Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-15, 13:08   #2881
EdziaO
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
kurcze pierwsazy raz slysze ze zaparcie ejst niebezpieczne dla ciazy a niestety tez mialam i moiwlam lekarzowi.owszem jak juz to jest neibezpieczne dla mnie

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

moze jestem nienormalna ale ja nie robie narazie tego badania, ok 20tego tyg pojde na wszytskie pomiary i takie usg szczegolowe..wcale nie tzreba tego robic w tym okresie..oczywiscie fajnei wiedziec ze jest ok ale ja sie za bardzo stresuje takimi rzeczami, obydwaj lekarze u ktorych bylam mowili ze spokojnie moge ok 20tego tyg zrobic na 3 d takie szcegolowe z pomiarami i bedzie ok
przezierność bada się tylko teraz, w 20 tyg juz nie da rady.A 3d nie ma żadnych właściwości diagnostycznych-jest tylko dla przyjemności rodziców.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 13:08   #2882
Hugolina82
Raczkowanie

Dziewczyny,a swedzi Was brzuch? BO ja juz normalnie nie wyrabiam.Niby sie smaruje kremem przeciwko rozstepom,ale z daremnym skutkiem,masakra.
Hugolina82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 13:09   #2883
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ja sie naprawde mocno zastanowie, czy bede robic badanie przeziernosci.
Tutaj nie jest ono niestety w ramach kasy, trzeba doplacac: 150€
bede musiala sie dowiedziec, czy to badanie naprawde jest konieczne i czy wystarczy inne badanie w pozniejszych tygodniach.
wow jaka cena szok

Stary 2012-05-15, 13:09   #2884
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hugolina82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,a swedzi Was brzuch? BO ja juz normalnie nie wyrabiam.Niby sie smaruje kremem przeciwko rozstepom,ale z daremnym skutkiem,masakra.
Swędzi, zwłaszcza wieczorem...
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 13:11   #2885
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
ja tam u nas "na szczescie" placilam "tylko" 50 zł
ja 260ale specjalista rewelacja, najbardziej zależało mi na badaniu serca i wykluczeniu rozszczepu kręgosłupa(na tym etapie). Można to leczyć w łonie matki, ale na już. Więc głównie chodziło mi o to.

Stary 2012-05-15, 13:12   #2886
Hugolina82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
Swędzi, zwłaszcza wieczorem...
Kurde,a mnie non stop,normalnie oszalec mozna
Stary 2012-05-15, 13:14   #2887
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Ja prawdopodobnie bede miec cc ze wzgeldu na wysokie tetno .. I tez pewnie bede potrzebowac zaswiadczenia od kariologa co moze byc trudne bo na Echo i EKG wyszlo ze wszystko ok . Ale na szczescie pracuje u kardiolożki i kardiochirurga wiec pewnie mi takie wystawia .. Bez zaswiadczenia nikt cc nie zrobi .. lekarze nie sa tak chetni do przeprowadzania tego rodzaju porodow ..

Tak samo mowila mi moja siostra . byla w 20 tygodniu i lekarz dal jej po badaniu karte A4 samych pomiarow i wyliczen .. zbadal kazdy narzad . wyliczyl prawdopodobienstwo chorob genetycznych i ogolnie wszystko wszystko Takze przestalam sie przejmowac tym ze nie zmierzyl mi tej przyziernosci karkowej ..

Dzisiaj TŻet mial pierwsza zmiane i pobuszowalismy troche po sklepach .. Widzialam w biedronce takie male sliczne body ale byly tylko rozowe co w moim przypadku prawdopodobnie sie nie sprawdzi ...

A teraz ogladamy Silent Hill i zajadamy czipsy ktore popijamy pepsi ..
Raz moge sobie na cos takiego pozwolic .. i nie wierze w cos takiego jak pisalyscie o tym szczawiu , rabarbarze czy bananach .. nie bede popadac w paranoje .. o nie ..
taką sama stronę a4 dostaje się po przezierności. To nie jest obojętne czy 13 czy 20 tydzień. To są dwa oddzielne badania i wykrywają różnego rodzaju schorzenia. Nie działa to zamiennie. Niestety nikt nie wpadł na to, żeby w ramach NFZ promować profilaktykę i wprowadzić obowiązkowe USG w 13 i 20 tyg(plus-minus). Za to lekarze to bagatelizują, szczególnie Ci którym brakuje sprzętu lub umiejętności.

Stary 2012-05-15, 13:14   #2888
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie wrocilam z biedrony i kupilam te 3 pary body za jedyne 24,99.Sa sliczne,material tez ok.
Ja mam niebieskie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Dziewczynki zanim Was zaczne narabiać to się witam(tym razem odwrotnie) bo musze sie pochwalic, ze małe jest cudowne i zdrowe. I na 90% jest moim drugim ukochanym synkiem. Cieszę sie przeogromnie i jestem baaardzo szczęśliwa.
Suuuper
I gratuluję drugioego synka!

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
U mnie
Wynik:
Na 17% będzie to chłopczyk.
Na 83% będzie to dziewczynka.
O to niezła przewaga
U mnie nie było dużej różnicy

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja oglądałam jakiś program w którym mówiono, żeby wybierać takie "oddychające" i często zmieniać. Na ile te "oddychające" wkładki oddychają nie mam pojęcia.
na tych, które używam jest napisane, że niby oddychają

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość
A mi właśnie kurier przywiózł nasze zaproszenia ślubne!!! Są przepiękne!!! Już nie mogę się doczekać naszego ślubu, no i kolejnej wizyty u ginekologa (a ona już za tydzień)!
Super są
Nasze już dawno rozdane i śladu po nich nie ma

Cytat:
No i kolejny powod do zmartwien . zuwazylam dzisiaj u siebie jasno żółte strupki w dziurce sutka .. to tak jakby cos mi z nich wyciekalo i zrobily sie strupki .. Nie wiem jak to dokladniej opisac .. kurcze mój gin nie badal mi jeszcze piersi . Nie miala czasami ktoras z was czegos takiego .. ???
Tez tak mam.

Cytat:
Mnie też swędzi
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 13:15   #2889
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Kobity to jest niemozliwe aby byc na biezaco-trzebaby bylo siedziec non stop na watku a ja mam jakies wyrzuty jak nie nadrobie zawsze czuje sie jakos tak egoistycznie buuuu - czubek ze mnie co??

Kochaneczka alez jestec piekna kobieta masz boskie oczy!! nie moglam sie napatrzec-zawsze sie zachwycam duzymi oczkami bo mnie natura obdarzyla takiemi z opadajaca powieka ehhhhh i wieki minely zanim przelamalam sie zeby robic makijaz....ale nauczylam sie-teraz mam w domu kufry pelne drobiazgow makijazowych i wachlaz pedzelkow-jednak na codzien to taki 10minutowy do pracyale za to maluje wszytskie kolzanki na wszelkie imprezy okolicznosciowei z racji moich oczu-trudnych do pomalowania,potrafie kazde inne pomalowac bez problemu

Ktoras z dziewczyn pisala ze jest wizazystka-potrzebowalabym pewnej porady odnosnie podkladuwiec jakbys czytala to prosiem o odzew na PW

Pisalyscie o lumpkach ja jestem jak najbardziej za!!Czarnamadonna wspominalas cos o pepco- szczerze lepiej kupic cos na szmatkach niz tam.mozna wyrwac fajne rzeczy w pepco firmowe ale 90% odziezy jest tragicznej jakosci-fajne-do pierwszego prania

Wklejam fotki swoich zdobyczy i mojego najedzonego bebenka ktory podwoil swoja wielkosc od wczoraj rano pewnie zniknie :beczy: zanika mi talia i widze jak sie zmienia moja srodkowa czesc cialaw tej ostatniej bluzce juz mi sie opina tak i unosi ubranie ze wygladam jak prawdziwa ciezarowka
Wrzucam tez kilka zdjec z sesji ciazowej ktora robilam(to moje pierwsze kroki w tej materii)niebawem bede robila kolejna wiec pewnie juz bedzie mi latwiej
przepiękne zdjęcia!masz talent mamuska

Stary 2012-05-15, 13:17   #2890
Hugolina82
Raczkowanie

Dziewczyny,wiem ze to troche za wczesnie,bo wiekszosc z Was jeszcze nie wie czy bedzie miala syna czy corke,ale mam takie pytanko.Podoba Wam sie imie dla chlopca Fabia? Bo ja chyba tak raczej dam,mozna fajnie,zdrobniale mowic Fabianek i jeszcze w moim przypadku pasuje do nazwiska.
Stary 2012-05-15, 13:18   #2891
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

podczytuję Was i nadrabiam cały dzień, ale jakoś nie miałam natchnienia odpisywać, teraz mnie naszło

Mysti
dzięki za dopisanie do listopadowych mamusiek

Co do szkoły rodzenia to ja na pewno będę chodzić, bo chcę być bardziej świadoma tego, co będzie się działo podczas porodu i po nim, i poznać jakieś podstawy opieki nad dzidziusiem bo w tym temacie to jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę Nie wiem, ćzy mój Tż znajdzie czas, żeby też chodzić, może uda mi się go zagarnąć na 2-3 zajęcia, bo on taki zapracowany, a przy porodzie to chyba nie chcę żeby był, wolę żeby wszedł jak już będzie po

ja też jestem fanką lumpków bo można w nich znaleźć naprawdę perełki, niezniszczone, modne i przede wszystkim niedrogie, a dla dzieciaczków to podczas wcześniejszych polowań widziałam tyyyle przeróżnych ciuszków i to w naprawdę dobrym stanie, o jakości nie wspominając

krem na rozstępy - ostatnio zaopatrzyłam się w takowy firmy Pharmaceris, bo poleciła mi go aptekarka, do wyboru był jeszcze Gerber 10zł tańszy, ale ona mówiła, że ten Pharmaceris jest rewelacyjny, bo w 2010 był jakiś test tych kremów i ten był najlepszy, mimo, że nie najdroższy (35zł za 150ml) jak dla mnie przystępna cena, droższego bym nie kupiła i mówiła jeszcze, że cały czas mają na niego zbyt i klientki sobie chwalą. Ja smaruję się nim tylko wieczorem, bo raczej nie mam skłonności do rozstępów, tak bardziej profilaktycznie biust też smaruję, mimo, że nie ma w nim napisane że jest do biustu, bo na biust mają oddzielny krem, ale bez przesady

co do cc to właśnie uświadomiłam sobie, że ja też powinnam zapytać moją ginkę czy mi to nie grozi, bo mam krótkowzroczność, wada jest średnia (-3 na oko lewe i tyle samo na prawe) ale nie wiem, czy to się już kwalifikuje na cc, pewnie czeka mnie wizyta u okulisty, który stwierdzi w jakim stanie jest siatkówka itd. czy nie ma zagrożenia odklejenia przy porodzie. a ja tak chciałabym rodzić sn

a na wózek nie mam zamiaru wydać więcej jak 500zł. moja bratowa kupiła w zeszłym roku używany, w dobrym stanie 3 w 1 (gondola, spacerówka i fotelik) za 450zł a ostatnio mówiła, że i tak musi kupić taką zwyczajną, "szkieletową" spacerówkę, którą można szybko złożyć i wrzucić do bagażnika, bo ta z tego wózka 3w1 to jest fajna owszem, ale na dłuższe spacery, a jak ona musi z dzieckiem do miasta jechać to złożenie i rozłożenie tej spacerówki zajmuje jej za dużo czasu i miejsca. jak dla mnie wózek ma być funkcjonalny, lekki i poręczny, wygląd jest na 4 miejscu
wskazaniemdo cc jest zły stan siatkówki, musisz w III trymestrze iść do okulisty, zeby Ci to sprawdził.

Stary 2012-05-15, 13:19   #2892
Hugolina82
Raczkowanie

Mialo byc Fabian a nie Fabia hehe
Stary 2012-05-15, 13:19   #2893
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,wiem ze to troche za wczesnie,bo wiekszosc z Was jeszcze nie wie czy bedzie miala syna czy corke,ale mam takie pytanko.Podoba Wam sie imie dla chlopca Fabia? Bo ja chyba tak raczej dam,mozna fajnie,zdrobniale mowic Fabianek i jeszcze w moim przypadku pasuje do nazwiska.
Bardzo ładne imię
Stary 2012-05-15, 13:20   #2894
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie swędzi zarówno brzuch jak i piersi, czasem też już nie wyrabiam :/ A jeszcze wczoraj zauważyłam, że mam strasznie suchą tą skórę i jak się drapię, to tak jakby mi schodziła (jak po opalaniu). Zwiększyłam dawkę oliwki - teraz smaruję się wieczorem zwykłą taką dla dzieci, a rano Rossmanowską na rozstępy Oby pomogło.
Stary 2012-05-15, 13:20   #2895
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
Kurde,a mnie non stop,normalnie oszalec mozna

Współczuję...

Cytat:
taką sama stronę a4 dostaje się po przezierności. To nie jest obojętne czy 13 czy 20 tydzień. To są dwa oddzielne badania i wykrywają różnego rodzaju schorzenia. Nie działa to zamiennie. Niestety nikt nie wpadł na to, żeby w ramach NFZ promować profilaktykę i wprowadzić obowiązkowe USG w 13 i 20 tyg(plus-minus). Za to lekarze to bagatelizują, szczególnie Ci którym brakuje sprzętu lub umiejętności.
Ja już mam dziś tak zepsuty humor, że chyba w ten czwartek zadzwonie gdzieś prywatnie i jakoś się wkręcę na te badanie NT. Cholerny konował, cały dzień przez niego do dupy
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Stary 2012-05-15, 13:21   #2896
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Mialo byc Fabian a nie Fabia hehe
Mi tak niebardzo się podoba, kojarzy mi się z samochodem (skodą fabią) Ale to rzecz gustu
Stary 2012-05-15, 13:22   #2897
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
a mnie dzis kolezanka wkurzyla.zapytala mnie jakie imiona wybralismy.mowie jej a ona cooooooooo Mikolaj oblesne- jak na niegowolac jak bedzie maly-mowie mikos a potem normalnie a ona ze to moj sprawa ale wg niej brzydko.wiec ja jej na to ze ja nigdy nie nazwalabym swojego syna tak jak ona-gabrys bo cale zycie jak dzieciaczek.glupio mi teraz ale nie wytrzymalam.ehhh
e no i dobrze powiedziałaś. o gustach się nie dyskutuje więc głupio wywaliła z tym komentarzem. BTW mi się to imię bardzo podoba.

Stary 2012-05-15, 13:23   #2898
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
No i kolejny powod do zmartwien . zuwazylam dzisiaj u siebie jasno żółte strupki w dziurce sutka .. to tak jakby cos mi z nich wyciekalo i zrobily sie strupki .. Nie wiem jak to dokladniej opisac .. kurcze mój gin nie badal mi jeszcze piersi . Nie miala czasami ktoras z was czegos takiego .. ???
kochana ja mam wciz takie..teraz dodatkowo luszczy mi sie skora na sutkach strasznie..i bola od paru dni znowu niemilosiernie mi tez nie badal nikt piersi...
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 13:24   #2899
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już mam dziś tak zepsuty humor, że chyba w ten czwartek zadzwonie gdzieś prywatnie i jakoś się wkręcę na te badanie NT. Cholerny konował, cały dzień przez niego do dupy
Spokojnie Kochana, masz jeszcze troszkę czasu na to badanie, także jakby co to zdążysz kogoś znaleźć.
Wiesz, że Twój nastrój wpływa na Maluszka
Stary 2012-05-15, 13:25   #2900
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Hej Kochane Mamusie !!!!

Ciężko Was nadrobic, ale bardzo sie z tego cieszę, bo życie tętni na naszym wąteczku

Ja dostałam dwie kartki A4 z wynikami badania genetycznego, do tego z osiem zdjec narządów, pomiaru przeziorności, bicia serducha itp. Wszystko mam przekazac mojemu ginkowi na najbliższej wizycie Jest tam pełno symboli i wszystkie z wymiarami, wynikami itp.

Z tego co wiem to wiele kobiet tego badania nie wykonuje..u nas refundowane jest dla kobiet które ukończyły 35 rok życia i kobiet, które w bliskiej rodzinie miały przypadki wystąpienia choroby genetycznej.. Przeważnie kobiety płacą dodatkowo za to badanie, bo chcą na własną rękę, bądź mają lekarza prowadzącego, który ma super sprzęt i ma uprawnienia do dokonywania takich badań.

Dziękujemy bardzo Czas tak szybko leci..już bym chciała byc na takim etapie jak Wy Mamusie !

Piękne zdjecia No i masz już piekny brzuszek ! Ja niestety nie mam sie jeszcze czym pochwalic..

Piękny !!!

Witamy kolejną Mamusię

Piękny brzuszek !!!

......................... ......................

Wklejam Wam moje ulubione zdjecie z USG Mam kilka zdjec buziulki, ale ta minka mojego maleństwa jest rewelacyjna

Przepraszam za prześwietlenie zdjecia.. no , ale widac co trzeba
cuuuudo

Stary 2012-05-15, 13:27   #2901
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Spokojnie Kochana, masz jeszcze troszkę czasu na to badanie, także jakby co to zdążysz kogoś znaleźć.
Wiesz, że Twój nastrój wpływa na Maluszka

Wiem, wiem, muszę powrócić na pozytywne myslenie. Ale jak czytam, że u Was każdy bez problemu to zrobił to normalnie mi sie ciśnienie podnosi, że musiałam trafic na takiego durnia.
Ale w czwartek postanowię co robię i pewnie gdzieś uda mi się wcisnąć na te badanie.
Stary 2012-05-15, 13:27   #2902
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
przezierność bada się tylko teraz, w 20 tyg juz nie da rady.A 3d nie ma żadnych właściwości diagnostycznych-jest tylko dla przyjemności rodziców.
Cytat:
No to mnie pocieszylas ..

Ja nie jestem w grupie ryzyka . prawdopodobienstwo wad u mojego dziecka jest samo w sobie znikome , a mysle ze na USG polowkowym gin sprawdzi dokladnie wszystko tak jak mojej siostrze .. to czy nie ma wad serca , wykluczy choroby genetyczne, sprawdzi kazdy narzad z osobna .. Skoro dalo sie u niej to i bedzie dalo sie u mnie ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 13:28   #2903
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
swedzi ale do zneisienia..bardziej swedza mnei sutki i to ejst strasznie uciazliwe
Stary 2012-05-15, 13:30   #2904
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Własnie wróciłam z wizyty u lekarza i normalnie mnie roznosi!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Otóż tak, dostałam skierowanie od mojego lekarza do innego pracującego w Lux Medzie, żeby zrobił mi badanie NT wraz z oceną rozwoju ciąży. Dziś przed 9 zaprosił mnie do siebie, położyłam się na kozetce i pokazał mi dzidzię na USG (odwróconą tyłkiem, skakała cały czas ). No i to by było na tyle kuźwa!! Mówię mu, że mam mieć zrobione NT, a on do mnie, że on mi tego nie wykona! Że powinnam zrobić badania prenatalne, ja na to, że nie chcę ich robić, bo mam 28 lat i mój lekarz nie widzi potrzeby, zresztą ja też nie. A on swoje. Zadzwonił do recepcji i pyta czy mam je w pakiecie, a wiem, że nie mam. Więc jak on tak, to mu mówię, że ok, niech zrobi to NT (które wg mojego lekarza i wielu innych nie jest typowym badaniem prenatalnym), a ja za to zapłacę na recepcji. A on, że nie ma takiej możliwości :O Po czym wręczył mi wizytówkę i mówi, że mam przyjść jutro o 16 do jego prywatnego gabinetu, koszt 400zł, no chyba, że będzie wskazanie do zrobienia dodatkowych badań (co wiadomo u niego, że pewnie będzie). No kurde, wyszłam stamtąd, zadzwoniłam do mojego lekarza, a on w szoku! Stwierdził, że nie może interweniować, ale że nie spotkał się z czyms takim i coś wymyslimy w czwartek. Że bez tego badania nic się nie stanie, bo to i tak tylko przypuszczenie, ale no spotkamy się w czw i porozmawiamy.

Dziewczyny normalnie poryczałam się, co za kutas. Ewidentnie chciał wyciągnąć kasę ode mnie, bezczelny ;(
Złożyłam na niego skargę w Lux Medzie!
nie no w głowie się nie mieści. i ta cena to jest chyba cena roku!palant.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Co z świnia !!! Dobrze zrobiłaś składając na niego skargę! Miejmy nadzieję, że rzeczywiście uda się coś załatwic Twojemu lekarzowi..

Rzeczywiście NT to tylko przypuszczenie.. często jężeli wychodzi nawet prawdopodobieństwo wystąpienia chorób genetycznych z pomiaru to z testu krwi wychodzi, ze dziecko jest zdrowe..
niby tak, ale NT jest wskazaniem czy potrzebna jest amniopunkcja, którą często robi się do 20tyg. Zespołu downa się nie wyleczy, ale wadę serca można spróbowaćdlatego dla mnie warto robić wszystko co w naszej mocy. Na całą resztę wpływu nie mamy

Stary 2012-05-15, 13:30   #2905
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
No to mnie pocieszylas ..

Ja nie jestem w grupie ryzyka . prawdopodobienstwo wad u mojego dziecka jest samo w sobie znikome , a mysle ze na USG polowkowym gin sprawdzi dokladnie wszystko tak jak mojej siostrze .. to czy nie ma wad serca , wykluczy choroby genetyczne, sprawdzi kazdy narzad z osobna .. Skoro dalo sie u niej to i bedzie dalo sie u mnie ..
ja tez sie wystraszylam ale dekajka spokojnie, u mnie tez ryzyko znikome dlatego lekarz sam mowil ze bez sensu oczywiscie zgadzam sie edzia ze powinno byc obowiązkowe i powinno byc refundowane, no bo nie kazdego stac na taki wydatek, zwlaszca ze ja mam ślub itd wiem ze to moze straszne tak bo oszczedzam na czyms takim, ale ja pojde ok 20tego tyg i licze ze bedzie ok.musi byc .
Stary 2012-05-15, 13:31   #2906
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Wiem, wiem, muszę powrócić na pozytywne myslenie. Ale jak czytam, że u Was każdy bez problemu to zrobił to normalnie mi sie ciśnienie podnosi, że musiałam trafic na takiego durnia.
Ale w czwartek postanowię co robię i pewnie gdzieś uda mi się wcisnąć na te badanie.
No widzisz
Staraj się pozytywnie myśleć
Stary 2012-05-15, 13:35   #2907
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
nie no w głowie się nie mieści. i ta cena to jest chyba cena roku!palant.

Jeszcze jego gadki, że on współpracuje z wieloma klinikami i jest najlepszy w swoim fachu, że ma jakieś super osiągnięcia. Już mu chciałam powiedziec i co z tego. A potem poczytałam o nim opinie w necie, to niektóre pisały własnie, że naciągacz na badania, że chwali się Bóg wie czym, robi jakieś propozycje, a kogoś tam klepał po udzie i tyłku. Moja kolezanka z pracy u niego była kilka razy to mówi, że jakis zboczony jest. Super

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
No widzisz
Staraj się pozytywnie myśleć
Koniec marudzenia, wszystko będzie ok

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Mam teraz dużo wydatków, bo 2 kredyty póki co i full rachunków, ale czekam tylko na dzień jak sprzedamy mieszkanie, albo wpłynie wypłata i też już bym cos chciała kupić dla Maluszka.
Stary 2012-05-15, 13:37   #2908
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze jego gadki, że on współpracuje z wieloma klinikami i jest najlepszy w swoim fachu, że ma jakieś super osiągnięcia. Już mu chciałam powiedziec i co z tego. A potem poczytałam o nim opinie w necie, to niektóre pisały własnie, że naciągacz na badania, że chwali się Bóg wie czym, robi jakieś propozycje, a kogoś tam klepał po udzie i tyłku. Moja kolezanka z pracy u niego była kilka razy to mówi, że jakis zboczony jest. Super

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Mam teraz dużo wydatków, bo 2 kredyty póki co i full rachunków, ale czekam tylko na dzień jak sprzedamy mieszkanie, albo wpłynie wypłata i też już bym cos chciała kupić dla Maluszka.

Ale koleś. Jak ktoś taki może być lekarzem
Dup.ek

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
I to mi się podoba

Cytat:
A jakieś zainteresowanie mieszkaniem jest?
Stary 2012-05-15, 13:37   #2909
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:

Ale koleś. Jak ktoś taki może być lekarzem
Dup.ek
Też się dziwię
Stary 2012-05-15, 13:37   #2910
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja tez sie wystraszylam ale dekajka spokojnie, u mnie tez ryzyko znikome dlatego lekarz sam mowil ze bez sensu oczywiscie zgadzam sie edzia ze powinno byc obowiązkowe i powinno byc refundowane, no bo nie kazdego stac na taki wydatek, zwlaszca ze ja mam ślub itd wiem ze to moze straszne tak bo oszczedzam na czyms takim, ale ja pojde ok 20tego tyg i licze ze bedzie ok.musi byc .
Ja powiem tak , jesli na USG polowkowym wyjdzie mi ze wszystkie narzady rozwijaja sie prawidlowo , ze nie ma wad serca , ze wszystko jest w porzadku to ja juz bede najszczesliwsza kobieta na swiecie .. I nic wiecej nie bedzie miec znaczenia .. a choroby genetyczne ? Zespoł Downa ? co mi da wiedza ze dziecka jest w grupie ryzyka ? przeciez tych chorob sie nie leczy , a kochac moje malenstwo bede bez wzgledu na wszystko dlatego przestalam przejmowac sie brakiem zbadanej przyziernosci karkowej ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości