ślubujące w 2012:) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-14, 19:07   #3751
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: ślubujące w 2012:)

My zaprosiliśmy wszystkich ze strony Tż-ta - całe 20 osób i niecałą moją rodzinkę hahah Tż ma maluteńką rodzinkę ...

No właśnie jeszcze nie mam za bardzo pomysłu, ale mój foto dość pomysłowy, więc liczę na niego... chcielibyśmy w trochę lesie, albo pośród zieleni, a tak to nie bardzo wiem gdzie...
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 19:09   #3752
justiii87
Zakorzenienie

Na dachu wieżowca ? Bardzo fajne zdjęcia

Ja mam tyle pomysłów że nie wiem co wybrać
Podobają mi się zdjęcia w Zakopanym - nad Morskim Okiem, nad morzem: zachód słońca, plaża, Zamek w Mosznie też piękne zdjęcia i bądź tu człowieku mądry i zdecyduj się

Mam z tym problem bo za dużo napatrzyłam się na plenery w mojej okolicy i nic mi się u Nas nie podoba

Po dłuższej rozmowie (trwała nie całe 2 min) z moim TŻ chyba zdecydujemy się na Zamek w Mosznie a następnie Zakopane

http://www.arekgmurczyk.pl/plener-slubny-w-zamku/

http://www.arekgmurczyk.pl/raz-w-zyc...ubny-w-gorach/

http://www.arekgmurczyk.pl/bajkowa-s...morskim-okiem/

http://www.arekgmurczyk.pl/category/fotografia-slubna/ - Warszawa o zachodzie słońca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9eb10eeaab.jpg (36,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f674ae502d.jpg (83,9 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2012-05-14 o 19:32
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 19:25   #3753
Malgos_12
Zakorzenienie

Justiii - my chyba nie będziemy mieć akurat zbyt wielu dni na zastanowienie, bo tylko do piątku po weselu będziemy w PL, więc mam nadzieję, że pogoda dopisze...
powiem szczerze, że te akurat które wstawiłaś nie bardzo mi się podobają... ale pomysł ciekawy, tylko ujęcia jakieś średnie...
Stary 2012-05-14, 19:29   #3754
kasioonya
Rozeznanie

O kurczaczki - bardzo poważne te Wasze plany plenerowe
My na razie nie zaplanowaliśmy niczego... Chcielibyśmy mieć zdjęcia na naszym ukochanym stadionie i nad jeziorem - w wioseczce, na którą jeździliśmy od dziecka, w której poznaliśmy się 7 lat temu (z kawałkiem) i jeździmy tak dotąd co roku marzy mi się jakaś łąka pełna kwiatów industrialne klimaty nie są w moim typie - ja to jestem chyba takie dziewcze małomiasteczkowe

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 19:32   #3755
Malgos_12
Zakorzenienie

...

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-05-14 o 19:59
Stary 2012-05-14, 19:33   #3756
Malgos_12
Zakorzenienie

Kasioonya - koło Wrocka jest kamieniołom, tak miała tez sesję moja szwagierka

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-05-14 o 19:58
Stary 2012-05-14, 19:36   #3757
justiii87
Zakorzenienie

http://www.arekgmurczyk.pl/bajkowa-s...morskim-okiem/ - zdjęcia mojej koleżanki z którą tańczyłam w zespole

My możemy sobie pozwolić na szaleństwo plenerowe bo znajomy robi Nam zdjęcia i mamy go do dyspozycji kiedy tylko chcemy

Ja chcę zdjęcia w Zakopanym bo tam spędziliśmy Nasze pierwsze wspólne wakacje
Stary 2012-05-14, 19:41   #3758
Malgos_12
Zakorzenienie

To w Zakopanem prześliczne, a kolory jak z bajki ....
Stary 2012-05-14, 19:43   #3759
kasioonya
Rozeznanie

Super te zdjęcia i piękne pary

Zakopane i jego kolory przemawiają do mnie bardziej niż kamieniołom, ale ogólnie lubię kiedy zdjęcia są oryginalne, a reszta to już tylko kwestia gustu

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-05-14, 19:46   #3760
justiii87
Zakorzenienie

Zakopane ma swój urok a że My mamy wspólny sentyment do tego miejsca to też chcemy tam zdjęcia. Zamek w Mosznie też mi się bardzo podoba a że mamy po drodze więc czemu nie skorzystać

Ja jestem maniaczką zdjęć uwielbiam je robić i oglądać a teraz będę miała okazję żeby mnie ktoś fotografował więc wykorzystam to na max-a

a co powiecie na takie zdjęcia? - http://www.arekgmurczyk.pl/sierpniow...er-just-do-it/ - Ja jestem na NIE za te stroje :/

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2012-05-14 o 19:50
Stary 2012-05-14, 20:00   #3761
Malgos_12
Zakorzenienie

Justiii - bardzo fajne (oprócz tych strojów, ale może to jacyś zapaleni sportowcy)... i to w gumiakach super, też kiedyś o tym myślałam...
Stary 2012-05-14, 20:02   #3762
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
a co powiecie na takie zdjęcia? - http://www.arekgmurczyk.pl/sierpniow...er-just-do-it/ - Ja jestem na NIE za te stroje :/
ładne zdjęcia, ale te w strojach sportowych mi się nie podobają. ale pewnie ma to związek z ich pasją, więc rozumiem, że dla nich te zdjęcia znaczą więcej niż dla zwykłych "oglądaczy"

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-05-14, 21:02   #3763
Pradip
Zakorzenienie

Cisza cisza a nagle tyle postów do nadrobienia
Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
My ksiedza dopiero za tydzien lub dwa bedziemy zalatwiac i trochę się obawiam bo jak chodził po kolędzie to rodzicom powiedział że zgoda na ślub w innej parafii kosztuje połowe stawki za ślub
Kurcze sporo ja nadal łudzę się że nas ominie załatwianie tej licencji...
Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny jestem taka wściekła
Teściowa dzwoniła do mojego tż coś tam gadali o on jej powiedział coś o winietkach a ona zaczęła się drzeć żebyśmy tego nie brali że ona to pozbiera jak będzie ....no co za wredna krowa
Już było lepiej a ona znowu zaczęła się wpierdzielać
Oczywiście się pokłócili \
zachowuje się co najmniej jak by to jej wesele było wrrrrr
Bez kitu mocną w gębie masz tą przyszłą teściową.
Cytat:
Wczoraj opadły mi ręce. Ludzie nie mają wstydu i ich głupota przechodzi ludzkie pojęcie.
Dzwoni do mojej mamy Nasza kuzynka z podziękowaniem za zaproszenie, ale jeszcze nie potwierdza czy przyjedzie bo do 15 maja ma jeszcze dużo czasu (raptem dwa dni) ale dzwoni bo ma pytanie do mojej mamy. Pyta sie My też zapraszamy jej rodzeństwo ( jedną siostrę z mężem i dwójką żonatych synów, brata z żoną córką i zięciem, brata z narzeczona i jej mamusię), a mojej mamie mało słuchawka nie wypadła z ręki. Mama odpowiada jej że nie prosimy jej rodzeństwa z rodzinami bo nie utrzymujemy z Nimi kontaktu. Na to Ona zadaje kolejne pytanie : "a czemu Nas prosicie i Nasze córki i ich mężów" na to mama jej odpowiada "a czemu Wy Nas prosiliście na wesela", " a bo My z Wami utrzymujemy kontakty, odwiedzamy Was, lubimy i szanujemy" więc moja mam do Niej " więc odpowiedziałaś sobie na pytanie które mi zadałaś, a po za tym My nie zapraszamy gości z którymi nie mamy do czynienia nawet gdy jest to rodzina bo tak wypada". Ciotka po krótkiej rozmowie mówi że Oni na obecną chwile na 99 % przyjadą, ale mają czas do 15 i oddzwonią.

Dziś odbieram telefon, dzwoni wuj z informacją że jednak nie przyjadą na wesele bo teściowa zachorowała (wczoraj wpraszali ciotkę do Nas na wesele i cieszyła się dobrym zdrowiem,) i muszą się ją opiekować. Mogli chociaż lepszą wymówkę wy myśleć, a nie raptem chorobę ciotki która jest zdrowa.

Jak można tak się zachowywać i wpraszać pół swojej rodziny do kogoś na wesele. Rozumiem żeby Oni prosili Moich rodziców na wesela swoich dzieci i byśmy byli jakoś zżyci i utrzymywali kontakty ale w takiej sytuacji oszzzzzzzzzzzzzzzzzz
Wiesz co? Tu już tylko śmiać się można bo dziwić sie jak tak można albo wściekać to nie ma najmniejszego sensu.
Cytat:
Napisane przez wisienka25 Pokaż wiadomość
Prosiłyście o zdjęcie bielizny więc załączam
Bardzo ładna tylko nie będzie Cię denerwował sylikon z tyłu?
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Justiii - szkoda gadać z tymi gośćmi, u mnie była tylko jedna niezręczna sytuacja... prosiliśmy jednego wujka, i jego córka (zamężna, 2 prawie dorosłych dzieci) wróciła w tym czasie z pracy do domu, wyczuła, że zapraszać jej nie będziemy, więc przywitała się i grzecznie przeprosiła, że po pracy obiad musi zjeść... no więc zapraszamy tego wujka a on do nas z tekstem, żebyśmy przemyśleli wybór, żeby ich starych nie prosić, tylko jego córkę bo kuzynostwo a my się nie znamy... ciotce głupio się zrobiło, za zaproszenie podziękowała, a on dalej woła tą swoją córkę żebyśmy to ją zaprosili i pyta się mnie czy ja jakiegoś tam kuzyna znam, a ja że nie, a on a no widzisz bo wy rodzina a się nie znacie, na szczęście ciotka zaczęła, że ona takiej osoby też nie pamięta... najlepsze jest to, że jak on wyprawiał wesele i jak mu tak zależało żebyśmy się znali to czemu nas nie zaprosił?? Ale jego córka bardzo w porządku bo jak wychodziliśmy to wyszła do nas chwilkę pogadać... ale koleś postawił nas w takiej sytuacji, że na prawdę głupio było, ale w końcu powiedziałam tak: "wujek ty dostajesz zaproszenie, a jak chcesz delegację w swoim imieniu wysłać to ja nie mam nic przeciwko tylko daj znać". Wyszłam wściekła... ale cóż, mam przynajmniej satysfakcję, że wiem, że ciotka z tą córką mu nagadają!
Nie ma to jak nadgorliwy mężczyzna z dobrymi chęciami pewnie nie źle mu się później oberwało
Cytat:
Wiecie co... czy u was też jest dysproporcja liczby gości ... mam na myśli, że np ze strony Tż-ta będzie 11 osób, a ode mnie około 120-130
Jej strasznie duża różnica u nas jest zaproszonych mniej więcej 45 osób od Tż i 65 ode mnie ale Tż twierdzi że u niego może sporo odpaść
Cytat:
PM z pierwszego zdjęcia ma śliczną bieliznę Mój Tż bardzo by chciał takie zdjęcia...
Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
super, że zajęcia udane co takiego ciekawego się działo?
cieszę się, że kciuki pomogły
ale bliziutko
nam zostały 24 dni... jestem potwornie zestresowana, ale nie tylko samym weselem... w pracy sajgon, TŻ w Austrii, a mi brakuje odpoczynku i snu...
Niby nic nowego bo omawiamy własne szkolenia ale było nas tylko kilka osób i mieliśmy bardzo konstruktywna burzę mózgów
Kochana zwolnij trochę koniecznie.
Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość

Chciałam powiedzieć, że byłam dziś u lekarza i mam kontynuować kurację tymi moimi lekami póki co, bo najważniejsza wiadomość jest taka, że dziś już na szczęście jest lepiej W końcu jak wstałam rano nie było kolejnego pogorszenia tylko poprawa Wyszłam dziś nawet w końcu z domu, bo już nie wyglądam jak straszydło
A najlepszy był lekarz... Stwierdził, że na wesele to zrobimy wszystko żeby było ok, jakby trzeba było to zastrzyki w dupsko aby wysypki nie było, a jak już chłop powie "TAK" to wysypka może mi wrócić Ogólnie na szczęście żartował bo tak poważnie to myślimy, że teraz będzie już tylko lepiej. Oby kurde oby...
Jak mi się nic nie pogorszy to jadę jutro na zmniejszenie sukni ślubnej. Może uda mi się pstryknąć jakieś fotencje

Dziękuję wam bardzo zainteresowanie i za wsparcie Jesteście kochane
Ale w dalszym ciągu proszę o kciukasy żeby się już nie pogarszało
Cieszę się że jest lepiej ale kciuków nie puszczam no i oczywiście czekam na zdjęcia
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja może jestem głupia ale chciałabym jeden plener w mieście, wieczorem na ulicach w centrum miasta (może jakiś tramwaj zatrzymam ), na dachu wieżowca z panoramą na miasto- widziałam kiedyś takie i bardzo mi się podobały.
A pozostałe plenery nie wiem- na pewno inne ale jeszcze nie myślałam a może czas już zacząć
Marzy mi się coś podobnego... Spędziłam już jednego Sylwestra na dachu 18piętrowego wierzowca i chętnie bym to powtórzyła W ogóle chętnie zaczęłabym plener po południu żeby załapać sie na zachód słońca może nad Wisłą i jak już będzie ciemno a z kamerzystami pojedziemy pobiegać po polach i lasach w dzień
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 21:02   #3764
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
mnie będzie malowała wizażystka z Douglasa - polecona właśnie przez mojego brata i jego dziewczynę ma bardzo dobre opinie w moim mieście i z tego, co wiem, to właśnie pracuje na dobrych kosmetykach. jestem w kontakcie z dziewczyną, która w sobotę miała próbny u "mojej" wizażystki i ma mi dzisiaj opisać swoje wrażenia z makijażu - dam Ci znać
To czekam na relacje! Chociaż na pewno każda wizażystka maluje inaczej....ale słyszałam, że tam mają wykwalifikowane osoby, które znają się na "fachu"

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 21:12   #3765
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:

trzymam z całych sił!

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
O kurczaczki - bardzo poważne te Wasze plany plenerowe
My na razie nie zaplanowaliśmy niczego... Chcielibyśmy mieć zdjęcia na naszym ukochanym stadionie i nad jeziorem - w wioseczce, na którą jeździliśmy od dziecka, w której poznaliśmy się 7 lat temu (z kawałkiem) i jeździmy tak dotąd co roku marzy mi się jakaś łąka pełna kwiatów industrialne klimaty nie są w moim typie - ja to jestem chyba takie dziewcze małomiasteczkowe
ja też wolę łono natury od budynków niedaleko mojej wioski jest śliczny park...i chyba tam zrobimy sobie sesję...są tam cudne alejki, jest lasek, staw, sad, i inne fajne "bajery"

Stary 2012-05-14, 21:14   #3766
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

matko, faktycznie, te Wasze plenery to poważna sprawa.
Ja dziś się umówiłam na 28. Ale bez szaleństwa, Starówka, Park, nad Wisłę i po balu Mogłąbym jechać gdzieś, ale mąż nie bardzo może brać wolne, bo mało mu zostało a sesja może być tylko w tygodniu. Tylko kupię sobie kalosze, bo będzie mokro i to fajnie wygląda

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
C
Marzy mi się coś podobnego... Spędziłam już jednego Sylwestra na dachu 18piętrowego wierzowca i chętnie bym to powtórzyła W ogóle chętnie zaczęłabym plener po południu żeby załapać sie na zachód słońca może nad Wisłą i jak już będzie ciemno a z kamerzystami pojedziemy pobiegać po polach i lasach w dzień
gdzie??!!!

Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Czas edycji: 2012-05-14 o 21:15
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 21:21   #3767
monika860902
Zakorzenienie

Mam pewien dylemat, problem....otóż moja przyszła teściowa jest obrażona na mnie i na mojego TŻa od świąt...tzn. z nim normalnie rozmwia a my się jeszcze nie widziałyśmy...specjalnie zrobiłam dla TŻa rodziców specjalne zaproszenia, ze specjalnym tekstem...no ale dzień przed świętami wyszło jak wyszło i już się z nimi nie widziałam...a mieli zaproszenia dostać w święta jako pierwsi....no i na dzień dzisiejszy wszystkie zaproszenia mamy rozdane, tylko zostali rodzice TŻa...No i wpadłam na pomysł, że mimo wszytsko pojade tam i dam i tak jak należy to zaproszenie....no ale jak TŻ powiedzial o tym mamie to jego mama powiedziała, że on sam może dać to zaproszenie, ja nie muszę przyjeżdzać..... Kurcze ta cala sytuacja jest chora. Mam udawać w dniu ślubu że wszytsko jest ok jak nie jest? Korci mnie aby jednak pojechać do nich i wszystko sobie wyjaśnić...ale z drugiej strony, skoro ona sobie tego nie życzy to na siłe się pchać nie będę....kurde...ale jestem zła....całą radość mi psuje...nie umięcię tak w 100% cieszyć skoro wiem że matka TŻa jest na mnie zła, a nie uważam że zrobiłam coś złego.....wrrrrrr....:mur :

Stary 2012-05-14, 21:35   #3768
Malgos_12
Zakorzenienie

Monika - to może rzeczywiście udawaj, że wszystko ok i tyle.... ale wiadomo, że wtedy w świadomości tkwi, że coś jest nie tak... a można wiedzieć o co się obraziła?? może twój tż jej coś powie...

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Gawa - to za licencję się płaci??? no tak.... skąpiradła w sutannach, przepadnie mu kasa za ślub to próbuje i tak kasę wyciągnąć za nic! normalnie kiedy to się zmieni??
Stary 2012-05-14, 21:41   #3769
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Podaj maila to wyślę projekt - dostałam od Tusi
Co do zawieszek na alkohol, to nie robię - kupiłam na all krawaty, muchy i podwiązki ::
Wyborowa współczuję teściowej Moja też fiśnięta, ale chyba nie aż tak... albo ja jeszcze tego nie wiem
oj nie życzę nikomu drugiej takiej teściowej więc abyś się nigdy nie przekonała
a czy ja też mogę prosić o projekty na maila ?
Cytat:
o ludzie jaka akcja brak normalnie słów[COLOR="Silver"]

i to w drugiej sali albo w kuchni
właśnie tak bym najchętniej zrobiła
Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
o Matko! jako nienormalna! Przecież to Wasze wesele i nikt nie ma prawa się Wam wpierdzielać! Bym chyba ją posadziła w kącie sali, abym na nią za dużo patrzeć nie mogła[COLOR="Silver"]
chciała bym , jej mina była by bezcenna i do końca życia cieszyła by moje serce

Cytat:
Wisienka - hahah ale by było, ale jak zobaczę obcych ludzi to będę wiedziała od kogo przychodzą hahaha

Wiecie co... czy u was też jest dysproporcja liczby gości ... mam na myśli, że np ze strony Tż-ta będzie 11 osób, a ode mnie około 120-130

Wesoła - to 3 jest super, ale Sara wspominała, że nie chce etoli ani szalów... hmm a może coś pomyliłam.
u nas będzie mniej więcej po równo gości odemnie i od tż chociaż jeszcze na 100 % nie wiemy bo potwierdzenie do 20 maja
Cytat:

Witam was kobitki

Chciałam powiedzieć, że byłam dziś u lekarza i mam kontynuować kurację tymi moimi lekami póki co, bo najważniejsza wiadomość jest taka, że dziś już na szczęście jest lepiej W końcu jak wstałam rano nie było kolejnego pogorszenia tylko poprawa Wyszłam dziś nawet w końcu z domu, bo już nie wyglądam jak straszydło
A najlepszy był lekarz... Stwierdził, że na wesele to zrobimy wszystko żeby było ok, jakby trzeba było to zastrzyki w dupsko aby wysypki nie było, a jak już chłop powie "TAK" to wysypka może mi wrócić Ogólnie na szczęście żartował bo tak poważnie to myślimy, że teraz będzie już tylko lepiej. Oby kurde oby...
Jak mi się nic nie pogorszy to jadę jutro na zmniejszenie sukni ślubnej. Może uda mi się pstryknąć jakieś fotencje

super że jest poprawa no i 3mam kciuki aby było jeszcze lepiej i poszło to cholerstwo od Ciebie daleko daleko
Cytat:
Cisza cisza a nagle tyle postów do nadrobienia

Bez kitu mocną w gębie masz tą przyszłą teściową.

no ona właśnie chyba kłapie tym dziobem aby kłapać gdzie na dachu ?
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34124358]matko, faktycznie, te Wasze plenery to poważna sprawa.
Ja dziś się umówiłam na 28. Ale bez szaleństwa, Starówka, Park, nad Wisłę i po balu Mogłąbym jechać gdzieś, ale mąż nie bardzo może brać wolne, bo mało mu zostało a sesja może być tylko w tygodniu. Tylko kupię sobie kalosze, bo będzie mokro i to fajnie wygląda

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

gdzie??!!![/QUOTE]
też chce nad wisłą i w wilanowie
Cytat:
Mam pewien dylemat, problem....otóż moja przyszła teściowa jest obrażona na mnie i na mojego TŻa od świąt...tzn. z nim normalnie rozmwia a my się jeszcze nie widziałyśmy...specjalnie zrobiłam dla TŻa rodziców specjalne zaproszenia, ze specjalnym tekstem...no ale dzień przed świętami wyszło jak wyszło i już się z nimi nie widziałam...a mieli zaproszenia dostać w święta jako pierwsi....no i na dzień dzisiejszy wszystkie zaproszenia mamy rozdane, tylko zostali rodzice TŻa...No i wpadłam na pomysł, że mimo wszytsko pojade tam i dam i tak jak należy to zaproszenie....no ale jak TŻ powiedzial o tym mamie to jego mama powiedziała, że on sam może dać to zaproszenie, ja nie muszę przyjeżdzać..... Kurcze ta cala sytuacja jest chora. Mam udawać w dniu ślubu że wszytsko jest ok jak nie jest? Korci mnie aby jednak pojechać do nich i wszystko sobie wyjaśnić...ale z drugiej strony, skoro ona sobie tego nie życzy to na siłe się pchać nie będę....kurde...ale jestem zła....całą radość mi psuje...nie umięcię tak w 100% cieszyć skoro wiem że matka TŻa jest na mnie zła, a nie uważam że zrobiłam coś złego.....wrrrrrr....:mur :
ja bym chyba się nie przejmowała skoro ona nie chce wyjaśnić tego a ty nie zrobiłaś nic złego to nie powinnaś czuć się winna ...jej problem i ja bym sie nie odzywała cale wesele
ale by jej głupio było
wiem zę takie sytuacje psują całą radość przygotować i całego dnia
3maj się i nie daj się

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
a to kiedy będziemy mogły wznosić toast za Twoje zdrowie?
równo za tydzień
Cytat:
Monika - to może rzeczywiście udawaj, że wszystko ok i tyle.... ale wiadomo, że wtedy w świadomości tkwi, że coś jest nie tak... a można wiedzieć o co się obraziła?? może twój tż jej coś powie...

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Gawa - to za licencję się płaci??? no tak.... skąpiradła w sutannach, przepadnie mu kasa za ślub to próbuje i tak kasę wyciągnąć za nic! normalnie kiedy to się zmieni??
nam udało się nie zapłacić za licencję
Stary 2012-05-14, 22:00   #3770
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Niby nic nowego bo omawiamy własne szkolenia ale było nas tylko kilka osób i mieliśmy bardzo konstruktywna burzę mózgów
Kochana zwolnij trochę koniecznie.

dobra burza mózgów nie jest zła

Sylwester na dachu brzmi super! ja u siebie mam taką namiastkę, bo mieszkam na 11. piętrze, więc to już prawie dach

Cytat:
To czekam na relacje! Chociaż na pewno każda wizażystka maluje inaczej....ale słyszałam, że tam mają wykwalifikowane osoby, które znają się na "fachu"
relacje będą

Cytat:
ja też wolę łono natury od budynków niedaleko mojej wioski jest śliczny park...i chyba tam zrobimy sobie sesję...są tam cudne alejki, jest lasek, staw, sad, i inne fajne "bajery"
o tak - takie łono to jest TO

jeśli chodzi o teściową, to ja może jestem dziwna, ale pojechałabym jednak z tym zapro i pokazała jej, że potrafię być ponad jakimiś głupimi i bezpodstawnymi fochami... ot co a TŻtowi bym pogroziła paluszkiem, żeby tak od razu nie biegał do "mamusi" z nowinami...

Cytat:
równo za tydzień
no to będziemy śpiewać "sto lat" mój brat też "majowy" byczek

Dziewczyny ale będę miała piękna opaskę

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-05-14, 22:08   #3771
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Na dachu wieżowca ? Bardzo fajne zdjęcia

Ja mam tyle pomysłów że nie wiem co wybrać
Podobają mi się zdjęcia w Zakopanym - nad Morskim Okiem, nad morzem: zachód słońca, plaża, Zamek w Mosznie też piękne zdjęcia i bądź tu człowieku mądry i zdecyduj się
http://www.arekgmurczyk.pl/plener-slubny-w-zamku/

http://www.arekgmurczyk.pl/raz-w-zyc...ubny-w-gorach/

http://www.arekgmurczyk.pl/bajkowa-s...morskim-okiem/

http://www.arekgmurczyk.pl/category/fotografia-slubna/ - Warszawa o zachodzie słońca
I niech ktoś mi powie ze nasz kraj nie jest piękny...
Cytat:
Ja jestem maniaczką zdjęć uwielbiam je robić i oglądać a teraz będę miała okazję żeby mnie ktoś fotografował więc wykorzystam to na max-a
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34124358]matko, faktycznie, te Wasze plenery to poważna sprawa.
gdzie??!!![/QUOTE]
A na moim rodzinnym na Pradze niestety odkąd gospodarz zobaczył że sie opalam z koleżanką na tym dachu to założył taką kłódkę której nie rozpracowałam ale może na taką okazję nam otworzy...
Tusia w Praskim czy w Skarszewskim będziecie? A kalosze pomysł świetny
Cytat:
Czuję się praktycznie tak jak Ty... Tak bardzo czekałam aż mama otworzy zaproszenie inne niż wszystkie, takie specjalnie dla niej... Mieliśmy iść do niej na samym początku bo jest dla nas kimś wyjątkowym... Przez awanturę z wypisywaniem zaproszeń do tej pory u niej nie byliśmy a temat awantury został całkowicie pominięty. Sama hamuję się bardzo z informacjami ślubnymi i mama też się o nie nie dopytuje tak jak zawsze. Smutno jest mi bardzo i nie wiem czy lepiej jest wrócić do tej awantury i oczyścić wszystko czy dalej udawać ze jest ok? Widzę ze u Ciebie jeszcze przyszła teściowa bardzo brzydko sie zachowała mówiąc żeby tylko Tż dał zaproszenie. Znając siebie pewnie nie wytrzymam i pogadam z mamą i pewnie to samo zrobiłabym na Twoim miejscu jeśli na prawdę Cie to męczy.
Cytat:
no ona właśnie chyba kłapie tym dziobem aby kłapać
nam udało się nie zapłacić za licencję
Jak Wam się udało "przechytrzyć" księdza?
Takie gadanie aby gadać zawsze najwięcej krwi psuje...

A teraz wrzucam Wam "moje" pudełko na koperty i książki bo o nie prosiliśmy w zaproszeniach. Zależało mi na fioletowym ale dostałam czarno fuksjowe myślicie że może być?

No i jeszcze sie Wam pochwalę że byłam dziś w tej pracowni obuwia i zamówiłam sobie najzwyklejsze zakryte buciki z paskiem wokół kostki z fioletowego zamszu a mama od ręki kupiła też dla siebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00094.jpg (87,0 KB, 11 załadowań)
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 22:18   #3772
Malgos_12
Zakorzenienie

Kasioonya - jaką opaskę?? na ślubie?? ja na początku też miałam mieć opaskę, ale zmieniłam zdanie...

Pradip - fajne pudełko i super, że buty kupiłaś!
Stary 2012-05-14, 22:25   #3773
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście, że można...z miłą chęcią opiszę sytuację jeszcze raz tak w skrócie
otóż ustaliliśmy jak spedzamy z TŻem święta....czyli w sob przyjeżdza do mnie i w pon. jedziemy do jego rodziny...oczywiście zabieramy po drodze jego babcię, bo bez babci bym chyba zaproszona na święta nie była....no ale jego mamuśka powiedziała TŻowi że święta są dla rodziny, powinno się je spędzać z rodziną i lepiej by było jakby on został w domu, a ja w pon. -drugie święto mogę z babcią przyjechać, bo te święta są mniej ważne. Na początku TŻcik się zgodził ale jak wyraziłam swoje zdanie na ten temat (po 7 latach bycia razem, 3 mies. przed ślubem jego matka dała do zrozumienia że w ich rodzinie nie ma dla mnie miejsca) i przyjechał....ale dzień poźniej niż jak się umawialiśmy.....ale do nich już nie popjechaliśmy-straciłam ochotę (siedziałam nad zaproszeniami, cieszyłam się, że dostaną takie inne, że się pewnie ucieszą...). No i do dzisiaj ma pretensje że babcia siedziała sama w domu...pominę fakt, że u nich w domu były jeszcze 2 samochody-po babcię nikt nie ppojechał...to tak w wielkim skrócie kurde, ale wątek zaśmieciłam moimi problemami

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Czuję się praktycznie tak jak Ty... Tak bardzo czekałam aż mama otworzy zaproszenie inne niż wszystkie, takie specjalnie dla niej... Mieliśmy iść do niej na samym początku bo jest dla nas kimś wyjątkowym... Przez awanturę z wypisywaniem zaproszeń do tej pory u niej nie byliśmy a temat awantury został całkowicie pominięty. Sama hamuję się bardzo z informacjami ślubnymi i mama też się o nie nie dopytuje tak jak zawsze. Smutno jest mi bardzo i nie wiem czy lepiej jest wrócić do tej awantury i oczyścić wszystko czy dalej udawać ze jest ok? Widzę ze u Ciebie jeszcze przyszła teściowa bardzo brzydko sie zachowała mówiąc żeby tylko Tż dał zaproszenie. Znając siebie pewnie nie wytrzymam i pogadam z mamą i pewnie to samo zrobiłabym na Twoim miejscu jeśli na prawdę Cie to męczy.

A teraz wrzucam Wam "moje" pudełko na koperty i książki bo o nie prosiliśmy w zaproszeniach. Zależało mi na fioletowym ale dostałam czarno fuksjowe myślicie że może być?

No i jeszcze sie Wam pochwalę że byłam dziś w tej pracowni obuwia i zamówiłam sobie najzwyklejsze zakryte buciki z paskiem wokół kostki z fioletowego zamszu a mama od ręki kupiła też dla siebie
no to masz gorszą sytuację....mama to mama....ja z teściową widuję się baaardzo rzadko, wcześnmiej świetniesię dogadywałyśmy, ale po tej akcji po prostu czuję że jej nie cierpię! moje uczucia co do niej zmieniły się o 360 stopni! Przeraża mnie to ile jakaś decyzja, czujeś gadanie może zmienić
pudełeczko sliczne!! sama bym takie chciała

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

ooo...a muszę się Wam pochwalić....właśnie się dowiedziałam, że mogę się urządzać w mieszkanku!! Lokatorzy, którzy wynajmowali od nas mieszkanie, właśnie się wyprowadzili i oddali klucze! Mieli być do konca czerwca, ale znaleźli coś innego....ale super.....możemy się brać powoli za malowanie

Stary 2012-05-14, 22:33   #3774
Malgos_12
Zakorzenienie

Monika - i ona się na ciebie obraziła?.... moja mama czasem się zapomina i mówi żebym zadecydowała w tej czy innej sprawie, ale za chwilkę się poprawia i mówi, żebyśmy zadecydowali... wiadomo zdarza się bo przyzwyczajona i ma do mnie więcej śmiałości, ale ostatnio mówi: że cieszy się, że ma takie mądre dzieci (zawsze nam słodzi) a w czerwcu jeszcze jedno jej przybędzie i widziałam, że mój Tż tak miło się poczuł... a wy jeszcze po takim czasie razem ... czy tym ludziom sprawia przyjemność kiedy kogoś zasmucą??? i chyba zdaje sobie sprawę, że zanieczyszcza atmosferę... ale jak ona widzi w tobie winę, to mam nadzieję, że będziecie od niej daleko mieszkać może choć w dzień wesela będzie miła...

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

przynajmniej dobra wiadomość na koniec dnia
Stary 2012-05-14, 23:05   #3775
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Monika - i ona się na ciebie obraziła?.... moja mama czasem się zapomina i mówi żebym zadecydowała w tej czy innej sprawie, ale za chwilkę się poprawia i mówi, żebyśmy zadecydowali... wiadomo zdarza się bo przyzwyczajona i ma do mnie więcej śmiałości, ale ostatnio mówi: że cieszy się, że ma takie mądre dzieci (zawsze nam słodzi) a w czerwcu jeszcze jedno jej przybędzie i widziałam, że mój Tż tak miło się poczuł... a wy jeszcze po takim czasie razem ... czy tym ludziom sprawia przyjemność kiedy kogoś zasmucą??? i chyba zdaje sobie sprawę, że zanieczyszcza atmosferę... ale jak ona widzi w tobie winę, to mam nadzieję, że będziecie od niej daleko mieszkać może choć w dzień wesela będzie miła...

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

przynajmniej dobra wiadomość na koniec dnia
no i najlepsze jest to że jakiś czas temu pytała się TŻa: " a Monika ma w ogóle jakieś wyrzuty sumienia, że tak postąpiła? Żałuje tego?" czyli moja wina
no ale faktycznie będziemy od niej daleko- jakieś 60 km

Stary 2012-05-14, 23:15   #3776
Malgos_12
Zakorzenienie

Monika - a czego ty masz żałować?? że do rodziny cię nie zalicza? czy że nie chciała żebyś z nimi święta spędziła?? no co za baba! a jakie zapatrywania na to ma twój tż? co myśli na ten temat?
Stary 2012-05-14, 23:20   #3777
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Monika - a czego ty masz żałować?? że do rodziny cię nie zalicza? czy że nie chciała żebyś z nimi święta spędziła?? no co za baba! a jakie zapatrywania na to ma twój tż? co myśli na ten temat?
jest po mojej stronie.....twierdzi, że jego mama strasznie zdziwaczała i jest dwulicowa...raz, że gada, jak to ona mnie uwielbia, dwa kiedykolwiek chciał mnie do siebie zaprosić, zawsze było ale....ona nie lubi gości

Stary 2012-05-14, 23:24   #3778
Malgos_12
Zakorzenienie

Monika - to przynajmniej tyle, że Tż jest za tobą, bo było by ciężko... więc na szczęście bierzesz ślub z nim a nie z teściową
Stary 2012-05-15, 00:07   #3779
Inusiaa88
Raczkowanie

Cytat:
mówisz i masz
Cytat:
super, że jest lepiej! kciuki wciąż trzymam, ale w zamian za to nie odpuszczę Ci fotek z przymiarki wracaj do zdrowia
Cytat:
Cieszę się że jest lepiej ale kciuków nie puszczam no i oczywiście czekam na zdjęcia
Cytat:
trzymam z całych sił!
Cytat:
super że jest poprawa no i 3mam kciuki aby było jeszcze lepiej i poszło to cholerstwo od Ciebie daleko daleko
Dziękuję, dziękuję, dziękuję Jesteście nieocenione hehe
Cały dzień minął i nie ma żadnego pogorszenia więc i ja zaczynam być dobrej myśli

Postaram się jutro zrobić jakieś fotki, ale moja mama mistrzem fotografii nie jest

Poza tym szukam butów, które będą mi służyły na komunię, panieński i moje pseudo poprawiny i nigdzie nie mogę znaleźć takich jakbym chciała

Cytat:
Dziewczyny a Wy macie jakieś miejsce gdzie chciałybyście plener ślubny?
My mamy mieć sesję plenerową w parku, nad jeziorem i na zamku - wszystko to w Żywcu, o ile wypali No i nasz fotograf chce zrobić dodatkowy dzień sesji jak pogoda dopisze, bo sesja ta ma być w całości w deszczu... Ale ja póki co się waham bo z jednej strony podobają mi się takie szalone pomysły, a z drugiej boje się, że będę wyglądała jak zmokła kura i efekt wcale nie będzie fajny, a po drugie obawiam się też trochę o suknię, że jej potem nie dopiorę
A wy co myślicie o takim pomyśle???

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 00:21   #3780
Malgos_12
Zakorzenienie

Inusiaa- Ja uważam że super! Też myśl o takiej sesji przeszła mi przez głowę, wiesz żółte gumiaki i parasol tylko, żeby był taki lekki deszcz a nie ulewa, choć w sumie ... ani trochę nie wahałabym się (ale to ja!), uważam, że dobry fotograf zrobi świetne zdjęcia nawet w deszczu... ja przede wszystkim chciałabym w słońcu... ale mam tylko kilka dni na sesję...

cieszę się że jest poprawa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości