|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
Cytat:
Zanim nam na porodówkę uciekniesz , mogłabyś mi napisać, co za badania dokładnie? Żebym nie wyszła w przychodni na idiotkę ![]() Rozumiem że toxo (jedno i drugie)... i dalej nie wiem, jak się te badania nazywają. Powiem "cytomegalia", to pani pewnie zapyta "Co cytomegalia?" ![]() Z góry dziękuję Aaa, i pamiętasz orientacyjny koszt tych badań? Współczuję wczorajsze wizyty, tego bólu Nawet nie potrafię sobie wyobrazić, jaki to jest ból. Ale Kochana najważniejsze, że coś się dzieje! Skoro masz rozwarcie 1,5cm to wszystko wskazuje na to, że urodzisz w terminie! Nie myśl teraz o bólu, jaki będzie. Dasz radę - bo kto ma dać, jak nie Ty! Swoją drogą ja mam tyłozgięcie macicy i zastanawiam się, jak to jest z tymi problemami zajścia w ciążę i trudnymi porodami... ![]()
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj miałam załamanie, ale dziś jest już lepiej. |
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
cha cha czyli też to widzisz?? to nie jest moje urojenie ??
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
gochaa_p ja też widzę!!!!!!
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, wiem jak cię to mogło zaboleć...mnie jak na porodókę przyjęli i miałam palec rozwarcia to mnie badanie bolało tak strasznie, ze ryczeć się chciało w porównaniu z porodem samym to te sprawdzania rozwarcia co chwilę były o wiele bardziej bolesne pilnuj ruchów małej jejuuuu czuję, że ty lada moment zacznieszjeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaahhh hhhh widzę, widzę
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo no ja mało nie zemdlałam wczoraj.
aaby już ci piszę: Ja przed badaniami zrobiłam: toksoplazmoza - 24 zł za każdą klasę (ja robiłam dwie więc 48zł) cytomegalia - 35 zł za każdą klasę (ja robiłam dwie więc 70zł) p/c różyczki - 36 zł (robiłam jedną tylko na przeciwciała , bo już kiedyś chorowałam więc nie musiałam tej pierwszej klasy robić). Morfologię miałam na skierowanie więc za darmo( bo ją standardowo robię raz w roku). Badania od endokrynologa ( musiałam zrobić bo przez tabsy miałam TSH podniesione - wyszło mi z morfologii i po 4 tyg od rzucenia tabsów musiałam zrobic te badania) TSH - 18 zł ft3-24 zł ft4-24 zł anty-TPO-33 zł anty-TG-35 zł Tak jak wspomniałam, ja miałam tylko skierowanie na morfologię a resztę poszłam i sama sobie zrobiłam, wypisałam te badania na kartce, dałam pani w rejestracji i ona sobie je na karcie zaznaczyła. I dopiero z tymi wynikami poszłam do gina. Lekarz mnie pochwalił bo od razu wiedział na czym stoimy. Tyle, ze jak już poszłam do niego to byłam w ciąży (choć wtedy o tym nie wiedziałam). |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#398 |
|
Wtajemniczenie
|
Gocha gratulacje,ja widze II kreseczki
wczoraj bylam u gina.Maluszek wazy 1200g pierwszy raz robilismy tez Ktg i ogolnie wszystko w porzadkuzrobila nam zdjecia 3d i malusi ma nosek po tacie ![]() za 2 tyg. musze powtorzyc ktg,zbieram sie na zajecia dzis mam az do 20 eh...
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też czuję że to już dziś pójdzie ![]() a krew to może ten czop nie całkiem jednak zszedł ![]() Dzięki laski, też widzę tą krechę, ale pojawiła się dopiero po 5 min! już myślałam że nic z tego a tutaj proszę ![]() popołudniu kupię kolejny test (dla pewności :P) i lepiej żeby się potwierdziło bo już mąż wie, Wy wiecie i moja mama wie
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam tez nadzieję, że im większe rozwarcie tym mniej to badanie boli. Dziś czuję się już dobrze, jakieś tam małe plamienie mam ale to pikuś (choć zobaczymy jak będzie w ciągu dnia). |
|
|
|
|
#401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaaaaaaaaa Gooochaaaaa
Gratulacje ![]() klas ki:Cytat:
Madziu, aż mnie zmroziło jak czytałam, ale Ty jesteś silną kobietą i dasz radę ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu super, że i u Ciebie wszystko dobrze.
Dziś mam ang wieczorem ale nie wiem czy pójdę, zobaczę jak się będę czuła. Onyks mam taką nadzieję
|
|
|
|
#403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niedawno robiłam TSH i wyszło w normie, więc tu akurat nie mam obaw. Morfologię zrobię - pójdę do ogólnego i poproszę o skierowanie, łaski nie robi... Choć w sumie jak zobaczy, że miałam bodajże w lutym/marcu, to mnie pewnie pogoni A może skoro mam z początku roku, to już nie muszę? Resztę zrobię Cytat:
Pokaż foty
|
|
#404 |
|
Wtajemniczenie
|
Gocha widać widąć II Gratuluję!!!!!!
A dopiero co pisałam że dawno nie bylo II. :P Madzia mnie już teraz wszystko boli jak to przeczytałam:P No to teraz czekamy... ![]() Miłego dnia ! |
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu fajnie, że wszystko ok!
Poka zdjęcia!
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
aaby jak robiłaś luty/marzec i wszystko wyszło dobrze to nie ma co robić.
Tomalinko hehe
|
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w porównaniu z tym badaniem a porodem samym w sobie i skurczami to jak dla mnie było znacznie bardziej bolesne a bolało ale spodziewałam sie znacznie większego bólu, a tu proszę - nie taki straszny jak opisują trzymam kciuki, oby się dziś ruszyło
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby ja też na własną rękę robiłam badania przed staraniami
I w sumie w c zerwcu musze się wybrać na morfologię dla kontroli i zapisać się do gina...bo chyba czas na cytologię
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Bao wydrukuję sobie to co napisałaś i będę co chwila czytała... bo bardzo mnie Twoje słowa uspokoiły
|
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mówię, że nie boli - bo tu bym skłamała, ale nie jest to taaaki ból jak na filmach - horrorach bardzo dużo zależy od nastawienia kobiety
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję
|
|
#412 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny,
Gucia, przepis na szparagi na blogu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja piszę swoją, jak się z tym czułam, a czułam się źle Komuś innemu może spasować akurat.A raczej nie ma opcji, żeby to źle wsadzić... ![]() Cytat:
Ale Ty jesteś twarda, wierzę, że dasz radę ![]() Cytat:
Ja też co zrzucę, to wystarczy, że zjem coś 'gorszego' i zaraz mi wraca. Tak szybko tyję, że to jakaś masakra ![]() Taaaaaaakkkk Zrób jeszcze jeden dla potwierdzenia
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-05-15 o 08:55 |
||||
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kto mnie ogrzeje???? Tak mi zimno, że szok! Owinęłam się szalikiem teraz i trochę mi lepiej....brrrr
|
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
gocha gratulację, widać te twoje II kreski, super Madzia to juz tuż, tuż, jakoś dasz radę, myśl pozytywnie, że niedługo Majeczka będzie już z wami, a poród... jakoś przeżyjesz onyks mąż wraca 24 maja, to teraz czekamy do dwojego terminu @ Baobabek śliczne ciuszki Kasiu ale już duży jest twój dzidziuś w brzuszku, fajnie, ze wszystko z nim dobrze Aby mi pani w laboratorium powiedziała, że na przeciwciała różyczki nie robić bo mój rocznik był szczepiony, nie wiem jak twój
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mamy nie zapytam, bo zacznie coś podejrzewać ![]() Ja jestem rocznik '87. I coś mi w głowie świta, że mama mi kiedyś mówiła, że różyczki nie miałam
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
Wczoraj jakby mi ktoś cc zaproponował to bym z miejsca się zgodziła Ale dziś jestem znowu twarda i wierzę, ze będzie dobrze i już się nie boję. ![]() Co do różyczki, to mi lekarz rodzinny kazał zrobić, bo mimo że się było szczepionym albo się chorowało to podobno można nie mieć przeciwciał. Lepiej sprawdzić. |
|
|
|
#418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Madziu, ja trzymam kciuki, żeby wszystko poszło gładko
|
||
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój gin patrząc na rocznik nie kazał mi robić badań na różyczkę, więc nie robiłam... Wiem, że tu dziewczyny pisały, że to, że się było szczepionym nie znaczy, że ma się przeciwciała i dlatego się powinno zrobić badania...no ale..ja nie robiłam...
|
|
|
|
|
#420 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
A wiesz, najprościej to niektórzy ludzie
Mam też szefów, którzy niewiele z siebie dają, przez co wiele spraw stoi w miejscu. A jak się na chwilę obudzą, to źli, że tyle rzeczy jest do nadrabiania Cytat:
![]() Cytat:
Bikuś, ja Cię rozumiem doskonale, że zmiany w ciele sa dla Ciebie trudne. Ja jeszcze nie jestem w ciąży, ale juz to wiem Jakbyś miała ochotę, to pisz PW Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam bardzo dużo ciuchów i też robie im 2 razy w roku przegląd i staram się sprzedawać to czego nie noszę. Cytat:
Cytat:
Aż mi się samej słabo zrobiło. Ale jestem dobrej myśli i będzie dobrze ![]() Cytat:
Witam się po nadrobieniu kilku stron Wczoraj, to chyba ze zbliżającą się @ wkurzałam się na tżta, bo czasem mam wrażenie, że nie szanuje mojej pracy jak sprzątam. Wyobraźcie sobie, że umył klatkę schodową, wodę z wiadra wylał do kibelka robiąc w nim pobojowisko, a mopa wypłukał z wannie i tak zostawił (oczywiscie też się zrobiło pobojowisko) Ja wchodze i mu się pytam czy ma zamiar to posprzątać, a on że co tu jest do sprzątania Nosz myślałam, że wybuchnę. Czasem jest kochany i robi sporo w domu, ale bardzo często sprzątając jedno brudzi drugie i tego już nie widzi No to mu pojechałam ![]() Aaaa, Onyks, dobrze że wzięłaś furaginę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

położna chciała ją rozbudzić ale za nic się nie dała. Ja leżałam i coraz bardziej czułam skurcze macicy (które nic nie bolały) ale brzuch napinał mi się jak nigdy. Co było widać też na kTG bo 2 razy skurcze doszły mi do poziomu 100% . 
Nawet nie potrafię sobie wyobrazić, jaki to jest ból. Ale Kochana najważniejsze, że coś się dzieje! Skoro masz rozwarcie 1,5cm to wszystko wskazuje na to, że urodzisz w terminie! 

w porównaniu z porodem samym to te sprawdzania rozwarcia co chwilę były o wiele bardziej bolesne
pilnuj ruchów małej
jejuuuu czuję, że ty lada moment zaczniesz

klas ki:

mam taką nadzieję

Ja wchodze i mu się pytam czy ma zamiar to posprzątać, a on że co tu jest do sprzątania
Nosz myślałam, że wybuchnę.