Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-15, 10:06   #1111
clauudik
Rozeznanie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Laski spadam do szpitala skurcze mam co 4min i coraz bardziej boląAleż jestem podjarana.
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Hurraaaa! Juz mamy dobre wieści od anulki!!!

Szymon urodzil sie 15.05.2012 o godz 1.05 3560g 55dlugi jest sliczny,podobny to taty.nie nacieli mnie ale troszke peklam.szlo bardzo szybko.
mamy kolejną mamę! Faktycznie szybko poszło
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Z wiesci wagowych to po wyjsciu ze szpitala stracilam 9kg zostalo jeszcze 4 kg tak wiec badzcie o wage spokojne.

Moja kruszynka juz zasnela na raczkach wiec uciekam spac poki moge
Mi też poleciało jakieś 9-10kg, dokładnie nie wiem, bo przed samym porodem się nie ważyłam, a byłam taaaka napuchnięta, że może nawet 3 kg więcej niż myślę ważyłam. No tylko, że u mnie jeszcze 12 do wagi sprzed ciąży brakuje, a chciałabym w ogóle jakoś więcej
Cytat:

A ja..... Pozazdrościłam anulce i chyba niedługo będę się też zbierać
Wieczorem od ok. 23 miałam skurcze, jak to wieeeeeele razy już było, ale że pospałam w dzień, to się nie kładłam i liczyłam. Chodziłam, leżałam, a one się nie zmieniały Ale też odstępy się nie skracały i raczej niebolesne były. W końcu już mocno śpiąca położyłam się o 5ej w myśl zasady "jeśli to jeszcze nie to, to na pewno usnę", usnęłam... Ale obudziły mnie już troszkę bardziej bolesne skurcze o 6:30 Wykąpałam się, tż jeszcze śpi, chyba zaraz go obudzę... Jeszcze nie dowierzam, że to TO [COLOR="Silver"]
Cytat:
Dzięki!

Obudziłam już tż. O dziwo, jest wyluzowany, poszedł pod prysznic i zawiezie Maksa do przedszkola na razie, więc ja jeszcze trochę z Wami posiedzę Choć w nocy jak się przebudzał, to był zestrosowany strasznie, ale go uspokajałam, żeby się wyspał.
A pamiętacie jak mówiłam, że u mnie w rodzinie dzieci rodzą się w czyjeś święto? Dlatego obstawiałam wczoraj lub 18... a tż przed chwilą mówi "no nie, to już przesada...", ja zdziwiona, a on "Maks się urodził w urodziny N., to Kaj jeszcze w jej imieniny??" Chodzi o siostrę tż, rzeczywiście zapomniałam, że przyszła mama chrzestna obchodzi dziś imieniny Zresztą druga szwagierka też, okazja dobra jak nic
Cytat:

Wcinam właśnie "ostatni posiłek skazańca" tż pojechał z Maksiem, wraca po mnie i jedziemy, chyba już nie ma na co czekać, zaczyna boleć już znacząco...

Hehe, mówiłam, że będziecie na bieżąco Jeszcze pewnie z drogi będę do Was pisać i czytać dla zabicia czasu
hahaha faktycznie relacja "na żywo" cieszę się strasznie, mam nadzieję, że dotrzecie do Krk na czas mój mały urodził się w urodziny mojego siostrzeńca AAAA ale emocje aż ciary mam
Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
U mnie też przez ostatnie kilka dni się pogorszyło w tym temacie.
Częste siusianie pewnie jest "winą" dziecka, które dużo pije i dużo wydala i płyn owodniowy jest wymieniany (tak to sobie tłumaczę, ale się nie znam nijak).
Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
heh a mnie dziś w nocy siku 2 razy oszukało
wstałam z wysiłkiem, wyplątałam się z poduchy, poszłam po ciemku i juz na kibelku doszłam do wniosku, że dla takiej ilości to mi się nie opłacało wstawać
Dziewczyny, nie lekceważcie sobie tych objawów z sikaniem. Ja też sobie tłumaczyłam, że mały siedzi nisko i uciska pęcherz, i dlatego sikam często, a okazało się, że to jakaś infekcja i mały zaraził się przy porodzie, leżał w inkubatorze na intensywnej terapii i wierzcie mi to najgorsze co mnie do tej pory spotkało w życiu.

A ja mam pytanie do mam. "Odbijacie" swoje maluszki po każdym karmieniu?? Bo mój mały nie beka zawsze mimo, iż staram się go podnosić i poklepywać. Nie ulewa mu się, nie boli go raczej brzuszek i wydaje mi się, że wszystko jest ok, ale jednak trochę się martwię

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:13   #1112
niunia32
Zakorzenienie

Claudik ja słyszałam, że nie zawsze dziecku się odbija po karmieniu. ale ważne by je wypionizować na chwilę

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:15   #1113
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie lekceważcie sobie tych objawów z sikaniem. Ja też sobie tłumaczyłam, że mały siedzi nisko i uciska pęcherz, i dlatego sikam często, a okazało się, że to jakaś infekcja i mały zaraził się przy porodzie, leżał w inkubatorze na intensywnej terapii i wierzcie mi to najgorsze co mnie do tej pory spotkało w życiu.
infekcja...ooo to nie wiedziałam
badanie moczu miałam robione tydzień temu wszystko było ok, czy na zwykłym badaniu nie wyjdzie i trzeba zrobić na posiew moczu?

ja mam tak tylko nocą i to ostatnio

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:20   #1114
cate_
Zadomowienie

Dzień dobry
Nie wyspałam się strasznie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
no to ja
Podziwiam, ja to bym nie wytrwała

Cytat:

Szymon urodzil sie 15.05.2012 o godz 1.05 3560g 55dlugi jest sliczny,podobny to taty.nie nacieli mnie ale troszke peklam.szlo bardzo szybko.
Gratuluję
Cytat:

Wyjechał już i ja kojarzę, że miał dziś wrócić... chyba go nie było

A ja..... Pozazdrościłam anulce i chyba niedługo będę się też zbierać
Wieczorem od ok. 23 miałam skurcze, jak to wieeeeeele razy już było, ale że pospałam w dzień, to się nie kładłam i liczyłam. Chodziłam, leżałam, a one się nie zmieniały Ale też odstępy się nie skracały i raczej niebolesne były. W końcu już mocno śpiąca położyłam się o 5ej w myśl zasady "jeśli to jeszcze nie to, to na pewno usnę", usnęłam... Ale obudziły mnie już troszkę bardziej bolesne skurcze o 6:30 Wykąpałam się, tż jeszcze śpi, chyba zaraz go obudzę... Jeszcze nie dowierzam, że to TO
za szybki poród.

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:20   #1115
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
badanie moczu miałam robione tydzień temu wszystko było ok, czy na zwykłym badaniu nie wyjdzie i trzeba zrobić na posiew moczu?

na zwykłym badaniu wyjdzie infekcja, wtedy są liczne: bakterie, nabłonki, pasma śluzu, jeszcze czasem leukocyty albo erytrocyty

posiew robi się w celu wykrycia jaka dokładnie bateria powoduje infekcję
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:21   #1116
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
hmm, jakieś nierealne mi się wydaje, zeby na tym etapie ciąży on się przekręcał z boku na bok, już nie ma miejsca na to, może Ci wypycha z jednej strony nogami a z drugiej inną częścią ciała. Mój od 22 tygodnia się nie ruszyl kompletnie, każde usg od tamtego czasu wskazuje, ze leży odwrócony w te samą strone.
Czasem chciałabym, żeby mój brzuch był przezroczysty
Nie wiem, jak on to robi, ale wypięta pupa często się przemieszcza z lewj na prawą stronę brzucha i odwrotnie - to samo z nóżkami, kopią raz po lewej (na boku, tam gdzie łokieć dotyka do bocznych żeber) raz po prawej stronie.
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:21   #1117
asiula_n
Rozeznanie

Ale fajne wieści z rana

Anulka - gratulacje, ale szybki poród

Kism - powodzenia i czekamy na wieści

No i jeszcze Timmi sie rozpakowuje

U nas widać to tak grupkami idzie, może jeszcze ktoraś się załapie ?

Ja dziś zaczynam 39 tc. nie powiem, też bym juz chciała
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:25   #1118
begie13
Zadomowienie

Cytat:
na zwykłym badaniu wyjdzie infekcja, wtedy są liczne: bakterie, nabłonki, pasma śluzu, jeszcze czasem leukocyty albo erytrocyty

acha, no to u mnie wszystko w porządku w takim razie

Wanda
Stary 2012-05-15, 10:26   #1119
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Nie komentuję reszty wypowiedzi, bo temat uważam za zamknięty, ale to zdanie świetnie podsumowuje Twoją wypowiedź.
Dlatego nie rozumiem dlaczego krytykujesz osoby, które były na dukanie skoro sama też próbowałaś, a zdrowe odżywianie to też pewnego rodzaju dieta, bo prowadzi do wyżeczeń i ograniczeń
oj momencik.... wskaż zdanie w którym krytykuję OSOBY.... jesli już cokolwiek krytykuje, to dietę, a nie osoby.
Spróbowałam, owszem, ale w międzyczasie uzyskałam informacje z którymi powinnam się zapoznać przed rozpoczęciem diety i dlatego ją zakonczyłam.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:32   #1120
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem, jak on to robi, ale wypięta pupa często się przemieszcza z lewj na prawą stronę brzucha i odwrotnie - to samo z nóżkami, kopią raz po lewej (na boku, tam gdzie łokieć dotyka do bocznych żeber) raz po prawej stronie.
Mój pupę ma w stronę kręgosłupa, więc nigdy jej nie wypina, ogólnie to jeśli chodzi o pozycję to leży jak trusia, przynajmniej to, bo jakby jeszcze oprócz tej swojej ruchliwości ciągle sie przekręcał, to już w ogóle by mamusię wykończył.
Wczoraj od 7 rano do 23ej nie było nawet godziny przerwy żeby on nie buszował. Ja nie wiem czy on sobie jakies zapałki w oczy wkłada czy co.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:45   #1121
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Claudik ja słyszałam, że nie zawsze dziecku się odbija po karmieniu. ale ważne by je wypionizować na chwilę
mojemu dziecku nie zawsze się odbija
czasem ma że odbije a i tak uleje
ale po czkawce ani razu się jej nie odbiło

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:46   #1122
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
no to ja
pandzia, niesamowite! gratuluje !!!
Cytat:
Ja jeszcze robię dodatkowe rozeznania w krakowskich szpitalach na wszelki wypadek, gdyby tak w "moim" Narutowiczu nie było miejsc...

millena, Ty jesteś zdecydowana na Ujastek to kojarzę. Ale przypomnij mi proszę, dlaczego Minusy to masówka, dokarmianie, brak dbałości o laktację (a mi właśnie na tym bardzo zależy... tzn. sądzę, że z samym karmieniem sobie poradzę, tylko żeby mi nikt bez mojej zgody dziecka nie dokarmiał, jeśli np. ja będę w gorszym stanie i nie będę mieć go przy sobie...). To co tam jest dobre? Rozumiem, że opieka w trakcie porodu...?
La Monica, a Ty gdzie się wybierasz?
kaśka, jesteś z nami? Gdzie Ty rodziłaś?
Ja prę na Ujastku, bo stamtąd mam lekarza. Ujastek ma dośc dobre opinie jeśli chodzi o patologię , porodówkę i potem opiekę neonatologiczną. Ja nie chcialam wylądować na Klinice przy Kopernika, i dlatego wybrałam sobie lekarza z Ujastka, bo wiedzialam, że w razie co to na pewno wezmie mnie do siebie, a nie bedzie wysylał do kliniki. poza tym mój lekarz to podobno mistrz skalpela, więc na wypadek cesarki chcialam , zeby wlasnie to on ją robił. Wiem, że jest tam masówka, co może np skutkować tym, że jeśli planujesz znieczulenie, nie dopilnują odpowiedniego momentu podania, nie dlatego, ze siedzą i piją kawkę, tylko dlatego, że są urobieni po pachy. Jesli chodzi o opiekę po porodzie, to słyszałam rózne opinie. Ale najblizsze znajome, ktore tam rodziły twierdzą, że faktycznie, położne nie przychodzą i sie same nie zainteresują jakoś specjalnie, ale jesli zadzwonisz po pomoc to przyjdą, jesli zadzwonisz po leki przeciwbólowe, to sa natychmiast. Czytalam w necie, ze dają leki na zatrzymanie laktacji , że nie za bardzo chcą cie uczyć karmienia, itd... ale te dziewczyny z ktorymi rozmawiałam na żywo, a było ich , ja wiem.. z 6-7 lasek, nie potwierdzają tego. Na pewno nikt tam nie namawia na siłę, ale jeśli chcesz karmić, a nie dajesz rady , to trzeba prosić po prostu i Ci pomogą. Nie słyszałam tez o tym, żeby dokarmiali dzieci, jeśli matka wyraźnie tego sobie nie zażyczyła. W szkole rodzenia powiedzieli , że dzieci sa zabierane tylko do kąpieli, jeśli matka chce być przy kąpieli - proszę bardzo, jeśli nie - kąpią same i przynoszą dziecko do ciebie. Jest z tobą cały czas, nawet w nocy, wiec nie ma chyba szans na to , zeby ci je dokarmiali powiedzieli nam też, że jesli mama nie bedzie chciala być z dzieckiem w nocy to zabiorą ( ale od znajomych słyszałam, ze w sumie to namawiają jednak na to, żeby z tym dzieckiem być, chyba ze widzą, ze kobieta jest wyjątkowo zmęczona).
To tyle co wiem i co udało mi się zebrać w ostatnim czasie.

anulka GRATULACJE !!!!

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
mycie podłóg (na kolanach) jest "wskazane" przy zagrożonej ciąży, bo dzidziuś wtedy odsuwa się od szyjki. Na wypędzanie z brzuszka lokatora, to raczej nie pomoże
choroba jakbym wiedziala wczesniej to nie goniłabym starego z mopem....
i do tego miała czyste podłogi

[COLOR="rgb(255, 0, 255)"]KISM - TRZYMAM KCIUKI !!!!! [/COLOR]dawaj koniecznie znać.
(ciekawe do którego szpitala dojechałaś )

Stary 2012-05-15, 10:48   #1123
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry
Ja po badaniu krwi

Potem pojechałam do apteki a tam dostałam kur... stoję sobie, baka kupuje, kupuje, kupuje i kupuje, masakra, jedna młoda stoi w kolejce. Myślę sobie, że sądząc po minie tej młodej nie mam co liczyć na przepuszczenie, zresztą dobrze się czułam. Nagle wchodzi chłop, taki wielki jak szafa, i rzuca nam przed oczami legitymacją honorowego dawcy krwi, mówi że ma pierwszeństwo i że za 4min ma autobus. To ja do niego ostro że ja jestem w ciąży i też powinnam być obsłużona bez kolejki a grzecznie czekam na swoją kolej. Ale on raczył tego nie słyszeć, chyba nie dotarły do niego moje słowa...bo ja jestem niska a on jak dąb Pani go obsłużyła a autobus i tak mu uciekł...było widac z okna

Znowu mi się dziś jakieś cudactwa śniły, nie pamiętam nawet co, ale wiem jedno...krzyczałam w nocy

anulka4771 gratuluję

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
nie zapeszajmy
To ja jadę na badania i do fryzjera. Wrócę gdzieś po 12. Mam nadzieję, że do tego czasu Kaj będzie już z nami Twoja w tym głowa kism
głowa? chyba inna część ciała
Cytat:
Dzięki!

Obudziłam już tż. O dziwo, jest wyluzowany, poszedł pod prysznic i zawiezie Maksa do przedszkola na razie, więc ja jeszcze trochę z Wami posiedzę Choć w nocy jak się przebudzał, to był zestrosowany strasznie, ale go uspokajałam, żeby się wyspał.
A pamiętacie jak mówiłam, że u mnie w rodzinie dzieci rodzą się w czyjeś święto? Dlatego obstawiałam wczoraj lub 18... a tż przed chwilą mówi "no nie, to już przesada...", ja zdziwiona, a on "Maks się urodził w urodziny N., to Kaj jeszcze w jej imieniny??" Chodzi o siostrę tż, rzeczywiście zapomniałam, że przyszła mama chrzestna obchodzi dziś imieniny Zresztą druga szwagierka też, okazja dobra jak nic
U mnie też tak jest choć nie w każdym przypadku. Dlatego ja obstawiam 23,05 czyli moje urodziny 5,06 mojego taty urodziny 6,06 urodziny przyszłej chrzestnej 26,05 Dzień Matki no i 2,06 rocznica naszego poznania się no i oczywiście 8,06 rozpoczęcie euro 2012, albo 9,06bo ponoć rozpoczęcie się przesunęło o jeden dzień a tż mówi "byle nie w mecz rozpoczęcia"

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Kism
Dziewczyny mam kolejne pytanie...czy/jaką muzykę zabieracie ze sobą do szpitala? - w sr polecali nam zabrać ze sobą coś relaksującego, spokojnego a ja nie mam zupełnie pomysłu jaka to mogłaby być muzyczka...
hmm, to ja zabiorę radio i puszczę RMF max

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
moja siostra płaciła 70 zł za wizytę, jezdziła co 2 tygodnie, na każdej wizycie dostawała nową dietę, co by się organizm za bardzo nie przyzwyczajał, a ona nie oszalała z monotonii. Najpierw dostała chyba 1700 kcal, po 2 tygodniach 1400, potem 1200 potem miała chyba przez jakis czas 1000kcal. Dzięki temu, że nie odrazu ustawiła ją na tysiączkę, siostra nie była glodna na tej diecie. Jak schudła połowę założonego planu jezdziła już tylko raz w miesiącu na kontrolę.
no nie mało 70zł co dwa tyg, ale coś za coś: )

O 11 zaczynam prasować, tak sobie obiecałam bo jeszcze urodzę i zostanę z tą stertą na po porodzie

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:50   #1124
szerylka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Ale fajne wieści z rana

Anulka - gratulacje, ale szybki poród

Kism - powodzenia i czekamy na wieści

No i jeszcze Timmi sie rozpakowuje

U nas widać to tak grupkami idzie, może jeszcze ktoraś się załapie ?

Ja dziś zaczynam 39 tc. nie powiem, też bym juz chciała
O masz ja wczoraj zaczęłam 39 tydzień ciekawe która z nas będzie pierwsza
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:53   #1125
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej !!!
Anulka wielkie gratulacje!!!
kism trzymam kciuki. Bierz przykład z koleżanki i szybko wydawaj maleństwo na świat!!!
Timmi za Ciebie i maleństwo też trzymam mocno kciuki.
Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Mój pupę ma w stronę kręgosłupa, więc nigdy jej nie wypina, ogólnie to jeśli chodzi o pozycję to leży jak trusia, przynajmniej to, bo jakby jeszcze oprócz tej swojej ruchliwości ciągle sie przekręcał, to już w ogóle by mamusię wykończył.
Wczoraj od 7 rano do 23ej nie było nawet godziny przerwy żeby on nie buszował. Ja nie wiem czy on sobie jakies zapałki w oczy wkłada czy co.
Wyobraźnia nie zna granic.

Pospałam sobie do 10, ostatnio to norma. Budzę się tylko raz nad ranem na siku i tabletkę. Oby tak dalej. Jak się uda to pojedziemy z M. na zakupy. Okazało się ze moja torba sportowa jest za mała do szpitala. Trzeba kupić coś innego bo z walizką to chyba tak średnio jechać, co? Tak poza tym to trzeba kupić kilka nowych rzeczy dla M. Braki w koszulkach i bieliźnie- potem nie będzie czasu.
Stary 2012-05-15, 10:56   #1126
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

ja się do rodzenia dzieci nie nadaje jakbym żyła w średniowieczu to bym jak słoń 24 miesiące chodziła.

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 10:56   #1127
_millena
Zadomowienie

dobra, nadrobiłam to teraz moge napisać o wczorajszej wizycie.
a więc :
bobas wazy juz 3100 kg (36t4d), wstawia się powoli w kanał rodny, jest nisko, ale jeszcze się nie wybiera na świat, na usg widać było glówkę, więc lekarz stwierdził, ze jeszcze nie jest jakoś mega nisko. Szyjka jest w lepszym stanie niż 2 tygodnie temu mało tego zwróciła sie jeszcze bardziej w stronę odbytu zabawne.. na prawdę myślałam, że już sie zgładziła całkowicie i bylam przygotowana , że mi powie, że nawet mam jakieś rozwarcie.
Spojenie łonowe mi się rozlazło na 2 cm ( nie wiem na ile powinno, ale lekarz mowi , ze to niewiele), miednica i te wszystkie pozostałe gadżety też mi się rozchodzą, stąd też ból w pachwinach.
łożysko jeszcze nie dojrzałe, więc chyba wizyta w ubikacji kilka dni temu to był ... efekt maminych naleśników z serem
kolejna wizyta 24 maja, zobaczymy co słychać.

mam nadzieje, że synek przestanie już tak szybko rosnąć, ponad kilogram w ciągu 2 tygodni.... lekarz mi powiedział, że jesli bedzie duży to będzie mi polecal cc. jeśli zamkniemy się w 3500g to luzik. Ale z kolei skąd wiadomo, że się usg nie myli, wiadomo... dokładność to +/- 0,5kg. Moja mama rodziła dzieci o wadze do 3500g, my z bratem tyle ważylismy, moja siostra chyba rowne 3000g. Moja teściowa urodziła męża z wagą 3800 chyba albo 3900.. Ciekawe czy ma to jakieś znaczenie, do tej pory moja ciąża przebiega bardzo podobnie do ciąż mojej mamy.
Wolałabym nie rodzić wielkiego klocka.
Luteinę i magnez mam brać do końca tygodnia jak ja bez nich przeżyję to nie wiem.... jak odstawialam duphaston tez mi bylo ciężko na sercu

zamówiłam u baby raj'a resztę gadżetów wyprawkowych. strasznie ciężko mi się z tym użytkownikiem porozumieć ! na prawdę ! dodzwonić się nie można, a na maile nie odpisuje, muszę je ponawiać i prosić o pilną odpowiedz, dopiero ją uzyskuję.... no ale tylko on ma te owce białe.
no nic, na razie nie stawiam na nim krechy, może po prostu jestem mało cierpliwa.

wczoraj tez miałam chyba pierwszy skurcz, taki powazny. Położyłam się i nagle... zaczeło mnie coś w plecach boleć. potem promieniować z lewej na prawą, potem do brzucha... ale trwało dosłownie kilka sekund i przeszło, brzuch też się zrobił mniej twardy.

Stary 2012-05-15, 10:58   #1128
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

Cytat:

Dokładnie tak jak pisze Alfa, u mnie po tygodniu brania antybiotyku było dobrze, a później najwyraźniej cholerstwo wróciło, ale w szpitalu po przyjęciu nie wpadł nikt na to żeby zrobić mi jakiekolwiek badania no ale nic, teraz cieszę się, że to już za nami. Moje maleństwo śpi sobie słodko
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
mojemu dziecku nie zawsze się odbija
czasem ma że odbije a i tak uleje
ale po czkawce ani razu się jej nie odbiło
No właśnie po czkawce też nigdy. A w szpitalu nie odbijałam wcale i może ze 2 razy mu się ulało. Ale skoro nie płacze, pokarm się nie cofa to chyba nie jest tak, że robię coś źle.
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja po badaniu krwi

Potem pojechałam do apteki a tam dostałam kur... stoję sobie, baka kupuje, kupuje, kupuje i kupuje, masakra, jedna młoda stoi w kolejce. Myślę sobie, że sądząc po minie tej młodej nie mam co liczyć na przepuszczenie, zresztą dobrze się czułam. Nagle wchodzi chłop, taki wielki jak szafa, i rzuca nam przed oczami legitymacją honorowego dawcy krwi, mówi że ma pierwszeństwo i że za 4min ma autobus. To ja do niego ostro że ja jestem w ciąży i też powinnam być obsłużona bez kolejki a grzecznie czekam na swoją kolej. Ale on raczył tego nie słyszeć, chyba nie dotarły do niego moje słowa...bo ja jestem niska a on jak dąb Pani go obsłużyła a autobus i tak mu uciekł...było widac z okna

O 11 zaczynam prasować, tak sobie obiecałam bo jeszcze urodzę i zostanę z tą stertą na po porodzie
Pogrubione cieszyło na pewno a na mnie czeka pranie do powieszenia. Tylko ciekawe kiedy wyschnie przy tej pogodzie

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:04   #1129
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale szybko!!! Gratulacje!!!

Cytat:
Dzięki!
Jeszcze w dodatku dziś jest Dzień Niezapominajki
Powodzenia i trzymam kciuki, żeby szybko poszło
To już tylko ja sama zostanę z Tarnowianek

Zrobiłam sobie wczoraj wieczór piękności - jestem wydepilowana na zero w każdym możliwym miejscu, stopy wypielęgnowane, paznokcie obcięte u rąk i nóg, jednym słowem jestem w pełnej gotowości Tylko coś akcji brak
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:09   #1130
begie13
Zadomowienie

Cytat:
a więc :
bobas wazy juz 3100 kg (36t4d), wstawia się powoli w kanał rodny, jest nisko, ale jeszcze się nie wybiera na świat, na usg widać było glówkę, więc lekarz stwierdził, ze jeszcze nie jest jakoś mega nisko. Szyjka jest w lepszym stanie niż 2 tygodnie temu mało tego zwróciła sie jeszcze bardziej w stronę odbytu zabawne.. na prawdę myślałam, że już sie zgładziła całkowicie i bylam przygotowana , że mi powie, że nawet mam jakieś rozwarcie.
Spojenie łonowe mi się rozlazło na 2 cm ( nie wiem na ile powinno, ale lekarz mowi , ze to niewiele), miednica i te wszystkie pozostałe gadżety też mi się rozchodzą, stąd też ból w pachwinach.
łożysko jeszcze nie dojrzałe, więc chyba wizyta w ubikacji kilka dni temu to był ... efekt maminych naleśników z serem
za wizytę, najważniejsze, że wszystko ok
a spojenie łonowe to mierzy się na usg czy jak? bo mi oczywiście ten dziad nic nie zmierzył...

gadżety - dobre

Wanda
Stary 2012-05-15, 11:11   #1131
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Dokładnie tak jak pisze Alfa, u mnie po tygodniu brania antybiotyku było dobrze, a później najwyraźniej cholerstwo wróciło, ale w szpitalu po przyjęciu nie wpadł nikt na to żeby zrobić mi jakiekolwiek badania no ale nic, teraz cieszę się, że to już za nami. Moje maleństwo śpi sobie słodko

No właśnie po czkawce też nigdy. A w szpitalu nie odbijałam wcale i może ze 2 razy mu się ulało. Ale skoro nie płacze, pokarm się nie cofa to chyba nie jest tak, że robię coś źle.

Pogrubione cieszyło na pewno a na mnie czeka pranie do powieszenia. Tylko ciekawe kiedy wyschnie przy tej pogodzie
Oj bardzo
Zaczynam prasować. Mam 11min opóźnienia

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:12   #1132
GaTTa
Raczkowanie

Timmi, Kism Powodzenie dziewczyny

Cytat:

Gratulację

Witam

U mnie echo... Skurcze są ale nie regularne :
Rano twardnienie brzucha co 10 minut ale to było bez skurczy.
Myślałam że po wczorajszym szaleństwie z Tż co się wydarzy, ale znów du....... To nie działa widocznie w moim przypadku nie działa.
Herbatę z liści malin pite od 3 tygodni też nie pomagają....
No to jeszcze oleju rycynowego trzeba spróbować.
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:13   #1133
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Pewnie, pewnie, korzystaj z męża, nie zaszkodzi
Waga dzidziola dobra moim zdaniem, nie ma się czym martwić Gdyby było poniżej 3 kg to może możnaby mówić, że za mało...
Mówiłam, że Ci lekarze tacy uparci z tą OM... A Ty chcesz już rodzić? Może gdybyś temu lekarzowi dobitnie powiedziała, jak u Ciebie było z cyklami, pokazała szczęsliwy wykres i to kiedy dopiero miałaś pozytywny test, jak wychodziły pierwsze usg... i do tego raczej nieduża waga dziecka, to może by się jeszcze wstrzymali z tym wywoływaniem. Sama nie wiem, co bym zrobiła na Twoim miejscu Bo jeśli naprawdę ciąża jest ok. 2 tyg. młodsza, to po co się spieszyć...?
A ja już chcę mieć bobasa przy sobie a nie w sobie, bo główką leży na jajniku i go maltretuje, że nie wiem czy coś z niego po ciąży zostanie. Normalnie tak boli, że prawie chodzić nie mogę.
No i trzymam kciuki za szybki poród.

Cytat:
Też tak mam.

anulka GRATULACJE.

A właśnie ktoś pisał o problemach przy karmieniu, że mały się w trakcie napręża itp. Na sr mówili, żeby dzidziusia jak tak robi to nawet w trakcie karmienia odbić to będzie mu lepiej.
Stary 2012-05-15, 11:13   #1134
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość

Witam

U mnie echo... Skurcze są ale nie regularne :
Rano twardnienie brzucha co 10 minut ale to było bez skurczy.
Myślałam że po wczorajszym szaleństwie z Tż co się wydarzy, ale znów du....... To nie działa widocznie w moim przypadku nie działa.
Herbatę z liści malin pite od 3 tygodni też nie pomagają....
No to jeszcze oleju rycynowego trzeba spróbować.
no... bo suwaczek mówi, że dziś narodziny Twojego dziecka

Wanda
Stary 2012-05-15, 11:20   #1135
loksa
Raczkowanie

anulka gratki za szybko porod
loksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:25   #1136
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:

ANULKA JAKI EKSPRES GRATULACJE

KISM-POWODZENIA I SZYBKIEGO PORODU JAK U ANULKI

Cytat:
a więc :

mam nadzieje, że synek przestanie już tak szybko rosnąć, ponad kilogram w ciągu 2 tygodni.... lekarz mi powiedział, że jesli bedzie duży to będzie mi polecal cc. jeśli zamkniemy się w 3500g to luzik. Ale z kolei skąd wiadomo, że się usg nie myli, wiadomo... dokładność to +/- 0,5kg. Moja mama rodziła dzieci o wadze do 3500g, my z bratem tyle ważylismy, moja siostra chyba rowne 3000g. Moja teściowa urodziła męża z wagą 3800 chyba albo 3900.. Ciekawe czy ma to jakieś znaczenie, do tej pory moja ciąża przebiega bardzo podobnie do ciąż mojej mamy.
Wolałabym nie rodzić wielkiego klocka.
Luteinę i magnez mam brać do końca tygodnia jak ja bez nich przeżyję to nie wiem.... jak odstawialam duphaston tez mi bylo ciężko na sercu

zamówiłam u baby raj'a resztę gadżetów wyprawkowych. strasznie ciężko mi się z tym użytkownikiem porozumieć ! na prawdę ! dodzwonić się nie można, a na maile nie odpisuje, muszę je ponawiać i prosić o pilną odpowiedz, dopiero ją uzyskuję.... no ale tylko on ma te owce białe.
no nic, na razie nie stawiam na nim krechy, może po prostu jestem mało cierpliwa.

wczoraj tez miałam chyba pierwszy skurcz, taki powazny. Położyłam się i nagle... zaczeło mnie coś w plecach boleć. potem promieniować z lewej na prawą, potem do brzucha... ale trwało dosłownie kilka sekund i przeszło, brzuch też się zrobił mniej twardy.
ZA WIZYTĘ

ale wieści z rana

ja w nocy się męczyłam, dostawałam po pęcherzu, aż bolało a jak wstawałam do toalety to kilka kropli, mały mnie dziś nie oszczędził, jeszcze rano mu śniadanie nie smakowało i całe poszłoooo
Stary 2012-05-15, 11:27   #1137
centipede
Zadomowienie

Anulka, Ania_85 ogromne gratulacje!!!

Kism, Timii trzymamy kciuki najmocniej jak się da!

Weźcie mnie ze sobą
Stary 2012-05-15, 11:33   #1138
cate_
Zadomowienie

Timmi kciuki za poród

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja po badaniu krwi

Kobieta w ciąży musi czekać bo nie zapisano jej w ustawie, za to krwiodawców i jeszcze kilka innych osób trzeba przepuścić, tak mi kiedyś wytłumaczyła pani w aptece.
Cytat:
a więc :
bobas wazy juz 3100 kg (36t4d), wstawia się powoli w kanał rodny, jest nisko, ale jeszcze się nie wybiera na świat, na usg widać było glówkę, więc lekarz stwierdził, ze jeszcze nie jest jakoś mega nisko.
To moje dziecię jest cięższe a tydzień ten sam

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 11:36   #1139
karozka
Raczkowanie

millena gratuluję wizyty

ja też chodzę do lekarza, który pracuje w Ujastku, ale niestety jestem skazana na Kopernika

Ehh boli mnie ten brzuch i boli i nic z tego nie wynika

nie wiem czy Wy też macie uczucie takiego napierania, ja to czasami mam wrażenie, że zaraz to wszystko pęknie i chlusną wody strasznie głupie uczucie zwłaszcza jak gdzieś idę

mi wczoraj wyszły w moczu jakieś dziadostwa, dobrze, że jutro wizyta to mi coś przepisze
Stary 2012-05-15, 11:41   #1140
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

mojej karo jak leży np. godzinę u TŻ na brzuchu nie uleje się a uleje jak śpi w łóżeczku jak ją odłoży, czasem ma tak że czekasz i czekasz a beka nie ma, albo ulewa się jej za każdym razem w ciągu dnia a w nocy nic a na drugi dzień znów nic

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
A ja już chcę mieć bobasa przy sobie a nie w sobie, bo główką leży na jajniku i go maltretuje, że nie wiem czy coś z niego po ciąży zostanie. Normalnie tak boli, że prawie chodzić nie mogę.
No i trzymam kciuki za szybki poród.

Też tak mam.

anulka GRATULACJE.

A właśnie ktoś pisał o problemach przy karmieniu, że mały się w trakcie napręża itp. Na sr mówili, żeby dzidziusia jak tak robi to nawet w trakcie karmienia odbić to będzie mu lepiej.
żeby to było takie czasem łatwe jak dziecko się rusza i płacze że jeść chce a ty go na ramię by bekło, czasem się może prężyć a powietrza nie nałapało

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości