|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
/Aguska najlepszego dla Filipka
![]() usiadlam na chwile, od rana jak zwykle cos mam do roboty, mlody coraz rzadziej spi w dzien, max 3 razy po 2h nogi mi w d... weszly juz |
![]() ![]() |
![]() |
#3932 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- idę wstawić pranie i potem pewnie jedzonko dla malucha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3933 |
Zakorzenienie
|
Nikii mi pediatra kazała wciskać 1ml soli fizjologicznej do 1 otworu nosowego jak Dzidzia leży na boczku to do tego na górze, później chwile zatykasz dziurkę, masujesz i przewracasz Dziecko na brzuszek, żeby samo opróżniło sobie nosek i tak samo z drugim otworem nosowym. Ja dodatkowo jeszcze odciągam fridą.
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Andrea zasnęła o 13.00 i śpi tak spokojnie jak nigdy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3935 |
Zakorzenienie
|
A i pytałyście o spaniu w łóżeczku - Andrea nie śpi w łóżeczku w ogóle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3936 |
Zakorzenienie
|
jak jest ladna pogoda tzn nie pada to wychodzimy codziennie, przy okazji ja robie zakupy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3937 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() ja znowu z doskoku, znowu ledwo żyje , wczoraj bylismy na szczepionce, Mateuszek płakał bardzo, poznije nie moglam go uspokoic, w nocy mało jadł i pierwszy raz bardzo zwymiotowal, obżygał za przeproszeniem wszystko w kolo. Mam dola z powodu TZ i tesciowej, o tesciowej juz pisalam, wiec nie bede sie rozprawiac na jej temat, nie sadzilam ze az tak sie bedzie wtracac, ale ja sobie na to nie pozwole, chobysmy mialy siebie do siebie nie odzywać, bo mam juz dosc ciaglych rad, jak mam przewijac, jak karmic, jak ubierac-masakra. TZ natomiast wczoraj powiedzial mi ze jestem wygodna i chcialabym zeby dziecko tylko spalo i jadlo i nie plakalo, tylko ze on jedzie do pracy na 13-14 godzin i zajmuje sie malym 2-3 godziny dziennie, a nasze dziecko nie jest aniolkiem, mam tak jak Jolka, w dzien mało spania, na biega siusiam, myje sie, jem co bądz i padam juz na twarz, do tego dostaje szału od siedzenia w domu. Mateusz waży 5700, wiec przybiera sporo, bo wyszlismy ze szpitala z waga 3500 , a ma 7 tygodni, ale nic dziwnego jak ciagle chce jesc.Staram sie go przetrzymywac do tych 3,5-4 godzin. Asika pisala o bolesnych baczkach, mój mały strasznie cierpi z tego powodu, nie moze spac ,bo go wybudza to prykanie.Mam wrazenie ze nasililo sie po sab simplex. Do picia dajemy herbatki hippa koperkowa i rumiankowa , Mateusz wypija srednio 200 ml dziennie herbatki, probuje mu oszukiwac glod ta herbatka.Po rumiankowej latwiej mu sie robi kupe, jak nie mogl przez 3 dni sie zalatwic tak po rumiankowej herbatce kupa byla odrazu. Na spacery chodze z malym sama jak jest cieplo i nie musze sie dlugo szykowac, bo on mi na to nie pozwala ,bo ryczy.Jak odwiedzi mnie mama ,albo jest TZ to chodzimy codziennie.Gdyby to zalezalo od mojej tesciowej to w ogole bym nie chodzila, bo moge zaziebic dziecko i na pewno bedzie mial chore uszy. Ciesze sie dziewczyny ze w koncu sie obrazila i nas nie odwiedza, bo mam świety spokoj.
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-05-16 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3938 | |
Zakorzenienie
|
na opakowaniu pisze "dla niemowląt i małych dzieci"
Cytat:
![]() Sory za pytania ale jestem zielona bo pierwszy raz będę to robiła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3939 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3940 |
Zakorzenienie
|
staram się codziennie wychodzić, ale ostatnie 3 dni pogoda jest bardzo niepewna, a że sama jestem zmarzlak, to odpuściłam.
Chciałam namówić męża aby skorzystać z tego, że nie ma słońca i upałów a sam ma urlop, aby pojechać do jego dziadków, którzy tak bardzo chcą zobaczyć prawnuczkę. Ale powiedział, że nigdzie nie jedzie a sama z mała boję się tak daleko jechać
#3941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Ja też staram się wychodzić codziennie jak jest ładna pogoda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3942 |
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam dziś z mamą o ząbkach.
Pocieszyła mnie niesamowicie. Otóż mając 4 miesiące miałam już 2 zęby ![]() Siostrzeńcowi pierwszy ząbek zaczął wychodzić jak miał 3 miesiące...
#3943 | ||
Zadomowienie
|
Aguśka sto lat dla Filipka
![]() Desia śliczna ta Twoja Viki ![]() cziqua wszystkiego najlepszego z okazji pierwszego miesiąca ![]() nowaken sto lat z okazji pierwszego miesiąca ![]() niki ale te nasze dzieciaczki szybko rosną gratuluję 4 tygoni ![]() ja wychodzę codziennie. Jak jest ładna pogoda to idziemy na spacer a jak nie to i tak musimy iść do sklepu na zakupy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() My od wczoraj przestaliśmy używać kropelek na kolki i wczoraj były aż 4 kupy ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3944 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi Adas spi w dzien 3 razy po 20-30 minut ![]() ![]() Jak jest pogoda to codziennie ![]() Cytat:
![]() O jak wczesnie mialas zabki!Ciekawe czy Twojej Ewelince tez sie tak szybko pojawia.
![]() ![]() |
![]() |
#3945 | |
Zadomowienie
|
emigra wszystkiego dobrego z okazji 10 tygodni
![]() patrzyłam wczoraj na te ubranka wójcik ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- ogląda któraś z Was gotowe na wszystko? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3946 |
Zakorzenienie
|
Andrea nie może jakoś zasnąć. Powieki jej opadają, ale ciągle coś ją rozproszy i zasypianie od nowa...20 min mamle już smoczka bez przerwy. To dla niej sukces, bo nigdy nie chciała. Musiałam jej dać, bo dziś chciałaby siedzieć przy cycku co godzinę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3947 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3948 |
Zakorzenienie
|
Chciała właśnie wypluć smoczka, ale jakoś przytrzymała go rączką i dalej ssie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Moja pieluchę od razu ściąga z twarzy. Też próbowałam taką metodę. Śpi...ciekawe jak długo. Pewnie do momentu kiedy smoczek wypadnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3949 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Bylam na spacerku z mala bo w koncu sie troche wypogodzilo a od niedzieli nie bylysmy na dworze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3950 |
Zakorzenienie
|
Emigra ja śpię z Małą w łóżku, bo też jest mi wygodniej. Przynajmniej nie muszę wstawać na karmienie do łóżeczka tylko mam ją pod ręką
![]() P1020608.jpg śpi dalej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3951 |
Zakorzenienie
|
Emigra na pewno wyjdzie Ci ozdabianie
![]() U mnie też dziś zzzimno. Jedynie 20st, a przed wczoraj było ponad 30 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3952 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3953 |
Zakorzenienie
|
A jak ubieracie maluchy gdy w domu jest 21-22 stopnie??
Mały zjadł i chwile po 15 i go ubrałam i do wózka na balkon ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3954 | ||||
Zadomowienie
|
Lenka dzielna Kajcia
![]() Karo super, ze Piotruś taki dzielny na szczepieniu...a do tego jak ładnie przybiera.. Ciekawe jak mój teraz bo rzez pierwsze 2 tygodnie przybrał 650, czyli po 325 na tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Desia Viki śliczniutka i jaki z niej włochacz ![]() Cytat:
![]() ja wczoraj byłam prawie cały dzien u przyjaciółki z Małym i pod koniec zasikał ubranko, to ja chyc wyciągam drugie z plecaka i taka zagadana zakładam Małemu body na długi rękaw i słyszę jego płacz, ale dalej zakładam i go uspokajam..a tu sięokazało że mały paluszek mu się wygiąl a ja dalej ciągnęłam rękaw i coraz bardziej mu wyginałam... ![]() gkatarzynka ![]() Konia mocno trzymam kciuki ![]() Tikki Andrea słodziaczek ![]() Ja wciąż leżaczka bujaczka wybrać nie mogę...grrr..dla dziewczynek mi się mnóstwo podoba a dla małego jakoś nie moge wybrać... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3955 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas chyba skok 8 tygodnia. Też marudzi, ciągle przy cycku, spanie jest złe... wyjątkowo teraz śpi prawie godzinę. Umyłam nawet włosy, podcięłam końcówki ![]()
![]() |
#3956 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moja Gwiazda zawsze zasypia w łóżeczku i tam zostaje. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3957 |
Zakorzenienie
|
ja też nie wychodze codziennie na spacery.
czasami przez pogode, czasami przez to ze wyrobic sie nie moge, a czasami po prostu nie mam siły. ale staram się chodzić często a jak nie to werandować na balkonie. TŻ również zabiera małego na spacery ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3958 |
Rozeznanie
|
Emigra uwielbiam Twoje filmiki =p masz taki ciepły głosik
![]() Kurcze ja nie wiem jak znajdujecie czas podczytuje was z tel, dzisiaj jestem u mamy akurat to korzystam z neta a babcia bawi ![]() ![]() Mały już taki duży ze szok, rośnie jak na drożdżach ![]() Mam tyle do nadrobienia że nawet nie wiem czy na coś odpisać, dopisać czy napisać.. Musiałabym wszystko wertować od nowa. Dzieciaczki na mailu są boskie! Tż zajmuje się małą bardzo rzetelnie :p prawie cały czas (nie licząc jak jest w pracy) Niedługo mamy chrzest, pampersy lecą jak woda ![]() Mam pyt. do dziewczyn po cc, czy wróciło u was wszystko do normy czy odczuwacie miejscowe zdrętwienie czy też brak czucia poniżej lub po wyżej rany, bądź też jakieś zgrubienie na cięciu?.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na zgrubienia na cięciu mam plastry ![]() ![]() Edytowane przez Jolkaaa Czas edycji: 2012-05-16 o 17:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3960 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ja codziennie, czasem dwa razy nawet. Bo jakos tak lepiej chyba na spacerach spi. U mnie czesto pada, ale o ile nie leje to folia na wozek i wio ![]() ![]() Cytat:
![]() A odnosnie miejsca do spania - Ania zawsze w lozeczku, noc czy dzien, no chyba ze spacer to w wozku. Nie powiem, mialam wizje ze od poczatku bedziemy urzedowac w duzym pokoju w dzien ale doszlam do wniosku ze jak na potem dobrze kojarzyc lozeczko ze snem to teraz pewnie najlatwiej ja nauczyc. Jak ma problem z zasypianiem i pluje smokiem na lewo i prawo to tlyko kursuje co chwile do niej wtykac smoka. W nocy to mniejszy problem bo przystawilam jej lozeczko po swojej stronie lozka. Kurcze tez smoczek to jej najwiekszy przyjaciel a moj najwiekszy wrog ![]() Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-05-16 o 17:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.