|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Monia u sęk w tym, że młoda się najada! Jakby chociaż chciała smoczek pocycać. Nie dokarmiam, bo wg dzisiejszej wagi przybrała prawie 300 gramów w tydzień! Poza tym u mnie butelka też już nie przechodzi tak łatwo. Szczęście (tfu tfu) że jak już w nocy zaśnie to najada się szybciej i zasypia bez większego problemu. Ale podaję obie piersi.
Czuję się tak, jakby miała 2 tygodnie ![]() Własnie, za 5 minut kończymy 8 tygodni ![]()
#3992 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
ryzyko jest zawsze, niestety tak jest, ale teraz tylko kwestia które ryzyko wybieramy , przejścia chorób i powiklan czy powikłan poszczepiennych.... p ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-16 o 23:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3993 |
Zakorzenienie
|
#3994 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego Najlepszego Ewelinka
![]() ![]() Konia super ze badania ok. to mieliscie przezycia z tym tirem. a moja w ciagu 4 dni ostatnio przybrala tylko 60g, wiec mimo tego wiszenia na cycu ciagle chyba sie nie najada, wczesniej tak nie bylo,ale przystawiam ile moge (mam wrazenie ze ciagle karmie, sciagam dodatkowo aby wiedziec ze na pewno zje, bo z nia nigdy nic nie wiadomo, bo zasypia przy cycu tak szybko, no i jeszcze ok 23 daje 60ml mm. w ogole to tak do 6 tygodni to moglam wszystko zrobic w domu, mialam naprawde sporo czasu dla siebie, ale ostatnio od 2 tyg normalnie jak nie moja Hanka, zrobila sie nieprzewidywalna, a wczesniej wydawalo mi sie ze tak dobrze ja znam. kolorowych snow ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-16 o 23:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
Wtajemniczenie
|
Pospala Hania 4h. jak ja dokrmilam jeszcze mm przed snem byla senna, odbila, ja ja do gondolki, poziewala, smoka possala ja zadowolona ze w koncu bedziemy spac...a ta zaczela marudzic i plakac.Tz przyszedl z dolu bo bal sie ze znow sie zaniesie od placzu, ja ja do cyca na lezaco, pociagnela 5 min i zasnela momentalnie, nawet nie na cycu - cyca wyplula.nie sadzilam ze chciala jeszcze dojesc/dopic skoro jadla przez 2h + mm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3996 |
Zakorzenienie
|
Hej,
u nas dzisiaj nocka super Ania zasnęła po 20 bo taki miała długi proces zasypiania (zresztą Antek też) ![]() ![]() ![]() Dzisiaj mąż mi obiecał że dzisiejszej nocy on będzie wstawał bo jutro ma urlop a ja będę mogła sobie pospać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3997 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() matko alescie sie strachu najedli z tym tirem ![]() co do slowek to synek kolezanki na nia (ma na imie anita) wolal Hita a na jej tz (Tim) wolal ... Bida ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no i ''pociesze'' Cie ze kazdy nastepny skok trwa najczesciej dluzej od poprzedniego .... ![]() U nas nocka ok - mala zasnela po 22 i obudzila sie o 5.30 ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jolkaaa a dlaczego na cięciu masz plastry?? Co to są za plastry?? U mnie porobiły się ładne strupki które ładnie schodzą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3999 |
Wtajemniczenie
|
piekne zdjecia na mailu
![]() Nowaken sliczne Twoje dzieciaczki ![]() Karolca ale fajnie spi Tz z Ewelinka ![]() ![]() Emigra - Julcia slodka ![]() ![]() Tikki jak Andrea smacznie spi..a Ty masz super figure. MoniqW pieknie wygladacie - swietne zdjecia. Claudia synus super chlopczyk ![]() Aguska slicznie razem wygladacie. Balbinka Julek jaki juz spory chlopczyk, wioska krajobrazowa ![]() uwielbiam angielskie wioski, tylko oczywiscie nie mozna miec wszystkiego, u mnie w wiosce tez nie ma chodnika, ale na szczescie my mozemy chodzic sobie po terenach nalezacych do estate w ktorym pracujemy, inni mieszkancy wioski juz nie moga bo to teren prywatny. gdyby nie to to nie wiem gdzie bym spacerowala, bo nawet aby dojsc nad rzeke to musze isc przez naszej firmy teren (paddock) takze mam dobrze pod tym wzgledem.wozek mam terenowiec ciezki czolg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() mam do was nietypowa prosbe.... wiecej szczegolow w Klubie... i wybaczcie, ze teraz tak tylko wpadam od wielkiego dzwonu, ale ostatnio mam rece pelne roboty. A to z Sandra do lekarza, a to Rita wisi ciagle na cycu... dom nieogarniety ![]() ![]()
#4002 |
Wtajemniczenie
|
Chiqua snilas mi sie
![]() ![]() ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-17 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Co do spania to moja w nocy zawsze śpi w łóżeczku a w dzień to różnie: w łóżeczku, w wózku, na naszym łóżku. Zależy gdzie mi ją się odłoży :P CO do szczepionek to ja na początku myślałam o refundowanych ale w końcu zaszczepiłam 6 w 1 mała bardzo dobrze ją zniosła, żadnych objawów nie miała. DIDA nigdy nie wiadomo czy powikłania są dlatego że była szczepionka skojarzona czy ogólnie powikłanie poszczepienne i może po refundowanej dziecko też by w taki sposób zareagowało. Ja tak jak Konia, też się boję tych wszystkich powikłań ale o wiele bardziej się boję chorób. Claudia ja mam takie mniejsze czucie cały czas w okolicy rany ale coraz lepiej jest. Na początku to w ogóle miałam takie uczucie jakbym tam miała nieustępujące znieczulenie miejscowe a teraz już coraz więcej czuję ![]() Nie wiem co jeszcze chciałam napisać. Wczoraj miałam urodzinki i skończyłam 24 lata :P Przyszły moje dwie kuzynkoprzyjaciółki i zrobiłyśmy małą posiadówe pomimo mojej gorączki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4005 |
Zakorzenienie
|
Gosica wszystkiego naj naj naj
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- ja mlodzsa ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4006 | |
Wtajemniczenie
|
gosica WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4008 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
o jesoooo ![]() ![]() ![]() co do wagi to do porodu szłam mając jakieś 103kg ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4010 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4011 | |
Zadomowienie
|
no tak pierwszy cel prawie osiągnięty czyli waga sprzed ciąży
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4012 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Moja Hania po marudnym dzionku zasnęła o 22.30 i obudziła się na karmienie o 5.30 ![]() Normalnie a ja się budziłam ze trzy razy w nocy, żeby ją nakarmić, bo mi z piersi ciekło i w ogóle czułam się jak przy nawale... Teraz sobie właśnie Maleńka zasnęła i mam nadzieję, że pośpi dłużej nić wczorajsze 15minutowe drzemki... Zastanawiam się czy nam się skok nie zaczął, bo jadłaby co godzinę albo częściej no i nie śpi - a do tej pory ładnie zasypiała i spała conajmniej dwie godzinki.... Co do wagi, to mi zostało jeszcze 5kg do wagi sprzed ciąży, ale marzy mi się powrót do mojej ślubnej wagi - czyli jeszcze 5kg - zobaczymy czy się uda. Pisałyście o ranie po cc... u mnie generalnie nie ma żdnego drętwienia ani braku czucia... jak dotykam skóry nad raną, to taki delikatny dyskomfort czuję (jakby troszkę skóra bolała jak przed grypą). |
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() ja znowu sama z malym w domu, w koncu po 5 godzinach usnal w bujaczku przy wibracjach, ale pewnie na gora 30 minut. co do tej milosci do dziecka..kocham mojego synka, ale jestem tak zmeczona ze chwilami nie umiem sie cieszyc z tego ze jest, chwilami tez mam ochote sie spakowac i wyjechac gdzies daleko. wczoraj Mateusz dostal takiego szału wieczorem, ze nie potrafilismy go uspokoic, darł sie jak szalony, nie chcial jesc, nie pomagalo noszenie na rekach, zaczelam plakac razem z nim, TZ go zabral do tesciów a ja usnełam. mój synek tez trzyma główke, ale mu jeszce czasem poleci, ale walczy dzielnie ![]() mnie zostalo jeszcze 3 kg, ale ja chcem schudnac wiecej, marze o tym zeby zaczac juz cwiczyc, ale poki co nie mam sily ani czasu. Co do sytuacji tam na dole, to ja tak jak cytrynka, jestem ciasniejsza niz wczesniej ![]() ![]() mam nadzieje ze moj syn mnie dzisiaj oszczedzi ![]()
#4014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dzis sie Wiktorek uśmiechnął do swojego odbicia w lustrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4016 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Tynka to pewnie brzusiu bolał synka i dlatego płakał, moja też przed rozwiązaniem brzuszkowych problemów takie akcje robiła i wtedy sama miałam ochotę ryczeć, strasznie mi było przykro że tak cierpi ale na odreagowanie płaczem pozwoliłam sobie dopiero jak zasnęła. Wiem że mega ciężko, ale tak jak nowaken płacze, dziecko wyczuwa panikę mamy i jeszcze ciężej mu się uspokoić wtedy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4017 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki!
Dawno się nie odzywałam bo jakos czasu nie było. W niedzielę mamy chrzciny i przygotowania idą pełną parą ![]() Od tygodnia mamy problem z Madziulką tzn zastopowała jej się kupka, w zeszłym tyg nie robiła 3 dni, szły pryki i widać było że sie przy tym męczy, nie płakała ale też nie mogła w dzień spać, pospała pół godz i budziły ją pryki, w nocy śpi na szczęście tak jak zawsze. w Niedziele w końcu dałam jej kawałek czopka glicerynowego i zrobiła całą pieluchę kupki, takiej rzadkiej jak zawsze. Potem znowu nic więc we wtorek znowu dałam kawałeczek czopka i była kupka. Od wtorku znowu nic ![]() ![]() ![]() Chyba jutro pojedziemy do lekarza...
#4018 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Mam podły nastrój. Ewelinka usnęła wczoraj z wielkim bólem, ale usnęła. Nocka była ok, nie mogę narzekać. Ale mam dość tak ogólnie. TŻ ma ten przeklęty urlop, ale pomocy mam mniej niż jak pracował. Siedzę z małą 24 godziny, wszystkie rozmowy jakie prowadzę ze wszysstkimi dotyczą dzieci. Mąż oczywiście jak tylko ma okazję wychodzi a to do garażu, a to kumplowi przy aucie pomóc. Jak Ewelinka marudzi to zaraz jest zły, "bo dziecko ciągle ryczy!". Wczoraj jak się kąpałam, to aż na nią krzyczał a mi serce pękało. Więc wiem, że nie mogę go zostawić samego z dzieckiem. Jak przyszłam z kąpieli to założył słuchawki na uszy a ja ryczałam razem z małą. Dziś pojechał do kumpla pomagać przy samochodzie więc jeśli moja mama jest w domu to idę do niej na cały dzień bo naprawdę, zwariuję za 5 minut.
#4019 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4020 |
Zakorzenienie
|
a właśnie, miałam pytać jeszcze o kupkę.
U nas jest może jedna na dobę i to taka bardzo wodnista z zielonkawymi drobinkami. Żadnego śluzu, żadnych grudek, żadnej papki. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.