Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-15, 21:31   #2851
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

http://allegro.pl/puma-buciki-dla-dz...339406184.html

zakochałam się w butach

Aguś, Bartek nie, bartka bym zapamiętała taka jakaś inna firma, w Niki byłam luknąć
nooo, ciasno jest z wózkiem masakra

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2012-05-15 o 21:33
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 21:38   #2852
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Nie dziwie Ci sie !!!!!!!!!!!!!!!!

Dobra czas spać..w końcu pobudka najdalej za 2h

papatki maminki
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 21:42   #2853
mama zosi
Zakorzenienie

Witam wieczornie
Jejku jak ja kocham tą moją córcię szalała dziś na podłodze i w końcu nawet nie wiem kiedy dorwała się do tego kociego jedzenia i jaka była zadowolona z siebie Kot miał za to zgoła inną minę

Za życzenia dziękujemy

butów nie szukamy, wiec zupełnie się nie wypowiemy w temacie, ale kątem oka kiedyś rzuciłyśmy na ceny i nas z lekka powaliło

i z tego co pamiętam, to Irmith jak przeczytałam o Twoim mężu to jakoś mi się tak Was żal zrobiło . Kochana głowa do góry, może jeszcze zaskoczy jak mała trochę podrośnie, będzie bardziej samodzielna. Może on się po prostu boi, że coś źle czy nie tak zrobi?!
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 21:43   #2854
acelinka
Zakorzenienie

archi, tylko cena mnie zabija

irmith, kochana wiesz, ja od niejednej mamy słyszałam, że tatusiowe to się dopiero naprawdę sprawdzają przy większych dzieciaczkach, przy zabawach i wygłupach. Mam nadzieję że i u Was tak będzie skoro teraz jest jak jest

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2012-05-15 o 21:45
Stary 2012-05-15, 21:53   #2855
agus1978
Wtajemniczenie

qrcze Misia coś nie umie zasnąć....tuli się do mnie co jakis czas i sie uśmiecha do mnie, jak na nia spojrzę
Cytat:
http://allegro.pl/puma-buciki-dla-dz...339406184.html

zakochałam się w butach

Aguś, Bartek nie, bartka bym zapamiętała taka jakaś inna firma, w Niki byłam luknąć
nooo, ciasno jest z wózkiem masakra
butki fajne, ale cena jeszcze lepsza....firma Elephanten?oni maja też butki dla dzieci,,
Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Witam wieczornie
Jejku jak ja kocham tą moją córcię szalała dziś na podłodze i w końcu nawet nie wiem kiedy dorwała się do tego kociego jedzenia i jaka była zadowolona z siebie Kot miał za to zgoła inną minę
dla Zośki
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 22:04   #2856
mama zosi
Zakorzenienie

Zośka z kotem i jego miską
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201205151530.jpg (88,8 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201205151546.jpg (97,4 KB, 50 załadowań)
Stary 2012-05-15, 22:13   #2857
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
słodziaki obydwa
ja już mykam...słodkich i kolorowychspokojnej nocki
Stary 2012-05-15, 22:16   #2858
mama zosi
Zakorzenienie

Acelinka buty super, ale cena zabójcza. Tyle że z tego co widziałam, to niestety trzeba się liczyć z takim wydatkiem.
Stary 2012-05-15, 22:23   #2859
emma85
Raczkowanie

Cytat:
a to mała spryciula
a drugie zdjęcie mnie rozbraja, zwłaszcza te poważne miny Zosi i kota wyglądają tak jakbyś przerwała im jakąś poważną rozmowę
Stary 2012-05-15, 22:26   #2860
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emma85 Pokaż wiadomość
a to mała spryciula
a drugie zdjęcie mnie rozbraja, zwłaszcza te poważne miny Zosi i kota wyglądają tak jakbyś przerwała im jakąś poważną rozmowę
Bo Zosiula jak tylko widzi że mama będzie robić zdjęcie to od razu poza i mina do tego odpowiednia

przez Was teraz siedzę i buty oglądam
Stary 2012-05-15, 22:34   #2861
emma85
Raczkowanie

Cytat:
Bo Zosiula jak tylko widzi że mama będzie robić zdjęcie to od razu poza i mina do tego odpowiednia

przez Was teraz siedzę i buty oglądam
No proszę jaka modelka moja zazwyczaj się uśmiecha jak widzi, że robię jej zdjęcie, ewentualnie rusza w moim kierunku i próbuje mi zabrać lub/i zjeść aparat
Stary 2012-05-16, 07:13   #2862
kaileight
Zadomowienie

Ja też bym się chciała poudzielać więcej, ale czasu nie zawsze mi starcza nawet na nadrobienie tego co piszecie Nagle wszystko nabrało tempa, poniedziałek- piątek, zwlekam się rano a zaraz robi się wieczór

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

kurcze no przykro, ze mąż się nie chce małą zajmować. Ale powiem Wam, ze po powrocie do pracy troche jestem w stanie facetów zrozumieć... na macierzyńskim nigdy nie miałam ochoty oddać małej babci np na godzinke. A teraz tęsknię za nią strasznie w pracy, ale jak przyjde to marzę o tym, zeby pół godziny zalegnąć z kawą na kanapie i nic nie robić.
poza tym mam wyrzuty sumienia, ze tak mało sie teraz z nią bawię, mało rzeczy ją uczę w sumie jesteśmy razem 4 godz w ciągu dnia bo o 20 juz idzie spać... beznadziejnie to wszystko jest urządzone
Cięzkie jest pogodzenie macierzyństwa i pracy

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Ja jak kąpałam małą to wyglądało to tak: kąpiel w wannie normalnej już z użyciem maty antypoślizgowej, jak kończyłyśmy to wołałam męża, on kładł rozłożony ręcznik sobie na klatce piersiowej na to mała, owijaliśmy ją tym ręcznikiem i do pokoju. Inaczej się nie dało bo łazienka mała i na pralce łazienkowy stuff stoi. Teraz mam spore problemy z kręgosłupem i Martusie kąpie mąż sam, jakoś sobie sam radzi a jak to już nie chce powiedzieć
Kapiemy się tylko w dużej wannie, bo małą przekazaliśmy już w świat Najczęściej ja kąpię się z Ignasiem, bo trudno już go asekurować i siada mi kręgosłup. Potem zawijam go w ręcznik i wycieram już w pokoju

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
Czytam i czytam a na odpisanie czasu brak Teraz mi Adaś śpi, to mam chwilkę

Widziałam ranking i jestem w szoku że jestem na 2 miejscu, chyba muszę się więcej dzieckiem i domem zająć, bo wychodzi, że ciągle na necie siedzę

MamoZo poczytałam, ze to jednak 3-dniówka była u Zosi, super, że już wszystko w porządku
i wszystkiego najlepszego dla Zosi

Dziewczyny kąpiące maluszki w łazience, gdzie później ubieracie dzieciaczki? Bo kurcze u mnie nie ma nawet miejsca żebym ubrała dziecko i chyba będę musiała zawinąć w ręcznik i przejść do sypialki i tam ubrać
MałgosiaM8 brawa dla Stasia za nowe umiejętności
:

Ja tak własnie z kąpielą robię i jest ok

Cytat:
no ona w długości spania przoduje
a ma imieniny
Imieninowe sto lat
Stary 2012-05-16, 08:36   #2863
Sharifa
Rozeznanie

Dzien dobry,

Zosia z kotem jak zwykle wymiataja

Odnosnie obuwia - babcia kupila nam buciki firmy befado, bo bratowa miala i sie sprawdzily. Maja gumowa podeszwe, gietka i usztywniona piete, ale tez gietka. Nie wiem ile kosztuja, bo dostalysmy w prezencie. Wizualnie sa takie bardzo dzieciece, a nie "dorosle" buty w wersji mini.

Dziewczyny cwiczace - macie jakies filmiki z cwiczeniami Chodakowskiej? Musze sie wziac za siebie, bo nie dosc, ze bebzol wielki, ale i kregoslup mi nawala i przydaloby sie troche aktywnosci fizycznej.
Stary 2012-05-16, 09:28   #2864
archinta
Zakorzenienie

U mnie Pio był szczęśliwy jak się dobrał do misek Psa te taplanie w wodzie, ten błysk w oku Pio, ta dezorientacja psa no po prostu bezcenne

Acelinka- cena fakt- nie za fajna- ale buciki
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 10:01   #2865
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Acelinka buty super, ale cena zabójcza. Tyle że z tego co widziałam, to niestety trzeba się liczyć z takim wydatkiem.
no właśnie dobre buciki kosztują, te które oglądałam typowo dziecięce 85 zł i to już na wyprzedaży

dobrze że natalcia ma taką hojną babcie
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość

Odnosnie obuwia - babcia kupila nam buciki firmy befado, bo bratowa miala i sie sprawdzily. Maja gumowa podeszwe, gietka i usztywniona piete, ale tez gietka. Nie wiem ile kosztuja, bo dostalysmy w prezencie. Wizualnie sa takie bardzo dzieciece, a nie "dorosle" buty w wersji mini.

Dziewczyny cwiczace - macie jakies filmiki z cwiczeniami Chodakowskiej? Musze sie wziac za siebie, bo nie dosc, ze bebzol wielki, ale i kregoslup mi nawala i przydaloby sie troche aktywnosci fizycznej.
aktywność fizyczna - przydałaby się i mi, tylko len we mnie siedzi

takie dziecięce buciki też fajne dlatego wlaśnie sie zastanawiałam nad tymi które oglądałam wczoraj w sklepie, tyle że bratowa znów mnie nastraszyła że jak Donia miała takie to ją obdarły do krwi a nie byle jakie miała bo z Bartka i że kuzynka dala jej inne tez skórzane i tez obtarły i bądź tu matko mądra i wybierz dobrze jak nie wiesz co dziecku spasuje, a 10 zł to nie kosztuje
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
U mnie Pio był szczęśliwy jak się dobrał do misek Psa te taplanie w wodzie, ten błysk w oku Pio, ta dezorientacja psa no po prostu bezcenne

Acelinka- cena fakt- nie za fajna- ale buciki
hehhe piękny widok

chyba zrobie tak - wezme natalcie do sklepu przymierzyć, oblukam jak sie trzymają na nóżce, bo wydają się być troszke płytkie i potem zdecyduje piękne są to fakt, szkoda że to w butach nie wszystko

dlaczego te wszystkie wybory są takie trudne, z wózkiem problem, z fotelikiem problem, z bucikami problem
Stary 2012-05-16, 10:30   #2866
mama zosi
Zakorzenienie

Dzień Dobry,
my już na nogach, ale tak jak Zo wstała uśmiechnięta, tak ja dziś zupełnie odwrotny nastrój mam. Liczę, że szybko minie.

Sharifa, odnośnie ćwiczeń wysłałam ci wiadomość na priv

Archi no dzieci plus zwierzęta to niezły ubaw. Ale mam problem, bo kot jej zaczyna znosić swoje skarby i wczoraj Zo dorwała i już do buzi wkładała jakiś kawałek suchego makaronu i kawałek gumki, które jej przyniósł. I jak jemu wytłumaczyć, że nie wolno, kiedy on chce się pochwalić, że on tez ma swoje zabawki ?!

Kaileight dziękujemy za życzenia i wpadaj do nas częściej, nawet bez cytowania i pisz co u Was.

Acelinka my za to mamy hojnego dziadka

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Sto lat dla Filipa i Marcela

Edytowane przez mama zosi
Czas edycji: 2012-05-16 o 10:19
Stary 2012-05-16, 10:47   #2867
thelilah
Zadomowienie

hej

pusto pusto tutaj...

ale mimo, że mnie nie ma to podczytuję co u Was i myślami jestem z Wami, ale tak jak to danika napisała, mam czasem takie dni, że jak wracam z pracy to nie marzę o niczym innym jak tylko usiąść na tyłku i nic nie robić... staram się być z Wami na bieżąco i chociaż z odpisywaniem ciężko to staram się wpadać chociaż na moment i napisać co tam u nas (chociaż to pewnie odbierane jest jako pisanie tylko o sobie)...

ja mam dzisiaj wolne, czekam aż M się obudzi i zmykam na powietrze, bo słonko u nas dzisiaj, a nie chcę żeby Miśku siedział kolejny dzień w 4 ścianach, niech korzysta jak mama ma offa

irmith

będzie dobrze

danika ja Cię rozumiem w 272623%
i podpisuję się pod tym co napisała też aga...

ale ten czas leci acelinka już się za butami rozgląda

archi dla Piotrusia
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 11:34   #2868
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
a mi sie wydawało, ze właśnie często widzę ten rozmiar ost chyba w Pepco. Nie wiedziałam w ogóle ,ze tyle tam ślicznych ciuszków

Super, ze wróciłyście do karmienia

że jaki
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1336725882

Cytat:
wiem że podeszwa musi się zginać, nie moze być twarda, podobno od teori usztywnionej kostki już się odchodzi

jak oblukałam buty w h&m to prawie zawału dostałam miękkie to były te dla niechodzacych dzieci a od rozmiaru chyba 19 masakra taaaaaaka gruba gumowa podeszwa
te adidas awkah sa takie:
http://allegro.pl/sandaly-adidas-akw...325488272.html
są oczywiście różne kolorki i niebieskie i różowe (moje ulubione ) bardzo fajnie trzymają nóżke te drugie które oglądałam w sklepie były takkie bardziej zabudowane cos w tym stylu: http://allegro.pl/sandalki-cale-ze-s...340235022.html
własnie były ze skóry i jakaś firmy je robi która się specjalizuje w bucikach dziecięcych ale nazwy nie pamiętam.

Co do adidasków albo trampek to musza być wygodne i ładne

Z kupnem butów zaoferowała się moja mama więc pozostaje mi wybrać Kaileght jestes tu? Może pomożesz?

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

rozmiar jest często ale buciki dla dzieci niechodzących a w pepco oglądałam buciki to twarde były i poprzebierane rozmiary u nas, może jakś fajna dostawa będzie, uwielbiam pepco kiedyś miałam w zwyczaju wchodzić za każdym razem gdy przechodziłam obok, ale za każdym razem z czymś wychodziłam bo jak tu nie kupić bluzeczki za 7,99 no i teraz ćwicze silną wole i nie wchodze tam
U mnie na osiedlu dziś otwierają pepco a jako że w bloku ktoś ciągle wierci a do okoła same kosiarki hałasują to lecimy tam na polowanko

Cytat:
Witam wieczornie

Za życzenia dziękujemy

butów nie szukamy, wiec zupełnie się nie wypowiemy w temacie, ale kątem oka kiedyś rzuciłyśmy na ceny i nas z lekka powaliło

i z tego co pamiętam, to Irmith jak przeczytałam o Twoim mężu to jakoś mi się tak Was żal zrobiło . Kochana głowa do góry, może jeszcze zaskoczy jak mała trochę podrośnie, będzie bardziej samodzielna. Może on się po prostu boi, że coś źle czy nie tak zrobi?!
Cytat:
archi, tylko cena mnie zabija

irmith, kochana wiesz, ja od niejednej mamy słyszałam, że tatusiowe to się dopiero naprawdę sprawdzają przy większych dzieciaczkach, przy zabawach i wygłupach. Mam nadzieję że i u Was tak będzie skoro teraz jest jak jest
Dzięki ale ciągle słyszałam jak urodzisz to się zmieni, teraz jak mała będzie większa.. a dla mnie to jest poprostu dziwne. ja mogę być zmęczona jak nie wiem co ale po jakims czasie potrzebuję małą chociaż przytulić

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
hej

pusto pusto tutaj...

ale mimo, że mnie nie ma to podczytuję co u Was i myślami jestem z Wami, ale tak jak to danika napisała, mam czasem takie dni, że jak wracam z pracy to nie marzę o niczym innym jak tylko usiąść na tyłku i nic nie robić... staram się być z Wami na bieżąco i chociaż z odpisywaniem ciężko to staram się wpadać chociaż na moment i napisać co tam u nas (chociaż to pewnie odbierane jest jako pisanie tylko o sobie)...

ja mam dzisiaj wolne, czekam aż M się obudzi i zmykam na powietrze, bo słonko u nas dzisiaj, a nie chcę żeby Miśku siedział kolejny dzień w 4 ścianach, niech korzysta jak mama ma offa

irmith

będzie dobrze

danika ja Cię rozumiem w 272623%
i podpisuję się pod tym co napisała też aga...

ale ten czas leci acelinka już się za butami rozgląda

archi dla Piotrusia
Oj leci szybko za chwilę Franio będzie miał roczek

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 11:48   #2869
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:

Sto lat dla Filipa i Marcela
No patrz wczoraj pamietalam, a dzisiaj z samego rana mi umknelo.

Najlepsze zyczenia dla dzisiejszych solenizantow
Stary 2012-05-16, 15:22   #2870
mama zosi
Zakorzenienie

Ale tu pustki dzisiaj
U Was tez jest tak zimno? Ja kaloryfery w domu uruchomiłam bo mi w bluzie i długich spodnich zimno, brr.
Stary 2012-05-16, 15:37   #2871
emma85
Raczkowanie

Witam w ten paskudny dzionek Pogoda sprawia, że cały dzień przeleżałabym bezczynnie, no ale moje dziecko o tym nie wie
mamo zosi u mnie w domku całkiem znośnie, 21 st a na dworze masakra, zimno, ciemno, deszcz, rano jakaś burza była wszystkiego się odechciewa, dobrze, że mam moje kochane, prywatne słoneczko tylko na nie spojrzę i już humor lepszy
Stary 2012-05-16, 15:43   #2872
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w ten paskudny dzionek Pogoda sprawia, że cały dzień przeleżałabym bezczynnie, no ale moje dziecko o tym nie wie
mamo zosi u mnie w domku całkiem znośnie, 21 st a na dworze masakra, zimno, ciemno, deszcz, rano jakaś burza była wszystkiego się odechciewa, dobrze, że mam moje kochane, prywatne słoneczko tylko na nie spojrzę i już humor lepszy
moje słoneczko to dziś raczej marudna chmura gradowa śpi właśnie i mam chwilę spokoju, bo dziś sama sobą przez 5 minut zająć się nie umie

i jeszcze mi wszyscy plany wyjazdu krzyżują, bo najpierw ojciec przyjeżdża na tydzień, a właśnie dzwonił brat mamy i na początek czerwca zaprosił nas na swoje 25 lecie ślubu. I kiedy ja mam nad to morze jechać?! a ja już w głowie zaplanowałam sobie jak to super będziemy z Zośką wspólnie spędzać czas. No a na początku lipca jedziemy do mojej mamy, więc już chyba sierpień nam zostaje. A wtedy to ta będą dzikie tłumy, czego chciałam uniknąć
Stary 2012-05-16, 15:52   #2873
emma85
Raczkowanie

Cytat:
moje słoneczko to dziś raczej marudna chmura gradowa śpi właśnie i mam chwilę spokoju, bo dziś sama sobą przez 5 minut zająć się nie umie

i jeszcze mi wszyscy plany wyjazdu krzyżują, bo najpierw ojciec przyjeżdża na tydzień, a właśnie dzwonił brat mamy i na początek czerwca zaprosił nas na swoje 25 lecie ślubu. I kiedy ja mam nad to morze jechać?! a ja już w głowie zaplanowałam sobie jak to super będziemy z Zośką wspólnie spędzać czas. No a na początku lipca jedziemy do mojej mamy, więc już chyba sierpień nam zostaje. A wtedy to ta będą dzikie tłumy, czego chciałam uniknąć
O ja też nienawidzę, jak ktoś mi moje plany psuje Kiedyś wolałam jak najmniej planować, bo potem nic z tego nie wychodziło, najbardziej lubiłam spontaniczne wypady No ale z dzieckiem tak się nie da
W sierpniu rzeczywiście nad morzem moje być tłoczno, a nie możesz się jakoś wykręcić z tej imprezki rodzinnej?
Stary 2012-05-16, 15:57   #2874
mama zosi
Zakorzenienie

Emma nie za bardzo, bo zjedzie się cała rodzina, większość z nich Zośki nie widziała i babcia moja zaraz zaczęłaby znowu swoje wywody że jestem dzika, ze wszystko na opak, że u nas w rodzinie tego się nie robi, a na końcu zagra kartą pt. "mam raka i nie wiem ile jeszcze pożyje i to może być ten ostatni raz kiedy wszyscy razem się spotkamy"więc już siedzę cicho i zgadzam się, choć nie zawsze jest mi to na rękę.

Nic, wyjazd nam nie ucieknie a i tak za trochę ponad miesiąc czekają nas wakacje u babci Zośki, czyli mojej mamy i będziemy zwiedzać winiarnie i zamki nad Mozelą i oczywiście rajd po sklepach zrobimy
Stary 2012-05-16, 16:43   #2875
emma85
Raczkowanie

Cytat:
Emma nie za bardzo, bo zjedzie się cała rodzina, większość z nich Zośki nie widziała i babcia moja zaraz zaczęłaby znowu swoje wywody że jestem dzika, ze wszystko na opak, że u nas w rodzinie tego się nie robi, a na końcu zagra kartą pt. "mam raka i nie wiem ile jeszcze pożyje i to może być ten ostatni raz kiedy wszyscy razem się spotkamy"więc już siedzę cicho i zgadzam się, choć nie zawsze jest mi to na rękę.

Nic, wyjazd nam nie ucieknie a i tak za trochę ponad miesiąc czekają nas wakacje u babci Zośki, czyli mojej mamy i będziemy zwiedzać winiarnie i zamki nad Mozelą i oczywiście rajd po sklepach zrobimy
No fakt, z rodzinką lepiej nie zadzierać A co się odwlecze to nie uciecze hehe
Wakacje u babci też zapowiadają się obiecująco
My niestety raczej żadnych dłuższych wakacji nie planujemy, przez ten mój wychowawczy musimy trochę pasa zacisnąć, zresztą mój tż to taki typ domownika, najlepiej wypoczywa w domku i ciężko go gdzieś wyciągnąć
Stary 2012-05-16, 16:53   #2876
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
No fakt, z rodzinką lepiej nie zadzierać A co się odwlecze to nie uciecze hehe
Wakacje u babci też zapowiadają się obiecująco
My niestety raczej żadnych dłuższych wakacji nie planujemy, przez ten mój wychowawczy musimy trochę pasa zacisnąć, zresztą mój tż to taki typ domownika, najlepiej wypoczywa w domku i ciężko go gdzieś wyciągnąć
ja to na pewno domatorką nie jestem, choć od urodzenia się Zo wiele się w tej kwestii zmieniło, ale tęsknie czasem za samą świadomością, że można się było w piątek po pracy spakować i gdzieś na weekend spontanicznie wyjechać
Stary 2012-05-16, 16:54   #2877
agus1978
Wtajemniczenie

Dobry dzień w ten ponury dzieńpo otwarciu kompa to mi się aż lepiej zrobiło jak zobaczyłam, że się sprzedał dresik po Michasi na allegrono i teraz jutro go muszę wysłać..ach dumna jestem, że coś poszło....dziecię poszło spać, a napiszczało się nieźle i nawstawało...oby trochę pospała; w nocy coś się jej poprzestawialo, bo mi się przebudza i w końcu ląduje u mnie, bo mi się nie chce sięgać do łóżeczka w poszukiwaniu jej buzi, coby smoka wsadzićale też dzis zjadła obiadek w całości a wczoraj to był bunt..ufff...

dla Filipka i Marcelitka i

Cytat:
Misia też i do tego uśmiecha się od ucha do ucha...
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
no właśnie przypomniałaś mi nazwę tej firmy muszę sobie je pooglądać, bo jak widzę, jak moje dziecię sie przesuwa przy łóżku to może już w wakacje będzie sama człapać...
Cytat:
no właśnie dobre buciki kosztują, te które oglądałam typowo dziecięce 85 zł i to już na wyprzedaży
gdzies czytałam, że dziecku to trza kupic takie porządniejsze buty, żeby nie zaszkodzić...no a to się wiąże z kasą niestety..ech..
dobrze że natalcia ma taką hojną babcie
dla babci
aktywność fizyczna - przydałaby się i mi, tylko len we mnie siedzi
ty, takie żywiołowe stworzenie?hihihi

chyba zrobie tak - wezme natalcie do sklepu przymierzyć, oblukam jak sie trzymają na nóżce, bo wydają się być troszke płytkie i potem zdecyduje piękne są to fakt, szkoda że to w butach nie wszystko
ja tez tak robię...a potem dziecię biedne bo musi to znosić..wkładanie i ściąganie...
dlaczego te wszystkie wybory są takie trudne, z wózkiem problem, z fotelikiem problem, z bucikami problem
bo jakby było za łatwo to by było za nudno, a poza tym za dużo tego jest, żeby tak o sobie wybrać, a do tego jeszcze ci wszyscy mądrzy mówią kup to kuo tamto a tego nie
Cytat:
Archi no dzieci plus zwierzęta to niezły ubaw. Ale mam problem, bo kot jej zaczyna znosić swoje skarby i wczoraj Zo dorwała i już do buzi wkładała jakiś kawałek suchego makaronu i kawałek gumki, które jej przyniósł. I jak jemu wytłumaczyć, że nie wolno, kiedy on chce się pochwalić, że on tez ma swoje zabawki ?!
ale przynajmniej masz wesoło teraz z dwójka maluchów
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1336725882
hihi...wiesz, że dopiero teraz dojrzałam ten paluszek wystający?

Oj leci szybko za chwilę Franio będzie miał roczek
no straszne to ejst, jak ten czas szybko uplywa..
Cytat:
Ale tu pustki dzisiaj
U Was tez jest tak zimno? Ja kaloryfery w domu uruchomiłam bo mi w bluzie i długich spodnich zimno, brr.
no chłodnawo, a grzać już nie grzeją...
Cytat:
współczuję...ale czas urozmaicony będziecie mialy obydwie
Cytat:
zazdraszaczam jednym słowem..ale już myslami jestem nad naszym morzem, dokąd się w sierpniu wybieramy z młodą...
Stary 2012-05-16, 17:37   #2878
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Wróciłam z polowania i powiem wam że jestem zawiedziona pepco kiszka jakaś, tylko dresik małej kupiłam :/

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 17:44   #2879
mama zosi
Zakorzenienie

Aguś, gratuluję sprzedaży w sierpniu nad morzem w takim razie się spotkamy

Irmith, no ja byłam już w tym pepco jak o nim wcześniej pisałyście, ale jakoś nic dla Zo czy dla siebie znaleźć nie mogłam. Nie wiem jak inne mamy, ale mnie się wydaje, że jakość tych rzeczy jest średnia. Ale mogę się mylić, gdyz nic stamtąd nie mamy.
Stary 2012-05-16, 17:45   #2880
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróciłam z polowania i powiem wam że jestem zawiedziona pepco kiszka jakaś, tylko dresik małej kupiłam :/
a to małe czy duże Pepco jest? u nas w mieście są dwa, mniejsze i większe, i w tym większym jest lepszy wybór...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości