|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
hejka
Dzieciaki mi się chyba rozkładają, Filipa męczy katar, całą noc się dziś męczył i nie spałam razem z nim.Byliśmy u lekarza, żeby się szybko podkurowac bo w sobotę mamy wesele mojej siostry Lila coś zaczyna pokasływać. Szit![]() ********* Co do dylematu niania/ żłobek to ja wzięłabym nianię tylko jeśli byłaby to zaufana i znana mi osoba, typu koleżanka, czy niania pracująca wcześniej u znajomych. Zupełnie obcej osoby do domu bym nie wpuściła i wolałabym dac dziecko do prywatnego żłobka. pieleszko ja tez jestem z Tobą, trzymam mocno kciuki za operację i cały pobyt w szpitalu. Wyobrażam sobie jak Ci cięzko i ile nerwów będzie Was to kosztowało... Zobaczysz że wszystko będzie dobrze, już niedługo operacja będzie tylko wspomnieniem Oliweczka generalnie to dzieciaki nie budzą się nawzajem w nocy, mimo że śpimy wszyscy w jednej sypialni. Lila śpi teraz całe noce, a nawet jak się przebudzi to wystarczy ją odłożyć i zaraz zasypia, więc nie płacze itd Jakiś czas temu parę razy zdarzyło się że płakała tak że wybudziła Filipa to ten tylko gadał "Lila, cicho!", "Lila, śpij!" Ale raczej nie mieliśmy problemu z nocnym wybudzaniem. Filip nie śpi już w dzień wiec jak wieczorem padnie to śpi twardo
|
#602 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Oliweczko Zuza ani razu nie obudziła Kuby a płakać to ona czasami potrafi. On śpi jak zabity.
Tż o 13.00 wyjechał, do nocy z czwartku na piątek jestem sama ![]() Jutro proszę o kciuki!!!! Bo pierwsza część zawodów. Idę spać, bo nie wiem jaka noc mnie czeka Nie lubię być sama w domu!!!!!!!!---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Marzena jednym słowem: kupować szczotkę czy nie? Mam dylemat, doradź
|
|
#603 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale naprodukowałyście dzisiaj
![]() Dzień dobry w ogóle Chociaż tu już chyba dobry wieczór ![]() Cały dzień dziś lało mocno i nawet na spacer nie poszliśmy Dzieć nic sobie na szczęście z tego nie robi i jest pogodny jak zawsze Ostatnio znowu mam etap niepohłamowanego zachwytu nad nim, bo zrobił się taki kontaktowy i kumaty, że na jakiejś takiej nowej płaszczyźnie się z nim porozumiewam. i mam uczucie, jakbyśmy się normalnie zaprzyjaźnili ![]() A jutro mamy bilans u pediatry, więc proszę o kciuki ![]() Adasiu mój słodki i czarujący Czy to znaczy że za miesiąc roczek? Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że jakby co, to i u nas tylko do czworaków będzie wstawał w nocy, bo tak robi już teraz często, ale chwilę postoi i sam się kładzie spać ![]() Genialny pomysł z tym hamakiem! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Żywa reklama nuny ![]() Cytat:
CIotka męża też ostatnio stwierdziła, że głodze dziecko na tej piersi i ona swojej córce (50lat temu swoją drogą ) winogrona dawała już w wieku 2 tygodni Cytat:
|
|
#604 | ||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama przy garach Taaaa, wiedziałam że pozbawisz mnie złudzeń ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A za włosy ciągnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A jak z promotorką? Zaakceptowała pracę? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Strasznie się cieszę na te jego zawody, wiesz? ![]() Powiedz mu, że ma fankę i kibickę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. To żeby nic się nie przyplątał i żebyście po tygodniu były w domku ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() A mleczko może poodciągaj, jak dasz radę. Jak się Hania obudzi i będziesz mogła ją wziąć, to będzie miała najmilsze powitanie, jakie może być
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
iustyna trzymam kciuki za tż-ta, założę sie że wygra
![]() współczuję samotnych dni, wiem jak to jest, ostatnio przerabiałam ja boję się być sama w domu, siedzę i nasłuchuję ![]() Cytat:
wow, ale super, gratuluję ![]() wyobrażam sobie jacy są szczęśliwi
|
|
#606 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie, on się nie nastawia. Ale miło by było, jakby wrócił szczęśliwy i dumny z siebie
. Ćwiczył, uczył się, więc może ... ![]() Ulka nie strasz mnie , ja głowę nakryję poduszką, bo inaczej na zawał zejdę w nocy. Dobra teraz idę spać.
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
witam
dziekuje za klikanie padam juz, wiec nic nie pisze pieleszka ![]() tyle pamietam......
|
#608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: wspaniale!pstryk! pierwsza z rana? dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- a tak a propos nocnika - Julcia własnie dostała wczoraj od mojej mamy nocnik, bo ja się nie mogłam zebrać do kupna. będziemy dziś próbować po drzemce ![]() trzymajcie kciuki czy coś bedzie ![]() Izuniu Nerolkowa ![]() sto lat z okazji pierwszej rocznicy urodzinek
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-16 o 08:58 |
||
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Czyżby Iza świętowała dzisiaj roczek? Najlepszego, najlepszego ![]() Szkoda że Nerola się odizolowała i nie wiemy co u nich... Sara ma katar.Znowu zaraził ją tż, jak ostatnim razem. Nie śpimy od 5.45...eh. Pogoda I mnie gardło pobolewa.Madziulka ale babsztyl..dobrze ze daleko ![]() Iustyna kciuki oczywiście są. Co to za szczotka? daj linka. Ja też nie lubię być sama w nocy. A dzisiaj mnie to czeka, bo tż w trasie będzie... Wodaqua to wspaniale Ile czasu może stać otwarte wapno w syropie? Dałabym dziecku, ale nie wiem czy się nadaje...
|
#610 |
|
Wtajemniczenie
|
Izunia za roczek i wielkie uściski od ciotki i Domka ![]() ![]() Agaton ![]() Polećcie jakieś "zdrowe" herbatki dla dzieci. Takie do parzenia. Szukam złotego środka, bo mój Urwis pije ile widzi. Ostatnio aż zwymiotował sokiem, bo nic tylko by z butlą siedział. Za to jak mu daję wodę to pije sekundę i rzuca butelką. Dziwne bo w nocy tylko wodę pije.
|
#611 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
Izunia królewno moja kochana, roczna panienko ![]() Agatko dla Ciebie również ![]() dziewczyny dziękuję za wszystkie słowa otuchy. za smsy, modlitwę i pamięć o nas. już dzisiaj jakoś lepiej się psychicznie czuję. wiem, że muszę postarać się panować nad stresem i nerwami ze względu na Hanię. u nas od rana listopad za oknem - jak to określiła wczoraj Brumek. reanimuję się w pracy kawą i biorę się zaraz do robory. dobrze, że mam pilne zlecenie, to chociaż na te kilka godzin oderwę myśli od tego, co przed nami. miłego dnia Wam życzę!! youyou życzę żeby się dzieciaki jednak nie pochorowały!!!!!!! jaciee a próboweałaś ze zwykłym rumiankiem?? mi siostra kiedyś polecała, ale Hanka nie tyka herbaty, ani soku sok jej jedynie w postaci kisielu idzie przemycić.
|
|
|
|
#612 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik o taką szczotkę chodzi. Na all poszukaj. Droga jest i się zastanawiam czy zainwestować
![]() http://anwena.blogspot.com/2011/03/j...ki-tangle.html Jacieńku z herbatkami nie pomogę Madziulka, jaką masz fajną teściową O 6.50 Kuba się obudził i przy okazji obudził Zuz. Idę drugą kawę robić. Dzisiaj na serio kładę się wcześniej .
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Jacieee ja daję herbatki granulowane, z Hipp albo Bobovity. Teraz mam jagodową i cytrynową. Tylko one mają cukier w sobie, więc raczej nie są zbyt zdrowe. No ale lepsze to niż nic, bo mojego malucha ciężko zachęcić do picia czegokolwiek. Byłam wczoraj u dentysty ( nie przystojnego, bo nie chciało mi się iść na smoczkę ) no i zrobił mi zęba niby, zgarnął 130 zł, i to tylko za polmbkę małą. I nie mam 5 zębów w tyle i chciałabym je zrobić, to powiedział 3200 zł . Na razie nie wchodzi w rachubę, ale to moje marzenie. I tak w ogóle to ząb robiony mnie boli, ale zawsze tak mam niestety, że po dentyście boli jeszcze bardziej.Iza 100 lat! Wszystkiego naj naj naj najlepszego! ![]() Dziewczyny, co wypada podać na skromny roczek? pomóżcie, ja beztalencie jest, to miejcie to pod uwagą- jakieś sałatki nie? ze 2,3? Placki, tort- wiadome, i co jeszcze ?? Pomóżcie, proszę, bo nie wiem. Sama wszystko przygotuję, teściowa mnie wkurzyła ostatnio, bo mówi tak: myślałam, że na ksiąznicach ( dom tżta) zrobicie roczek. A co to do cholery, do nas już naprawdę nikt nie może przyjechać do bloku?, boże co za ludzie. Nie chcę niczyjej pomocy, sama zrobię wszystko. Brat M. zrobił roczek na 50 osób 3 miesiące temu i im pasuje po raz drugi taka impreza z %. Nie ma mowy, u mnie skromnie ok 10 osób i bez % bo jestem uczulona psychicznie na alkohol. Agaciu dla Ciebie też milion całusków kochana ślicznoto!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-05-16 o 08:37 |
|
|
|
#614 |
|
Wtajemniczenie
|
witam na poczatku wsładam życzenia spóźnione
Igorowi, Adasiowi, Agatce, Zuzi, Fiipkowi, Dominikowi, Krystianowi, Idzie, Emili, Marysi, Hani, Natanowi, Dawidowi, Ewie ![]() no i , tratatataaaaaa 100 lat Izuni ![]() i trzymam kciuki za Iustyny tż, za Pieleszkę, trzymaj się kochana, będziemy sie modliły o Hanię yyyy kto tam jeszcze? hmmm, nie pamiętam jak sobie przypomnę to napiszę a u nas średnio, Nati w nocy miała 38,9 a teraz ma 38,1 już do lekarza się zapisałysmy, idziemy na 10, nie sądze,że to zęby, raczej przeziębienie, bo ta pogoda ostatnio nas nie rozpieszcza, ja przemęczona, i kładę się już po 20 o dziwo usypiam, no czasem do 21 dotrwam, a jeszcze nie dawno kładłam się po 23 |
|
|
|
#615 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie dzisiaj o 14 teoria i pierwsza pomoc
Trzymajcie mocno. Jutro praktyka.
|
|
#616 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Dla Agatki ![]() I dla Izy również , szkoda że Nerola zniknęła ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() fajny widok ![]() Cytat:
jak to dobrze że nie masz tego codziennie ![]() Cytat:
Cytat:
dziękujemy no niestety, polska rzeczywistość...wiem że nie wszędzie tak jest, no ale tu niestety.. Cytat:
1 - ![]() 2- dziękujemy no...też mi się wierzyć nie chce ![]() 3 - wiesz co przeczytałam? "do czworaczków" i myślałam że piszesz, że jakby coś to mąż do nich będzie wstawał.... oj, potrzebuję kawy żeby myślenie obudzić ![]() 4- bardzo miłych ale i te okoliczności, i ja, z obrączkami 5 - ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- agadus, dziękujemy
|
|
|
#617 |
|
Wtajemniczenie
|
co do herbatki to ja robię juz takie dorosłe, kupuje herbate lipton, te smakowe, i dodaje troche cytrynki, troche cukru tak do smaku, i wypija i dużo wody pije
Marina, ja bym na Twoim miejscu zrobiła cos na słodko, powiedzieć,żeby goście przyszli po obiedzie, np.po 15 czy po 16, i tort kawa, herbata, i tyle jak ma byc skromnie, ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- aania a u Was jak tam? z kreseczkami?
|
|
|
|
#618 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina chodzi o coś do podania na ciepło?
---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Marina może deser lodowy? Kupujesz gotowe wafelki, owoce, bitą śmietanę, polewę smakową, może jakąś posypkę i robisz .
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna właśnie tak myślę o czymś na ciepło, żeby nie gadali potem
![]() o, dobry pomysł z tymi lodami.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#620 |
|
Wtajemniczenie
|
Desery może w tym stylu? A jak nie to w pucharkach.
Na ciepło możesz zrobić kotlety devolay, prościzna. Może jakieś zwykłe kotlety zapiekane w piekarniku z ananasem i serem? Albo z pieczarkami i serem? To wszystko możesz dzień wcześniej zrobić i tylko w piekarniku podgrzać. Malutkie mielone a do nich sos np. czosnkowy.
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
Marina roczek na 50 osób...grubo!
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego z okazji roczku dla Izy Neroli
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna o widzisz. Własnie o takie coś mi chodziło. Lody w tych wafelkach wyglądają fajnie, a żaden duży koszt finansowy. A akie wafelki to gdzie by tu kupić?
I z kotletami też dobry pomysł, można zrobić przed dzień, jak piszesz, a na drugi dorzucić ser i tego ananasa nie? i do piekarnika. Carmela no 50 osób. I tak pytam własnie, bo u nich były cztery sałatki, jakieś dania gorące, rosół, krokiety z barszczem, potem zupa taki strogonow, mięsa na talerzach, ciast co nie miara, rurki z kremem ( i tak wszystkiego nie wymieniłam )...Pompa prawie jak na weselu ( my na cywilnym mieliśmy 20 osób i nie było tyle jadła ).
|
|
|
|
#624 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dobry
no faktycznie listopad za oknem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też ubolewam nad tym, że neroli nie ma na głównym ![]() I dla Agatki! ![]() Cytat:
Ja może nie Marzena ale mam tą szczotkę także ja polecam
|
||||
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko ja tez właśnie myśle nad menu.
Zrobie brumkowe piersi + jakąś sałatę do tego. jakąś sałatkę albo dwie tort ze dwa placki - może tiramisu na zimno, może coś z truskawkami, może muffinki i kupie troche mięska i upiekę. Myślę tez o parówkach w cieście na kolacje. i tyle. Najgorzej z tortem, bo chciałam iść na łatwizne i zamówić coś, a tu takie torty jak ja bym chciała to od 50 zł wzwyż, ale patrzyłam na all można kupić fajne dekoracje z masy cukrowej i chyba upiekę sama ![]() Najchętniej to bym zrobiła grilla na powietrzu, ale nie mamy gdzie ![]() Dziękuje w imieniu Agatki Izula najlepszego Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-05-16 o 09:39 |
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
witam
Iza, Agata sto latek kochane !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja mam nadzieje na ladna pgodoe w sierpniu i zrobie grilla i do tego salatki plus torti z glowy, musze tylko tz zmobilizowac na jakies lawki, zeby mieli gdzie usiasc. Myslalam zrobic dla rodziny i znajomych z dzieciakami wspolne, ale chyba za duzo nas bedzie. Zapomnialam wam powiedziec ze oddalam fotelik ten co kupilismy w gosport i kupilismy hamaxa sieste model 2012 bo ten rozklada sie do 20 stopni, a nie tak jak nam pan mowil u nas w miescie w sklepach, ze tylko do 12 stopni. Szwagierka malemu kupila i jak usnal to spal, a moja jak usnela to glowa bila po tylko mojego TZ. Takze mamy jzu dobry i teraz czekac tylko na pogode i ruszac w swiat.
|
#627 |
|
Zadomowienie
|
Maja spadła mi z łóżka
|
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, chyba, że może zmierzę się z tymi Brymkowymi cycuszkami...
Scio no ceny tortów takie, że opadają ręce. Ja też nie zamawiam, ciocie poproszę to mi zrobi, ona uwielbia piec, także myślę, że nie odmówi. A z ozdób na torcie pewnie zrezygnuję, jakaś świeczka i może napis Igorek. Zobaczymy, co ona wymyśli. ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Karolineee nie smutaj NAJWAZNIEJSZE, że z małą ok!
|
|
|
|
#629 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinee dzięki za recenzję szczotki. Co do Majki - ja wiem, że się przestraszyłaś, ale jak napisałaś, że wpadła w torbę z ciuszkami
Dobrze, że nic się nie stało. Moja śpi tylko w łóżeczku, bo jest strasznie mobilna. W nocy nawet jak płacze, to nie biorę jej do siebie, bo boję się, że przeze mnie przejdzie i spadnie. Marina te wafelki do lodów w każdym markecie dostaniesz. Jak coś jeszcze wymyślę, to napiszę
|
|
#630 |
|
Wtajemniczenie
|
Marinko ja bym zrobiła tort, jakieś ciasta, deser ( galaretka, owoce, bita śmietana ), jakąś sałatkę, ew. rybę po grecku i coś na ciepło np. kotleta schabowego z ananasem i serem, pieczone ziemniaki, surówka.
My chyba nie będziemy robili roczku dla Szymona, bo nikt na niego nie przyjedzie Tż ma tutaj tylko brata, ale on akurat wtedy jedzie na 2 tyg.na wycieczkę. Moi i tż-ta rodzice raczej nie przyjadą, bo zbyt duży koszt... I nie wiem co zrobić Ew. będziemy we trójeczkę z symbolicznym torcikiem.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

Lila coś zaczyna pokasływać. Szit

Nie lubię być sama w domu!!!!!!!!

ja niewiem jak ty to wytrzymujesz??Kiedy wizyta?

12.06.2010

klask i: wspaniale!
I mnie gardło pobolewa.

zębole