|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
za USG. Dobrze, że się zdecydowałaś, bo jesteś spokojniejsza Od razu wyczuwa się radochę w tym co piszesz Ja stawiam, że będziesz miała córeczkę Gdyby miał być chłopczyk, to pewnie siurek już nie raz byłby widoczny na usg ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że masz nr telefonu którejś z nas. Następnym razem, jak nie będzie Ci się chciało do nas zaglądać przez kilka dni, to chociaż napisz krótki mesydż, że jesteś Trzymaj się dzielnie. Cytat:
Wiesz, hormony szaleją w każdej z nas Nie przejmuj się, wstawiaj nowe zdjęcia i nie usuwaj już Tak fajnie, jak brzuszki nasze są do wglądu Dostałam dwie paczki z pieluszkami wielorazowymi i detergentami do prania, odkażania itp.
|
|||
|
|
|
#1382 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
wieki tu nie pisałam, ale chciałam zrobić jak najwięcej rzeczy dopóki miałam siły. Jak już kiedyś wspominałam wykańczamy mieszkanie, ale końca nie widać i intensywnie robiłam prawko- udało mi się skończyć kurs, ale mąż odwołał dziś mój przyszłotygodniowy egzamin. W sobotę odszedł mi czop-miał być śluzowaty... a wyglądał jak galaretka zabarwiona cała na czerwono (ciemnoczerwono) wystraszyłam się strasznie, ale lekarz powiedział że to widocznie jakieś żyłki musiały popękać dlatego jest taki kolor podpięli mnie do ktg skurcze były ale nieregularne i za krótkie. Także od soboty czekam na akcje poród- choć szczerze mówiąc zaciskam nogi żeby jeszcze trochę Helenka posiedziała (mam 37 tydz) bo zrobi nam się większe opóźnienie remontowe i we wt mam wizyte u endokrynologa, na którą bardzo bym chciała pójść :/ widzicie jak to jest Wy chcecie rodzić a ja bym chętnie przenosiła Gratuluje wszystkim mamusiom
|
|
|
|
#1383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() powodzenia w pieluchowaniu
|
|
|
|
|
#1384 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i to w 1 trymestrze, wiec luzik. pisałam o tym tu : https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3421 i tu : https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3482 jak cos to pytaj Cytat:
za opis !
|
||
|
|
|
#1385 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio spotkałam się z kolezanką i mówiła mi, ze jej znajoma całą ciążę była informowana, ze będzie chłopiec a przy porodzie okazało się, ze dziewczynka. Miała ciuszki niebieskie, z autkami, ale stwierdziła, że nic to jej nie przeszkadza, tak bardzo chciała dziewczynkę ![]() No ale dopytałam to podobno jeden lekarz jej tak mówil, ja na zmianę nie liczę, bo u mnie 3 lekarzy to potwierdziło, o ile jeden może sie mylić tak w pomyłkę 3 już bym nie wierzyła. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-05-16 o 14:27 |
||
|
|
|
#1386 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
niby tak, ale ile w tym prawdy ![]() ja tam wole po przepuszczać w kolejce Cytat:
|
|||
|
|
|
#1387 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
pochodziłam z mężem po centrum handlowym w poszukiwaniu stanika i dupa, dobrze, że mam jeden chociaż do karmienia, na allegro coś zamówię, nie mam siły chodzić, strasznie mnie ta miednica boli, miałam wrażenie , że mi biodro wypadnie. Odebrałam też zamówienie w dozie, wziełam oilatum 250 ml i emolium 400, fride do nosa, paracetamol w czopkach jak kism radziała i apap w tabletkach, nospe. jak wróciłam do padłam, tak coś mi się spać chce |
|||
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
wyprasowałam firankę do pokoju młodej, teraz umyć okno i ją powiesić
![]() poczekam aż mąż z pracy wróci, co by mnie łapał jakbym miała zlecieć z drabiny |
|
|
|
#1389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dodam, że do odejścia czopa czułam się znakomicie i w życiu bym nie podejrzewała ze tak się stanie.
|
|
|
|
|
#1390 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby u Ciebie była dziewczynka, ehehe żartuję |
|
|
|
|
#1391 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochany jest, zawsze współczuje po fakcie ![]() Super że masz już poród za sobą, i może to lepiej że większość bóli spędziłaś w domu, niż miałabyś się męczyć w szpitalu nr 1. Dobrze że wszystko dobrze się skończylo i że jesteście już w domu Ja się sprężam jak mogę i d..pa ![]() Do pracy biegałam do końca 37 tygodnia, sprzątam, biegam po sklepach, stoję przy garach, dźwigam 15 kg krzykacza, nawet częściej odwiedzam teściową, bo świetnie podnosi mi ciśnienie i pewnie urodzę w terminie Także jak pisałam wcześniej - mi piątek bardzo odpowiada, w ten najbliższy raczej nic z tego, ale następny już koniecznie chcę się rozpakować
|
|
|
|
|
#1392 |
|
Rozeznanie
|
co się u Ciebie w brzuszku kryje? chłopiec czy dziewczynka?
mnie się ostatnio taki mały 4 latek pyta? co będziesz miała chłopaczka czy dziewuszkę? ale mnie rozśmieszył tak to fajnie zabrzmiało |
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Ewus gondole tez mial
)millena dzieki juz sobie ide czytac: ))Niestety teraz nie jestem na biezaco ![]() Wczoraj mlodemu odpadl pepuszek )polozna dzis byla i kazala mu kupic kropelki jakies na te bole brzuszka. Skad mam wiedziec, ze trzeba juz sie przerzucic na pampersy 2:P ?? maly sika tak ze zawsze ma wsyztko na plecach, moze juz 1 sa za male;/? nie wiem...
|
#1394 | |
|
Raczkowanie
|
Ja już wszystkie okna pomyłam i poprałam firanki, a dziś deszcz i znów okna zachlapane
![]() Cytat:
![]() Załóż na próbę 2 i sprawdź jak będzie - czy to przesikiwanie jest przez za małą pieluchę, czy złe ułożenie siusiaka. Ja zawsze wolałam założyć ciut większy rozmiar pieluchy, niż niepotrzebnie wciskać malucha w mniejszą. Nie patrzyłam na przedziały wagowe, tylko dopasowywałam do swojej wygody. |
|
|
|
|
#1395 |
|
Rozeznanie
|
za wszystkie wizyty. Tym mamom które chcą już urodzić życzę szybkiego rozpakowania, tym które chcą jeszcze pochodzić z brzuchem życzę zaciskania nóg. ![]() Ja też jestem po wizycie. Doktor mówi "ale wielkie dziecko, będzie cesarka". Nie wiem o co mu chodziło. Waży 2850. To chyba nie tak dużo. Na pewno z tego powodu nie będę prosić o cc.
|
#1396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za opis
|
|||
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
heh ja tu liczyłam na jakieś narodziny w moje i co
jeden maluch urodził się dzien przed (_agaty) a drugi dzień po (libretki)
|
#1398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to mnie rozśmieszyłaś.Faceci są niesamowici. Mogą wkurzyć i rozśmieszyć jednocześnie w jednej sekundzie Ja tam mojemu pozwalam robić wszystko. Jak P nie ma w domu, to coś tam staram się robić, w miarę możliwości i jak się dobrze czuję, ale jak On wraca do domu, to ja leżę ![]() Zagłębiłam się właśnie w temat chustowania Znowu mnie kusi ![]() A pieluszki jakie piękne znalazłam, zobaczcie http://www.maleme.pl/otulacze/163-lowickie-kwiatki.html |
|
|
|
|
#1399 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby szybko poszło A co do frustracji to też mi się jakoś ostatnio nie chce z nikim gadać i ogólnie zaczęłam unikać ludzi, a jak słyszę dźwięk smsa to się modlę, zeby to była reklama od T-Mobile Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle jak byłam w tym szpitalu na zwiadach to mi położna mówiła, że dużo jego pacjentek rodzi we środę, właśnie jak on ma dyżur. Kurde teraz skojarzyłam... No to jeszcze się okaże, że będę miała poród indukowany, ale by były jaja |
|||
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak już są to albo 1 albo 2 grudnia więc w gruncie rzeczy mogę dwa dni pod rząd świętować ![]() choć ja bardziej obstawiam 2 grudnia, bo babcia ma taką księge żywoty wszystkich świętych czy coś takiego i tam oprócz tego co który z nich robil jest też podana data to się jakos dzień wspomnienia świętego w kościele nazywa czy coś takiego
|
|
#1401 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam przed chwilą z nudów ten sernik na zimno, który tu ostatnio podawałyście
Tylko z brzoskwiniami, bo nie mam truskawek. Ciekawe czy będzie dobry Gaabbii te pieluszki łowickie przypominają logo Euro
|
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy moge przyjsc?
|
|
|
|
|
#1403 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
|
|
|
#1404 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=sweetjoy;34158386] Sweetjoy - |
||
|
|
|
#1405 |
|
Wtajemniczenie
|
Z rozpakowań jak na razie wynika, że jedna dziewczynka przypada na dwóch chłopców
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#1406 |
|
Rozeznanie
|
To ja też się piszę
![]() Dziewczyny mam taką deprechę, że szkoda gadać... mam nadzieję, że to przez hormony, normalnie śmiac mi się chce z samej siebie, że jestem taka posypana... Z pozytywnych wieści, to synek dostał się do przedszkola A pamiętacie może, kiedyś któraś z dziewczyn pisała, że chce rodzić w domu. Jeśli nas czytasz to napisz jak tam przygotowania, a może już po...? |
|
|
|
#1407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak się zastanawiam, co zrobić, żeby zwiększyć nasz budżet Podobno pierwszy milion trzeba ukraść Przydałoby się luźne 5tys |
|
|
|
|
#1408 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nasteczka no nie wiem. 3 razy powtórzył że cesarka to lepsze wyjście. Nie ma mowy! Cesarka to ostateczność. Tak poza tym to wizytę mam za tydzień. Gin powiedział że nic nie zapowiada na razie porodu. Wszystko pozamykane. Główka dalej balotuje. ![]() Cytat:
|
|
#1409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i raczej byś budziła na karmienie Cytat:
i po tym jedzonko Cytat:
no niby jak już przesikuje to za małe a kropelki na gazy?jak tak polecam bobotic, na długo starcza czyli na ok.2tyg i za 20zł
|
|
#1410 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja poprasowałam tyle na ile miałam ochotę
w sumie już jakaś połowa za mną
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

za USG. Dobrze, że się zdecydowałaś, bo jesteś spokojniejsza
Od razu wyczuwa się radochę w tym co piszesz
Gdyby miał być chłopczyk, to pewnie siurek już nie raz byłby widoczny na usg 
- doslownie rozsadza mi krzyz i podbrzusze... wody mi nie odchodzą poki co
(rozwarcie w poniedzialek mialam na 1,5palca, klocek wazy juz 3,4kg). 
Tak fajnie, jak brzuszki nasze są do wglądu 

juz sobie ide czytac: ))
to mnie rozśmieszyłaś.
A co do frustracji to też mi się jakoś ostatnio nie chce z nikim gadać i ogólnie zaczęłam unikać ludzi, a jak słyszę dźwięk smsa to się modlę, zeby to była reklama od T-Mobile