co Wam psuje humor, irytuje i złości - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 17:46   #61
chwast
Zakorzenienie

Dot.: co Wam psuje humor, irytuje i złości

Co do wścibskich sąsiadów, to moja przebija wszystkich. Jak wychodzę z psem i pies skacze na drzwi od windy bo nie upilnuję to od razu otwiera drzwi i się wychyla co się dzieje (jakby tam stała pod nimi) a jak pójdę wynieść śmieci i nie będzie mnie 2 minut - zostawiam sobie drzwi otwarte - to wracam i już są zamknięte
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 18:09   #62
sosha
BAN stały

Cześć! Należę do grupy "Razem schudniemy 20kg!", za mną już 11,5kg wspieramy się tam baardzo, ale dzisiaj potrzebuję waszego wsparcia! bardzo, bardzo was proszę o pomoc w zgarnięciu fajnych butów do ćwiczeń - jedyne co musicie zrobić to kliknąć na reklamy reebok'a w moim podpisie! Serdecznie wam dziękuję!!!
sosha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 18:18   #63
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Co do wścibskich sąsiadów, to moja przebija wszystkich. Jak wychodzę z psem i pies skacze na drzwi od windy bo nie upilnuję to od razu otwiera drzwi i się wychyla co się dzieje (jakby tam stała pod nimi) a jak pójdę wynieść śmieci i nie będzie mnie 2 minut - zostawiam sobie drzwi otwarte - to wracam i już są zamknięte
Takie to potrafią ze zwykłej rzeczy zrobić "sensację"
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 13:01   #64
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cattt Pokaż wiadomość
WŚCIBSCY LUDZIE

Moim ostatnim "hitem" odnośnie wkurzania są sąsiadki wtrącające się w moje życie. Doprowadza mnie to do szału .
Widzi mnie taka w sklepie i od razu "A ty już z pracy? Co tak wcześnie?!" albo "A co? dziś nie w pracy?Dlaczego? Co kryzys?"
Mam ochotę jej odp "A co Cię to obchodzi stara ruro?" ,ale mama mnie inaczej wychowała więc grzecznie odpowiadałam.
Ale naprawdę ostatnio już przeginają i już powoli dojrzewam aby zamknąć im dzioby.
Kocham to. Najczęściej odpowiadam wymijająco i kończę rozmowę, ale co z tego, jak moja Mama jest gorsza niż radiowęzeł i wszystko wszystkim mówi.
Ostatnio to się dopiero zdenerwowałam. Poszłam na lody do galerii, siedzę ja sobie i spożywam, a tu taki 3-4 letni chłopczyk wybiega z jednego ze sklepów i leci w kierunku wyjścia, za którym jest parking i samochody jeżdżą. Na szczęście koło wyjścia są takie samochodziki na monety i malec wszedł do jednego z nich. Czekam, patrzę, nikogo. W końcu jakaś kobieta (chyba koleżanka matki) wychodzi i wyraźnie kogoś szuka. Po chwili pojawia się i matka. Zabierają go, ale mija może moment i mały znowu sam wybiega ze sklepu. Tym razem nieszczęsna matrona za nim i chłopiec otrzymuje soczystego klapsa. Za głupotę matki, oczywiście.
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 13:24   #65
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Świetny wątek, już widzę jak Wizażanki będą tu wylewały swoje żale Myślę, że już to ma działanie terapeutyczne

Moje wkurzacze:
- głupota w każdej postaci.
- nieogarnięci ludzie, zadający w kółko te same pytania, chociaż znaleźliby odpowiedź, gdyby byli odrobinę bardziej uważni
- dyskryminacja z jakiegokolwiek powodu
- narzekanie (niby lekka hipokryzja z mojej strony, ale naprawdę znieść nie mogę jak wiele znajomych ma tendencje do narzekania, chociaż powody z Brak jakiegokolwiek przejawu optymizmu. A jak człowiek chce pocieszyć, to też się nie da, tylko obstają przy swoim )
- słowo "polaczek"
- lenistwo (moje i innych)
- ludzie zakładający z góry, że jakieś coś się nie uda

Na razie tyle. I nie wiem czy mi lepiej, czy gorzej bo przypomniałam sobie te wszystkie rzeczy

EDIT: Przeczytałam wypowiedzi i mi się przypomniało jeszcze trochę:

- śmiecenie. Mnie rodzice od dziecka uczyli, że papierki do kosza, a jak nie ma kosza, to się zabiera ze sobą. Najbardziej mnie to irytuje, kiedy wyjadę sobie na łono natury - ptaszki ćwierkają, woda pięknie szumi, worki foliowe na drzewach szeleszczą, a na brzegu tona syfu. No cholerka jak coś się wrzuci do rzeki, to to magicznie nie znika
- zachowanie ludzi w kinie. Zawsze. Wchodzisz, siadasz na pupsku i od momentu zgaszenia świateł aż do końca napisów nie podnosisz się i nie odzywasz. A jak musisz żreć popcorn to po cichu. A jak gadasz, albo wysyłasz sms to na cholerę przychodzisz do kina. Proste. I siedzisz na tyłku dopóki napisy się nie skończą. W ciszy. wrr
- rażące błędy ortograficzne i coraz większa rzesza ludzi zasłaniająca niedouczenie dysortografią.
- na koniec ludzie uważający się za Bóg wie co - zero samokrytyki

Edytowane przez Maggie93
Czas edycji: 2012-05-10 o 13:50
Maggie93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 18:23   #66
happyswallow
Raczkowanie

Oprócz rzeczy i zachowań wymienionych przez was, irytuje mnie:
- zdrabnianie wyrazów. Już nawet dzieci tego tak często nie robią, jak niektóre dorosłe osoby. I koszmarnie słucha mi się ludzi używających słów typu "pieniążki, bluzeczka, kozaczki, włoski", przecież to brzmi tak infantylnie. Rozumiem, raz na jakiś czas. Ale żeby w co drugim słowie?
Irytuje mnie też, jeśli ktoś nigdy nie jest przygotowany i wszystko od wszystkich pożycza. Można czegoś zapomnieć, ale znam osoby, które idąc na zajęcia nie zapomną wziąć pomadki i tuszu do rzęs, a długopisów nie noszą nigdy, nie wspominając o tym, że po pożyczeniu od kogoś "sobie je biorą". Tak samo nie lubię, jeśli ktoś od razu się do mnie rzuca, jeśli wyciągnę z torby szczotkę/tusz do rzęs i inne takie, mogę pożyczać bliskim koleżankom, ale nie mam zamiaru używać jednej pomadki z całą grupą. Może głupie powody, ale mnie irytują niesamowicie.

Do tego nie lubię też osób z tzw. "gumowym uchem", które siedząc kilka metrów obok "przypadkiem" słyszą całą rozmowę, a potem innym rozpowiadają własną wersję, koloryzując, dodając imiona i wychodzi zupełnie coś innego od tego, co powiedziałam ja, albo moja rozmówczyni. Nie rozumiem takiego zachowania.
happyswallow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 18:58   #67
moniaher1996
Raczkowanie

wreszcie można to z siebie wyrzucić
oj dużo tego będzie: -
-ludzie którzy udają przyjaciół a potem ni stąd ni zowąt obrabiają ci
-ktoś mowi że kogoś nienawidzi a potem się do niego klei
-jeżeli ktoś pcha się w drzwiach do pociągu
-wredni (nazwijmy rzeczy po imieniu) kierowcy autobusu, kanarzy i kasjerzy wszelkiego rodzaju
-stwierdzanie ludzi że jestem młoda, mam dużo czasu, mogę zrobić mnóstwo pracy i cały dzień siedzieć i się uczyć bo i tak przecież nie mam co robić w domu
-mówienie sobie na ucho w towarzystwie (doprowadza mnie do szału! )
-jeżeli ktoś w rozmowie z pełną powagą mówi "wiem że jestem ładny/ładna"
mam nadzieję że nie zanudziłam
moniaher1996 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 19:07   #68
Olivvek
Zadomowienie

Doprowadzają mnie do szału mądrale, którzy gdy podchodzi do nich ktoś nowy ignorują go i rozmawiają ze sobą na sobie tylko znane tematy.
I kiedy rozmawiam przez telefon, a tapeta zostaje na wyświetlaczu i włazi w szparki
I owijanie w bawełnę.
I śmiecenie też
Stary 2012-05-12, 18:25   #69
Olivvek
Zadomowienie

A dziewczyny to chyba meliską upojone, że nic nie piszą?

Za to ja nadal poirytowana :p
Tym razem:
- modą na antybakteryjność, jak zobaczyłam antybakteryjny proszek do prania to się za głowę złapałam za niedługo pozamykają się w batyskafach codziennego użytku, zostawiając tylko rurkę do oddychania
- modą na osobne produkty "for men". O ile rozumiem np. antyperspiranty, to jogurty?! Jakby ci biedni faceci co najmniej z Plutona byli...
Stary 2012-05-12, 21:49   #70
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Cytat:
Napisane przez Olivvek Pokaż wiadomość
A dziewczyny to chyba meliską upojone, że nic nie piszą?

Za to ja nadal poirytowana :p
Tym razem:
- modą na antybakteryjność, jak zobaczyłam antybakteryjny proszek do prania to się za głowę złapałam za niedługo pozamykają się w batyskafach codziennego użytku, zostawiając tylko rurkę do oddychania
- modą na osobne produkty "for men". O ile rozumiem np. antyperspiranty, to jogurty?! Jakby ci biedni faceci co najmniej z Plutona byli...
No przecież są z Marsa Chyba wiem o którym mówisz, też mnie rozwala ten jogurt,
Stary 2012-05-12, 23:21   #71
noco_poco
Raczkowanie

W końcu mogę to z siebie wyrzucić i nikt mi nie powie żebym nie narzekała?! Jej!

Życie jest generalnie ciężkie, wszyscy to wiemy, a ja nie rozumiem dlaczego niektórzy chcą je jeszcze utrudniać

Na przykład takie zakupy ubraniowe - jak ja tego nie znoszę! Bo:
-> czy naprawdę te bluzki muszą wisieć taaak wysoko?
-> czy te rurki na których wiszą wieszaki mogłyby mieć łaskawie we wszystkich przypadkach na końcu jakieś wystające zabezpieczenie, żeby ciuchy NIE SPADAŁY jak się przechodzi obok/grzebie w nich?!
-> czy tak trudno wstawić w przymierzalniach drzwi zamiast wielkich, sztywnych, nieporęcznych brudnych zasłon, które uwielbiają odstawać po bokach?
-> czy tak ciężko przypilnować dzieciaka, żeby rozebrani ludzie w przymierzalniach nie bali się, że lada chwila jakaś mała tłusta łapka odsunie zasłonę?!
-> czy na serio ten syf w niektórych sklepach jest niezbędny? Rozumiem, że pracownicy mogą nie wyrabiać, mam tu raczej pretensje do klientów... no i właścicieli i projektantów sklepów-molochów, w których nie wiadomo gdzie co jest - tu koszule, obok krótkie spodenki, "kilometr" dalej znowu jakieś koszule... no jeeeju, to już niech chociaż będzie to opisane jakoś!

Poza tym denerwują mnie ludzie toksyczni - różne odmiany. Zamęczają swoimi problemami, muszą mieć kogoś, żeby przelewać nań swoje smutki, żale i frustracje, swój stres i kompleksy.

Męczy mnie uwielbienie syfu u niektórych. Ja doskonale rozumiem, że ludzie są różni, ale chyba większość populacji uzna kłęby kurzu na podłodze, zdechłe owady poniewierające się tu i ówdzie oraz włosy po goleniu w umywalce za co najmniej odrażające, więc może ze zwykłej uprzejmości i jakichś resztek kultury należałoby jednak po sobie sprzątać??? (Nie wiem, jak mam trafić na współlokatorów dbających o porządek - naprawdę ludzie zaskakują...)

Co jeszcze? Ano ci wszyscy mONdrzy specjaliści, którzy uważają mój kierunek studiów i jemu pokrewne za beznadziejny i ogólnie stratę czasu. Jak można być tak ograniczonym, by nie wpaść na to, że BYĆ MOŻE nie wszyscy pragną tylko i wyłącznie Dobrze Płatnej Pracy, bo BYĆ MOŻE niektórym zależy też na swoim osobistym rozwoju??? Bardzo lubię swój kierunek studiów, jest interdyscyplinarny - zdobywam wiedzę z różnych dziedzin, po prostu lepiej poznaję świat i to jest dla mnie bardziej cenne niż, powiedzmy, informatyka, choć możliwe że studiując kierunek przygotowujący ściśle do konkretnego zawodu miałabym zapewnioną przyszłość w dobrobycie, pośród tęcz i różowego puchu.
noco_poco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-13, 11:04   #72
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maggie93 Pokaż wiadomość
No przecież są z Marsa Chyba wiem o którym mówisz, też mnie rozwala ten jogurt,
Wiesz, właśnie po tamtej reklamie zaczęłam się zastanawiać, czy aby na pewno robią z nich nawet różne organizmy, to nie wiem, czy Mars nie za blisko
A póki co chyba jeden dopiero jest i oby się nie rozmnażała zaraza :p

A tak w temacie
Ręce mi opadają, jak w nocy/nad ranem kot drze mordę, że chce wyjść, a kiedy tylko wrócę do łóżka wrzeszczy, że chce wejść

Oraz chyba jednak bardziej denerwują mnie niż im współczuję- ludzie bez poczucia humoru. Nie jestem przyzwyczajona do nieśmiania się z moich żartów
U mnie w domu jak się stoi na schodach przed drzwiami, to można przez okno obserwować, co dzieje się w kuchni. Ostatnio Tż do mnie przyszedł i objął stojąc plecami do tego okna, kiedy przyszła moja kuzynka. Wbija do chaty i
-oj, Oliv, myślałam, że to twoja mama
[Ja]- noo, z Tżtem
- no NIEEE, przecież mówię że myślałam że ona nie że ona i on tylko sama ona (bla bla bla)!
Jeejo, niech się nie zapowietrzy
Stary 2012-05-13, 13:35   #73
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez moniaher1996 Pokaż wiadomość
wreszcie można to z siebie wyrzucić
oj dużo tego będzie: -
-ludzie którzy udają przyjaciół a potem ni stąd ni zowąt obrabiają ci
-ktoś mowi że kogoś nienawidzi a potem się do niego klei
-jeżeli ktoś pcha się w drzwiach do pociągu
-wredni (nazwijmy rzeczy po imieniu) kierowcy autobusu, kanarzy i kasjerzy wszelkiego rodzaju
-stwierdzanie ludzi że jestem młoda, mam dużo czasu, mogę zrobić mnóstwo pracy i cały dzień siedzieć i się uczyć bo i tak przecież nie mam co robić w domu
-mówienie sobie na ucho w towarzystwie (doprowadza mnie do szału! )
-jeżeli ktoś w rozmowie z pełną powagą mówi "wiem że jestem ładny/ładna"
mam nadzieję że nie zanudziłam
Coś w tym jest ... z jednej strony należy tylko cieszyć się, że są osoby z takim dowartościowaniem, z drugiej ja mam problem z wagą, nigdy tego nie ukrywałam (bo i jak:P) nigdy też nie mówiłam, że to wina choroby, ponieważ przyczynę raczej znam
Moja koleżanka zna mnie dość dobrze od tej właśnie strony i uwielbia powiedzieć "jejuś, jak to dobrze, ja nigdy nie miałam problemów, zawsze cieszyłam się świetną figurą! Mogę jeść ile chcę" Tak, to mnie bardzo drażni

Drażnią mnie również ludzie z totalnym pesymizmem! Ja mówię "wierzę, że damy radę", a koleżanka odpowiada "zdziwisz się, bo nie damy". Mówię "dzisiaj mam dobry dzień", koleżanka "z czego się tak cieszysz, przejdzie ci zaraz".
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-13, 13:57   #74
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
Drażnią mnie również ludzie z totalnym pesymizmem! Ja mówię "wierzę, że damy radę", a koleżanka odpowiada "zdziwisz się, bo nie damy". Mówię "dzisiaj mam dobry dzień", koleżanka "z czego się tak cieszysz, przejdzie ci zaraz".
Trzymam się od takich ludzi z daleka! wampiry energetyczne
Stary 2012-05-13, 15:05   #75
201710120930
Konto usunięte

Mnie bardzo wnerwia gdy jadę w 1-szy dzień trwania gazetki do hipermkarketu i nie mogę dostać połowy produktów z oferty
Króluje w tym real
Odpuściałam ten sklep całkowicie
Nie lubię jak mnie w ten sposób robią w bambuko
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-13, 16:34   #76
liyahh
Raczkowanie

- "ten perfum" , "wziąść"
- gdy przechodzę po pasach, a za moimi plecami przejeżdża samochód, bo przecież nie będzie czekać tych 3 sekund
- albo: przechodzę na zielonym, jestem na środku jezdni, a przede mną zza zakrętu (na zielonej strzałce) przejeżdża samochód. Niektórzy kierowcy chyba nie wiedzą, że mają zakaz przejeżdżania w takiej sytuacji, i w ogóle, że powinni za każdym razem zatrzymywać się na zielonej strzałce
- głośne motocykle, samochody z turbiną , niedzielni kierowcy
- rowerzyści na chodnikach
- palenie
- większość pracodawców-cwaniaczków biznesmanów, wyzysk pracowników
- takie ogólne głupnięcie społeczeństwa, zapatrzenie w reklamy
- i galerie handlowe, dziwię się jak ludzie mogą lubić spędzać tam swój wolny czas
liyahh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-14, 13:00   #77
isabelka00
Wtajemniczenie

odnośnie błędów językowych:
Pisanie i mówienie : kupiłam NA PROMOCJI
to błąd!
Powinno się pisać i mówić : W PROMOCJI
Stary 2012-05-14, 13:55   #78
shonyen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liyahh Pokaż wiadomość
- rowerzyści na chodnikach
a mnie piesi na ścieżkach rowerowych
nie wspominając o ludziach, którzy spacerują po owej oznakowanej ścieżce i jeszcze się burzą, że jadę tędy rowerem!
shonyen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-14, 14:37   #79
kasiencja
Pani Buka

mnóóóśtwo rzeczy mnie wkurza fajnie że można się wyżyć

- mlaskanie, siorbanie - wszystkie paskudne odgłosy jedzenia, których można uniknąć, czego (jak mi się wydawało przynajmniej) nakazuje kultura;
- ludzie, którzy mają gdzieś innych, i to że mogą im przeszkadzać - co objawia się w darciu mordy i imprezowaniu do późna w środku tygodnia, ignorowaniu prośb o przyciszenie muzyki itd.;
- nieustające remonty, wiercenie, stukanie, koszenie trawy - w zeszłe wakacje chyba nie było tygodnia spokoju pod tym względem;
- ludzie którzy słuchają w mpk muzyki na słuchawkach a jest dyskoteka na pół pojazdu ;
- ludzie którzy po wypaleniu papierosa wyrzucają pety gdzie popadnie, nawet jak obok mają kosz (mam wrażenie, że 95% palaczy) - no aż coś mi się robi, jak widzę, ile tego wszędzie leży...
- pokrewne - ludzie którzy po zjedzeniu w lokalu typu McDonald's, gdzie powinno się po sobie sprzątnąć , zostawiają syf na stoliku, bo nie chce im się zanieść tacy 2m dalej;
- nieustające, dość głośne gadanie w trakcie wykładu (nieobowiązkowego), którego próbuję słuchać - naprawdę mam ochotę czasem powiedzieć takim osobom, że jak chcą sobie porozmawiać to niech wyjdą;
- podobnie podczas seansu w kinie, rozmowy między sobą, przez telefon itd.;
- tłok w pojazdach, sklepach itd.;
- jak już ktoś wspomniał - ustawianie się tuż przy drzwiach w autobusie i totalne blokowanie wejścia, podczas gdy dalej jest kupa miejsca;
- kiedy stoję w kolejce i osoba za mną prawie na mnie włazi
- kiedy spędzam ponad pół godziny na poczcie chcąc wysłać jedną małą przesyłkę, bo wszystkie okoliczne babcie muszą sobie wpłacać i wypłacać rachunki i emerytury;
- błędy językowe - temat-rzeka

to z takich drobiazgów raczej, bo jakbym się zaczęła zagłębiać w poważne sprawy, to nie wiem kiedy bym skończyła...

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-14, 15:04   #80
oh Mandy
Zakorzenienie

irytują mnie:

- gdy ludzie, mimo że to nie jest przystanek na żądanie, wciskają stop i na każdym przystanku słyszę ten charakterystyczny dźwięk stopu w autobusie
- jak jadę do rodziców, to rezerwuję zawsze miejsce w busie, ale oczywiście najpierw muszą pchać się osoby bez rezerwacji i się dziwią, że kierowca prosi tych z rezerwacją
- wiem, że to temat rzeka, ale dziwią mnie starsze panie, które mają siłę, by jeździć na targi oddalone kilka dzielnic dalej, a potem są wielce zmęczone i trzeba im ustępować miejsca, mimo że np ja padam po nieprzespanej nocy, bo uczyłam się do kolokwium, egzaminu
- niekulturalni faceci
- osoby, które po skorzystaniu z toalety nie myją rąk, spotykałam się z takim delikwentem
- ludzie, którzy obgadują wszystkich, przykładowo ktoś wrzuca zdjęcie na fb, pewna koleżanka od razu mi pisze: zobacz X wrzuciła zdjęcie, ale ona jest paskudna, a za chwilę patrzę, polubiła to zdjęcie. Sama oczywiście nic nie dodaje.
- brudne toalety na uczelni i w miejscach publicznych, już wierzę we wszystkie opowieści z wątku o dziwnych współlokatorach brudasach, gdy zobaczyłam kible na uczelni
- faceci w wieku moich rodziców, myślący że każda małolata na nich poleci
- dzieci krzyczące pod oknami
Stary 2012-05-14, 15:17   #81
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Mnie wkurzają w pracy osoby, które trochę popracują i zachowują się jakby wszystkie rozumy pozjadali

Podobnie jak jedna z sąsiadek, która ileś czasu po mnie wzięła sobie kota. Kurczę, wstyd mi przy niej się odezwać
Ona wszystko wie najlepiej! Która karma jest dobra, które legowisko, szelki , szczotka.
Często podważa moje zdanie na temat chorób, pielęgnacji, gdzie ja w rozmowie podkreślam, że dane stwierdzenie oparte jest na moim doświadczeniu bądź podkreślam, że czytałam, że może być tak i tak, a ona interpretuje to , jako że tak być musi.
Ja dużo czytam na temat kotów/psów na forach weterynaryjnych, mam dużo książek pisanych przez wetów, ale nie. Wystarczy tylko posiadać kota, żeby wiedzieć o nim wszystko
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-14, 15:35   #82
myszka197
BAN stały

- mnie wkurzają kolejki w dużych sklepach, zwłaszcza, jak przypada długi weekend, naprawdę nie wierzę, że ci ludzie to wszystko zjedzą, dlatego ostatnio omijam te sklepy szerokim łukiem, może w sklepiku osiedlowym jest drożej, ale przynajmniej nie ma kolejek, i nie spędzam poł dnia w sklepie
- jestem 100 % zatwardzaiałą ateistką, świąt nie obchodzę żadnych, kolacji wigilijnej nie jadam, choinki nie ubieram , życzeń nikomu nie składam. I dlatego wkurzają mnie osoby składające mi co roku wylewne życzenia, mimo iż dokładnie wiedzą, że świąt nie obchodzę, i pomimo tego, ze co roku przy tych zyczeniach mówię "dziękuję, ale ja naprawdę nie obchodzę - i bardzo proszę nie składaj mi zyczeń w przyszłym roku ". To samo z imieninami i urodzinami ( też nie obchodzę i wszyscy wiedzą ) mimo to co roku spotekam się z wylewnymi życzeniami od koleżanek z pracy za którymi nie przepadam - , i do tego jeszcze nachalna próba nakłonienia mnie do "postawienia" piwa lub zaproszenia na piccę "masz imieniny nic nie postawisz????"
myszka197 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-14, 15:59   #83
oh Mandy
Zakorzenienie

Zapomniałam dopisać!

Irytują mnie jeszcze ludzie, którzy nie pracują, nie studiują i siedzą w domu, gdy mówię im, że przykładowo nie mogę spotkać się jutro, bo kończę późno zajęcia i muszę się uczyć, to się strasznie dziwią i zarzucają mi, że ich olewam
Stary 2012-05-14, 16:41   #84
irene adler
Raczkowanie

Może brzmieć trochę głupio - niemili, aroganccy ludzie. Niby oczywiste, a jednak zawsze w głowie mam obraz ulubionych bohaterów z filmów i książek, którzy zazwyczaj pełnią rolę czarnych charakterów. Jednak jak trafi się na takiego typka w prawdziwym życiu i zachowa się on chamsko, egoistycznie, rzucając przy tym tylko kilka ironicznych tekstów - to już nie jest to takie fajne i zabawne. Nawet jak ktoś jest inteligentny, co zawsze wydawało mi się pewnym usprawiedliwieniem. Zaczynam cenić u ludzi wyrozumiałość i uprzejmość, może brzmi nudno, ale cóż lepszy wybór.

Poza tym, denerwuje mnie jak ktoś chce rozmawiać o moim wegetarianizmie - nikomu nic do tego, dieta to nie manifest wobec świata.

I jak ludzie zapominają języka w gębie, gdy wypada powiedzieć: dziękuję, poproszę, przepraszam
Stary 2012-05-14, 18:19   #85
Ieka
Zakorzenienie

mnie irytują błędy ortograficzne ostatnio facet pisze do mnie i coś tam " puźno" masakra i on się pyta czy nauczę go niemieckiego!
Wkurzają mnie też kolesie, u których każde 2gie słowo to k****.
Wkurzają mnie ogólnie młodzi ludzi, którym ciężko wrzucić śmieć do kosza, wolą narazwalać i iść.
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-14, 21:07   #86
Olivvek
Zadomowienie

O właśnie, dobry motyw- po przeczytaniu jednej książki/ artykułu/ po maturze wiemy już wszystko.
Kumpel z klasy teraz na koniec szkoły już całkiem kręcka dostał, każdego pyta na jakie studia idzie (a nie "czy") i już deklamuje formułki potrzebne na 1, 2, 3 i 20 semestrze studiów
Przeszedł samego siebie, kiedy byliśmy zobaczyć areszt śledczy od środka- zwracając się do majora, kierownika przybytku, per "klawisz" i oczywiście to ja jestem ta zła, że nazwałam go idiotą, bo przecież nic złego nie zrobił...
Wstyd mi, że kiedyś się z nim trzymałam
Stary 2012-05-14, 22:21   #87
Lynn
Zakorzenienie

Idealny wątek dla mnie

Pewnie się powtórzę, ale co tam:
- ludzie wpychający się na siłę do autobusu, zanim wyjdą ci, co chcą wysiąść.. Przy okazji dodam, że słyszałam jak jedna taka osoba powiedziała oburzona: No co oni nie wiedzą, że najpierw się wsiada a później wysiada
-mlaskanie i siorbanie doprowadza mnie do szału
-mówienie w trakcie jedzenia, kiedy widać w ustach jeszcze konsumowane jedzenie,
-niesprawiedliwośc, mobbing w pracy. Dostaję białej gorączki.
-babcie w autobusach, które zawsze wstają na zakrętach i depczą wszystkich wokół,
-niezaradni ludzi, którym we wszystkim trzeba pomagać, a najlepiej za nich robić. Nie mówię tu o niezaradnośći fizycznej.
-nie znoszę kolejek, tłumów ludzi w sklepach.
-nie znoszę porównywania człowieka do innego człowieka,

Na pewno jest tego więcej. Jak mi się przypomni to dopiszę
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 21:07   #88
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
- ludzie którzy słuchają w mpk muzyki na słuchawkach a jest dyskoteka na pół pojazdu
Tak mi się przypomniało (gdzieś od 01:13) http://www.youtube.com/watch?v=z6cTzUuHZjo Imprezowy autobus zawsze mnie rozwala

Edytowane przez Maggie93
Czas edycji: 2012-05-15 o 21:09
Maggie93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 09:58   #89
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość

Mam identycznie

Przyjechałam kiedyś z miasta. Wchodzę na korytarz, drzwi otwarte. Nie zamykałam, bo miałam tylko wypuścić psy i iść na ogródek. Byłam w połowie korytarza, słyszę 'buuuuuum!' ! Sąsiadka wyleciała i trzasnęła.
Podobna sytuacja jak wracałam z ogródka. Jak nie jedna z góry, to druga z dołu I najlepsze jet to, że same nie zamykają za sobą. Jak kiedyś zwróciłam uwagę, odpowiedź brzmiała:
- Bo ja na chwilę

Czasem czuję się obserwowana

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez cattt Pokaż wiadomość
Takie to potrafią ze zwykłej rzeczy zrobić "sensację"
No więc moja inna sąsiadka wyleciała do mnie kiedyś z awanturą, bo okno otwieram na korytarzu, a muchy lecą.
Ja- Ale pani X też ma okno otwarte koło siebie.
Ona- Ale to przez to wlatują !

Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 10:21   #90
shonyen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
No więc moja inna sąsiadka wyleciała do mnie kiedyś z awanturą, bo okno otwieram na korytarzu, a muchy lecą.
Ja- Ale pani X też ma okno otwarte koło siebie.
Ona- Ale to przez to wlatują !

jak możesz, o niedobra Ty, wpuszczać muchy właśnie tym oknem!

shonyen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości