|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | ||
Gang Iren
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
![]() Cytat:
![]() I fajnie z tymi zajeciami.U mnie nawet jakby byly to pewnie w miescie,a mam troche daleko i tylko maz ma samochod,ja nawet prawka nie mam ![]() A jak tu zlobek wyglada?Ile godz?Tak z ciekawosci pytam,moj to pewnie do przedszkola pojdzie dopiero.Ja tez moze bede w domu kilka lat,chyba ze cos fajnego sie trafi na dni kiedy Radek ma wolne.Ale nie przez pierwszy rok raczej. Cytat:
![]() Staram sie codziennie,ale u nas ostatnio pogoda byla paskudna ![]() U mnie jest 20-21 st i mlody ma sam pajacyk,albo body z dlugim i polspioch.
![]() |
#3962 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- claudia mały przystojniak Ci rośnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3963 |
Raczkowanie
|
Czuję dokładnie tak samo.
Edytowane przez DIDA22 Czas edycji: 2012-05-16 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Rozeznanie
|
Cześć..
Nie nadążam za Wami dziewczyny ![]() ![]() U nas w końcu się wiosna zrobiła, więc prawie całe dnie się szwendamy z Młodym i dlatego nawet nie mam kiedy napisać.. Nam wczoraj minął skok. W końcu... Myślałam że sobie w łeb strzelę dosłownie. Cały tydzień przeryczany był. Jeszcze mnie w piątek kolka nerkowa złapała w nocy, Tż był w pracy, Mały ryczał dosłownie, ja się z bólu zwijałam i ryczałam razem z nim... Nad ranem jak T wrócił dopiero na IP pojechałam. Boże ale myślałam,że się wykończę... Z tego wszystkiego 40stopni gorączki przez 2 dni miałam. No i chcąć nie chcąc Tomek musiał wolne wziąć i Julkiem się zajmować. Co do niego,to chyba też jakiś skok miał ![]() ![]() A co do tego nawyku kołysania to ja mam tak,że jak się zasiedzę i zagapię np w TV to łapię się na tym,że bujam się przód-tył jak jakiś Żyd (nie żebym coś do nich miała) Głupio to z boku musi wyglądać ![]() A i szczepienie mamy 23 (w moje imieniny akurat,coś czuję,że "głośno" Młody je będzie obchodził ![]() o tyle lepiej,że nie muszę za nią płacić ( a mamy ta 6w1). dla mnie to jest nienormalne,że trzeba płacić za coś co dziecku może życie uratować... Jak nowaken napisała ich ceny to myślałam że się przewrócę. To co,jak kogoś nie stać na ich kupno to w ogóle nie zaszczepi dziecka?? Bo nie rozumiem.. No i muszę Wam powiedziec,że robiłam ten test z książki T.Hogg i wyszło że mój Juluś jest Aniołkiem ![]() ![]() Jak mi się uda to Was dużo dokladniej nadrobię,bo na razie tak tylko "po łebkach" przeleciałam przez forum.. Dodam jeszcze trochę fotek na mejla i na razie znikam,bo prasowanie wzywa (kopiec mam takiej wyskokości,że ciuchy prze okno zaczynają wyglądać,a na podlodze leżą ![]() ![]()
#3965 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślałam że jestem sama, lewą stronę na spojeniu łonowym czuję a prawej nie.. dziwne uczucie nawet wydepilowanie tego miejsca dziwnie "boli" To dobrze balbinko że wszystko Dobrze, oby nie na chwilę! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3966 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3967 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a kiedy dzieci zaczynaja trzymac sztywno glowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3968 |
Zadomowienie
|
chyba już nie długo bo moja już trzyma i obraca w prawo i lewo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3970 |
Zakorzenienie
|
ona nie chodzilo mi o to ze mlody malo spi w dzien ale przewidywalnie w mniej wiecej stalych porach ale na pewno mniej niz na poczatku gdzie jadl i spal przez cala dobe
![]() kupilismy pieluchu 3 dady bo juz do 6kg dobijamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestey, mieszkają trochę daleko, jedzie się prawie 3 godziny w jedną stronę dlatego nie chcę wybierać się sama. Bo godzinka czy dwie to żaden problem wsiąść w auto i jechać. U nas smoczek jest wrogiem ![]() ![]() Wczoraj Ewelinka była na chwilę przed lustrem. Ależ miała zabawę ![]() ![]()
![]() |
#3973 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak poznać czy ma sie za mało pokarmu??
Zaczynam tak myśleć bo od jakiegoś czasu Oskar je z jednej piersi ssie przez ok 10 min i potem zaczyna się denerwować i płakać chwile go ponoszę ale on nadal cycka szuka więc przystawiam go do 2 piersi i znów to samo.... sama już nie wiem dlaczego on tak się zachowuje potem przez 2-3 godz go noszę i przystawiam raz do 1 raz do 2 piersi chwilę ssania i znów płacz... Nie wiem co już mam robić ![]() Co do sztywności głowy... to Oskar ma 4 tygodnie a już ładnie trzyma głowę i obraca .. ale jeszcze się mu chwieje no bo jednak to za szybko by było. Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-05-16 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3974 |
Zakorzenienie
|
z ciekawości weszłam dziś z Ewelinką na wagę to wyszlo, że w tydziień przybrała około 200-300 gramów
![]() Nikii, a podawałas obie piersi bez przerwy (tylko przerwa na odbicie)? Ewelinka na przykład nie ssie dłuzej jak 10 minut, chociaż jak karmię ją na noc, to udaje się i 15 minut ja przytrzymać. Teraz leży w kołysce i śmieje się do lampy ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Wiecie co... Chyba dobrze, że rodziłam w szpitalu, w którym rodziłam (choć miałam do wyboru jeszcze jeden dobry). Niedawno rodziła moja koleżanka w szpitalu, w którym sama miałam rodzić. Ciąża lekko zagrożona szybszym porodem, ale nic szczególnego, urodziła w terminie, poród dość szybki. ALE dziecku uszkodzili kark - zwichnęli go!!!!!! Najpierw tlumaczyli, że ma problemy z szyją dlatego, że długo tkwił w kanale rodnym i stąd taka sztywność, rehabilitacja wszystko załatwi. Dopiero później okazało się, co takiego się stało!
#3975 | |
Zakorzenienie
|
weszlam na wage aaaaaa mam 3kg mniej niz przed ciaza
![]() ![]() poza tym ponoc kobiety po porodzie sa luzniejsze a ja jestem ciasniejsza ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3976 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przypomniało mi się że chyba aaggaa pytała o życie stosunkowe. U mnie na początku myślałam że mnie za bardzo zszyli, ale powoli wszystko wraca do normy i z każdym razem jest lepiej. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3978 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() a ja nie doświadcze tego bo jestem taka sama ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3979 |
Wtajemniczenie
|
Karolca ja wczoraj z kolei ze swoja mamarozmawialam o zabkach, mama powiedziala ze skoro Hania sie slini i bierze piastke do buzi i jest bardziej marudna to mozliwe ze to wstep do pierwszych zabkow...tez mialam dwa maja 4 miesiace
![]() co do luster to na wczorajszych zajeciach Hanie wlasnie najbardziej interesowaly lusterka ![]() Zia dzieki za linka ![]() dzis zadzwonilam do pierwszego poleconego zlobka, jade w piatek na zwiedzanie, zlobek w miasteczku 14tysiecznym a miejsc nie ma ale mozna sie zapisac, zaplacic depozyt £55, jest chyba 4-5 zlobkow w tym miasteczku, cena za caly dzien £34, co daje mi £680 to wiecej niz gdybym wziela kredyt na dom, no i juz nie wspomne ze niewiele mi z pensji zostanie, wiec musze tak wymyslic z praca aby wyszlo mi korzystnie, na szczescie szefowie pewnie nie beda robili mi problemow aby Hania byla czasami ze mna w biurze albo abym pracowala wieczorami to Tz zostalby z malutka, no i sporo rzeczy moge zrobic w domu na kompie.no zobaczymy.,o ile w ogole na styczen sie zalapiemy bo poki co teraz nie maja miejsc do wrzesnia. znajoma z zajec masazu powiedziala ze zapisala juz swoja Zare do przedszkola do ktorego mala pojdzie za 3 lata.juz nawet przeblysnela mysl aby Tz mama do nas przyjechala, bysmy jej placili troche, wiem ze mialabym obiad zrobiony, posprzatane, dziecko ''oporzadzone'', ale dla mnie najwazniejszy jest spokoj psychiczny bo to jest dla mnie najwiekszy komfort, wiec nie wiem czy dalabym rade pod jednym dachem mieszkac juz z kimkolwiek. Gosia zlobki (nursery) sa platne i to sa spore ceny, przedszkole chyba od 3 roku zycia jest czesciowo finansowane (chyba 17h/tygodniowo a za reszte placisz)...nie znam szczegolow. Jolka my na spacery chodzimy codziennie o ile nie pada. Hania w lozeczku w nocy nie sypia, bo mam ja w gondoli na lozku, w dzien klade ja na chwile do lozeczka. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-16 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3980 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ceny jak dla doroslych, dlatego kupilam tam tylko 4 t-shirty i to tez tylko dlatego ze dziadek sponsoruje ![]() ![]() Moja od kilku dni, moze tygodnia dosyc mocno trzyma glowe jak jest w pionie, dzisiaj jak robilam nia samolot (jedna reka na klatce, druga miedzy nogami i siup przod i tyl do tatusia po buziaki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam chyba z 10 par spodni, jak nie wiecej- w dodatku trzy jeszcze nowe z metkami a nie mieszcze sie w zadne procz dresow i ciazowych ![]() ![]() Jula dzisiaj miala dzien spanka - spala od rana do 13 mniej wiecej, budzac sie tylko na zmiane pieluszki i karmienie. Przed 14 poszlysmy na spacer, o 16 zjadla i nie bardzo chciala spac wiec sie bawilysmy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dobrych nocek !! ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() ja tez zaraz po porodzie mialam wrazenie ze mnie za mocno zszyli ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3981 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Za 3 tygodnie idę na szczepienie to zapytam dokładnie pielęgniarki środowiskowej. Jak będę wiedziała coś więcej to dam Wam znać. W ogóle można się starać o child tax credit i o child tax benefit to pierwsze jest 24f tygodniowo a drugie też coś koło 20f na miesiąc. No i jest jeszcze sure start maternity grant 500f na pierwsze dziecko. My złożyliśmy ale raczej nie dostaniemy bo to tylko dla tych co mają bardzo niskie zarobki. My w lutym wracamy do Polski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
Zakorzenienie
|
Hej,
753 km za nami ![]() ![]() Wycieczka pełna wrażeń, po godzinie jazdy Nina zwymiotowała, miałam na szczęście rzeczy na przebranie , cofnąć się już nie mogliśmy, bo byśmy nie zdążyli, mówię do tż dzwoń ,że się spóźnimy, ale zapomniałam ,że to 6 godzina była ![]() ![]() ![]() Badanie przebiegło sprawnie, Kaja płakała strasznie przy wbijaniu wenflonu stópkę, jeszcze Jej tak płaczącej nie widziałam, myślałam ,że serce mi pęknie.Wyniki dobre, nerki pracują równo ( 51 % prawa na 49 % lewa) co oznacza ,że mimo powiększenia na pracę to nie wpływa a to chyba dobry znak, teraz z tym do urologa po diagnozę, bo na razie to tylko wynik z krótkim opisem.Ale jestem szczęśliwa tak czy siak, bo zawsze mogło być gorzej.Dzięki Wam wszystkim za kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przeżyliśmy też chwilę grozy, na moście po drodze z naprzeciwka jechał tir i wiało....patrzymy a coś mu się unosi z paki, wyrywa w powietrze i leci na nas , to był kawał blachodachówki chyba , taki 1, 5 metra na 3 metry na oko i to zawirowało w powietrzu i spadło obok naszego auta.To trwało sekundy, nawet nie zdążyłam pomyśleć o niczym, myślałam ,że zejdę na zawał.Na szczęście Ci co jechali za tym tirem zdążyli wyhamować, bo to spadło na ich pas, bo to leciało na nas , ale podmuch zmienił lot tego czegoś.Nawet nie chcę myśleć jak to się mogło skończyć.Jestem szczęśliwa ,że żyjemy ![]() Nikki ja psikałam na katar sterimarem, jedno psik psik do jednej dziurki i odciągałam fridą, miałam też zapisany na 5 dni nasivin soft 0, o5 Karolca przykra sprawa z Tym Dzieciaczkiem,ale jak oni to tłumaczą,jak to się stało, chyba specjalnie tego nie zrobili?mam nadzieję ![]() Aguśka dla Zięcia wielkie buziaki, dużo zdrówka, odpowiedzi na najtrudniejsze pytania , które Go nurtują ![]() ![]() ![]() Cytrynka jeszcze nas nie raz taki wpadki czekają w życiu,że niechcący dziecku krzywdę zrobimy delikatną, ale przecież Je kochamy i One to wiedzą , więc ![]() ![]() Balbinka to super ,że tż się ogarnął , dużo sił Ci życzę ![]() Emigra ![]() ![]() ![]() ![]() Nina ma nowy wyraz Tarcin , tak woła na tż, nie ma jak sobie skrót zrobić, Tata Marcin to jest Tarcin ![]() ![]() Na piłkę mówi pepe,nie wiem skąd się to Jej wzięło, dzisiaj wszędzie widziała pepe, wiadomo euro 2012 więc pepe jest wszędzie. Ninie zęby wyszły 4 na raz prawie w 11 miesiącu życia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co przezylam to brak slow.
karmilam Hanie ponad godzine na dwa cyce, oczywiscie ona zasypiala, budzilam ja, pojadla troszke i znow zasypiala, wiec ja ja do mycia na przewijak a ta w ryk...umylam buzie i raczki, wzielam na rece poprzytulac bo taki placz, odlozylam aby umyc pupke i w szybko mylam bo tak plakala, juz zapinalam spioszki a Hania tak sie zaniosla od tego placzu ze przestala oddychac, tzn ja to tak odebralam, zrobila sie blada, szybko ja podnioslam , odwrocilam buzia do przewijaka i zaczelam stukac w plecy, do tz krzyknelam aby przybiegl bo Hania nie oddycha, kazal stuknac mocniej i Hanka zaczela kontaktowac. nastepnym razem jak sie cos takiego stanie mam klasc na brzuchu na kolanach i stuknac porzadnie w plecki. normalnie tak sie wystraszylam ze brak slow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3984 | |
Raczkowanie
|
Dziewczyny - temat szczepień, wiem że już było o tym pisane, ale jak zrobiłyście. Refundowane czy odpłatne? Czytam teraz na necie o skojarzonej 6w1 i aż się załamałam. Powikłania - masakra. Jutro mam odebrać receptę na szczepionkę, plus rota i pneumo. Wśród koleżanek zdania podzielone: jedne szczepiły szkojarzonymi, inne wystraszone powikłaniami brały refundowane. Generalnie brały rota i odpuszczały pneumo. Help co robić? Bo zaczynam się stresować i zastanawiam nad sensem skojarzonych. My szczepieni byliśmy zwykłymi i jest ok, a teraz taka masakra z tymi 5w1 i 6w1
![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3985 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak sie czegos dowiem to tez dam znac. dzwonilam i pytalam o te benefity, nie kwalifikujemy sie. jedynie to co wszyscy maja child benefit. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3986 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ciągle do cyca, zasypianie to jakiś koszmar od kilku dni ![]() ![]() Zmęczenie fizyczne można odespać, przeleżeć. Ale psychicznie prędko nie odpocznę.
![]() |
#3987 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3988 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.bangla.babyonline.pl/arty...a-ilosci-wkluc tu jest dość fajnie wytłumaczone jaka jest różnica między tymi a tymi szczepieniami, takie artykuły ja czytam, pytam lekarki i podejmuję decyzję, jakoś tak dla mnie to co ja wiem i to co lekarz jest dla wiarygodne bardziej dla mnie niż opinie jakiś obcych osób po drugiej stronie netu ( nie chodzi mi o takie fora jak nasze, ale o takie tematyczne właśnie) wolę się na tym opierać niż na tym co powiedziała xyz na forum szczepionkowym A jakie powikłania miały dzieci koleżanek? Wśród moich znajomych ani po płatnych ani po refundowanych nie bylo żadnych powikłań, nie myślę tu o gorączce , bo to dla mnie nie jest powikłanie ...no może drobne, ale coś za coś , tak to w życiu już jest ....Szczerze mówiąc nie znam żadnego przypadku powikłania po szczepieniach a mieszkam w mieście gdzie takie sensacje rozchodzą się lotem błyskawicy ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-16 o 22:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3989 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja zeby jeszcze ciagnela ale ona zasypia po 5min i pozniej jak s ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3990 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Artykuł fajny i rzeczowy. Edytowane przez DIDA22 Czas edycji: 2012-05-16 o 23:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.