|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
czesc wszystkim
caly weekend mialam zabiegany, ale nie na tyle zeby nie poczytywac odwiedzila nas przyjaciolka z mezem i swoja pileczka oczywiscie jeszcze sie bardziej nakrecialam, ze chce juz, ale wiem tez ile oni sie przez rok czekania namatwili, nasluchali glupot nawet od lekarzy i nie chcialabym tego powtorzyc... z drugiej strony lepzego momentu nie bedzie - mam mase papiwerkowej roboty, ktora z czystym sumieniem moglabym robic nawet na l4 i niecale 2 lata do konca kntraktu, idealnie zeby maluch troche podrosl zanim zaczne szukac czegos nowego - o niecierpliwych oczekiwaniach calej rodziny nawet nie wspomne ![]() ech - no i sie boje , ze im bardziej mi zalezy tym gorzej, dzis 14 dc i po prostu nic innego nie robie tylko sie wsluchuje czy tam juz cos kluje czy nie - na owu oczywiscie
|
|
|
|
#1772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Aczkolwiek ostatnio nawet z mamą rozmawiałam, że zdarzają się ciąże u 50latek. Ale tak to już sama bym nie chciała. Ech...powiem Wam, że dziwne jest to życie. Jak ktoś nie chce to ma, a jak ktoś chce to nie ma. I nie myślę tu tylko o dziecku. Ech..
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#1773 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, jeszcze raz dziękuje Wam za wsparcie! U mnie psychicznie coraz lepiej, już nie ryczę jak wól w porze zalotów. Nie czekając na tzeta idę jutro na czyszczenie, dostałam lekkiej gorączki i nie mogę dłużej czekac, wiec proszę trzymajcie kciuki
![]() Byłam dziś u innego gin i tak się zdenerwowalam, że myślałam że mu do duupy nakopie... Oczywiście potwierdził obumarcie ciąży, poogladal wyniki i stwierdził, że on nie wie jak jakim cudem ja w ciążę zaszlam ale skoro już natura splatala mi takiego figla to dobrze, ze w porę naprawila swój błąd ( w sensie, ze sie nie utrzymało) a chodziło mu o moje AMH. Powiedział jeszcze, ze mam nie zawracać głowy w szpitalach tylko czekac aż samo sie wyczyścić, bo co by się nie stało to ja i tak wiecej w ciąży nie będę no dacie wiarę??? aaa znalazłam go " z łapanki" chciałam poprostu iść do drugiego gin a ten sie akurat napatoczyl...
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-05-14 o 18:27 |
|
|
|
#1774 |
|
Raczkowanie
|
na razie nie... cykle mi sie uregulowaly ostatnio i czuje klucie, jedyne co mnie niepokoi to brak sluzu, ale to tak naprawde dopero pierwszy oficjalny cs - strasznie mnie kusi zeby wziac wszystko co tylko mozliwe, ale przesada tez nie jest dobra, no i nie chce nabijac kasy faraceutom... ten oeparol mnie kusil najbadziej i jakby co o zaczynam brac w przyszlym miesiacu
kwitak - rowniez przytulam, Ci lekarze to naprawde mogli by czasem zwierzeta leczyc, a nie ludzi, choc i to nie wiadomo na pewno :/ a co to takiego to grozne AMH ? Edytowane przez lukinia Czas edycji: 2012-05-14 o 17:17 |
|
|
|
#1775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana jakie masz to AMH? Niskie wcale nie przekreśla ciąży, tylko jest trudniej w niż zajść naturalnie.
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Zadomowienie
|
moje AMH 0,42 niestety nie świadczy to tylko o rezerwie jajnikowej ale rownież o jakości... tak niski wynik daje znikome szanse na udana stymulacje co jest nizbedne do inseminacji czy in vitro
|
#1778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny miały AMH w granicach 0,4 i udało im się wyprodukować nawet po kilka jajeczek. Poszukaj , poczytaj, i się nie załamuj i nie poddawaj Kobieto Kochana
|
|
|
#1779 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Aha... a ten konował to niech spada na drzewo liście cerować (jakby to powiedział proboszcz z mojej rodzinnej parafii)
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-05-14 o 19:48 |
||
|
|
|
#1780 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a moze ja mam problem bo miałam spirale miedzianą 4 lata,rok temu wyjęłam...:/
|
|
|
|
#1781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() KWITKA, dmoc4 dobrze Ci radzi. Przejdź się do jakiejś kliniki. Tam mają odpowiednią wiedzę i potraktują Cię odpowiednio. A tamtego lekarza za taki tekst, trzeba było zjechać od góry do dołu . Co za cham!!! Ciekawe czy jakbyś poszła do niego prywatnie to też by Ci tak powiedział?! Aż szkoda gadać. Przesyłam uściski, bardzo Was lubię dziewczynki moje kochane![]() .
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#1782 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ten lekarz to nie był " mój" tylko taki na raz, wiec jego zdaniem sie nie martwię ( byłam u niego prywatnie), moja gin przyjmuje dodatkowo w znanej klinice leczenia nieplodnosci w Katowicach, wiec zakładam, ze wie o czym mówi. Wiem, ze taki wynik nie przekreśla szans na ciążę ale jak mówi moja gin lepiej próbować naturalnie, bo już sie tak udało niż stymulować sie licząc, ze się uda bo nie wiadomo ile by mi takich prób przy stymulacji zostało. I wierzcie mi nic innego nie robię tylko czytam, pytam i sie doksztalcam w tym temacie.
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-05-14 o 21:03 |
|
|
|
#1783 |
|
Raczkowanie
|
djmoniska
a jak tam u ciebie z @? u mnie dziś 22dc,wiec oczekuję na @
|
|
|
|
#1784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytaj tylko te pozytywne rzeczy, tymi negatywnymi się nie przejmuj. Ja też się zgadzam, mądrze lekarka mówi, póki co staraj się naturalnie, uda się drugi raz, zobaczysz. MYŚLIMY POZYTYWNIE PAMIĘTAJ!!!!Ja też raz do takiego debila trafiłam, który ledwo tylko nogi rozłożyłam na fotelu, dobrze nie zaglądnął i mówi: "ooo jaka koszmarna nadżerka, wybieraj wypalanka czy wymrażanka, dla ciebie za 300 bo jesteś znajomą recepcjonistki" . Czujecie debila!!!! To ja za parę dni do dwóch innych lekarzy z pytaniem czy ja mam tą nadżerkę faktycznie taaaaaką ogromną, a oni mi na to , że NIE MAM WCALE NADŻERKI i jakiś konował chciał mnie naciągnąć na kasę![]() Nie wiem co mi chciał wypalać, chyba błonę śluzową Debile wśród lekarzy się niestety często zdarzają. A najlepsze, ze ten konował, przyjmuje pod moim domem, i ja go widuję często. A ostatnio stałam w aptece, patrze a on przy okienku coś bajeruje, to podeszłam i mówię przy wszystkich w aptece: a komu Pan teraz chce wirtualne nadżerki wypalać za 300, bo chyba miał pan zwidy podczas mojego badania. ( nic mi mądrzejszego do głowy nie przyszło, a serce to mi waliło jak diabli A on nic, czerwony się zrobił, zapłacił i wyszedł A ja miałam mega satysfakcję
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
należało się doktorkowi brawo
|
|
|
|
|
#1786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dmoc, gratuluje odwagi Może dzieki Tobie chociaż na jakiś czas ten gin się opamięta
|
|
#1787 |
|
Raczkowanie
|
To było ze dwa lata temu, i tyle czasu chciałam iść i mu nawrzucać, ale mi odwagi nie wystarczyło, o to w aptece to było z jakiś miesiąc temu
Tyle mi to zajęło I prawie mi się nogi ugięły kiedy do niego podeszłam, ale w duchu sobie myślałam " nie jesteś tchórzem, nie jesteś tchórzem" I poszło, a najlepsze, że stanęłam potem w kolejce i stałam A te baby z apteki, widać że go znały i nic ani słowa nie powiedziały
|
|
#1788 |
|
Raczkowanie
|
dopiero teraz moge zajrzec co tu sie dzieje po weekendzie..
kwitka13 baardzo mi przykroo.. nie ma chyba słow, ktore łagodzilyby bol jaki towarzyszy kobiecie w takiej chwili, tym bardziej jak nie ma z Tobą kogos, kogo najbardziej teraz potrzebujesz, mezczyzny swojego.. troche ponad dwa tygodnie temu przezywalam to samo i nie bylo ze mna wlasnie mojego faceta. Jest kierowcą ciezarowki i nie mogl wszystkiego rzucić.. minelo 19 dni od zabiegu z czego on ze mna spedzil 2 dni tylko.. bardzo duzo zalu mialam do niego, ze nie ma go gdy ja jego potrzebuje jak nigdy w zyciu.. Mysle, ze zaden facet nie rozumie tego tak dokladnie, co my przezywamy w tych dniach czy tygodniach. Masz synka i to jest najwieksza pociecha w kazdej chwili A pisanie na tym forum jest jak najbardziej wskazane, ze tak napisze mi bardzo pomoglo. tu zawsze kazda z nas znajdzie wsparcie takze trzymaj sie kobitko i zbieraj siły
|
|
|
|
#1789 |
|
Raczkowanie
|
Chyba już dostaje na głowę...
co widzicie???? dziś mam dostać okres... byłam już na becie czekam na wynik....
|
#1790 |
|
Raczkowanie
|
djmoniska GRATULUJĘ!!!
|
|
|
|
#1791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kup sobie test dostepny w rossmanie albo aptece bardziej czuły, ja kupowałam taki ktory wykrywa ciąże juz po 6 dniach, mi na nim wyszly od razu dwie wyraźne krechy Na tym tescie ktory ty robiłaś mi dwa dni po spodziewanej @ wyszla też bladziutka ta druga kreska. Zapraszam też na wątek Mamuś styczniowo lutowych
Edytowane przez cytrynowo_piaskowa Czas edycji: 2012-05-15 o 09:30 |
|
|
|
|
#1792 |
|
Raczkowanie
|
Mówiłam że za wcześnie zrobiłaś tamten test.
Wierzyłam że tez Ci się udało. Dopóki @ nie ma to wszystko możliwe. SUPER---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Ja za pół godziny odbieram betę
|
|
|
|
#1793 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1794 |
|
Raczkowanie
|
djmoniska kochana gratuluję i zdróweczka życzę
|
|
|
|
#1795 |
|
Raczkowanie
|
ja dalej nie wierzę...
to jakiś sen chyba! jutro o 7 winik bety! mój już się cieszy heeee!!!!
|
#1796 |
|
Raczkowanie
|
aż Ci zazdroszczę
dziś mam 23 dc,więc chyba za wczesnie na test i bete? |
|
|
|
#1797 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I jednak Ci się panikaro udało No to super A teraz zdawaj nam relacje na bieżąco
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-05-15 o 11:41 |
||
|
|
|
#1798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
TAAAK ZA WSZESNIE!!! ja zrobiłam 24dc BOBO STRUMIENIOWY ma czułość 10mIU/ml i wyszedl NEGATYWNY! potem 5 dni byłam załamana lepiej tego uniknij i się wstrzymaj
|
|
#1799 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1800 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
juz kiedys sie tu pokaząłam na chwilke ale musiałam zniknac sytuacja niestety odemnie tego wymagała wiec czy przyjmiecie mnie spowrotem do siebie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.

caly weekend mialam zabiegany, ale nie na tyle zeby nie poczytywac
odwiedzila nas przyjaciolka z mezem i swoja pileczka
oczywiscie jeszcze sie bardziej nakrecialam, ze chce juz, ale

. Aczkolwiek ostatnio nawet z mamą rozmawiałam, że zdarzają się ciąże u 50latek. Ale tak to już sama bym nie chciała.

. Co za cham!!! Ciekawe czy jakbyś poszła do niego prywatnie to też by Ci tak powiedział?! Aż szkoda gadać. Przesyłam uściski, bardzo Was lubię dziewczynki moje kochane
.

Może dzieki Tobie chociaż na jakiś czas ten gin się opamięta