|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
Walczę z tym intensywnie Cytat:
Wychodziła bardziej papka,ale przynajmniej było rozdrobnione Cytat:
|
|
#1052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() CO DO DUKANA ja uwielbiam tą dietę kocham ją nad życie i bardzo za nią tęsknie może jestem wariat ale ja z rozmiaru 52 zeszlam na 42 z doktorkiem. Nie moge się doczekać kiedy powrócę do romansu z nim ![]() anulka trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- juz kiedyś wstawiałam DUKAN ![]() tylko mądrze dużo mięsa i warzyw a nie jogurty
|
|
#1053 |
|
Wtajemniczenie
|
no to ja
waga najwyzsza 130 waga najnizsza 79,9 105.....99.....95....89.. ...85.....79...75 Edytowane przez Pandzia_2010 Czas edycji: 2012-06-02 o 14:05 |
|
|
|
#1054 |
|
Wtajemniczenie
|
a teraz idę spać
|
#1055 |
|
Wtajemniczenie
|
Laski spadam do szpitala skurcze mam co 4min i coraz bardziej bolą
|
|
|
|
#1056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1057 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1058 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doczytałam, że u śliweńki Infacol się nie sprawdził - u nas akurat to Bobotik się nie sprawdził, także musisz sama coś wypróbować. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia i daj znać ![]() Cytat:
nie tylko od tej diety ![]() Cytat:
Znów piszę na raty
|
|
|
#1059 |
|
Wtajemniczenie
|
Kism - wszystkiego najlepszego!!!
![]() Timii - powodzenia!!!!!! ![]() Ewunia - suuuuper, że pozbyłaś się teściowej!! od razu poweselałaś w swoich postach, naprawdę! Twoje samopoczucie jest teraz najważniejsze!![]() Anulka - trzymam kciuki!!!! Pandzia - nawilżacz a oczyszczacz to dwie zupełnie różne rzeczy. Ja naprawdę czuję różnicę, jak mam włączone oba naraz. Po nocy w takim mikroklimacie człowiek naprawdę zupełnie inaczej się czuje! Nawilżacz tylko zwilży pyły, oczyszczacz jak go włączysz na pełną moc w czasei nocy naprawdę przemieli Ci całe powietrze w pokoju. Ja bardzo gorąco polecam własnie w duecie i najlepiej na pełen gwizdek, bo czuję kolosalną różnicę! zwłaszcza teraz, jak loratadynę mogę sobie tylko polizać przez opakowanie
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-14 o 22:45 |
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Wow, świetnie
![]() Cytat:
No to teraz jestem już na bieżąco ![]() U mnie wypity pierwszy kubek herbaty z liści malin. I na dziś na tym jednym się skończy a na opakowaniu jest napisane że można 1-2.
|
|
|
#1061 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czekam na smsa nawet w nocy Zazdroszczę...
|
||
|
|
|
#1062 |
|
Rozeznanie
|
Powodzenia!!! Trzymam mocno kciuki!!!
|
#1063 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulki Szymon też chyba chce w tp wyskoczyć
|
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Timii Tobie również kibicuję - będzie dobrze trzymaj się kochana czas na mnie |
|
|
|
|
#1065 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak tam nasze inne przeterminowane?
![]() Ktoś ma info od mar2si?? martula pewnie wtedy pojechała, jak miała skurcze i mam nadzieję szczęśliwie urodziła, tylko nic nam nie napisała... moniczka, co z Tobą? Dwa dni już nic nie piszesz ![]() La Monica, będziesz nas trzymać w niepewności jak martula? ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Ja jeszcze robię dodatkowe rozeznania w krakowskich szpitalach na wszelki wypadek, gdyby tak w "moim" Narutowiczu nie było miejsc... millena, Ty jesteś zdecydowana na Ujastek to kojarzę. Ale przypomnij mi proszę, dlaczego Minusy to masówka, dokarmianie, brak dbałości o laktację (a mi właśnie na tym bardzo zależy... tzn. sądzę, że z samym karmieniem sobie poradzę, tylko żeby mi nikt bez mojej zgody dziecka nie dokarmiał, jeśli np. ja będę w gorszym stanie i nie będę mieć go przy sobie...). To co tam jest dobre? Rozumiem, że opieka w trakcie porodu...?La Monica, a Ty gdzie się wybierasz? kaśka, jesteś z nami? Gdzie Ty rodziłaś?
|
|
|
|
#1066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kism - wszystkiego najlepszego i jeszczew wielu wspaniałych lat razem
Timii i wszystkie rodzące - trzymam kciuki nowym mamusiom gratuluję ! Cytat:
po ciąży> ale na Dukana nie wrócę - dlaczego? bo chociaż rezultaty są spektakularne, to skutki uboczne pojawiają się dużo później - lecą włosy, łamią się paznokcie, cera robi się ziemista nie wspomnę o nerkach - a co do krwi, tak dziewczyny mają rację jej wyniki są książkowe, tylko szkoda, że przy okazji wyniki innych narządów już nie. Ja odstawiłam tą dietę jeszcze przed końcem - właśnie dlatego, że wyglądałam jak chodzący trup, blada, włosy wychodziły mi garściami. Teraz mam co zrzucać, ale na pewno nie popełnie takiego błędu. przestudiuję co mogę, czego nie - niestety tutaj dietetyka nie mam, więc nie mogę skorzystać. Ale chodzę na dłuuugie spacery i mam zamiar dołożyć jeszcze areobik popołudniami. Oby waga spadła...a Dukan nie jest wart swojej ceny. Szkoda zdrowia.Cytat:
dołączam się - lepiej powoli a bezpiecznie, ja zamierzam to właśnie stosować. No i w miarę możliwości - chcę spróbować właśnie SB - bo nie jest rygorystyczna, jest wiele źródeł witamin i mam nadzieje że wartoAndzya - to na pewno kolki, przynajmniej z Twojego opisu. Co do cyca - to ja polecam przeczekać chwilkę, aż to prężenie się zmniejszy i do cyca - bo jak powiedziała tutejsza Pani doktor właśnie pokarm i ciepło nasze dzieci uspokaja - dlatego one chcą ssać. U nas kolek część dalszy, mamy infacol. ale nie wiem czy skutkuje. Trzeba cierpliwości podono
|
||
|
|
|
#1067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1068 |
|
Wtajemniczenie
|
Hurraaaa! Juz mamy dobre wieści od anulki!!!
Szymon urodzil sie 15.05.2012 o godz 1.05 3560g 55dlugi jest sliczny,podobny to taty.nie nacieli mnie ale troszke peklam.szlo bardzo szybko. |
|
|
|
#1069 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Cytat:
![]() Moja Mama miała po ciąży problemy z nadwagą (brała dużo leków hormonalnych). Miała przy tym piękne ciało, jędrne, gładkie, wysportowane. Po kilkunastu latach wzięła się za siebie i ograniczyła spożywanie wszystkiego. Tzn jadła to co wcześniej, tylko w bardzo małych porcjach. Wyrzekła się jedynie słodyczy, które jadła tylko od święta Oprócz tego chodziła właśnie na aerobik 2 razy w tygodniu i każdego dnia wykonywała jakieś ćwiczenia w domu. Efekt był powalający Cytat:
Ale im szybciutko poszło Super.Doczekali do terminu porodu ![]() A mąż anulki jeszcze był na miejscu? Nie pamiętam kiedy to On miał wyjechać ![]() Ja dzisiaj jadę na badania i ostatni raz przed porodem do fryzjera...może wysiedzę ![]() Jestem klituś bajtuś, bo zapomniałam nabrać porannego moczu do badania ![]() Hania wczoraj jakaś niemrawa była Ruszała się, ale jakoś tak inaczej niż zwykle.Timii, trzymam mocno kciuki za Wasz poród! Dużo zdrówka dla Ciebie i Dzidziolka
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-15 o 07:38 |
||
|
|
|
#1070 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Anulka pisała że czeka na męża do soboty
Edytowane przez sweetjoy Czas edycji: 2012-05-15 o 07:37 |
|
|
|
|
#1071 | |
|
Konto usunięte
|
Anulka moje gratulacje!
Cytat:
No, to pomarudziłam sobie z rana. Trzymam kciuki za kolejne Mamusie w kolejce! |
|
|
|
|
#1072 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1073 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34129014]Ja właśnie teraz mam zamiar podobnie. Po ciąży, o której jednak chciałabym już zapomnieć zostało kilka nadprogramowych kg, kupiłam sobie nawet wagę elektroniczną dla motywacji.. Jakoś ostatnio nie możemy dojść z ciałem do porozumienia, szwankuje na całej linii, zawiodło mnie w czasie ciąży, więc teraz ja nie będę go oszczędzać.
No, to pomarudziłam sobie z rana.[/QUOTE] za powodzenie w odchudzaniu ![]() No to ciekawe, która następna się rozsypie kism?
|
|
|
|
#1074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny wczoraj odkryłam rozstępy na tyłku wyskoczyły w 9 miesiącu a ja się tak cieszyłam, że nie mam ani jednego Brzuch mi się obniżył wyraźnie i mniej czuję ruchy, też to zaobserwowałyście? |
|
|
|
|
#1075 |
|
Zadomowienie
|
Anulka, gratuluje!!! Szybko poszlo
Timii, myslami jestem z Toba!!! Libretka, no niestety jedne Cc znosza lepiej inne gorzej. Nie zaluj sobie lekow przeciwbolowych(pisalam juz, ze najlepiej jednorazowo 2xparacetamol i 3xnospa). Kupilam sobie jeszcze w aptece pas poporodowy izeby nie przemeczyc miesni np przy noszeniu malej. Badz spokojna i cierpliwa. Po 7 dobie nie bedziesz juz czula zadnego bolu. Z wiesci wagowych to po wyjsciu ze szpitala stracilam 9kg zostalo jeszcze 4 kg tak wiec badzcie o wage spokojne.Moja kruszynka juz zasnela na raczkach wiec uciekam spac poki moge
|
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() |
|
|
|
|
#1077 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1078 |
|
Wtajemniczenie
|
kism blokujesz kolejke
![]() ja dziś mam wizytę, bo Młoda przecież musi matkę rodzącą naciągnąć jeszcze a wkurze się jak mi dziś powie "to zapraszam jutro na oddzial" echhanulka szybka kobita z Ciebie szkoda, że ja nie umiem tak szybko gratki
|
#1079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja..... Pozazdrościłam anulce i chyba niedługo będę się też zbierać ![]() Wieczorem od ok. 23 miałam skurcze, jak to wieeeeeele razy już było, ale że pospałam w dzień, to się nie kładłam i liczyłam. Chodziłam, leżałam, a one się nie zmieniały Ale też odstępy się nie skracały i raczej niebolesne były. W końcu już mocno śpiąca położyłam się o 5ej w myśl zasady "jeśli to jeszcze nie to, to na pewno usnę", usnęłam... Ale obudziły mnie już troszkę bardziej bolesne skurcze o 6:30 Wykąpałam się, tż jeszcze śpi, chyba zaraz go obudzę... Jeszcze nie dowierzam, że to TO ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Jaaa? Przede mną na liście jeszcze 4 mamy
|
|
|
|
|
#1080 |
|
Wtajemniczenie
|
no no
to ja trzymam kciukasy za szybko i bezboleśnie ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- bo ja mogę zaśpiewać "jaki to spokój na na na"
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

jak pisała Anulka - nasmaruj grubo czymś tłustym - olejkiem na ciemieniuchę np. możesz zwykłą oliwką albo nawet oliwą z oliwek, zostaw na godzinę przed kąpielą, potem umyj włoski i wyczesz i tak jak codziennie, jak długo trzeba - do skutku - aż się wszystko ureguluje
Walczę z tym intensywnie

dam znać jak tylko będę miała już cc za sobą
Moja koleżanka była na tej diecie i sobie bardzo chwali, bo schudła, ale odczuwa też skutki uboczne. Bolą ją nerki, ma problemy z koncentracją. Coś w tym musi być
Czyli, byle do środy i spokój.