie masz te wyniki?
Wow niezłe wyniki dziewczyny!!!
Stary 2012-05-14, 17:22   #1005
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaraz wyjde z siebie. Mam jakies problemy z wizazem. Cały czas mi sie zacina i jak chce kliknac "odpowiedz" to nic nie reaguje.
Nie wiem czemu tak sie dzieje,narazie pisze od meza z tel. ,ale wieczorem zainstaluje nowa przegladarke, bo teraz mam IE,moze mozilla firefox bedzie lepsza?
Na pewno będzie lepsza
Stary 2012-05-14, 17:31   #1006
pumas
Zakorzenienie

Aga, no stress, to bez sensu, mąż w koncu zrozumie, ze Ty masz racje, a Ty tez postaw na swoim koniec kropka! U nas to ja decyduję o wózku i foteliku, tż zaakceptował wybór, chyba byliśmy dość zgodni. Albo może chciał mieć święty spokój, kto go tam wie.

Dzwoniłąm w sprawie tego łóżeczka, tak mnie wpienili, że zaraz wyjdę z siebie !!!!!!! Facet powiedział, żebym się tak nie unosiła, bo jestem oszustką, która prawdopodobnie nawet nie kupiła łóżeczka, nie mowiac już o zapłaceniu (a zapłaciłam 14 dni temu). Ma do mnie zadzwonic za godzinę i potwierdzic, czy to łóżeczko w ogole było kupione i, czy wyszło od nich. Co za debil!!!!!!! Teraz to juz na pewno ma ode mnie negatywa, a nie neutrala. Jakies przegięcie, żeby za 300 zł robić takie cyrki !
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 17:34   #1007
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję za szybkie odpowiedzi! No to rzeczywiście czeka mnie dietka...nie ukrywam, że ostatnio troszkę sobie folgowałam z zachciankami... to teraz trochę zwolnię i mam nadzieję będzie lepiej. Karolina, Asia a co wy sobie na obiad gotujecie?? BO pieczywo ja jem tylko ciemne i ze śniadaniami/kolacjami nie powinnam miec problemu. Tylko te obiady... o i czy wszystkie owoce jecie? czy banany sa dozwolone?
Ja już chleba (nawet ciemnego) nie jem, bo tez mi skakał cukier po nim, więc śniadania trochę problematyczne, ale obiady, żaden problem. Najprościej mięso- grillowane,pieczone, ew. smażone i do tego sałatka (najczęsciej sałata zielona z różnymi dodatkami) poza tym fasolka szparagowa z bułką tartą (mam razową) brokuł na parze z sosem tzatziki i fetą, rozmaite fritatty i omlety, warzywa na patelnię (byle nie było w nich za dużo marchewki, ziemniaków i kukurydzy, ostatnio szparagi w sosie beszamelowym (z mąką razową)
Zauważyłam że nadaje sie większość przepisów z diety Montignaca, w niej sie zwraca przede wszystkim uwagę na indeks glikemiczny produktów. Trzeba tylko nie używać produktów light, które często są tam stosowane, tylko ich zwykłych odpowiedników. Light zawieraja często szkodliwe w ciąży substancje a nam nie zależy na chudnięciu tylko na utrzymaniu właściwego poziomu cukru
Tu jest sporo fajnych przepisów
http://forum.montignac.com.pl/posilk...-faza-vf32.htm
http://forum.montignac.com.pl/posilk...-faza-vf31.htm
Co do owoców to musisz sobie wybadać sama przez mierzenie glukometrem co Ci służy a co nie i nie za dużo na jeden raz, np. jedno jabłko i zmierzyć cukier.
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Mam mozille, jest super
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-05-14 o 17:39
Stary 2012-05-14, 17:34   #1008
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Dzwoniłąm w sprawie tego łóżeczka, tak mnie wpienili, że zaraz wyjdę z siebie !!!!!!! Facet powiedział, żebym się tak nie unosiła, bo jestem oszustką, która prawdopodobnie nawet nie kupiła łóżeczka, nie mowiac już o zapłaceniu (a zapłaciłam 14 dni temu). Ma do mnie zadzwonic za godzinę i potwierdzic, czy to łóżeczko w ogole było kupione i, czy wyszło od nich. Co za debil!!!!!!! Teraz to juz na pewno ma ode mnie negatywa, a nie neutrala. Jakies przegięcie, żeby za 300 zł robić takie cyrki !
Płaciłaś przelewem z góry, czy przez płacę z allegro (czy tam payu, jak kto woli)?
Stary 2012-05-14, 17:34   #1009
karolka110
Wtajemniczenie

Dziewczynki zamierzam jutro zacząć pranie i dlatego dwa pytania:

1)czy mogę te ciuszki tylko ręcznie przeprać, kolorami osobno i potem lekko w płynie do płukania i odwirować??czy konieczne jest pranie w pralce??

2) czy rzeczy typu-pieluszki, kocyki, ręczniczki kąpielowe też trzeba prać???

czekam na rady

a nawet i mam trzecie:

3) a czapeczki, skarpetki???co z nimi??

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-05-14 o 17:37
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 17:36   #1010
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Aga, no stress, to bez sensu, mąż w koncu zrozumie, ze Ty masz racje, a Ty tez postaw na swoim koniec kropka! U nas to ja decyduję o wózku i foteliku, tż zaakceptował wybór, chyba byliśmy dość zgodni. Albo może chciał mieć święty spokój, kto go tam wie.

O kurde, ale cyrk rzeczywiście jacyś ludzie niepoważni,sami burdel w księgowaniu mają i Ciebie oskarżają o oszustwo, brak słów
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-05-14, 17:42   #1011
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Dziewczynki zamierzam jutro zacząć pranie i dlatego dwa pytania:

1)czy mogę te ciuszki tylko ręcznie przeprać, kolorami osobno i potem lekko w płynie do płukania i odwirować??czy konieczne jest pranie w pralce??

2) czy rzeczy typu-pieluszki, kocyki, ręczniczki kąpielowe też trzeba prać???

czekam na rady

a nawet i mam trzecie:

3) a czapeczki, skarpetki???co z nimi??
Na początku wyprałam wszystkie rzeczy w pralce (łącznie z ręcznikami i pieluchami tetrowymi, kocyki prałam osobno bo w niższej temperaturze). Do tej pory wszystko piorę razem, nie dzielę na kolory. Piorę w 40 st.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 17:45   #1012
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie miałyście wyniki glukozy w surowicy po badaniu?? Bo mi wyszło jakos dużo i teraz się martwie
50g po godzinie 102

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Cytat:
Wiecie co, ja zwariuje z moim mężem!

Jak już byłam na 100% zdecydowana na wózek Tako, być może i używany, to on zaczął kręcić nosem i wymyślać. No i przez niego zaczęliśmy myśleć o tym x-move. Pytałam go z milion razy, czy on jest pewny, że chce tyle na wózek wydawać i ciągle mówił, że tak, bo wygodniej, bo to bo tamto.
A teraz mi pisze, że gada z kolegami z pracy, i w sumie to że chyba nie chce tyle na wózek wydawać, i że najlepiej to kupić jednak tako używany. No to po cholerę mi głowę zawracał? Naprawdę zwariować z nim idzie.
I jeszcze jakiś "mądry" z pracy mu powiedział, że nie opłaca się kupować dobrego fotelika 0-13kg, że lepiej na początek to kupić jakikolwiek bo "mało się będzie z dzieckiem jeździć" a zainwestować w lepszy fotelik dla dziecka od pół roku. A ten to łyknął jak młody pelikan. No do cholery, co to to nie, na bezpieczeństwu dziecka oszczędzać nie mam zamiaru, niech się pojedzie nawet i raz z dzieckiem i niech się akurat stłuczka chociażby przydarzy a dziecko będzie w foteliku, który w ogóle nie podtrzymuje mu głowy. Dla mnie to idiotyzm takie "oszczędzanie".
I że też on nie pomyśli, że to, że ktoś ma już dziecko i jakieś rozeznanie nie znaczy, że robi wszystko dobrze i trzeba się koniecznie na tym kimś wzorować
Ten Twój mąż jest jak chorągiewka na wietrze.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 17:45   #1013
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
nie no szczyt normalnie
Stary 2012-05-14, 17:47   #1014
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ja już chleba (nawet ciemnego) nie jem, bo tez mi skakał cukier po nim, więc śniadania trochę problematyczne, ale obiady, żaden problem. Najprościej mięso- grillowane,pieczone, ew. smażone i do tego sałatka (najczęsciej sałata zielona z różnymi dodatkami) poza tym fasolka szparagowa z bułką tartą (mam razową) brokuł na parze z sosem tzatziki i fetą, rozmaite fritatty i omlety, warzywa na patelnię (byle nie było w nich za dużo marchewki, ziemniaków i kukurydzy, ostatnio szparagi w sosie beszamelowym (z mąką razową)
Zauważyłam że nadaje sie większość przepisów z diety Montignaca, w niej sie zwraca przede wszystkim uwagę na indeks glikemiczny produktów. Trzeba tylko nie używać produktów light, które często są tam stosowane, tylko ich zwykłych odpowiedników. Light zawieraja często szkodliwe w ciąży substancje a nam nie zależy na chudnięciu tylko na utrzymaniu właściwego poziomu cukru
Tu jest sporo fajnych przepisów
http://forum.montignac.com.pl/posilk...-faza-vf32.htm
http://forum.montignac.com.pl/posilk...-faza-vf31.htm
Co do owoców to musisz sobie wybadać sama przez mierzenie glukometrem co Ci służy a co nie i nie za dużo na jeden raz, np. jedno jabłko i zmierzyć cukier.

Mam mozille, jest super
No tragedii nie ma. Ciekawe co powie moja ginka w środę ...
Kurcze jak teraz pomyślę o tym to naprawdę nagrzeszyłam piłam bardzo dużo soku pomaranczowego i ostatnio jadłam codziennie lody. Ponadto codziennie płatki z mlekiem...ale te słodkie płatki. myślałam, że mi to ujdzie na sucho ale nie aż dziwo że nie przytyłam za dużo.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:

CO za palant
Stary 2012-05-14, 17:48   #1015
karmeelek
Zadomowienie

Ja tylko się przywitam i chyba znów się położę....
Podczytuję Was dzisiaj trochę ale brak mi sił na myślenie i odpisywanie. Może wieczorem będzie lepiej.
Ktoś pytał o melisę i faktycznie można - ja właśnie ją wypiłam by obniżyć ciśnienie - skacze mi dzisiaj jak nigdy - aż na wymioty mnie pogoniło. Głowa mi pęka a mała szaleje - chyba ją też denerwuje to moje wysokie ciśnienie.
Buziaki dla Was i do wieczorka!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 17:50   #1016
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Ja tylko się przywitam i chyba znów się położę....
Podczytuję Was dzisiaj trochę ale brak mi sił na myślenie i odpisywanie. Może wieczorem będzie lepiej.
Ktoś pytał o melisę i faktycznie można - ja właśnie ją wypiłam by obniżyć ciśnienie - skacze mi dzisiaj jak nigdy - aż na wymioty mnie pogoniło. Głowa mi pęka a mała szaleje - chyba ją też denerwuje to moje wysokie ciśnienie.
Buziaki dla Was i do wieczorka!
uwazaj z tym cisnieniem, nie denerwuj sie
Stary 2012-05-14, 17:57   #1017
anna99302
Zadomowienie

Karolina dzięki za stronę z przepisami
A brukselka, kalafior dadzą radę?
Stary 2012-05-14, 18:03   #1018
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Płaciłaś przelewem z góry, czy przez płacę z allegro (czy tam payu, jak kto woli)?
Płacę z allegro.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 18:07   #1019
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

Szczeka mi opadla
Jesli nie oddzwoni za godzine, lepiej sama znowu zadzwon...
Co za facet.. Brak mi slow.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 18:07   #1020
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Płacę z allegro.
To bardzo dobrze. Jakby dalej utrudniali, to allegro na pewno Ci pomoże. To standard, że zdarzają się takie czubki, nie denerwuj się. Dawaj znać, jak sprawa się rozwija.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości