|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
|
|
|
|
#1082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
coś czuję, że ciężkie charaktery będą ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- kism no tak nie zerknęłam ![]() a w ogóle gdzieś przeczytałam, że z kości udowej z usg oznaczenie FL można wyliczyć wzrost dziecka tylko moja pannica miała w 34 tygodniu 7cma FL x 7 = wzrost to Młoda na 34 tydz mierzyła 49cm w ogóle ten wymiar przewyższał o 2 tyg ciąże
|
|
#1083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zapeszajmy ![]() To ja jadę na badania i do fryzjera. Wrócę gdzieś po 12. Mam nadzieję, że do tego czasu Kaj będzie już z nami Twoja w tym głowa kism ![]() A tak poważnie, to mocno zaciskam kciukasy i czekam na dobre wieści
|
|
|
|
|
#1084 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1085 |
|
Wtajemniczenie
|
mycie podłóg (na kolanach) jest "wskazane" przy zagrożonej ciąży, bo dzidziuś wtedy odsuwa się od szyjki. Na wypędzanie z brzuszka lokatora, to raczej nie pomoże
|
|
|
|
#1086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
he he he![]()
|
|
#1087 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obudziłam już tż. O dziwo, jest wyluzowany, poszedł pod prysznic i zawiezie Maksa do przedszkola na razie, więc ja jeszcze trochę z Wami posiedzę Choć w nocy jak się przebudzał, to był zestrosowany strasznie, ale go uspokajałam, żeby się wyspał.A pamiętacie jak mówiłam, że u mnie w rodzinie dzieci rodzą się w czyjeś święto? Dlatego obstawiałam wczoraj lub 18... a tż przed chwilą mówi "no nie, to już przesada...", ja zdziwiona, a on "Maks się urodził w urodziny N., to Kaj jeszcze w jej imieniny??" |
|
|
|
|
#1089 |
|
Wtajemniczenie
|
he he he
no ładne daty wybierają dzieci u mnie zawsze jest blisko świeta imienin i innych i d..
|
#1090 |
|
Raczkowanie
|
Ja lubię mieć wszystko zaplanowane i takie czekanie na poród strasznie mnie męczy... normalnie koszmar, chciałabym wiedzieć kiedy, żebym mogła jeszcze parę rzeczy dopiąć na ostatni guzik
|
|
|
|
#1091 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!!!!
Anulka gratulacje!!!!! ale Ci fajnie ![]() kurde ja chciałam wczoraj urodzić, od początku ciąży miałam nadzieję urodzić 14. gdyby tak było potraktowałabym to jak znak od Boga i teścia. wczoraj była rocznica jego śmierci. dzisiaj koniec 39 tyg ![]() moja córa chce się chyba jeszcze matematyki pouczyć, bo korki mam dzisiaj jeszcze :P |
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Kism
powodzenia Dziewczyny mam kolejne pytanie...czy/jaką muzykę zabieracie ze sobą do szpitala? - w sr polecali nam zabrać ze sobą coś relaksującego, spokojnego a ja nie mam zupełnie pomysłu jaka to mogłaby być muzyczka... |
|
|
|
#1094 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam
ależ u nas w mieszkaniu ziiimno brrr , gdzie jest słońce ? muszę się rozejrzeć za jakimś grzejnikiem na allegro, ( niedrogim a takim co by się nie zepsuł za pierwszym razem) bo nie wiem jak w razie takiego zimna kąpać dziecko... Cytat:
czyli już naprawdę blisko ![]() Cytat:
za buszmenkę, no tak doświadczenie robi swojeja goliłam wczoraj i też nie było o dziwo tak ciężko Cytat:
na nic to... u mnie nie zadziałało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() moje ogromne GRATULACJE ![]() Cytat:
![]()
|
||||||
|
|
|
#1096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- używany intensywnie w ciągu roku się psuje, oddajemy na gwarancji, im jest bardzo przykro, ale nie są w stanie go naprawić i oddają nam kasę W ten sposób mamy już chyba 4ty grzejnik, 3ci na pewno. Mieliśmy taki ciut większy za 80 zł, ale moim zdaniem wcale nie grzał dobrze. Najlepiej grzeją takie małe okrągłe, one mają fajną dmuchawę i szybko nagrzewają. Jak jest promocja to chyba 25 zł kosztują Teraz też takiego używaliśmy w zimie, bo Maksiu nie ma w pokoju kaloryfera (pokoje jego i Kaja powstały z jednego przedzielonego) i czasem mu włączaliśmy przy mrozach, ale rzadko i w tym roku nam się nie zepsuł ![]() Wcinam właśnie "ostatni posiłek skazańca" tż pojechał z Maksiem, wraca po mnie i jedziemy, chyba już nie ma na co czekać, zaczyna boleć już znacząco... ![]() Hehe, mówiłam, że będziecie na bieżąco Jeszcze pewnie z drogi będę do Was pisać i czytać dla zabicia czasu
|
|
|
|
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
kism to trzymaj się dzielnie!
Mam nadzieje, że pójdzie szybko i sprawnie i za chwilę nam napiszesz, że już po wszystkim. Idę układać w szafce z makaronami, bo mąż wczoraj polował na mole i mi zostawił wszystko na wierzchu. |
|
|
|
#1098 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wybiorę to, co lubię i czego słuchanie sprawi mi przyjemność.Bo przyznam się, że typowa muzyka relaksacyjna mnie irytuje ![]() Dziewczyny, mam zgagę od kilku dni non stop ![]() Do niedawna znikała po 1 tabletce Rennie, teraz mogę jeść te tabletki jak cukierki i nic ![]() Pół nocy przez to nie spałam, teraz od rana to samo. a jeszcze ciekawa jestem, czy Wasze maluchy też tak się zachowują jak mój - jak się kładę na boku, to on szybko układa się tak żeby mieć nóżki po tej stronie, na której leżę i boksuje w łóżko. Jak się obrócę na drugi bok, on razem ze mną i znowu to samo - i tym sposobem jak idę spać tona którym boku się nie położę, tam od razu czuć walenie czterema małymi kończynami przez skórę mojego brzucha w materac i kiszka, bo na plecach nie zasnę. Czasem jak uda mi się jakoś zasnąć, to po 3 godzinach budzę się na siku i ze zgagą, mały się uaktywnia zaraz ze mną i znowu, jak wracam do łóżka, nie mogę się ułożyć bo mi obkopuje boki ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() Powodzenia, oby szybko i dobrze poszło!! Pisz do nas między skurczami
|
||
|
|
|
#1099 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pisz, pisz do nas co tam się z Tobą dzieje a to masz te skurcze regularne? co ile minut ? i jaki to jest rodzaj bólu? z brzucha? z krzyża? wybacz, że w takiej chwili Cię męczę ale potem możesz zapomnieć ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
w dzień tak nie mam...ogólnie przez ostatni tydzień moje noce są męczące bardzo... |
||
|
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko o ile okopywanie lewego boku mi jakoś szczególnie nie przeszkadza, o tyle jak się położyłam na prawym i dostałam 4 konkretne kopy centralnie w wątrobę to mnie skutecznie ze snu wybudziło, gorzej że czasem położę się na lewym a ten nadal mi w wątrobę nogi ładuje, masakra jaki to ból, ostatnio byłam wyrodna matka i rękę na wątrobie dociskałam, żeby nie mógł mnie w nią tak ładować - to nogibo łapki to mi w pachwiny wciska - dziwne uczucie, aż nogi rozchylam
|
|
#1101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja muzy nie biorę, na codzień mało słucham, więc raczej na porodówce nie będę chciała. |
|
|
|
|
#1102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Częste siusianie pewnie jest "winą" dziecka, które dużo pije i dużo wydala i płyn owodniowy jest wymieniany (tak to sobie tłumaczę, ale się nie znam nijak). Zabawne, jeszcze w drugim trymestrze myślałam sobie, że to dobrze, że jeszcze daleko do porodu. A teraz, mimo obaw, nie mogę się go doczekać ![]() To kopanie w "leżący" bok jest okropne :./ a ja się jeszcze wtedy boję, że skoro on mi wsuwa nogi między łóżko a moje kilogramy to mu mogę te nóżki swoim ciężarem uszkodzić.W ogóle jak dziecko jest już takie duże, to często mnie nachodzą takie strachy, że np. schylę się zbyt głęboko i go przycisnę i coś mu zrobię. Swoją drogą nie spodziewałam się, że dziecko ma w brzuchu aż taką "przestrzeń", że jest w stanie być całkiem z jego boku a mały dociera nóżkami niemal aż do linii, którą możnaby połączyć pachę z bokiem biodra.
|
|
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstałam z wysiłkiem, wyplątałam się z poduchy, poszłam po ciemku i juz na kibelku doszłam do wniosku, że dla takiej ilości to mi się nie opłacało wstawać
|
|
#1105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy dość obrazowo to opisałam co nie zmienia faktu, że zapewne są dzieci które preferują jeden bok i kręcić się nie chcą
|
|
#1107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1108 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1110 | |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() ale wieści z rana anulka gratulacje! ale szybciutko Wam poszło ![]() terminowe dzieciaki mamy ![]() Kism, ale emocje trzymam kciuki mocno ![]() Timii ściskam Cię mocno, i trzymam kciuki z całej siły, już niedługo będziesz mieć swojego skarba przy sobie Ewunia naprawdę musicie wyznaczyć teściowej jasne granice bo zwariujesz w koncu ileż można?! A jak jej nie ustawisz będzie sobie pozwalała na więcej i więcej... fonn aga_bre Michalowa79 gratuluję wizyt ![]() śliweńka awatar przesłodki, ale dużą córcie już masz ![]() nie przejmujcie się wielkością brzucha! Ja w pierwszej ciąży byłam ogromna i córa się urodziła 3,5 kg także nie jakiś wielkolud ![]() Pandzia jakie efekty na tym dukanie szok Cytat:
Ostatnio w ogóle muzyka mnie drażni ![]() U mnie ze zgagą wygląda to tak samo, mogłabym zjeść pół paczki rennie i nic Czasami to się wściec można Mój robi tak samo ![]() A dzisiaj namiętnie znęca się nad moimi żebrami ehh Ja jutro na wizytę, ciekawa jestem czego się dowiem Edytowane przez karozka Czas edycji: 2012-05-15 o 10:09 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

a wkurze się jak mi dziś powie "to zapraszam jutro na oddzial" echh

nie zapeszajmy 
Twoja w tym głowa kism 

ciekawe ile mój będzie miał. W którym dokładnie dniu byłaś na tej wizycie? 34 tc i jakiś dzień czy 35 tc?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i kiszka, bo na plecach nie zasnę. Czasem jak uda mi się jakoś zasnąć, to po 3 godzinach budzę się na siku i ze zgagą, mały się uaktywnia zaraz ze mną i znowu, jak wracam do łóżka, nie mogę się ułożyć bo mi obkopuje boki
w dzień tak nie mam...