|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
|
#692 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
|
|
|
|
#693 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do dylematu, to mimo swoich doswiadczen, wybralabym nianie jednak. W zlobku tez nie wiadomo na jakie panie sie trafi a nianie zawsze mozna zmienic. Jezeli sie na ta opcje zdecydujesz, daj znac, popytam siostry, moze kogos poleconego bedzie znala. genialne!!! mam jeszcze pytanie odnosnie manny, jak ja robisz na MM?? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas roczek niby z atydzien ale ja sama jeszcze nie wiem co i jak. Cytat:
J abede robila waniliowego z czarna porzeczka ![]() Brumku jezeli chodzi o Szymka, to nic mu nie dolega, raczej taki etap. Nadrobilam was dziewczyny. Wczoraj zalalam laptopa i padla mi myszka, na szczescie sam lapek dziala. U nas wszystko ok. Z Szymonem zaczelam sie dogadywac :P Tak mnie zaczal nasladowac mala bestyjka :P Wczoraj zaobserwowal jak myje podloge i sam wzial pizame i zaczal udawac, ze szafe myje. Mial taka radoche
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Najpierw na szybko:
STO LAT IZABELO!!!!!
Nie mogę uwierzyć, że już rok minął! Duża rośnij, miej spokojne, dostatnie i pełne miłości życie i nie daj się tym swoim trzem braciszkom ![]() I Agatko kochana także buziaki z okazji ostatniej przed roczkiem miesięcznicy
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja cala ciaze bylam sama praktycznie bo TZ ciagle w delegacjach, wiec przyzwyczajona jestem. Jak Marysia sie urodzila tez pare razy bylam sama z nia i ok.Padam na twarz wiec znikam spac
|
#696 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A przyjęli tamten bez problemów? Cytat:
Nie zadręczaj się, takie rzeczy niestety się zdarzają :gasiu: Cytat:
Cytat:
Bo z tego co poczytałam, chrapanie u takich maluchów zdarza się raczej tylko przy okazji jakiejś infekcji/alergii/generalnie kłopotów z drogami oddechowymi, a nie że tak mają z natury. Może warto sprawić, czy tam cały czas jakieś paskudztwo się nie utrzymuje i wyleczyć do końca? Tu masz co nieco: z https://polki.pl/rodzina_maledziecko...l,7095142.htmlCytat:
Cytat:
A wujka olej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I też w tym roku pewnie tylko Tymusiowi huczne przyjęcie urządzimy, a do mnie może mama i teście przyjdą na herbatkę tylko
|
|
#697 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)A to Twoje osłabienie tez jest zastanawiające Mam nadzieję, że to przez te zęby...Cytat:
Ale 40 stopni to już naprawdę gigantyczna gorączka. Pewnie się Jasio przez ręce przelewał, co? 2. To modlę się od dziś, żeby w naszym przypadku natura sobie tę równowagę darowała 3. To jest sweterek i kupiłam w Zarze Miło mi, że się podoba Cytat:
![]() Cytat:
Jestes mistrzynią! Nie śpi? Pięknie jej w tym kolorze ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
Boski jest! ![]() A my dziś na bilansie byliśmy. Tymek włączył syrenę, jak lekarka mu główkę mierzyła i jechał na tym sygnale przez całe badanie A jak ubrałam i wzięłam na kolanka, to momentalnie się uspokoił i już z bezpiecznej odległości zaczął z nią nawet gadać ![]() Waga - 8720 g Wzrost - 73 cm I zdrów jak rybka A potem mieliśmy zalatany dzień, bo mnusiałam kilka rzeczy pozałatwiać w różnych częściach miasta, więc 3 razy jechałam z nim gdzieś, wracalismy , karmiliśmy się i trochę bawiliśmy i znowu w drogę I zaliczyliśmy deszczowy spacerek w nosidle, bo chciałam żeby jednak trochę powietrza łyknął A w nosidle jestem coraz bardziej zakochana I się chwalę Mój syn dziś po raz pierwszy w życiu zjadł cały słoiczek zupki ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- No i jak się produkuję, a tu chyba wszyscy już śpią ![]() Justyna - jak poszła teoria naszemu mistrzowi kierownicy?
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie Lili coś nam zginęła.. pytałam o nią ale na FB jest więc wsio ok, cała i zdrowa jest ![]() teraz już chyba wyszłam z wprawy bo czasu nie mam na takie rzeczy... a szkoda. ale jak będzie okazja i czasu więcej to może jeszcze kulinarnie zaszaleję dobra lecę spać bo rano będą oczy na zapałki... dobranoc ankietka wysłana do promotorki. Bo tyle siedziałam żeby właśnie pewną ankietkę stworzyć .. ![]() dobranoć ale nie tylko to bo jeszcze przelew robiłam za pianinko Litlle Tikes Julci i garnuszek na klocuszek - zachorowałam na niego i kupiłam na roczek wymyślę inne pozycje prezentowe
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-17 o 09:03 |
|
|
|
|
#699 |
|
Zadomowienie
|
Brumku to Tymek przegonil Szymona z waga. Duzy chlopak grauluje.
I sto lat dla naszej dzielnej Izy i sponione wczorajsze dla Adasia
|
|
#700 |
|
Zadomowienie
|
![]() Beata, super tort jak therm-line? jak długo jeszcze będziesz testowała? brumek, super że bilans zakończony wyśmienitym wynikiem ja dzisiaj chciałam umówić Dawida do jego pediatry prowadzącej, pierwszy wolny termin 27 czerwiec będę dzwonić co kilka dni i pytać czy jakiś termin nie zwolnił się wcześniej
|
#701 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() a Ty zdrowiej szybko! ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: dla Tymka!!Cytat:
![]() Oj, jak ja nie lubię czwartków...do wieczora kwitnę na zajęciach :/
|
|
|
#702 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek.
Wracam do kupy
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-05-17 o 07:43 |
|
|
|
#703 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Wyspałam się . Tak, tak - wyspałam się. Poszłam spać razem z Kubą o 21.20. Nawet dwie pobudki o 23.15 i 3.45 mi nie przeszkodziły w wyspaniu się . O 7.00 Kuba obudził mnie słowami: " mamusiu zesikałem się"... ale to na Tż połowie łóżka .Co do Tż, to mu nie poszło i jest zły. Trzymajcie kciuki, bo dzisiaj praktyka. Niestety mam wrażenie, że będzie niebardzo . Jakie głupoty mi się śniły ... że miałam sztuczną szczękę i jacyś kucharze . Dzisiaj też idę wcześniej spać
|
|
#704 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oj te babcie to czasami mądrzejsze od samego Boga, powtarzać, żeby nie prowadzały dziecka, to i tak wiedzą lepiej i prowadzać będą , a potem o krok od tragedii.Moja ostatnio(81lat) próbowała Julce dać loda Wkurza mnie takie zachowanie najbardziej na swiecie, jak ktoś nie rozumie za pierwszym razem. Cytat:
![]() Moja ostatnio stała na balkonie z Julcia-ja w kuchni, więc wszystko słyszałam i mówi do Julci-oj nie będziemy się tak wychylac, bo jak byś wypadła, to dopiero by było powiedziała to takim tonem, jakby co najmniej z tego balkonu miała wypaść Julce jakaś zabaweczka z rączki....Cytat:
Wczoraj w uwadze był program o invitro Cytat:
Cytat:
Beatka Twój tort BOSKI ![]() ![]() WITAM ![]() Dziękujęmy za kciuki, z oczkami Julci WSZYSTKO ok Miała badane dno oczek po kropelkach i wtedy tylko płakała, ale tak gorzko, że i ja się popłakałam nie moglam potem się uspokoić STRASZNIE wrażliwa się zrobiłam![]() II wiadomość to taka, że wczoraj oficjalnie zaczęliśmy II trymestr Dzisiaj mam wizytę u gina-badanie przezierności itd. tak bardzo chciałabym poznać płeć , ale pewnie jeszcze za wcześnie.A co do ruchów, to kiedyś jak pisałam(to był 12t.6d)coś poczułam , a teraz to już prawie regularnie co wieczór, więc to chyba to strasznie wczesnie-zapytam o to dzisiaj lekarza, czy to możliwe.Mam wyrzuty sumienia, że nie wrzuciłam Wam jeszcze zdjęcia brzuszka, Julci, firanek(bo już wiszą), ale jak sie tylko zmobilizuję, to wkleję ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- |
||||||
|
|
|
#705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak, Nati ma chore gardelko, ma antybiotyk, dziekuje ze pytasz brumek co do mojego oslabienia to z przemeczenia, za bardzo daje sobie w kosc, a i dzieci wymagaja uwagi dziekuje kurcze przepraszam ze nażpislam bez znakow ale znowu Nati mi poprzestawiala w klawiaturze |
|
|
|
|
#706 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczko Ania siedzi po drugiej stronie biurka
męczy studentów
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-05-17 o 09:30 |
|
|
|
#707 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wczoraj zmieniałam pościel Fajnie, że się wyspałaś. Ja nie mogę tego powiedzieć ![]() za TŻta.Cytat:
za oczka Julci oraz rozpoczęcie II trymestru i za dzisiejszą wizytę.Cytat:
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
OOO nie wiedziałam
to napewno Jej jeszcze DUŻO zostałoA co wykłada? Cytat:
|
|
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam sie!!! moja panna dzis po polnocy marudzila, mleka nie chciala i caly czas jej cos dolegala, w koncu dalam jej ibum i sie uspokoila zjadla mleka i poszla spac i tak o to wlasnie sie obudzilysmy.
|
|
#710 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za cały słoiczek - ten wiekszy cały już wcina ten 190g czy ten mniejszy 125?g?u nas Julka max zje tak ze 120ml zupki bądź obiadku na raz, więcej nie zję bo zatyka buzię rączkami i kręci głową ---->> ![]() dziś będę próbować do obiadku dodać szpinak - jeszcze nie próbowaliśmy ze względu na alergię, ale chyba powoli wyrasta z tego bo jak na razie nic ją nie uczula, ostatnio jadła "dzieciowe spagetti" bo jej zrobiłam - czyli makaron rozdrobniony taki rosołkowy, mięsko, przecier pomidorowy, jarzynki i to takie rozdrobione lekko - i nic jej nie było - bo obawiałam się reakcji na pomidory... ale wsio ok więc chyba się przyjęło. dziś testy ze szpinakiem ![]() Cytat:
![]() ostatecznie spadło -5kg i więcej nie chce spaść - ale to przez moją niepohamowaną miłość do słodyczy może jeszcze kiedyś się wezmę ponownie za siebie ja bym chętnie robiła takie torty nawet na zamówienia ale czasu nie mam niestety bo bardzo to lubię, marzy mi się kupić sobie takie wycinarki do lukru http://allegro.pl/patchwork-wycinark...321944751.html http://allegro.pl/patchwork-wycinark...334532939.html http://allegro.pl/wycinarka-do-lukru...330176024.html http://allegro.pl/wycinarka-do-lukru...340880018.html http://allegro.pl/wilton-wycinaj-dek...347091112.html cudowności może kiedyś będę dorabiać jako cukiernik jak pracy w zawodzie nie znajdę Cytat:
Cytat:
za II trymestr ![]() jedna tabletka nie zaszkodziła na pewno, tak mi się zdawało właśnie że piryn nie można ani w ciąży ani dzieci poniżej 12 roku życia.
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
zaczęłam dzień od sprzątania kuchni, cała zmywarka zapełniona się "pierze" i ręcznie myłam resztę bo nie weszło wszystko i normalnie cała suszarka zajęta już. Ale skończyłam ufff teraz trzeba resztę domu posprzątać, bo sprzątam co 2 dni, jest taki syf i chlew oszaleć można, ostatnio mam wrażenie, że ciągle sprzątam ![]() aha zapomniałabym wczoraj leżymy z TŻ wieczorem, oglądamy TV, Lena śpi obok na łóżku i nagle zaczyna się śmiać w głos, ja na TŻ, on na mnie, razem na Lenę i się śmiejemy pierwszy raz mi dziecko się śmiało przez sen, ale to było słodkie oczywiście ostatnie kilka nocy ciężkie, bo Lena nagle zaczyna tak rozpaczliwie płakać, krzyczeć... nie wiem co jest, może zęby
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2012-05-17 o 09:52 |
|
|
|
#712 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Hej!
dzisiaj lepiej, jedna pobudka na jedzonko o 1:00 a potem mój skowronek wypoczęty chciał zacząć dzień o 4 , ale dałam mu znowu mleczko i przed 5 udało się jeszcze zasnąć. Ostatecznie spał do 6.Ostatnio jak wrócił mu apetyt to pieje na noc 240ml MM, w nocy 200ml, i nad ranem też 200, apotem jeszcze o 8:00 kaszkę na gęsto z owocami. Ale ja bardzo się cieszę, że ma taki apetyt, bo musi nadrobić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajnie, że w dobrym humorku jesteś Cytat:
ruchy dzidziusia....ahhh....roz marzyłam się....tez bym chciała
Największe szczęście dla ojca i matki Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki To ich krew - życie, to ich własne dziecię. Co im nad wszystko droższe jest na świecie. Edytowane przez madzia1k1 Czas edycji: 2012-05-17 o 09:55 |
||||||
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam sie pochwalic
Wczoraj poszlam pobuszowac w taniej odziezy i upolowalam fajne spodnie 3/4 takie eleganckie bardziej w drobna krateczke za 4 zl. Jaka jestem zadowolona i wreszcie rozmiar 40 a nie 44-46 a maz swkitowal ze nie jestem stara baba - mowie do niego, ze czasem trzeba ladnie wygladac czy do kosciola i sa w sam raz. zanka ja ogarniam w tyg a na weekendzie sprzatam. zmywarki sie nie dorobilam a szkoda, bo u mnie wiecznie gary w zlewie, wychodze do pracy pusto, przychodze juz sa i tak w kolko. A tz nie lubi zmywac wiec na mnie pada. wczoraj zmienil posciel marysi i nam na lozku. i kosil trawe na podworku. ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- oliweczka za II trymestr ale szybko ten czas leci, a dopiero sie chwalilas ze jestes w ciazy---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Po mszy Jasio podchodzi do księdza i mówi: - Pańskie kazanie było z.a.☠☠☠.is.te! - Synu! Nie możesz tak mówić! - Ale Pańskie kazanie było naprawdę za.je.bi.ste! - Synu, opamiętaj się póki możesz! - Było tak za.je.bi.ste, że postanowiłem dać 1000 zł na kościół. - Pie.rd.ol.isz?! ale sie wczoraj z tego usmialam
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Brumek brawa dla okazu zdrowia - Tymka i za zjedzenie całego słoiczka ![]() jacieee - przykro mi, że w kupie musisz siedzieć iustyna szkoda, że tż nie poszło... A może jednak? Może miło się rozczaruje, kciuki dalej zaciskam Oliweczka - super, że z oczkami Julki wsio ok jacieee - moja ostatnio też kilka razy w nocy cała zesikana , ale mam winowajcę - pampers premium care , lubię je ale na noc się nie nadają, więc wróciłam do active baby i ta noc ok. Ostatnio nawet musiałam w środku nocy zmieniać obszczańcowi pampka, jak spała na brzuchu bo miała twardy sen i za nic nie chciała się obrócić ![]() Beatka - tort piękny, ja też z tych, co pieczenia nie tykają, mam dwie lewe ręce |
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
A robiła któraś z Was z tą masą z marshmallows?
Bo ja tak myślę, nie lubię tortów z maślanym kremem. |
|
|
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
nasi solenizanci to: Dominik i Filip misiaki pluszaki dla Was Oliweczka1985, gratuluje drugiego trymestru szybko czas leci (a jak byłam w ciąży to tak mi nie leciał ), pamiętam emocje związane z tym badaniaem - trzy razy chodziłam, bo mały źle się ukąłdał i nie dało się zmierzyć... trzymam by wynik był jak należy no i może uda się podejrzeć płeć, ja dokładnie od 12 tygodnia wiedziałam że to będzie syn ![]() beata_1988, jakbys mieszkala blizej to i ja bym zamowila teraz za chiny ludowe nie chce sie zgodzic by przyjąć zamówienie, a takie cuda robiła i takie pyszne - mam gdzieś zdjęcia, jak znajdę pokażę no i te wycinanki które pokazałaś, przypuszczam że trzeba mieć tego masę bo jeden szablon to mało, to kosztowna impreza faktycznie spaliśmy do 10:20 no ale spać poszlam po 1:00mały grzecznie dał się mamie wyspać, kachane dziecko, ale po przebudzeniu jak zmieniałam mu pampersa to ważył chyba z kilogram... jak pisała karoline, te zielone active sa dużo szczelniejsze, mnie premium też przemakały - a dokładnie temat poznałam - u nas przelewało się bokiem przez te nieelastyczne zaczepy, ubranko było mokre a pampers prawie suchy za kilka dni dzień mamy ale emocje (hihi już rok temu chciałam świętować jak w ciąży byłam, no coś tam uczciliśmy, ale w tym roku taki prawdziwy dzień mamy będzie)
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-05-17 o 11:44 Powód: literowka! |
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wcześnie poznałaś Ja o córeczce dowiedziałam się chyba dopiero na połówkowym...więc teraz też się nie nastawiam, że poznam tak wcześnie, ale nadzieja nadzieją
|
|
|
|
|
#718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tu tort Julii z chrzcin, od razu mówię że nie ja robiłam ale jest prześliczny i pyszny był ta duża dekoracja z bocianem jest sztuczna, tylko postawiona na wierzchu ![]() już myślę jaki na roczek upiekę
|
|
|
#719 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kolejne badania tylko to potwierdzały masz oczekiwania co do płci? Cytat:
a tu nic nie wychodzitort ładny, wierzę ze był pyszny ech podziwiam, ja antytalencie wypiekowe jestem
|
|
#720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chodzi Ci o masę plastyczną do pokrycia tortu z pianek marshmallows? ona jest podobna do tej cukrowej i równie słodka, jadłam, ale sama nie robiłam. Cytat:
to widać ktoś bardzo nie lubił tej pani skoro tak ją urządził...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

Byłam z Hanią na spacerze-cały czas siedziała w wózku. Idąc słyszę nagle, taki jakby kaszel, krztuszenie. Podbiegłam do niej i widzę, że ma odruch wymiotny, "kwasi się". Zwróciła trochę obiadu, ale dalej coś jest nie tak. Zaczęłam zaglądać jej do buzi, ale nic nie zauważyłam. Wzięłam ją na ręce, znowu odruch wymiotny. Tym razem duża ilość śliny. Zaczęłam pędzić do domu i dzwonić do tż, żeby szybko wracał do domu. Jednak Hania jakby się uspokoiła, zaczęła znowu gadać po swojemu. Weszłyśmy do domu, rozebrałam ją. Zrobiła się jakaś niespokojna, znowu odruch wymiotny, ale na "sucho". Widziałam, że coś ją męczy, położyłam na przewijaku i zaczęłam ponownie zaglądać do buzi. W końcu oniemiałam. Hania miała przyklejoną do podniebienia przezroczystą naklejkę (taką 1,5cmx1cm- często są na nich kody z ceną).
Ta była bez napisów, nie mam pojęcia skąd i kiedy ją wzięła.
Zawsze odklejam takie rzeczy z zabawek, czy innych przedmiotów którymi się bawi. Mówię Wam, nogi mi się ugięły jak to zobaczyłam.
Później zachowywała się już normalnie...
).

12.06.2010

Boski jest! 

klask i: dla Tymka!!

za TŻta.
cuda
a maz swkitowal ze nie jestem stara baba - mowie do niego, ze czasem trzeba ladnie wygladac czy do kosciola i sa w sam raz.
no ale spać poszlam po 1:00