Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-16, 13:20   #3931
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

/Aguska najlepszego dla Filipka
usiadlam na chwile, od rana jak zwykle cos mam do roboty, mlody coraz rzadziej spi w dzien, max 3 razy po 2h nogi mi w d... weszly juz
Stary 2012-05-16, 13:27   #3932
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez DIDA22 Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci śpią w łóżeczku w ciągu dnia? Mój w nocy śpi ładnie w łóżeczku, a w dzień mexyk - w ogóle mało śpi i dużo je, raczej tylko na spacerze, ale na pewno nie w swoim łóżeczku, śpi raczej na łóżku w sypialni. Czy wasze też tak mają. Co prawda Pani Hogg pisała, że w dzień można pozwalać spać gdzieś indziej niż w łóżeczku, żeby dziecko wiedziało że jest dzień, a noc w łóżeczku, ale mój leży u siebie spokojnie max. 20 min jak patrzy na karuzelę. O co może chodzić??? Bo nie kumam.

Macie jakiś pomysł, bo małemu coś w dzień ewidentnie nie pasuje...
Mój nie śpi w łóżeczku w ciągu dnia wogóle jedynie na bujaczku ale zazwyczaj wcale nie śpi

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

idę wstawić pranie i potem pewnie jedzonko dla malucha

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 13:50   #3933
tikki85
Zakorzenienie

Nikii mi pediatra kazała wciskać 1ml soli fizjologicznej do 1 otworu nosowego jak Dzidzia leży na boczku to do tego na górze, później chwile zatykasz dziurkę, masujesz i przewracasz Dziecko na brzuszek, żeby samo opróżniło sobie nosek i tak samo z drugim otworem nosowym. Ja dodatkowo jeszcze odciągam fridą.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Andrea zasnęła o 13.00 i śpi tak spokojnie jak nigdy . Biedna wymęczona przez całą noc przez ten nosek niedobry.
Stary 2012-05-16, 13:54   #3934
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

A Wy dziewczyny codziennie wychodzicie na spacery?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-05-16, 14:00   #3935
tikki85
Zakorzenienie

A i pytałyście o spaniu w łóżeczku - Andrea nie śpi w łóżeczku w ogóle . Oczywiście główną winę ponosi sklep, bo czekała na swoje łóżeczko miesiąc. Woli spać na łóżku i w łóżku
Stary 2012-05-16, 14:04   #3936
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
jak jest ladna pogoda tzn nie pada to wychodzimy codziennie, przy okazji ja robie zakupy dzis siedzimy w domu puki co czekamy na meza i pojdziemy do biedronki
Stary 2012-05-16, 14:10   #3937
tynka88
Zadomowienie

czesc dziewczyny

ja znowu z doskoku, znowu ledwo żyje , wczoraj bylismy na szczepionce, Mateuszek płakał bardzo, poznije nie moglam go uspokoic, w nocy mało jadł i pierwszy raz bardzo zwymiotowal, obżygał za przeproszeniem wszystko w kolo.

Mam dola z powodu TZ i tesciowej, o tesciowej juz pisalam, wiec nie bede sie rozprawiac na jej temat, nie sadzilam ze az tak sie bedzie wtracac, ale ja sobie na to nie pozwole, chobysmy mialy siebie do siebie nie odzywać, bo mam juz dosc ciaglych rad, jak mam przewijac, jak karmic, jak ubierac-masakra.
TZ natomiast wczoraj powiedzial mi ze jestem wygodna i chcialabym zeby dziecko tylko spalo i jadlo i nie plakalo, tylko ze on jedzie do pracy na 13-14 godzin i zajmuje sie malym 2-3 godziny dziennie, a nasze dziecko nie jest aniolkiem, mam tak jak Jolka, w dzien mało spania, na biega siusiam, myje sie, jem co bądz i padam juz na twarz, do tego dostaje szału od siedzenia w domu.

Mateusz waży 5700, wiec przybiera sporo, bo wyszlismy ze szpitala z waga 3500 , a ma 7 tygodni, ale nic dziwnego jak ciagle chce jesc.Staram sie go przetrzymywac do tych 3,5-4 godzin.

Asika pisala o bolesnych baczkach, mój mały strasznie cierpi z tego powodu, nie moze spac ,bo go wybudza to prykanie.Mam wrazenie ze nasililo sie po sab simplex.

Do picia dajemy herbatki hippa koperkowa i rumiankowa , Mateusz wypija srednio 200 ml dziennie herbatki, probuje mu oszukiwac glod ta herbatka.Po rumiankowej latwiej mu sie robi kupe, jak nie mogl przez 3 dni sie zalatwic tak po rumiankowej herbatce kupa byla odrazu.

Na spacery chodze z malym sama jak jest cieplo i nie musze sie dlugo szykowac, bo on mi na to nie pozwala ,bo ryczy.Jak odwiedzi mnie mama ,albo jest TZ to chodzimy codziennie.Gdyby to zalezalo od mojej tesciowej to w ogole bym nie chodzila, bo moge zaziebic dziecko i na pewno bedzie mial chore uszy.
Ciesze sie dziewczyny ze w koncu sie obrazila i nas nie odwiedza, bo mam świety spokoj.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-05-16 o 14:13
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-16, 14:14   #3938
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
A czy to można podawać takim maluszkom
na opakowaniu pisze "dla niemowląt i małych dzieci"

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Nikii mi pediatra kazała wciskać 1ml soli fizjologicznej do 1 otworu nosowego jak Dzidzia leży na boczku to do tego na górze, później chwile zatykasz dziurkę, masujesz i przewracasz Dziecko na brzuszek, żeby samo opróżniło sobie nosek i tak samo z drugim otworem nosowym. Ja dodatkowo jeszcze odciągam fridą.
Dzięki za wyjaśnienie a z tym "masujesz" to chodzi o co dokładnie??
Sory za pytania ale jestem zielona bo pierwszy raz będę to robiła.
Stary 2012-05-16, 14:15   #3939
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
chyba że pada to nie idę

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 14:25   #3940
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
staram się codziennie wychodzić, ale ostatnie 3 dni pogoda jest bardzo niepewna, a że sama jestem zmarzlak, to odpuściłam.
Chciałam namówić męża aby skorzystać z tego, że nie ma słońca i upałów a sam ma urlop, aby pojechać do jego dziadków, którzy tak bardzo chcą zobaczyć prawnuczkę. Ale powiedział, że nigdzie nie jedzie a sama z mała boję się tak daleko jechać

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 14:42   #3941
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dzięki za wyjaśnienie a z tym "masujesz" to chodzi o co dokładnie??
Sory za pytania ale jestem zielona bo pierwszy raz będę to robiła.
Robię kółeczka palcem tym co zatykam dziurkę .

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Ja też staram się wychodzić codziennie jak jest ładna pogoda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-16, 14:43   #3942
karolca
Zakorzenienie

Rozmawiałam dziś z mamą o ząbkach.
Pocieszyła mnie niesamowicie. Otóż mając 4 miesiące miałam już 2 zęby
Siostrzeńcowi pierwszy ząbek zaczął wychodzić jak miał 3 miesiące...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-16, 15:21   #3943
88natka
Zadomowienie

Aguśka sto lat dla Filipka
Desia śliczna ta Twoja Viki

cziqua wszystkiego najlepszego z okazji pierwszego miesiąca

nowaken sto lat z okazji pierwszego miesiąca

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Dziś kończymy 4 tygodnie a za 2 dni Oskarek ma miesiąc
niki ale te nasze dzieciaczki szybko rosną gratuluję 4 tygoni
Cytat:
ja wychodzę codziennie. Jak jest ładna pogoda to idziemy na spacer a jak nie to i tak musimy iść do sklepu na zakupy więc chyba można to nazwać spacerkiem
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

ja znowu z doskoku, znowu ledwo żyje , wczoraj bylismy na szczepionce, Mateuszek płakał bardzo, poznije nie moglam go uspokoic, w nocy mało jadł i pierwszy raz bardzo zwymiotowal, obżygał za przeproszeniem wszystko w kolo.

Mam dola z powodu TZ i tesciowej, o tesciowej juz pisalam, wiec nie bede sie rozprawiac na jej temat, nie sadzilam ze az tak sie bedzie wtracac, ale ja sobie na to nie pozwole, chobysmy mialy siebie do siebie nie odzywać, bo mam juz dosc ciaglych rad, jak mam przewijac, jak karmic, jak ubierac-masakra.
TZ natomiast wczoraj powiedzial mi ze jestem wygodna i chcialabym zeby dziecko tylko spalo i jadlo i nie plakalo, tylko ze on jedzie do pracy na 13-14 godzin i zajmuje sie malym 2-3 godziny dziennie, a nasze dziecko nie jest aniolkiem, mam tak jak Jolka, w dzien mało spania, na biega siusiam, myje sie, jem co bądz i padam juz na twarz, do tego dostaje szału od siedzenia w domu.

Mateusz waży 5700, wiec przybiera sporo, bo wyszlismy ze szpitala z waga 3500 , a ma 7 tygodni, ale nic dziwnego jak ciagle chce jesc.Staram sie go przetrzymywac do tych 3,5-4 godzin.

Asika pisala o bolesnych baczkach, mój mały strasznie cierpi z tego powodu, nie moze spac ,bo go wybudza to prykanie.Mam wrazenie ze nasililo sie po sab simplex.

Do picia dajemy herbatki hippa koperkowa i rumiankowa , Mateusz wypija srednio 200 ml dziennie herbatki, probuje mu oszukiwac glod ta herbatka.Po rumiankowej latwiej mu sie robi kupe, jak nie mogl przez 3 dni sie zalatwic tak po rumiankowej herbatce kupa byla odrazu.

Na spacery chodze z malym sama jak jest cieplo i nie musze sie dlugo szykowac, bo on mi na to nie pozwala ,bo ryczy.Jak odwiedzi mnie mama ,albo jest TZ to chodzimy codziennie.Gdyby to zalezalo od mojej tesciowej to w ogole bym nie chodzila, bo moge zaziebic dziecko i na pewno bedzie mial chore uszy.
Ciesze sie dziewczyny ze w koncu sie obrazila i nas nie odwiedza, bo mam świety spokoj.
ładnie rośnie Twój synek Współczuję sytuacji z teściową. Nie przejmuj sie, na pewno jej przejdzie Zostaw jeden dzień męża samego z dzieckiem, to może zmieni zdanie i już Ci nie będzie nic mówił Mój na początku coś wspomniał to mu powiedziałam że jak chce to ja mogę iść do pracy a on przejmie mój macierzyński, od tamtej pory się już nic nie odzywa
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
o kurczę ale szybko, ja pytałam wczoraj mamy i powiedziała mi że pierwszy ząbek miałam w wieku 11 miesięcy
My od wczoraj przestaliśmy używać kropelek na kolki i wczoraj były aż 4 kupy a norma były 2, bączki puszcza i chyba już nie będziemy musieli ich brać.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 15:25   #3944
ona10101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
/Aguska najlepszego dla Filipka
usiadlam na chwile, od rana jak zwykle cos mam do roboty, mlody coraz rzadziej spi w dzien, max 3 razy po 2h nogi mi w d... weszly juz
Uwazasz ze sen 3 razy po 2 godz to jest malo?
Mi Adas spi w dzien 3 razy po 20-30 minut To dopiero jest mało

Cytat:
Jak jest pogoda to codziennie

Cytat:
czesc dziewczyny

Oj Biedna Ty jestes. Sporego juz masz synka. Moj wazy 6 kg ale niedlugo konczy 3 msce juz.

Cytat:
O jak wczesnie mialas zabki!Ciekawe czy Twojej Ewelince tez sie tak szybko pojawia.
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 15:30   #3945
88natka
Zadomowienie

emigra wszystkiego dobrego z okazji 10 tygodni
patrzyłam wczoraj na te ubranka wójcik jakie ceny, u nas są tańsze więc tu się zaopatrzę, ale ubranka naparwdę śliczne

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Uwazasz ze sen 3 razy po 2 godz to jest malo?
Mi Adas spi w dzien 3 razy po 20-30 minut To dopiero jest mało

.
moja też tak śpi tylko potrafi godzinę w łóżeczku leżeć i rozmawiać z karuzelą więc mam "spokój"

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

ogląda któraś z Was gotowe na wszystko?

niespodzianka
Stary 2012-05-16, 15:36   #3946
tikki85
Zakorzenienie

Andrea nie może jakoś zasnąć. Powieki jej opadają, ale ciągle coś ją rozproszy i zasypianie od nowa...20 min mamle już smoczka bez przerwy. To dla niej sukces, bo nigdy nie chciała. Musiałam jej dać, bo dziś chciałaby siedzieć przy cycku co godzinę .
Stary 2012-05-16, 15:38   #3947
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Andrea nie może jakoś zasnąć. Powieki jej opadają, ale ciągle coś ją rozproszy i zasypianie od nowa...20 min mamle już smoczka bez przerwy. To dla niej sukces, bo nigdy nie chciała. Musiałam jej dać, bo dziś chciałaby siedzieć przy cycku co godzinę .
moja nie chce smoczka ale działa na nią przykrycie buźki pieluszką tetrową.

niespodzianka
Stary 2012-05-16, 15:39   #3948
tikki85
Zakorzenienie

Chciała właśnie wypluć smoczka, ale jakoś przytrzymała go rączką i dalej ssie . Komedie z zasypianiem .

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Moja pieluchę od razu ściąga z twarzy. Też próbowałam taką metodę.

Śpi...ciekawe jak długo. Pewnie do momentu kiedy smoczek wypadnie .
Stary 2012-05-16, 15:45   #3949
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
A i pytałyście o spaniu w łóżeczku - Andrea nie śpi w łóżeczku w ogóle . Oczywiście główną winę ponosi sklep, bo czekała na swoje łóżeczko miesiąc. Woli spać na łóżku i w łóżku
Jula tez nie spi w lozeczku - czasami tylko jak zasnie pod karuzela, ale w nocy wcale - spi ze mna na sofie, bo mi jest tak wygodniej
Cytat:
No i masz odpowiedz - moim zdaniem to przez koperkowa herbatke. Nie kazdemu dziecku sluzy- Jula po koperkowej strasznie plakala, prezyla sie, przy baczkach myslalam ze zejde razem z nia .... po rumianku tez mamy najczesciej odrazu kupe szkoda ze moje dziecko takie nieskore do picia czegokolwiek innego co nie jest mlekiem

Bylam na spacerku z mala bo w koncu sie troche wypogodzilo a od niedzieli nie bylysmy na dworze jak nie burza to gradobicie - nie odwazylam sie w taka pogode z nia wychodzic. Dzisiaj do poludnia tez ciagle padalo i padal grad ale od ok 13 jest ladne sloneczko, choc wiatr dosyc chlodny i silny. Zrobilam male zakupy - kupilam sobie truskawki Jula poki co ma dosyc dobry humorek, wlasnie pojadla i lezy pod karuzelka i gada do niej kupilam flamastry i kredki i bede ozdabiac album ze zdjeciami malej - bo tam sa tylko biale kartki ciekawe jak mi to wyjdzie hihi nie mam talentu plastycznego

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Chciała właśnie wypluć smoczka, ale jakoś przytrzymała go rączką i dalej ssie . Komedie z zasypianiem .

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Moja pieluchę od razu ściąga z twarzy. Też próbowałam taką metodę.

Śpi...ciekawe jak długo. Pewnie do momentu kiedy smoczek wypadnie .
a probowalas sama glowke przykryc? tak do czolka? U nas pomaga, tzn mam wrazenie ze malej lepiej sie tak spi i czasami owijam jej pieluszke nad glowka (tak od ucha do ucha jakby ) czasem lubi miec ciutke oczka przykryte
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 15:54   #3950
tikki85
Zakorzenienie

Emigra ja śpię z Małą w łóżku, bo też jest mi wygodniej. Przynajmniej nie muszę wstawać na karmienie do łóżeczka tylko mam ją pod ręką

P1020608.jpg
śpi dalej . Tak w ogóle to pierwszy raz w bujaczku-leżaczku .
Stary 2012-05-16, 15:56   #3951
tikki85
Zakorzenienie

Emigra na pewno wyjdzie Ci ozdabianie
U mnie też dziś zzzimno. Jedynie 20st, a przed wczoraj było ponad 30
Stary 2012-05-16, 16:04   #3952
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Macie racje dziewczyny z ta miloscia matki do dziecka, nie ma wiekszej milosci!
Ja czesto sobie w ten sposob mysle jak zaczynam sie denerwowac na mala bo marudzi, placze i chce byc na raczkach a ja chicalam cos zrobic i nie moge - bo odlozyc Jej nie idzie - wtedy sobie mysle - e tam, to przejdzie , bedzie lepiej, a jest tyle rzeczy z ktorych powinnam sie cieszyc i byc wdzieczna, mam zdrowe, piekne dzieci i naprawde nie mam na co narzekac!
A ze marudzi to chce byc blisko mnie bo mnie kocha

Chyba sobie to wydrukuje i powiesze nad łóżeczkiem bo jak jestem sama to tak jak piszesz coś by się chciało zrobić w domku a tu trzeba nosić i złość i zniecierpliwienie pojawiają się u mnie raz dwa.... a Twoje ostatnie zdanie jest trafione w dziesiątke, musze sobie to codziennie powtarzać
Stary 2012-05-16, 16:18   #3953
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

A jak ubieracie maluchy gdy w domu jest 21-22 stopnie??

Mały zjadł i chwile po 15 i go ubrałam i do wózka na balkon wstał nie dawno i teraz nie śpi więc go bujam bo marudzi

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-05-16, 16:22   #3954
Flowerbombka
Zadomowienie

Lenka dzielna Kajcia

Karo super, ze Piotruś taki dzielny na szczepieniu...a do tego jak ładnie przybiera..
Ciekawe jak mój teraz bo rzez pierwsze 2 tygodnie przybrał 650, czyli po 325 na tydzień

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość

KOCHAM MOJE DZIECKO

Wiem że Wy też kochacie swoje dzieci, ale musiałam to napisać. Co dziennie jak budzę się rano podchodzę pod nią i widzę ten uśmiech od ucha do ucha, czuję taką miłość że nawet nie da się tego opisać. Ten wzrok jak patrzy na mnie, jak się przytula, uśmiecha, próbuje coś powiedzieć, jej zapach. Każdego dnia kocham ją bardziej, siedzę i ryczę jak głupia ze szczęścia. Pierwszy raz pojawiły się u mnie łzy szczęścia to takie niesamowite uczucie w środku.
Natka aż się wzruszyłam...tak cudownie jest być Mamą

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
a bujalas kiedys pizze do spania?? bo ja jakis czas temu bujalam czesto Jule na kolanach i pewnego wieczoru usnela, odlozylam ja i maz przyniosl mi pudlo pizzy, polozylam na kolanie i bujalam

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Ja bujalam pusty wozek nie raz z reszta. Ale ostatnio wracalam z mama i małym i ze bylo ladnie a Szymon sie obudzil to go wyjelam z wozka i dalam mamie zeby na świat troche popatrzal i po drodze spotkalam kolezanke, stanelam z nia, zagadalysmy sie i zlapalam sie na tym, ze bujam pusty wozek

Desia Viki śliczniutka i jaki z niej włochacz

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
my przezylismy chwile grozy w nocy, mlody nie chcial spac do 1.20 wiec zwalilam meza zeby go ponosil po jedzeniu bo ja juz nie mam sily i jak go mial na rekach i jak sobie pieluche poprawial to maly odchylil mocno glowe do tylu, nie asekurowana, nie widzialam tego z tego wszystkiego plakal dobre 10 minut jak by go ze skory obdzierali mnie a z w dolku scisnelo wzielam go na rece i sie troche uspokoil ale sama sie poplakalam z tego wszystkiego, nie wiem czy sie wystraczyl czy go cos w tej malej szyjce zabolalo chwila nie uwagi i nie szczescie gotowe spalismy w nocy we trojke mlody przytulony do mnnie jeszcze przez sen poplakiwal
Cytrynka nie martw się, czasem się tak zdarza...niestety
ja wczoraj byłam prawie cały dzien u przyjaciółki z Małym i pod koniec zasikał ubranko, to ja chyc wyciągam drugie z plecaka i taka zagadana zakładam Małemu body na długi rękaw i słyszę jego płacz, ale dalej zakładam i go uspokajam..a tu sięokazało że mały paluszek mu się wygiąl a ja dalej ciągnęłam rękaw i coraz bardziej mu wyginałam... Później go wyprzytulała , wycałowałam, naprzepraszałam...ech....

gkatarzynka
za odpadnięty kikut...długo się trzymał..

Konia mocno trzymam kciuki

Tikki Andrea słodziaczek

Ja wciąż leżaczka bujaczka wybrać nie mogę...grrr..dla dziewczynek mi się mnóstwo podoba a dla małego jakoś nie moge wybrać...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 16:33   #3955
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
O jak wczesnie mialas zabki!Ciekawe czy Twojej Ewelince tez sie tak szybko pojawia.
mam cichą nadzieję, że nie, bo karmienie małego zębolka piersią musi boleć

Cytat:
Może faktycznie macie ten skok rozwojowy?
U nas chyba skok 8 tygodnia. Też marudzi, ciągle przy cycku, spanie jest złe... wyjątkowo teraz śpi prawie godzinę. Umyłam nawet włosy, podcięłam końcówki

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-16, 16:57   #3956
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Evcia, Emigra - to po tym skoku czy krzyzysie 2 tygodni to potem jest dopiero kryzys 2 m-cy?
Chce wiedziec czego sie spodziewac

I jeszcze Viki wczoraj w lozeczku

Cytat:
Napisane przez DIDA22 Pokaż wiadomość
Heja dziewczyny, nadrobiłam wasze kilkudniowe pisanie, miałam lekki hardcore bo mój TŻ wyjechał i sama byłam z małym no i z psem, było mniej czasu na siedzenie na necie, ale generalnie dałam radę. Co prawda była moja mama, ale ona w sumie przyjechała do mnie na wakacje i tylko 2 x wyszła z psem, nawet obiadu nie ugotowała, tylko patrzyła na swojego wnusia i czasami grzechotką mu pomachała. Generalnie mama jest ok, ale myślałam że więcej mi pomoże, w końcu po to przyjechała, niestety okazało się że przyjechała do towarzystwa i spacerów, a nie pomagania

jestem w szoku...sorki, że tak piszę, bo to Twoja mama przecież, ale ja nie mogę sobie wyobrazić takiej sytuacji..przykro mi za Ciebie
Moja Gwiazda zawsze zasypia w łóżeczku i tam zostaje.
Cytat:
Wszystko w miarę możliwości...
Stary 2012-05-16, 17:01   #3957
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

ja też nie wychodze codziennie na spacery.
czasami przez pogode, czasami przez to ze wyrobic sie nie moge, a czasami po prostu nie mam siły. ale staram się chodzić często a jak nie to werandować na balkonie.
TŻ również zabiera małego na spacery

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-05-16, 17:14   #3958
19claudia91
Rozeznanie

Emigra uwielbiam Twoje filmiki =p masz taki ciepły głosik

Kurcze ja nie wiem jak znajdujecie czas podczytuje was z tel, dzisiaj jestem u mamy akurat to korzystam z neta a babcia bawi

Mały już taki duży ze szok, rośnie jak na drożdżach na maila dałam zdjęcia..

Mam tyle do nadrobienia że nawet nie wiem czy na coś odpisać, dopisać czy napisać.. Musiałabym wszystko wertować od nowa. Dzieciaczki na mailu są boskie!
Tż zajmuje się małą bardzo rzetelnie :p prawie cały czas (nie licząc jak jest w pracy) Niedługo mamy chrzest, pampersy lecą jak woda

Mam pyt. do dziewczyn po cc, czy wróciło u was wszystko do normy czy odczuwacie miejscowe zdrętwienie czy też brak czucia poniżej lub po wyżej rany, bądź też jakieś zgrubienie na cięciu?..

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 17:17   #3959
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Mam pyt. do dziewczyn po cc, czy wróciło u was wszystko do normy czy odczuwacie miejscowe zdrętwienie czy też brak czucia poniżej lub po wyżej rany, bądź też jakieś zgrubienie na cięciu?..
zdrętwienie, brak czucia coś w tym stylu ponoć do pół roku tak może być

na zgrubienia na cięciu mam plastry i praktycznie nie mam zgrubienia dzięki Nim tylko jeszcze minimalne prawej stronie ale pewnie zniknie

MICHAŁEK

WYMIANA

Edytowane przez Jolkaaa
Czas edycji: 2012-05-16 o 17:18
Stary 2012-05-16, 17:18   #3960
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
MoniqW dostałam nawał przez całodzienne ściąganie, bo ja po karmieniu nie uciągnę więcej niż 30ml, a potrzebowałam co najmniej 120ml. Moja Andrea to żarłok i opróżnia piersi prawie do 0
Chcialabym zciagnac porcje albo dwie zeby miec na zas ale boje sie wlasnie ze jak bede caly dzien odciagac to dostane nawalu. A jak odciagne przed karmieniem i sprobuje nakarmic z drugiej piersi (z tej ktora karmilam poprzednio, bo karmie raz lewa raz prawa) to bedzie za malo jeszcze tam naprodukowane. No i nie wiem jak sie do tego zabrac...

Cytat:
No ja codziennie, czasem dwa razy nawet. Bo jakos tak lepiej chyba na spacerach spi. U mnie czesto pada, ale o ile nie leje to folia na wozek i wio . Jako zem piegus to mam juz cala facjate w dlonie w brazowych piegach od tych spacerow

Cytat:
staram się codziennie wychodzić, ale ostatnie 3 dni pogoda jest bardzo niepewna, a że sama jestem zmarzlak, to odpuściłam.
Chciałam namówić męża aby skorzystać z tego, że nie ma słońca i upałów a sam ma urlop, aby pojechać do jego dziadków, którzy tak bardzo chcą zobaczyć prawnuczkę. Ale powiedział, że nigdzie nie jedzie a sama z mała boję się tak daleko jechać
Nie lubi dziadkow? Daleko mieszkaja? Jak tak godzinke -dwie to ja bym sie chyba sama wybrala, pewnie jakbys wyrazila taki zamiar to TZ magicznie tez nabral by ochoty Ja bym duzo dala zebym mogla Anie do rodzinki autem zawiezc, niestety wiekszosc rodziny zobaczy ja dopiero jak polecimy do Polski w lecie.

A odnosnie miejsca do spania
- Ania zawsze w lozeczku, noc czy dzien, no chyba ze spacer to w wozku. Nie powiem, mialam wizje ze od poczatku bedziemy urzedowac w duzym pokoju w dzien ale doszlam do wniosku ze jak na potem dobrze kojarzyc lozeczko ze snem to teraz pewnie najlatwiej ja nauczyc. Jak ma problem z zasypianiem i pluje smokiem na lewo i prawo to tlyko kursuje co chwile do niej wtykac smoka. W nocy to mniejszy problem bo przystawilam jej lozeczko po swojej stronie lozka. Kurcze tez smoczek to jej najwiekszy przyjaciel a moj najwiekszy wrog

Edytowane przez Zia_
Czas edycji: 2012-05-16 o 17:24
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości