Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-15, 13:38   #2911
Mojitooo
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
A jakieś zainteresowanie mieszkaniem jest?
tak tak kupiec od roku czeka na mieszkanie, płaci gotówką. Także oby na dniach załatwić wszystkie papiery, dokończyc choć 1 łazienkę i sie przenieść. I będzie o wiele lżej...
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 13:40   #2912
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
tak tak kupiec od roku czeka na mieszkanie, płaci gotówką. Także oby na dniach załatwić wszystkie papiery, dokończyc choć 1 łazienkę i sie przenieść. I będzie o wiele lżej...
To oby tak się stało jak najszybciej
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 13:41   #2913
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
dokladnie.ja mam wstret ostatnio do zapachu domestosu i nawet wyzwalam mojego tża jak smial użyc go do wc ale no przeciez trezba czasami)a na pewno jest bardziej szkodliwy
zresta tak naprawde co nie jest
ostatnio pożarlam w 5 minut metkę łososiową , po czym zostalam ofukana ze jak moge ze to niezdrowe a ja ja uwielbiam po prostu i zjadlam pierwszy raz po dwoch meisiacach )od razu świat sie nie zawali, nie sadze ze nasze matki wogole sie takimi rzeczami przejmowaly
no pewnie że się nie przejmowały
ja też wcinam łososia jeśli mi się zachce
jakoś w te teorie jedzeniowe nie specjalnie wierzę

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 13:41   #2914
DeKajka
Zakorzenienie

Madzius zmienilas avatarek i Cie nie poznaje .. jakos nie moge sie przyzwyczaic ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 13:41   #2915
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
No i kolejny powod do zmartwien . zuwazylam dzisiaj u siebie jasno żółte strupki w dziurce sutka .. to tak jakby cos mi z nich wyciekalo i zrobily sie strupki .. Nie wiem jak to dokladniej opisac .. kurcze mój gin nie badal mi jeszcze piersi . Nie miala czasami ktoras z was czegos takiego .. ???
ano siara kochana siara Ci leci i zasychamleczarnia przygotowuję się do produkcji

Stary 2012-05-15, 13:43   #2916
madzius90
Zakorzenienie

Dzwoniłam do złotnika, obrączki mają być jutro z samego raan do odebrania, bo dopiero dziś po 16 lub 17 dotrą do nich
Mam nadzieję, że będą pasowały i nie trzeba będzie nic poprawiać, bo nie chcę już tam nigdy więcej chodzić.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Madzius zmienilas avatarek i Cie nie poznaje .. jakos nie moge sie przyzwyczaic ..
Przyzwyczaisz się, no chyba, że znowu zmienię po jutrzejszej wizycie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
ano siara kochana siara Ci leci i zasychamleczarnia przygotowuję się do produkcji
to już siara?
Stary 2012-05-15, 13:43   #2917
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Ufff. no to ulga ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-05-15, 13:47   #2918
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
No to mnie pocieszylas ..

Ja nie jestem w grupie ryzyka . prawdopodobienstwo wad u mojego dziecka jest samo w sobie znikome , a mysle ze na USG polowkowym gin sprawdzi dokladnie wszystko tak jak mojej siostrze .. to czy nie ma wad serca , wykluczy choroby genetyczne, sprawdzi kazdy narzad z osobna .. Skoro dalo sie u niej to i bedzie dalo sie u mnie ..
da się jasne że tak, ale pewnych wad i schorzeń nie wykaże to w 20, bo będzie za późno. każdy sam robi jak uważa, ale żeby nikt nie przeczytał i nie pomyślał"aha to wszystko jedno 13 czy 20 tydzień" bo to nie wszystko jedno ani trochę.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
ja tez sie wystraszylam ale dekajka spokojnie, u mnie tez ryzyko znikome dlatego lekarz sam mowil ze bez sensu oczywiscie zgadzam sie edzia ze powinno byc obowiązkowe i powinno byc refundowane, no bo nie kazdego stac na taki wydatek, zwlaszca ze ja mam ślub itd wiem ze to moze straszne tak bo oszczedzam na czyms takim, ale ja pojde ok 20tego tyg i licze ze bedzie ok.musi byc .
zgadzam się w 100%. To są duże kwoty i nie każdy je ma tak na już. mi sie też to bardzo nie podoba, że tak zdzierają i że za wszystkie tego typu sprawy trzeba płacić tak wiele. Na starcie nie ma równych szans-trzeba wykładać kasę

Stary 2012-05-15, 13:47   #2919
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
To oby tak się stało jak najszybciej
Nie dziękuję
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 13:48   #2920
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
Jeszcze jego gadki, że on współpracuje z wieloma klinikami i jest najlepszy w swoim fachu, że ma jakieś super osiągnięcia. Już mu chciałam powiedziec i co z tego. A potem poczytałam o nim opinie w necie, to niektóre pisały własnie, że naciągacz na badania, że chwali się Bóg wie czym, robi jakieś propozycje, a kogoś tam klepał po udzie i tyłku. Moja kolezanka z pracy u niego była kilka razy to mówi, że jakis zboczony jest. Super

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Koniec marudzenia, wszystko będzie ok

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Mam teraz dużo wydatków, bo 2 kredyty póki co i full rachunków, ale czekam tylko na dzień jak sprzedamy mieszkanie, albo wpłynie wypłata i też już bym cos chciała kupić dla Maluszka.
u mnie w mieście też jest taki profesor co bierze 300 zł i jeszcze łaske robi jak przemówi.No ale 400 to już hit sezonu jest.

Stary 2012-05-15, 13:48   #2921
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
da się jasne że tak, ale pewnych wad i schorzeń nie wykaże to w 20, bo będzie za późno. każdy sam robi jak uważa, ale żeby nikt nie przeczytał i nie pomyślał"aha to wszystko jedno 13 czy 20 tydzień" bo to nie wszystko jedno ani trochę.
To oczywisice nie wszystko jedno ale to pewnego rodzaju pocieszenie dla tych ktore tego badania nie mialy , ze duzo bedzie mozna nadrobic na polowkowym i nie wszystko stracone ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-05-15, 13:51   #2922
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Ja powiem tak , jesli na USG polowkowym wyjdzie mi ze wszystkie narzady rozwijaja sie prawidlowo , ze nie ma wad serca , ze wszystko jest w porzadku to ja juz bede najszczesliwsza kobieta na swiecie .. I nic wiecej nie bedzie miec znaczenia .. a choroby genetyczne ? Zespoł Downa ? co mi da wiedza ze dziecka jest w grupie ryzyka ? przeciez tych chorob sie nie leczy , a kochac moje malenstwo bede bez wzgledu na wszystko dlatego przestalam przejmowac sie brakiem zbadanej przyziernosci karkowej ..
jeśli dziecko jest w grupie ryzyka wówczas jest skierowanie na amniopunkcje i do poradni chorób genetycznych. to badanie to nie tylko zespół downa, bo to faktyczni nie wiele wnosi-tylko wiedzę rodzica. Bardziej dla mnie ważne jest-budowa kręgosłupa, serca, przegroda nosowa.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Dzwoniłam do złotnika, obrączki mają być jutro z samego raan do odebrania, bo dopiero dziś po 16 lub 17 dotrą do nich
Mam nadzieję, że będą pasowały i nie trzeba będzie nic poprawiać, bo nie chcę już tam nigdy więcej chodzić.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Przyzwyczaisz się, no chyba, że znowu zmienię po jutrzejszej wizycie

to już siara?
nooo niektóre tak mają właśnie

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

dziękuję Wam bardzo za gratulacje

Stary 2012-05-15, 13:52   #2923
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cześć dziewczyny! Nadrobiłam Was co do literki, ale mam dzisiaj takie ciężkie myślenie, że już nie pamiętam, która co pisała...
Aż wam zobrazuje mój dzisiejszy stan, na poprawę humoru: Mówię do męża dzisiaj rano, że ma mi przynieść książkę z dołu, na co on, że mam sobie wybrać jaki chcę numerek od 10 do 29 bodajże (jest takie wydawnictwo, które ma numerki na grzbietach). A ja bez zastanowienia wypaliłam: no to 8!

Edzia, BARDZO się cieszę z Twojej wizyty, aż się uśmiechałam do monitora coraz szerzej z każdym słowem! Gratuluję drugiego Synusia!

Nielegalnaa, super zaproszenia Bardzo eleganckie, my mieliśmy bardziej na luzie

Pisałyście jeszcze coś o snach...Ja wczoraj do późna siedziałam na naszym wątku, to potem mi się śniło, że Wam odpisuję i zdjęcia z dzieciństwa wklejam, chociaż nawet takich nie posiadam w wersji elektronicznej
Stary 2012-05-15, 13:56   #2924
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli dziecko jest w grupie ryzyka wówczas jest skierowanie na amniopunkcje i do poradni chorób genetycznych. to badanie to nie tylko zespół downa, bo to faktyczni nie wiele wnosi-tylko wiedzę rodzica. Bardziej dla mnie ważne jest-budowa kręgosłupa, serca, przegroda nosowa.
Na amniopunkcje chyba bym sie tak czy tak nie zdecydowala .. za duzo sie nasluchalam ..i chyba jak dla mnie za duze ryzyko .

A budowe kregoslupa , serca czy przegrode nosowa to nie mozna zbadac na innym USG ???

Na pamiątkę ...

Edytowane przez DeKajka
Czas edycji: 2012-05-15 o 13:58
Stary 2012-05-15, 13:57   #2925
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Ja powiem tak , jesli na USG polowkowym wyjdzie mi ze wszystkie narzady rozwijaja sie prawidlowo , ze nie ma wad serca , ze wszystko jest w porzadku to ja juz bede najszczesliwsza kobieta na swiecie .. I nic wiecej nie bedzie miec znaczenia .. a choroby genetyczne ? Zespoł Downa ? co mi da wiedza ze dziecka jest w grupie ryzyka ? przeciez tych chorob sie nie leczy , a kochac moje malenstwo bede bez wzgledu na wszystko dlatego przestalam przejmowac sie brakiem zbadanej przyziernosci karkowej ..
dokladnie zgadzam sie.
konczac temat-mnie nie stac bylo teraz i tyle , tż tez kasy nie mial zwlszca ze ani moja siostra ani ni8kt ze znajomych tego badania nie mial i bylo ok.
oczywiscie fajnei wiedziec ze ok, ale ja mam nadzieje ze u mnie ejst ok i tyle.mysle pozytywnie .
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 13:58   #2926
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w mieście też jest taki profesor co bierze 300 zł i jeszcze łaske robi jak przemówi.No ale 400 to już hit sezonu jest.
U nas w mieście jest jeden bardzo chwalony ginekolog, przyjmuje tylko prywatnie, ale ma jedną wadę- bo lubi bardzo robić usg pacjentkom, ale nie lubi nic mówić, na wizycie jak nie pociągniesz za język to niczego się nie dowiesz, a jak robi usg to zadowolony jak dziecko i tylko patrzy się na ten ekranik, jak szalony naukowiec i pokazuje to z tej strony to z tej
Stary 2012-05-15, 13:59   #2927
happy_eve
Wtajemniczenie

Spadam na korki, nie pisać mi tu za dużo Nie chce mi sięęęęę, ale w sumie zawsze to dodatkowa kaska, na sobotnią wizytę będzie jak znalazł
Stary 2012-05-15, 14:00   #2928
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Na amnipunkcje chyba bym sie tak czy tak nie zdecydowala .. za duzo sie nasluchalam ..i chyba jak dla mnie za duze ryzyko .

A budowe kregoslupa , serca czy przegrode nosowa to nie mozna zbadac na innym USG ???
od dwoch lekarzy ginow uslyszalam ze oni odradzaja amnipuncje, zrsezta jedn to wprost (prywatnie to bylo)odradzil mi badanie przeziernosci jesli nie jestemw grupie ryzyka bo to stres
duzo dziewczyn nie ma i jest ok.
kregoslup badaja tez na polowkowym , serce tez.wiem bo ogladalismy teraz w sobote z tżem filmik z usg z 23tego tyg ciazy żony jego kuzyna i film trwal pol godziny i bylo wszytsko opisane pieknie, tez pojde dop tego lekarza bo bardzo dokladny
ja sie nei stresuje , gratuluje dziewczynom ktore to badanie mialy ale no ja nie mailam mozliwosci i tyle.

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-05-15 o 14:02
Stary 2012-05-15, 14:03   #2929
DeKajka
Zakorzenienie

Kurcze chcialabym miec taka aparature w domu i moc podgladac sobie codziennie maluszka .. A tak to musze czekac kolejne 3 tygodnie

Na pamiątkę ...

Stary 2012-05-15, 14:06   #2930
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Na amniopunkcje chyba bym sie tak czy tak nie zdecydowala .. za duzo sie nasluchalam ..i chyba jak dla mnie za duze ryzyko .

tak ale na pewne kroki już wtedy jest za późno niestetynp zorganizowanie operacji w łonie matki na czas, żeby wada się nie powiększała. Amniopunkcja z tego co wiem jest obciążona ryzykiem 1:200 więc sporo niestety. Trudna decyzja by to była...

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
dokladnie zgadzam sie.
konczac temat-mnie nie stac bylo teraz i tyle , tż tez kasy nie mial zwlszca ze ani moja siostra ani ni8kt ze znajomych tego badania nie mial i bylo ok.
oczywiscie fajnei wiedziec ze ok, ale ja mam nadzieje ze u mnie ejst ok i tyle.mysle pozytywnie .
u mnie odwrotnie nie znam nikogo, kto by zrezygnowałnie mam pojęcia skad takie rozbieżności. Każdy sam odpowiada za siebie i już

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
U nas w mieście jest jeden bardzo chwalony ginekolog, przyjmuje tylko prywatnie, ale ma jedną wadę- bo lubi bardzo robić usg pacjentkom, ale nie lubi nic mówić, na wizycie jak nie pociągniesz za język to niczego się nie dowiesz, a jak robi usg to zadowolony jak dziecko i tylko patrzy się na ten ekranik, jak szalony naukowiec i pokazuje to z tej strony to z tej
hehe Ci pasjonacie są zabawni. Mój po prostu cieszy się jak dzicko-ooo tu widac soczewki, a tutaj nadnercza ...zaraz normalnie podskoczy na tym krzesełku. Tyle, że ona gaduła, aż za bardzo. Bo mimo najszczerszych chęci ja nie widzę tych soczewek

Stary 2012-05-15, 14:07   #2931
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki zanim Was zaczne narabiać to się witam(tym razem odwrotnie) bo musze sie pochwalic, ze małe jest cudowne i zdrowe. I na 90% jest moim drugim ukochanym synkiem. Cieszę sie przeogromnie i jestem baaardzo szczęśliwa. Całą wizytę miałam kciuki zaciśnięte i serce aż w gardle. I kiedy kolejno sprawdzał narządy, przezierność, przepływy, przegrodę, mózg, nerki...i kolejno wychodziło, że wszystko jest dobrze to po prostu narastała we mnie euforia. A mój TŻ...kłamczuch mówił, że płeć to mu taka obojetna. Ale jak lekarz powiedział, że głowy nie da, ale duże pieniądze to juz tak, że są zalążki jąder(bo siusiak jest zwodniczy) to miał tak dumna minę i tak błyszczące oczy, że chciał mi sie śmiać.
Gratuluje
zawstydzilam sie :P dziekuje

Cytat:
Napisane przez Hugolina82 Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilam z biedrony i kupilam te 3 pary body za jedyne 24,99.Sa sliczne,material tez ok.
cudne kolory!!

Cytat:
JEJU niedlugo wszytskie beda wiedziec ja to pewnie na samym koncu
fajnie ciesze sie ))
ja razem z Toba bo dopiero 4 czerwca ale jakos mi nie spieszno bo chce razem z TŻ byc wiec nawet jakbym mola to wczesniej nie chcialabym wiedziec

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość

A mi właśnie kurier przywiózł nasze zaproszenia ślubne!!! Są przepiękne!!! Już nie mogę się doczekać naszego ślubu, no i kolejnej wizyty u ginekologa (a ona już za tydzień)!
piekne takie klasyczne!!

Cytat:
nie?fuck
Chyba jednak nie bo z alanem przytyla 14 kg i nic a teraz ma 9 i juz sitko:/

Cytat:
Napisane przez Hugolina82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,wiem ze to troche za wczesnie,bo wiekszosc z Was jeszcze nie wie czy bedzie miala syna czy corke,ale mam takie pytanko.Podoba Wam sie imie dla chlopca Fabia? Bo ja chyba tak raczej dam,mozna fajnie,zdrobniale mowic Fabianek i jeszcze w moim przypadku pasuje do nazwiska.
Fabian mi sie podoba tylko uprzedzam-dzieciaki czesto przekrecaja i wolaja pawianmamy kolezanek ktora ma synka Fabiana i jak sa w grupie to dzieciaki czesto sie myla

Cytat:
DeKajka bedzie dobrzea to cos z cyckow to zadchnieta siara-produkujesz juz ja-bardzo dobrzebedzie mleczko
Co do przeziernosci na naszym styczniowym watku byla mamusia ktorej wyszlo 1/100 ze urodzi sie z zespolem Dwona cala ciaze chodzila zestresowana a urodzila zdrowa i sliczna coreczke

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 14:07   #2932
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
od dwoch lekarzy ginow uslyszalam ze oni odradzaja amnipuncje, zrsezta jedn to wprost (prywatnie to bylo)odradzil mi badanie przeziernosci jesli nie jestemw grupie ryzyka bo to stres
duzo dziewczyn nie ma i jest ok.
kregoslup badaja tez na polowkowym , serce tez.wiem bo ogladalismy teraz w sobote z tżem filmik z usg z 23tego tyg ciazy żony jego kuzyna i film trwal pol godziny i bylo wszytsko opisane pieknie, tez pojde dop tego lekarza bo bardzo dokladny
ja sie nei stresuje , gratuluje dziewczynom ktore to badanie mialy ale no ja nie mailam mozliwosci i tyle.
nie no z tym to się nie moge zgodzić no ale nic to.
ja jeszcze raz powiem-powinno być refundowane i obowiązkowe. w tej kolejności.

Stary 2012-05-15, 14:07   #2933
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
tak ale na pewne kroki już wtedy jest za późno niestetynp zorganizowanie operacji w łonie matki na czas, żeby wada się nie powiększała. Amniopunkcja z tego co wiem jest obciążona ryzykiem 1:200 więc sporo niestety. Trudna decyzja by to była...
Ja na amniopunkcję bym się chyba nie zdecydowała

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2012-05-15 o 14:09
Stary 2012-05-15, 14:09   #2934
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Gratuluje
zawstydzilam sie :P dziekuje

cudne kolory!!

ja razem z Toba bo dopiero 4 czerwca ale jakos mi nie spieszno bo chce razem z TŻ byc wiec nawet jakbym mola to wczesniej nie chcialabym wiedziec

piekne takie klasyczne!!

Chyba jednak nie bo z alanem przytyla 14 kg i nic a teraz ma 9 i juz sitko:/

Fabian mi sie podoba tylko uprzedzam-dzieciaki czesto przekrecaja i wolaja pawianmamy kolezanek ktora ma synka Fabiana i jak sa w grupie to dzieciaki czesto sie myla

DeKajka bedzie dobrzea to cos z cyckow to zadchnieta siara-produkujesz juz ja-bardzo dobrzebedzie mleczko
Co do przeziernosci na naszym styczniowym watku byla mamusia ktorej wyszlo 1/100 ze urodzi sie z zespolem Dwona cala ciaze chodzila zestresowana a urodzila zdrowa i sliczna coreczke
bo ostatecznie to nadal jest baaardzo malutko
A co do rozstępów, kurcze nooo ja nie chcę

Stary 2012-05-15, 14:11   #2935
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje

tez ide 4tego))
edzia takie rozbieznosci bo to zalzy od lekarzy i miejscowowsci..w jarocinie moim rodzinnym nikt tego badania nie zleca chyba ze cos z ciaza nie tak lub jest ryzyko.
mi zaden lekarz tez sie nie pytal czy chce, po prostu sami odradzali i tyle, a ja nie naciskalam zeby je miec bo kasy nie mam, jakbym maila sytuacje ze w rodzinie ktos mial chorobe lub byl taki przypadek to pewnie bym spod ziemi wziela i zrobila.ale nie mam, nei zrobilam jestem w 14tygn wiec i tak po ptakach i po temacie
hmmm to mzoe ja tez juz mam to siarę kurcze ale tak szybko???

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-05-15 o 14:15
Stary 2012-05-15, 14:15   #2936
marti86
Zakorzenienie

niby tak ale normalnie to jest chyba 1/500 wiec znacznie wiecej.
Ja jakibym nie miala bezplatnie to pewnie tez bym nie poszla.bo badzmy szczere co to zmieni nawet jeslibysmy sie dowiedzialy?

bylam w aptece po krem...kupilam pharmaceris...pani mi powiedziala ze zapobiegawczo wystarczy.bo chcialam mustele ale stwierdzila ze jak wczesnie zaczne dbac nawilzac i skora sie uelastyczni to nie ma co przeplacac.owszem jakbym juz miala to wtedy mustele by mi polecila ale poki co nie ma takiej potrzeby.a wiec rano kremik wieczorem oliwa

Mojito trzymam kciuki za sprzedaz mieszkanka

Przyjechal moj drugi wozek...narazie jest w aucie w kartonie...mam nadzieje ze z nim wszycho ok...

Stary 2012-05-15, 14:15   #2937
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
tez ide 4tego))
edzia takie rozbieznosci bo to zalzy od lekarzy i miejscowowsci..w jarocinie moim rodzinnym nikt tego badania nie zleca chyba ze cos z ciaza nie tak lub jest ryzyko.
mi zaden lekarz tez sie nie pytal czy chce, po prostu sami odradzali i tyle, a ja nie naciskalam zeby je miec bo kasy nie mam, jakbym maila sytuacje ze w rodzinie ktos mial chorobe lub byl taki przypadek to pewnie bym spod ziemi wziela i zrobila.ale nie mam, nei zrobilam jestem w 14tygn wiec i tak po ptakach i po temacie
hmmm to mzoe ja tez juz mam to siarę kurcze ale tak szybko???
Mnie moja gin nie pytała czy chcę to badanie, tylko po prostu zapisała mnie na nast. wizytę za 3 tygodnie, normalnie byłaby za 4, ale własnie ze względu na badanie przezierności karkowej itd. zapisała mnie tydzień wcześniej
Stary 2012-05-15, 14:16   #2938
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

marti ja tez ide 4tegoi i tez z tż!!!pierwszy raz bo akurat to poniedzialek)))on juuz bardzo chce wiec tez sie ciesze
Stary 2012-05-15, 14:20   #2939
marti86
Zakorzenienie

wkurzylam sie bo wczoraj bylam z mala u logopedy i widzialysmy ze przyjechal cyrk.obiecalam ze dzis pojdziemy.okazalo sie ze cyrk-BYL jednodniowy((((( moje dziecko bedzie smutne kocha zwierzatka.na pocieszenie kupilam jej puzle z pieskami, pet shopa i banki mam nadzieje ze nie bedzie mocno zawiedziona

i udalo mi sie kupic wkladki "ODDYCHAJACE" o krotych pisalam a konkretnie nazywaja sie carefree flexiform - tylko nieperfumowane-zwykle z niebieskim. bo sa jeszcze takie same z napisem fresh a ich nie moge bo po pierwsze kisze sie a po drugie mam uczulenie na wszelkie pachnionce

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
marti ja tez ide 4tegoi i tez z tż!!!pierwszy raz bo akurat to poniedzialek)))on juuz bardzo chce wiec tez sie ciesze
to idziemy razem

Stary 2012-05-15, 14:21   #2940
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja idę jutro też z TŻ
To będzie jego pierwsze usg

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
wkurzylam sie bo wczoraj bylam z mala u logopedy i widzialysmy ze przyjechal cyrk.obiecalam ze dzis pojdziemy.okazalo sie ze cyrk-BYL jednodniowy((((( moje dziecko bedzie smutne kocha zwierzatka.na pocieszenie kupilam jej puzle z pieskami, pet shopa i banki mam nadzieje ze nie bedzie mocno zawiedziona
Szkoda, że tak wyszło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości