|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów, część VI
Cytat:
zastanawiam sie jeszcze nad rycynowym, on na pewno przyciemna.. tylko troche sie boje rycyny. Ale moze bede mieszac rycyne z wloskim? Ja w ogole chce sprobowac nalozyc oleje przed wizyta w saunach |
|
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, że faktycznie z czymś by ją wymieszać![]() Na razie na przyciemnianie włosów stosuję płukankę szałwiową, ale dopiero trzeci raz ją robiłam Podobno przyciemnia też płukanka z orzecha włoskiego, więc też będę musiała przetestować. Jeszcze gdzieś mam zapisane co przyciemnia, ale w tym momencie zapomniałam
|
|
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja musze wziac sie za porzadne odzywianie wlosow, i isc podciac te koncowki koniecznie albo bede mieszac z olejem migdalowym, podobno on niezle nawilza, wiec moze rycyna nie zrobi krzywdy |
|
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sporo tego wyszukałam (i długo mi przy tym zeszło ), bo chcę, żeby mama nie musiała nakładać tych chemicznych farb, ale żeby przeszła na farby naturalne+płukanki przyciemniające itp. I sama dla siebie szukam czegoś przyciemniającego (mam ciemnobrązowe włosy). Migdałowy mam, ale niewiele go jest i używam do zmywania makijażu z oczu czasami wcieram w końcówki i faktycznie baardzo nawilża
|
|
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie siedzialam przy okniez lusterkiem i wynalazlam w tych moich naturalnych odrostach jakies siwe, ale mam nadzieje ze zle widze
bo wtedy wracanie do naturalnych bedzie bez sensu
|
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj mam kilka h na olejowanie, ale chyba na razie ostawię orzech włoski, bo już wiem, że mi służy, a spróbuję krokosza solo
|
|
|
|
|
#698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam chrapkę jeszcze na winogronowy i migdałowy a dopiero co kupiłam lniany kiedy ja to mam zużyć skoro same pół litrowe butelki kupuje![]() a jeszcze bym chciała kiedyś sezamowego i z orzechów włoskich spróbować. Zbijcie mnie ![]()
|
|
|
|
|
#699 |
|
Konto usunięte
|
Nałożyłam właśnie na włosy mój autorski mix olejów
BabyDream, brzozowa Alterra i migdałowa Vatika. ![]() W ogóle zauważyłam, że olejowanie włosów sprzyja diecie ![]() Jak mam ochotę iść do sklepu i kupić sobie jakieś świństwa, typu chipsy, to szybko nakładam olej na głowę i już nie chce mi się iść ![]() Mam do Was pytanko ![]() Powiedzmy, że chciałabym zrobić sobie mgiełkę do włosów z pokrzywy i skrzypu. Zaparzam sobie zioła, chłodzę i przelewam do butelki z atomizerem. Czy to mi nie "zakwitnie" w ciągu kilku dni? |
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;34137086]Nałożyłam właśnie na włosy mój autorski mix olejów
BabyDream, brzozowa Alterra i migdałowa Vatika. ![]() W ogóle zauważyłam, że olejowanie włosów sprzyja diecie ![]() Jak mam ochotę iść do sklepu i kupić sobie jakieś świństwa, typu chipsy, to szybko nakładam olej na głowę i już nie chce mi się iść ![]() Mam do Was pytanko ![]() Powiedzmy, że chciałabym zrobić sobie mgiełkę do włosów z pokrzywy i skrzypu. Zaparzam sobie zioła, chłodzę i przelewam do butelki z atomizerem. Czy to mi nie "zakwitnie" w ciągu kilku dni?[/QUOTE] Obawiam się, że po kilku dniach mogłoby się nie nadawać do użycia, nie wiem jaka jest trwałość zalanych ziół, ale nie sądzę by to miesiąc przetrzymało
|
|
|
|
#701 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;34137307]Uwaga, gdybam!
![]() A gdyby dodać cytryny, która jest ponoć naturalnym konserwantem?[/QUOTE] to jest tak, jakbyś zostawiła sobie herbatę na stole w kuchni. Nie ma bata, prędzej czy później zakwitnie.
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się wczoraj w końcu zmotywowałam i nałożyłam lniany na klika godzin, potem biovax do ciemnych i co? I włosy mam dziś do
Może lniany używany regularnie mnie wysusza, a może zawiniło psikadełko glicerynowe pod olej Jest jeszcze opcja cudownego bad hair day
|
|
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok to zastosuję! , się , co prawda też nie ma silikinów, ale najwyżej zuzyję do buźkiAnia09121983 własnie kiedys patrzyłam na ten olejek z mariona, ale za chin nie pamietam składu, kiedys wizazanka tu wklejała, ale nie wiem gdzie
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła moja sesa Problem w tym, że pisze, że Przesyłka doszła z zagranicy uszkodzona. Ja nic takiego nie zauważyłam. Wszystko całe oprócz koperty
|
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;34137086]
Mam do Was pytanko ![]() Powiedzmy, że chciałabym zrobić sobie mgiełkę do włosów z pokrzywy i skrzypu. Zaparzam sobie zioła, chłodzę i przelewam do butelki z atomizerem. Czy to mi nie "zakwitnie" w ciągu kilku dni?[/QUOTE] moze lepiej w lodówce ale jakiś konserwant (zsk) by nie zawawdzil, ale ja sie nie znam uważaj na takie zioła, mogą wysuszać. ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
|
|
#707 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Rozejrzę się, dzięki
|
|
|
|
|
#708 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny proszę o pomoc
chciałabym kupić keratyne i dodać do odżywki, bądź stosować samą już po umyciu. Co myślicie? możecie doradzić jaką kupić i gdzie?czy ta jest ok? http://allegro.pl/keratyna-piekne-wl...285304533.html i co sądzicie o takiej odżywce http://allegro.pl/spirulina-keratyna...342457966.html Dziękuje za pomoc |
|
|
|
#709 |
|
Raczkowanie
|
Znowu męczę o.ryżowy i za każdym razem jestem bardziej nim zachwycona
A gdyby tak pod olej wrzucić roztwór z l-cysteiną (przepisu powiedzmy jak z płukanek ZSK)? Co myślicie? |
|
|
|
#710 |
|
Rozeznanie
|
Hej.
A gdzie można dostać tą żurawinę?
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM |
|
|
|
#711 |
|
Rozeznanie
|
co właściwie ma dać ta l-cysteina?
|
#712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Czy sa tu panny olejowiczki z UK ? Rodzice wlasnie pojechali, w zasadzie niedlugo wracaja a mnie dopiero oswiecilo ze jakies cacko mogliby mi przywiezc Tylko nie wiem gdzie mozna u nich cos takiego dobrego dostac?
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doz. |
|
|
|
|
#715 |
|
Rozeznanie
|
Tylko? Jakieś Carefury, Tesko lub coś w tym stylu?
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM |
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdzie indziej nie widziałam.
|
|
|
|
#717 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam jeszcze dwie odzywki do wykonczeniaja tez mam jeszcze winogronowy juz niedługo rok bedzie lniany i oliwe- chociaz oliwe wciaz w kuchni uzywam wiec zawsze bedzie. jak wykoncze chociaz jeden z nich ide po ryżowy![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;34137086] W ogóle zauważyłam, że olejowanie włosów sprzyja diecie ![]() Jak mam ochotę iść do sklepu i kupić sobie jakieś świństwa, typu chipsy, to szybko nakładam olej na głowę i już nie chce mi się iść ![]() [/QUOTE] a ja tak robie jak mi chodzi po głowie weekendowy wypad na zakupy co wiąże sie z wydawaniem pieniędzy Cytat:
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze to jak ci kokos pasuja, a mi tez to moze i olej ryzowy bd ok, a a jaka masz porowatośc?
|
|
#719 |
|
Rozeznanie
|
A ja sobie siedze z Amla na glowie, tata siada obok i tekst 'co tu tak smierdzi cmentarzem? Tak jakby takie wiazanki pogrzebowe czy cos'
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu -dzięki za skład
czyli to jst poprosty "jedwab" tle że z olejem zamiast jedwabiu
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

na razie jeszcze go nie wypróbowałam, miałam nałożyć wczoraj, ale ostatecznie skusiłam się na sezamowy

Podobno przyciemnia też płukanka z orzecha włoskiego, więc też będę musiała przetestować. Jeszcze gdzieś mam zapisane co przyciemnia, ale w tym momencie zapomniałam
Sporo tego wyszukałam (i długo mi przy tym zeszło
Skład również fajny i świetnie sprawdza się do nawilżania końcówek