|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
mało dobrze bardzo dobrze super kolejna zafasolkowana
|
|
|
|
#1863 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie, podczytuje was juz jakis czas i dzis postanowilam sie odezwac. staramy sie juz od roku i niby wszystko jest ok ale jakos efektow nie ma. Mam problem ze sluzem (jego brak) i teraz mam pierwszy cykl na femarze. Czy ktoras z was brala moze femare? co o niej sadziecie?
|
|
|
|
#1864 |
|
Raczkowanie
|
Ale sie cieszę
![]() ![]() . fikret ja brałam w tym cyklu co zaszłam wiesiołek a dokładnie oeparol do owulacji. Miałam bardzo mokro
|
|
|
|
#1865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1866 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam zawsze mało śluzu. Kupiłam oeparol, stwierdziłam nie zaszkodzi a może a nóż pomoże. Nie wiem czy to jego zasługa ale się udało. Miałam naprawdę bardzo mokro w czasie owulacji. O dziwo nie miałam w ogóle w tym cyklu śluzu jak kurze białko tylko przejżysty, śliski i bardzo płynny i się nie ciągnął. Dlatego nie wierzyłam że się uda. Wierze że mi pomógł wiesiołek.
|
|
|
|
#1867 |
|
Przyczajenie
|
O, dzieki tym nie slyszalam, ale jem wiesiolka i pije siemie lniane.Od tego cyklu zaczelam tez brac ten syrup robutousin czy jak sie on nazywa. I po nim faktycznie widze duzą poprawe śluzu. Ale zastanawiam się czy taki "sztucznie" wyprodukowany sluz to to samo co naturalny??
|
|
|
|
#1868 |
|
Przyczajenie
|
Tylko ja się tak zastanawiam czy taki "sztucznie wyprodukowany" sluz to to samo co naturalny? ja od tego cyklu biore syrop robutossin i po tym mam dosc duzo sluzu.
Probuje juz drugi raz dodac post i wyskakuje mi ze administrtor mi go sprawdzi, o co chodzi dziewczyny? |
|
|
|
#1869 |
|
Zadomowienie
|
Dusia
![]() Monini ja biorę wiesiołek (oeparol) i ja zauważyłam, ze działa tzn. w końcu widzę, że mam śluz tyle, że jak sama wiesz ja jeszcze niezaciażona ehhhDziewczyny, znacie coś bez recepty łagodnego na małe infekcje bo czuję, że mnie troszkę piecze, ale nie za bardzo i zastanawiam się czy leciec do gina, czy spróbować sama coś ogarnać
Żona Edytowane przez Kejthx Czas edycji: 2012-05-16 o 10:52 |
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
super, cieszę się, że wróciła wesoła, pełna zapału Kwitka ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
nic lepszego od natury nie ma ![]() Płyn nie zawsze jest w aptece ale ja zamawiam w dozie. Globulki raczej powinny być. Tylko nie pamiętam nazwy, ale zapytasz w aptece to na pewno znajdą
|
|
#1871 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Sprawdziłam Vagikal sie nazywają |
|
|
|
|
#1873 |
|
Raczkowanie
|
o gaduly - jeszcze poludnia nie ma, a tu juz dwie strony zapisane
![]() no, ale skoro tyle sie dzieje serdeczne gratulacje zafasolkowanym, pozostalym zdrowia i ceirpliwosci u mnie na infekcje sprawdza sie sok z zurawiny - ciagle mi sie cos przyplontywalo i dopiero kieliszek soku 2 razy dziennie podzialal lepiej niz tabletki i plyny bo to zdaje sie bylo od drog moczowych... |
|
|
|
#1874 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny
Ja już nie pamietam kiedy miałam jakąś infekcję , a teraz czuję lekki dyskomfort, więc może spróbuję czegoś bez recepty, a jak bedzie się nasilać pójdę do gina.
|
#1875 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1876 | |
|
Przyczajenie
|
Tak, tak sok z zurawiny lub dzikiej rózy jest swietny na infekcje.
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Czy ktoras z was mierzy temperature do wyznaczania owulacji?bo ja zaczelam w tym cyklu i znalazłam b fajny portal ovufrend.pl ktory na podstawie codziennych informacji wyznacza dni plodne i owulacje. wydaje sie bardzo fajnie zrobiony. bylyscie tam? ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
http://ovufriend.pl/?code=ajolyly |
|
|
|
|
#1877 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
czasami tak sie zdarza ja ostatnia dostałam po 19 dniach
Cytat:
Cytat:
gratulacje wysoka beta Cytat:
no coz jestem egzemplarz specjalny Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- własnei wczoraj cos zaczeło mnei łapać i miałam tylko żurawine w tabletkach wiec szybko łap za nie i polecialam do mamy po urofuraginum i dzis juz nic mi nie jest ale zaopatrzyłam sie w sok z żurawiny i bede teraz pić przez pare dni a potem jak sobie przypomne a furagin zostawie narazie zeby moja watroba troszke odpoczeła od leków |
|||||
|
|
|
#1878 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo w tym zabiegu plemniczki są umieszcane od razu w macicy. Myślicie, że mimo tego konsystencja śluzu ma znaczenie?![]() A co do infekcji, to ja polecam bez recepty maść Clotrimazolum (ok. 3zł) lub Daktarin (ok. 15 zł). A czasem stosuję zamiennie jedno rano a drugie wieczorem. Zazwyczaj pomaga
|
|
#1879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1880 |
|
Przyczajenie
|
Mokka - no tak ale śluz tez jest potrzebny wewnatrz, bo chyba jak juz plemniki zostaną wproawdzone do wew, to tam tez musza być "sprzyjające" warunki, wiec ja bym pewnie brała tego wiesiołka nawet jesli podchodzisz do iui. pewnie nie zaszkodzi, a moze pomoc
![]() Kefii - oj nie, weszlam na to skarb mamy, zobacz sobie to ovufriend jest o niebo lepsze. |
|
|
|
#1881 |
|
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się, że normalnie. Przynajmniej nie zauważyłam jakichś skutków stosowania
Choć ostatnio gdzieś wyczytałam, że zarówno luteina jak i clo mogą być przyczyną tycia I tak sobie zaczęłam analizować, że w sumie jakiegoś skoku wagi nie mam (no może jakieś 2 klio w przeciągu ostatniego roku), ale jakoś zdecydowanie trudniej mi zrzucić niż kiedyś. Tyle, że nie wiem czy mogę to zwalać na tabletki Po prostu po jakimś czasie od ślubu może mobilizacja i samozaparcie przy dbaniu o linię się zmniejsza...
|
#1882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja źle reaguje na hormony nawet jak miąłam tebletki anty to misiałam je odstawić po 4 cyklach bo nie dałam rady funkcjonowac |
|
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zrobiłam sobie konto jakiś czas temu na 28 dni, ale właściwie poza tym, że miałam ładnie zrobiony wykres nic to nie dawało, bo samemu się wyznaczało skoki itp. wystarczy mi, że na kartce w kratkę sobie robię wykres i zapiski nt innych objawów. Jedyne co jest bardzo ważne przy pomiarach to dobry termometr, ja mam zwykły badziewiak, ale skoki tempki dość wyraźne, więc wystarcza mi.
|
|
#1884 |
|
Raczkowanie
|
ja proponuję Ginalgin + provag w kapsułkach lub w żelu
Mnie pomogło Dzwonił mój mąż,powiedziałam Mu że nici z ciąży,troszke zaskoczony,ale wiecie co podtrzymał mnie na duchu i to najważniejsze,od lipca zacznę brać wiesiołek,może po jego wyjściu sie uda ![]() Muszę sprawdzić sobie w tym cyklu owulacje,dziewczyny kiedy mierzyć temperaturę i w jakie dni cyklu,jestem w tym temacie zielona. Uciekam do pracy,potem Was poczytam Pozdrawiam ,miłego dnia ![]() Edytowane przez anna2007 Czas edycji: 2012-05-16 o 12:33 |
|
|
|
#1885 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny dlaczego nie moge nic napisac na forum tylko caly czas wyskakuje mi ze moderator mi cos zatwierdzi???
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Mokka - ja bym mimo wszystko brala wiesiolka bo mimo iui to sluz wewnatrz chyba musi byc tez przyjazny plemnikom, a pewine nie zaszkodzi. keffi - po luteinie mozna przytyc bo to jest progesteron, a progesteron slyszalam ze czesto ma niestety takie skutki uboczne jak tycie. Ale clo bralam i nic sie nie dzialo. Marudex - no wlasnie to ovufriend mi sie podoba bo tam system sam interpretuje wprowadzone codziennie informacje i wczesniejsze cykle i sam zaznacza dni plodne i nabardziej proawdopodbny termin owulacji. |
|
|
|
#1886 |
|
Zadomowienie
|
Ależ mam wybór tych specyfików
Po pracy do apteki....Fikret, ja na początku tak miałam, ale jakoś pierwsze posty jakby znikneły, a potem już wszystkie były
Żona Edytowane przez Kejthx Czas edycji: 2012-05-16 o 13:03 |
|
|
|
#1887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Temperatura wzrasta w 2 fazie cyklu ze względu na progesteron. Czyli jeśli tego wzrostu nie ma = owu nie było, ale jeśli wzrasta to nie świadczy w 100% że była, bo pęcherzyk może nie pęknąć ale się zluteinizować. Do tego dobrze jest obserwować śluz, bo on też zmienia się w cyklu. A jeśli komuś się bardzo chce to i szyjkę (wiadomo, wiąże się to z grzebaniem TAM ).Problem w tym,że o tym, czy owulacja już była dowiadujemy się właściwie po, bo temperatura rośnie ZAZWYCZAJ (nie zawsze) po, i też dopiero na drugi dzień szczytu śluzu wiemy, że wczoraj był jego szczyt ale jak się dobrze pozna swój organizm, przeanalizuje kilka cykli to można z dużym prawdopodobieństwem sobie dzień owu wyznaczyć. No chyba, że ktoś ma mega nieregularne cykle.Zresztą, najlepiej od kilku dni przed hipotetyczną owu starać się co 2 dzień (nie częściej) a na tydzień przed tym czasem najlepiej się wstrzymać (wtedy jest więcej dojrzałych plemników = większa szansa) Cytat:
owu w 100% wyznaczy tylko monitoring cyklu.A czy ten system jest płatny? Bo jak tak to szczerze mówiąc nie będę nawet zaglądać, bo analizę pi razy oko zrobię sobie sama, a dokładny dzień owu nie jest w staraniach potrzebny (no chyba, że para często się rozstaje np ze względu na pracę czy coś i trzeba zaplanować )
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1890 | |
|
Przyczajenie
|
Ach dzieki dziewczyny, myslalam już ze mnie nie tu nie chcą
bo mi tez zniknelo kilka postów...ja za niego nie place, ale korzystalam z tego linku co zamieściłam, znalazlam go na babyboomie. no tak, na monitoringu cyklu to widzi sie czarno na bialym co sie dzieje, ale to kosztuje. ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

To chyba dobrze nie?

ehhh
bo czuję, że mnie troszkę piecze, ale nie za bardzo i zastanawiam się czy leciec do gina, czy spróbować sama coś ogarnać

serdeczne gratulacje zafasolkowanym, pozostalym zdrowia i ceirpliwosci

Bo w tym zabiegu plemniczki są umieszcane od razu w macicy. Myślicie, że mimo tego konsystencja śluzu ma znaczenie?