|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam kuzynkę, kiedyś mieszkałyśmy w jednym domu, oni góra a my dół i bardzo ją lubiłam. Teraz po przeprowadzce na prawie drugi koniec Polski szuka ze mną kontaktu, ale po dwójce dzieci o niczym innym nie słyszę... Jeszcze żeby mnie to interesowało, ale ja nie cierpię dzieciaków i co mam jej niby na to powiedzieć? I że to się nie skapnie, że odpowiedzi typu "aha", "noo.." raczej nie wyrażają żywego zainteresowania.. O właśnie, swoją drogą- tego typu odpowiedzi, gdy nadrukuję 5 stron smsa też nie rozumiem jeszcze szczególniej, gdy dana osoba dziwi się potem, że milknę
|
|
|
#4323 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#4324 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Najlepsi są tacy, którzy myślą, że ja naprawdę w chwilę im streszczę to, co się działo u mnie przez dwa lata
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#4327 |
|
Konto usunięte
|
A propos ciąż to mnie bawi taka lekka hipokryzja...
moja znajoma ma siostrę która w ostatniej klasie technikum zaszła w ciążę, bla bla bla wszystko pięknie.Ale jak ja opowiadam o kimś np z mojego kręgu to -łoo ale patola taka brzuchata gówniara... szkoda że sama siebie nie słyszy
|
|
|
|
#4328 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Serio, jak kogoś nie widziałam przez 2 lata, a i przed dwoma laty nie byłam z tą osobą bardzo związana, to co ja jej mogę powiedzieć poza tym, że „u mnie dobrze”? Nie za bardzo mam ochotę opowiadać o prywatnych sprawach osobie, która nawet nie jest mi bliska. A grzeczna rozmowa grzeczną rozmową, ale naprawdę nie chce mi się w imię kurtuazji prowadzić dłuższych pogawędek z kimś, kogo znowu przez kolejne dwa lata pewnie nie zobaczę. Nie znaczy to, że rzucę chamskim tekstem, ale celowo nie będę sztucznie wydłużała grzecznej i uprzejmej rozmowy, bo i po co?
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Za ten czas, to mam nadzieję być w drugiej ciąży... no ale nie koniecznie muszę mieć dla nich czas. Jednak mam spory kawałek do PL, a jak do tego dojdzie praca i przedszkole lub szkoła dziecka (w NL obowiązek szkolny jest od 4 roku życia), to raczej do kraju nie będzie mi jakoś specjalnie spieszno.
Powiem Wam, co mnei tu dziwi, ale tak pozytywnie. Ludzie są mili i otwarci, na dodatek często obca osoba potrafi podejść i spytać, jak się czuję, jak dziecko, ładna pogoda etc. Do tego tutaj listonosze czy policjanci mówią dzień dobry, tak o . Na początku byłam w szoku, teraz to dla mnie norma. Może i część miejscowych robi to, bo tak wypada i mogą nie lubić obcokrajowców, ale ważne, że nie dają tego odczuć. To samo tyczy się w sklepach, urzędach, służbie zdrowia itp.
|
|
|
|
#4330 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A pytałaś koleżanek, czy chciałyby się spotkać, gdy wpadłaś do Polski? Bo niektóre osoby cierpią na syndrom nienarzucania się I uważają, ze osoba, która przyjeżdża, ma po prostu sama wyjść z inicjatywą, ponieważ nie chcą jej przeszkadzać w spotkaniach rodzinnych...
|
|
|
|
|
#4331 | |
|
Zadomowienie
|
Czasem by się chciało nawet coś poględzić o wszystkim i o niczym, ale ja np nigdy nie wiem, od czego zacząć
![]() I tak jak Chatul pisała- jeszcze zależy, w jakich kontaktach byłam z daną osobą przed Wielkim Niewidzeniem ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
w gruncie rzeczy przykra przypadłość, zawsze wydaje mi się, że jak ktoś mnie lubi to mi da znać żebyśmy się spotkali; problem w tym, że ja też wiele osób lubię a im tego nie okazuję :/Co do zagranicznej kultury to ja byłam zachwycona uśmiechniętymi Włochami super atmosfera. (choć zastanawiam się, czy to też nie dlatego, że mieli przed sobą szczupłą blondynkę z jasnymi oczami ).
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałam pytałam, nawet mamy założoną prywatną grupę na facebook'u. Więc informacje na 100000% do nich dotarły. Mnie tutaj raz babcia odwiozła samochodem do domu, jak na początku ciąży zasłabłam w sklepie .Włosi zazwyczaj są mili i flirtują, bo zazwyczaj na coś liczą... nie wiem, czy oni mają w genach chęć podboju całego świata niczym Cezar .
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-05-15 o 09:39 |
|
|
|
|
#4333 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba w jakiejś innej Polsce żyję
|
||
|
|
|
#4334 |
|
BAN stały
|
Ja się jakiś czas temu zaczęłam zastanawiać, skąd się biorą ci wszyscy ludzie anty... antysemici, antyklerykałowie, rasiści.... Jak to działa? Znajdujesz jakąś grupę i postanawiasz, że będziesz jej nienawidzić?
|
|
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ludzi anty na wszystko... uważam, że sami mają ze sobą problem i chcą zaburzyć poczucie szczęścia wszystkim dookoła. Mam takiego kuzyna, niestety. |
|
|
|
|
#4336 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
To my sąsiadki jesteśmy
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#4337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ludzie są życzliwi, powiedziałbym, w normalnym stopniu. Mi się często zdarza uciąć pogawędkę z kimś na przystanku czekając na tramwaj, podobnie w poczekalni u lekarza. Nie spotkałam się jeszcze z tym, żeby ktoś był dla mnie niemiły gdy pytam o drogę. Może mam nosa do ludzi i wybieram tych uprzejmych?![]() Jedyne co mnie w tym temacie uwiera to panie w niektórych osiedlowych sklepach, które często nie odpowiadają na dzień dobry czy do wiedzenia, mam nadzieję, że to się kiedyś zmieni. Póki co w większych marketach, typu Tesco, jest pod tym względem dużo lepiej, co zapewne jest sprawką jakiegoś speca od markietingu, który przykazuje każdej kasjerce uprzejmie witać i żegnać klientów
|
|
|
|
|
#4338 |
|
jestę wieszczę
|
Mnie rozwalają baby w moim dziekanacie. Oglądała któraś "Kogel Mogel"? To tam w akademiku jest taka upiorna baba na portierni. Takie same mam w dziekanacie
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4340 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzeniona
|
Dzisiaj zdziwiłam się będąc w WORD-zie. W tym ośrodku można zdawać egzaminy po angielsku (nie wiem, czy można wszędzie, więc piszę). Przyszedł młody anglojęzyczny chłopak i co - okazało się, że NIKT w okienku nie zna angielskiego! Panie z uporem maniaka wciskały mu druczki po polsku, mimo że miały do dyspozycji takie po angielsku, bo jak jakiś pan poszedł i poprosił, to dostał. Ten chłopak anglojęzyczny podchodził do tych okienek i zadawał proste pytania, a one do niego po polsku: "Proszę wypełnić". Na szczęście osoby w kolejce się zlitowały i pomogły mu. Też bym pomogła, ale czekałam w napięciu na egzamin i wolałam nie przerywać rozmowy w połowie
Do czego zmierzam - nie wymagam płynnej znajomości angielskiego, ale rozmowa z panem z kasy wyglądała tak:Anglojęzyczny chłopak mówi po angielsku, że chciałby się zapisać na egzamin teoretyczny. Pan z kasy po polsku mówi, że druczki leżą tam i ma wypełnić i z tym przyjść, bo on nie wie o co chodzi. Pan anglojęzyczny nie rozumie po polsku, w końcu mówi zrezygnowany "CAR". Pan z kasy nie rozumie. No to mnie zwątpienie dopadło. |
|
|
|
#4342 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#4344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(sorry, od kiedy zaczęłam kurs - i jeszcze dłuuuuugo, długo po nim - jestem ciekawa, na czym ludzie oblewają. Takie moje małe zboczenie )
|
|
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Jestem więc chyba ewenementem na skalę światową.
|
|
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla pocieszenia, moja ciocia 3 razy oblała na łuku, to jesteś lepsza, a następnym razem będzie super!
|
|
#4347 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#4348 |
|
Konto usunięte
|
A mnie dziwi jedna dziewczyna. Jest 5 lat młodsza ode mnie, chociaż makijaż i ogólnie styl bycia i ubierania zbija z tropu, wygląda na 18. Kiedyś się z nią kolegowałam, i z tego wiem, że straciła dziewictwo w wieku 11 lat (!) pije, pali, nawet chwaliła się że "narkotyki są jej nie obce" ale w to raczej nie wierzę. I tak wchodzę na fb dzisiaj, i zaczynam przeglądać jej profil. I tak: zwykłe zdjęcie z kamerki podpis "uczę się". Kilka godzin wcześniej zdjęcie i "szykuję obiadek" czy "robią makijaż". i za każdym razem dodaje zdjęcie -.- Wyrzuciłam ze znajomych, ale kuuurde, jak można być takim pustym?
A odnośnie młodych matek, to oglądam "Ukrytą prawdę" i tam 38 letnia kobieta przewija dziecko i tekst "o jaką piękną kupkę zrobiłaś!" Ja wiem, że to tylko film, ale czy kobiety serio tak mówią? Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2012-05-15 o 14:36 |
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

i co mam jej niby na to powiedzieć?
jeszcze szczególniej, gdy dana osoba dziwi się potem, że milknę
.

)