|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: SG (Straight Girl) - czyli coś dla prostowłosych
Pisałyście o porowatości
Ja już od jakiegoś czasu się nad moją zastanawiam.
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Świetnie, że mniej Ci się przetłuszczają, ja wczoraj też miałam ekstra włosy, nie zbijały się w strąki i zaczynam podejrzewać, że to zasługa emulsji Glorii. Zauważyłam też, że cała moja włosomaniacza pielęgnacja jest chyba dla włosów za ciężka, natomiast pośpieszne mycie plus skromna odżywka na 5 min. działają najlepiej ![]() Oby to była zasługa Lilli, bo właśnie zaczynam go używać A, i pamiętam o ekstrakcie przeciwłupieżowym dla Ciebie, niestety nie robiłam jeszcze zakupów na ZSK i nie ma kiedy się spotkać Mam szalony okres...
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też zauważyłam, że zbyt intensywna pielęgnacja nie służy moim włoskom, zbyt szybko się wtedy przetłuszczają ![]() Wystarczy, że rzadziej coś mocniejszego nałożę lub olej, czyli tak 2/3 razy w tygodniu. Wydaje mi się, że nie mam na tyle zniszczonych włosków, aby codziennie intensywnie je pielęgnować i tym samym je obciążać ![]() No i daj znać koniecznie jak Lilli się sprawdzi Co do tego ekstraktu, to ze spokojem, nie spieszy mi się, póki co łupież zniknął, a włoski mniej się przetłuszczają, mam jeszcze sporo wcierek, więc to najwyżej przy okazji
|
|
#3575 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tak jak sądziłam, wczoraj grzywka spięta - dziś czysta. i reszta włosów też świeża- tłuste są tylko tam, gdzie miał z nimi kontakt olejek myjący.kilka kropli nie mam więc pojęcia co się wtedy stało, ale akurat byłam wtedy na grillu i wygladałam koszmarnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i u mnie podobnie jak u Ciebie - stosowanie na raz wielu rzeczy mija się z celem, bo obciąża i w sumie nie ma z tego nic dobrego. u mnie Lili właściwie całkowicie usunął łupież [nie miałam jakiegoś wielkiego, to raczej wyglądało na przesuszenie skóry, ale długo się z nim męczyłam, pojawił się parę lat temu po użyciu jakiegoś szamponu]
|
||||
|
|
|
#3576 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi też :P znaczy zwłaszcza czekać aż ostygnie toto ![]() Cytat:
![]() Silikony niby odstawiłam, mam tylko jedną maskę ze zmywalnym (potters) ale nie używałam jej już w sumie chwilę, no i silikony na końcówki plus odrobina na długość. Teraz myślę, że to trochę za mało i kupię jakiegoś psikacza. Cytat:
na razie poużywam tej Bingo z keratyna i zobaczę. Może im po prostu jakoś ten kryzys minął wcześniej uzywałam kokosa kilka razy i było tak sobie, a potem niby zestaw prawie ten sam, a włosy nagle super. Podejrzewam że to może dodatek miodu i gliceryny (znowuż wczesniej po samej glicerynie ewidentnie były głupie) albo to że nie zrobiłam płukanki ziołowej, może to ona była winna kryzysowi. Zrozumieć te włosy ![]() Co do silikonów jeszcze. Na pewno są zbędne w szamponach. W masce/odzywce też wolałabym ich uniknąć, ale jeśli reszta składu byłaby fajna, to jakiś lekki silikon mógłby być. (Ciekawa jestem Twojej opinii o tej Nivea po dłuższym czasie )Fajnym wyjściem byłaby odżywka bs z silikonem, ale musiałaby byc lekka, nie wiem czy to w ogóle możliwe... Cytat:
![]() Też nie mam suchych włosów (no chyba że coś im nie podpasuje, bo ciągle próbuję nowych rzeczy), nawet końców, są ogólnie w dobrej kondycji - gładkie, miękie, w miarę chyba błyszczące. Ale te zniszczenia to chyba tak jak piszesz urazy mechaniczne. Tak własnie myślałam, żeby zakupić szczotkę z nat. włosia w końcu. Sądzę że odżywić ich się dużo bardziej już nie da, natomiast brakuje czegoś do ochrony chyba. Jeśli pomogłaby mi odżywka z silikonem to nie powiem "nie" tylko dlatego że to złudne. Tak samo złudne jest psikanie silikonowym sprayem ![]() W sumie mam jeszcze jakieś resztki silikonowych odzywek, muszę na chwilę kiedys do nich wrócić i poobserwować mam maskę joanna miód i cytryna, radicala do farbowanych, kallosa carotkę i shea z Mypa. Cytat:
![]() ja się jeszcze pocieszam, że najgorsze mam przody, które jeszcze nie są ścięte po prostownicy. Reszta jest dużo lepsza, czasy kiedy prostownica byla na porządku dziennym jest już chyba ścięta, ale potem używałam jeszcze "od święta" więc może te niektóre rozdwojenia to jeszcze po tym ![]() Z drugiej strony odkąd zaczęłam pielęgnację włosy są w dużo lepszym stanie. Więc chyba po prostu trzeba wybrać złoty środek - i czekać co się będzie działo. Cytat:
też je po prostu wycinam jak coś znajdę, bo przecież nie zetnę się do ucha...
|
||||||
|
|
|
#3577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może faktycznie tak jak napisałaś była to wina grzywki ![]() Skoro teraz jest wszystko ok, to najwidoczniej nie była to wina szamponu, tylko może jakiś bad hair day Co do dużej ilości kosmetyków, to ja na początku mojego włosomaniactwa kupowałam wszystko co wyczytałam, ale to był błąd, bo w sumie nie mogłam poznać się na tym co mi pomaga, a co nie ![]() Teraz mam jeden szampon delikatny na co dzień, jeden do oczyszczania, jedną maskę ( ale z silikonem i planuję jeszcze dokupić Bingo), co do odżywek, to zawsze stosuję dwie na zmianę (tylko ich mi się trochę nagromadziło w pewnym momencie, ale stosuję tylko dwie), myję włoski codziennie i każdą nakładam co drugi dzień. Natomiast mam trochę olei, ale to dlatego, że stosuję je też na buzię, teraz jednak skupiam się na nakładaniu tylko dwóch ![]() Co do łupieżu, to ja się go nabawiłam jakiś czas temu pierwszy raz w życiu, ale z mojej winy, bo zbyt przesuszyłam skalp Próbowałam dużo rzeczy, aby się go pozbyć i w końcu minimalizm wygrał ![]() Wcierałam Seboradin, ale co drugi dzień na początek, myłam Lilli i raz w tygodniu nakładałam ecliptę na skalp i po łupieżu, ani śladu ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Pewnie wina zmiennej pogody ![]() Ja też uważam, że silikony są zbędne w szamponach, bo szampon ma po prostu dobrze, a jednocześnie delikatnie myć Co do tej odżywki Nivea, to zdam relację jak potestuję ją przez jakiś czas ![]() No i ja jeszcze nie trafiłam na lekką odżywkę b/s z silikonami, każda ma kilka silikonów i do tego pq, chyba że jakaś lekka odżywka d/s użyta jako b/s ![]() Ja w sumie zmieniłam ostatnio psikacza Gliss Kura na Schaume, która ma tylko jeden silikon i naprawdę mnie nie obciąża nic a nic, a do tego włoski są dużo milsze niż po GK ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Aha zapomniałam napisać, że jestem już pewna, że to keratyna powodowała u mnie sianko ![]() Po odstawieniu czarnego Gliss Kura problem ustąpił, a wczoraj dla testów dałam mój własnej roboty psikacz pod olej z dodatkiem keratyny i dzisiaj włoski nie są takie mięciutkie jak zawsze Dodam, że stężenie keratyny w tym psikaczu nie jest duże
16.09.11 - pielęgnacja bezsilikonowa 29.09.11 - oleje 25.01.12 - ścięcie 1.04.12 - Seboradin 12.04.12 - Eclipta 11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy Moje włosy Edytowane przez izus_86 Czas edycji: 2012-05-13 o 13:39 |
||
|
|
|
#3578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dam znać na pewno, dziś zaczynam z nim przygodę
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A próbowałaś te odżywki b/s Joanny? Ja z aloesem też przedobrzyłam, jak dawałam go codziennie to włosy wyglądały jak siano. Dzisiaj dałam go do maski z gliceryna i spiruliną i jest ok |
|
|
|
|
#3580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie martw się, w końcu uda się ściąć te rozdwojone i ochronić te, co są na tyle, że się nie rozdwoją Cytat:
ale dziś na dobrą sprawę tak czy siak były brudne - umyłam chba po prostu tak mi się ostatnio porobiło z nimi, no cóż i tak myję właściwie codziennie, bo lepiej się układają, ale.. fajnie byłoby móc czasem rzadziej i żeby nie robiły niespodzianek w postaci niewytrzymywania nawet 1 całego dnia, a zdarza się to im ![]() dziś w superpharmie patrzyłam na tą wcierkę seboradinu, miałam ją kiedyś, jak jeszcze mieli stare białe opakowania i nie była w psikaczu i nie lubiłam jej, bardzo źle się nakładało i śmierdziało bardzo. moje włosy bardzo chyba chłoną wszystkie zapachy. ale pewnie też widzisz, że po niektórych szamponach włosy są ładniejsze, np. gładsze. u mnie po Lili są bardziej śliskie i trochę błyszczą bardziej po lushowych z kolei są splątane i matowe.właśnie kupiłam dziś tą Shaumę z shea i znowu to samo - zapach utrzymuje mi się bardzo wyraźnie na włosach, jest taki... kawowy, kakaowy... jak olejki do opalania latem w sumie wkurza mnie, że tak mocno go czuć, bo jak tu użyć perfum jeszcze ? ale włosy się zupełnie nie plączą ![]() apropo siana, nie suszyłam dziś włosów (zazwyczaj, gdy włosy są już prawie suche podsuszam je suszarką, by po prostu je ułożyć - niby włosy mam proste, ale łatwo się odkształcają i schnąc sobie samodzielnie są jakieś takie powykręcane) i zauważyłam, że mam jakieś mega siano na głowie. zastanowiłam się nad tym i chyba od zawsze takie miałam, bez potraktowania włosów jakimś ciepłem chyba powinno być na odwrót. zastanawiam się czego to wina może być, albo czego braku...może u mnie to też aloes?? rany, odkryć co jak działa na włosy, to naprawdę sztuka.... |
||
|
|
|
#3581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kupiłam ale nie wiem jak się tym obsługiwać by nie mieć obciążonych włosów. Udało mi się kupić dziś zachwalane przez was Bingo z masłem shea i serum A+E na które poluje już z 2 miesiące ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------
|
|
#3584 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś próbowałam te odżywki, ale o dziwo mnie obciążały ![]() Teraz się ich boję, bo mają Isopropyl Alcohol, a jak chodzi o moje włoski, to muszę bardzo uważać na tego typu alkohole ![]() Cytat:
Zresztą tak jak pisałam, pogoda ostatnio nie służy Naszym włoskom ![]() Cytat:
No, ale działa na mnie, więc się tym nie przejmuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że chociaż Ci przypasuje pod względem działania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę, że dostałaś Bingo ![]() Co do ilości psiknięć, to ja daję tak 2 ze spuszczoną głową w dół, na te włoski pod spodem i tak z 4/5 z wierzchu. Staram się tak dawać ku dołowi, z dala od skalpu, chyba wiesz o co mi chodzi ![]() Cytat:
Dokładnie ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Aha dla zainteresowanych przepisałam skład tej odżywki Nivea Intense Repair Skład: Aqua, Stearyl Alcohol, Dimethicone, Stearamidopropyl Dimethylamine, Cetyl Alcohol, Simmondsia Chinensis Oil, Aloe Barbadensis Gel, Peresa Gratissima Oil, Orbignya Oleifera, Hydrolyzed Silk, Oryzanol, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, C12-15 Pareth-3, Cocamidopropyl Betaine, Lactic Acid, Sodium Chloride, Methylparaben, Propylparaben, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Linalool, Parfum. Teraz jest inny, niż był kiedyś, a na KWC go nie ma ![]() Wydaje mi się całkiem ok, ma olejek jojoba, avocado, babassu, aloes, jedwab i tylko jeden silikon ![]() Dałam do analizy na zakręconym i czekam na odpowiedź
|
|
#3585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja próbowałam dać 4 psiki - na rękę i to wcierałam we włosy (po 2) były obciążone Spróbuję ją zużyć chyba do spłukiwania ale nie wiem czy to ma sens, albo nie dać przed nią odżywki d/s. Nie mam za bardzo pomysłu. Wklej potem link do analizy tu.
zagęścić włosy ![]() od 11 listopada - drożdże od 7 listopada - skalpel Edytowane przez kuleczkka Czas edycji: 2012-05-14 o 08:32 |
|
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Link wkleję ![]() Aha pamiętasz jak pisałyśmy o filtrach dla dzieci? Babydream z Rossmanna jest fotostabilny, Soraya też A tutaj masz listę innych filtrów fotostabilnych, nie-aptecznych, czyli też trochę tańszych, dla dzieci też są: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=189956
|
|
#3587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bingo po dzisiejszym użyciu extra! To moje 2 bingo. Najlepsza maska póki co. Nie da się z dalszej odległości psikać - rąk mi dłuższych brakuje
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie miałaś jeszcze Bingo? Możesz porównać? No i przypomnij mi jaką masz tą odżywkę w sprayu? Może jest zbyt ciężka
|
|
#3589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Spróbuję.
![]() Cytat:
Z resztą nie uważam, że używanie silikonów na zdrowych włosach, by je chronić jest w jakikolwiek sposób złudne. Co innego, gdy napakujemy powłoczek na zniszczone włosy i "och, ach, patrzcie jakie gładkie". Moje włosy na szczęście też już dawno nie widziały prostownicy - swoją drogą prostowanie takich drutów to była najgłupsza rzecz, jaką im robiłam - ani lokówki. Ostatnio nawet mało (jak na siebie) suszę, więc może coś im się polepszy. Dodatkowo zauważyłam, że gdy schną same to te dłuższe bejbiki się ładnie układają z resztą włosów, po suszarce wyglądam jak po bliskim spotkaniu z piorunem. ![]() Od dwóch dni testuję też połączenie oleju z jedwabiem na końce. Wcześniej mnie to obciążało, ale po użyciu CHI i makadamii efekt jest całkiem fajny.
Edytowane przez fluoxetine Czas edycji: 2012-05-14 o 13:02 |
|
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zauważyłam, że często widać na wątkach włosowych podejście 'włosy jak z reklamy nie istnieją, trzeba się pogodzić z tym, co się ma' z czym się w ogóle nie zgadzam, bo jeśli ktoś wytrwale dąży do pięknych włosów i regularnie o nie dba to da się to osiągnąć ![]() Mi aniaamelia Dla mnie ta maska jest trochę za lekka na maskę
After all this time? Always. kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url] książki Edytowane przez Jigoku Czas edycji: 2012-05-14 o 18:02 |
|
|
|
|
#3591 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś pozbierałam komplementy od koleżanek na temat włosów (miały dobry dzień po nocy z Sesą
) i nareszcie wiem,że widać moje starania o nie Gdyby jeszcze te końcówki się tak nie rozdwajały...I odkryłam,że w sklepie zielarskim koło uczelni mają maski Bingo Oj biedny mój portfel zawsze jak tam zachodzę...A i jeszcze jedno co do przeszłości - jako kilkulatka miała bujną burzę pięknych loków A teraz jestem prostowłosa...
|
#3592 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i z shea oba są ok. To z błotem śmierdzi trochę i chyba mniej nawilża, ale obydwie mi się podobają. Chyba są podobne w działaniu - nie wiem jak po składach bo się nie znam. Psikacza mam tego co Ty, ale mam też Joannę b/s z zieloną herbatą i też nie bardzo mogę jej używać, a jak zrobiłam sobie własny z d-penthanolem (1 kropla na 20ml) i z kwasem HA i keratyną to też mnie obciążało. Może mam za krótkie włosy na odżywkę b/s. Często czytam, że odżywkę daje się od ucha w dół, a ja mam od uch w dół jak dobrze pójdzie 5cm na które i tak daje jedwab/serum silikonowe + olej. ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
![]() co do podejścia to pewnie masz racje, ale pod warunkiem, że ma się jakieś wstępne warunki. ja marzę by dojść do stanu - PRZECIĘTNE
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3594 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(no i kolejna rzecz do wypróbowania!)a próbowałaś kiedyś z BD nie szamponu, tylko takiego płynu z pompką? bo ja tak i nienawidziałam go szczerze nawet do ciała się nie nadawał, zupełnie nie mył ![]() wczoraj psikałam na suche, bo już nie mogłam wytrzymać zobaczę jak będzie na mokre ![]() myślisz, że jest sens jednocześnie używać psikacza własnej roboty? szkoda mi teraz rezygnować z niego, bo po to te półprodukty kupiłam ![]() teraz to mi dopiero dałaś kwestię do przemyśleń ![]() ale nie, to niemożliwe, całe życie miałam proste włosy (patrząc na zdjęcia z dzieciństwa, kiedy to jeszcze schły same, nie znały suszarki), takie, które bardzo łatwo ułożyć, ale jak już się je ułoży, to do następnego mycia się tego nie zmieni - są dość cienkie i takie jak piórko i chyba dlatego. jednocześnie gdy są wycieniowane - po prostu te krótsze włosy schnąć opierają się np. na ramionach - więc wysychają takie 'wykrzywione' no i takie już zostają, chyba że je potraktuje suszarką :P (nawet jak są już suche - gdybym była CG, to na sucho suszarką pewnie bym ich nie wyprostowała :P). i to tez dotyczy tylko dolnych partii włosów, grzywka i góra są całkiem proste. ale to sianko mnie bardzo zastanawia, bo z chęcią bym zrezygnowała z suszarki, no ale jak z takim sianem chodzić? kiedyś z tego powodu używałam prostownicy - włosy były takie gładkie po niej... Cytat:
![]() Cytat:
![]() masz na pewno rację, ale ja czasem wątpie, że każdy włos da się doprowadzić do świetnej kondycji. na pewno włosy b. zadbane i ładne istnieją, ale czy każdy może mieć takie? Cytat:
może to po prostu zbyt dużo na raz. Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2012-05-14 o 18:19 |
||||
|
|
|
#3595 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zgadzam się co do tych odzywek bs a w kwestii keratyny to myslę, że na razie "napakowałaś" nią włosy i chyba już więcej nie chcą, nawet jeśli stężenie jest małe za jakiś czas możesz spróbować, ale może w mniejszej ilości np albo tylko gliss kur albo ten własnej roboty. Ciekawe jak moje włosy się zachowają po kilku razach z Bingo keratynowym![]() Cytat:
sama przeważnie robię z fleshem bo w moim pokoju jest takie ekstra światło, zwłaszcza że mam tylko jedno miejsce do ustawienia samowyzwalacza. Ale obiecałam zdjecia koloru w jakimś normalnym świetle na innym wątku, więc jak tylko coś mi się uda wykombinować to pokażę ![]() mam nadzieję byłoby to łatwiejsze jakbym miała wymarzoną długość... i mogła podcinac to co urośnie. Pierwszy cel niby osiągnęłam, ale chciałabym jeszcze 10 cm minimum (max 20). Niby niewiele, ale moje włosy nie chcą przekroczyć 60 i już myślę czy to nie jest związane z tym genetycznym wiekiem włosa ![]() Co do Twojego "siana"... Nie wiem, ale ja dawniej miałam chyba podobnie. Po suszarce dużo gładsze niż normalnie. Nadal po myciu i naturalnym schnięciu mam szopę (suszarka bardzo rzadko), ale włosy wracają do gładkości w miarę szybko, w zalezności czego użyję jest to od kilku h albo po przespanej nocy jak myję gdzieś przed spaniem. Ogólnie jako dziecko miałam druty straszne, potem cięcie, zniszczenia i się wywijały strasznie. Odkąd zaczęłam mocno dbać (głównie CG), zapuściłam, trochę zrównałam, zaczęły się prostować musiały się więc dosyć zregenerować. Owszem czasem się wywina te przy twarzy, albo czole ( jest ich rzadziej, co chwilę mam nową bejbikową grzywkę, która się wywija ;/ ) ale jest dużo duzo lepiej. Więc może po prostu cierpliwości? ![]() i co jeszcze zauważyłam - po wszystkich maskach Bingo wywijają się bardziej ![]() Cytat:
jak czytałam to jak o sobie ![]() zgadzam się nooo, ja też a jak suszysz? z góry czy tak "byle jak"? bo tak delikatnie, z daleka i z góry nie powinno robic szopy
|
|||
|
|
|
#3596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
używałam zamiennie - 1 z tych rzeczy
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może swoje też w końcu pokażę, ale ostatnio mają gorsze dni, myślałam, że po obcięciu będzie lepiej, ale nie jest ![]() a próbowałaś stosować coś na przyspieszenie porostu włosa? w ogóle w jakim tempie na msc Ci rosną? nie chcą przekroczyć 60, czyli w ogóle nie rosną? dokładnie o to mi chodziło z tym sianem! pamiętam, że właśnie dawno temu po maskach Waxa były od razu po myciu i samodzielnym schnięciu gładkie. gładkie i sypkie, ale nie sianowate i takie zwiewne jak piórko, czyli jak teraz. kiedyś suszyłam je czasem z głową w dół, a teraz po takim suszeniu mam siano do kwadratu ![]() posłucham Twojej rady co do cierpliwości ![]() a już się czaiłam na Bingo, a tu mówisz, że się bardziej 'kręcą' ![]() to wydaje się, że to dlatego, że masz dośc krótkie włosy i w efekcie psikasz dość wysoko. może spróbuj psiknąć tylko raz od dołu z głową w dół, bądź od tyłu? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niektórzy wychodzą od zera, Tobie na pewno też się uda
|
||
|
|
|
#3600 |
|
Wtajemniczenie
|
Z rzeczy "nie do przeskoczenia", bo są zaprogramowane genetycznie to chyba tylko ilość i czas życia włosów. A to jednak wpływa na ogólną jakość. Poza tym, tak jak mówisz, pielęgnacją na pewno można sprawić, że włosy będą zdrowe. Tylko, jeśli mamy ich mało i są dodatkowo cienkie to super włosów się z nich nie zrobi. Dlatego ktoś zauważa wspaniałe efekty po kilku miesiącach pielęgnacji, a ktoś nie widzi większej różnicy po latach. Tak mi się wydaje przynajmniej.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.

W Gdańsku ktoś widział może? w Auchan nie ma, więc pewnie zostanie mi internet...

Mam szalony okres...

ja mam chyba nowsza wersje tego bo to kółko jest u mnie w czerwonej obramówce, ale w rossie łatwo jest tego żołciaka zlokalizowac
wszędzie podkreśla się SLS nie, silikony nie, ale już o ochronie się nie wspomina tak wyraźnie i dla czytelnika, który nie zgłębi się w to wystarczająco będzie to mylące... tak, jak dla mnie się okazało.
Robię co jakiś czas polowanie i właśnie staram się ich pozbywać, jeśli tylko zauważę.

chyba powinno być na odwrót. zastanawiam się czego to wina może być, albo czego braku...

Gdyby jeszcze te końcówki się tak nie rozdwajały...