|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Gaabbi - nasz synek to będzie Wojtuś
jakoś nie podałam, bo tak cały czas piszę o nim po imieniu, to zapomniałam![]() Libretko - gratulacje!!! I szybciutko dochodź do siebie!! ![]() Pandzia - kupcie Olafowi chociaż do sypialni oczyszczacz powietrza. Razem z nawilżaczem tworzą świetny mikroklimat. Naprawdę, ja jestem megauczulona na pyłki (jak mi robili testy, to miałam wylew na pół ręki poza skalą) i w ciąży z Michałkiem ratowało mnie tylko siedzenie w zamkniętej sypialni z włączonym nawilżaczem i oczyszczaczem na pełen gwizdek. Naprawdę, rano samopoczucie jest o wiele lepsze. Myśmy sie bardzo spieszyli z oczyszczaczem, bo w ciąży tak nagle po prostu zaczęłam umierać - jeszcze miałam tak mocno, jak nigdy (podobno tak bywa), więc po prostu mąż pojechał do castoramy i kupił jakiś pierwszy lepszy taki wydajny, bo nie było czasu na rozglądanie się i porównywanie, ale naprawdę w duecie z nawilżaczem ulga jest ogromna!
|
#1022 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wracam od gina i mam newsa
![]() Otóż wczoraj zaczęłam 36tc ale dzisiaj się dowiedziałam że moje dziecię waży już 3kg i według wszystkich oznak na świecie to mam dobry 38tc. Prawdopodobnie przez to że ta moja ostatnia miesiączka była przesunięta o 2 tygodnie stąd ten błąd w obliczeniach. W każdym razie - szyjka się rozwiera został 1 cm (tydzień temu miałam 2 cm) dalej mam brać fenka - ale gin powiedział że jak się zacznie akcja porodowa to i fenek jej nie powstrzyma. I mam być przygotowana że w każdej chwili mogę zacząć rodzić a do przyszłego tygodnia to prawdopobnie będę miała już rozwarcie bo szyjka miękka rozwiera się Dziecię naciska na kanał rodny. No i jutro na KTG i mocz, morfologia, i wymaz musze zrobić na cito. No i musze dokończyć wyprawkę i spakować torbę daję sobie czas do konca tygodnia .... bo inaczej proszę mnie tu publicznie ![]() Zabieram się za doczytanie tych 5 stron które dzisiaj naskrobałyście bo widzę że poniedziałki są gorące
|
|
|
|
#1023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja liczę na to, że niektóre dzieci przybierają wcześniej, inne później i że nie będzie tak źle. Może mój jest z tych, co wcześniej ![]() stokroteczka777 ten, co Ci wkleiłam na allegro był za jakieś 10 zł, więc niedrogo a moim zdaniem jest super, używałam go przed ciążą codziennie przez jakies pół roku i był niezawodny, bardzo szybko i dokladnie mierzy. Mam do niego większe zaufanie niż do takiego do czoła, który kupiłam dla Małego. _Maya_ 34tc+6d i 2690g to chyba tak w miarę normalnie, tak mi się wydaje. u mnie pewnie nie będzie chciał teraz zrobić usg w czwartek, więc pewnie i tak nie będę wiedziała. |
|
|
|
|
#1024 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mogę zapytać jaki pediatra? Chodzisz prywatnie, czy do którejś z naszych przychodni? Bo w sumie to nie wiem, czy nasi "specjaliści" nadaja się do leczenia poważniejszych chorób niż przeziębienie, no ale to moje wrażenia.
|
|
|
|
|
#1025 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1028 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego nie rozumiem dlaczego krytykujesz osoby, które były na dukanie skoro sama też próbowałaś, a zdrowe odżywianie to też pewnego rodzaju dieta, bo prowadzi do wyżeczeń i ograniczeń |
|
|
|
|
#1029 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z innej beczki: czy jak posiekam mięso w blenderze to będzie choć trochę przypominało mielone?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#1030 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ogłaszam wszem i wobec że ogoliłam moją małą buszmenkę I nawet nie było ciężko
|
|||
|
|
|
#1031 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
..tak nie w temacie ..taka anegdotka
|
|
|
|
|
#1032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie to czeka jutro przed wizytą, ale teraz to rach ciach i już
|
|
|
|
#1033 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie chcę zapeszać ale od 3 godzin mam chyba skurcze,mówię chyba bo dziecię mi się wypycha,brzuch jak kamień,trochę boli i dupę rozrywa
|
|
|
|
#1034 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziewczyny bardzo Wam dziękuję za kciuki ja jestem dziś taka przejęta że cały dzień chce mi się płakać. jak się tam jutro roztrzęsę to mnie jeszcze uśpią no ale skoro tak zaciskacie to może będzie dobrze dziekuję Wam bardzo jeszcze raz a teraz już naprawdę spadam bo jeszcze mam troszkę do zrobienia!do napisania |
|||
|
|
|
#1035 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musi być
|
|
|
|
#1037 |
|
Zadomowienie
|
Timii, trzymaj się pozytywnych myśli, ze już niedługo będziesz miała maleństwo w ramionach.
Trzymaj się!!!!!! |
|
|
|
#1038 |
|
Raczkowanie
|
Coś _agatę dlugo trzymają w szpitalu
Nic nie pisała czy coś przegapiłam? |
|
|
|
#1039 |
|
Rozeznanie
|
timii powodzenia
|
|
|
|
#1040 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś mi szwankuje internet, więc spadam. Do jutra
|
|
|
#1041 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Timii wszystko będzie dobrze. Trzymaj się. Libretka gratuluję i trzymam kciuki za szybko powrót do zdrowia. Ja też już po wizycie. Szyjka dalej zamknięta. Lekarz stwierdził, że w czwartek do szpitala i mi pomoże urodzić. Jestem zakochana w tym lekarzu. Mówi, że gdyby szyjka była gładka to by mi ją już dzisiaj wystymulował, ale i tak nic straconego zmolestuję M i on mi wystymuluje szyjkę.![]() Dzidziuś waży ok.3150g- chyba mało no nie??? A no i termin porodu już drugi lekarz bierze z OM, czyli jestem 4 dni po terminie. kism kupiłam ten termometr micrlifu bezdotykowy, ogólnie mierzy temp ok - podaje np. 36,3stopnie, ale ma bardzo głośny sygnał kończący mierzenie, więc to jest główna wada. No i w takim razie może obie będziemy rodzić w piątek.
|
|
#1042 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Kochane! Mam pytanko
Czy któraś z Was stosowała w ciąży jakiś Lactovaginal czy coś tego rodzaju? Mam jakieś takie nieprzyjemne uczucie, a biorę przecież antybiotyk, więc wolałabym sobie coś tam zapodać, ale w ulotce wiadomo "skonsultować z lekarzem..." A może to jest bezpieczne tak jak i np. magnez, a w ulotce jak zawsze napisane na wyrost? Jutro idę do gin, ale może już dziś bym sobie zaaplikowała Myślę, że to bezpieczne... Nawet Clotrimazol stosuję za poleceniem gina profilaktycznie po basenie, ale jeszcze wolę Was zapytać. Na pewno coś mi doradzicie ![]() I jeszcze Wam napiszę, co mi się przypomniało o ktg... Pisałyście niektóre, że nie czułyście skurczów, choć ktg je pokazywało. Ja wczoraj też nie! Jak sobie siedzę/leżę w domu, ale też jak coś robię, chodzę, to czuję je wyraźnie, nawet widzę jak mi się kształt brzucha zmienia Ale na tej twardej leżance, obwiązana tymi gumami, już byłam taka zdrętwiała, że coś mi tam świtało, że to może skurcz, ale wątpiłam (a leżałam akurat tak, że nie widziałam wyświetlacza), a potem się zdziwiłam, jak zobaczyłam, że było kilka skurczy takich w okolicach 80-100 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko mierzysz np. 3 min i już. Ja mam ten niby owulacyjny ale on się tak nazywa po prostu, bo jest bardzo dokładny i przecież mogę mierzyć nim też w buzi/pod pachą. Też płaciłam koło 10 zł.Cytat:
Ja spałam po południu, a teraz tż już poszedł spać, bo słabo się czuje. Ale 7 pięknych metrowych róż stoi mi na biurku i jeszcze jedna malutka od Maksia I ja miałam na myśli, że do końca nie stracę nadziei, tzn. do końca porodu, że Twój sen się spełni co do tego nacinania Jak by było bez nacinania i pękania, to na taką wagę Kaja też się zgadzam ![]() A Ty nie martw się naprawdę wagą dzidziola! Oczywiście, że wielkość brzucha i wielkość dziecka nie są adekwatne ![]() Cytat:
Brawo, że Stasiu ładnie rośnie! Powodzenia z wyprawką Postaram się pamiętać i w razie czego możesz liczyć na baciki ![]() Cytat:
Ja sobie ciągle zapeszam... tzn. co włączę jakiś licznik skurczy, to po poł godziny czy godzinie mi przechodzą Chociaż teraz już zaczęłam raczej stosować tą metodę ze zmianą aktywności i za każdym razie mi przechodzą, przynajmniej nie siedzę przez tą godzinę i się nie łudzę więc to wciąż nie to...Cytat:
![]() Pisała, że wyjdą prawdopodobnie we wt, ale nie wspominała, dlaczego tak długo. Może u niej w szpitalu takie zwyczaje po cc... |
|||||||
|
|
|
#1043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Waga dzidziola dobra moim zdaniem, nie ma się czym martwić Gdyby było poniżej 3 kg to może możnaby mówić, że za mało...Mówiłam, że Ci lekarze tacy uparci z tą OM... A Ty chcesz już rodzić? Może gdybyś temu lekarzowi dobitnie powiedziała, jak u Ciebie było z cyklami, pokazała szczęsliwy wykres i to kiedy dopiero miałaś pozytywny test, jak wychodziły pierwsze usg... i do tego raczej nieduża waga dziecka, to może by się jeszcze wstrzymali z tym wywoływaniem. Sama nie wiem, co bym zrobiła na Twoim miejscu Bo jeśli naprawdę ciąża jest ok. 2 tyg. młodsza, to po co się spieszyć...?
|
|
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Doszedł mi ból pleców Nospe łyknęłam
Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-05-14 o 21:00 |
|
|
|
|
#1046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysoką temp. zawsze wolę potwierdzić rtęciowym lub przynajmniej tym dokładnym pod pachę, ale te bezdotykowe bardzo przydatne są do sprawdzenia takiego stanu podgorączkowego czy na szybko wody w butelce do przygotowania mleka, kaszki. Jakoś mój nadgarstek zupełnie nieczuły jest w tym względzie Zresztą mleka nie powinno się dodawać do zbyt ciepłej wody, bo traci część wartości odżywczych...Coś się dzieje A skurcze jakie, regularne?
|
|
|
|
|
#1047 |
|
Wtajemniczenie
|
Kibel zaliczyłam właśnie,po nospie nie przeszło.Skurcze raczej nie regularne pomiędzy nie którymi nie ma nawet minuty przerwy a pomiedzy innymi 5minut.Mama do mnie jedzie.Jak to fałszywy alarm to ubije bo ściągnęłam mamę.
|
|
|
|
#1048 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hhehe to juz wiemy dlaczego sie goliłaś ![]() A tak serio to wskocz jeszcze pod prysznic, jak nie miną to jazda Powodzenia! Podobno nie ma dużego tloku w szpitalu, więc bedzie luzik No i jeszcze jeśli chodzi o lekarzy, to zdecydowanie stawiałabym na diagnozę specjalisty. Naprawdę mam ograniczone zaufanie do naszych lekarzy. Ja co prawda chodzę do Kujawy, ale naprawdę tylko z "pierdołami".
|
|||
|
|
|
#1049 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
?????powodzenia |
|
|
|
|
#1050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- No jeśli golenie wywołuje akcję to chyba też się dziś ogolę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

jakoś nie podałam, bo tak cały czas piszę o nim po imieniu, to zapomniałam

jak ten czas leci...

no ale skoro tak zaciskacie to może będzie dobrze

A skurcze jakie, regularne?