Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-14, 21:43   #1051
andzya
Zakorzenienie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Wzięło się z nadmiaru łoju produkowanego przez gruczoły maluszka i jest upierdliwe, choć całkowicie normalne jak pisała Anulka - nasmaruj grubo czymś tłustym - olejkiem na ciemieniuchę np. możesz zwykłą oliwką albo nawet oliwą z oliwek, zostaw na godzinę przed kąpielą, potem umyj włoski i wyczesz i tak jak codziennie, jak długo trzeba - do skutku - aż się wszystko ureguluje
tak, dzięki Walczę z tym intensywnie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Ja z innej beczki: czy jak posiekam mięso w blenderze to będzie choć trochę przypominało mielone?
ja tak robiłam Wychodziła bardziej papka,ale przynajmniej było rozdrobnione

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Nie chcę zapeszać ale od 3 godzin mam chyba skurcze,mówię chyba bo dziecię mi się wypycha,brzuch jak kamień,trochę boli i dupę rozrywa
huhu !!!!!!!!!!
Stary 2012-05-14, 22:19   #1052
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Pandzia - kupcie Olafowi chociaż do sypialni oczyszczacz powietrza. Razem z nawilżaczem tworzą świetny mikroklimat. Naprawdę, ja jestem megauczulona na pyłki (jak mi robili testy, to miałam wylew na pół ręki poza skalą) i w ciąży z Michałkiem ratowało mnie tylko siedzenie w zamkniętej sypialni z włączonym nawilżaczem i oczyszczaczem na pełen gwizdek. Naprawdę, rano samopoczucie jest o wiele lepsze. Myśmy sie bardzo spieszyli z oczyszczaczem, bo w ciąży tak nagle po prostu zaczęłam umierać - jeszcze miałam tak mocno, jak nigdy (podobno tak bywa), więc po prostu mąż pojechał do castoramy i kupił jakiś pierwszy lepszy taki wydajny, bo nie było czasu na rozglądanie się i porównywanie, ale naprawdę w duecie z nawilżaczem ulga jest ogromna!
mam nawilżacz HB z jonizerem myślisz żeby dokupić jeszcze oczyszczacz?? ten nawilżacz cuda dziala w jego przypadku

CO DO DUKANA ja uwielbiam tą dietę kocham ją nad życie i bardzo za nią tęsknie może jestem wariat ale ja z rozmiaru 52 zeszlam na 42 z doktorkiem. Nie moge się doczekać kiedy powrócę do romansu z nim

anulka trzymam kciuki

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

juz kiedyś wstawiałam DUKAN

tylko mądrze dużo mięsa i warzyw a nie jogurty

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 22:20   #1053
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

no to ja

Edytowane przez Pandzia_2010
Czas edycji: 2012-06-02 o 14:05
Stary 2012-05-14, 22:20   #1054
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

a teraz idę spać

Stary 2012-05-14, 22:25   #1055
anulka4771
Wtajemniczenie

Laski spadam do szpitala skurcze mam co 4min i coraz bardziej boląAleż jestem podjarana.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 22:27   #1056
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Laski spadam do szpitala skurcze mam co 4min i coraz bardziej boląAleż jestem podjarana.

: love:

Stary 2012-05-14, 22:31   #1057
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Wow!!! Powodzenia!!! Daj znać jak urodzisz, pewnie tu jutro rano wszystkie będziemy czekać z niecierpliwością na wiadomość
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 22:33   #1058
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość

A ja mam pytanie "wychowawcze". Antoś miewa trochę problemy z brzuszkiem - ni z tego ni z owego zaczyna wyć ( i się prężyć, więc stawiamy, że to bąki). I np podczas karmienia - ssie ssie i nagle wypluwa cyca, płacze rozpaczliwie, wygina się do tyłu i kopie. A jednocześnie szuka nerwowo tego cyca i zaczyna ssać pięści. I nie wiem, czy walczyć z nim wtedy i wsadzić mu tego cyca do buzi (co go często uspokaja), czy odczekać, aż mu minie ten atak i dopiero wtedy go karmić dalej.
Boję się że to kolki, a kurczę masujemy mu brzuszek, ćwiczymy nóżkami, ja nie jem żadnych surowych rzeczy, i prawie żadnego białka i żadnych słodyczy, piję herbatę koperkową... A on nam tak mocno płacze i nie można mu pomóc...
Odstaw herbatę koperkową bo ona czasami może pomóc a czasami może nasilić ból brzuszka u małego. Jeśli to są kolki to kup np Infacol (nam to pomogło), stosuj regularnie i po kilku dniach będzie poprawa.
Doczytałam, że u śliweńki Infacol się nie sprawdził - u nas akurat to Bobotik się nie sprawdził, także musisz sama coś wypróbować.

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Zaczynasz od I fazy czy mniej drastycznie, pytam, bo nie napisałaś czy zamierzasz karmić piersią.
Ja też jak najszybciej chciałabym wrócić do dukana, ale jednak ekonomicznośc karmienia piersią wygrywa. Mam zamiar karmić conajmniej 3 m-ce, najlepiej pół roku, a potem chcę wrócić na dietę, zaczynając od początku. Tym razem nie liczę, że kilogramy same spadną.....
Ja też chcę wrócić do Dukana, ale to w swoim czasie - po karmieniu. Tym razem chcę przyłożyć się do karmienia a Dukana zacznę jak przyjdzie na niego pora. Nie będę się spinać z odchudzaniem.

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Pozycja super szczególnie w nocy, można drzemać i karmić, dziecku tak naprawdę jest wszystko jedno, najważniejsza jest wygoda matki. Ja początkowo stosowałam się do zaleceń położnych i karmiłam na siedząco, a mała uwielbiała wisieć na cycku godzinami, szwy zaczęły mi się rozchodzić, chodziłam jak zoombi i w końcu powiedziałam dość. Znalazłam własną metodę i karmiłam przez ponad 9 m-cy
Mi tę pozycję pokazała dopiero położna co przyszła po porodzie do domu. Na początku było jakoś dziwnie, ale już tylko tak karmiłam ze względu na szwy, które się rozeszły

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
witam mamuśki!

dziś mój ostatni dzień w dwupaku! o jaaaaaaaaaaaaaaaaa

proszę o trzymanie kciuków za mnie jutro żeby się szybko za mnie wzieli, żeby poszło bez komplikacji, żeby Martusia była zdrowa no i żebym doszła do siebie szybko dam znać jak tylko będę miała już cc za sobą

to tyle jeśli chodzi o listę życzeń

Zazdroszczę Ci, że to już jutro Powodzenia i daj znać

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja tam nie wiem na czym polega ta dieta, ale wiem, że ludzie po niej umierają. To są skrajne przypadki, ale ile jest takich, że ludzie po prostu mają kłopoty ze zdrowiem przez tą dietę Moja koleżanka była na tej diecie i sobie bardzo chwali, bo schudła, ale odczuwa też skutki uboczne. Bolą ją nerki, ma problemy z koncentracją. Coś w tym musi być
A z tym umieraniem, to tak jak palacz mówi, że Ci co nie palą też umierają na raka płuc. To chyba nie oznacza, że palenie nie szkodzi?

Pytam o to, czy się nie boicie, bo jestem ciekawa co kieruje ludźmi w podejmowaniu takiej decyzji. To trochę tak jak z cc

Nie lepiej iść do dietetyka i zrobić sobie dietę indywidualną pod nadzorem wykształconej osoby? Wtedy też można przyswoić wiele dobrych nawyków żywieniowych.
Ja już raz tę dietę stosowałam i byłam bardzo zadowolona. Żadnych skutków ubocznych. ALE - na tej diecie trzeba dużo pić - to po pierwsze a po drugie - robić systematycznie badania. Jak ktoś to zaniedbuje to owszem, organizm może zacząć się buntować i zacząć chorować, ale właśnie to trzeba sprawdzać. A ludzie umierają po wszystkim nie tylko od tej diety

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Ja dzisiaj mam juz lepszy humor Powiedziałam teściowej, że nie chcę żeby w niedziele przyjeżdzała na kolejny tydzień poniewaz potrzebuje pobyc sama z dzieckiem Nie wiem czy sie obraziła, ale mam to w nosie. Za to później oznajmiła mi, że ona szybko musi wrócić do Nataszki, że jak po nią nie zadzwonie to ona sama przyjedzie!!! No na bank Czyli, byle do środy i spokój.
Gdybym Wam napisała jak się wtrąca to byście nie uwierzyły...Jak tylko podchodzę do dziecka ta leci za mna i już tak stoi przy mnie az wsadzę ją z powrotem do kołyski. W kólko pyta o której karmiłam, wciska sie z łapami jak ubieram i przewijam małą i kur....wa w kółko mi nakrywa dziecko kocem. Już do niej poleciała i ją obudziła itp, itp. Acha, a żeby nie było...ja sobie bardzo dobrze radzę z dzieckiem...Ona w sumie nie ma pojęcia więc nie wiem po co sie wchrzania.
Kurcze co za teściowa... Musisz jej uparcie powtarzać, że prosisz aby nie przyjeżdżała bo chcecie nauczyć się po prostu być ze soba a na resztę rodziny przyjdzie pora. To Wy jesteście najważniejsi. A jeśli już przyjdzie to powiedz twardo że ma nie podchodzić i dać trochę luzu. Ty jesteś matką i w pierwszej kolejności Ty się zajmujesz dzieckiem bez żadnej eskorty i towarzystwa.

Znów piszę na raty

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 22:38   #1059
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Kism - wszystkiego najlepszego!!!
Timii - powodzenia!!!!!!
Ewunia - suuuuper, że pozbyłaś się teściowej!! od razu poweselałaś w swoich postach, naprawdę! Twoje samopoczucie jest teraz najważniejsze!
Anulka - trzymam kciuki!!!!
Pandzia - nawilżacz a oczyszczacz to dwie zupełnie różne rzeczy. Ja naprawdę czuję różnicę, jak mam włączone oba naraz. Po nocy w takim mikroklimacie człowiek naprawdę zupełnie inaczej się czuje! Nawilżacz tylko zwilży pyły, oczyszczacz jak go włączysz na pełną moc w czasei nocy naprawdę przemieli Ci całe powietrze w pokoju. Ja bardzo gorąco polecam własnie w duecie i najlepiej na pełen gwizdek, bo czuję kolosalną różnicę! zwłaszcza teraz, jak loratadynę mogę sobie tylko polizać przez opakowanie

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-05-14 o 22:45
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 22:48   #1060
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
no to ja
Wow, świetnie

Cytat:
No to super, powodzenia!!!

No to teraz jestem już na bieżąco

U mnie wypity pierwszy kubek herbaty z liści malin. I na dziś na tym jednym się skończy a na opakowaniu jest napisane że można 1-2.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 22:50   #1061
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja miałam podobną sytuację jak kończyłam brać te czopy na paciora (to był antybiotyk dowcipny). Trochę mnie swędziało i myślałam, że złapałam infekcję. Jakieś 2-3 dni później byłam u gina, ale on nie stwierdził infekcji, natomiast powiedział, żebym sobie kupiła właśnie Lactiovaginal jak czuję dyskomfort W końcu jakoś samo mi przeszło zanim zdążyłam kupić, ale skoro gin mi go polecał to chyba można w ciąży
Dzięki! To zaaplikuję sobie na noc

Cytat:
Fantastycznie! Powodzenia!!! Czekam na smsa nawet w nocy
Zazdroszczę...
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 22:51   #1062
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Powodzenia!!! Trzymam mocno kciuki!!!
Stary 2012-05-14, 22:54   #1063
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Kism - wszystkiego najlepszego!!!

Anulki Szymon też chyba chce w tp wyskoczyć
Stary 2012-05-14, 22:57   #1064
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaa powodzenia!!! trzymam kciuki za Was

Timii
Tobie również kibicuję - będzie dobrze trzymaj się kochana

czas na mnie dobranoc
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 23:20   #1065
kism
Wtajemniczenie

A jak tam nasze inne przeterminowane?

Ktoś ma info od mar2si??
martula pewnie wtedy pojechała, jak miała skurcze i mam nadzieję szczęśliwie urodziła, tylko nic nam nie napisała...
moniczka, co z Tobą? Dwa dni już nic nie piszesz
La Monica, będziesz nas trzymać w niepewności jak martula?

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Ja jeszcze robię dodatkowe rozeznania w krakowskich szpitalach na wszelki wypadek, gdyby tak w "moim" Narutowiczu nie było miejsc...

millena, Ty jesteś zdecydowana na Ujastek to kojarzę. Ale przypomnij mi proszę, dlaczego Minusy to masówka, dokarmianie, brak dbałości o laktację (a mi właśnie na tym bardzo zależy... tzn. sądzę, że z samym karmieniem sobie poradzę, tylko żeby mi nikt bez mojej zgody dziecka nie dokarmiał, jeśli np. ja będę w gorszym stanie i nie będę mieć go przy sobie...). To co tam jest dobre? Rozumiem, że opieka w trakcie porodu...?
La Monica, a Ty gdzie się wybierasz?
kaśka, jesteś z nami? Gdzie Ty rodziłaś?
Stary 2012-05-14, 23:52   #1066
kapukat
Zakorzenienie

Kism - wszystkiego najlepszego i jeszczew wielu wspaniałych lat razem
Timii i wszystkie rodzące - trzymam kciuki
nowym mamusiom gratuluję !
Cytat:
Ja tam nie wiem na czym polega ta dieta, ale wiem, że ludzie po niej umierają. To są skrajne przypadki, ale ile jest takich, że ludzie po prostu mają kłopoty ze zdrowiem przez tą dietę Moja koleżanka była na tej diecie i sobie bardzo chwali, bo schudła, ale odczuwa też skutki uboczne. Bolą ją nerki, ma problemy z koncentracją. Coś w tym musi być
A z tym umieraniem, to tak jak palacz mówi, że Ci co nie palą też umierają na raka płuc. To chyba nie oznacza, że palenie nie szkodzi?

Pytam o to, czy się nie boicie, bo jestem ciekawa co kieruje ludźmi w podejmowaniu takiej decyzji. To trochę tak jak z cc

Nie lepiej iść do dietetyka i zrobić sobie dietę indywidualną pod nadzorem wykształconej osoby? Wtedy też można przyswoić wiele dobrych nawyków żywieniowych.

A tej soli fizjologicznej nie stosuje się też do przemywania oczu? Czytałam już w niejednym miejscu, że do oczu też ta sól ma być W sr mówili nam tylko o wodzie przegotowanej.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

ok, dzięki
a ile tych ampułek się kupuje? jedna starcza na raz?
ja sie nie bałam, było dużo informacji, zachęcające opine, kupiłam książke przeczytałam i stosowałam się co do jednego zdania, piłam hektolitry wody, jadłam dużo mięsa i warzyw - i..... nigdy nie polecę tej diety nikomu. Tak jest super - ja schudłam na niej ponad 20 kg <znowu je mam po ciąży> ale na Dukana nie wrócę - dlaczego? bo chociaż rezultaty są spektakularne, to skutki uboczne pojawiają się dużo później - lecą włosy, łamią się paznokcie, cera robi się ziemista nie wspomnę o nerkach - a co do krwi, tak dziewczyny mają rację jej wyniki są książkowe, tylko szkoda, że przy okazji wyniki innych narządów już nie. Ja odstawiłam tą dietę jeszcze przed końcem - właśnie dlatego, że wyglądałam jak chodzący trup, blada, włosy wychodziły mi garściami. Teraz mam co zrzucać, ale na pewno nie popełnie takiego błędu. przestudiuję co mogę, czego nie - niestety tutaj dietetyka nie mam, więc nie mogę skorzystać. Ale chodzę na dłuuugie spacery i mam zamiar dołożyć jeszcze areobik popołudniami. Oby waga spadła...a Dukan nie jest wart swojej ceny. Szkoda zdrowia.

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
ja kupowałam, mam 20 szt , ampułka do jednorazowego użytku, ale widze, że już uzyskałaś odpowiedz.

Co do Dukana, owszem, byłam na nim 3 dni i zdezerterowałam. To nie dla mnie. Jedno jest pewne. Wiele osob stosuję dietę a'la Dukan z tego co zauważyłam. na wiele rzeczy przymyka oko, nie stosuję się stricte do jego zaleceń, ale też nie czyta publikacji Dukana, tylko sugeruje się forami i tym co znajdzie w necie. Otóz ten pan w swoich książkach jasno pisze, że na tej diecie zachodzi konieczność wypijania dużej ilości wody. I super. podkreśla to kilka razy , ale mając na uwadze to co potem dzieje się z nerkami , na jego miejscu pisałabym to wielkimi , drukowanymi i wyboldowanymi literkami, a do tego wszystkiego napisała tłustym drukiem dlaczego nalezy pić tą wodę i jakie konsekwencje moga spotkać osobę ktora się odchudza jesli tego nie zrobi.
Ja powiem szczerze, że się bałam tą dietę dalej stosować. Znam kilka osób, które się odchudzały wg tego "systemu", ale otwarcie i szczerze przyznają, że nie stosowały się w 100% do diety z ksiązki, że trochę oszukiwały i np filtrowały nerki raz na jkiś czas piwem. Wyniki maja spoko, schudły od 6-25 kg ( w zalezności od osoby), ale twierdzą, że więcej na tej diecie nie będą.
Ja od kilku lat odżywiam się wg diety South Beach (plaż południowych). Jak ją zaczynałam chciałam zrzucić kg i tak też się stało, trwało to dość dlugo, bo dieta to raczej sposób odzywiania, którego skutkiem ubocznym jest pozbycie się nadwagi. Poprawiły mi się na niej wyniki badań, ustabilizowałam sobie cukier i lipidogram. Namówiłam męża na zdrowe odzywianie i w zasadzie do momentu ciąży moj sposób odzywiania był oparty na regułach South Beach, głownie dlatego, że po prostu się świetnie po nim czuliśmy z męzem , już nie chudliśmy, po prostu jedliśmy zdrowo. Kiedy zaszłam w ciążę zmieniły mi sie smaki. Nie bardzo miałam ochotę na mięso, bardziej na węgle, i jakoś tak... jadłam tak, żeby być szczęsliwa, potem miałam dietę 1800 kcal z poradni diabetologicznej.
Nie myślę o tym, żeby przchodzć na JAKĄKOLWIEK dietę po porodzie. Na pewno zwrócę uwagę na to co jem, dlatego że chce karmić, ale bez przesady. Nie mam parcia na szkło
Jako , że nie każda dieta jest dla każdego i np do mojej siostry South Beach nie przemawiał kompletnie, udała się do dietetyka (dojeżdzała do niego 60 km, więc to, że nie ma go akurat w mieście nie jest wytłumaczeniem ), a właściwie do dietetyczki, i w ciągu 6 miesięcy zrzuciła dzięki zdrowej diecie, regularnym posiłkom i ruchowi ponad 15 kg. Wygląda świetnie, brak efektu jojo, jest mega zadowolona.

Jak to kobieta, przeszłam przez chyba wszystkie możliwe diety, łącznie z kopenhaską. I powiem Wam, że juz nigdy więcej takich eksperymentów. Na prawdę. Jako żem doświadczona w tej materii , stwierdzam, że najlepszym sposobem na zrzucenie dodatkowych kg jest regularne żywienie, zbilansowane posiłki (spokojnie można łączyć węgle i białko i tez schudnąć), chociaż trochę ruchu ( chociażby spacery : z dzieckiem, z psem) i ograniczenie słodyczy. Odrobina wysiłku i można na prawdę ładnie zrzucić to co nam za bardzo ciąży, a do tego nie zmasakrować czy to ciała czy organizmu (szybkie chudnięcie to masakra dla naszej 30 letniej skory przecież ).

Ide jeść

dołączam się - lepiej powoli a bezpiecznie, ja zamierzam to właśnie stosować. No i w miarę możliwości - chcę spróbować właśnie SB - bo nie jest rygorystyczna, jest wiele źródeł witamin i mam nadzieje że warto

Andzya - to na pewno kolki, przynajmniej z Twojego opisu. Co do cyca - to ja polecam przeczekać chwilkę, aż to prężenie się zmniejszy i do cyca - bo jak powiedziała tutejsza Pani doktor właśnie pokarm i ciepło nasze dzieci uspokaja - dlatego one chcą ssać.
U nas kolek część dalszy, mamy infacol. ale nie wiem czy skutkuje. Trzeba cierpliwości podono
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 02:45   #1067
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę zapeszać ale od 3 godzin mam chyba skurcze,mówię chyba bo dziecię mi się wypycha,brzuch jak kamień,trochę boli i dupę rozrywa
trzymam kciuki zeby to bylo to

Cytat:
aaa powodzenia!!

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 07:10   #1068
kism
Wtajemniczenie

Hurraaaa! Juz mamy dobre wieści od anulki!!!

Szymon urodzil sie 15.05.2012 o godz 1.05 3560g 55dlugi jest sliczny,podobny to taty.nie nacieli mnie ale troszke peklam.szlo bardzo szybko.
Stary 2012-05-15, 07:31   #1069
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
ja sie nie bałam, było dużo informacji, zachęcające opine, kupiłam książke przeczytałam i stosowałam się co do jednego zdania, piłam hektolitry wody, jadłam dużo mięsa i warzyw - i..... nigdy nie polecę tej diety nikomu. Tak jest super - ja schudłam na niej ponad 20 kg <znowu je mam po ciąży> ale na Dukana nie wrócę - dlaczego? bo chociaż rezultaty są spektakularne, to skutki uboczne pojawiają się dużo później - lecą włosy, łamią się paznokcie, cera robi się ziemista nie wspomnę o nerkach - a co do krwi, tak dziewczyny mają rację jej wyniki są książkowe, tylko szkoda, że przy okazji wyniki innych narządów już nie. Ja odstawiłam tą dietę jeszcze przed końcem - właśnie dlatego, że wyglądałam jak chodzący trup, blada, włosy wychodziły mi garściami. Teraz mam co zrzucać, ale na pewno nie popełnie takiego błędu. przestudiuję co mogę, czego nie - niestety tutaj dietetyka nie mam, więc nie mogę skorzystać. Ale chodzę na dłuuugie spacery i mam zamiar dołożyć jeszcze aerobik popołudniami. Oby waga spadła...a Dukan nie jest wart swojej ceny. Szkoda zdrowia.

Moja Mama miała po ciąży problemy z nadwagą (brała dużo leków hormonalnych). Miała przy tym piękne ciało, jędrne, gładkie, wysportowane. Po kilkunastu latach wzięła się za siebie i ograniczyła spożywanie wszystkiego. Tzn jadła to co wcześniej, tylko w bardzo małych porcjach. Wyrzekła się jedynie słodyczy, które jadła tylko od święta Oprócz tego chodziła właśnie na aerobik 2 razy w tygodniu i każdego dnia wykonywała jakieś ćwiczenia w domu. Efekt był powalający Chudła sukcesywnie, ale pięknie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Szymon urodzil sie 15.05.2012 o godz 1.05 3560g 55dlugi jest sliczny,podobny to taty.nie nacieli mnie ale troszke peklam.szlo bardzo szybko.
HURA!!! GRATKI!!!
Ale im szybciutko poszło Super.
Doczekali do terminu porodu

A mąż anulki jeszcze był na miejscu? Nie pamiętam kiedy to On miał wyjechać

Ja dzisiaj jadę na badania i ostatni raz przed porodem do fryzjera...może wysiedzę
Jestem klituś bajtuś, bo zapomniałam nabrać porannego moczu do badania Jutro chyba znowu trzeba będzie jechać jeszcze z moczem

Hania wczoraj jakaś niemrawa była Ruszała się, ale jakoś tak inaczej niż zwykle.

Timii, trzymam mocno kciuki za Wasz poród! Dużo zdrówka dla Ciebie i Dzidziolka

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-05-15 o 07:38
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 07:35   #1070
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:

Super wiadomość z rana! Gratuluję!
Anulka pisała że czeka na męża do soboty

Edytowane przez sweetjoy
Czas edycji: 2012-05-15 o 07:37
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 07:53   #1071
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Anulka moje gratulacje!

Cytat:
Moja Mama miała po ciąży problemy z nadwagą (brała dużo leków hormonalnych). Miała przy tym piękne ciało, jędrne, gładkie, wysportowane. Po kilkunastu latach wzięła się za siebie i ograniczyła spożywanie wszystkiego. Tzn jadła to co wcześniej, tylko w bardzo małych porcjach. Wyrzekła się jedynie słodyczy, które jadła tylko od święta Oprócz tego chodziła właśnie na aerobik 2 razy w tygodniu i każdego dnia wykonywała jakieś ćwiczenia w domu. Efekt był powalający Chudła sukcesywnie, ale pięknie
Ja właśnie teraz mam zamiar podobnie. Po ciąży, o której jednak chciałabym już zapomnieć zostało kilka nadprogramowych kg, kupiłam sobie nawet wagę elektroniczną dla motywacji.. Jakoś ostatnio nie możemy dojść z ciałem do porozumienia, szwankuje na całej linii, zawiodło mnie w czasie ciąży, więc teraz ja nie będę go oszczędzać.
No, to pomarudziłam sobie z rana.

Trzymam kciuki za kolejne Mamusie w kolejce!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 07:54   #1072
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje! Ale tempo.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 07:59   #1073
Gaabbi
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34129014]Ja właśnie teraz mam zamiar podobnie. Po ciąży, o której jednak chciałabym już zapomnieć zostało kilka nadprogramowych kg, kupiłam sobie nawet wagę elektroniczną dla motywacji.. Jakoś ostatnio nie możemy dojść z ciałem do porozumienia, szwankuje na całej linii, zawiodło mnie w czasie ciąży, więc teraz ja nie będę go oszczędzać.
No, to pomarudziłam sobie z rana.[/QUOTE]
za powodzenie w odchudzaniu

No to ciekawe, która następna się rozsypie kism?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 07:59   #1074
nasteczka83
Raczkowanie

Cytat:

GRATULACJE Faktycznie szybko poszło

Dziewczyny wczoraj odkryłam rozstępy na tyłku wyskoczyły w 9 miesiącu a ja się tak cieszyłam, że nie mam ani jednego
Brzuch mi się obniżył wyraźnie i mniej czuję ruchy, też to zaobserwowałyście?
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 08:00   #1075
Ewunia_1984
Zadomowienie

Anulka, gratuluje!!! Szybko poszlo

Timii, myslami jestem z Toba!!!

Libretka, no niestety jedne Cc znosza lepiej inne gorzej. Nie zaluj sobie lekow przeciwbolowych(pisalam juz, ze najlepiej jednorazowo 2xparacetamol i 3xnospa). Kupilam sobie jeszcze w aptece pas poporodowy izeby nie przemeczyc miesni np przy noszeniu malej. Badz spokojna i cierpliwa. Po 7 dobie nie bedziesz juz czula zadnego bolu.

Z wiesci wagowych to po wyjsciu ze szpitala stracilam 9kg zostalo jeszcze 4 kg tak wiec badzcie o wage spokojne.

Moja kruszynka juz zasnela na raczkach wiec uciekam spac poki moge
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 08:04   #1076
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

wow! ale szybko Gratulacje
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 08:05   #1077
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
No to ciekawe, która następna się rozsypie kism?
Stary 2012-05-15, 08:09   #1078
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

kism blokujesz kolejke

ja dziś mam wizytę, bo Młoda przecież musi matkę rodzącą naciągnąć jeszcze a wkurze się jak mi dziś powie "to zapraszam jutro na oddzial" echh

anulka szybka kobita z Ciebie szkoda, że ja nie umiem tak szybko

gratki

Stary 2012-05-15, 08:12   #1079
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Kism - wszystkiego najlepszego i jeszczew wielu wspaniałych lat razem

Cytat:
A mąż anulki jeszcze był na miejscu? Nie pamiętam kiedy to On miał wyjechać
Wyjechał już i ja kojarzę, że miał dziś wrócić... chyba go nie było

A ja..... Pozazdrościłam anulce i chyba niedługo będę się też zbierać
Wieczorem od ok. 23 miałam skurcze, jak to wieeeeeele razy już było, ale że pospałam w dzień, to się nie kładłam i liczyłam. Chodziłam, leżałam, a one się nie zmieniały Ale też odstępy się nie skracały i raczej niebolesne były. W końcu już mocno śpiąca położyłam się o 5ej w myśl zasady "jeśli to jeszcze nie to, to na pewno usnę", usnęłam... Ale obudziły mnie już troszkę bardziej bolesne skurcze o 6:30 Wykąpałam się, tż jeszcze śpi, chyba zaraz go obudzę... Jeszcze nie dowierzam, że to TO

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
kism blokujesz kolejke
Jaaa? Przede mną na liście jeszcze 4 mamy
Stary 2012-05-15, 08:13   #1080
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

no no to ja trzymam kciukasy za szybko i bezboleśnie

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

bo ja mogę zaśpiewać "jaki to spokój na na na"

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości