|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
Ja zawiązałam sama bez linków, więc nie wiem. Miedzy szczebelkami do góry i w bok. I kilka supłów. Chuste trzeba złożyć na pół i dobrze naciągnąć. Ja bym Agaty juz tak nie bujała, bo teraz ma zawiązane tak z 5 cm nad łóżeczkiem i ja wyłazi to nic jej sie nie dzieje. Wczoraj tez ją ululałam w hamaku
|
|
|
|
|
#662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
zależy z jakimi
z ząbkami bardzo dobrze, piąty tuż tuż, z innymi kreseczkami na razie spokój, nie sprawdzam ![]() ![]() a teściówka niech sobie wsadzi... taką imprezę Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękuję dobrze że już trzydniówka mija.jacieeee, ja nie pomogę niestety, bo mój tylko wodę spija, i lubi. zaneta, u nas na grillu zawsze są nóżki z kurczaka, możesz różne marynaty zrobić, do tego np. grillowane faszerowane papryki albo pomidory, szaszłyki... ja jeszcze nie myślę o roczku
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyznam ze ostatnio przywiazalam mała chustą do wózka sklepowego bo nie mial szelek na tym siedzisku u bałam się że wylezie ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- dla śmiechu http://www.youtube.com/watch?feature...vU6Je8IIo&NR=1 |
|
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie, na razie nie ma pogody, no i troche boje się czy mi sie chusta niepozaciąga od drzew.
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
instrukcja zawiazywania węzła na huście do hamaka
http://www.youtube.com/watch?v=AJlEQ...eature=related
|
|
|
|
#666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyny tez max do 7 spia, bo przedszkole, a mnie i Antkowi czasem uda sie dluzej, choc dawno sie to nie zdarzylo Patik ja bym byla bardzo zadowolona z imprezy grillowej |
|
|
|
|
#667 | |||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
Cytat:
Cytat:
monia samo złoIuznia zapóźnione ale szczere sto lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
Tematy dziś roczkowe tortowe
![]() mam wlasnie do was prośbe bo jesteście nalepszymi specjalistkami, też chciałabym zrobić sama tort z masą cukrową prosze wstawcie linki do najlepiej wychodzących (i gdzieś wyczytalam że masa nie może sie stykać ze smietaną, jak to jaki ma być tort jak nie z bitą śmietaną czy ja coś przekręciłam zle zrozumiałam???) i chodzi mi też o sam tort smak zeby nie tylko byl efektowny ladny ale i smaczny kto coś podpowie chciałabym potrenować i zrobić w ten piątek na próbe na inną okazje ![]() a oglądała któraś program na tlc slodki interes jakie oni tam robią cuda od tego programu zachcialo mi się mega samej zmierzyć z takim tortem z masą plastyczną |
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
niunia w nunie
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
my zrobiliśmy Filipowi sami tort z masą cukrową
kupiliśmy gotowe podkłady tortowe, zrobiliśmy masę śmietanową (ja nie lubię tortów z masami z masła, margaryny bo są słodkie bardzo i takie jakieś ciężkie), trzeba było przełożyć podkłady masą i wysmarować boki masą maślaną, właśnie żeby móc położyć masę cukrową masę również kupiliśmy na allegro gotową, bo rok wcześniej robiliśmy sami ale dużo roboty a przy dzieciach czasu mało
|
#671 | |
|
Raczkowanie
|
Youyou widze ze nasze dzieciaczki na prawde podobnie nawet trzydniowke przeszły podobnie (coraz więcej wysypki u nas
my tez jesteśmy własnie po jakimś skoku, mam wrażenie ze w ciagu tygodnia Jaś się tak zmienił, można się próbowac z nim 'dogadać', jakiś czas temu widziałam się z koleżanką mamą roczniaka i on mówił mama tata daj, tylko trzy miesiące róznicy i wydawało mi się "kurcze mój też będzie taki kumaty po roczku" a jak widac wszystko idzie w tym kierunku ![]() z ciekawostek Janio -zaczął jakby nigdy nic dawać cześć, za pierwszym razem tak mnie zadziwił -pokazuje gdzie wysoko ptaszki latają -próbuje naśladować szczekanie psa, robi przy tym śmieszną przestraszona mine ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
a ta masa kupiona na allegro była smaczna, bo nigdy nie jadłam i własnie ciekawi mnie czy oprocz efektu będzie tort smaczny? aha czyli musialabym oprócz nadzienia wysmarować boki masą maślaną hm nigdy nie robiłam ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- wygląda super! |
|
|
|
|
#672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale śliczny okruszek
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
tak jest smaczna, słodka, ludzie mówili że jak marcepan smakuje
to w końcu glukoza, cukier puder, żelatyna i barwnik właśnie, że masa cukrowa jest bardzo słodka, to mi lepiej smakuje lekka masa śmietanowa w środku
|
#674 |
|
BAN stały
|
Adrji ómarłam hahah
![]() Raz jeszcze dziękujemy za pamieć i zyczenia!!!! My robimy na słodko. Podwójne urodziny bo i Szymonka za jednymi goścmi. Dwa torty,ciasto,kawa,napoje, jakies koreczki owocowe,sałatka owocowa...niech ich zemdli-szybciej pojadą do domu ![]() A ludu będize 28 osób. Myslałam o grillu bo i imieniny mam wtedy ale kto obsłuzy 3 grille?Sam T. nie da rady na 3 latać a ja dzieci pilnwać,zmywać,donosić... . I została opcja na słodko
|
|
|
|
#675 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to jest dziecko pochwalić ![]() Cytat:
kliknij pod moim avkiem to znajdziesz przepisy ![]() tak pod masę cukrową trzeba dać masę maślaną cieniutko bo śmietanowa rozpuści cukier i masa cukrowa by się rozpłynęła. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() pod spodem zdjęcie Tortu który robiłam tacie na 50 urodziny, wierzch z masy cukrowej barwionej kakao , boki tradycyjne
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-16 o 20:33 |
|||||
|
|
|
#676 |
|
Zadomowienie
|
Iza sto lat!!!
Agata dla Ciebie równiez!!! |
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Beata za☠☠☠iaszczy tort!! Apetycznie wygląda, uwielbiam wszystko co czekoladowe. Ja się nawet nie porywam na tego typu wypieki, nie umieć
![]() Zakatarzona i ja
|
#678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://slodkowytrawnie.blox.pl/2009/...a-cukrowa.html A tu jeszcze inne linki mogą się przydać. http://thecakegirl.carbonmade.com/projects/2040080#68 http://www.niezleciacho.com/2010/02/...-masa-cukrowa/ http://caketime.blox.pl/tagi_b/164947/sugarpaste.html Krem robiłam z tego przepisu, pyszny!!!!!!!!!!http://atinabc.blox.pl/2010/03/Tort-Tiramisu.html
|
|
#679 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
twój styl pisania, mądrze i z humorem i o waszej wesołej gromadce tak lekko się czytało, mogłyby czytac tłumy jak jakieś znane polskie 'zyciowe' pisarki ![]() co do podkreślonego Beatko Zanka madzia1ki dziękuje dziękuje dziękuje! cudaa ten krem tiramisu madzia mmmmm a ma wlasnie kremówke robilas więc mase maslaną dodatkowo zanim oblożylaś masą czy jak? |
|
|
|
|
#680 |
|
Wtajemniczenie
|
Skad wiedzialas ze pączuś jestem ? podlaczam sie pod zyczenia |
|
|
|
#681 |
|
Raczkowanie
|
Izuniu i Agatko wszystkiego najlepszego dziewczynki!!!
Edytowane przez piwnooka77 Czas edycji: 2012-05-16 o 20:36 |
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
hellloł
śpicie już czy jak? lecę na razie bo muszę pisanie dokończyć, poprawić pracę by się przydało..
|
|
#683 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję,że pytasz, Cytat:
|
||
|
|
|
#684 |
|
Rozeznanie
|
Izunia Sto lat szczęścia!!! Wszystkiego najlepszego, najpiękniejszego!!!!:roza :
Agatka ![]() Witam!!! Ja roczek myślę zrobić grillowo-ogrodowo. Mam nadzieje, że pogoda dopisze. Nie uśmiecha mi się posiadówa w domu przy białym obrusie. Będą tylko najbliżsi, dzieci praktycznie nie będzie, bo takowych nie ma więcej w rodzinie. Myślałam jeszcze o zaproszeniu znajomych z dziećmi, ale chyba fundusze nie pozwolą na tak dużą, albo dwie imprezy. Przed grillem, by goście nie padli z głodu myślę zaserwować jakąś zupkę/chłodnik, a później na spokojnie grillowanko, jakieś sałatki, kawka, tort (myślę o bardzo owocowej wersji- w końcu to lato) jakiś serniczek i wsio |
|
|
|
#685 |
|
Wtajemniczenie
|
Izunia wszystkiego najlepszego z okazji roczku!!!
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nawet próbować nie będę (pewnie by i tak nie wyszło
|
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja będe porywała na ten tort tęczowy mimo że nigdy tortu nie piekłam
![]() Do tej pory zamawiałam torty ale natknęłam się kiedyś na ten przepis i bardzo chcę go zrobić, nie wygląda jakoś strasznie. I też mam zamiar zrobić go z przybraniem owocowym, bo to w końcu lato będzie. Cytat:
![]() Zuch chłopak ![]() Ostatnio Lila uwielbia oglądac książeczki ze zwierzętami, przy każdym oczywiscie mamuśka naśladuje odgłosy i jak ją pytam jak piesek robi to zawsze odpowiada dźwięcznie "Aa!"
|
|
#688 |
|
Zadomowienie
|
Izuniu - sto lat w zdrowiu i szczęsciu Ci zycze!!!
![]() Dla Agatki rowniez najlepsze zyczonka Dziewczyny, ale z Was zawodowe panie domu, no no, takie pysznosci umiecie robic! Ja to torta ani zadnego ciasta w zyciu nie upieklam..![]() Nie myslalam tez, zeby organizowac Blanie roczek i... chyba nie zorganizuje no, chyba ze w koncu zrobimy chrzciny, to by mi nawet pasowalo, wtedy uderze do lokalu i sprawa zalatwionaiustyna, jak tz po pierwszym dniu??? jak minela nocka? (ja mieszkam w 10-cio pietrowym bloku gdzie przeciez pelno ludzi, lasu mam tyle co kilka drzew za oknem - a i tak sie boje sama w nocy... )
|
|
|
|
#689 |
|
Wtajemniczenie
|
A gdzie sie Lili podziała ?
Ja sie nie boje sama nocowac. Ostatnio tez byłam kilka dni sama jak Tz w Polsce był. Wlasnie Iustyna jak tam Twoj Tz ? |
|
|
|
#690 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.

z kreseczkami?
z ząbkami bardzo dobrze, piąty tuż tuż, z innymi kreseczkami na razie spokój, nie sprawdzam 

Patrzenie na takie zmiany u bliskiej osoby musi być potworne.

od tego programu zachcialo mi się mega samej zmierzyć z takim tortem z masą plastyczną
zębole

cuda