|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34120750]Na początek waga w dół, a koło września, października już może spokojnie iść w górę...[/QUOTE] Perse, a ja znów się podłączam do Ciebie. Też mam zamiar tyle czekać co Ty. Do września zasuwamy, a potem przybieramy ![]() O ja cięęę, uwielbiam tak kolorowo! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34122208]Ale gorzka może trochę mniej niż mleczna? [/QUOTE] Tak, gorzka mniej niż mleczna!!! hahaha ![]() fajny bzik, ja mam wszystkiego po trochu, sporo wisiorków, sporo lakierów itd. Tylko malowideł się boję, próbowałam z tym jutubem i make-upem krok po kroku. Postępy są, ale ja taka leniwa... Ja wróciłam do domu po korkach i padam. Po południu mój wcięty sąsiad zaciągnął mnie do mechanika po samochód, bo zapomniał, że ma odebrać, a tu już 5 piw zdążył wypić. No to poszłam, lubię go, starszy facet, ale taki pocieszny. No i dostałam 2 opakowania ptasiego mleczka. Teraz leżą na stole i patrzą się na mnie ![]() Perse, czym się Twój TŻ zajmuje? Mój pracuję często od 7 do 20 :/
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2012-05-14 o 21:35 |
|
|
|
|
#512 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
fiolusiek -
![]() czarnula - dobrze, że pojechałaś na IP, super, że okazało się, że jest wszystko dobrze maga - ja serduszko Darii widziałam w 6 t i 5 d. Panika - boskie ![]() Zeberko - mnie też pod koniec brzuch pobolewał i myślałam że urodzę wcześniej. Może się przeforsowałaś albo zdenerwowałaś czymś? ![]() Obserwuj ruchy i jakby coś to na IP marsz ![]() Nita - jak 1szy dzień w pracy? perse - gorzka czekolada nie tuczy ale tylko ta prawdziwa, 90 % ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- - i mówią "zjedz mnie"
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-05-14 o 21:36 |
|
|
|
#513 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#514 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#515 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#516 |
|
Wtajemniczenie
|
Pozdrowienia od Dareczki:
|
#517 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No to trzymam za nas obie kciuki! Mój TŻ jest analitykiem w call center w dużej firmie, tak bardzo oględnie mówiąc. Analizuje ruch przychodzący, wychodzący. Zwykle pracuje 8-16, dzisiaj pierwszy raz tak długo :/ Ale wcześniej, w poprzedniej firmie też mu się to zdarzało. A Twój TŻ czym się zajmuje? Ta moja miała chyba 65 i czułam kakao między zębami Aplen Gold, nawet dobra. Nigdy nie lubiłam gorzkiej czekolady, ale odkąd nauczyłam się ją robić na gorąco, to polubiłam i taką w kostkach.
|
|
|
|
|
#518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lucy, amilcia, pani, maksi- ruchy są, Kasia pod wieczór mocno się wierciła a teraz chyba śpi...
brzuch mnie pobolewa dołem, wzięłam espumisan bo ostatnio jak byłam z takimi bólami to lekarz mi mówił, że to jelitowe zaburzenia mam... może troszkę dzisiaj się przeforsowałam bo chciałam kupić pare rzeczy na mieście na ten wyjątkowy czas a później niosłam jakies 100metrów do auta proszek i balsam do prania (łącznie ok 3kg) a ja niczego nie podnoszę od miesięcy- najcięższe co biorę do ręki to butelka z wodą...potem robiłam segregację ciuszków i trwało to a ciężko mi znaleźć wygodną pozycję.... a może to te skurcze przepowiadające... teraz tak mnie ciągnie trochę w jajnikach... od jutra mam stresujący czas do odwołania -więc możliwe też, że to od tego...mam wrażenie, że się uspokaja więc na razie nie podnoszę alarmu i nigdzie nie jadę, może to po tym espumisanie mi lepiej.... Cytat:
no i najważniejsze- sekretarka mówiła, że jej zdaniem urlop wlicza się w okres nieobecności branej pod uwagę w rozliczaniu przerwy stażowej (czyt,: L4+ macierzyńskie+ urlop) Z tego co szukałam to zaległy urlop się nie wlicza ale nie będę się sprzeczać bo zależy mi aby ten staż skończyc możliwie szybko... Zobaczymy, czas i Kasia będą weryfikować plany lub utwierdzać w ich słuszności... Alfa- ale cacka ![]() Cytat:
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-05-14 o 22:04 |
||
|
|
|
#519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zmykam spać. Wszystkim: dobranoc
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
Dareczka-laleczka, cudna!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34125833]Niejako się cieszę, choć jak dobrze wiesz - nie mam z czego. No to trzymam za nas obie kciuki! Mój TŻ jest analitykiem w call center w dużej firmie. A Twój TŻ czym się zajmuje? [/QUOTE] Też trzymam kciuki Perse, jeszcze będzie pięknie. Cały dzień to sobie tłumaczę, bo dzisiaj 2 miesiące odkąd Małej nie ma. Pamiętam już, kiedyś wspominałaś czym się TŻ zajmuje. Mój jest instruktorem nauki jazdy, a teraz zaczyna się sezon, więc bierze po kilkanaście godzin dziennie. amilcia, dobranoc! |
|
|
|
#521 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#522 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34126898]Prawo jazdy - cel nieosiągnięty. Podejścia: dwa, trauma fatalna. Choć instruktora miałam fajnego, to egzaminator trochę mnie na egzaminie podeptał i jakoś nie umiem się z tego podnieść i podejść po raz trzeci...[/QUOTE]
No coś Ty! Dwa razy i się poddałaś? Egzaminatorzy to szuje i trzeba się z tym pogodzić. Zapisuj się raz, dwa! Ja zdałam za drugim razem, a jeździłam już od 13 roku życia Moje życie nie miało by chyba sensu bez prawa jazdy A na egzaminie trzeba mieć po prostu szczęście (przynajmniej u mnie w Kielcach).uciekam spać, miłej nocki!
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2012-05-14 o 23:02 |
|
|
|
#523 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
... |
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
amilcia- Daria śliczności
![]() Nitka się nie pojawiła....ciekawe jak tam w pracy i jak Sylwia na pełnym etacie w żłobku.... ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Perse- nie poddawaj się tak łatwo....spróbuj podejść jeszcze raz do egzaminu!
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Amilcia Daria jest taka śliczna jak laleczka Wczoraj przeczytałam artykuł na temat płci u dziecka i pisało, że dziecko poczęte podczas owulacji lub zaraz po niej to będzie chłopczyk, a kilka dni przed to dziewczynka, sprawdziło się u was to Bo wygląda na to, ze w takim wypadku u nas będzie chłopak![]() Panika skoro masz kapryśną skórę to dobre i delikatne są kwasy BHA i PHA, te pierwsze dobrze działają na zaskórniki |
|
|
|
#526 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
witam sie z rana i zycze milego dnia Mam nadzieje,ze o mnie nie zapomnialyscie tutaj,bo nie odzywalam sie troszke....
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#528 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziękuję.Cytat:
To niby chodzi o to, że plemniki z chromosomem X są silniejsze i przeżywają dłużej - do owulacji. Ale ja w to nie wierzę, to wg mnie czysty przypadek. TŻ wrócił wczoraj ok. 23.30.... Masakra :/ A dzisiaj już wyprawiony do pracy. Oby wrócił normalnie, bo spędziliśmy wczoraj całe pół godziny razem Współczuję parom, które się mijają z pracą, my na szczęście pracujemy w podobnych godzinach, no oprócz takich akcji. Tymczasem sprzątam i o 10 wychodzę na spotkanie z koleżanką. |
||
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
wczoraj tak sie zle czułam z emasakra....... spojenie mnie strasznie bolało, jak niewiem, masakra. Brzuch mnie ciagnał, chodzic doslownie nie mogłam dzis jest lepiej![]() kupiłam małej pampki te pampersa new born. Jeszcz emusze tetrowe kupic i flanelowe to moze dzis pojde. Wczoraj bylma zmuszona z tz z zakupow wrocic bo niedałam rady chodzic tam mnie rwało na dole wszystko![]() bo i ostatnio dzien w dzien glowa mnie boli. i od 2 dni swedzi mnie czoło miłego dnia dziwczyny, ja mam dzis troche spraw do zalatwienia, wiec ide sie ogarniac ![]() śliczna!!!!!!!!!!!
|
#530 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
a ogolnie u nas ok Czujemy sie dobrze,tlyko kregosup coraz gorzej znosi wszystko ale dam rade Dla dzidzi wszystko![]() Teraz jest 18 tc juz ![]() A TY slonce jak sie czujesz?? wszystko ok? Perse doskonale Cie rozumiem....moj Tz pracuje ogolnie od 7 do 16,ale dojezdza kawalek za miasto do pracy,wiec jest okolo 16:30 w domku. ale zdarza sie,ze robi nadgodziny. Nieraz do 19, czasami do 20,a bylo i tak,ze do 2-3 w nocy robil,bo musial transport wyjechac z zamowieniem,a nie bylo wszystko gotowe wiec robil ponad dwie zmiany ciagiem.... wracal i padal,a ja zawsze na niego czekalam zeby choc chwile zobaczyc, przytulic, pocalowac....Wafelku lez duzo jak sie tak czujesz. U Ciebie to coraz blizej rozwiazania -a pamietam jak dowiedzialas sie,ze jestes w ciazy
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wg usg jest 17 tc
|
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34129059]
Dziękuję.Nie albo nie wiem - mi się wydaje, że naszego syneczka zmajstrowaliśmy przed owulką. To niby chodzi o to, że plemniki z chromosomem X są silniejsze i przeżywają dłużej - do owulacji. Ale ja w to nie wierzę, to wg mnie czysty przypadek. [/QUOTE] Plemniki z X są wolniejsze ale silniejsze i dłużej żyją, a z Y szybsze ale krócej zyją. To akurat jest udowodnione naukowo Ale jak to w przyrodzie bywa seks w okolicach owulki nie daje 100% pewności a zwiększone prawdopodobieństwo poczęcia chłopca. Ogólnie zauważona została tendencja, że z wpadek rodzą się głównie dziewczynki (rzadki czy przypadkowy niezabezpieczony seks), a z częstego seksu lub celowania w owu chłopcy ![]() W mojej rodzinie się to potwierdziło jestem: ja mój brat i sis, tylko brat był zaplanowany ![]() Choć jak wiadomo bywają i tacy co mimo usilnych prób na chłopca, trójeczkę dziewczynek miec będa i na odwrót
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34124013]
Mój TŻ ciągle siedzi w pracy... Normalnie wychodzi o 16 :|[/QUOTE]współczuję... mój w poprzedniej pracy rzadko wychodził przed 21, czasem siedział jeszcze dłużej (a pracował do 17:30)... wkurzające... ![]() hehe co one tak paCZą?! i co? wypaczyły??? ![]() wow. dzięki. ja mam jeden wielki kompleks, także dziękuję kochana za miłe słowa ![]() Laluniiiiaaa! śliczna. i jaka już duża panna ![]() heh. trzymam kciuki. Ale jest druga strona medalu - wijecie swoje gniazdeczko i to jest piękne!Cytat:
|
|
|
#534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
alez ten czas leci zaraz bedziemy odliczac tygodnie do porodu.....![]() Mnie tez czasami ciagnie podbrzusze,ale zdecydowanie wyzej niz na poczatku ciazy. A widac juz Ci mocno brzuszek?? Ja w piatek mialam wizyte i kolejna w czerwcu. Nie musze juz brac luteiny Z dzidzia wszystko ok Lekarz probowal zobaczyc plec,ale pepowina zaslaniala i nadal 50% na 50% a Tz i moja mama czekali juz na to,ze sie dowiedza....
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie też nie byłam planowana
![]() Ciekawe co wyjdzie w naszym przypadku Do usg połówkowego jeszcze trochę czasu, a ja już bym chciała wiedzieć, następną wizytę u gina mam 11 czerwca dopiero |
|
|
|
#536 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Ale macie dobrze, że w ogóle codziennie się widzicie, bo mój TŻ wyjeżdża w poniedziałek o 5 rano a wraca w piątek około 20, a raz w miesiącu musi zostać na sobotę i wraca koło 17
|
|
|
|
#538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34122208]
To tak jak z paleniem, nie da się tak od razu rzucić. Więc staram się stopniowo.. [/QUOTE] Mój TŻ nie pali 13 dzień, a palił dosyć dużo. Mam nadzieję, że uda mu się wytrzymać ![]() Śliczności Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34126898]Prawo jazdy - cel nieosiągnięty. [/QUOTE] Szkoda, że tak szybko się poddałaś. Niektórzy zdają i po 10 razy... Ale warto Cytat:
|
|
#539 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34126898]Prawo jazdy - cel nieosiągnięty. Podejścia: dwa, trauma fatalna. Choć instruktora miałam fajnego, to egzaminator trochę mnie na egzaminie podeptał i jakoś nie umiem się z tego podnieść i podejść po raz trzeci...[/QUOTE] PERSE absolutnie się nie poddawaj i nie odkładaj na później bo przejdzie ci ochota na ponowne zdawanie. Ja zdałam za trzecim razem bo po pierwszym zadawniu napisałam skargę na egzaminatora bo zadawał mi niedwuznaczne pytania i sypał głupimi tekstami na mój temat, byłam z tym u dyrektora WORD-u na skardze. Drugi raz usadzili mnie za "karę" ale się nie poddałam a trzecim razem trafiłam na fajnego egzaminatora co skupił sie na jeździe i był normalny no i sie udało a wychodzac z tamtąd miałam takiego banana na twarzy że masakra a w duchu pomyślałm teraz to pocałujcie mnie w.....nosek!!! Cytat:
Cytat:
ZEBERKO uważaj na siebie, i się oszczędzaj
ŻONA OD 17.06.2006 ![]() "Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..." Ugo Foscolo Edytowane przez anusia1808 Czas edycji: 2012-05-15 o 09:17 |
|||
|
|
|
#540 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

Aplen Gold, nawet dobra. Nigdy nie lubiłam gorzkiej czekolady, ale odkąd nauczyłam się ją robić na gorąco, to polubiłam i taką w kostkach.

Dziękuję.
to moze dzis pojde. Wczoraj bylma zmuszona z tz z zakupow wrocic bo niedałam rady chodzic tam mnie rwało na dole wszystko