Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-14, 15:00   #961
sweetjoy
Raczkowanie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
mam pytanie czy to 250 ml oilatum starczy mi na miesiąc?
Spokojnie wystarczy, bo wlewa się go naprawdę niewiele, tym bardziej że do wanienki leje się też niewiele wody dla takiego maluszka

Timii kciuki zaciśnięte, będzie dobrze
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 15:00   #962
blueelektron
Rozeznanie

Gabi ja kupiłam sól w ampułkach, tak większość dziewczyn polecało
tanio i higienicznie
Stary 2012-05-14, 15:02   #963
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

kup bobotik bo to gazy będą
moja karola też prężyła się, robiła purpurowa, infacol nie pomógł a po bobotiku kupy robi, pierdzi i ma się dobrze
Mój Staś też od dwóch dni też tak ma ale pierdzi i kupę robi więc sama nie wiem od czego to jest jutro mam wizytę to może zapytam lekarki
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 15:06   #964
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Ja stosowałam tę dietę i żyję Pandzia też
Wprawdzie ja troche dostosowałam tę dietę do swoich gustów kulinarnych, i stosowałam ją z rozsądkiem. Ja chcę zrzucić (oprócz kilogramów ciążowych) ok 10 kg, więc to kwestia kilku m-cy, a nie lat. A ludzie umierają z różnych powodów, z otyłości tym bardziej. A z drugiej strony bardziej drastyczne dla mnie są diety typu 1000 kcal lub głodówki. Na dukanie jadłam ile chciałam i kiedy chciałam. Dużo mięsa, nabiału i warzyw, a że oduczyłam sie używać cukru i tłuszczu, to tylko na plus. Do tej pory używam otrąb do panierowania mięsa, do mielonych, bądź jem je z mlekiem, zamiast płatków. A placki z białego sera uwielbiamy razem z mężem, nie mówiąc o serowych babeczkach

Odnośnie soli w ampułkach, to ja kupiłam do przemywania oczek, choc mam nadzieję że tym razem problemy ropiejącego oczka nas ominą
Ja tam nie wiem na czym polega ta dieta, ale wiem, że ludzie po niej umierają. To są skrajne przypadki, ale ile jest takich, że ludzie po prostu mają kłopoty ze zdrowiem przez tą dietę Moja koleżanka była na tej diecie i sobie bardzo chwali, bo schudła, ale odczuwa też skutki uboczne. Bolą ją nerki, ma problemy z koncentracją. Coś w tym musi być
A z tym umieraniem, to tak jak palacz mówi, że Ci co nie palą też umierają na raka płuc. To chyba nie oznacza, że palenie nie szkodzi?

Pytam o to, czy się nie boicie, bo jestem ciekawa co kieruje ludźmi w podejmowaniu takiej decyzji. To trochę tak jak z cc

Nie lepiej iść do dietetyka i zrobić sobie dietę indywidualną pod nadzorem wykształconej osoby? Wtedy też można przyswoić wiele dobrych nawyków żywieniowych.

A tej soli fizjologicznej nie stosuje się też do przemywania oczu? Czytałam już w niejednym miejscu, że do oczu też ta sól ma być W sr mówili nam tylko o wodzie przegotowanej.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Gabi ja kupiłam sól w ampułkach, tak większość dziewczyn polecało
tanio i higienicznie
ok, dzięki
a ile tych ampułek się kupuje? jedna starcza na raz?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 15:10   #965
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=niuniuniau;34103520]

Ja chyba już pisałam kiedyś na ten temat jeśli dobrze pamiętam, że bierzemy pakiet podstawowy. Oliwka też była szczepiona tymi na NFZ i nie było tragedii. Rotawirusy odpuszczam a pneumokoki pozostawiam do przemyślenia bo teoretycznie w 2013 we wrześniu chciałabym posłać dzieci do przedszkola i do żłobka i szukać pracy. Dużo zależy od naszej sytuacji finansowej.

Dobrze wiedzieć wiesz ja wcześniej to się nie wgłębiałam w te szczepienie bo w ciąży to inne rzeczy na głowie a teraz jak Stasiu jest to wiem że chwila i zleci i trzeba będzie szczepić więc chciałam się trochę Was podpytać co wy robicie w każdym bądź razie dzięki
Stary 2012-05-14, 15:10   #966
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Nie lepiej iść do dietetyka i zrobić sobie dietę indywidualną pod nadzorem wykształconej osoby? Wtedy też można przyswoić wiele dobrych nawyków żywieniowych.

A tej soli fizjologicznej nie stosuje się też do przemywania oczu? Czytałam już w niejednym miejscu, że do oczu też ta sól ma być W sr mówili nam tylko o wodzie przegotowanej.
Na mojej "wiosce" wykształconych dietetyków brak
Dla mnie każda dieta wiąże się z pewnymi wyrzeczeniami i ograniczeniami, ja wybrałam dukana, bo po prostu odpowiadały mi dozwolone produkty, byłam najedzona i zadowolona. Nie doznałam skutków ubocznych, a morfologie i mocz miałam wręcz książkowe. Także mi ta dieta bardzo odpowiadała i na pewno do niej wrócę, tylko nie wiem kiedy

A sól (tak jak pisałam) stosowałam do przemywania oczek, bo wg mnie jest bardziej sterylna niż przegotowana woda, a kosztuje niewiele
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 15:13   #967
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
ja mam rozpiskę z gazety przed sobą i tu jest napisane że z dodatkowych
Rotawirusy- między 6-24tygodniem życia- pierwsza dawka ma być podana do 12 tyg.
Pneumokoki- od 2 miesiąca życia (np Wcześniaki mają za darmo)
Menigokoki- od 2 misiąca życia ( ale jest napisane że można szczepić po ukończeniu 1 roku życia)
jak u mnie była znajoma pediatra to mówiła jak u nich szczepią to sobie zapisałam ale jak jutro będę z małym w przychodni to się zapytam jak u nas to dokładnie wygląda żeby wiedzieć co i jak.
Stary 2012-05-14, 15:15   #968
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:

Kupowałyście sól fizjologiczną w ampułkach?
Właśnie dziś kupiłam. Tak na wszelki wypadek. Bo oczka zamierzam przemywać przegotowaną wodą.

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość

proszę o trzymanie kciuków za mnie jutro żeby się szybko za mnie wzieli, żeby poszło bez komplikacji, żeby Martusia była zdrowa no i żebym doszła do siebie szybko
Nie ma sprawy:

Pakuję torbę do szpitala. Od rana dziwnie boli mnie brzuch, jak nigdy. Czuję też napieranie na szyjkę. Bolą mnie też pachwiny. W sumie to ja nie chcę jeszcze rodzić. Te 2 tygodnie to moja dzidzia by mogła jeszcze poczekać.
Stary 2012-05-14, 15:16   #969
nasteczka83
Raczkowanie

Cytat:
witam mamuśki!

dziś mój ostatni dzień w dwupaku! o jaaaaaaaaaaaaaaaaa

proszę o trzymanie kciuków za mnie jutro żeby się szybko za mnie wzieli, żeby poszło bez komplikacji, żeby Martusia była zdrowa no i żebym doszła do siebie szybko dam znać jak tylko będę miała już cc za sobą

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość

Pakuję torbę do szpitala. Od rana dziwnie boli mnie brzuch, jak nigdy. Czuję też napieranie na szyjkę. Bolą mnie też pachwiny. W sumie to ja nie chcę jeszcze rodzić. Te 2 tygodnie to moja dzidzia by mogła jeszcze poczekać.
Mamy ten sam termin porodu, weź mnie nie strasz :P jeszcze 2 tygodnie minimum maluchy siedzą w brzuchu

Edytowane przez nasteczka83
Czas edycji: 2012-05-14 o 15:18
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 15:18   #970
blueelektron
Rozeznanie

Gabi za 5 sztuk płaciłam około 1,5 zł, tak z 20 ampułek można kupić na sam początek, otwierasz zużywasz i wyrzucasz, jedna ampułka to 5 ml-czyli na raz
Stary 2012-05-14, 15:25   #971
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

jestem tego samego zdania

aaa chciałam się z Wami podzielić przepisem na mega szybki i przepyszny sernik na zimno:

http://mojewypieki.blox.pl/2009/06/S...anych-lub.html

Ja go zrobiłam w 10 minut z brzoskwiniami i przy kawie cały się ulotnił spód zmieniłam jak zwykle na ciasteczka pokruszone z masłem i już wiem, że przenigdy więcej nie kupię gotowca z torebki

Dorotuś pewnie jest wszystkim znana - ja ją uwielbiam i tylko "z niej" piekę
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 15:26   #972
Gaabbi
Wtajemniczenie

No to teraz już mam jasność, co do tej soli fizjologicznej
Dziękuję
Stary 2012-05-14, 15:31   #973
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
witam mamuśki!

proszę o trzymanie kciuków za mnie jutro żeby się szybko za mnie wzieli, żeby poszło bez komplikacji, żeby Martusia była zdrowa no i żebym doszła do siebie szybko dam znać jak tylko będę miała już cc za sobą

to tyle jeśli chodzi o listę życzeń
Powodzenia
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 15:48   #974
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Kupowałyście sól fizjologiczną w ampułkach?
ja kupowałam, mam 20 szt , ampułka do jednorazowego użytku, ale widze, że już uzyskałaś odpowiedz.

Co do Dukana, owszem, byłam na nim 3 dni i zdezerterowałam. To nie dla mnie. Jedno jest pewne. Wiele osob stosuję dietę a'la Dukan z tego co zauważyłam. na wiele rzeczy przymyka oko, nie stosuję się stricte do jego zaleceń, ale też nie czyta publikacji Dukana, tylko sugeruje się forami i tym co znajdzie w necie. Otóz ten pan w swoich książkach jasno pisze, że na tej diecie zachodzi konieczność wypijania dużej ilości wody. I super. podkreśla to kilka razy , ale mając na uwadze to co potem dzieje się z nerkami , na jego miejscu pisałabym to wielkimi , drukowanymi i wyboldowanymi literkami, a do tego wszystkiego napisała tłustym drukiem dlaczego nalezy pić tą wodę i jakie konsekwencje moga spotkać osobę ktora się odchudza jesli tego nie zrobi.
Ja powiem szczerze, że się bałam tą dietę dalej stosować. Znam kilka osób, które się odchudzały wg tego "systemu", ale otwarcie i szczerze przyznają, że nie stosowały się w 100% do diety z ksiązki, że trochę oszukiwały i np filtrowały nerki raz na jkiś czas piwem. Wyniki maja spoko, schudły od 6-25 kg ( w zalezności od osoby), ale twierdzą, że więcej na tej diecie nie będą.
Ja od kilku lat odżywiam się wg diety South Beach (plaż południowych). Jak ją zaczynałam chciałam zrzucić kg i tak też się stało, trwało to dość dlugo, bo dieta to raczej sposób odzywiania, którego skutkiem ubocznym jest pozbycie się nadwagi. Poprawiły mi się na niej wyniki badań, ustabilizowałam sobie cukier i lipidogram. Namówiłam męża na zdrowe odzywianie i w zasadzie do momentu ciąży moj sposób odzywiania był oparty na regułach South Beach, głownie dlatego, że po prostu się świetnie po nim czuliśmy z męzem , już nie chudliśmy, po prostu jedliśmy zdrowo. Kiedy zaszłam w ciążę zmieniły mi sie smaki. Nie bardzo miałam ochotę na mięso, bardziej na węgle, i jakoś tak... jadłam tak, żeby być szczęsliwa, potem miałam dietę 1800 kcal z poradni diabetologicznej.
Nie myślę o tym, żeby przchodzć na JAKĄKOLWIEK dietę po porodzie. Na pewno zwrócę uwagę na to co jem, dlatego że chce karmić, ale bez przesady. Nie mam parcia na szkło
Jako , że nie każda dieta jest dla każdego i np do mojej siostry South Beach nie przemawiał kompletnie, udała się do dietetyka (dojeżdzała do niego 60 km, więc to, że nie ma go akurat w mieście nie jest wytłumaczeniem ), a właściwie do dietetyczki, i w ciągu 6 miesięcy zrzuciła dzięki zdrowej diecie, regularnym posiłkom i ruchowi ponad 15 kg. Wygląda świetnie, brak efektu jojo, jest mega zadowolona.

Jak to kobieta, przeszłam przez chyba wszystkie możliwe diety, łącznie z kopenhaską. I powiem Wam, że juz nigdy więcej takich eksperymentów. Na prawdę. Jako żem doświadczona w tej materii , stwierdzam, że najlepszym sposobem na zrzucenie dodatkowych kg jest regularne żywienie, zbilansowane posiłki (spokojnie można łączyć węgle i białko i tez schudnąć), chociaż trochę ruchu ( chociażby spacery : z dzieckiem, z psem) i ograniczenie słodyczy. Odrobina wysiłku i można na prawdę ładnie zrzucić to co nam za bardzo ciąży, a do tego nie zmasakrować czy to ciała czy organizmu (szybkie chudnięcie to masakra dla naszej 30 letniej skory przecież ).

Ide jeść

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 15:49   #975
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Ok, powiedzcie mi... czy te skurcze , przez które trzeba jechać do szpitala, to mają być bolące?? bo ja już kurna chata nie wiem....
czuję spinki brzucha, czasem brzuch robi się jak kamień , bo np młody się przekitrasza z prawej na lewą, czasem jednak robi się twardy i zaczyna ciążyć tak bez powodu. Ale to nie boli..... tzn jest nieprzyjemne, jak meeeeeeega wzdęcie , albo np tak jak czasem boli brzuch jak się długo wstrzymuje siusiu ale nie boli.... rozumiem, że do szpitala jadę wtedy jak te skurcze są bolące...
to ja jeszcze raz zapytam : jaki to rodzaj bólu.
a czy to mozliwe, że jesli ja do tej pory biorę luteinę 2x2 i magnez 3x2 to mogę tych skurczy nie czuć jako ból jakoś mega intensywny ???

mam nadzieję, że u mnie zacznie się od odejścia wód, bo nie jestem w stanie dojść z tymi skurczami do ładu.
Bolące mają być. Jak będą już te porodowe to na bank będziesz wiedziała, że to jest to

Kurcze reszta później bo Natalka się obudziła i nie zdążyłam wszystkiego doczytać
Jestem na połowie strony 27 a pewnie rozpiszecie się nieźle do wieczora

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 15:55   #976
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cześć dziewczynki
Ja dzisiaj mam juz lepszy humor Powiedziałam teściowej, że nie chcę żeby w niedziele przyjeżdzała na kolejny tydzień poniewaz potrzebuje pobyc sama z dzieckiem Nie wiem czy sie obraziła, ale mam to w nosie. Za to później oznajmiła mi, że ona szybko musi wrócić do Nataszki, że jak po nią nie zadzwonie to ona sama przyjedzie!!! No na bank Czyli, byle do środy i spokój.
Gdybym Wam napisała jak się wtrąca to byście nie uwierzyły...Jak tylko podchodzę do dziecka ta leci za mna i już tak stoi przy mnie az wsadzę ją z powrotem do kołyski. W kólko pyta o której karmiłam, wciska sie z łapami jak ubieram i przewijam małą i kur....wa w kółko mi nakrywa dziecko kocem. Już do niej poleciała i ją obudziła itp, itp. Acha, a żeby nie było...ja sobie bardzo dobrze radzę z dzieckiem...Ona w sumie nie ma pojęcia więc nie wiem po co sie wchrzania.

Timii, trzymam za Ciebie kciuki!!! Nie bój sie niczego i pamiętaj, że z dnia na dzień będzie lepiej!!! Ja się jużz dobrze czuję i byłam na długoim spacerze.

Dasti, czyli Ty na noc odciągasz mleko??? Ja też chyba będę tak robić bo inaczej nie będę po nocach spać. Jak tam rana? U mnie na szczęśćie już wszystko jest ok i zaczynam normalnie funkcjonować. Napiszesz dlaczego jednak była ta cc?

Edytowane przez Ewunia_1984
Czas edycji: 2012-05-14 o 15:59
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 15:59   #977
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Ja dzisiaj mam juz lepszy humor Powiedziałam teściowej, że nie chcę żeby w niedziele przyjeżdzała na kolejny tydzień poniewaz potrzebuje pobyc sama z dzieckiem .......
Ewunia współczuje, a wcześniej też jej nie lubiłaś ?? czy nagle stała się taka... nadgorliwa i wkurzająca ? Ona pewnie chce dobrze, moja tez taka jest... ale ja już zapowiedziałam, ze ani mojej mamy nie chce tu dłużej niż na parę godzin, ani teściowej, ani nikogo poza mężem i mną.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 16:03   #978
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Ewunia współczuje, a wcześniej też jej nie lubiłaś ?? czy nagle stała się taka... nadgorliwa i wkurzająca ? Ona pewnie chce dobrze, moja tez taka jest... ale ja już zapowiedziałam, ze ani mojej mamy nie chce tu dłużej niż na parę godzin, ani teściowej, ani nikogo poza mężem i mną.
Nie pozwól żeby sie u Ciebie zadomowiły!!! Nie miałam z nia żadnego problemu, dopiero teraz i mam teraz taki uraz do niej, że długo nie chcę jej z nowu oglądać. Masz rację, że niby ona chce dobrze, ale zupełnie jej to nie wychodzi.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 16:04   #979
nasteczka83
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczynki
Ja dzisiaj mam juz lepszy humor Powiedziałam teściowej, że nie chcę żeby w niedziele przyjeżdzała na kolejny tydzień poniewaz potrzebuje pobyc sama z dzieckiem Nie wiem czy sie obraziła, ale mam to w nosie. Za to później oznajmiła mi, że ona szybko musi wrócić do Nataszki, że jak po nią nie zadzwonie to ona sama przyjedzie!!! No na bank Czyli, byle do środy i spokój.
Gdybym Wam napisała jak się wtrąca to byście nie uwierzyły...Jak tylko podchodzę do dziecka ta leci za mna i już tak stoi przy mnie az wsadzę ją z powrotem do kołyski. W kólko pyta o której karmiłam, wciska sie z łapami jak ubieram i przewijam małą i kur....wa w kółko mi nakrywa dziecko kocem. Już do niej poleciała i ją obudziła itp, itp. Acha, a żeby nie było...ja sobie bardzo dobrze radzę z dzieckiem...Ona w sumie nie ma pojęcia więc nie wiem po co sie wchrzania.
Chyba musisz poprosić TŻta o interwencję, bo jeszcze Ci będzie wpadać bez zapowiedzi i wtrącać się jeszcze bardziej
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 16:07   #980
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
ja kupowałam, mam 20 szt , ampułka do jednorazowego użytku, ale widze, że już uzyskałaś odpowiedz.

Co do Dukana, owszem, byłam na nim 3 dni i zdezerterowałam. To nie dla mnie. Jedno jest pewne. Wiele osob stosuję dietę a'la Dukan z tego co zauważyłam. na wiele rzeczy przymyka oko, nie stosuję się stricte do jego zaleceń, ale też nie czyta publikacji Dukana, tylko sugeruje się forami i tym co znajdzie w necie. Otóz ten pan w swoich książkach jasno pisze, że na tej diecie zachodzi konieczność wypijania dużej ilości wody. I super. podkreśla to kilka razy , ale mając na uwadze to co potem dzieje się z nerkami , na jego miejscu pisałabym to wielkimi , drukowanymi i wyboldowanymi literkami, a do tego wszystkiego napisała tłustym drukiem dlaczego nalezy pić tą wodę i jakie konsekwencje moga spotkać osobę ktora się odchudza jesli tego nie zrobi.
Ja powiem szczerze, że się bałam tą dietę dalej stosować. Znam kilka osób, które się odchudzały wg tego "systemu", ale otwarcie i szczerze przyznają, że nie stosowały się w 100% do diety z ksiązki, że trochę oszukiwały i np filtrowały nerki raz na jkiś czas piwem. Wyniki maja spoko, schudły od 6-25 kg ( w zalezności od osoby), ale twierdzą, że więcej na tej diecie nie będą.
Ja od kilku lat odżywiam się wg diety South Beach (plaż południowych). Jak ją zaczynałam chciałam zrzucić kg i tak też się stało, trwało to dość dlugo, bo dieta to raczej sposób odzywiania, którego skutkiem ubocznym jest pozbycie się nadwagi. Poprawiły mi się na niej wyniki badań, ustabilizowałam sobie cukier i lipidogram. Namówiłam męża na zdrowe odzywianie i w zasadzie do momentu ciąży moj sposób odzywiania był oparty na regułach South Beach, głownie dlatego, że po prostu się świetnie po nim czuliśmy z męzem , już nie chudliśmy, po prostu jedliśmy zdrowo. Kiedy zaszłam w ciążę zmieniły mi sie smaki. Nie bardzo miałam ochotę na mięso, bardziej na węgle, i jakoś tak... jadłam tak, żeby być szczęsliwa, potem miałam dietę 1800 kcal z poradni diabetologicznej.
Nie myślę o tym, żeby przchodzć na JAKĄKOLWIEK dietę po porodzie. Na pewno zwrócę uwagę na to co jem, dlatego że chce karmić, ale bez przesady. Nie mam parcia na szkło
Jako , że nie każda dieta jest dla każdego i np do mojej siostry South Beach nie przemawiał kompletnie, udała się do dietetyka (dojeżdzała do niego 60 km, więc to, że nie ma go akurat w mieście nie jest wytłumaczeniem ), a właściwie do dietetyczki, i w ciągu 6 miesięcy zrzuciła dzięki zdrowej diecie, regularnym posiłkom i ruchowi ponad 15 kg. Wygląda świetnie, brak efektu jojo, jest mega zadowolona.

Jak to kobieta, przeszłam przez chyba wszystkie możliwe diety, łącznie z kopenhaską. I powiem Wam, że juz nigdy więcej takich eksperymentów. Na prawdę. Jako żem doświadczona w tej materii , stwierdzam, że najlepszym sposobem na zrzucenie dodatkowych kg jest regularne żywienie, zbilansowane posiłki (spokojnie można łączyć węgle i białko i tez schudnąć), chociaż trochę ruchu ( chociażby spacery : z dzieckiem, z psem) i ograniczenie słodyczy. Odrobina wysiłku i można na prawdę ładnie zrzucić to co nam za bardzo ciąży, a do tego nie zmasakrować czy to ciała czy organizmu (szybkie chudnięcie to masakra dla naszej 30 letniej skory przecież ).

Ide jeść
Cieszę się, że ktoś kto ma w tej materii doświadczenie, właśnie napisał te słowa
Dzięki _millena

Jedna z bliskich mi osób, która w czasie swojego życia przeszła chyba już przez wszystkie możliwe diety, teraz ma problemy. Jest to Kobieta przed 50-tką i organizm odmawia Jej posłuszeństwa. Ruszała się regularnie (spacery), jadła trawki (Ona tak to nazywa ) tzn. dużo warzyw, owoców, zero tłuszczu, zero słodyczy itp. i nic Ostatnio nawet zaczęła Jej się woda zbierać w organizmie i z tym też nie mogła sobie poradzić
W końcu wybrała się do dietetyczki i ma ustaloną dietę pod siebie. Chudnie, ale powoli. Powód tak powolnego chudnięcia podany przez panią dietetyk: wiek (wiadomo, że przemiana materii się zmienia) i te wszystkie diety, które sobie sama serwowała. Organizm się uodpornił na pewne działania i już.
Dlatego ja z tymi wszystkimi dietami cud, dla wszystkich, bym nie ryzykowała. A na dukana to już w ogóle bym się nie zdecydowała
Stary 2012-05-14, 16:22   #981
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miałam dzisiaj gości. Fajnie się siedzi i gada, ale teraz mi brzuch twardnieje Ciekawe, czy mi ginka odstawi w czwartek Fenka. Jeśli tak, to chyba od razu urodzę
Swoją drogą, nie wiem co zrobię, jak mi Fenka nie odstawi. Myślę o tym, żeby to zrobić na własną rękę Co byście zrobiły na moim miejscu?
Nie nastawiaj się za bardzo, ja też myślałam, że urodzę, a tu lipa. A Fenka odstawiłam tydzień temu i teraz się nie oszczędzam

To Twoja ginka nie chce Ci odstawić Fenka pomimo bezpiecznego tygodnia? Ja bym ją chyba poprosiła, żeby jednak odstawiła... Z drugiej strony trochę bałabym się sama odstawiać. A z trzeciej strony to jeśli ciąża jest bezpieczna to po cholerę ten Fenek? (ale Ci pomogłam hehe )

Cytat:
witam mamuśki!

Będzie dobrze!!!
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 16:26   #982
niunia32
Zakorzenienie

Gabi ja mam 7 ampułek, najwyżej sie dokupi. Ja ją też na katar swój stosuje.

Ewus Adas to bardzo ładne imię. I nie bedzie to głupio wyglądało z Twoim imieniem.

Kism wszystkiego dobrego z uzlo rocznicy.

Timi powodzenia jutro

My zaraz idzuemy z mężem na kawe do tesciowej

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 17:07   #983
fonn
Rozeznanie

Dzień dobry

Krótko się melduję: w piątek byliśmy na usg, mały waży 2500 (35tc) i wszystko z nim w porządku. W sobotę "zwiedziliśmy" z Mężem szpital, porównania z innymi nie mam, ale warunki wydają się być pierwszorzędne. Sale 1-2 osobowe, w każdej prysznic, w jednej wanna. Czysto, elegancko, przestronnie.
Dziś byłam na wizycie, szyjka twarda i zamknięta.

Gratuluję serdecznie nowym Mamusiom

Cytat:
Ja tam nie wiem na czym polega ta dieta, ale wiem, że ludzie po niej umierają. To są skrajne przypadki, ale ile jest takich, że ludzie po prostu mają kłopoty ze zdrowiem przez tą dietę Moja koleżanka była na tej diecie i sobie bardzo chwali, bo schudła, ale odczuwa też skutki uboczne. Bolą ją nerki, ma problemy z koncentracją. Coś w tym musi być
Też bym się bała dietę Dukana sobie zaaplikować.
Czytałam zresztą, i to kilka razy w różnych artykułach, że diety Dukana nie można stosować więcej niż raz w życiu, a już na pewno, że bardzo szkodliwe może być przerywanie diety, zaczynanie w przerwanym punkcie i działanie nie do końca zgodnie z jej wytycznymi. A z tego, co czytam na forum, to bardzo wiele osób traktuje plan diety wyrywkowo, wybierqają z niego co im się podoba i nie przestrzegają wszystkich nakazów (m.in. tego o piciu).
Ja tam bym się nie katowała, a i życie i zdrowie mi miłe.

Cytat:
Cześć dziewczynki
Niezły horror
musicie z mężem koniecznie ustawić teściową do pionu, wyznaczyć jej jak najprędzej sztywne granice. Musi sobie uzmysłowić, że to Wasze dziecko, a nie jej. Gdybym była na Twoim miejscu i teściowa mimo rozmów byłaby "niereformowalna", po prostu uniemożliwiłabym jej widzenia z dzieckiem. Ty jako matka wiesz najlepiej, czego potrzebuje Twoje dziecko i teściowa, która wychowała swoje dzieci dość dawno temu, mimo najlepszych intencji nie ma szans z Tobą konkurować ani też nie ma prawa do robienia Ci "jazd", które wyprawia.
Wiem, że to bardzo trudna do zmiany sytuacja. Ale wiem też, że im prędzej wyznaczycie teściowej granice, które nakażecie jej (pod "groźbą" niewidywania wnuczki) respektować, tym prędzej odetchniecie od jej namolnej obecności. Ale najlepiej, aby taki komunikat wyszedł od Twojego męża.
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 17:50   #984
pola_m
Wtajemniczenie

Timi, trzymam kciuki za jutro!!

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
j

kup bobotik bo to gazy będą
moja karola też prężyła się, robiła purpurowa, infacol nie pomógł a po bobotiku kupy robi, pierdzi i ma się dobrze
bobotik powiadasz. dzieki za radę

A jeszcze z innej beczki - ile z Ciebie leciało? U mnie minęły dwa tygodnie i już mam trochę dosyć tych wkładek...
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 17:51   #985
begie13
Zadomowienie

Cytat:
witam mamuśki!

no pewnie, że trzymamy i to mocno

Cytat:
Cześć dziewczynki
współczuję bardzo

Cytat:
Nie pozwól żeby sie u Ciebie zadomowiły!!! Nie miałam z nia żadnego problemu, dopiero teraz i mam teraz taki uraz do niej, że długo nie chcę jej z nowu oglądać. Masz rację, że niby ona chce dobrze, ale zupełnie jej to nie wychodzi.
matko...boję się, że i moja teściowa może się taka stać jak urodzę...

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Krótko się melduję: w piątek byliśmy na usg, mały waży 2500 (35tc) i wszystko z nim w porządku. W sobotę "zwiedziliśmy" z Mężem szpital, porównania z innymi nie mam, ale warunki wydają się być pierwszorzędne. Sale 1-2 osobowe, w każdej prysznic, w jednej wanna. Czysto, elegancko, przestronnie.
Dziś byłam na wizycie, szyjka twarda i zamknięta.
za wizytę

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 17:52   #986
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Wróciłam, jakoś przeżyłam z siusianiem
Kupiłam jedną koszulę do karmienia, dokupiłam wreszcie klamerki bo wiecznie mi brakowało, a zawsze zapominałam kupić. Kupiłam wazoniki i drewniane kwiatki na parapet do pokoju małej Odebrałam zamówienie z DOZu. Zrobiłam małe zakupy spożywcze. A potem poszłam sobie na lody najpierw zjadłam kręconego loda, a potem jak zobaczyłam jak duże mają gałki lodów!!! to mi oczy wyszły z orbit. Takie duże gałki, normalnie taka wielka packa a nie gałka, takie to jadłam ostatnio w Niemczech. U nas zawsze są takie oskrobane gałeczki, a tu taka packa lodów więc zjadłam jedną gałkę lodów malinowych przepyszne

ladybird_1987 ja sama będę spirytus rozrabiać Ależ to brzmi

Gaabbi ja dziś kupiłam tę sól w ampułkach. W sumie to jest ich w paczce 100szt to może koleżance połowę odsprzedam, chociaż jak czytam, to ona jest też do przemywania ran a termin ważności do 2014 to może się wykorzysta.
Orientujesz się ile kosztuje takie ułożenie diety u dietetyka? Ja też nie jestem za Dukanem, ale to tylko dlatego że słyszałam, że ta dieta obciąża nerki, a ja z nerkami miałam problemy. W sumie nie wiem, czy to prawda, ale Millena też pisze o nerkach, więc coś w tym jest.

Timii trzymam mocno kciuki

_Maya_ robiłam ten sernik już nie raz, tylko że zawsze z brzoskwiniami z puszki jest pyszny. Polecam do niego serek homogenizowany z Biedronki. Ja też uwielbiam Dorotus i też piekę tylko z jej przepisów

Zjadłam obiad: żeberka (od mamy wczoraj przywiezione )plus frytki plus sałata lodowa z pomidorem i sosem czosnkowym

Chyba mogę pakować torbę

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 17:59   #987
blueelektron
Rozeznanie

kism wszystkiego dobrego z okazji rocznicy

tak mnie boli miednica, że nie mogę chodzić prawie, jak szłam się położyć, to nagle poczułam taki ból jakby mi ktoś igłe w pośladki wsadził

też tak macie?
Stary 2012-05-14, 18:01   #988
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:

tak mnie boli miednica, że nie mogę chodzić prawie, jak szłam się położyć, to nagle poczułam taki ból jakby mi ktoś igłe w pośladki wsadził

też tak macie?
mnie nie boli miednica, tylko samo krocze, ale też nie cały czas, i nie jakoś mocno, znośnie, i jeszcze odczuwam dziwne bóle wewnętrznej części ud !! takie jakby skurcze i igiełki, ale to mnie tak łapie i puszcza po paru sekundach, mam tak kilka razy dziennie, a magnez biorę regularnie.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 18:05   #989
begie13
Zadomowienie

Cytat:

też tak macie?
ja miałam wcześniej takie właśnie kłucia w pipce jakby mi ktoś wielką igłę wsadził, czasem gdzieś jakby w pośladkach, a raz mi się zdarzyło w krzyżu, jak na razie cisza...

kurde nie mogę się umówić nigdzie na wizytę w tym tygodniu, zapisałam się na wtorek za tydzień ale mam nadzieję, że do tej pory urodzę...
jeszcze muszę gdzieś podzwonić...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 18:05   #990
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Mnie bolą biodra, jakby mi sie rozchodziły na boki. Boli strasznie, chodze jak połamana.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości