|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
No to dla Madzi
Kochana, szef kuchni może coś przygotowac również dla Ciebie
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to musze tez popcorn w taki razie skombinowac!eeeejjj, nie wolno tak! Ja wlasnie zjadlam kasze ryzowa z mlekiem sojowym na cieplo z dodatkiem museli... ![]() a przez ciebie mi sie teraz zachcialo czekoladowego muffina i przypomnialam sobie o serniku na brownies z wisniami od Butter
|
|
|
|
|
#1263 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
wiecie co??? zaczęły się u mnie skutki uboczne ciąży w pełnej krasie. To że jestem zła jak osa, a przy tym zmęczona i śpiąca przeżyję... To, że mnie przez 4 tygodnie brzuch dołem bolał przeżyję... To, że miałam mdłości jakoś się dało znieść... Ale kuźwa... po co mi znowu te wymioty?! Normalnie masakra jak się tak będę męczyć jak przy Niuni.... Jedne wogóle nie mają takich dolegliwości, to dlaczego ja się mam drugą ciążę męczyć??? Buuu... głodna jestem, a nie mogę nawet patrzeć na jedzenie...No, to się poskarżyłam
|
|
|
|
#1264 | ||
|
Zakorzenienie
|
fatalnie
![]() Cytat:
ja znowu az tak bardzo nie uwazalam na to co jem...tzn nie objadalam sie,ale jadlam to na co mialam ochote...waga ciazowa spadla bardzo szybko, ale nic dalej sie nie ruszylo, takze ciezko było zgubic wiecej niz sie dorobilam, a takie bylo moje marzenie...w okresie karmienia zreszta troche przybralam, a przeciez byla poczatkowo rygorystyczna dieta Cytat:
Gucia6 Dzien dobry ![]() Za nami ciezka noc...Seba strasznie goraczkowal, był rozpalony do samego rana mimo leku
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet na czekolade patrzec nie mozesz??? jezuuuuuu jakie to musi byc piekne uczucie, ile bym dala za czekoladowstret |
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA TEZZZZZZZZZZZ
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz z nim isc na jakas kontrole do lekarza? |
|
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko dzis w nocy cos nie tak... Z goraczka to nie ide do lekarza, ale bede obserwowac, bo dostalismy leki jak byla kilka dni temu...powinno byc ok
|
|
#1269 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1271 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() moje dziecko w nocy pierwszy raz w życiu płakało przez sen rano znalazłam przyczynę - wyrznął mu się środek ostatniej górnej 5 wszystkie zęby bezboleśnie przeszedł, a tu na koniec jako uwiecznienie ryk i całą noc był niespokojny i wiercił sie i co chwilę mnie wołał![]() Jeszcze wam powiem, że strasznie mi dzisiaj smutno....moja mama wzięła urlop od poniedziałku na tydzień i kazałą mojej siostrze nic mi nie mówić, zebym czasem nie podrzuciła jej Kubusia....a w tym czasie ona zajmowała sie moją siostrzenicą 3 letnią, bo teściowa mojej siostry w komisji na maturach (jaaasne na zakupach w rosmannie...). Wiecie jak sie czuję??? normalnie kurrrr na palcach jednej ręki można policzyć ile razy Kubuś u nich został jak gdzieś jechaliśmy...i to zawsze go zostawiam tak, ze idzie spać na 3 godziny, a nie było nas może z 5 godzin! Nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby go do nich zawieźć (ojciec w domu siedzi bo na rencie jest, od 5 mca się zajmował Kubusiem, do czasu jak nie poszłam teraz na L4, co do tej opieki to można by wiele opisać.....jak to wyglądało...). Ja nawet jeżdżąc za jakimiś rzeczami do mieszkania to muszę go brać ze sobą, bo wiem, że nie chcą z nim siedzieć....i dziecko sie męczy, a oni wyznają zasadę: jak sie ma dzieci to się tak wszystko oragnizuje, zeby ich nigdzie nie zostawiać kur...a ja to z tż nie mamy na kogo liczyć zupełnie zdani tylko na siebie jesteśmy że już nie będę jej wypominać ile pomogłam...i moj tż też Inni dziadkowie to się zabijają, żeby z wnukami zostać
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baobabku przykro mi ...smutno się czyta takie historie żeby nie można było liczyć na rodziców, heh...masz rację...większość dziadków zabija się o czas z wnukami szkoda, że nawet przy potrzebie i wiedząć, że macie remont nie chcą pomóc |
|
|
|
|
#1274 | ||||
|
Rozeznanie
|
Chceee zobaczyyyc
![]() Cytat:
Moja wyobraznia dala mi taki obraz snu, ze trzeslo sie cale wyrko ze smiechu Cytat:
Oczywiscie kciukasy beda 3mane Mi ostatnio maz caaaaale mieszkanko wysprzatal!!! Cytat:
a znajdzie sie cos bez %%% dla ciezaroweczek?? ![]() no i oczywiscie ![]() ![]() Cytat:
![]() Domyslam sie co czujesz Ja jak dowiedzialam sie o ciazy to jadlam ile wlezie!! Chleb z pasztetem pomidorem i ogorkiem i inne pysznosci hehe. Cieszylam sie, ze juz chyba naleze do tych bez mdlosci mamusiek ;D niestety ;P po ok 2 tyg zaczelo sie... Wchodzac co sklepu to najchetniej bym z niego wyszla.. patrzac na te jedzonko mysle mmmm salatka , a za chwile fuuuj salatka heheBaobabku niestety taka jest rzeczywistosc wielu rodzin.. niektorym dziadkom ciezko przychodzi zajac sie wnukiem troche dluzej niz ,, na godzinke,, ;( ja do rodzicow mam spory kawal (jakies 1200 km ;p) a duzo bym dala , zeby miec ich blizej . Zmusic sie nikogo nie zmusi sie do opieki. Podziwiam Was ;*
5 grudnia 2012 roku zdarzyl sie cud... Ponad 3,5 kilogramowy cud z najpiekniejszym bezzebnym usmiechem na swiecie! Edytowane przez tynkusia Czas edycji: 2012-05-17 o 11:02 |
||||
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wśród gości będzie jedna ciężarówka! Jedzonko też będzie...grillowanko
|
|
|
|
|
#1276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale co zrobić... musimy spobie same radzić.
|
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie potrafie tego zrozumiec, dziadki sa blisko, a tak ciezko im chwile poswiecic dla wnuka...i bywa tak,z e potrafia wypominac Niesprawiedliwie traktuja Wasze dziecko i dziecko siostry ![]() Wiem jaki to bol wszedzie chodzic z dzieckiem, bo my tak mamy od samego poczatku:banki, nie banki, wszystko z Seba...no ale to kwestia tego,ze mieszkamy bardzo daleko od rodziny...mysle,ze byloby inaczej gdybysmy mieszkali blisko... To bardzo przykre...
|
|
#1278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1279 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
5 grudnia 2012 roku zdarzyl sie cud... Ponad 3,5 kilogramowy cud z najpiekniejszym bezzebnym usmiechem na swiecie! Edytowane przez tynkusia Czas edycji: 2012-05-17 o 11:10 |
||
|
|
|
#1280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bao, wiesz, nie jestes sama i z tego co obserwuje u moich znajomych, to im blizej rodzice mieszkaja tym bardziej sie ociagaja z jakakolwiek pomoca bo oni juz przeciez swoje wychowali. Moi znajomi tez maja podobnie, ze dziadkowie to wpadna do nich raz na ruski rok na kawke posiedziec i powiedza fajne macie te dzieciaczki i spadaja... A do siebie ich nie biora bo dzieci sa za dzikie Szkoda gadac. My z TZ oboje rodzicow mamy daleko wiec przynajmniej nie bedzie mi zal, ze jak kiedys bedzie dzieciatko to nikt mi nie pomoze (chociaz moja mama to chce na pierwszy miesiac po porodzie wziac urlop i przyjechac mi ze wszystkim pomoc) Coz, do dziecka jeszcze daleka droga, do porodu jeszcze dalsza wiec zobaczymy jak bedzie.Cytat:
|
||
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Śmiało...ale to wystartuj jutro!!
Cytat:
|
|
|
|
|
#1283 |
|
Wtajemniczenie
|
Bao
masz rację, przykre to ale poradzisz sobie bez niczyjej łaski
|
|
|
|
#1284 |
|
Wtajemniczenie
|
Bao, szkoda
Nie wiem od czego to zależy, że niektórzy rodzice uwielbiają zajmować się wnukami a dla innych, to przykry obowiązek...
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, Baobabku, w głowie mi się to nie mieści
Zachowanie Twoich rodziców jest dla mnei całkowicie niezrozumiałe. Moi rodzice aż nóżkami przebierają, jak moja siostra zostawia im moją siostrzenicę na noc... Z resztą mała też uwielbia zostawać, na jednym piętrze ma dziadków, na drugim ciocię z wujkiem Są zabawy, grille, wypady do kina...wszystko..Dlatego jestem w szoku, że dziadkowie mogą mieć takie podejście do swojego wnuczka Przykro mi, że macie taką sytuację.
|
|
|
|
#1286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci sa naprawde rozne i roznie sie rozwijaja... ja ze swoim jestem cały dzien i gadam do niego duzo, pytam, rozmawiam, pokazuje...oczywiscie,ze nie zajmuje sie nim ciagle, bo swoje domowe rzeczy tez musze zrobic, takze on tez bajki oglada...nie duzo,ale oglada... I mimo wszystko ze ja duzo mowie i poswiecam czas to Seba tez nie gada...mowie powtorz..to on NIE...woli ukladac klocki, ogladac ksiazki i czytac po swojemu, bawic sie autkami, grac itp. a co do mowy to niechce cwiczyc...uparty jest..NIE i koniec ![]() Takze nie mozesz mowic,ze przez opieke Twojego taty maly nie mowi U Nas mowia,ze Sebie jest trudniej bo 2 rozne jezyki i w tej chwili dopiero uklada sobie w głowie...ale mam nadzieje,z e wkrótce zacznie mowic, bo teraz w wiekszosci jest pokazywanie paluchem ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() Sa plany,z e jak juz bedzie na emeryturze to bedzie u Nas pomieszkiwac z 3 miesiace, wróci do Pl, posiedzi troche i znowu przyleci ![]() Dzieki czemu bede mogla wrocic w miare normalnie do pracy
|
|
#1287 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Madzia słabo przekonujesz Majkę Ja już z nadzieją,że już po a tu nicJa niedawno wstałam, idę pod prysznic ,a potem pierogi pójdę kupić i będę piec ciasto ![]() Cytat:
![]() dzisiaj robię to ciasto to jest przepis Agusi z PM 2009heheh , dziękuję ![]() Cytat:
ładny brzusio Kochana spokojnie pojawi się i zobaczysz jak ciężko się śpi ![]() Cytat:
Gratulacje zakupu działki nie masz za co dziękować, bo pokoik urządziłaś naprawdę cudny ![]() dziękuję ![]() Kotek gotuję, a jak ostygnie w jajku , bułce tartej i na patelnię, później potrzeć ser można i do mikrofali na 3 minutki i PYSZNOŚCI ![]() dziękuję ![]() Cytat:
, a teraz mnie przeraża ta waga
|
||||
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem, że równie się rozwijają dzieci, jedne szybciej mówią inne później, ale mój ojciec sam powiedział, że nie gadał do niego, bo po co jak i tak mu nie odpowiadał....Jak braliśmy kredyt to też sie zarzekał, ze nam pomoze, ze zajmie się drugim dzieckiem jak ja wrócę do pracy...a teraz: "ja nic takiego nie mówiłem...."bez łaski i tak bym już nie chciała...będę jeść chleb z masłem ale zapłacę opiekunce...a dorobić będę musiałą na korkach
|
|
#1289 | |||
|
Zakorzenienie
|
No koniecznie. e_vel kochana współczuję tych wymiotów Bao ech.... jestem w szoku. blonde zdrówka dla małego życzę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1290 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry.
![]() Ja już po urlopie i aż się płakać chce. Ja chcę do Turcji!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

to musze tez popcorn w taki razie skombinowac!
Ja wlasnie zjadlam kasze ryzowa z mlekiem sojowym na cieplo z dodatkiem museli... 

rano znalazłam przyczynę - wyrznął mu się środek ostatniej górnej 5
kur...a ja to z tż nie mamy na kogo liczyć zupełnie zdani tylko na siebie jesteśmy

a znajdzie sie cos bez %%% dla ciezaroweczek??
masz rację, przykre to ale poradzisz sobie bez niczyjej łaski