|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
Cytat:
mamy kolejną mamę! Faktycznie szybko poszło Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
cieszę się strasznie, mam nadzieję, że dotrzecie do Krk na czas mój mały urodził się w urodziny mojego siostrzeńca AAAA ale emocje aż ciary mam Cytat:
Cytat:
A ja mam pytanie do mam. "Odbijacie" swoje maluszki po każdym karmieniu?? Bo mój mały nie beka zawsze mimo, iż staram się go podnosić i poklepywać. Nie ulewa mu się, nie boli go raczej brzuszek i wydaje mi się, że wszystko jest ok, ale jednak trochę się martwię
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Claudik ja słyszałam, że nie zawsze dziecku się odbija po karmieniu. ale ważne by je wypionizować na chwilę
|
|
|
|
#1113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
badanie moczu miałam robione tydzień temu wszystko było ok, czy na zwykłym badaniu nie wyjdzie i trzeba zrobić na posiew moczu? ja mam tak tylko nocą i to ostatnio |
|
|
|
|
#1114 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Nie wyspałam się strasznie ![]() Podziwiam, ja to bym nie wytrwała ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za szybki poród.
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() posiew robi się w celu wykrycia jaka dokładnie bateria powoduje infekcję
|
|
#1116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, jak on to robi, ale wypięta pupa często się przemieszcza z lewj na prawą stronę brzucha i odwrotnie - to samo z nóżkami, kopią raz po lewej (na boku, tam gdzie łokieć dotyka do bocznych żeber) raz po prawej stronie. |
|
|
|
|
#1117 |
|
Rozeznanie
|
Ale fajne wieści z rana
Anulka - gratulacje, ale szybki poród ![]() ![]() Kism - powodzenia i czekamy na wieści No i jeszcze Timmi sie rozpakowuje ![]() U nas widać to tak grupkami idzie, może jeszcze ktoraś się załapie ? ![]() Ja dziś zaczynam 39 tc. nie powiem, też bym juz chciała
|
|
|
|
#1118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
acha, no to u mnie wszystko w porządku w takim razie
|
|
|
|
|
#1119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spróbowałam, owszem, ale w międzyczasie uzyskałam informacje z którymi powinnam się zapoznać przed rozpoczęciem diety i dlatego ją zakonczyłam. |
|
|
|
|
#1120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj od 7 rano do 23ej nie było nawet godziny przerwy żeby on nie buszował. Ja nie wiem czy on sobie jakies zapałki w oczy wkłada czy co. |
|
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem ma że odbije a i tak uleje ale po czkawce ani razu się jej nie odbiło
|
|
#1122 | ||
|
Zadomowienie
|
pandzia, niesamowite! gratuluje !!!
Cytat:
powiedzieli nam też, że jesli mama nie bedzie chciala być z dzieckiem w nocy to zabiorą ( ale od znajomych słyszałam, ze w sumie to namawiają jednak na to, żeby z tym dzieckiem być, chyba ze widzą, ze kobieta jest wyjątkowo zmęczona). To tyle co wiem i co udało mi się zebrać w ostatnim czasie. anulka GRATULACJE !!!! Cytat:
i do tego miała czyste podłogi [COLOR="rgb(255, 0, 255)"]KISM - TRZYMAM KCIUKI !!!!! [/COLOR]dawaj koniecznie znać. (ciekawe do którego szpitala dojechałaś )
|
||
|
|
|
#1123 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Ja po badaniu krwi ![]() Potem pojechałam do apteki a tam dostałam kur... stoję sobie, baka kupuje, kupuje, kupuje i kupuje, masakra, jedna młoda stoi w kolejce. Myślę sobie, że sądząc po minie tej młodej nie mam co liczyć na przepuszczenie, zresztą dobrze się czułam. Nagle wchodzi chłop, taki wielki jak szafa, i rzuca nam przed oczami legitymacją honorowego dawcy krwi, mówi że ma pierwszeństwo i że za 4min ma autobus. To ja do niego ostro że ja jestem w ciąży i też powinnam być obsłużona bez kolejki a grzecznie czekam na swoją kolej. Ale on raczył tego nie słyszeć, chyba nie dotarły do niego moje słowa...bo ja jestem niska a on jak dąb Znowu mi się dziś jakieś cudactwa śniły, nie pamiętam nawet co, ale wiem jedno...krzyczałam w nocy ![]() anulka4771 gratuluję Cytat:
Cytat:
choć nie w każdym przypadku. Dlatego ja obstawiam 23,05 czyli moje urodziny 5,06 mojego taty urodziny 6,06 urodziny przyszłej chrzestnej 26,05 Dzień Matki no i 2,06 rocznica naszego poznania się no i oczywiście 8,06 rozpoczęcie euro 2012, albo 9,06bo ponoć rozpoczęcie się przesunęło o jeden dzień a tż mówi "byle nie w mecz rozpoczęcia" Cytat:
Cytat:
O 11 zaczynam prasować, tak sobie obiecałam bo jeszcze urodzę i zostanę z tą stertą na po porodzie
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||||
|
|
|
#1124 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja wczoraj zaczęłam 39 tydzień ciekawe która z nas będzie pierwsza
|
|
|
|
|
#1125 | |
|
Rozeznanie
|
Hej !!!
Anulka wielkie gratulacje!!! ![]() kism trzymam kciuki. Bierz przykład z koleżanki i szybko wydawaj maleństwo na świat!!! ![]() Timmi za Ciebie i maleństwo też trzymam mocno kciuki. Cytat:
Pospałam sobie do 10, ostatnio to norma. Budzę się tylko raz nad ranem na siku i tabletkę. Oby tak dalej. Jak się uda to pojedziemy z M. na zakupy. Okazało się ze moja torba sportowa jest za mała do szpitala. Trzeba kupić coś innego bo z walizką to chyba tak średnio jechać, co? Tak poza tym to trzeba kupić kilka nowych rzeczy dla M. Braki w koszulkach i bieliźnie- potem nie będzie czasu.
|
|
#1126 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się do rodzenia dzieci nie nadaje jakbym żyła w średniowieczu to bym jak słoń 24 miesiące chodziła.
|
#1127 |
|
Zadomowienie
|
dobra, nadrobiłam to teraz moge napisać o wczorajszej wizycie.
a więc : bobas wazy juz 3100 kg (36t4d), wstawia się powoli w kanał rodny, jest nisko, ale jeszcze się nie wybiera na świat, na usg widać było glówkę, więc lekarz stwierdził, ze jeszcze nie jest jakoś mega nisko. Szyjka jest w lepszym stanie niż 2 tygodnie temu Spojenie łonowe mi się rozlazło na 2 cm ( nie wiem na ile powinno, ale lekarz mowi , ze to niewiele), miednica i te wszystkie pozostałe gadżety też mi się rozchodzą, stąd też ból w pachwinach. łożysko jeszcze nie dojrzałe, więc chyba wizyta w ubikacji kilka dni temu to był ... efekt maminych naleśników z serem kolejna wizyta 24 maja, zobaczymy co słychać. mam nadzieje, że synek przestanie już tak szybko rosnąć, ponad kilogram w ciągu 2 tygodni.... lekarz mi powiedział, że jesli bedzie duży to będzie mi polecal cc. jeśli zamkniemy się w 3500g to luzik. Ale z kolei skąd wiadomo, że się usg nie myli, wiadomo... dokładność to +/- 0,5kg. Moja mama rodziła dzieci o wadze do 3500g, my z bratem tyle ważylismy, moja siostra chyba rowne 3000g. Moja teściowa urodziła męża z wagą 3800 chyba albo 3900.. Ciekawe czy ma to jakieś znaczenie, do tej pory moja ciąża przebiega bardzo podobnie do ciąż mojej mamy. Wolałabym nie rodzić wielkiego klocka. Luteinę i magnez mam brać do końca tygodnia jak ja bez nich przeżyję to nie wiem.... jak odstawialam duphaston tez mi bylo ciężko na sercu zamówiłam u baby raj'a resztę gadżetów wyprawkowych. strasznie ciężko mi się z tym użytkownikiem porozumieć ! na prawdę ! dodzwonić się nie można, a na maile nie odpisuje, muszę je ponawiać i prosić o pilną odpowiedz, dopiero ją uzyskuję.... no ale tylko on ma te owce białe. no nic, na razie nie stawiam na nim krechy, może po prostu jestem mało cierpliwa. wczoraj tez miałam chyba pierwszy skurcz, taki powazny. Położyłam się i nagle... zaczeło mnie coś w plecach boleć. potem promieniować z lewej na prawą, potem do brzucha... ale trwało dosłownie kilka sekund i przeszło, brzuch też się zrobił mniej twardy. |
|
|
|
#1128 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a na mnie czeka pranie do powieszenia. Tylko ciekawe kiedy wyschnie przy tej pogodzie
|
|
#1129 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powodzenia i trzymam kciuki, żeby szybko poszło ![]() To już tylko ja sama zostanę z Tarnowianek ![]() Zrobiłam sobie wczoraj wieczór piękności - jestem wydepilowana na zero w każdym możliwym miejscu, stopy wypielęgnowane, paznokcie obcięte u rąk i nóg, jednym słowem jestem w pełnej gotowości Tylko coś akcji brak
|
||
|
|
|
#1130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę, najważniejsze, że wszystko oka spojenie łonowe to mierzy się na usg czy jak? bo mi oczywiście ten dziad nic nie zmierzył... gadżety - dobre |
|
|
|
|
#1131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaczynam prasować. Mam 11min opóźnienia
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1132 | |
|
Raczkowanie
|
Timmi, Kism Powodzenie dziewczyny
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam ![]() U mnie echo... ![]() ![]() Skurcze są ale nie regularne :Rano twardnienie brzucha co 10 minut ale to było bez skurczy. Myślałam że po wczorajszym szaleństwie z Tż co się wydarzy, ale znów du....... To nie działa widocznie w moim przypadku nie działa. Herbatę z liści malin pite od 3 tygodni też nie pomagają.... ![]() No to jeszcze oleju rycynowego trzeba spróbować. |
|
|
|
|
#1133 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i trzymam kciuki za szybki poród. ![]() Cytat:
anulka GRATULACJE. A właśnie ktoś pisał o problemach przy karmieniu, że mały się w trakcie napręża itp. Na sr mówili, żeby dzidziusia jak tak robi to nawet w trakcie karmienia odbić to będzie mu lepiej.
|
|
#1134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1135 |
|
Raczkowanie
|
anulka gratki za szybko porod
|
|
|
|
#1136 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
KISM-POWODZENIA I SZYBKIEGO PORODU JAK U ANULKI Cytat:
![]() ZA WIZYTĘale wieści z rana ja w nocy się męczyłam, dostawałam po pęcherzu, aż bolało a jak wstawałam do toalety to kilka kropli, mały mnie dziś nie oszczędził, jeszcze rano mu śniadanie nie smakowało i całe poszłoooo |
||
|
|
|
#1137 |
|
Zadomowienie
|
Anulka, Ania_85 ogromne gratulacje!!!
Kism, Timii trzymamy kciuki najmocniej jak się da! Weźcie mnie ze sobą ![]()
|
#1138 | ||
|
Zadomowienie
|
Timmi kciuki za poród
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1139 |
|
Raczkowanie
|
millena gratuluję wizyty
![]() ja też chodzę do lekarza, który pracuje w Ujastku, ale niestety jestem skazana na Kopernika Ehh boli mnie ten brzuch i boli i nic z tego nie wynika ![]() nie wiem czy Wy też macie uczucie takiego napierania, ja to czasami mam wrażenie, że zaraz to wszystko pęknie i chlusną wody strasznie głupie uczucie zwłaszcza jak gdzieś idęmi wczoraj wyszły w moczu jakieś dziadostwa, dobrze, że jutro wizyta to mi coś przepisze |
|
|
|
#1140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

mamy kolejną mamę! Faktycznie szybko poszło
zostalo jeszcze 4 kg tak wiec badzcie o wage spokojne.

tż pojechał z Maksiem, wraca po mnie i jedziemy, chyba już nie ma na co czekać, zaczyna boleć już znacząco... 

za szybki poród.

nie zapeszajmy
Twoja w tym głowa kism 
(36t4d), wstawia się powoli w kanał rodny, jest nisko, ale jeszcze się nie wybiera na świat, na usg widać było glówkę, więc lekarz stwierdził, ze jeszcze nie jest jakoś mega nisko. Szyjka jest w lepszym stanie niż 2 tygodnie temu 

Gdyby było poniżej 3 kg to może możnaby mówić, że za mało...
Bo jeśli naprawdę ciąża jest ok. 2 tyg. młodsza, to po co się spieszyć...?