Majowe Panny Młode - cz. VI - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-15, 08:38   #2521
Myska0
Zakorzenienie

Dot.: Majowe Panny Młode - cz. VI

Cytat:
Napisane przez _bagheera_ Pokaż wiadomość
Witam Cię jako pierwsza GRATULACJE!!! jak to dobrze, że wszystko się udało no i że sukienka się podobała jak się czujesz jako żonka?

Ja byłam wczoraj ustalić ostatecznie menu, dogadać dekoracje sali (które mamy gratis ) i podać wstępną liczbę gości i naprawdę uwielbiam moją salę, a właścicieli chyba jeszcze bardziej! Właściwi ludzie na właściwym miejscu
Fajnie, że na takich ludzi trafiłaś

A my byliśmy wczoraj na tańcach u brata i............ Będziemy chyba tańczyli walca angielskiego To był ekspresowy kurs tańca.. Mamy taki prosty układ i nie wiem czy damy radę, ale najwyżej będziemy improwizować - dziś jeszcze godzinkę poćwiczymy

Widzieliśmy się też wczoraj z liderem zespołu. Umówiliśmy się pod Katedrą, bo on tam grał.. Oczywiście przyszliśmy wcześniej i posłuchaliśmy troszkę... I powiem Wam, że głos ma cudny Wszyscy dookoła mówili nam, że mamy najlepszy zespół Fajnie Cieszę się bardzo i nawet z pierwszej piosenki, czyli wersji Kancelarii "Zabiorę Cię" (wersja Karolaka) zagrają nam walca.. Szkoda tylko, że wcześniej tego nie będziemy słyszeć, żeby się nauczyć w takt, więc to będzie totalna improwizacja..
My się będziemy świetnie bawić i najwyżej wyjdzie ten taniec na wesoło
Mam nadzieję, że damy radę.
Dodatkowy plus dla zespołu: chciałam w czasie tortu Piratów z Karaibów i zapytałam czy mają jakiś odtwarzacz, żeby puścili.. A gościu popatrzył się na mnie i mówi: A nie możemy zagrać??? Normalnie mnie rozwalił

Wczoraj mieliśmy pójść do kancelarii, ale była wieeeeelka kolejka i daliśmy sobie spokój.. Kupiłam za to bransoletkę i nie wiem czy moja biżuteria nie będzie za delikatna.. Ale chyba o to mi chodziło
Dziś mam ostatnią przymiarkę sukni, więc sprawdzę z biżuterią

Poza tym na dziś mamy wyznaczone jeszcze: znalezienie dekoracji (coś musimy powiesić za nami, żeby nie było pusto..), kupno perfum - dla mnie (a właśnie czym będziecie pachnieć? ), tańce, no i może wizyta na sali.. Jak damy radę..

Normalnie ledwo wyrabiam na zakrętach, a włosy jeszcze nie pomalowane.... :/

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 08:39   #2522
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Cześć kochane!! Melduje się żonka
Siedzę właśnie w pracy Nie mogę się doczekać aż Wam skrobnę relację, na razie to nie wiem w co pierwsze ręce włożyć Dwa dni wesela, wczoraj jeszcze u TŻta poprawiny poprawin były Dzisiaj ledwo wstałam do pracy

Ślub był piękny, jestem strasznie zadowolona, wszyscy chwalili imprezę i zespół - który był rewelacyjny, jedzenie nie do przejedzenia i my szczęśliwi Pogoda się poprawiła akurat na nasze wyjście do koscioła, a po obiedzie już całkowicie się rozpogodziło Relacja i kilka zdjeć będzie wieczorem
Nie mogę się doczekać i gratuluję

Franio
Staś
_bagheera_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 08:49   #2523
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też łańcuszka nie mam i absolutnie nie przejmuję się tym co ludzie powiedzą! jeżeli ksiądz mi coś powie no to powie, nie przejmę się tym tak jak moja babcia, no a ślubu chcąc nie chcąc musi mi udzielić

Dziewczyny wpadłam na pomysł z podziękowaniami dla gości tzn. właściwie go odgapiłam od kuzyna, który kilka lat temu to miał, ale co tam kupię cukierki migdałki, kupię tiul czy coś podobnego, białą wstążkę a kartki z podziękowaniami wydrukuję sama. Każdy z gości dostanie po dwa cukiereczki i myślę, że fajnie. A Wy co sądzicie?
Też o takim czymś myślałam, ale nie wiem czy dam radę jeszcze coś sklecić.. Ja myślałam o cukierkach jakichś, a nie migdałkach No i chyba się z tym nie wyrobię..

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Siedzę właśnie w pracy Nie mogę się doczekać aż Wam skrobnę relację, na razie to nie wiem w co pierwsze ręce włożyć Dwa dni wesela, wczoraj jeszcze u TŻta poprawiny poprawin były Dzisiaj ledwo wstałam do pracy

Ślub był piękny, jestem strasznie zadowolona, wszyscy chwalili imprezę i zespół - który był rewelacyjny, jedzenie nie do przejedzenia i my szczęśliwi Pogoda się poprawiła akurat na nasze wyjście do koscioła, a po obiedzie już całkowicie się rozpogodziło Relacja i kilka zdjeć będzie wieczorem
Gratuluję i cieszę się, że o nas nie zapomniałaś

Czekam z niecierpliwością na relację i zdjęcia

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2012-05-15, 09:11   #2524
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wpadłam na pomysł z podziękowaniami dla gości tzn. właściwie go odgapiłam od kuzyna, który kilka lat temu to miał, ale co tam kupię cukierki migdałki, kupię tiul czy coś podobnego, białą wstążkę a kartki z podziękowaniami wydrukuję sama. Każdy z gości dostanie po dwa cukiereczki i myślę, że fajnie. A Wy co sądzicie?
Ja to olewam, bo nie mam czasu ale uważam, że to miły gest Tylko to jest włoska tradycja i migdałow powinno być 5 - sybolizują 5 życzeń (nie pamiętam jakich, w necie znajdziesz )

Cytat:

Witaj Żonko Cieszę się, że wszyskto się udało!

Myska, ja też chcę Piratów na krojenie tortu kocham tą melodię i uważam, że pasuje genialnie!

A macie jakąś piosenkę na oczepiny? Graną w trakcie rzucania.

Mamy już cały układ walca Będzie shooooł Taniec z Gwiazdami, że ho ho

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 09:23   #2525
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Ja to olewam, bo nie mam czasu ale uważam, że to miły gest Tylko to jest włoska tradycja i migdałow powinno być 5 - sybolizują 5 życzeń (nie pamiętam jakich, w necie znajdziesz )
Ja jestem z Polski i po dwa migdały wystarczy

Franio
Staś
Stary 2012-05-15, 09:26   #2526
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj Żonko Cieszę się, że wszyskto się udało!

Myska, ja też chcę Piratów na krojenie tortu kocham tą melodię i uważam, że pasuje genialnie!

Mamy już cały układ walca Będzie shooooł Taniec z Gwiazdami, że ho ho
Melodia jest świetna I mam nadzieję, że zespół zagra ją rewelacyjnie

O muzyce na oczepiny nawet nie myślałam.. Zostawię to już zespołowi..

My mamy taki krótki i podstawowy układ walca angielskiego (sama nie wierzę w to co piszę, bo mój TŻ nie potrafi w ząb tańczyć a tu walca będziemy tańczyć..). Byle się nie bujać Nie wiem czy wyjdzie z piosenki Zabiorę Cię walc angielski (bo to bardziej wiedeński) i to chcemy wolny.. Najwyżej, jak nam coś nie pójdzie to przejdziemy do bujańca i tyle Także u nas nie będzie raczej shoooołu

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2012-05-15, 09:29   #2527
_bagheera_
Wtajemniczenie

A my się będziemy bujać akurat na to nie mamy czasu, żeby się czegoś poduczyć ale trudno, przynajmniej piosenkę mamy nie oklepaną z czego jestem zadowolona i wykona ją zespół, który ją stworzył

Franio
Staś
Stary 2012-05-15, 09:33   #2528
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2012-05-15, 09:37   #2529
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez Czekoladkaa Pokaż wiadomość
hej melduję się jako żonka, wszystko przebiegło fantastycznie i sukienka która pod koniec przestała się mi podobać wszystkim zaparła dech w piersiach

życzę kolejnym majówkom aby ten dzień był tak niezapomniany jak u mnie...! Buziaki kochane
Cytat:

Witajcie Żonki super że wszystko się udało idealnie po Waszej myśli i czekamy na dłuższe relacje.

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Poza tym na dziś mamy wyznaczone jeszcze: znalezienie dekoracji (coś musimy powiesić za nami, żeby nie było pusto..), kupno perfum - dla mnie (a właśnie czym będziecie pachnieć? ), tańce, no i może wizyta na sali.. Jak damy radę..
Ja będę pachniec Dior Dolce Vita to mój zapach wszechczasów, w dodatku ostatnia buteleczka, którą mam jest dostana od TŻa, więc wybór był oczywisty.

Cytat:
Normalnie ledwo wyrabiam na zakrętach, a włosy jeszcze nie pomalowane.... :/
Moje pomalowane wczoraj spędziłam na fotelu fryzjerskim 2,5h - mam delikatne złotawe refleksy (mało widać zmianę, a jednak włosy od razu piękniejsze ), podcięte końce i grzywkę i zrobiony zabieg regeneracyjny. I w końcu jestem zadowolona z fryzjerki, bo naprawdę od dawna nie byłam.

Cytat:
Hmm nie pytałam DJa jak on to widzi... A wy? Nie mam chyba pomysłu na taką piosenkę.
Pod tort podkładu nie wybierałam, ale kazałam mu zagrać jakiś romantyczny. Takie podniosłe melodie jak z "Piratów..." mi jakoś nie pasują.

Od jutra już urlop. Nie do wiary że zostały tylko 4 dni.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 09:40   #2530
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
A my się będziemy bujać akurat na to nie mamy czasu, żeby się czegoś poduczyć ale trudno, przynajmniej piosenkę mamy nie oklepaną z czego jestem zadowolona i wykona ją zespół, który ją stworzył
U nas pewnie też na bujaniu się skończy coś mi się wydaje

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Witajcie Żonki super że wszystko się udało idealnie po Waszej myśli i czekamy na dłuższe relacje.

Ja będę pachniec Dior Dolce Vita to mój zapach wszechczasów, w dodatku ostatnia buteleczka, którą mam jest dostana od TŻa, więc wybór był oczywisty.

Moje pomalowane wczoraj spędziłam na fotelu fryzjerskim 2,5h - mam delikatne złotawe refleksy (mało widać zmianę, a jednak włosy od razu piękniejsze ), podcięte końce i grzywkę i zrobiony zabieg regeneracyjny. I w końcu jestem zadowolona z fryzjerki, bo naprawdę od dawna nie byłam.

Hmm nie pytałam DJa jak on to widzi... A wy? Nie mam chyba pomysłu na taką piosenkę.
Pod tort podkładu nie wybierałam, ale kazałam mu zagrać jakiś romantyczny. Takie podniosłe melodie jak z "Piratów..." mi jakoś nie pasują.

Od jutra już urlop. Nie do wiary że zostały tylko 4 dni.
Ja zaczynam trochę żałować, że dłuższego urlopu nie wzięłam, tylko piątek..

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2012-05-15, 09:43   #2531
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

czesc Dziewczyny;D

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

i oto moja relacja a zdjecia macie w klubie juz

długo wyczekiwana
Zaczne od początku, tzn w telegraficznym skrocie: caly tydzień miałam problemy, caluskiiiiiiii;/ a to z noclegami nie halo, a to z suknia, fotograf noga w gipsie w czwartek bylam na pazurkach: tak mi jej dziewczyna zrobila, ze jak wyszłam z salonu to po raz kolejny miałam ochote się poplakac;/ wzor jakiś z dupy wzięty, zero ślubnego wyglądu. No i co: jak na prawdziwa panne mloda z piekla rodem musiałam na gwałt szukac kogos kto mi poprawi chociaż te 2 paznokcie na których miałam wzor. A ze tesciowa tego samego dnia tez robila, ale u kogos innego, wiec mnie jakos wkrecila na piątek.
PIĄTEK
W piątek z samego rana na 9 mialam wizyte u kosmetyczki na peeling kawitacyjny, pedicure. Agatka się nade mna zlitowala i jeszcze mi jakas lampe na rylko zapalila, żeby mnie trochę rozgrzalo, bo pech chciał, ze od kilku dni chodziłam zasmarkana, ze stanem podgorączkowym i bolącym gardlem. Do domu wrocilam ok 12, wiec w międzyczasie Tomek umyl samochod. Posiedzieliśmy chwile trochę u moich trochę u Tomka rodzicow i na 17 poszlismy na msze i do spowiedzi. Po mszy polecieliśmy jeszcze do księdza dac ofiare na msze i żeby nam opowiedział co i jak. Posmialismy się trochę w kancelarii no i zebraliśmy się, żeby pozawozic wszystko na sale. W międzyczasie przyszla burza, lal deszcz no i ogolnie się ochlodzilo, gdzie przez caluski dzień była okropna duchota. Tomek jeszcze pojechal po moja przyjaciolke która ta ostatnia noc spala ze mna, przywiozl tez cosik do jedzenia i pojechalbabka od paznokci przyjechala ok 22 biedna wcześniej nie mogla, bo miała inne klientki, ale zeszlifowala mi ten wstrętny wzor i zrobila mniej więcej tak jak chciałam bylam już duuuuuzo spokojniejsza z Madzia zaczelysmy ponowna walke z winietkami i z butelka wina;D;D;D spac poszlam ok 1 w nocy

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 09:43   #2532
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
czesc Dziewczyny;D
Santom cudnie wyglądaliście PIĘKNIE!!!!!

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2012-05-15, 09:44   #2533
santom
Zakorzenienie

SOBOTA
Wstalam bardzo wcześnie bo już ok 6 rano. Nie mogłam spac, zoladek scisniety posiedziałam, posluchalam ptaszków, bo pięknie spiewaly koty nam szalały po pokoju i chwile później wstala Magda. Poszlysmy poustawiać winietki ok 9 przyjechala moja swiadkowa i wymienila się z Magda poszlam się wykapac myje się, a nagle Kasia wpada mi do lazieki i mowi, ze za pol godziny będzie już fotograf;D ja panika, ale stwierdziłam, ze nie ma co panikować chłopaki przyjechali: 2och foto i kamerzysta jeden wiadomka robil mi konkurencje bo stukal bardziej gipsem niż ja. Mielismy tylko maly problem, bo jeden z nich nie miał zezwolenia, a nasz ksiądz jest pod tym względem nieugięty;/ ok 11.30 przyjechala wizazystka i fryzjerka. Zaczelam od wloskow, porobili kilka zdjęć kociakom, mi i pojechali do Tomka. Wrócili po godzinie kiedy ja bylam już malowana wesoło nam było aczkolwiek mnie ciężko było już rozluznic, bo nerwy zdecydowanie wziely gore. Cala się trzeslam, tym bardziej, ze nie wiedziałam czy wyrobimy się na czas. I musze stwierdzić, ze dosłownie na styk dojechaliśmy do kosciolka. Była już 14.10 kiedy dopiero zaczelam się ubierać. Pomogla nam Agata wlasnie: w ogole cudowna dziewczyna, z czystym sercem mogę powiedzieć, ze mimo, ze jakos się tak dobrze nie znamy, ale czułam się jakby jakas przyjaciolka była obok Tomek już czekal na dole na mnie wyszłam… wygladal cudnie, jego az cofnelo jak mnie zobaczyl fotograf porobil nam jeszcze kilka zdjęć w aucie i w droge(która strasznie mi się ciagnela). Zajechaliśmy pod kosciol i wtedy przezylam pierwsze załamanie, kiedy zobaczyłam wszystkich gości. Poryczałam się jeszcze w aucie, ale szybko się ogarnelam. Normalnie taka hustawka nasrojow, ze szok. Z auta wyszłam już z uśmiechem na twarzy<haha> przywitałam się, poszliśmy na zachrystie podpisac dokumenty. Już slyszalam, ze nasze skrzypaczki zaczely się rozgrzewac przeszliśmy już na koniec kosciolka. Czekaliśmy na księdza… skrzypce tak nas rozbroily, ze obydwoje się poryczeliśmy: zresztą nie tylko my;D przyszedł ksiądz, powital nas i już nic nie moglo nas powstrzymać zaczela się msza i jakos tak powoli stres zaczal mijac piękne kazanie, skierowane do nas, chociaż nie wiele z niego pamiętam przysiega: z uśmiechami na twarzy, ja wręcz miałam bliski atak nieopanowanego smiechu Tomek troszkę się zajaknal, ale wyszedł z tego;D Ksiadz się nam kazal po norwesku calowac;D ogolnie atmosfera przyjemna w ogole przy winie ksiądz podszedł do mnie i mowi: smialo jak siorblam to chyba pol kościoła nie slyszalo i mnie rozlozylo: się chichrałam jak głupol po mszy szybko poleciałam podziekowac skrzypaczkom za piekna gre, mega wzruszajaca sprawa i polecam każdemu oranista zaczal grac nam marsza, a my powolutku kierowaliśmy się do wyjścia. Ryzu się nam sypnelo, miałam go wszędzie, pieniazki wyzbieraliśmy, wszyscy mi ladowali pieniądze do rak zyczenia poszly szybciutko, puscilismy gości pierwszych, a my zrobiliśmy rundke po miescie, żeby dac czas fotografom na dojechanie. Bram nie mielismy, za to mielismy lekko krepujaca sytuacje: widzimy z daleka na poboczu stoja samochody i kreca się ludzie, na co my oczywiście pomyśleliśmy, ze to brama, zaczelismy trabic, muzyka glosno puscilismy przjezdzamy a tu się okazuje, ze ktoś w rowie wyladowal. Masakra, ale na szczęście nikt ranny nie był. Reszta drogi bez przeszkod. Zajechaliśmy na sale, pogoda piekna, slonce wyszlo(zresztą caly dzień był sloneczny), w sam raz lekki chlodek, ale taki cieply tuby wystrzelily(rodzice Tomka się tym zajeli, my ani o ryz ani o tuby się nie martwiliśmy, w sumie to była taka niespodzianka od nich). Rodzice nas powitali, sto lat, obiadek pierwszy taniec…;D chyba zaskoczyliśmy wszystkich: dorwalismy kroki z youtubatanczylismy do once upon december. Wyszlo nam super, mimo, ze koncowka była już improwizacja, bo Tomek zapomnial krokow za to mnie popodnosil, poobracał pol Sali ryczało od cioci jednej z☠☠☠ke dostaliśmy, bo non stop chodzila i ryczała ze wzruszenia tancowalismy, gadaliśmy z gośćmi, nie było czasu żeby usiasc oczepiny tez bardzo sympatyczne, goście uczestniczyli. 11h tancznia dawalo już o sobie znac, gardlo miałam wysuszone do cna problemu z alko nie było, bo co wypiliśmy to wytanczylismy, normalnie zero, nic zupełnie nas nie wzielo nasi goście tez byli bardzo grzeczni, zadnych nie milych sytuacji nie było wszyscy zadowoleni ok 3.30 zaladowalismy reszte gości do busa my spac poszliśmy ok. 6<brzydal>dzieciaki slyszalam jeszcze buszowaly po krzaczorach z flacha;D. nie spalam długo bo tylko 2 h, na 12 zeszlismy na obiad. Ok 15 goscie już porozjeżdżali się do domow, my popakowalismy reszte jedzenia, zapalcilismy za sale i tez sio do domciu podzieliliśmy jedzonko, zawiezlismy kwiaty na cmentarz, jeszcze ze znajomymi wyszliśmy na piwo ok 11 padlismy jak muchy wreszcie odstresowani poszliśmy spac już jako MALZENSTWO

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-05-15, 09:55   #2534
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
SOBOTA
już jako MALZENSTWO
Gratuluję ŻONKO Fajnie, że wszystko się udało, i że Wy jesteście zadowoleni
Jeszcze powiedz mi Kochana jak te kosze? Rodzice zadowoleni? I czy kupowałaś do nich w końcu jakieś bukiety?

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2012-05-15, 10:03   #2535
santom
Zakorzenienie

rodzice zadowoleni i dodatkowo dostali wlasnie jeszcze po koszu z kwiatami

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-05-15, 11:00   #2536
iceflower
Przyjaciółka KWC

Santom super relacja i wyglądaliście pięknie.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-05-15, 11:46   #2537
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
SOBOTA
Wstalam bardzo wcześnie bo już ok 6 rano. Nie mogłam spac, zoladek scisniety posiedziałam, posluchalam ptaszków, bo pięknie spiewaly koty nam szalały po pokoju i chwile później wstala Magda. Poszlysmy poustawiać winietki, ok 9 przyjechala moja swiadkowa i wymienila się z Magda poszlam się wykapac myje się, a nagle Kasia wpada mi do lazieki i mowi, ze za pol godziny będzie już fotograf;D ja panika, ale stwierdziłam, ze nie ma co panikować chłopaki przyjechali: 2och foto i kamerzysta, jeden wiadomka robil mi konkurencje bo stukal bardziej gipsem niż ja. Mielismy tylko maly problem, bo jeden z nich nie miał zezwolenia, a nasz ksiądz jest pod tym względem nieugięty;/ ok 11.30 przyjechala wizazystka i fryzjerka. Zaczelam od wloskow, porobili kilka zdjęć kociakom, mi i pojechali do Tomka. Wrócili po godzinie kiedy ja bylam już malowana wesoło nam było aczkolwiek mnie ciężko było już rozluznic, bo nerwy zdecydowanie wziely gore. Cala się trzeslam, tym bardziej, ze nie wiedziałam czy wyrobimy się na czas. I musze stwierdzić, ze dosłownie na styk dojechaliśmy do kosciolka. Była już 14.10 kiedy dopiero zaczelam się ubierać. Pomogla nam Agata wlasnie: w ogole cudowna dziewczyna, z czystym sercem mogę powiedzieć, ze mimo, ze jakos się tak dobrze nie znamy, ale czułam się jakby jakas przyjaciolka była obok, Tomek już czekal na dole na mnie, wyszłam… wygladal cudnie, jego az cofnelo jak mnie zobaczyl, fotograf porobil nam jeszcze kilka zdjęć w aucie i w droge(która strasznie mi się ciagnela). Zajechaliśmy pod kosciol i wtedy przezylam pierwsze załamanie, kiedy zobaczyłam wszystkich gości. Poryczałam się jeszcze w aucie, ale szybko się ogarnelam. Normalnie taka hustawka nasrojow, ze szok. Z auta wyszłam już z uśmiechem na twarzy<haha> przywitałam się, poszliśmy na zachrystie podpisac dokumenty. Już slyszalam, ze nasze skrzypaczki zaczely się rozgrzewac, przeszliśmy już na koniec kosciolka. Czekaliśmy na księdza… skrzypce tak nas rozbroily, ze obydwoje się poryczeliśmy: zresztą nie tylko my;D przyszedł ksiądz, powital nas i już nic nie moglo nas powstrzymać, zaczela się msza i jakos tak powoli stres zaczal mijac, piękne kazanie, skierowane do nas, chociaż nie wiele z niego pamiętam, przysiega: z uśmiechami na twarzy, ja wręcz miałam bliski atak nieopanowanego smiechu, Tomek troszkę się zajaknal, ale wyszedł z tego;D Ksiadz się nam kazal po norwesku calowac;D ogolnie atmosfera przyjemna, w ogole przy winie ksiądz podszedł do mnie i mowi: smialo, jak siorblam to chyba pol kościoła nie slyszalo, i mnie rozlozylo: się chichrałam jak głupol, po mszy szybko poleciałam podziekowac skrzypaczkom za piekna gre, mega wzruszajaca sprawa i polecam każdemu, oranista zaczal grac nam marsza, a my powolutku kierowaliśmy się do wyjścia. Ryzu się nam sypnelo, miałam go wszędzie, pieniazki wyzbieraliśmy, wszyscy mi ladowali pieniądze do rak, zyczenia poszly szybciutko, puscilismy gości pierwszych, a my zrobiliśmy rundke po miescie, żeby dac czas fotografom na dojechanie. Bram nie mielismy, za to mielismy lekko krepujaca sytuacje: widzimy z daleka na poboczu stoja samochody i kreca się ludzie, na co my oczywiście pomyśleliśmy, ze to brama, zaczelismy trabic, muzyka glosno puscilismy, przjezdzamy a tu się okazuje, ze ktoś w rowie wyladowal. Masakra, ale na szczęście nikt ranny nie był. Reszta drogi bez przeszkod. Zajechaliśmy na sale, pogoda piekna, slonce wyszlo(zresztą caly dzień był sloneczny), w sam raz lekki chlodek, ale taki cieply, tuby wystrzelily(rodzice Tomka się tym zajeli, my ani o ryz ani o tuby się nie martwiliśmy, w sumie to była taka niespodzianka od nich). Rodzice nas powitali, sto lat, obiadek, pierwszy taniec…;D chyba zaskoczyliśmy wszystkich: dorwalismy kroki z youtubatanczylismy do once upon december. Wyszlo nam super, mimo, ze koncowka była już improwizacja, bo Tomek zapomnial krokow, za to mnie popodnosil, poobracał, pol Sali ryczało, od cioci jednej z☠☠☠ke dostaliśmy, bo non stop chodzila i ryczała ze wzruszenia, tancowalismy, gadaliśmy z gośćmi, nie było czasu żeby usiasc, oczepiny tez bardzo sympatyczne, goście uczestniczyli. 11h tancznia dawalo już o sobie znac, gardlo miałam wysuszone do cna, problemu z alko nie było, bo co wypiliśmy to wytanczylismy, normalnie zero, nic zupełnie nas nie wzielo, nasi goście tez byli bardzo grzeczni, zadnych nie milych sytuacji nie było, wszyscy zadowoleni, ok 3.30 zaladowalismy reszte gości do busa, my spac poszliśmy ok. 6<brzydal>dzieciaki slyszalam jeszcze buszowaly po krzaczorach z flacha;D. nie spalam długo bo tylko 2 h, na 12 zeszlismy na obiad. Ok 15 goscie już porozjeżdżali się do domow, my popakowalismy reszte jedzenia, zapalcilismy za sale i tez sio do domciu, podzieliliśmy jedzonko, zawiezlismy kwiaty na cmentarz, jeszcze ze znajomymi wyszliśmy na piwo, ok 11 padlismy jak muchy, wreszcie odstresowani poszliśmy spac, już jako MALZENSTWO
pięknie a jak fajnie to opisałaś, tak bezstresowo

Cytat:
kupno perfum - dla mnie (a właśnie czym będziecie pachnieć? )
Ja standardowo moją ukochaną, najlepszą na świecie i już niedostępną w sklepach Isabella Rossellini "Daring", a tż moim ulubionym Dior Homme

Franio
Staś
Stary 2012-05-15, 12:40   #2538
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Santom - jaka piękna relacja, czułam jakbym tam była i pięknie wyglądaliście, widać że mam się gęby cieszyły cały czas

Ja wczoraj kliknęłam na all Lacoste pour femme. Zwykle mi żal kasy na dobry perfum, ale nie wyobrażam sobie innego zapachu na własny ślub. Wysupłałam pieniążek no i oto będą.

- George Elliot
Stary 2012-05-15, 12:59   #2539
_bagheera_
Wtajemniczenie

Ja niedługo śmigam na makijaż próbny myślałam o brązach, ale zobaczymy co mi doradzi kosmetyczka.. osobiście u niej nie byłam, ale koleżanki bardzo ją chwaliły, więc spróbuję później wrzucę foteczki do klubu

Franio
Staś
Stary 2012-05-15, 14:34   #2540
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
rodzice zadowoleni i dodatkowo dostali wlasnie jeszcze po koszu z kwiatami
U mnie będą zdecydowanie dłuuuuugie piękne róże dla mam Fajnie, że się wszystko udało

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Ja niedługo śmigam na makijaż próbny myślałam o brązach, ale zobaczymy co mi doradzi kosmetyczka.. osobiście u niej nie byłam, ale koleżanki bardzo ją chwaliły, więc spróbuję później wrzucę foteczki do klubu
Czekamy na foteczki A ja na 16 lecę na ostatnią przymiarkę.. Ależ nie mam do tego weny..

TŻ mi wczoraj na tych tańcach buty ślubne pobrudził

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

I nie wiem gdzie kupić dekorację, która ma wisieć za nami.....

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2012-05-15, 16:19   #2541
_bagheera_
Wtajemniczenie

fotki w klubie mam mieszane uczucia, więc zerknijcie i oceńcie..

Franio
Staś
Stary 2012-05-15, 21:24   #2542
alwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czekoladkaa Pokaż wiadomość
hej melduję się jako żonka, wszystko przebiegło fantastycznie i sukienka która pod koniec przestała się mi podobać wszystkim zaparła dech w piersiach

życzę kolejnym majówkom aby ten dzień był tak niezapomniany jak u mnie...! Buziaki kochane
Gratuluję

Cytat:

Gratuluję i czekamy na relację

Cytat:

Cytat:
SOBOTA
super relacja fajnie że wszystko się udało, wyglądaliście super

ja też chcę już miec zdjęcia i jeszcze raz wszystko przeżyc

❤️❤️❤️
K+H+Z
alwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 08:23   #2543
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
fotki w klubie mam mieszane uczucia, więc zerknijcie i oceńcie..
No makijaż średni.. Odpisałam w klubie

U mnie burza i się błyska, jak będzie taka pogoda to będzie jazda

Powiem Wam, że nie jest dobrze między mną a TŻetem.. Kłócimy się o byle co.. Ja mam już mega stresa i prawie na wszystko reaguję agresywnie.. To nie jest dobre dla naszego związku.. Muszę nad sobą zapanować.. A to ciężkie, bo chyba zbliża mi się @

Wczorajsza przymiarka poszła szybko i sprawnie.. Biżuteria pasuje i nie będę jej już zmieniała.. Szal jak będzie tak zimno to w Kościele będzie i tyle..

Oglądałam też serca, które można powiesić jako dekoracja.. I powiem Wam, że te ze sztucznych kwiatów to jakoś mi się nie widzą.. I nie wiem co teraz zrobić..

Wczoraj na tańcach było fajnie i boję się tylko, że nie będziemy tańczyć w rytm, bo nie wiemy jak nam zespól piosenkę zagra..

Na 3 dni przed ślubem zostało:

- wysłanie piosenek zakazanych i tych co chcemy na pewno w czasie wesela,
- kupić wino (ojczulek to ma załatwić),
- manicure,
- odebrać suknię,
- spakować się do hotelu,
- kupić perfumy - dla mnie,
- kupić dekorację na salę za nami,
- wizyta w kancelarii,
- spowiedź,
- wizyta na sali - 2 x,
- zrobić numerki na stół, mapkę na drzwi i wizytówki na stół podłużny,
- umycie mojego auta.

I chyba tyle..

W dzień ślubu:

- fryzjer,
- makijaż,
- odbiór kwiatów,
- umycie auta,

I chyba będziemy gotowi - ciekawe o czym zapomniałam

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2012-05-16, 11:17   #2544
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Myska, to może zrezygnuj z dekoracji za Wami? My nie mamy. To nie jest jakiś mus, że coś za Wami musi być Na 3 dni przed ślubem bym już tego nie załatwiała

My też się poprztykaliśmy wczoraj, bo jesteśmy przemęczeni jeżdzeniem i dopiananiem detali. Ja się nastawiam, że wesele to będzie super dzień, zabawa, uśmiech, a TŻet powiedział, że to będzie ciężka praca i mi się przykro zrobiło i się pokłóciliśmy. Potem się okazało, że chodziło mu o to, że wie, że będzie musiał tańczyć ze wszystkimi, a on strasznie nie lubi. Ale też nie umiał powiedzieć konkretnie... Ech...

Wczoraj:
- ustaliłam dekorację tortu (przypadkiem, bo była w okolicy cukierni, jak TŻet był na czyszczeniu zębów)
- byłam na higienizacji zębów (białe nie są, ale o wieleeeee lepiej wyglądają, dobrze że nie mam białej sukni...)
- kupiliśmy garnitur - na 10 dni przed.

Jeszcze druga koszula, krawat, buty

- George Elliot
Stary 2012-05-16, 12:31   #2545
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Myska, to może zrezygnuj z dekoracji za Wami? My nie mamy. To nie jest jakiś mus, że coś za Wami musi być Na 3 dni przed ślubem bym już tego nie załatwiała

My też się poprztykaliśmy wczoraj, bo jesteśmy przemęczeni jeżdzeniem i dopiananiem detali. Ja się nastawiam, że wesele to będzie super dzień, zabawa, uśmiech, a TŻet powiedział, że to będzie ciężka praca i mi się przykro zrobiło i się pokłóciliśmy. Potem się okazało, że chodziło mu o to, że wie, że będzie musiał tańczyć ze wszystkimi, a on strasznie nie lubi. Ale też nie umiał powiedzieć konkretnie... Ech...

Wczoraj:
- ustaliłam dekorację tortu (przypadkiem, bo była w okolicy cukierni, jak TŻet był na czyszczeniu zębów)
- byłam na higienizacji zębów (białe nie są, ale o wieleeeee lepiej wyglądają, dobrze że nie mam białej sukni...)
- kupiliśmy garnitur - na 10 dni przed.

Jeszcze druga koszula, krawat, buty
No właśnie.. Mój TŻet też mi zakomunikował, żebyśmy się nastawili na rozmowy z gośćmi, bo tańczyć nie lubi.. Aż sama poprosiłam go, żeby moją mamę poprosił przynajmniej do tańca..

No ale mniejsza z tym.. Będzie jak będzie..

Może i zrezygnuje faktycznie z dekoracji, chociaż wydaje mi się, że może być po prostu pusto.. Ale z drugiej strony przecież i tak będziemy wszystko zasłaniać jak będziemy stali - przy toastach czy coś.. No już nie wiem.. Jak dziś nic nie znajdziemy to sobie darujemy..

A moja Biała Perła za bardzo nie działa na ząbki, bo niestety nie używałam jej systematycznie - nie miałam czasu.. Może nie będzie tak tragicznie z moimi zębami.... Już trudno.. Nic nie wymyślę..

Gratuluje kupna garnituru Dacie radę z koszulą, krawatem i butami

Zastanawiam się czy na wizytówkach czy też na mapie na drzwiach mam ująć stół z fotografem i zespołem? Czy już na ich stole nic nie stawiać?

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Powiem Wam, że paznokcie mi się zbuntowały.. I na jednej ręce mam krótsze, a na drugiej dłuższe.. Nie wiem czy nie będę zmuszona doklejać.. Chociaż tak bardzo nie chce.. Jutro idę na malowanie Shellac i nie wiem czy coś z tego wyjdzie przy takiej długości..

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Edytowane przez Myska0
Czas edycji: 2012-05-16 o 12:21
Stary 2012-05-16, 13:09   #2546
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie.. Mój TŻet też mi zakomunikował, żebyśmy się nastawili na rozmowy z gośćmi, bo tańczyć nie lubi.. Aż sama poprosiłam go, żeby moją mamę poprosił przynajmniej do tańca..

No ale mniejsza z tym.. Będzie jak będzie..

Może i zrezygnuje faktycznie z dekoracji, chociaż wydaje mi się, że może być po prostu pusto.. Ale z drugiej strony przecież i tak będziemy wszystko zasłaniać jak będziemy stali - przy toastach czy coś.. No już nie wiem.. Jak dziś nic nie znajdziemy to sobie darujemy..

A moja Biała Perła za bardzo nie działa na ząbki, bo niestety nie używałam jej systematycznie - nie miałam czasu.. Może nie będzie tak tragicznie z moimi zębami.... Już trudno.. Nic nie wymyślę..

Gratuluje kupna garnituru Dacie radę z koszulą, krawatem i butami

Zastanawiam się czy na wizytówkach czy też na mapie na drzwiach mam ująć stół z fotografem i zespołem? Czy już na ich stole nic nie stawiać?

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Powiem Wam, że paznokcie mi się zbuntowały.. I na jednej ręce mam krótsze, a na drugiej dłuższe.. Nie wiem czy nie będę zmuszona doklejać.. Chociaż tak bardzo nie chce.. Jutro idę na malowanie Shellac i nie wiem czy coś z tego wyjdzie przy takiej długości..

My na mapie sali nie uwzględniliśmy siebie, świadków, bo wiedzą że siedzą z nami i obsługi, bo będzie wcześniej, to się skapną.

Na stole dla obslugi nie mamy winietek, papieru nie stykło :P ale uważam, że nie są potrzebne, bo to obcy ludzie, to sami się posadzą jak chcą Nie zawracaj sobie tym głowy!

Na paznokcie kosmetyczka coś na pewno poradzi, koniec zamartwiania się

Co do wesela i TŻetów - znajomi (po ślubie) nam naopowiadali jakie to wesele jest męczące, bo trzeba z każdym zatańczyć, z każdym chociaż chwilkę zagadać, itd. itp. Tych fajnych opowieści jakoś nie zakodował Mój TŻet nie przepada za weselami, bo mu każe tańczyć ze sobą Kurs nam chyba trochę pomógł, bo nabrał pewności siebie, nie wyrywa mi ramienia z barku, ale nie jest to dla niego przyjemność. Dla mnie jest, więc co wesele jest spinka o te tańce... Może po kursie będzie chociaż trochę lepiej...

No ale na własnym weselu, nie ma zmiłuj... Każdy chce z młodymi. I on już się nastawia, że wesele to jest misja do wykonania, a nie przyjemność. I mnie to wkurza. Z drugiej strony mówi mi, że on to wszystko dla mnie robi, żebym się cieszyła, żebym była szczęśliwa, że kwiatki ładne, taniec ładny itd.

No i takie mam mieszane uczucia, bo on jak chłop podchodzi do tematu, ja jak baba i żadne drugiego nie zrozumie

Ale trzeba być dobrej myśli. Twój TŻet nawet jak nie lubi tańczyć, to obawiam się, że też nie będzie miał wyjścia...

A ja mam taki plan, że od biedy sama (tzn. z gośćmi) będę tańczyć, nawet jak on nie będzie w tym samym czasie. Trzeba się bawić i wykorzystać ten dzień w 100%

- George Elliot
Stary 2012-05-16, 13:47   #2547
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
My na mapie sali nie uwzględniliśmy siebie, świadków, bo wiedzą że siedzą z nami i obsługi, bo będzie wcześniej, to się skapną.

Na stole dla obslugi nie mamy winietek, papieru nie stykło :P ale uważam, że nie są potrzebne, bo to obcy ludzie, to sami się posadzą jak chcą Nie zawracaj sobie tym głowy!

Na paznokcie kosmetyczka coś na pewno poradzi, koniec zamartwiania się

Co do wesela i TŻetów - znajomi (po ślubie) nam naopowiadali jakie to wesele jest męczące, bo trzeba z każdym zatańczyć, z każdym chociaż chwilkę zagadać, itd. itp. Tych fajnych opowieści jakoś nie zakodował Mój TŻet nie przepada za weselami, bo mu każe tańczyć ze sobą Kurs nam chyba trochę pomógł, bo nabrał pewności siebie, nie wyrywa mi ramienia z barku, ale nie jest to dla niego przyjemność. Dla mnie jest, więc co wesele jest spinka o te tańce... Może po kursie będzie chociaż trochę lepiej...

No ale na własnym weselu, nie ma zmiłuj... Każdy chce z młodymi. I on już się nastawia, że wesele to jest misja do wykonania, a nie przyjemność. I mnie to wkurza. Z drugiej strony mówi mi, że on to wszystko dla mnie robi, żebym się cieszyła, żebym była szczęśliwa, że kwiatki ładne, taniec ładny itd.

No i takie mam mieszane uczucia, bo on jak chłop podchodzi do tematu, ja jak baba i żadne drugiego nie zrozumie

Ale trzeba być dobrej myśli. Twój TŻet nawet jak nie lubi tańczyć, to obawiam się, że też nie będzie miał wyjścia...

A ja mam taki plan, że od biedy sama (tzn. z gośćmi) będę tańczyć, nawet jak on nie będzie w tym samym czasie. Trzeba się bawić i wykorzystać ten dzień w 100%
My przy naszym stole nie siedzimy sami, więc na naszym stole będą wizytówki i na rozpisce musimy być

W takim razie zespołu nie będę uwzględniała.. Ale prezenciki im położę, tylko już bez życzeń, że dziękuję za przybycie

No wiesz.. Z nami to jest tak, że będziemy proszone do tańca.. A do Pana Młodego chyba nie będą leciały babki prosić o taniec.. A on sam nie ma chęci ich prosić.. Ale jak zobaczy, że ja jestem rozchwytywana (jeśli będę ) to może sam zmieni zdanie

Tak jest! Koniec zamartwiania!!!!

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2012-05-16, 13:48   #2548
kiriii
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki, ja już jestem po ... dołacze zdjęcia gości po powrocie do domu ...

dziewczyny nie ma się co martwić.... ja przeszłam przez te imprezę bezstresowo.... to jeden z najpiękniszych dni w życiu

Lało, kabriolet został w garażu, jechałam zupełnie innym samochodem szykowanym na szybko i stwierdzam, że wszytko było oki .... ehhh

kiriii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 13:52   #2549
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiriii Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki, ja już jestem po ... dołacze zdjęcia gości po powrocie do domu ...

dziewczyny nie ma się co martwić.... ja przeszłam przez te imprezę bezstresowo.... to jeden z najpiękniszych dni w życiu

Lało, kabriolet został w garażu, jechałam zupełnie innym samochodem szykowanym na szybko i stwierdzam, że wszytko było oki .... ehhh
Witaj
Gratulacje Czekamy na szczegółową relację

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2012-05-16, 14:52   #2550
iceflower
Przyjaciółka KWC

Nie martwcie się dziewczęta, wczoraj musiał być wybitnie zły dzień, bo ja też pokłóciłam się z moim TŻem i to dwa razy. Raz kompletnie bez sensu, a drugi raz w temacie ślubnym. Nie mamy poprawin, ja ich nie chciałam, Tż mi przytakiwał, więc nasi rodzice rodziny swoje następnego dnia zapraszają na obiady/śniadania/whatever. No i TŻ się uparł że jedziemy do nich, do jednych i drugich, chociaż na chwilę, nawet jak tak naprawdę nie wiemy kto będzie i czy ktoś zostanie.

Ja myślałam że to będzie dzień dla nas, wyłącznie dla nas, skoro nasze wesele jest dla gości. TŻ stwierdził że chce porozmawiać z kuzynami, bo rzadko ich widuje, a do mnie też "wypada". Jak to usłyszałam to mi witki opadły, potem się zaczął tłumaczyć że ja mam gorszy kontakt z rodziną, będzie inna grupa pokoleniowa itp.

Koniec końców miałam koszmar ślubny, w którym na weselu wszystko nie wypala a TŻ zostawia mnie i idzie siedzieć z kuzynami.

Poza tym wszystko gra. Mam dziś urlop, moja łazienka lśni, byłam na solarium, zaraz zalśni kuchnia jak odzyskam siły. Potem muszę pojechać po papier na mapę sali (zapomniałam! ) i po lakier do paznokci (waham się między nude a czerwonymi paznokciami ). Zrobiłam też białe pranie, specjalnie po to żeby przeprać koszulę ślubną TŻa i zapomniałam jej wsadzić do pralki.

Znowu przestałam czuć, że już tylko 3 dni.

kirii gratulacje, czekamy na fotki i relację
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości