|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
http://allegro.pl/puma-buciki-dla-dz...339406184.html
zakochałam się w butach Aguś, Bartek nie, bartka bym zapamiętała taka jakaś inna firma, w Niki byłam luknąć ![]() nooo, ciasno jest z wózkiem masakra
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-05-15 o 21:33 |
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
Dobra czas spać..w końcu pobudka najdalej za 2h ![]() papatki maminki |
|
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
![]() Jejku jak ja kocham tą moją córcię Kot miał za to zgoła inną minę ![]() Za życzenia dziękujemy butów nie szukamy, wiec zupełnie się nie wypowiemy w temacie, ale kątem oka kiedyś rzuciłyśmy na ceny i nas z lekka powaliło i z tego co pamiętam, to Irmith jak przeczytałam o Twoim mężu to jakoś mi się tak Was żal zrobiło |
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
archi, tylko cena mnie zabija
![]() irmith, kochana wiesz, ja od niejednej mamy słyszałam, że tatusiowe to się dopiero naprawdę sprawdzają przy większych dzieciaczkach, przy zabawach i wygłupach. Mam nadzieję że i u Was tak będzie skoro teraz jest jak jest
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-05-15 o 21:45 |
|
|
|
#2855 | ||
|
Wtajemniczenie
|
qrcze Misia coś nie umie zasnąć....tuli się do mnie co jakis czas i sie uśmiecha do mnie, jak na nia spojrzę
Cytat:
Cytat:
dla Zośki
|
||
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
Zośka z kotem i jego miską
|
|
|
|
#2857 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka buty super, ale cena zabójcza. Tyle że z tego co widziałam, to niestety trzeba się liczyć z takim wydatkiem.
|
|
|
|
#2859 |
|
Raczkowanie
|
a to mała spryciula
![]() a drugie zdjęcie mnie rozbraja, zwłaszcza te poważne miny Zosi i kota wyglądają tak jakbyś przerwała im jakąś poważną rozmowę
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przez Was teraz siedzę i buty oglądam
|
|
|
|
|
#2861 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja zazwyczaj się uśmiecha jak widzi, że robię jej zdjęcie, ewentualnie rusza w moim kierunku i próbuje mi zabrać lub/i zjeść aparat
|
|
#2862 | |||
|
Zadomowienie
|
Ja też bym się chciała poudzielać więcej, ale czasu nie zawsze mi starcza nawet na nadrobienie tego co piszecie Cytat:
Cytat:
Najczęściej ja kąpię się z Ignasiem, bo trudno już go asekurować i siada mi kręgosłup. Potem zawijam go w ręcznik i wycieram już w pokojuCytat:
Ja tak własnie z kąpielą robię i jest ok Imieninowe sto lat
|
|
#2863 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry,
Zosia z kotem jak zwykle wymiataja Odnosnie obuwia - babcia kupila nam buciki firmy befado, bo bratowa miala i sie sprawdzily. Maja gumowa podeszwe, gietka i usztywniona piete, ale tez gietka. Nie wiem ile kosztuja, bo dostalysmy w prezencie. Wizualnie sa takie bardzo dzieciece, a nie "dorosle" buty w wersji mini. Dziewczyny cwiczace - macie jakies filmiki z cwiczeniami Chodakowskiej? Musze sie wziac za siebie, bo nie dosc, ze bebzol wielki, ale i kregoslup mi nawala i przydaloby sie troche aktywnosci fizycznej.
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie Pio był szczęśliwy jak się dobrał do misek Psa
![]() Acelinka- cena fakt- nie za fajna- ale buciki |
|
|
|
#2865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze że natalcia ma taką hojną babcie Cytat:
![]() takie dziecięce buciki też fajne dlatego wlaśnie sie zastanawiałam nad tymi które oglądałam wczoraj w sklepie, tyle że bratowa znów mnie nastraszyła że jak Donia miała takie to ją obdarły do krwi a nie byle jakie miała bo z Bartka i że kuzynka dala jej inne tez skórzane i tez obtarły i bądź tu matko mądra i wybierz dobrze jak nie wiesz co dziecku spasuje, a 10 zł to nie kosztuje Cytat:
![]() chyba zrobie tak - wezme natalcie do sklepu przymierzyć, oblukam jak sie trzymają na nóżce, bo wydają się być troszke płytkie i potem zdecyduje piękne są to fakt, szkoda że to w butach nie wszystko ![]() dlaczego te wszystkie wybory są takie trudne, z wózkiem problem, z fotelikiem problem, z bucikami problem |
|||
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry,
my już na nogach, ale tak jak Zo wstała uśmiechnięta, tak ja dziś zupełnie odwrotny nastrój mam. Liczę, że szybko minie. Sharifa, odnośnie ćwiczeń wysłałam ci wiadomość na priv ![]() Archi no dzieci plus zwierzęta to niezły ubaw. Ale mam problem, bo kot jej zaczyna znosić swoje skarby i wczoraj Zo dorwała i już do buzi wkładała jakiś kawałek suchego makaronu i kawałek gumki, które jej przyniósł. I jak jemu wytłumaczyć, że nie wolno, kiedy on chce się pochwalić, że on tez ma swoje zabawki ?! ![]() Kaileight dziękujemy za życzenia i wpadaj do nas częściej, nawet bez cytowania i pisz co u Was. Acelinka my za to mamy hojnego dziadka ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Sto lat dla Filipa i Marcela
Edytowane przez mama zosi Czas edycji: 2012-05-16 o 10:19 |
|
|
|
#2867 |
|
Zadomowienie
|
hej
pusto pusto tutaj... ale mimo, że mnie nie ma to podczytuję co u Was i myślami jestem z Wami, ale tak jak to danika napisała, mam czasem takie dni, że jak wracam z pracy to nie marzę o niczym innym jak tylko usiąść na tyłku i nic nie robić... staram się być z Wami na bieżąco i chociaż z odpisywaniem ciężko to staram się wpadać chociaż na moment i napisać co tam u nas (chociaż to pewnie odbierane jest jako pisanie tylko o sobie )... ja mam dzisiaj wolne, czekam aż M się obudzi i zmykam na powietrze, bo słonko u nas dzisiaj, a nie chcę żeby Miśku siedział kolejny dzień w 4 ścianach, niech korzysta jak mama ma offa ![]() irmith będzie dobrze danika ja Cię rozumiem w 272623% i podpisuję się pod tym co napisała też aga... ale ten czas leci acelinka już się za butami rozgląda ![]() archi dla Piotrusia
|
#2868 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jako że w bloku ktoś ciągle wierci a do okoła same kosiarki hałasują to lecimy tam na polowanko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za chwilę Franio będzie miał roczek ![]()
|
|
#2869 |
|
Rozeznanie
|
No patrz wczoraj pamietalam, a dzisiaj z samego rana mi umknelo.
Najlepsze zyczenia dla dzisiejszych solenizantow
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu pustki dzisiaj
![]() U Was tez jest tak zimno? Ja kaloryfery w domu uruchomiłam bo mi w bluzie i długich spodnich zimno, brr. |
|
|
|
#2871 |
|
Raczkowanie
|
Witam w ten paskudny dzionek
![]() mamo zosi u mnie w domku całkiem znośnie, 21 st a na dworze masakra, zimno, ciemno, deszcz, rano jakaś burza była tylko na nie spojrzę i już humor lepszy
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śpi właśnie i mam chwilę spokoju, bo dziś sama sobą przez 5 minut zająć się nie umie ![]() i jeszcze mi wszyscy plany wyjazdu krzyżują, bo najpierw ojciec przyjeżdża na tydzień, a właśnie dzwonił brat mamy i na początek czerwca zaprosił nas na swoje 25 lecie ślubu. I kiedy ja mam nad to morze jechać?! a ja już w głowie zaplanowałam sobie jak to super będziemy z Zośką wspólnie spędzać czas. No a na początku lipca jedziemy do mojej mamy, więc już chyba sierpień nam zostaje. A wtedy to ta będą dzikie tłumy, czego chciałam uniknąć
|
|
|
|
|
#2873 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedyś wolałam jak najmniej planować, bo potem nic z tego nie wychodziło, najbardziej lubiłam spontaniczne wypady No ale z dzieckiem tak się nie daW sierpniu rzeczywiście nad morzem moje być tłoczno, a nie możesz się jakoś wykręcić z tej imprezki rodzinnej?
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Emma nie za bardzo, bo zjedzie się cała rodzina, większość z nich Zośki nie widziała i babcia moja zaraz zaczęłaby znowu swoje wywody że jestem dzika, ze wszystko na opak, że u nas w rodzinie tego się nie robi, a na końcu zagra kartą pt. "mam raka i nie wiem ile jeszcze pożyje i to może być ten ostatni raz kiedy wszyscy razem się spotkamy"więc już siedzę cicho i zgadzam się, choć nie zawsze jest mi to na rękę.
Nic, wyjazd nam nie ucieknie a i tak za trochę ponad miesiąc czekają nas wakacje u babci Zośki, czyli mojej mamy i będziemy zwiedzać winiarnie i zamki nad Mozelą i oczywiście rajd po sklepach zrobimy
|
|
|
|
#2875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co się odwlecze to nie uciecze hehe Wakacje u babci też zapowiadają się obiecująco My niestety raczej żadnych dłuższych wakacji nie planujemy, przez ten mój wychowawczy musimy trochę pasa zacisnąć, zresztą mój tż to taki typ domownika, najlepiej wypoczywa w domku i ciężko go gdzieś wyciągnąć
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2877 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry dzień w ten ponury dzień
po otwarciu kompa to mi się aż lepiej zrobiło jak zobaczyłam, że się sprzedał dresik po Michasi na allegro ale też dzis zjadła obiadek w całości a wczoraj to był bunt..ufff...dla Filipka i Marcelitka i ![]() Cytat:
![]() Cytat:
muszę sobie je pooglądać, bo jak widzę, jak moje dziecię sie przesuwa przy łóżku to może już w wakacje będzie sama człapać...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2878 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z polowania i powiem wam że jestem zawiedziona pepco
kiszka jakaś, tylko dresik małej kupiłam :/
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, gratuluję sprzedaży
![]() Irmith, no ja byłam już w tym pepco jak o nim wcześniej pisałyście, ale jakoś nic dla Zo czy dla siebie znaleźć nie mogłam. Nie wiem jak inne mamy, ale mnie się wydaje, że jakość tych rzeczy jest średnia. Ale mogę się mylić, gdyz nic stamtąd nie mamy. |
|
|
|
#2880 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.

dla Zośki

w sumie jesteśmy razem 4 godz w ciągu dnia bo o 20 juz idzie spać... beznadziejnie to wszystko jest urządzone
Najczęściej ja kąpię się z Ignasiem, bo trudno już go asekurować i siada mi kręgosłup. Potem zawijam go w ręcznik i wycieram już w pokoju

a jako że w bloku ktoś ciągle wierci a do okoła same kosiarki hałasują to lecimy tam na polowanko 

kiszka jakaś, tylko dresik małej kupiłam :/