|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
pieleszko - a masz laktator? jak nie to wiem ze oddzialy czasem maja swoje elektryczne laktatory i spokojnie mona sciagac. bo szkoda zeby zaniknal pokarm. wydaje mi sie ze 3-4 doby spokojnie dasz rade. ja pamietam tylko jenda dobe mialam przerwy 9sciagalam) jak mialam ropnia jednej piersi i nie zaniklo wiec chyba jest szansa.
|
|
|
|
#543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i wymyć ponownie. i jakąś butelkę znaleźć. razem gdzieś to "zasiałam" w domu, jak się bezużyteczne okazały co do szpitali to wiem, że często są laktatory, ale czy na oddziale będzie to się dowiem jak zajadę. jak rozmawiałam przez tel, to nie pomyślałam, żeby spytać
|
|
|
|
|
#544 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Milion kciuków ode mnie ![]() ![]() : kciuki: ! Będzie dobrze, nie ma innej opcji!!!! Cytat:
|
||
|
|
|
#545 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry kuniaste
Cytat:
ojjj przykro mi może jeadnak operacja mogłaby być gdzie indziej? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a właśnie Sweet ma przeprowadzkę nie ma netu, ale jak się podłączą to zajrzy do nas mówiła że to może trochę potrwać ! (stronczku prosiłaś więc piszę co wiem)
|
|
#546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to któraś chętna do podania swojego nr tel?? ![]() mogę swój podać w k albo wysłać na pw |
|
|
|
|
#547 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A powiedz mi-budzą się w nocy dzieciaki-tak same od siebie, że jedno zapłacze, to drugie się budzi? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
co ona pijana jakaś, czy co? Współczuję promotorki.Dzień Dobry kochane Dół już zakopany dziękuję wszystkim za wsparcie![]() Byłam rano na krwi i 180zł.nie moje Mam prośbę-jutro jedziemy z Julcią do tej kliniki okulistycznej, o której kiedyś pisałam i prosiłabym Was o kciuki, żeby wszystko z oczkami wyszło ok ![]() Pogoda lipna, trochę pokropiło-dzisiaj Julcia z teściową, były juz podobno na spacerku. Mala dama zrobiła dzisiaj pobudkę o 5:30- pospała(powiedzmy) jeszcze gdzieś do 6:15, ale na rękach i przy próbie odkładania obudziła się na amen, więc towarzyszyła mi przy porannej toalecie, bo same byłyśmy w domu aż do czasu przyjścia teściowej. Ale super taki mały brzdać krzatający się pomiędzy nogami mamy w łazience i wspinający na zlew, prysznic i co sie tylko da Coraz trudniej mi Ją zostawiać jak ide do pracy...wcześniej tak nie było.A niewiem czy Wam sie chwaliłam(chyba nie), że Julcia już oficjalnie raczkuje i chodzi przy meblach ![]() Czyżby Nerolowa Iza miała dzisiaj swoje pierwsze urodziny?? Jeżeli się nie mylę, to WSZYSTKIEGO DOBREGO ROBAKU Ciągną się Wasze dzieci z całej siły za włosy? Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-05-15 o 11:35 |
||||||
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Pieleszko wszystko będzie dobrze
![]()
|
|
|
|
#549 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
2 no to swietnie ze sie przeprowadzaja, w koncu sie uwolnia od tej nawiedzonej babki Shira Cytat:
![]() oj ciagna, przewaznie zwiazuje wtedy nie siega Wylazi nam lewa gorna jedynka, w zwiazku z tym marudella jęczysława jak 150
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-05-15 o 11:41 |
|||
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
przyznam sie bez bicia ze moja kilka łyzek moich płatkow kukurydzianych na mleku niedawno zjadła z meeeega smakiem
|
|
|
|
#551 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
2. ja bym raczej wybrała prywatny żłobek Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#552 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dobrze, że nie Cytat:
2. I ode mnie ![]() 3. Brawa dla Julki ![]() 4. Iza chyba jutro kończy roczek, jak mnie pamięć nie myli ![]() 5. Ciągnęła, ale jej przeszło woli walić mnie po okularach
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2012-05-15 o 11:45 |
||
|
|
|
#553 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#554 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() a za szczepienie ![]() Cytat:
Cytat:
co za torba jedna ![]() Cytat:
1 - no niestety, brutalna rzeczywistość, uważają pewnie że większy sens leczyć kogoś młodszego... 2- ![]() 3 - siebie nie, ale kogoś - bardzo chętnie
|
|
|
#555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() aha, czyli nie tylko ja mam taki problem. U nas jeszcze nie ma co związywać, ale pociągnąć jest już za co
|
||
|
|
|
#556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ze mnie, zle przeczytalam i zrozumialam ze pytasz czy mnie ciaga za wlosy ![]() ADAŚKO |
|
|
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
moja ciągnie za włosy i siebie i innych, chociaż siebie nie lubi bo boli
|
|
|
|
#559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do listy,ja robię dla siebie taką w głowie,bo jestem pewna,że będę zasypywana pytaniami od gości przed impreza "co mają kupić małej, czy pieniądze". także wole mieć w głowie kilka propozycji, by prezenty były trafione. Ale nie będę narzucać, czy sama pierwsza dzwonić i mówić co mają przynieśc na prezent Moja się ciągnie, szczególnie jak pora obiadku zbiegnie się z mega zmęczeniem. To siedzi w tym foteliku i wyrywa włosy z głowy. |
|
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
ADAŚ Nasz Kochany Podrywaczu DUŻO ZDRÓWKA I RADOŚCI
|
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
dzis o 14 ide na bioderka. kazali sie zglosic poł roku po poprzedniej wizycie. to chyba jakos teraz
|
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to tak mocno, ze Ją później masują po główce, żeby nie bolało![]() U mnie to raczej nikt się nie zapyta co kupić...na chrzest nikt się nie pytał, więc teraz też nie podejrzewam, z resztą głupio mi by było powiedzieć, że np. chcę to i to, a to będzie kosztowało np. 100zł. a ktoś wcale nie miał zamiaru aż tyle wydać, więc .... chyba wolimy kasę ![]() Wczoraj tak mnie bolała głowa, że aż mi było niedobrze , wzięłam etopirynę i potem jak się położyłam spać, to znowu, ale na szczęście jakoś usnęłam.Brumciu łączę się w bólu ja niewiem jak ty to wytrzymujesz??Kiedy wizyta?Dzisiaj na obiadek mielone ![]() Ja wiem, że Was to mało interesuje, bo macie wózki, ale może akurat-zaryzykuję- co myślicie o wózku spacerowym z Biedronki? Badziewie? Wczoraj dotknęłam kółka, to można w niego spokojnie zapukać-plastik...więc chyba odpada prawda? ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- trzecia wizyta? Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-05-15 o 12:34 |
|
|
|
|
#563 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczko Kuba mi się tak mocno ciągnął za włosy jak usypiał. Tak się chyba uspokajał. Miał pół głowy łyse (jak znajdę zdjęcie, to Ci wkleję)... Wyrósł z tego.
|
|
#564 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
mieliśmy nie dobrą noc, Dawid obudził się, popłakiwał, kręcił, wiercił, wzięłam go do siebie bo już nei miałam siły schylać się nad łóżeczkiem, ze mną też troszkę się męczył w końcu zasnął obudziłam się po jakimś w czasie, wyciągam rękę, nie ma go! normalnie w panikę wpadłam - nerwowo szukałam po omacku, a on podsunął się wyżej i leżał w poprzek oczywiście zrobiłam barykadę z drugiej poduszki ale i tak nerwowo spałam, co innego jak są dwie osoby tworząc barierę przed końcem lóżka wstaliśmy po 10, ledwo zdążyłam wynieść worki przed przyjazdem śmieciary a przed chwilą dziecko zasnęło, pewnie zmęczony tą nocą okropnie Marzenko, zdecydowałabym się na żłobek ![]() pieleszka, wyobrażam sobie jak się martwisz, lęk w takiej sytuacji jest naturalny, ale zobaczysz że będzie dobrze ![]() eveewe, prześlij mi nick ![]() Cytat:
![]() idę sobie zrobić gorącą czekoladę.... ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- zapomniałam.... dla ADASIA misiaki-słodziaki!
|
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i u Nas właśnie Julcia tak robi jak usypia. |
|
|
|
|
#566 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczko ja bym nie kupowała wózka z biedronki. Kupiłam przy kubie najlżejszą parasolkę (coś takiego http://allegro.pl/spacerowka-parasol...338978898.html) i dno jakich mało. Dziecko jak zaśnie, to jest mu strasznie niewygodnie.
Zmalowana kupowała taką używaną, jak nówkę i jest zadowolona. Jak będę kupować, to też taką http://allegro.pl/wozek-spacerowy-ma...335794464.html
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ADASIU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI TWOJEJ MIESIĘCZNICY Patik tak obrączki mamy dokładnie te, bo kupiliśmy właśnie w tym jubilerze ![]() Co to za promotorka Ja dzisiaj jadę po odbiór sprawdzonej pracy ![]() Marzenko ja bym wybrała prywatny żłobek Pileszko kochana zaciskam kciuki i będę się za Was modliła Eweve jakie Marysia ma długie włoski Brumku niestety to prawda... Domek odkąd zaczął wstawać to w nocy jest problem, bo wstaje w łóżeczku i jęczy aż ktoś do niego podejdzie, albo siada w kącie i płacze. Ja się już przyzwyczaiłam i wstaję w nocy, kładę spowrotem na plecki, włączam konika morkiego i dalej spi. Wstaje tak gdzieś ok 2 razy w nocy. Karolinee za szczepienie.Monia za bioderka.Carmela u nas też żyrafa z biedrony robi furorę ![]() Youyou ale Lilka mądrala, suuper Ci się rozwija dziewczyna ![]() klas ki:
|
|
|
|
#568 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam.
Adaś Igorek wielki całus Marzenka ja na 100% wybrałabym żłobek. Dziecko pięknie się rozwija, panie tam pracujące najczęściej są z powołania, a w domu niestety nie wiadomo jak dzieckiem się opiekuje taka niania. Mnie najbardziej stresowało by to, że mogła by używać przemocy, zostawiać dziecko samo. Eve gdzie mam klikać ? Otworzyło mi zdjęcie, ale nie wiem co dalej.Cytat:
całym sercem jestem z Wami!Cytat:
zero kompetencji.Malwiś usnęła, mam chwilkę dla siebie .
|
||
|
|
|
#569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podoba mi się ten zmalowanej Cytat:
Jeszcze 30 min. i do domku
|
||
|
|
|
#570 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczko zdecydowanie MUSI się rozkładać. Ten Zmalowanej ma jeszcze regulowany podnóżek i jest lekki. Tego z biedronki nie widziałam na żywo, tylko w ulotce. Jest napisane, że też się rozkłada do spania.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

i wymyć ponownie. i jakąś butelkę znaleźć. razem gdzieś to "zasiałam" w domu, jak się bezużyteczne okazały

Byłam z Hanią na spacerze-cały czas siedziała w wózku. Idąc słyszę nagle, taki jakby kaszel, krztuszenie. Podbiegłam do niej i widzę, że ma odruch wymiotny, "kwasi się". Zwróciła trochę obiadu, ale dalej coś jest nie tak. Zaczęłam zaglądać jej do buzi, ale nic nie zauważyłam. Wzięłam ją na ręce, znowu odruch wymiotny. Tym razem duża ilość śliny. Zaczęłam pędzić do domu i dzwonić do tż, żeby szybko wracał do domu. Jednak Hania jakby się uspokoiła, zaczęła znowu gadać po swojemu. Weszłyśmy do domu, rozebrałam ją. Zrobiła się jakaś niespokojna, znowu odruch wymiotny, ale na "sucho". Widziałam, że coś ją męczy, położyłam na przewijaku i zaczęłam ponownie zaglądać do buzi. W końcu oniemiałam. Hania miała przyklejoną do podniebienia przezroczystą naklejkę (taką 1,5cmx1cm- często są na nich kody z ceną).
Ta była bez napisów, nie mam pojęcia skąd i kiedy ją wzięła.
Zawsze odklejam takie rzeczy z zabawek, czy innych przedmiotów którymi się bawi. Mówię Wam, nogi mi się ugięły jak to zobaczyłam. 

ale dobrze, że nie 

, wzięłam etopirynę i potem jak się położyłam spać, to znowu, ale na szczęście jakoś usnęłam.
klas ki: