Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-14, 18:21   #991
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
A my wczoraj zaczęliśmy 36tc

gratki!

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość

Wrzucam fotki pokoiku, zagracony do granic możliwości bo przy małym dziecku rzeczy przybywa w masakrycznym tempie a i tak część jest pochowana albo powynoszona. No i brakuje jeszcze przewijaka, karuzeli fp rainforest ale to już pojawi się bliżej terminu porodu. Zastanawiam się jeszcze nad lampką ścienną przy łóżeczku, którąś z tych: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20010833/ , http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90010877/, http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50072867/. Która Wam się najbardziej widzi w tym pokoiku? Dodam, że będzie wisiała na tej beżowej ścianie między łóżeczkami.
fajowy pokoj mi tam wszystko psuje na ta sciane

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość

Donoszę, iż po wizycie ok, dziecko ładnie rośnie, waży już 3300g (37 tydz) i jeszcze nie szykuje się do wyjścia urodzę małego klopsika.

brawa za udana wizyte

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
witam mamuśki!

dziś mój ostatni dzień w dwupaku! o jaaaaaaaaaaaaaaaaa

proszę o trzymanie kciuków za mnie jutro żeby się szybko za mnie wzieli, żeby poszło bez komplikacji, żeby Martusia była zdrowa no i żebym doszła do siebie szybko dam znać jak tylko będę miała już cc za sobą
)
powodzenia jutro !

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Mnie bolą biodra, jakby mi sie rozchodziły na boki. Boli strasznie, chodze jak połamana.
A mnie bola nogi ale tylko w nocy jak sie przekrecam z boku na bok .. tak jak bym zakwasy miala

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 18:22   #992
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
kism wszystkiego dobrego z okazji rocznicy

tak mnie boli miednica, że nie mogę chodzić prawie, jak szłam się położyć, to nagle poczułam taki ból jakby mi ktoś igłe w pośladki wsadził

też tak macie?
moze to rwa kulszowa, mnie nieraz łapie

Oprócz tego od jakiegoś czasu coś mnie tak łapie w pachwinach, jakby mały jakoś tak napierał, ból jest silny i za chwilę odpuszcza.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 18:30   #993
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
witam mamuśki!

proszę o trzymanie kciuków za mnie jutro żeby się szybko za mnie wzieli, żeby poszło bez komplikacji, żeby Martusia była zdrowa no i żebym doszła do siebie szybko dam znać jak tylko będę miała już cc za sobą

to tyle jeśli chodzi o listę życzeń
Będzie dobrze,ty chociaż wiesz że jak dobrze pójdzie będziesz tulić maleństwo a my tu inne czekamy jak na szpilkach.Trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Ja dzisiaj mam juz lepszy humor Powiedziałam teściowej, że nie chcę żeby w niedziele przyjeżdzała na kolejny tydzień poniewaz potrzebuje pobyc sama z dzieckiem Nie wiem czy sie obraziła, ale mam to w nosie. Za to później oznajmiła mi, że ona szybko musi wrócić do Nataszki, że jak po nią nie zadzwonie to ona sama przyjedzie!!! No na bank Czyli, byle do środy i spokój.
Gdybym Wam napisała jak się wtrąca to byście nie uwierzyły...Jak tylko podchodzę do dziecka ta leci za mna i już tak stoi przy mnie az wsadzę ją z powrotem do kołyski. W kólko pyta o której karmiłam, wciska sie z łapami jak ubieram i przewijam małą i kur....wa w kółko mi nakrywa dziecko kocem. Już do niej poleciała i ją obudziła itp, itp. Acha, a żeby nie było...ja sobie bardzo dobrze radzę z dzieckiem...Ona w sumie nie ma pojęcia więc nie wiem po co sie wchrzania.

Timii, trzymam za Ciebie kciuki!!! Nie bój sie niczego i pamiętaj, że z dnia na dzień będzie lepiej!!! Ja się jużz dobrze czuję i byłam na długoim spacerze.

Dasti, czyli Ty na noc odciągasz mleko??? Ja też chyba będę tak robić bo inaczej nie będę po nocach spać. Jak tam rana? U mnie na szczęśćie już wszystko jest ok i zaczynam normalnie funkcjonować. Napiszesz dlaczego jednak była ta cc?
Wtrącanie się teściowej,w ogóle osób trzecich może doprowadzić matkę do szału.Ja niby spokojna ale jak ktos próbuję mi się wtracić do dziecka to zabijam wzrokiem,umiem powiedzieć też prosto w oczy że ma się nie wtrącać.musisz albo jej dobitnie powiedzieć,albo niech mąż to zrobi bo ty się wykończysz jak ona tak będzie robić cały czas.

Byłam z młodym u lekarza.Pani doktor zrobiła wywiad,w sumie cały życiorys jej powiedziałam(Filipa oczywiście),Filip przebadany i według P.doktor moje dziecię nie ma astmy.Ma nieżyt nosa,przez który tak choruje,przez to łapie te choroby.Dostałam syrop,tabletki na 3 m-ce,ona mówi że po nich powinno być lepiej.
Co do pulmicortu przy chorobach będzie mieć refundowany.
Jednego tylko nie rozumiem pediatra podejrzewa astmę ale chyba specjalista od chorób płuc wie lepiej prawda
Pozostaje nam czekać na testy do pazdziernika u innego alergologa i wyleczyć tego nosa.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 18:35   #994
rinco
Wtajemniczenie

To ja dopisuję do tej listy boleści bóle w krzyżu Okropnie mnie wypięło do przodu i jak chwilkę pochodzę to odczuwam skutki lordozy

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze,ty chociaż wiesz że jak dobrze pójdzie będziesz tulić maleństwo a my tu inne czekamy jak na szpilkach.Trzymam kciuki
Z tymi kłującymi pipkami to rzeczywiście jak na szpilkach (też mnie kłuje )
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 18:40   #995
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Kism kupiłam zwykły elektroniczny termometr Microlife, tak jak piszesz w wyprawce na pierwszej stronie, i jakaś porażka, bo on mierzy i mierzy i mierzy i nie pika że koniec mierzenia. Doszedł do 36,7 i koniec. Dobrze że był taniutki.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 18:41   #996
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Z tymi kłującymi pipkami to rzeczywiście jak na szpilkach (też mnie kłuje )
moja pipa błaga o pomste

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-14, 18:42   #997
kism
Wtajemniczenie

Ech, mówiłam, że śpiąca jestem, to sobie pospałam parę godzinek i mi lepiej Ale dziś malutko coś napisane, myślałam, że będę kilka stron do tyłu

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
kism wszystkiego najlepszego
Cytat:
Spokojnie, jeszcze zostało jakieś 12 godzin, może się uda dzisiaj
Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Kto wie, może jeszcze dziś sen się ziści
Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu
Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego w dniu rocznicy
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Kism wszystkiego dobrego z uzlo rocznicy.
Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
kism wszystkiego dobrego z okazji rocznicy
Dziękujemy wszystkim!
rinco, teraz już ubyło tych godzin i chyba jednak nici z tego...
begie, nie stracę nadziei do samego końca

Cytat:
A nie wiesz czy jak będzie potrzeba pobrania wymazu u dziecka (bo np. nie zdążą podać tych 2 dawek antybiotyku) to czy wtedy nie trzeba siedzieć z dzieckiem w szpitalu przez 7 dni aż się tego paciora wychoduje?
Wydaje mi się, że jest jakaś szybsza opcja. Mi robili wymaz po porodzie z Maksem, bo miałam wysoką temp i chyba po 2 czy 3 dniach był wynik...

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Kism może z okazji rocznicy zaplanujcie na wieczór bardzo intensywne wykurzanie Kaja?
Już zastosowane i bez okazji

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
u mnie jakiś brak organizacji totalny i na dodatek przyszedł z opóźnieniem bo wcześniej było ok.
Antoś karmiony na siedząco nie zasypia, więc przedpołudnia głównie leżę. dlatego nie mam czasu na forum
nadal nam się ulewa i to naprawdę dużo, dziś była położna i mam kłaść go na 5 min na brzuchu przed karmieniem. mam nadzieję że to pomoże i przestanie chlustać mleczkiem.
Powodzenia z ulewaniem i nową organizacją! Tak to jest, że maluch zmienia co jakiś czas zwyczaje i trzeba wtedy organizację dnia zmienić...

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Byłam w aptece kupić ostatnie rzeczy do apteczki. Teraz brakuje mi tylko spirytusu. A Wy jak robiłyście? Kupowałyście gotowy z apteki czy w monopolowym i same rozrabiałyście?
W monopolowym.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Swoją drogą, nie wiem co zrobię, jak mi Fenka nie odstawi. Myślę o tym, żeby to zrobić na własną rękę Co byście zrobiły na moim miejscu?
Ja bym poczekała do końca 37 tc... Dziecko urodzone przed tym czasem to jednak zawsze wcześniak. Powiem Ci, że gdybym była jeszcze w ciąży i znowu mi się takie skurcze zdarzyły, to będę grzecznie brać fenka... pomimo tego, że już drugi raz przenosiłam. Lepiej nie przekonać się o tym, że gin miał rację poprzez urodzenie wcześniaka...

Cytat:
kism[/B] - mam nadzieję że Cię weźmie wkrótce i zanim wyjdę ze szpitala to Ty też już będziesz rozpakowana.
trzymam kciuki za Was wszystkie mamuśki i powodzenia (to tak na wypadek gdybym nie była na bieżąco )
Dziękuję! Też mam taką nadzieję!
I moc kciuków dla Ciebie, żebyście obie z Martunią w dobrej formie szybko wróciły do domu

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Krótko się melduję: w piątek byliśmy na usg, mały waży 2500 (35tc) i wszystko z nim w porządku. W sobotę "zwiedziliśmy" z Mężem szpital, porównania z innymi nie mam, ale warunki wydają się być pierwszorzędne. Sale 1-2 osobowe, w każdej prysznic, w jednej wanna. Czysto, elegancko, przestronnie.
Dziś byłam na wizycie, szyjka twarda i zamknięta.
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 18:43   #998
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Kism kupiłam zwykły elektroniczny termometr Microlife, tak jak piszesz w wyprawce na pierwszej stronie, i jakaś porażka, bo on mierzy i mierzy i mierzy i nie pika że koniec mierzenia. Doszedł do 36,7 i koniec. Dobrze że był taniutki.
Bo pewnie nie masz wiecej,podejrzewam że sobie mierzyłaś tak?
Jak będziesz mierzyć komuś rzeczywiście gorączke to zapika
Ja swój próbowałam na sobie i dupa było tak jak piszesz ale Filip miał ospę z gorączką i świetnie mierzył i pikał.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-14, 18:46   #999
8ewus8
Zadomowienie

Ja to się czuję momentami, jak mnie co chwilę coś strzyka, jak jakaś babcia 70letnia.
Najlepiej chyba wyglądam własnie jak mnie rwa zlapie, bo wtedy muszę się złapać czegoś, biurka, łóżka i powoli wtedy przechodzi, ale zanim kuśtykając dojdę do jakiegoś sprzętu to mija rok.
Stary 2012-05-14, 18:47   #1000
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam z młodym u lekarza.Pani doktor zrobiła wywiad,w sumie cały życiorys jej powiedziałam(Filipa oczywiście),Filip przebadany i według P.doktor moje dziecię nie ma astmy.Ma nieżyt nosa,przez który tak choruje,przez to łapie te choroby.Dostałam syrop,tabletki na 3 m-ce,ona mówi że po nich powinno być lepiej.
Jednego tylko nie rozumiem pediatra podejrzewa astmę ale chyba specjalista od chorób płuc wie lepiej prawda
Pozostaje nam czekać na testy do pazdziernika u innego alergologa i wyleczyć tego nosa.
Nieżyt nosa? Aaaa, to nie to samo co katar po prostu...? Ale miał jakiś wymaz, ma jakąś bakterię? Myślę, że specjalista lepiej się orientuje co do astmy Tak czy siak życzę zdrówka

Cytat:
stokrotko, może Ci się trafił jakiś wadliwy Mój przy niskiej temp. to w buzi czasem nawet tylko 1 min mierzy... i pika niezależnie czy ktoś ma temp czy nie A pod pachą jak się mierzy, to w instrukcji jest napisane, że trzeba 5 min nawet jak zapika wcześniej. On się tym różni właśnie od tych najzwyklejszych, że one zapikają i się wyłączają, a ten zapika, ale mierzy dalej do skutku. One mają ponoć wieczystą gwarancję, więc go zwróć albo wymień Nieważne, ile kosztował, ma być sprawny i już!

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-05-14 o 18:49
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 18:50   #1001
8ewus8
Zadomowienie

Ja też mam ten Microlife zwykły i on jest bardzo dokładny moim zdaniem. Mierzyłam zawsze w ustach, ale mnie się wydaje, że on pikał jak skończył Bardzo szybko też mierzył. Może rzeczywiście jakiś wadliwy.
Stary 2012-05-14, 18:52   #1002
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Nieżyt nosa? Aaaa, to nie to samo co katar po prostu...? Ale miał jakiś wymaz, ma jakąś bakterię? Myślę, że specjalista lepiej się orientuje co do astmy Tak czy siak życzę zdrówka

WymazPani zbadała i opowiedziałam historię jego chorób.Znalazłam coś na ten temat http://pl.wikipedia.org/wiki/Nie%C5%BCyt_nosa

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-14, 18:52   #1003
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:

stokrotko, może Ci się trafił jakiś wadliwy Mój przy niskiej temp. to w buzi czasem nawet tylko 1 min mierzy... i pika niezależnie czy ktoś ma temp czy nie A pod pachą jak się mierzy, to w instrukcji jest napisane, że trzeba 5 min nawet jak zapika wcześniej. On się tym różni właśnie od tych najzwyklejszych, że one zapikają i się wyłączają, a ten zapika, ale mierzy dalej do skutku. One mają ponoć wieczystą gwarancję, więc go zwróć albo wymień Nieważne, ile kosztował, ma być sprawny i już!
Dzięki za odp. Spróbuję w ustach

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-05-14, 18:59   #1004
8ewus8
Zadomowienie

fonn ciekawe ile mój będzie miał. W którym dokładnie dniu byłaś na tej wizycie? 34 tc i jakiś dzień czy 35 tc?
Ja idę w czwartek w 35tc+3 d, dlatego pytam, bo sobie porównam mojego wielkoluda.

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

anulka4771 kurczę, dziwnie, że pediatra ma inne podejrzenia i ten od płuc inne. Swoją drogą wypadaloby bardziej wierzyć temu drugiemu
Żeby w końcu nie było tak, ze będziesz małego leczyć na nieżyt a on jednak tą astmę będzie miał i to nic nie da a będzie się tylko meczył.
Przydalaby się opinia 3 lekarza.

Cały dzień siedzę dzisiaj sama, czekam do 19ej aż mąż przyjedzie a ten mi pisze, ze jeszcze na działkę musi pojechać i będzie o 20ej, o ja nieszczęsliwa...
Stary 2012-05-14, 19:04   #1005
blueelektron
Rozeznanie

szczerze to mam nadzieję, że ta miednica mnie przestanie boleć, bo rodzić z tym dodatkowym bólem mi się nie uśmiecha
Stary 2012-05-14, 19:04   #1006
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Timi, trzymam kciuki za jutro!!

bobotik powiadasz. dzieki za radę

A jeszcze z innej beczki - ile z Ciebie leciało? U mnie minęły dwa tygodnie i już mam trochę dosyć tych wkładek...
dwa tygodnie, potem tydzień ciszy i znów ale tylko przy karmieniu, teraz minął miesiac i tydzień i brudze tylko

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Ja też mam ten Microlife zwykły i on jest bardzo dokładny moim zdaniem. Mierzyłam zawsze w ustach, ale mnie się wydaje, że on pikał jak skończył Bardzo szybko też mierzył. Może rzeczywiście jakiś wadliwy.
moja mama ma długo z tej firmy za 10zł z apteki i działa rewelacyjnie, ja kupiłam teraz do czoła na dozie też z tej firmy i rewelacja

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 19:05   #1007
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
fonn ciekawe ile mój będzie miał. W którym dokładnie dniu byłaś na tej wizycie? 34 tc i jakiś dzień czy 35 tc?
Ja idę w czwartek w 35tc+3 d, dlatego pytam, bo sobie porównam mojego wielkoluda.
Moje dziecko dokładnie w tym czasie ważyło ok 2,2kg

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 19:09   #1008
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

anulka4771 kurczę, dziwnie, że pediatra ma inne podejrzenia i ten od płuc inne. Swoją drogą wypadaloby bardziej wierzyć temu drugiemu
Żeby w końcu nie było tak, ze będziesz małego leczyć na nieżyt a on jednak tą astmę będzie miał i to nic nie da a będzie się tylko meczył.
Przydalaby się opinia 3 lekarza.

Cały dzień siedzę dzisiaj sama, czekam do 19ej aż mąż przyjedzie a ten mi pisze, ze jeszcze na działkę musi pojechać i będzie o 20ej, o ja nieszczęsliwa...
Mam nadzieje ze tak nie będzie,ja jestem głupia szczerze powiedziawszy,boję sie że pójdę gdzie indziej i wymyslą jeszcze inną chorobę.Tak czy inaczej narazie dam mu te leki,od jutra dzwonię umawiać go na testy(bo miałam dzwonić po 15maja na pazdziernika rejestrują) i zobaczę co tam mi powiedzą.A ja co chwilę mu daje nowe leki.

Biedna to ja jestem bo ja na męża muszę czekać do soboty a ty bedziesz miała go dzisiaj.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Śliweńka słodki avatarek

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-14, 19:10   #1009
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
dwa tygodnie, potem tydzień ciszy i znów ale tylko przy karmieniu, teraz minął miesiac i tydzień i brudze tylko

moja mama ma długo z tej firmy za 10zł z apteki i działa rewelacyjnie, ja kupiłam teraz do czoła na dozie też z tej firmy i rewelacja
Kurcze w ustach to samo, nie pika. Dojdzie może do właściwej temp i tyle.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-14, 19:19   #1010
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
niunia, to Twoje drobniutkie, albo moje to wielkolud, bo 3 tyg temu ważył 2,1kg

Cytat:
Kurcze w ustach to samo, nie pika. Dojdzie może do właściwej temp i tyle.
aż wyjęłam swój pika jak się włącza i pika jak uzyska temperaturę (zawsze, nie tylko jak masz gorączkę) Jeszcze się upewnię, chodzi o taki zwykły Microlife http://www.sklepmedyczny.net/towar/7...-promocja.html ?
Stary 2012-05-14, 19:20   #1011
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje ze tak nie będzie,ja jestem głupia szczerze powiedziawszy,boję sie że pójdę gdzie indziej i wymyslą jeszcze inną chorobę.Tak czy inaczej narazie dam mu te leki,od jutra dzwonię umawiać go na testy(bo miałam dzwonić po 15maja na pazdziernika rejestrują) i zobaczę co tam mi powiedzą.A ja co chwilę mu daje nowe leki.

Biedna to ja jestem bo ja na męża muszę czekać do soboty a ty bedziesz miała go dzisiaj.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Śliweńka słodki avatarek
ten smok

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:

aż wyjęłam swój pika jak się włącza i pika jak uzyska temperaturę (zawsze, nie tylko jak masz gorączkę) Jeszcze się upewnię, chodzi o taki zwykły Microlife http://www.sklepmedyczny.net/towar/7...-promocja.html ?
teraz zobaczyłam że ten zwykły też mam i działa i pika

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 19:23   #1012
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:

Nie. Taki http://www. doz. pl/apteka/p58019-Termometr_Microlife_MT_50 _elektroniczny

po kropkach dałam spacje bo mi pokreśliło linka

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-14, 19:24   #1013
8ewus8
Zadomowienie

Matko, teraz tak patrzę, ze śliweńki mała ma już 1 miesiac i 5 dni jak ten czas leci...
Stary 2012-05-14, 19:26   #1014
niunia32
Zakorzenienie

Ewus a no drobna. Ale to dobrze. Ja ważyłam 4250 jak sie urodziłam (tydzień przed tp)

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 19:29   #1015
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Nie. Taki http://www. doz. pl/apteka/p58019-Termometr_Microlife_MT_50 _elektroniczny

po kropkach dałam spacje bo mi pokreśliło linka
Aaa, no widzisz, to my o innych tu gadamy.
Powiem Ci, że ten miała/ma moja mama i nerwowo sie przy nim wykończyła. Ten jej też nie pikał i za każdym razem pokazywał inna temperaturę aż w końcu kupiła inny,

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Ewus a no drobna. Ale to dobrze. Ja ważyłam 4250 jak sie urodziłam (tydzień przed tp)
Fajnie masz, też bym chciała żeby mój był drobniutki, ale się na to nie zapowiada. Ja miała 3,1kg, mój mąż też coś koło tego ale widzę, ze maly chce być WIELKI.
Swoją drogą to mu się nie dziwię jak mamusia ciągle słodycze wpieprza.
Stary 2012-05-14, 19:35   #1016
begie13
Zadomowienie

Cytat:

Tak by się wydawało

Cytat:

begie, nie stracę nadziei do samego końca
no, jeszcze parę godzin zostało a rocznica ślubu - idealna okazja do zaciągnięcia męża do łóżka

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
drobniutka ale fajnie

a ja naprawdę myślę, że moje dziecko jest wielkoludem
patrzę na mój wieeelki brzuchol i nie ma wyjścia... gdyby dziecko nie było duże to brzuch byłby mniejszy ... boję się, że nie zdążę pójść na usg, w szpitalu przed porodem mi nie zrobią a przy porodzie rozerwie mi d**ę

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 19:38   #1017
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
ewus wielkoluda mówisz...Moja "mała" w 34tc+6d ważyła 2690g
Cytat:
chciałabym....chciałaaaa - ciekawe do ilu dobije moja córa
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 19:38   #1018
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Aaa, no widzisz, to my o innych tu gadamy.
Powiem Ci, że ten miała/ma moja mama i nerwowo sie przy nim wykończyła. Ten jej też nie pikał i za każdym razem pokazywał inna temperaturę aż w końcu kupiła inny,[COLOR="Silver"]
Ja mam już kilka, każdy pokazuje inną temperaturę ten nawet nie pika. Za cenę tych wszystkich miałabym jeden porządny

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-14, 19:39   #1019
szerylka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Tak by się wydawało

no, jeszcze parę godzin zostało a rocznica ślubu - idealna okazja do zaciągnięcia męża do łóżka

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

drobniutka ale fajnie

a ja naprawdę myślę, że moje dziecko jest wielkoludem
patrzę na mój wieeelki brzuchol i nie ma wyjścia... gdyby dziecko nie było duże to brzuch byłby mniejszy ... boję się, że nie zdążę pójść na usg, w szpitalu przed porodem mi nie zrobią a przy porodzie rozerwie mi d**ę
Nie przejmuj się na zapas duzy brzuch jest tylko zależny od ilości wód płodowych nie od wielkości dzidzi ,moja koleżanka miała tak maleńki brzuszek a maluch warzył 3.800 więc to raczej jest zalezne od ilości wód
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 19:43   #1020
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się na zapas duzy brzuch jest tylko zależny od ilości wód płodowych nie od wielkości dzidzi ,moja koleżanka miała tak maleńki brzuszek a maluch warzył 3.800 więc to raczej jest zalezne od ilości wód
oohh nareszcie jakieś pocieszenie

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości