|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]()
![]() |
#4022 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ja tez humor sredni mam, menagera zona napisala do mnie czy moze chce z nia jechac na play group (cos takiego jak jezdze we wtorki popoludniu), ale ja rano do 11-12 jestem z Hania w lozku i sobie karmie albo drzemie w miare mozliwosci.jak jej opisalam ze mamy chyba skos z kryzysem laktacyjnym i ze Hania marudna to pisze do mnie ze koniecznie musze przyjechac na zajecia i sobie z nimi porozmawiac.ale mi sie nie chce sluchac tam wrzasku innych kilkunastu dzieci bo trudno mi zniesc placz mojego dziecka i nie potrzebuje ich wsparcia bo nie musze nigdzie jechac bo mam kolezanki na wizazu ![]() a zreszta 2x/tydzien jezdze na zajecia i jeszcze zapisalam sie na liste oczekujacych z jogi dla niemowlat, no i towarzystwa mi nie brakuje. moze w nastepny czwartek pojade z nia z czystej ciekawosci, ale to zalezy jaka bedzie noc. a tak jak mowisz Karolca fajnie jest pogadac o czyms innym niz tylko o dzieciach ![]() moja znajoma ktora mi sie zawsze zali z jakichs ☠☠☠☠☠☠☠, kiedys az nie moglam jej sluchac, a teraz to dla mnie niemal rozrywka te jej przyziemne problemy (bo ona z tych co wszystko jest problemem, to ze musi isc do pracy, to ze jest zimno a ubrana jak w lato bo musi ladnie wygladac itd itd. a to ze teskni jej sie do rodzicow bo bez mamusi zyc nie moze majac 29 lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie mi miała przespała niespełna godzinkę i obudziła się z wielkim płaczem zdecydowanie domagając się jedzenia (po 2 godz od karmienia). Nakarmiłam i teraz śpi podśpiewując sobie słodko.... oby żaden bąk nie chciał Jej obudzić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze od rana mi tutaj wiercą nad głową ![]() Rozmawiałam z mama i będzie za jakieś 2 godziny w domu. To akurat za jakiś czas nakarmię Ewelinkę, przebiorę, pójdę na spacer i skończę go u mamy.
![]() |
#4025 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja mama np. przestala mnie karmic piersia jak mialam 3 miesiace bo mialam straszne kolki, wiec babcia jej powiedziala: twoje mleko dziecku szkodzi i daj jej lepiej mleka od krowy na pol z woda, wiec mama mnie odstawila od piersi i dawala to mleko....ja nie wiem jak tak mozna robic, przeciez gdybym teraz pila srednio 8x dziennie mleko od krowy to by mnie chyba rozerwalo ![]() ![]() polozna mi powiedziala ze do pierwszego roku zycia nie powinno sie podawac krowiego mleka. taka moja babcia byla madra, mojego ojca tez tak samo karmila, i tez teraz ma bardzo wrazliwy zoladek i oboje mleka nie mozemy pic bo nas pozniej tak meczy brzuch ze to brak slow. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
jak wspominam sobie pierwszy miesiac to mialam luz blues normalnie. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-17 o 10:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki.
Dziekuje Wam bardzo za życzenia i gratulacje z okazji 3 latek Filipka ![]() ![]() Monia dzieki za pamiec ![]() Wstyd sie przyznac, ale sama zapomnialam o tym, ze wogole wczoraj 3 lata temu urodzilam Filipa. A to dlatego, ze mialam troszke zagmatwany dzien. Najpierw Usg bioderek ktore wyszlo dobrze, a potem dowiedzialam sie, ze moja bratowa ma podejrzenie raka szyjki macicy ![]() ![]() Dziś ma mieć pobierane 3 wycinki z szyjki macicy. Tak strasznie sie martwie...nie moge o niczym innym myslec. Modle się, zeby wyniki byly dobre, na ktore niestety musi czekac 2 tygodnie bo zbieraja te wycinki do Zabrza (tam jest chyba centrum onkologii) ![]() Dziewczyny cieszmy sie kazda chwila zycia bo nigdy nie wiadomo co nas czeka... Ja w pracy u siebie na oddziale neurochirurgii tez mam tyle młodych osob mlodych dziewczyn chorych z nowotworami mozgu, ktore tez maja przed soba cale zycie ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-05-17 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | |||||||
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Nie moge sie wyspac.Chcialabym przesypiac wiecej w nocy jednym ciagiem niz max 3 godziny ![]() I jeszcze mam dzis straszny bol glowy. Cytat:
![]() Dzisiaj bylam w szoku,bo pol godz ssal smoczek,a przez tydzien wcale go nie chcial. Cytat:
![]() Mi zostalo 5 kg na + Ale mogloby tak zostac,bo 55 kg przy wzroscie 168 to nie jest duzo. Tylko z brzucha jestem niezadowolona,bo mam 17 cm na + ![]() W spodnie wchodze,ale to dlatego,ze nosze biodrowki. Cytat:
A zlobka nie dofinansowuja? Bo wiem,ze np opiekunke mozesz miec za niewielkie pieniadze,chyba 70-80 % ci panstwo placi jesli rodzice pracuja.Tyle,ze musi to byc zarejestrowana opiekunka,ktora ma swoj numerek. Cytat:
Cytat:
![]() Ale mieliscie straszne przezycia,dobrze ze nic sie nie stalo. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Piekny wiek ![]()
![]() |
#4028 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4029 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przy karmieniu cycusiem ponoc szybciej waga leci - u niektorych przynajmniej ![]() Cytat:
![]() Jula dostala koper dwa razy w swoim zyciu i nigdy wiecej, po jednym jeszcze jak moja mama byla to do 3 w nocy mala sie darla jakby ja ze skory obdzierali, innym podobnie tylko ze wieczorem. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Po za tymi problemami Madzia świetnie sie rozwija ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4031 |
Wtajemniczenie
|
Gosia ja to chyba wole jednak zlobek , wieksze prawdopodobienstwo ze beda cos z dzieckiem robic, bo skad mam wiedziec czy ta niania (child minder) to z powolania sie dzieckiem zajmuje czy tylko dla kasy. dzwonilam do takiej jednej i przez telefon juz mi sie nie spodobala. a w zlobku jednak wiecej dzieci, wykwalifikowany personel, opinie innych rodzicow, jedzenie kontrolowane. takie moje zdanie. no wiadomo sa tez minusy jak np. wszy i inne choroby.
Aguska wspolczuje Twojej bratowej. znam kobiete lat 50 pozno wykryty rak szyjki macicy, leczenie sie powiodlo i zwalczyla raka. oby wszystko bylo dobrze. ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- mimo ze mam wrazenie ze od 6 rano siedze i karmie to teraz tak fajnie mi sie zrobilo bo Hania to je to przysypia, ale w pewnym momencie oderwala sie od cycka i mleko sie leje po brodzie i cycku, ja do niej: Hanulka zobacz ile mamy mleczka, ale fajnienie?? a ona w smiech: ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4032 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4033 |
Zakorzenienie
|
udało mi się uśpić dziecko mimo tego wiercenia. Śpi aż 20 minut.
Zarejestrowałam się do ginekologa wreszcie... najszybciej ZA MIESIĄC ![]()
#4034 |
Zakorzenienie
|
natkulec mysle, ze jesli po koperku zauwazylas problem, to lepiej nie podawac herbatki koperkowej i nie pic tez.
#4035 |
Zakorzenienie
|
U mnie też takie BYŁY. I też były bardzo często. Nie wiem czy dzwonić do lekarza czy nie. Ewelinka nie pręży się, brzuszek ją nie boli. Robi bączki i w ogóle. Kropelki podaję też rzadziej (dwa razy dziennie). Syrop już się skończył.
#4036 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4037 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny.
Jestem mamą ślicznego Piotrusia kt ory urodzi l się 22 kwietnia, chciałabym dołączyć do Was. Obecnie mam bardzo mało czasu na cokolwiek bo Piotruś wisi na cycku bardzo dużo ale w wolnych chwilach chciałabym móc z Wami popisać.
#4038 | ||
Zakorzenienie
|
To karmienie piersią chyba pomaga schudnac, bo Filipowi odciagalam mleko tylko miesiac, potem juz dawlaam mm i jednak ok. 5 kg z tamtej ciazy mi pozostalo.
A teraz karmie 2 m-ce cycem tylko i zostalo mi ok. 2 kg z 15 kg ktore przytylam w tej ciąży. Chociaz pewnie to, ze biegam caly dzien miedzy jednym a drugim tez ma wplyw na chudniecie. Bez problemu mieszcze sie we wszystkie spodnie, gorzej z bluzkami, bo jednak biust mi urosl o jeden rozmiar. ![]() gosica wszystkiego najlepszego z okazji 24 urodzin ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4039 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wspolczuje sytuacji z mezem ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jem mniej więcej to samo (chociaż ostatnio dużo mizerii zjadłam). ale czytam, że luźna, wodnista kupka raz na kilka dni też jest ok. https://mamotoja.pl/niemowle_zdrowie...ykul,2316.html
![]() |
#4041 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki za mną pierwsza ciężka noc...od 24 do 5 chciał tylko cycka...wylewało mu się ale nic innego go nie uspokajało..ani smok, ani noszenie, ani zabawianie nic..później pospał 2 godzinki i znów oczy jak 5 zł do 11...teraz troszkę odsypia...zobaczymy jak długo...ale plus taki, że rano zauważyłam, że mi się przygląda (choć pewnie nie widzi za dobrze) a nie jak do tej pory oczka tylko naokoło chodziły i zaczyna się uśmiechać nie przez sen tylko jak nie śpi to też, choć pewnie jeszcze niezbyt świadomie..
Konia super, że nereczki dobrze pracują... kurcze ale chwile grozy przezyliście...najwazniej sze, że nic sie nikomu nie stało...a swoja droga chyba takie rzeczy na Tirach powinny być dobrze zamocowane... Monia nie zazdroszczę sytuacji....dobrze że zybko zareagowałąś...mój póki co jeszcze się nie zaniósł nigdy ale jak się zdarzy to już będe wiedziała co robić... Emigra u mnie też Mały jak się budzi to nie płacze...tylko sobie pomrukuje..chociaż jakbym dłużej poczekała to nie wiem jak by było.. Gosica oby to nie przeziębienie... Najlepsze (troche późniejsze) życzenia urodzinkowe ![]() ![]() Cziqua super Ci kg ubywają! Aguśka przykro mi z powodu bratowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Zakorzenienie
|
nowaken pytalas o przedszkole. Nie zapisywalam w tym roku Filipa, bo po pierwsze, jak by zaczal kariere w przedszkolu, to Szymon wtedy bedzie w wieku pol roczku a nie chce zeby Filip znosil mu choroby jak bedzie jeszcze taki malusi, bo jak wiesz te poczatki w przedszkolu, to ciagle chorowanie. A poza tym we wrzesniu gdzies wracam do pracy, wiec byl wrocila ico troche bym musiala byc na L4 bo Filip ciagle pewnie by byl chory wiec bez sensu.
W przyszlym roku go zapisze. ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- karolca to w takim razie chyba wszystko ok. Obserwuj kupki. A Ewelinka slicznie sie smieje, jest cudowna ![]()
#4043 |
Zakorzenienie
|
Jak coś będzie się zmieniało z kupkami (albo brzuszkiem) to wtedy na pewno będę się konsultowała z lekarzem. Całe szczęście, że w nocy mamy blisko opiekę medyczną i dobrych pediatrów.
W nocy śmiała się tak mocno, jakby ktoś ją łaskotał. Aż cała "drżała", tylko glosu brakowało. Szkoda, że przez to marudzenie jestem taka wykończona.
#4044 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Im nas wiecej,tym weselej ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4045 |
Zadomowienie
|
Nowaken byc moze ma kolki, ale zazwyczaj choc na chwile udawalo mi sie go uspokoic, a wczoraj nie dalo rady.
Karolca dobrze Cie rozumiem, mój TZ wspomaga mnie w nocy, jak widzi ze zasypiam z dzieckiem na reku, albo malo sie nie przewróce jak ide do lozeczka, ale w dzien jak nie idzie do pracy wciaz ucieka , a to do sasiada, a to do swoich rodzicow, a ja sama i juz świra dostaje. U nas tych kupek jest w tej chwili 3-5 , wszystkie żółte lekko gęstawe, czasami jak dlugo nie zrobi to wodnista.Dobrze dziewcyzny ze napisalyscie o tym koperku, bo w takim razie nie bede juz dawac tej herbatki.Mateuszek tak czesto stęka, trzeszczy, ze serce sie kraje, a kazdy bąk powoduje u niego płacz i wybudza go ze snu.Codziennie sie modle zeby wyrósł jak najszybciej z tego i byl pogodnym dzieckiem. Teraz spi juz godzinke, a ja zjadlam na zapas, bo pozniej moze nie byc czasu.Nie mam sily nawet nic robic w domu, wiec dzisiaj sobie wszystko odpuszczam.
#4046 |
Rozeznanie
|
U nas dziewczynki z tymi kupkami i bączkami raz lepiej a raz tragedia. Odstawiłam jej wszystkie leki, bo nic nie pomagają
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Wtajemniczenie
|
Widziałyście? http://demotywatory.pl/3797960/Koniec-imprezy
![]() ![]() Moja ma dziś dnia marudy ciąg dalszy :P A mnie zaczyna znowu boleć głowa i łamie mnie w kościach ale póki co na szczęście gorączki brak :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4048 |
Wtajemniczenie
|
Podpisuję się... U nas niby nie ma tragedii, ale mała też śpi po 10 min, a później trzeba ją zabawiać ciągle, bo jak nie ma kogoś obok to marudzi strasznie. W nocy też słabo śpi - już 3 noc z rzędu.
Ja wpadam tylko chwilkę podczytać i to na raty ![]() Widzę, że teraz u Was kryzysy kupkowe... Współczuję ![]() ![]() ![]() Konia cieszę się, że Kaja zdrowiutka ![]() Aguśka współczuję Twojej bratowej ![]() Jak Laura mi da to wreszcie wieczorem porządnie poczytam. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Aaaa i dziekuję Emigra za odpowiedź odnośnie tego plamienia - wczoraj już przeczytałam. Niestety u mnie po południu pojawił się lekki ból lewego jajnika, takie ćmienie i plamienie zmieniło się w krwawienie zupełnie jak @. Nie wiem czy to możliwe, że to okres właśnie? Najlepsze, że pojawiło się dokładnie 28 dni po zaprzestaniu oczyszczania poporodowego. Gin mi mówił, że przy tych tabsach które biorę krwawienie może w ogóle się nie pojawiać (28 tabletek bierze się bez żadnej przerwy, odstawiania) lub pojawić się np. po 3 opakowaniu na kilka dni, więc jakoś dziwnie u mnie. Zobaczymy ile będzie trawało, jak do 7 dni to na 100% okresowe jakieś ![]()
#4049 | ||||
Zadomowienie
|
Gratki Karolca!
![]() Przykro mi z powodu sytuacji z TZtem, ale mysle ze dobrze ze masz mame blisko, do ktorej mozesz pojsc, ktora Ci pomoze i Cie na pewno rozumie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Aguskaa, ucaluj Filipka od cioci Zii ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Laski, doradzcie w kwestii porannego budzenia? U nas karmienie co 2h w dzien super dziala, nie musze sie domyslac keidy mala glodna (poki nie nadejdzie skok ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja Madzia odpukać śpi już ok 1,5 godz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.