|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
![]() Jestem bardzo ciekawa co tam mi powiedzą,niech zrobia jakieś badania bo ja oszaleję a mój Filip cały czas kaszle,poranny kaszel to norma jest np tak że jednego dnia pokasłuję a drugiego nie i tak na zmianę,do tego te choroby.Będę ostro cisnąć lekarza dzisiaj.
|
|
|
|
|
#872 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobietki!
Wczoraj prawie cały dzień przeleżałam w łóżku, brzuch twardniał co chwilę, bóle miesiączkowe i na zmianę bolały mnie jajniki, już miałam nadzieję.... i d..pa, wogóle cały dzień miałam jakiś taki dziwny, tylko obiad ugotowałam, nawet nosa nie wysadziłam z domu, zresztą zimno było... wieczorkiem mężuś plecki wymasował i jakoś noc przetwałam. Zaglądałam do Was, ale pisać mi się nie chciało ![]() Muszę się przyznać że wczoraj wypiłam grzańca z Lecha bezalkoholowego, nie krzyczcie, bo zdaję sobie sprawę że jakieś tam procenty były, ale miałam taką chcicę, że szok... a ja ogólnie nie znoszę smaku piwa ![]() Dziś już umyłam jedno okno i założyłam siatkę na robactwo, jeszcze trzy okna do umycia i trzy siatki do założenia. Dopakować torbę i posegregować ubrania w szafie, no i pranie oczywiście. Mam nadzieję że zrealizuję plany... będę zaglądała co chwilę, bo przecież odpoczynek mi się należy Od wczoraj bąbel jakoś słabiej się rusza, jakby zbierał siły na poród.... ale to chyba tylko sama się wkręcam, bo bardzo bym chciała urodzić w tym tygodniu... |
|
|
|
#873 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2 tygodnie w ogóle do żłobka nie chodził. Oczka ropiejące, kaszel, katar masakryczny. W nocy z kaszlu az wymioty. Non stop nawilzacz chodzil---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
też brzuch ciągnie, boli, twardnieje, biegunka wymioty, czop odlazł i co?? i nic sie nie dzieje
|
|
#874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja ciągle mam wrażenie że mały za każdym razem jak wstaję to próbuje się wcisnąć w szyjkę, normalnie takie kłucie, że aż siadam z bólu.... poprzednim razem tak nie miałam, już nie mówię o bólu w pachwinach ![]() Pandzia, czy mogę zapytać jakie masz plany po porodzie, tzn. zamierzasz karmić piersią czy od razu wracasz do Dukana? |
|
|
|
|
#875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko nie chce mieć w akcie urodzenia miasta, w kótrym będzie mieszkać :/ wrr...
babcia poprosiła by do jutra wyszła, zobaczymy co z tego wyjdzie - pewnie nic. (choć i tak nie wiem, czy przyjęli by mnie w naszym szpitalu wtedy) zbieram się zaraz na badania. powiedzcie mi, co jeśli ktoś czeka na wyniki badań na paciorkowca a zacznie rodzić? dają profilaktycznie antybiotyk w czasie porodu?? heh jak nie urodzę to mam jeszcze 2 razy w tym tyg korepetycje :P |
|
|
|
#877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę że antybiotyk i tak dają profilaktycznie, ale co z dzieckiem? U mnie w szpitalu oprócz osłuchania serca i pobrania krwi z pięty, to chyba więcej badań nie wykonują. W jaki sposób sprawdzić czy dziecko nie zaraziło się paciorkowcem? |
|
|
|
|
#878 |
|
Zadomowienie
|
Powsadzałam krzewy sobie w doniczki, wczoraj ogołociłam podwórko teściowej, mam nadzieję, że chociaż połowa mi się poprzyjmuje, mam plan pohodować je 2 lata w doniczkach a potem wsadzić je na nasze podwórko.
Myślałam, ze na dworze zimniej, ale nie jest tak źle. Muszę wziąć się dzisiaj za robienie sanepidu, bo teściowa mnie wczoraj obdarowała dokumentami a że robię to jej już ze 3 lata to się przyzwyczaiła, ze to należy do mnie a tak mi się nie chce.... A jeszcze o coś zapytam, ostatnio przeglądałam jakąś z gazet mamowych i tam był artykuł o tych wszystkich formalnościach jakie trzeba załatwić po urodzeniu dziecka a więc USC, pesel itd i w pewnym momencie było napisane, że jeśli matka i ojciec mają inny adres zameldowania to jak załóżmy ojciec pójdzie zameldować a dziecko będzie mieszkało pod adresem matki, to potrzebne jest jakieś upoważnienie Wie ktoś coś o tym? Bo u mnie jest taka sytuacja. mamy inne adresy zameldowania, bo M nie zmieniał po ślubie dokumentów a teraz to się nie opłaca, bo za jakiś czas oboje będziemy zmieniać na adres już stały. |
|
|
|
#879 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wracam do dukana po ok 2 tyg po szpitalu bez słodzików i innych ja utyłam 20 kg :P
|
|
#881 |
|
Raczkowanie
|
U nas w szpitalu dają profilaktycznie. A jak nie zdąży podać 2 dawek w odstępie 4 godzin, to antybiotyk dostanie też maluszek. Jeżeli masz paciora (lub nie masz wyników) to pobierają wymaz z uszka dziecka. Jak u Was w szpitalu nie pobierają, to możesz zawsze poprosić pielęgniarkę żeby pobrała i zlecić prywatnie badanie wymazu (raczej w szpitalu jest lab). Koszt tak jak wymaz z pochwy. Ja mam paciora więc się interesowałam. Ja będę robić ten wymaz z uszka nawet jak dadzą mi te 2 dawki anty, bo nigdy nie wiadomo, czy dzidzia się zaraziła, a tak najwyżej dadzą dzidzi antybiotyk (jak kobieta dostała w trakcie porodu 2 dawki antybiotyku, to dziecku już nie dadzą, bo uważa się że się nie zaraziło). Ja w ogóle rodzę w domu, więc mi położna podaje ten anty i pobierze wymaz i prywatnie będę to zlecać w lab.
Wczoraj prasowałam i tak się mały kręcił, kłuło mnie w pachwinach i w krzyżu - ale dziś nic. Też się nakręcam, że może już, a tu d...pa. Z tż próbowaliśmy wypędzić małego, skakałam na piłce, nawet pocierałam cycki. Ania 85 już urodziła - a miała ten sam tp. W końcu na nas też przyjdzie pora oby jak najszybciej.
|
|
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#883 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wlasnie zaraz jade po wynik na paciora ale podejrzewam, ze u mnie tez sie zagniezdzil bo ja zawsze musze wszystko w gratisie dostawac
![]() po cc dostałam gronkowca to bez paciora teraz ?? ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- dziecko meldowane jest automatycznie tam gdzie matka ma stałe zameldowanie. Ja mialam tak z Olim. Bylam zameldowana u Mamy na stale a mąż u siebie. Ja tymczas u niego. I pesel musialam odbierac u mamy w USC
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#885 |
|
Wtajemniczenie
|
napisałam Wam wyżej. Nie meldujecie dziecka. Dziecko zameldowane jest automatycznie tam gdzi ematka ma stały meldunek i wtym mieście odbieracie pesel później
|
#886 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
kism a TY nie wybierasz się na porodówkę?? Ja dzisiaj też mam wizytę w szpitalu i usg i w końcu się dowiem ile tak pi razy oko waży dzieć. Szmaragdowykotku czy to normalne, że jednego dnia mnie nic nie boli przy baloniku (doszłam prawie do 10cm) a następnego dnia przy 8cm mam taki ból, że nie daję rady?? Nie chodzi mi o wypieranie, ale o ból tam w środku.
|
|
#887 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Wczoraj w ogóle nie mogłam zasnąć wieczorem, kręciłam się po łózku do godziny 2 a wstałam po 8 bo mam dzisiaj jeszcze kilka rzeczy do zrobienia zanim TZ wróci z Oliwką więc się muszę sprężać. Cytat:
![]() różowa nie daj się wykręcać mężowi od obowiązków przy dziecku bo potem będzie jeszcze gorzej. U nas od samego początku było tak, że jak TZ był w domu to w nocy np on wstawał, przewijał malutką i podawał mi do karmienia. Chyba nie zacytowało mi wszystkiego ale nie pamiętam co jeszcze miałam odpisać :/ Wrzucam fotki pokoiku, zagracony do granic możliwości bo przy małym dziecku rzeczy przybywa w masakrycznym tempie a i tak część jest pochowana albo powynoszona. No i brakuje jeszcze przewijaka, karuzeli fp rainforest ale to już pojawi się bliżej terminu porodu. Zastanawiam się jeszcze nad lampką ścienną przy łóżeczku, którąś z tych: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20010833/ , http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90010877/, http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50072867/. Która Wam się najbardziej widzi w tym pokoiku? Dodam, że będzie wisiała na tej beżowej ścianie między łóżeczkami.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#888 |
|
Wtajemniczenie
|
to nie ma co się śmiać
![]() ja z ostatniego usg dopatrzyłam się że młoda wymiar FL ma o 2 tygodnie zawyzony może być gidyja długa
|
#889 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie mam w całym mieszkaniu miejsca na wózek a co dopiero reszta klamotów - bujaczki, później zabawki itd. Nie wiem jak to będzie.
|
|
|
|
|
#890 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, znalazłam tę gazetę, oczywiście odwrotnie napisałam, upoważnienie jest potrzebne niby jeśli dziecko zameldowane byłoby tam gdzie ojciec a nie matka.
Cytuję: "rejestrując malca, dowiedz sie, czy USC informuje urząd miasta o urodzeniu dziecka. Jeśli tak, po ok. 3 miesiącach wystarczy odebrać PESEL dziecka. Jeśli musicie sami poinformować urząd, zróbcie to po rejestracji w USC. Dziecko jesr meldowane pod wskazanym adresem (obojga rodziców lub jednego z nich, gdy meldunki są różne). DOKUMENTY: odpis aktu urodzenia lub książeczka zdrowia dziecka, upoważnienie matki, jeśli dziecko ma być zameldowane przy ojcu, a matka ma inny adres." niuniuniau ja też chyba bym się skłaniała ku gwiazdce ![]() My dopiero chyba za tydzień złożymy łóżeczko albo nawet za 2, bo trochę zmniejszy nam się wtedy przestrzeń
Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-05-14 o 10:43 |
|
|
|
#891 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() ania_85 (Ania, 26 l.)...................... ..........(tp 29.05.2012) ur. 13.05.2012 Mariusz 2800g, 56cm cc GRATULUJĘ ![]() ![]() Donoszę, iż po wizycie ok, dziecko ładnie rośnie, waży już 3300g (37 tydz) i jeszcze nie szykuje się do wyjścia urodzę małego klopsika.Wczoraj miałam problem z internetem i do nadrabiania mam tylko 10 stron więc idę czytać ![]() Dziękuję za dostęp do maila ![]()
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak u nas też dziecko zameldowali sami i z tyłu na akcie napisali numer pesel i że zameldowali ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- gratuluję wszystkim mamom nowy ![]() widze że więcej cc się zaczeło
|
|
#893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle szwagierka odłożyła dla nas pieluszki 2, jej mały ma dokładnie dzisiaj skonczone 3 miesiące a już się w 2 nie mieści. A zaznaczę, ze nie jest jakiś gruby czy wielki, wydaje mi się nawet, ze on taki drobny jest raczej. |
|
|
|
|
#894 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie się bardziej podoba ten robal Żółty chrabąszcz, czy też biedrona Bardziej oryginalne Cytat:
za wizytę. Noooo, dziecko na prawdę ładnie rośnie Jak tak dalej pójdzie, to może rekord Polski pobijesz Żartuję i nie życzę |
||
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#896 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie mamusie, nie jestem w stanie Was nadrobić, więc gratuluje wszystkim rozpakowanym, od wczoraj jesteśmy w domu.
Malwina urodziła się 11.05.2012 godz. 10:15 przez cc, waga 3,870, wzrost 58 cm, 10 pkt. Bardzo ciężko dochodzę do siebie, wystąpiły u mnie komplikacje, ale to opisze jak już się zorganizuję. Napiszę tylko jedno, że nie rozumiem jak można za takie cierpienie skazywać się dobrowolnie, albo płacić za cc. Pozdrawiam |
|
|
|
#897 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje. Ja tez tego nie rozumiem sama walczyłam dzielnie o sn niestety po 12h cięli mnie i teraz ale cóz nie wchłonie się
|
|
#900 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

co pulmicort moze Ci zmieni 

też brzuch ciągnie, boli, twardnieje, biegunka wymioty, czop odlazł i co?? i nic sie nie dzieje 

Chociaż i ja taką ewentualność mam gdzieś daleko w głowie. Jak się ktoś pyta, czy to już na 100% dziewczynka, to odpowiadam, że na 100% będę wiedziała jak urodzę 
13.08.2011

więc idę czytać