Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-16, 14:16   #1381
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
niosę wieści z wizyty:

płci zobaczyć się nie dało przez ułożenie dzidziusia a muszę powiedzieć, że długo szukał naprawdę, ale to dla mnie tak ważne nie jest, bo w końcu niedługo się dowiem

moje dziecię waży 3179 g ( +/- 460g) nie jest wielkoludem
lekarz powiedział, że na pewno waga nie spadnie poniżej 3 kg ale też nie dobije do 4 kg, w ogóle to na początku pomacał mój brzuch i od razu stwierdził, że jemu to wygląda na 3,5 kg dziecko

szyjka gotowa do porodu, zgładzona, rozwarcie na 1 palec, główka już bardzo nisko ( fascynujące, że gin główkę wyczuł palcami)

płyn owodniowy w normie, chociaż jest go co raz mniej ale to podobno normalne pod koniec ciąży

pytałam o pępowinę... jest blisko szyi i główki ale nie dało się zobaczyć którędy dokładnie biegnie, wszystko jest w porządku a jeśli z tego powodu będą jakieś komplikacje to już przy porodzie ale nie teraz, choć nie można stwierdzić, czy będą jakiekolwiek - tak mi powiedział

pierwszy raz dostałam rozpiskę z wszystkimi wymiarami z usg
czy Wasze dzieci też są takie niewymiarowe, u mojego wychodzi:
średnica główki - 41tc
obwód główki - 38tc
obwód brzuszka - 36tc
dł. kości udowej - 39 tc
za USG. Dobrze, że się zdecydowałaś, bo jesteś spokojniejsza Od razu wyczuwa się radochę w tym co piszesz

Ja stawiam, że będziesz miała córeczkę Gdyby miał być chłopczyk, to pewnie siurek już nie raz byłby widoczny na usg

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

Nie bylo mnie chwile bo tak.. weekend mialam dosc zajęty, a od poniedzialku bardzo zle sie czulam... ze az mi sie nie chcialo nic pisac....
Dzis ide na kolejne ktg i mam nadzieje, ze mnie zostawią juz w szpitalu - od wczoraj schodzi mi krwisty czop, wczoraj jak wieczorem zobaczylam, ile tego czopa jest to prawie zemdlalam
No i mam skurcze, nieregularne co prawda (co 15/10/8 minut ale z odstepami np. 2-3 godzinnymi, trwają ok.40sekund) i są strasznie bolesne - doslownie rozsadza mi krzyz i podbrzusze... wody mi nie odchodzą poki co (rozwarcie w poniedzialek mialam na 1,5palca, klocek wazy juz 3,4kg).

Teraz jest troche lepiej, skurczy nie mam i chyba wyjde sie przejsc na chwile bo oszaleje w domu.

Oczywiscie jak urodze to dam znac

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Moja frustracja tą koncowka ciazy osiąga chyba apogeum... co chwile ktos pisze smsy, dzwoni, olewam to juz i nie odbieram nic bo nie chce mi sie z nikim rozmawiac
No, przynajmniej wiemy, że żyjesz
Mam nadzieję, że masz nr telefonu którejś z nas. Następnym razem, jak nie będzie Ci się chciało do nas zaglądać przez kilka dni, to chociaż napisz krótki mesydż, że jesteś My się martwimy...
Trzymaj się dzielnie.

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
A ze mną nic skasowałam dlatego że ktoś je głupio komentował a ja chamstwa nie lubię i nie chciało mi się odpowiadac na te bezsensowne komentarze typu " że zdjęcia są z photoshopu" itd ponieważ jestem zdania że nikogo to nie powinno interesować
oj tam. Ktoś może miał ochotę wyrażenia swojej opinii o obróbce zdjęć i tyle Wiesz, hormony szaleją w każdej z nas
Nie przejmuj się, wstawiaj nowe zdjęcia i nie usuwaj już Tak fajnie, jak brzuszki nasze są do wglądu

Dostałam dwie paczki z pieluszkami wielorazowymi i detergentami do prania, odkażania itp. Jakie one fajne Takie mięciutkie, piękne, malutkie. Ciekawe, czy dam radę z tym pieluchowaniem
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 14:20   #1382
tusia85
Raczkowanie

Cześć dziewczyny wieki tu nie pisałam, ale chciałam zrobić jak najwięcej rzeczy dopóki miałam siły. Jak już kiedyś wspominałam wykańczamy mieszkanie, ale końca nie widać i intensywnie robiłam prawko- udało mi się skończyć kurs, ale mąż odwołał dziś mój przyszłotygodniowy egzamin. W sobotę odszedł mi czop-miał być śluzowaty... a wyglądał jak galaretka zabarwiona cała na czerwono (ciemnoczerwono) wystraszyłam się strasznie, ale lekarz powiedział że to widocznie jakieś żyłki musiały popękać dlatego jest taki kolor podpięli mnie do ktg skurcze były ale nieregularne i za krótkie. Także od soboty czekam na akcje poród- choć szczerze mówiąc zaciskam nogi żeby jeszcze trochę Helenka posiedziała (mam 37 tydz) bo zrobi nam się większe opóźnienie remontowe i we wt mam wizyte u endokrynologa, na którą bardzo bym chciała pójść :/ widzicie jak to jest Wy chcecie rodzić a ja bym chętnie przenosiła Gratuluje wszystkim mamusiom
tusia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 14:20   #1383
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
za USG. Dobrze, że się zdecydowałaś, bo jesteś spokojniejsza Od razu wyczuwa się radochę w tym co piszesz

Ja stawiam, że będziesz miała córeczkę Gdyby miał być chłopczyk, to pewnie siurek już nie raz byłby widoczny na usg
od paru osób już słyszałam coś podobnego, że jak tyle razy nie dało się zobaczyć albo dziecko się chowa cały czas to znak, że dziewczynka ale ja na nic się nie nastawiam , no - nastawiam się na dziecko

powodzenia w pieluchowaniu

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 14:25   #1384
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Hej,

Dziewczyny proszę o pomoc. W nocy złapał mnie straszny ból gardła Odczuwam mega suchość i powiększone migdały nie mam temperatury ale z przełykaniem jest już problem- boję się, że dostanę anginy (((( Czy któraś z Was miała zapalenie gardła w ciąży? Co można brać, jakie leki? Tantum werde można?
nie miałam zapalenia gardła w ciąży, ale jak miałam zapalenie dziąsła to mogłam brać tantum verde i to w 1 trymestrze, wiec luzik.

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
suchej rurki?? rozwin temat )
pisałam o tym tu : https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3421
i tu : https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3482
jak cos to pytaj

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Millena nie słyszałam o porodzie indukowanym. Na czym to polega? Że przychodzi się w wyznaczonym dniu i wywołują poród na siłę??
taaa.. tzn ja slyszałam i to dość często, sporo moich znajomych tak rodzilo, umawiało się po prostu na termin z lekarzem, żeby rodzić np na jego dyżurze.

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Po krotce opisze jak to bylo u mnie
za opis !

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 14:25   #1385
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Jak ktos szuka tego fioletowego x-landera xa<tego ktorego mam ja> to ten sprzedajacy u ktorego ja kupowalalam- wczoraj w sklepie bedac u niego- widzialam, ze je ma
http://allbaby.pl/262,nowosc-wozek-x...pracerowa.html
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=1609088
a gondole tez miał? bo spacerówki to są raczej we wszystkich kolorach, problem jest z gondolami.

Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny wieki tu nie pisałam, ale chciałam zrobić jak najwięcej rzeczy dopóki miałam siły. Jak już kiedyś wspominałam wykańczamy mieszkanie, ale końca nie widać i intensywnie robiłam prawko- udało mi się skończyć kurs, ale mąż odwołał dziś mój przyszłotygodniowy egzamin. W sobotę odszedł mi czop-miał być śluzowaty... a wyglądał jak galaretka zabarwiona cała na czerwono (ciemnoczerwono) wystraszyłam się strasznie, ale lekarz powiedział że to widocznie jakieś żyłki musiały popękać dlatego jest taki kolor podpięli mnie do ktg skurcze były ale nieregularne i za krótkie. Także od soboty czekam na akcje poród- choć szczerze mówiąc zaciskam nogi żeby jeszcze trochę Helenka posiedziała (mam 37 tydz) bo zrobi nam się większe opóźnienie remontowe i we wt mam wizyte u endokrynologa, na którą bardzo bym chciała pójść :/ widzicie jak to jest Wy chcecie rodzić a ja bym chętnie przenosiła Gratuluje wszystkim mamusiom
Ty mnie nie strasz, ze za tydzień np. może mi czop odejść, nie dopuszczam tej myśli do siebie.

Ostatnio spotkałam się z kolezanką i mówiła mi, ze jej znajoma całą ciążę była informowana, ze będzie chłopiec a przy porodzie okazało się, ze dziewczynka. Miała ciuszki niebieskie, z autkami, ale stwierdziła, że nic to jej nie przeszkadza, tak bardzo chciała dziewczynkę
No ale dopytałam to podobno jeden lekarz jej tak mówil, ja na zmianę nie liczę, bo u mnie 3 lekarzy to potwierdziło, o ile jeden może sie mylić tak w pomyłkę 3 już bym nie wierzyła.

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-05-16 o 14:27
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 14:27   #1386
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
B

bluelektron czyli Ty dołączasz do beige i moniczki???Ale nam się uzbierało mam w poczekalni.
datą to nie, ale kto wie jak to będzie
Cytat:
Witam!

Przepraszam za brak cytowania, ale chce pogratulowac wszystkim dziewczynom, ktore juz urodzily!!! Ania85, kism, martula i Timii - -mama nadzieje, ze nikogo nie pominelam...
Widzę, ze same szybkie porody były

Gratuluje tez udanych wizyt!

Nie bylo mnie chwile bo tak.. weekend mialam dosc zajęty, a od poniedzialku bardzo zle sie czulam... ze az mi sie nie chcialo nic pisac....
Dzis ide na kolejne ktg i mam nadzieje, ze mnie zostawią juz w szpitalu - od wczoraj schodzi mi krwisty czop, wczoraj jak wieczorem zobaczylam, ile tego czopa jest to prawie zemdlalam
No i mam skurcze, nieregularne co prawda (co 15/10/8 minut ale z odstepami np. 2-3 godzinnymi, trwają ok.40sekund) i są strasznie bolesne - doslownie rozsadza mi krzyz i podbrzusze... wody mi nie odchodzą poki co (rozwarcie w poniedzialek mialam na 1,5palca, klocek wazy juz 3,4kg).

Teraz jest troche lepiej, skurczy nie mam i chyba wyjde sie przejsc na chwile bo oszaleje w domu.

Oczywiscie jak urodze to dam znac

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Moja frustracja tą koncowka ciazy osiąga chyba apogeum... co chwile ktos pisze smsy, dzwoni, olewam to juz i nie odbieram nic bo nie chce mi sie z nikim rozmawiac
trochę się o Ciebie martwiłyśmy, dobrze, że się odezwałaś. Jeszcze troszkę o będziesz tuliła maluszka

Cytat:
a to chłopcy mają większe główki od dziewczynek?
niby tak, ale ile w tym prawdy
Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość

Będziesz następna? Powodzenia

ja tam wole po przepuszczać w kolejce

Cytat:
Witam się

niosę wieści z wizyty:

płci zobaczyć się nie dało przez ułożenie dzidziusia a muszę powiedzieć, że długo szukał naprawdę, ale to dla mnie tak ważne nie jest, bo w końcu niedługo się dowiem

moje dziecię waży 3179 g ( +/- 460g) nie jest wielkoludem
lekarz powiedział, że na pewno waga nie spadnie poniżej 3 kg ale też nie dobije do 4 kg, w ogóle to na początku pomacał mój brzuch i od razu stwierdził, że jemu to wygląda na 3,5 kg dziecko

szyjka gotowa do porodu, zgładzona, rozwarcie na 1 palec, główka już bardzo nisko ( fascynujące, że gin główkę wyczuł palcami)

płyn owodniowy w normie, chociaż jest go co raz mniej ale to podobno normalne pod koniec ciąży

pytałam o pępowinę... jest blisko szyi i główki ale nie dało się zobaczyć którędy dokładnie biegnie, wszystko jest w porządku a jeśli z tego powodu będą jakieś komplikacje to już przy porodzie ale nie teraz, choć nie można stwierdzić, czy będą jakiekolwiek - tak mi powiedział

pierwszy raz dostałam rozpiskę z wszystkimi wymiarami z usg
czy Wasze dzieci też są takie niewymiarowe, u mojego wychodzi:
średnica główki - 41tc
obwód główki - 38tc
obwód brzuszka - 36tc
dł. kości udowej - 39 tc

wychodzi na to, że głowę ma dużą a szczupły/a w talii

jestem zadowolona z wizyty i cieszę się, że się zdecydowałam iść jeszcze prywatnie

Gratki za wizytę
Stary 2012-05-16, 14:28   #1387
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:

W sobote pisalam tu na forum ze po 5 rano odszedl mi czop i taka wodnista wydzielina... przed 6 pojechalam do szpitala nr 1 przetrzymali mnie 2 h, stwierdzili ze nic sie nie dzieje, ze ta wodnista wydzielina nie byla wodami, a skurczy raczej nie mam, tylko okreslili to jako stawianiem sie macicy i na wtorek umowili mnie na ktg. Podczas badania w szpitalu nr 1 mialam rozwarcie 1,5 cm...

Wracajac do domu.. caly czas odczuwalam te skurcze, ktore oni mowili ze nimi nie sa. Po godzinie 9 rano zaczely sie coraz mocniejsze skurcze.. ale nieregularne... co 10/11/5/7 minut. Zadzwonilam okolo godziny 13 do mojego ginekologa ze juz nie daje rady, tak boli, ale sa nieregularne.. i poradzil mi mimo wszystko poczekac. okolo godziny 15... zaczelam miec skurcze co 5... 4 minuty... w koncu z bolu juz nie moglam wytrzymac i pojechalam okolo 17 do szpitala... w domu pomagalam sobie pilka, pysznicem... . O godzinie 17.30 dotarlam do szpitala nr 2 ( bylam wsciekla na szpital nr 1 ze mnie odeslali, a ja sie teraz tak mecze )i mialam juz rozwarcie na 3 cm. Od razu przeszlam na sale porodowa... rozwarcie postepowalo w zastraszajacym tempie.. lekarze mi powiedzieli, ze jak na pierworodke, to bardzo szybko to idzie. O godzinie 23-42 urodzilam coreczke z pelnym rozwarciem, wody same mi odeszly przy 8/9 cm - teraz juz nie pamietam.
Bol skurczy porodowych... masakryczny... z krzyza wszystko szlo... myslalam ze oszaleje, mowilm ze chce umrzec albo blagam ich o CC bo dalej juz nie dam rady moj maz spisal sie na medal.. bez niego nie dalabym rady... kiedy z bolu zapominalam jak oddychac to caly czas mi to pokazywal, przypominal.. latal z woda, ocieral czolo, masowal plecy..
Parlam okolo godziny... w porownaniu do wczesniejszych skurczy, te parte byly dla mnie zbawieniem ZOstalam nacieta, ale bardzo malo, pare szwow. Kiedy polozyli mi coreczke na piersi... ze szczescie plakalam - niesamowite uczucie. Polozne i Lekarz ktorzy byli ze mna przy porodzie - prawdziwe anioly. Jestem z nich bardzo zadowolona, w przeciwniestwie do poloznych, ktore opiekowaly sie mna na sali poporodowej... strach sie bylo czasami o cos zapytac- a wiadomo, jestem pierwszy raz mama i nie wiem od razu wszystkiego... no ale na szczescie jestem z coreczka w domu i pomimo wielkiego strachu zeby nie zrobic jej krzywdy i ogromnego zmeczenia - bardzo sie ciesze.Niestety mala ma problemy z odbijaniem sie po jedzeniu i troche mnie to martwi... zazwyczaj podczas jedzenia tak ostro zasypia ze nie da sie jej dobudzic. Dzis pierwsza noc w domu za nami... dala nam tak popalic ze maz byl w szoku. Co godzine budzila sie na karmienie... .. pozniej kryzys.. nie spala od 3 do 6 i caly czas marudzila.

MAm do Was pytanie, czy Wy budzicie swoje dzieci na karmienie? bo ta w dzien spi baaardzo dlugo, a w nocy juz jest z tym problem. Zastanawiam sie co z tym zrobic?

No i mowilam o problemach z piersiami... mam strasznmie opuchniete, sutkie przekrwione, jak przykladam mala to placze z bolu. Staram sie tez odciagac troche pokarmu, zeby te sutki troszke zaoszczedzic..
kupilam te nakladki silikonowe, ale mam wrazenie ze jak je mam nalozone to mala nic nie ciagnie ...

A... jestem juz 8 kg na minusie, wiec do mojej wagi musze zrzucic 4 kg

no to chyba wszystko... mysle ze nie dam rady nadrobic zaleglosci, ale postaram sie byc na biezaco niestety musze tez walczyc ze swoja praca mgr.. troche mnie to przeraza i mysle o przesunieciu terminu obrony, no ale narazie czekam i zobacze jak to dalej bedzie.

pozdrawiam Was wszystkie mamusie zarowne te, ktore maja juz swoje kruszynki ze soba jak i te , ktore nadal czekaja
super opis
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
A ja bym chyba jednak wolała urodzić w tygodniu, a na weekend (sobota) już wyjść do domu No ale nie przewidzę tego... Gin mi kazał przyjechać na kontrolę do szpitala za tydzień w środę 23.05, bo on ma wtedy dyżur i nie wiem czy nie będzie coś kombinował, żebym urodziła wtedy Bo zwolnienie też mi dał tak dziwnie, do 24.05, więc nie wiem czy liczy na to, że urodzę do tego czasu czy co?

To może będziesz pierwsza z naszej 26 majowej daty

Ja też dziś mam wizytę i mam cichą nadzieję że lekarz mi powie że ma rozwarcie i że już się zaczęło
Noc nie przespana łapały mnie skurcze co godzinę pobudka więc nie wiem czy w czasie tej godziny przesypiałam jakieś skurcze. Od rano 3 razy skurcze co 15 min, godzina przerwy z nów tylko że co 20 min.

trzymam kciuki za wizytę. Mi też dał dziwnie zwolnienie bo do 25 maja, też liczy, że wcześniej urodzę. Co do kolejki to z chęcią Cię przepuszczę

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Gratuluję udanej wizyty

Też bym polecała zjeść coś słodkiego, jak nie będzie efektów to na KTG jechać. U mnie wystarcza kawa z mlekiem i cukrem

Ja się biorę za pakowanie torby, niewiele potrzebuję bo tylko ręcznik i szlafrok, jakąś bieliznę. Robię ostatnie prasowanie, może umyję okna, chcę Młodego pogonić z brzucha, bo Tż ma od jutra długi weekend
dzięki dzięki, udana wizyta

pochodziłam z mężem po centrum handlowym w poszukiwaniu stanika i dupa, dobrze, że mam jeden chociaż do karmienia, na allegro coś zamówię, nie mam siły chodzić, strasznie mnie ta miednica boli, miałam wrażenie , że mi biodro wypadnie. Odebrałam też zamówienie w dozie, wziełam oilatum 250 ml i emolium 400, fride do nosa, paracetamol w czopkach jak kism radziała i apap w tabletkach, nospe. jak wróciłam do padłam, tak coś mi się spać chce
Stary 2012-05-16, 14:31   #1388
niunia32
Zakorzenienie

wyprasowałam firankę do pokoju młodej, teraz umyć okno i ją powiesić

poczekam aż mąż z pracy wróci, co by mnie łapał jakbym miała zlecieć z drabiny

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 14:32   #1389
tusia85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość

Ty mnie nie strasz, ze za tydzień np. może mi czop odejść, nie dopuszczam tej myśli do siebie.
Kochana nie straszę, ale na uwadze to mieć powinnaś bo jak widać to się zdarza dodam, że do odejścia czopa czułam się znakomicie i w życiu bym nie podejrzewała ze tak się stanie.
tusia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 14:35   #1390
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
od paru osób już słyszałam coś podobnego, że jak tyle razy nie dało się zobaczyć albo dziecko się chowa cały czas to znak, że dziewczynka ale ja na nic się nie nastawiam , no - nastawiam się na dziecko

powodzenia w pieluchowaniu
na 26 szykują się same chłopaczki, więc wypadałoby żeby u Ciebie była dziewczynka, ehehe żartuję
Stary 2012-05-16, 14:35   #1391
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Ależ macie troskliwych tych małżów
Mój czasami zapyta, czy dobrze się czuję, albo co mnie boli jak mam jakiś grymas na twarzy, ale zazwyczaj nie zdąży, bo ja na bieżąco komentuję co mi jest
Mój też jest bardzo troskliwy, zawsze jak zmywam czy sprzątam, to czeka aż skończę i mówi: Połóż się przecież, ja mogłem pozmywać, musisz uważać na siebie Kochany jest, zawsze współczuje po fakcie

Cytat:
Super że masz już poród za sobą, i może to lepiej że większość bóli spędziłaś w domu, niż miałabyś się męczyć w szpitalu nr 1. Dobrze że wszystko dobrze się skończylo i że jesteście już w domu

Cytat:
no! 26- majówki musimy się sprężyć i wyrobić przed terminem
Ja się sprężam jak mogę i d..pa
Do pracy biegałam do końca 37 tygodnia, sprzątam, biegam po sklepach, stoję przy garach, dźwigam 15 kg krzykacza, nawet częściej odwiedzam teściową, bo świetnie podnosi mi ciśnienie i pewnie urodzę w terminie

Także jak pisałam wcześniej - mi piątek bardzo odpowiada, w ten najbliższy raczej nic z tego, ale następny już koniecznie chcę się rozpakować
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 14:38   #1392
blueelektron
Rozeznanie

co się u Ciebie w brzuszku kryje? chłopiec czy dziewczynka?

mnie się ostatnio taki mały 4 latek pyta? co będziesz miała chłopaczka czy dziewuszkę? ale mnie rozśmieszył tak to fajnie zabrzmiało
Stary 2012-05-16, 14:38   #1393
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Ewus gondole tez mial )
millena dzieki juz sobie ide czytac: ))
Niestety teraz nie jestem na biezaco

Wczoraj mlodemu odpadl pepuszek )
polozna dzis byla i kazala mu kupic kropelki jakies na te bole brzuszka.
Skad mam wiedziec, ze trzeba juz sie przerzucic na pampersy 2:P ??
maly sika tak ze zawsze ma wsyztko na plecach, moze juz 1 sa za male;/? nie wiem...
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 14:44   #1394
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
wyprasowałam firankę do pokoju młodej, teraz umyć okno i ją powiesić
Ja już wszystkie okna pomyłam i poprałam firanki, a dziś deszcz i znów okna zachlapane

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
na 26 szykują się same chłopaczki, więc wypadałoby żeby u Ciebie była dziewczynka, ehehe żartuję
Ja też mam mieć syneczka i w zasadzie mam nadzieję że mnie nie zaskoczy przy porodzie

Cytat:
maly sika tak ze zawsze ma wsyztko na plecach, moze juz 1 sa za male;/? nie wiem...
Załóż na próbę 2 i sprawdź jak będzie - czy to przesikiwanie jest przez za małą pieluchę, czy złe ułożenie siusiaka. Ja zawsze wolałam założyć ciut większy rozmiar pieluchy, niż niepotrzebnie wciskać malucha w mniejszą. Nie patrzyłam na przedziały wagowe, tylko dopasowywałam do swojej wygody.
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 14:49   #1395
ladybird_1987
Rozeznanie

za wszystkie wizyty.
Tym mamom które chcą już urodzić życzę szybkiego rozpakowania, tym które chcą jeszcze pochodzić z brzuchem życzę zaciskania nóg.

Ja też jestem po wizycie. Doktor mówi "ale wielkie dziecko, będzie cesarka". Nie wiem o co mu chodziło. Waży 2850. To chyba nie tak dużo. Na pewno z tego powodu nie będę prosić o cc.
Stary 2012-05-16, 14:51   #1396
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam wiadomość od Timii!!!!

"Cześć kotku i dziewczyny. Martusia urodzila się dziś o 13:20, waży 3,28 i jest śliczna. ja jestem dość obolała ale staram się być dzielna. Oboje z mężem jesteśmy w małej zakochani. Trzymajcie się ciepło mamuśki, odezwę się jak nas wypuszczą."
Gratuluje
Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość

Chyba opisalam juz wszystko, milosc przyszla do mnie stopniowo, dzisiaj w domu z mezem na spokojnie juz bylismy wpatrzeni jak w obrazek w naszego maluszka
Bede zagladac rzadziej,bo nie dostalam do niego instrukcji obslugi, dziwne...

Aha maly ma niecale 2800 i 56cm
Super opis
Cytat:

no to chyba wszystko... mysle ze nie dam rady nadrobic zaleglosci, ale postaram sie byc na biezaco niestety musze tez walczyc ze swoja praca mgr.. troche mnie to przeraza i mysle o przesunieciu terminu obrony, no ale narazie czekam i zobacze jak to dalej bedzie.
za opis
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 15:06   #1397
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Możesz urodzić 23,05 w dniu moich urodzin
heh ja tu liczyłam na jakieś narodziny w moje i co
jeden maluch urodził się dzien przed (_agaty) a drugi dzień po (libretki)
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 15:10   #1398
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Mój też jest bardzo troskliwy, zawsze jak zmywam czy sprzątam, to czeka aż skończę i mówi: Połóż się przecież, ja mogłem pozmywać, musisz uważać na siebie Kochany jest, zawsze współczuje po fakcie
to mnie rozśmieszyłaś.
Faceci są niesamowici. Mogą wkurzyć i rozśmieszyć jednocześnie w jednej sekundzie
Ja tam mojemu pozwalam robić wszystko. Jak P nie ma w domu, to coś tam staram się robić, w miarę możliwości i jak się dobrze czuję, ale jak On wraca do domu, to ja leżę

Zagłębiłam się właśnie w temat chustowania Znowu mnie kusi
A pieluszki jakie piękne znalazłam, zobaczcie http://www.maleme.pl/otulacze/163-lowickie-kwiatki.html
Stary 2012-05-16, 15:12   #1399
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Już niedługo, dasz radę Trzymam kciuki, żeby szybko poszło A co do frustracji to też mi się jakoś ostatnio nie chce z nikim gadać i ogólnie zaczęłam unikać ludzi, a jak słyszę dźwięk smsa to się modlę, zeby to była reklama od T-Mobile

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
dziewczyny pamiętajcie, że przed wami są też inne terminy. proszę mi się tu nie sprężać....
możecie ze mną rodzić. to kiedy??
Cytat:
mnie pasowałby piątek wieczorem to zbieramy ekipę
To ja, ja się zapisuję!!! Ja w zasadzie mogę w każdej chwili, w sumie to jestem już cały czas w takim wyczekiwaniu czy czasem mnie jakiś skurcz nie łapie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
taaa.. tzn ja slyszałam i to dość często, sporo moich znajomych tak rodzilo, umawiało się po prostu na termin z lekarzem, żeby rodzić np na jego dyżurze.
Aaaaaa, chyba że tak. No ja się właśnie zastanawiam jak u mnie będzie, bo mi lekarz kazał przyjechać 23.05 rano na kontrolę do szpitala (on ma wtedy dyżur całą dobę), a wcześniej zawsze chodziłam do niego do gabinetu, więc nie wiem czy mnie nie będzie chciał zostawić w szpitalu W ogóle jak byłam w tym szpitalu na zwiadach to mi położna mówiła, że dużo jego pacjentek rodzi we środę, właśnie jak on ma dyżur. Kurde teraz skojarzyłam... No to jeszcze się okaże, że będę miała poród indukowany, ale by były jaja
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 15:13   #1400
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Moich imienin też długo w kalendarzach nie było. Nie wiem skąd, ale moi Rodzice wiedzieli jednak, że to 19 grudzień Kiedyś przecież internetu nie było
moich wciąż w wielu kalendarzach brak a jak już są to albo 1 albo 2 grudnia więc w gruncie rzeczy mogę dwa dni pod rząd świętować

choć ja bardziej obstawiam 2 grudnia, bo babcia ma taką księge żywoty wszystkich świętych czy coś takiego i tam oprócz tego co który z nich robil jest też podana data to się jakos dzień wspomnienia świętego w kościele nazywa czy coś takiego noo imieniny inaczej gdzie moje na 2 grudnia jest. Od małego mi tak mówiła to niech i tak będzie
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 15:14   #1401
rinco
Wtajemniczenie

Zrobiłam przed chwilą z nudów ten sernik na zimno, który tu ostatnio podawałyście Tylko z brzoskwiniami, bo nie mam truskawek. Ciekawe czy będzie dobry

Gaabbii te pieluszki łowickie przypominają logo Euro
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 15:29   #1402
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam przed chwilą z nudów ten sernik na zimno, który tu ostatnio podawałyście Tylko z brzoskwiniami, bo nie mam truskawek. Ciekawe czy będzie dobry

Kiedy moge przyjsc?

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 15:39   #1403
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
i mu za to zapłacić

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:

Będzie pyszny

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 15:40   #1404
nasteczka83
Raczkowanie

Cytat:
A pieluszki jakie piękne znalazłam, zobaczcie http://www.maleme.pl/otulacze/163-lowickie-kwiatki.html

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
za wszystkie wizyty.
Tym mamom które chcą już urodzić życzę szybkiego rozpakowania, tym które chcą jeszcze pochodzić z brzuchem życzę zaciskania nóg.

Ja też jestem po wizycie. Doktor mówi "ale wielkie dziecko, będzie cesarka". Nie wiem o co mu chodziło. Waży 2850. To chyba nie tak dużo. Na pewno z tego powodu nie będę prosić o cc.
Hę? To może taki żart miał być. Mamy termin na ten sam dzień, w sobotę miałam usg i Zośka ważyła 2650 a Gin powiedział, że wielka nie będzie

[QUOTE=sweetjoy;34158386]
Sweetjoy - rozbawiłaś mnie tekstami o mężu, teściowej itd.
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 15:43   #1405
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Z rozpakowań jak na razie wynika, że jedna dziewczynka przypada na dwóch chłopców

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-05-16, 15:45   #1406
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
mnie pasowałby piątek wieczorem to zbieramy ekipę

To ja też się piszę

Dziewczyny mam taką deprechę, że szkoda gadać... mam nadzieję, że to przez hormony, normalnie śmiac mi się chce z samej siebie, że jestem taka posypana...

Z pozytywnych wieści, to synek dostał się do przedszkola

A pamiętacie może, kiedyś któraś z dziewczyn pisała, że chce rodzić w domu.
Jeśli nas czytasz to napisz jak tam przygotowania, a może już po...?
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 15:55   #1407
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

Daj spróbować, to Ci powiem, czy dobry wyszedł

Tak się zastanawiam, co zrobić, żeby zwiększyć nasz budżet
Podobno pierwszy milion trzeba ukraść
Przydałoby się luźne 5tys
Stary 2012-05-16, 16:02   #1408
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Piękne pieluszki. Tak w ogóle to podoba mi się ten motyw.
Nasteczka no nie wiem. 3 razy powtórzył że cesarka to lepsze wyjście. Nie ma mowy! Cesarka to ostateczność. Tak poza tym to wizytę mam za tydzień. Gin powiedział że nic nie zapowiada na razie porodu. Wszystko pozamykane. Główka dalej balotuje.
Cytat:
Tak się zastanawiam, co zrobić, żeby zwiększyć nasz budżet
Podobno pierwszy milion trzeba ukraść
Przydałoby się luźne 5tys
Może tak: . Wyczarować?
Stary 2012-05-16, 16:02   #1409
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

MAm do Was pytanie, czy Wy budzicie swoje dzieci na karmienie? bo ta w dzien spi baaardzo dlugo, a w nocy juz jest z tym problem. Zastanawiam sie co z tym zrobic?

No i mowilam o problemach z piersiami... mam strasznmie opuchniete, sutkie przekrwione, jak przykladam mala to placze z bolu. Staram sie tez odciagac troche pokarmu, zeby te sutki troszke zaoszczedzic..
kupilam te nakladki silikonowe, ale mam wrazenie ze jak je mam nalozone to mala nic nie ciagnie ...

A... jestem juz 8 kg na minusie, wiec do mojej wagi musze zrzucic 4 kg

pozdrawiam Was wszystkie mamusie zarowne te, ktore maja juz swoje kruszynki ze soba jak i te , ktore nadal czekaja
przy odciąganiu też bolą czy tylko jak mała chwyta?
no i raczej byś budziła na karmienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Piękny opis aż się wzruszyłam, a kilka zdań jakby wyjęte z moich ust. Mam nadzieję, że mała nie da Wam bardzo w kość. My mamy problem z kąpaniem. Bo mały ma takie spanie, że kąpiemy go ok. 21, a że wcześniej śpi to muszę go choć trochę nakarmić, inaczej wrzeszczy. A z tego co czytałam nie powinno się kąpać zaraz po karmieniu... A co do bólu sutków to łączę się z Tobą...

za wizytę. Mojemu zawsze kość udowa wychodziła jakoś 2 tyg mniejsza, a okazał się długi. Za to główka duża, obstawiam, że będzie chłopiec
położna mówiła że można malutko nakarmić dziecko, nie do pełna, moja karola też jak się obudzi to czasem drze ale podczas kąpieli się wycisza trochę ale podczas ubierania znów ryk i po tym jedzonko

Cytat:
Ewus gondole tez mial )
millena dzieki juz sobie ide czytac: ))
Niestety teraz nie jestem na biezaco

Wczoraj mlodemu odpadl pepuszek )
polozna dzis byla i kazala mu kupic kropelki jakies na te bole brzuszka.

no niby jak już przesikuje to za małe
a kropelki na gazy?jak tak polecam bobotic, na długo starcza czyli na ok.2tyg i za 20zł

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 16:15   #1410
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Ja poprasowałam tyle na ile miałam ochotę w sumie już jakaś połowa za mną Jadę do szefowej zawieść L4 i przy okazji na jakaś herbatkę

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości